Vi får vänja oss vid den nya framtiden

Den nya framtiden närmar sig med stormsteg och vi får vänja oss vid den oavsett vad vi tycker och vill och oavsett vad vi röstar på

aftonbladet inizio

Sådär såg det ut i Aftonbladet igår, tre i stort sett jämnstora parter.

tv4 Novus

Och i stort sett likadant i TV4/Novus senaste som kom idag. Skiljer i stort sett inget på de bägge mer än någon procentenhet hit eller dit.

Metro Yougov

Metro Yougov1

Den som sticker ut lite är ju Metro/Yougov med avseende på Sverigedemokraterna. Nu har de fått höga siffror av Yougov ganska länge liksom av Nyheter Idag/Sentio som inte har kommit med någon än vad jag har sett. Gissar att den kommer att vara ganska lik Yougovs men med SD ännu lite högre, kanske till och med uppåt 28-29%? Men vad fan är Fi med i undersökningarna för? De kom inte in i Riksdagen och är ju bara ett marginalparti för folk som är ÄNNU galnare än MP och V?

Det här verkar vara framtiden som gäller för Sverige för alla oavsett vad man gillar och röstar på. Vi får finna oss i att den politiska kartan har ritats om ordentligt. Och den har egentligen ritats om av de andra partierna, inte av SD. SD är bara ett symptom av de andra partiernas ängslighet, feghet, otillräcklighet och rädsla att ta tag i de problem som fanns och finns och som många i Sverige uppenbart tycker är viktiga.

Nu har partierna vaknat fem i tolv och tittar yrvaket efter Sverigedemokraterna som har blåst förbi dem och lämnar dem hostande i dammet. Det som var ett symptom har blivit en egen kraft att räkna med tack vare de andra partiernas ängsliga sneglande på den galna postmodernismen.

Vad vi har nu är en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet som prickar av punkt efter punkt av SD:s politik och givetvis så myser SD ordentligt och petar i såret så ofta de kan. De hade alla andra också gjort om de kunnat… Men SD minskar inte bara för att regeringen prickar av punkt efter punkt, folk undrar ju varför det duger nu när det inte dög innan? Hur kan politik som var både fascistisk, nazistisk och djupt rasistisk för bara två månader vara absolut önskvärd nu? Jag tror folk märker sånt där även om partierna gärna tror att väljarna är dumma i huvudet. Vad väljarna ser nu är att de ansvariga politikerna i ren ängslighet vägrade se vart det barkade, de ser att politikerna blundade och önskade bort verkligheten som trycker på hela tiden.

full-retard2

För två månader sedan var det en gala, Sverige Tillsammans, inga gränser fanns för något. Man sjöng Halleluja! Nu vill de till och med kunna stänga Öresundsbron. Undrar om Ylva Johansson nu två månader senare fortfarande tycker det är fantastiskt att Sverige förändras?

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. Pelle2

   /  12/17/2015

  Som sagt var,det var länge sedan S körde i diket. Som jag skrev i en kommentar till det förra inlägget så var Göran Persson den sista S-ledaren som det gick att ha någon respekt för. Sahlin,Juholt och Löfven var/är ju ett skämt som partiledare.Juholt och Mona hade mera politisk erfarenhet men det hjälpte ju inte särskilt mycket…
  Håller med om att det är sjukt att Fi,s siffror redovisas. Visst, dom tog sig in i Eu-parlamentet men hade ingen framgång i riksdagsvalet.Finns ingen anledning att redovisa dom extremisternas siffror.
  Fast det visas väl hur djupt radikalfeminismen har rotat sig i samhället och hur mycket man försöker hjälpa dom.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/17/2015

   Det gjorde piratpartiet en gång i tiden också. De fick inte den mediauppbackningen som Fi fick då heller.

   Hmm. De kanske skulle göra ett nytt försök? De är ju trots allt feminister nuförtiden.

   Svara
  • Jag var ändå lite optimistisk till Löfven när han först tillträdde – att han hade klen politisk bakgrund sågs bara som positivt (även om jag insåg nästan direkt att ”svetsar”-bakgrunden var sannolikt ett PR-jippo och en sanning med en stark modifikation), speciellt med dom inre striderna mellan höger- och vänsterfalangen inom S. Hade Löfven varit skicklig så hade han faktiskt kunna få en balans i partiet.

   Nu är det dock alltmer skrämmande uppenbart att Löfven inte har några egna åsikter om någonting alls egentligen – han agerar bara som en högtalare åt den han råkar lyssna på för den dagen. Det är även därför han konstant gör bisarra kast (”Vi har obegränsad kapacitet!” ”Nej, vänta lite…”) – det är inte han som talar eller styr upp något, det är människor bakom kulisserna.

   Säga vad man vill om Göran, ja, han är bufflig, men han hade aldrig gjort sådana tvärsäkra uttalanden som han senare skulle behöva ta tillbaka två veckor senare. Bara att Göran Persson kan nu anses ha finkänsligare retorik än Löfven är en bedrift i sig, förvisso.

   Svara
  • Senior

    /  12/17/2015

   Skulle vilja lägga in en smärre rättning, Fi är absolut inte rotade i samhället.
   De är endast rotade i media, eller snarare, de har infiltrerat media. Därav att de helt utan fog redovisas.

   Hade de varit rotade i samhället hade siffrorna varit högre.

   Svara
  • Problemet med s är kvotering och hyllande av ointelligens. Dom har ingen med iq kvar i partiet. Bara inkvoterade dumskallar

   Svara
 2. Jan

   /  12/17/2015

  Ylva Johansson kommer att fortsätta att slå blå dunster i ögonen på folk mandatperioden ut. Hon har fått beröm för det och är särskilt duktig på att vinna tid åt partiet genom att ducka för sanningen. Sedan går hon i pension eller blir landshövding någonstans.

  Svara
 3. Jan

   /  12/17/2015

  Det sjukaste är väl att Centerpartiet går framåt. 7-9 procent av Sveriges befolkning längtar tydligen efter nattväktarstat och gränslös massinvandring. Eller röstar de på Lööf eftersom hon är ung och ärtig?

  Svara
  • Pelle2

    /  12/17/2015

   Även extremisterna i V gick framåt i någon mätning och dom är ju minst lika extrema som C kryddat med en rejäl dos radikalfeminism och kulturmarxism.
   Läs t.ex dagens debattartikeln från deras bostadspolitiska taleshen Nooshi Dadgostar.
   Hon tycker inte att det skall talas om någon kollaps i flyktingpolitiken och menar att vi kan trolla fram bostäder,platserpå sjukhus och skolor mm om vi bara hjälps åt.
   Verkar som om hon och Karin Pettersson har gjort gemensam front i detta..
   http://unvis.it/www.svd.se/sverige-kan-oka-kapacitet-att-ta-emot-flyktingar/om/svenskt-flyktingmottagande

   Svara
   • Kristian

     /  12/17/2015

    Oj, oj, oj.
    ”en majoritet av Sveriges kommuner menar att flyktingmottagandet idag är fullt möjligt att klara.”
    Nämn en. Gärna med siffror som visar att de inte talar i nattmössan.

    ”Att många människor i arbetsför ålder, många med god utbildning”
    hahaha!

    ”Ge människor möjlighet att hyra ut sina fritidshus eller rum i villor och lägenheter.”
    Alla vill bli Bert Karlsson. Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

    ”Öka flexibiliteten i regelverket.”
    Översättning, vi vill se fler bränder när gamla byggnader tas i bruk.

    ”Förstärk stödet till Migrationsverket i form av mer personal”
    Jo. Kanske snabbutbilda ett par tusen läkare, tandläkare, poliser etc.? RFSU klarar sin kurs på en vecka, varför skulle tänder vara svårare?

    Man vet att det gått åt helvete … när en vänsterpartist börjar tala om vinster och att minska byråkrati.

    Svara
 4. Hehe. Men en sak har politikerna rätt i: Väljarna ÄR dumma i huvudet. Åtminstone majoriteten. 🙂

  Svara
  • Kristian

    /  12/17/2015

   Danielssons statistiska grundsanning: ”100% vet inte.”

   Sanandaji talade om ett par år till innan folk slutar tro på tramsmedia.

   Svara
  • MiT

    /  12/17/2015

   Majoriteten är nog lite sega att reagera tror jag. Men när de väl reagerat så är det svårt att få tillbaka dem kanske?

   Svara
 5. Jonas

   /  12/17/2015

  Förutom att de envisas med att ta med F! så undrar jag varför de envisas med att räkna med Kristdemokraterna siffror när de räknar ut hur stora Aliansen är? Det var länge sen jag såg en mätning där de hade över 4%.

  Svara
 6. Maria

   /  12/17/2015

  ”Bland de ordinarie ledamöterna från majoriteten i kommunstyrelsen fanns ingen röd lapp postlådorna. Bland kommunalråden fanns endast en, den som tillhör Per-Inge Lidén (MP).

  Bra kampanj

  – Jag tycker det är en bra kampanj och satte upp en både på postlådan hemma och här på kontoret. Det är en värmländsk tradition att vara öppna och gästfria och den ska vi behålla och vara stolta över nu när det kommer många nyanlända till oss. Då ska vi bjuda på kaffe och prata med varandra. De som kommer nu är folk som vi har mycket gemensamt med, i bakgrund, idrott och högskoleutbildning. Det är spännande.”

  Dream on…

  http://nwt.se/karlstad/2015/12/12/osynlig-oppenhet-bland-politikerna

  Svara
 7. MiT

   /  12/17/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/17/2015

   Humor på högsta nivå.
   Vilket självmål.

   Svara
  • Mikro

    /  12/17/2015

   …eller på Svenska: ”Snabbt som f-n nu! Fram med 70 positiva kommentarer!”

   Svara
  • Rikard

    /  12/17/2015

   Hej.

   Postade följande i kommentarstråden (komplett med stavfel):

   ”Hej.

   Är medlemskap i Vänsterpartiet förenligt med beslutet? Partiet har ju stöttat bland annat Stalin och stöttar fortfarande Nord-Korea. Är det förenligt med Sveroks värdegrund?

   Följdfråga: kan en person representera Hizb-ut Tahrir, Sveriges Unga Muslimer, eller Livets Ord och ha förtroendeuppdrag för Sverok? Är dessa organistaioners värdegrund kompatibel med Sverok?

   Som lärare i bland annat samhällsvetenskap ser jag fram emot ett utförligt svar där föreningen tydligt klargör på vilka grunder man väljer vilka organisationer som är kompatibla med värdegrunden, och vilka som inte är det.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare”

   Har än så länge inte sett något svar. Vi får väl se vad som händer. Alla partier och samfund kanske inte är lika jämlika inför värdegrunden?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/18/2015

    Alla partier och samfund kanske inte är lika jämlika inför värdegrunden?

    Alla är lika, det vet du. Vissa är bara lite mer lika än andra.

    Svara
 8. Intressant för övrigt att se på opinionssiffrorna för MP – är det någon som kommer ihåg hur de skulle bli det tredje största partiet innan valet? Nu klarar de med nöd och näppe att hålla sig framför Liberalerna i en mätning, en annan där de ligger lika och en där de ligger under Liberalerna.

  Där kan vi prata om en rejäl kraschlandning. Vad hände?

  Svara
 9. Dreadlock

   /  12/17/2015

  Tycker inte att det ser lysande ut för Sd, trots den ständiga ökningen. Det finns fortfarande inga andra riksdagspartier som vill närma sig partiet och möta upp halvvägs för att konsolidera någon slags majoritet i form av en koalitionsmakt till valet 2018 . Detta på riksplanet vill säga.
  Vad som händer i kommunalvalen och landstingsvalen är däremot en öppen fråga. Sd kan mycket väl få egen majoritet i en hel del kommuner i nordvästra skåne, som i valet 2014 fått uppemot 25% som andel röster på Sd.

  Men Sd:s ökenvandring ligger idag på fast kurs.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/18/2015

   Det är långt till 2018.
   Ingenting tyder på att något kommer bli bättre framöver.
   Allt tyder på att allting kommer bli sämre framöver.

   Svara
  • Hamon

    /  12/19/2015

   Mycket kommer att hända och har redan hänt på rekordkort tid. Vem kunde för bara ett halvår sedan tro att i alla partier (utom C och V) skulle tvingas till en kraftigt skärpt invandrings/flykting politik? SD håller på, om utvecklingen fortsätter, att bli för stora för att man ska kunna fortsätta med denna totala isolering efter valet år 2018. De övriga partierna kommer att tvingas till någon form av samarbete med SD längre fram.

   Svara
 1. Sverige är Europas ”crazy cat lady” | Otillständig
 2. Zweedse watjes worden wakker |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: