Söders hjältar, del 8 – Vapensyskon

PK har problem med det mesta och vänder sig till vänner för solidarisk hjälp. Men vännerna på Södermalm prioriterar bra viner istället.

Rådgivaren hotas även med namnbyte!

Inläggen igår:

jag kan det här jag är feminist14

Jag kan det här, jag är feminist! Förlåt oss Danmark” handlar om de horribla sektmedlemmarna som SVT bara MÅSTE skicka fram varje gång.

staffan var en våldtäktsman

Nya Luciasången: ”Staffan var en våldtäktsman”” Den nya Luciasången som de sjöng på en skola i Malmö…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. Pelle2

   /  12/19/2015

  Söders hjältar är för jävla sköna 🙂

  Svara
 2. Pelle2

   /  12/19/2015

  Undrar för övrigt,med tanke på gårdagens inlägg,vilka högtider och traditioner som radikalfeministerna tycker är ok och som inte skall hånas ?
  Är det Gud runs födelsedag och internationella kvinnodagen som skall bli de nya röda dagarna och resten skall tas bort pg.a att de är påminnelser om patriarkatet ?
  Naturligtvis måste ju också internationella mansdagen tas bort alternativt bli en dag då män skall hånas extra mycket.

  Svara
  • Alla möjliga påstår att muslimerna är så framstående på vetenskap – men ännu har muslimerna inte upptäckt att ett jorde-år, alltså ett varv kring solen, inte tar exakt 12 månvarv. Väcks det inte någon liten misstanke om att något är galet när alla dessa muslimska högtider infaller tidigare och tidigare för varje år? Vi kaffir, otrogna hundar, fixade det väl i stort kring år 1582? Fast då hade muslimerna i MENA fått full fart på slavhandeln och slavjakten nere i Afrika, så hade väl annat att tänka på?

   Svara
 3. Jan

   /  12/19/2015

  God Värdegrund och ett Gott Nytt Massinvandringsår på Er alla!

  Svara
 4. Fredde

   /  12/19/2015

  Hamnade i en diskussion igår angående nyord, pratade runt namnbytet av Zigenare till Romer och beslöt mig för att titta på hur namnet ser ut i resten av världen. Namnet kan enkelt delas in i olika versioner av Zigenare och Gypsy. Gjorde sökningar med Google translate, provade för skojs skull att titta på vad man i övriga världen ansågs att det heter i Sverige.

  Kan meddela att övriga världen anser att det korrekta ordet är Zigenare på svenska.

  Svara
  • Pelle2

    /  12/19/2015

   Vilka rasister dom övriga länderna består av.Vi måste nog skicka dom på en genus och värdegrundskurs i Sverige. Det kanske är vår nya exportindustri ?

   Svara
  • Det där är en komplex fråga. Fanns ingen i Sverige som uppfattade ordet zigenare som problematiskt innan det anlände en drös av romer ifrån Balkan på nittiotalet. Nånstans i den vevan så kom man på att zigenare ifrån balkan föredrog ordet rom. Men även rom är problematiskt då det finns fler varianter av zigenare som t ex Sinti, vilket en annan subgrupp kallar sig för i Tyskland. Hört att man officiellt vill byta till ordet Tigani då det bättre fångar alla subgrupper och är vad romer kallas i Rumänien och Bulgarien. Men Tigani är ju bara ordet zigenare på rumänska!

   Tycker det är väldigt problematiskt med alla dessa namnbyten hit och dit.

   Svara
   • Jag har väldigt svårt att till exempel kalla finska zigenare för ”rom” – det är ett ord jag mest associerar med folk från Rumänien, eller Balkan. Har (finska) zigenare i min släkt och det är inget skällsord. Det är vad dom är.

    Svara
    • … och, om jag ska vara riktigt kontroversiell – vart är feministerna när till exempel en zigensk tjej inte får gå i gymnasiet? Detta är en verklig grej, en kusin till mig fick inte för sin pappa. Är detta något som bekymrar feminister? Hallå? Hör inget på andra linjen.

     Svara
     • ‘allo ‘allo? Feminister?

      Nä, tror just det. Allt som sorteras som ”obekvämt” våga feminister inte ta åt sig (trots att det behövs).

  • tompas11

    /  12/19/2015

   Rom betyder faktiskt zigenare på romani.

   Svara
   • trollan

     /  12/21/2015

    Enligt min källa (Katitzi…) betyder Rom människa och Gaijo betyder icke-rom, alltså icke-människa vilket jag kan tycka borde ses som rätt problematiskt också för att vara ärlig, men det har aldrig diskuterats vad jag vet.

    Svara
 5. Pelle2

   /  12/19/2015

  OT:
  Här kommer en bra artikel från Sakine Madon om den sjuka kulturrelativismen som sprider sig.
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/ge-flickor-frihet-istallet-for-mansfria-miljoer/

  Svara
 6. Pelle2

   /  12/19/2015

  OT:
  Virtanen fortsätter att skriva att Svenskar har pengar.”De svenska medelklasshushållen har stark ekonom” .Vad har det faktumet att göra med hans önskan att vi skall fortsätta ta emot flyktingar på oproportionerligt höga nivåer i jämförelse med andra länder? Vill han, i vanlig socialistisk ordning,skatta bort ännu mera pengar för att kunna försörja flyktingarna ?
  I så fall föreslår jag att dom börjar höja Virtanens skatt till t.ex 80% av hans lön.Det är väl inget problem för den moraliskt högtstående Virtanen ?

  Han skriver vidare:
  ”När politiken visade sig undermålig klev civilsamhället in. Det ska inte behöva vara så, men 2015 var ett exceptionellt år med miljontals människor på flykt.”
  Det är väl inget som säger att flyktingströmmarna kommer minska nästa år om inte Eu stänger gränserna helt ?

  Lite mera citat från Virtanen:
  ”I den breda trenden av hat, rasism och vanlig mänsklig egoism fanns mikrotrender som gav oss anledning att vara stolta över Sverige – faktiskt även över regeringen som tog ett större ansvar än resten av Europa innan man böjde sig för ett folk uppskrämt av det borgerliga opinions­maskineriets skräck­propaganda.”
  Så myndigheter som migrationsverket och kommuner som inte klarar av att ta emot flera flyktingar har tagit intryck av borgerlig skräckpropaganda ? Vad är det Virtanen vet som motsäger dessa myndigheters/kommuners larm ?

  Skulle också vilja se Virtanens lösning på hur vi får fram de bostäder,lärare,läkare mm som behövs för de flyktingar vi redan tagit emot och de flyktingar som kommer att komma.
  Är säker på att han aldrig kommer ta fram något sådant.Det räcker för honom att framstå som en godhetsapostel utan ekonomiska och praktiska begränsningar.

  Undrar om Virtanen hade druckit sitt sedvanligt dyra rödvin innan han skrev ledaren ?

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article21966909.ab

  Svara
  • Lövet

    /  12/19/2015

   Vem fan mer än Virtanen och Schyffert tror att lösningen stavas ”pengar”? Det är inte ekonomiska resurser som saknas – det är realkapital och humankapital som saknas. Vi har inte människor, lokaler och utrustning för att hantera det som händer just nu. Det blir inga fler skolsalar och lärare på måndag för att jag säger upp Netflix och dricker Vina Maipo till min hemgjorda pizza ikväll!

   Svara
  • Senior

    /  12/20/2015

   Kruxet är ju att ”medelklassen” snart inte har några pengar…..

   Lite överdivet, men:
   Det spelar ju ingen roll om det står 40 000:- eller 80 000 i lönespecen om det ändå fösvinner i skatter så du oavsett inkomst ändå alltid får ut 25 000:- efter skatt. Dessutom har du redan betalt den dolda inkomstskatten ”arbetsgivaravgift” ovanpå detta. Lägg sedan till alla extra skatter som moms, miljöavgifter, tv-licens, diverse punktskatter etc. etc.
   Mycket mer än vad de flesta tror går tillbaka till staten i form av skatt även efter att pengarna satts in på ditt konto.

   Den ”rika” medelkassen är ju bara rik på pappret (lönespecen) men inte på riktigt……

   Kolla bara på hur mycket pengar som går till staten bara på en skogaholmslimpa:
   Först skall en anställd på skogaholm baka den, inkomstkatt och arbetsgivaravgift på det.
   Energiskatt på energin som åtgår i processen.
   Den skall transporteras till affären av ett åkeri, är åkaren anställd är det inkomstskatt och arbetsgivaravgift för dennes timmar i bilen. Skatt på drivmedlet som åtgår till distributionen.

   Nu ligger den i butiken, skall packas upp i hyllorna av en anställd som, ja, betalar inkomstskatt och arbetsgivaravgift…..

   Nu kommer du och handlar den för pengar som du redan betalat inkomstskatt och arbetsgivaravgift på i ditt värv. Du får även betala moms när du köper den….

   Alla dessa skatter och avgifter utom din egna som din arbetsgivare redan betalat in läggs ju givetvis på priset på limpan…..

   Har säkert glömt/missat något åt endera hållet, men det är ju ändå egentligen horribla nivåer när alla dessa skatter synliggörs…..

   Svara
 7. Svenne

   /  12/19/2015

  ‘In vino veritas’…

  Svara
 8. MiT

   /  12/19/2015

  Svara
  • Svenne

    /  12/19/2015

   Eller så kan man lära sig att ta kritik…
   Men artikeln är väl bara ännu ett #clickbait

   Svara
  • Johan A

    /  12/19/2015

   Som en kvinnlig exercisinstruktör informerade chefen för West Point, när de skulle börja ta in kvinnliga kadetter i början på 80-talet: ”Om en kvinna tror hon kan vinna något genom att gråta – då gråter hon.”

   Svara
 9. MiT

   /  12/19/2015

  Svara
  • Vrb

    /  12/19/2015

   Är det överhuvudtaget någon som tycker att Erik Haags roll är rolig? Och är det nån som verkligen har den uppfattningen att den papparoll som framställs i julkalendern är historiskt riktig?

   Svara
   • Lövet

     /  12/20/2015

    Är det nån som tror att nånting överhuvudtaget är historiskt riktigt?

    Svara
  • Jan

    /  12/19/2015

   Kör med ett modernt lesbiskt par nästa julkalender då. Då kan kvinnorna vara både kloka och bestämmande samt tokroliga samtidigt. Männen kan vi väl förpassa till historiens skräphög eftersom de inte tycks kunna anpassa sig till kvinnornas krav på dem. De är i vägen helt enkelt.

   Svara
  • Svenne

    /  12/19/2015

   ”Allt blir modernare” eller ”allt blir anarkofeministiskt”?

   Svara
  • Jan

    /  12/19/2015

   Det har gått så långt att männen bara tillåts vara oansvariga clowner i barn- och familjeprogram. Och när de finner sig i det får de kritik för det också. I det feministiska Sverige tillåts inte män vara någonting om det står i vägen för kvinnors hävdelsebehov. Skriv bort männen ur rollistan då!

   Svara
   • Dreadlock

     /  12/19/2015

    @Jan

    Exakt vad jag tycker.

    Bilden av (En vit) man som ett komisk och barnslig bihang i rollistan i valfri SvT – produktion. Det oavsett kompetens eller erfarenhet.

    Svara
  • Pet

    /  12/19/2015

   Hah, kan ju inte bli bättre när en feministisk regissör medvetet låter Haag vara löjlig och dum och svarar på protester med ett slags ”det är käbbel”-argument och de andra feminister som tjötar om könsroller, stereotyper och normer går till angrepp med ”varför kommer pappor undan…” och inte regissören som medvetet gjort detta för att förlöjliga män ”som tagit sig själva på för stort allvar”. Som jag tänkte skriva i ett tidigare inlägg men som är extra tydligt nu är att män är verkligen ”stuck between a rock and a hard place”. Det enda sättet att undvika kritik är att inte vara med. Bra jobbat, feministerna! Bra jobbat!

   Svara
  • AV

    /  12/20/2015

   ”Varför kommer pappor undan med att vara knasiga?”
   Tor hon att pappor i allmänt beter sig som stora barn? Kan hon inte se skillnad på dikt och verklighet? Erik Haag roll är skriven av en feminist för att ”leka med mansrollen genom tiderna” dvs att man framställer familjefadern som en pajas medan mamman är den kloka överseende frun. Så feminister skriver en nidbild av pappor och Postar generaliserar i god feministisk anda den på alla pappor. Precis som man gör upp en nidbild på manlighet utifrån ett fåtal och generaliserar till alla män.

   Svara
  • Jovisst blir många bittra när mannen dumpar dem

   Svara
 10. MiT

   /  12/19/2015

  Svara
  • Svenne

    /  12/19/2015

   ‘Nyanländ statsminister behöver kontaktperson…’

   Svara
   • Jan

     /  12/19/2015

    Snart är tamefan hela Sverige nyanlänt. Grattis riksdagen, grattis svenska folket!

    Svara
 11. Svenne

   /  12/19/2015

  Slitningar i Rörelsen…
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21969175.ab

  Svara
  • Jan

    /  12/19/2015

   Sent ska syndaren vakna. När Lena Mellin är öppet missnöjd med regeringen vet man att de är illa ute.

   Svara
  • Jan

    /  12/19/2015

   Det allra värsta är att det inte längre spelar någon roll vilka som har makten längre. Alla är lika goda kålsupare. Det enda vi vet är att vi får politruker och oerfarna broilers i våra regeringar. Och bakom dem samhällsfarliga tankesmedjor och reklambyråer samt en allt större kader av unga oerfarna politiska sekreterare och annat löst folk.

   Det svenska partiväsendet är ruttet in i kärnan och helt enkelt olämpligt att styra över något annat än kafferep för de närmast sörjande.

   Svara
  • Senior

    /  12/20/2015

   Ja, hon tycker det verkligen är hemskt att Stefans agerande i förlängningen kommer att leda till att Schengen-avtalet som vi betalar en massa skattepengar till verkligen kommer att fungera som tänkt…….

   ”Den svenska regeringen har genom att stänga gränsen så gott det går till Danmark sparkat i gång en process som sannolikt kommer att sluta med att EU verkligen utvecklas till ”Fästning Europa”. Det borde Stefan Löfven förstå.
   Nästa land att införa id-kontroller vid gränsen och bara släppa in dem som kan identifiera sig blir sannolikt Danmark. Folketinget har redan tagit de nödvändiga besluten.

   Det kommer att fortplanta sig till land efter land. Tyskland, Österrike, Frankrike, flera av dem har redan gjort det vid vissa gränser. Till sist hamnar man vid EU:s och Schengens gemensamma yttre gräns.
   Utvecklingen kommer med stor sannolikhet att leda till krav på att den förstärks. Om Ungern kan bygga stängsel längs gränsen till Kroatien kan EU bygga en skyhög mur mot omvärlden som flyktingar kommer ha oerhört svårt att ta sig över.”

   Svara
   • Senior

     /  12/20/2015

    Hela anledningen till att vi i stort sett avvecklat våra gränskontroller är just för att vi via Schengen avtalet istället betalar de yttre länderna i EU entreprenad för att sköta detta åt oss…

    Svara
 12. Jan

   /  12/19/2015

  Överklassfröken och kändiskvinnan Jenny Strömstedt är nere i Libanon och stärker sin image. Kan man bli godare än den här miljonärskan? Borde hon inte ge ett pris åt sig själv på nästa kändis- och miljonärstäta välgörenhetsgala. http://www.expressen.se/nyheter/de-ar-barnen-som-lever-i-libanons-flyktinglager/

  Svara
  • Lövet

    /  12/20/2015

   Snyggt poserat: Libanon kan ju vid en flyktig titt i artikeln passera som om hon faktiskt vore ”on-site” och gjorde ett riktigt reportage (ni vet som en r i k t i g j o u r n a l i s t skulle ha gjort), och detta i princip helt utan risk.

   Så fiiint och samhällsengagerat av henne… …höga hipsterpoäng där.

   Svara
 13. Jan

   /  12/19/2015

  Föga oväntat fick extremvänstergruppen ”Vapenbröder” avsluta Musikhjälpen i SVT/SR. Precis i SVT/SR:s och Musikhjälpens anda: http://avpixlat.info/2015/12/19/musikgrupp-kallar-jimmie-akesson-ras-as-och-uppviglar-till-vald-mot-sd-fick-spela-live-i-musikhjalpen/#more-163611

  Svara
 14. Svenne

   /  12/19/2015

  Ledarsidorna: Stora stygga vargen kommer…

  ”Håll vad du lovar, annars kommer Sverigedemokraterna och äter upp dig.”

  Svara
 15. Svenne

   /  12/19/2015

  SvD: Nya utmaningar för Löfven:

  ”Enligt Möller har S-MP-regeringen haft ett mardrömsår vid makten.
  – Jag kan inte erinra mig någon regering som haft det värre, säger han.”

  Svara
  • Olof

    /  12/20/2015

   Låter som det är dags för LO medlemmarna att rösta för lite förändring i LO. Kanske dags att lyfta fram några som sätter medlemmarnas intressen först.

   Svara
  • Rikard

    /  12/20/2015

   Hej.

   Nä, till skillnad från Löfven och hans Miljöpartister så drog ju en viss tidigare socialdemokratisk statsminister ihop en samlingsregering, utom just kommunister, landsförrädare som de var och är.

   (Inter)nationell kris kräver samling och enighet, vilket skapas med nyktert klartänkt sinne, rationell analys, tydliga realistiska mål och gott ledarskap. Istället har vi kommittéstyre, splittring efter särintresse, känslomässiga panikreaktioner, verklighetsfrånvända utopiska fantasier, och härskartekniker, medan de tjänstemän vars ansvar mot land och folk det är att larma, varna och vakta bara ser till att hålla ryggen fri, sko sig på skattemedel, och förbereda sig för eventuell flytt.

   Är det partiväldets dråp av demokrati som uttryck för folkviljan vi ser, eftersom vi istället för demokrati nu påtvingas mångkulturrasism och apartheidstyre?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 16. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
 17. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
  • Lövet

    /  12/20/2015

   Så fantastisk sammanfattat…
   …vänstern dissekerad i ett enkelt blogginlägg!

   Svara
 18. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
 19. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
 20. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
 21. Svenne

   /  12/20/2015

  Widar Andersson i Folkbladet:

  Svara
 22. Svenne

   /  12/20/2015

  Cwejman: Ring inte Ulf Bjereld varje gång

  Svara
 23. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
 24. http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2934026-over-40-asylboenden-har-brunnit

  Såå, vi vet sedan innan att 1/3 av bränderna är orsakade av folket som bor i dem, och 1/3 är orsakade av olyckor. O resten är då anlagda av utomstående, o vi vet att de flesta boenden är gamla skolor o vi vet att det brinner minst en skola per dag enligt skolverket, o de flesta bränder är då orsakade av föredetta elever.

  Såå… bränder på asylboenden har alltså blivit ett problem orsakat av de som bor på boendena och inte en högerextrem mobb av invandrarhatare. Vem kunde tro det.

  Svara
 25. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
 26. Svenne

   /  12/20/2015

  Tror jag väljer Tomten…

  Svara
 27. MiT

   /  12/20/2015

  Mmm, säkert en massa dödshot om man svarar på den frågan om varför…

  Svara
 28. MiT

   /  12/20/2015

  Svara
 29. MiT

   /  12/21/2015

  Svara
 30. MiT

   /  12/21/2015

  För ca 2 månader sedan. Och vi vet ju alla hur det gått för S inom LO-leden…

  Svara
 31. Jan

   /  12/21/2015

  Johan Hakelius ger sig, med rätta, på skojaren Peter Wolodarski och kulturmarxistblaskan DN: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article21975556.ab

  Somar Al Naher lovordar, inte särskilt oväntat, kollegan Gina Dirawi. Ni vet hon som får göra a-l-l-a program på SR och SVT trots sin ringa ålder: http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article21974818.ab

  Det har, äntligen!, börjat gå upp ett och annat ljus för Lena Mellin på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21969993.ab

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: