En räddningstjänst i kris

”En räddningstjänst i kris” är namnet på ett granskande reportage från Samhällsmagasinet, ett nytt granskande program som verkar mycket lovande. Jag tycker att alla som inte sett deras program om räddningstjänsten offrar 1 timma av ert liv på att titta på det för det är en otroligt väl spenderad timma! Framför allt nu i jultider…

De tar upp genus- och mångfaldsarbetet på framför allt Södertörns brandförsvar och vad det verkligen innebär i praktiken på ett mycket genomarbetat och noggrant sätt.

Det var på tiden att den verksamheten granskas för jag tror inte att folk i allmänhet vet vad som försiggår. Nu är räddningstjänsterna styrda uppifrån av MSB och de totalt galna tankarna och idéerna om jämställdhet och mångfald kommer från just MSB.

För att förstå hur en räddningstjänst kan bete sig som Södertörns brandförsvar (gäller nog de flesta i Sverige dock…) så måste man se hur styrningen från MSB ser ut också. Det är ett hästjobb att gå igenom det och jag har bara snuddat lite vid det förra hösten då jag hade några inlägg om just MSB och deras genus- och mångfaldsarbete, kolla gärna igenom dem om ni inte har gjort det innan

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap”, handlar om groteska pengar, tid och resurser som läggs på genus och mångfald som MSB själva säger är ett område som särskilt ska beaktas. Det är alltså ett av de viktiga stödben som verksamheten ska stödja sig på.

msb8-e1411488945196

De som försöker varna för baksidorna med detta särskilt viktiga arbete ska motarbetas så det inte kommer ut vilket vansinne som pågår och vilka konsekvenser det kan få. Det är alltså MSB själva som kräver detta. Men det finns MASSOR med saker i det inlägget! Miljon efter miljon efter miljon strösslas över genusfolk.

Det skaver rätt mycket det där om MSB” är en liten uppföljning av det första men med lite mer om just genusfolket och deras påverkan, de sitter bland annat med i MSB:s ”Vetenskapliga råd” också…

msba3

Eftersom de vet att det kommer att finnas folk som protesterar mot galenskapen (eftersom de flesta någorlunda normala gör just det) så har Vinnova sponsrat med 3 miljoner för att genusfolket ska ta fram ”Metoder mot motstånd” för att man ska komma på sätt att komma åt de som protesterar. Först släpps de alltså in för att sänka verksamheten, sen får de miljoner för komma åt de som protesterar mot vansinnet. Enligt genusfolk så betyder protester mot idioti inte att det är fel med idioti utan att man är rädd för att gamla ”maktordningar skakas om” och att det botas med mer idioti. 3 miljoner svenska skattekronor till det alltså…

Om man inte fick skrämselhicka av mina inlägg om MSB förra hösten så borde Samhällsmagasinets granskning av Södertörns brandförsvar definitivt orsaka det! För de har tagit direktiven från MSB på allra största allvar…

Så ta det extra försiktigt med ljusen nu i jultiderna för det viktigaste för räddningstjänsterna och MSB är inte att rädda liv utan att visa upp mångfald och genus (OBS gäller inte den vanliga personalen alltså, de drabbas också av galenskapen. Ingen skugga ska falla över dem!). Konsekvenserna bryr de sig inte om för om de gjorde det så hade inte en nagelskulptris anställts före en utbildad brandman…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. MiT

   /  12/21/2015

  Johan Hakelius nästan lustmördar DN
  ”Hur kunde allt få löpa på så okritiskt, DN?”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article21975556.ab

  Svara
  • Bra att det uppmärksammas i media. DN har verkligen blivit extrema i flyktingfrågan – typ, tvärtom-Avpixlat, bara att gå in på deras hemsida.

   Svara
  • Senior

    /  12/21/2015

   Träffsäker och bra av Hakelius, fast att läsa detta just i aftonbladet måste väl ändå vara någon variant av att kasta sten i glashus.

   Nåja, vändningen måste ju börja någonstans.
   Kul att åtminstone en journalist börjat ägnat sig åt lite förnuftiga tankar.

   Svara
   • Jan

     /  12/21/2015

    Hakelius är en nyliberal som blivit konservativ. Aftonbladet städslar även sådana.

    Svara
 2. Cain

   /  12/21/2015

  47 sekunder! in i programmet och vansinnet börjar:

  ”Jag menar, om vi åker ner här i norra Botkyrka, om vi åker ut i Södertälje, vad möter vi då?”

  ”Ni möter medborgare som förväntar sig att ni ska klara av att rädda dem när det brinner.”

  ”Naäe, jag tror vi möter medborgare som förväntar sig att vi ska ha en dialog med dem, att vi ska kunna lära dem saker.”

  Så många fel i det resonemanget. Så jävla många fel att när jag hör det tappar jag hopp om detta land.

  Har lyssnat vidare medan jag skriver detta… Gott folk, ni MÅSTE se detta program i sin helhet. Verkligheten ÄR värre än vad man kan föreställa sig, i alla fall på Södertörn…

  Svara
 3. Jan

   /  12/21/2015

  Johan Hakelius ger sig, med rätta, på skojaren Peter Wolodarski och kulturmarxistblaskan DN: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article21975556.ab

  Somar Al Naher lovordar, inte särskilt oväntat, kollegan Gina Dirawi. Ni vet hon som får göra a-l-l-a program på SR och SVT trots sin ringa ålder: http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article21974818.ab

  Det har, äntligen!, börjat gå upp ett och annat ljus för Lena Mellin på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21969993.ab

  Svara
  • Lena Mellin har sina ljusa stunder. Hon är den enda inom AB som faktiskt använder insidan av huvudet.

   Svara
   • Erik den förste

     /  12/21/2015

    Jag gillar verkligen Lena Mellin. Det är givetvis ofta jag inte håller med henne, men hon är verkligen inte en propagandamaskin för sosseriet utan tycks stå upp för sina värderingar, som jag överlag anser är relativt sunda.

    Jag undrar verkligen vad hon och Åsa L tycker om varandra.

    Svara
    • Intressant, för jag skulle säga helt tvärtom angående Lena och Åsa – Åsa, hur än bakåtvänd man kan tycka hon är, står för sina värdigeringar medan Lena brukar säga vad hon faktiskt tänker när hon blir pressad. Nu är situationen pressad och Lena säger vad hon tänker, Åsa står faktiskt med klacken i marken med sina åsikter.

     Finner Lena mer falsk än Åsa.

     Men man kan ju tycka och tänka lite olika.

     Svara
     • Erik den förste

       /  12/21/2015

      Åsa L känns inte särskilt öppen och äkta när det gäller hennes eventuella antisemitism.

     • Är inte insatt i hur Åsas antisemitism ser ut, dock tyvärr ett stort problem inom svenska vänstern och alltför accepterat. Om det är något som vänstern i Sverige behöver behandla så är det deras antisemitism.

      Med det sagt – jag litar mer på en rasist som är öppen med sin rasism än någon som låtsas som annat.

     • Erik den förste

       /  12/21/2015

      Hon anser sig absolut inte vara antisemit eller har några antisemitiska värderingar. Hon anser sig däremot vara väldigt tolerant och öppen när det gäller just den frågan.

 4. Välgjord film med oroväckande innehåll –
  om man verkligen bryr sig om Sverige.

  Svara
  • Ivar L

    /  12/21/2015

   Framåt slutet där chefen för brandförsvaret börjar tröttna på frågorna och blir sur kommer en passage som jag funderat mycket på i efterhand, jag tror att det är i samband med att han reser sig och skall gå ut. Han säger något i stil med ”jag vet var du kommer ifrån” riktat mot journalisten. Tyvärr så fångar inte journalisten den bollen med motfrågan; var kommer jag ifrån då?

   Jag tänker inte rada upp alla olika tolkningar man kan göra av uttalandet, det gör säkert alla minst lika bra som jag, men det döljer sig något djupt oroande i brandförsvarschefens reaktion tycker jag. Vad har han för världsbild och varför reagerar han som han gör inför berättigad kritik? ”Jag vet var du kommer ifrån.” Smaka på den, säg det några gånger, det är oerhört obehagligt för att komma från en myndighetsperson.

   Svara
   • Cain

     /  12/21/2015

    Ivar. Jag tänkte i liknande banor.

    Av allt att döma beter sig journalisten helt korrekt och ställer viktiga och relevanta frågor i lugn och sansad ton. Sedan avbryter Södertörn gubben intervjun bryskt med orden ”jag vet var du kommer ifrån”. Vet han verkligen det? Eller antar han bara att det är Nordfront eller dylikt? Han var ju villig att prata en halvtimme tills frågorna blev för jobbiga.

    En hederlig person med rent mjöl i påsen gör helt enkelt inte så. Då har man goda argument, oavsett vem som intervjuar. Det ska bli oerhört intressant att höra vem som egentligen ligger bakom reportaget.

    Svara
 5. Ivar L

   /  12/21/2015

  OT
  Märklig rasistisk forskning på Karolinska Institutet:
  http://www.svd.se/ny-forskning-visar-var-fordomar-uppstar

  Forskaren har undersökt hur ”vita” reagerar på ”svarta” och ”vita” ansikten vid obehag. Man har kommit fram till att ”vita” reagerar mer negativt på ”svarta” ansikten.

  Märkligt nog, eftersom det handlar om ett välrenommerat forskningsinstitut som Karolinska, har de inte samtidigt gjort den omvända undersökningen, hur ”svarta” reagerar i motsvarande situation. Det vore ju ganska centralt nämligen för att avgöra om det handlar om ett universellt fenomen. Antagligen så var man rädd för att få resultat som inte passar in i berättelsen om den vita rasismen, den enda som officiellt räknas. Detta gör att jag tycker man kan kalla forskningen för rasistisk eftersom den inte letar efter universalitet utan pekar ut en grupp utan att undersöka andra grupper.

  Hade det varit Södertörnforskning så hade jag bara ryckt på axlarna men Karolinska som är ett internationellt topprankat universitet trodde jag ställde högre krav på sig själva.

  Svara
 6. Svenne

   /  12/21/2015

  Dick Erixon om vänsteretablissemangets svek mot arbetarklassen:
  http://erixon.com/blogg/2015/12/s-forlorar-lo-medlemmarna-till-sd/

  Svara
  • Han har så rätt. Vänstern bryr sin inte om de som arbetar ihop Statens pengar, de bryr sig mer om sin gräddfil och att vara ”rätt” i media.

   Svara
   • T

     /  12/21/2015

    Det blir som i USA. Bara de rika har råd att rösta på demokraterna.

    Svara
    • Rikard

      /  12/21/2015

     Hej.

     Om man får lägga till: bara de rikaste och de fattigaste. De fattigaste i USA är ju samma slags gisslan hos identitetspolitik, berättigandekomplex och kriminellt system för fängelse, som här. Rösta Republikanskt? Hej då matkuponger, och annan nödhjälp. rösta demokratiskt? Hej då möjlighet till självförsörjning.

     Två utvägar: överge förtroendet för det demokratiska systemet i nuvarande form (och bli extremist enligt detta) eller se till att täcka så många baser som möjligt för offerkoftan och de tillhörande bidragen.

     Jag fruktar att demokratin i den tappning den byggdes upp under nittonhundratalet går mot sitt slut – den behövde ett totalitärt och auktoritärt system som motpol, och som var ett trovärdigt, enkelt att definiera och konkret hot. MENA och islam med tillhörande konfliktlinjer är för svåröverskådligt.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
  • Jan

    /  12/21/2015

   Vad kan man säga annat än att han har rätt? Vänstern har lämnat arbetarklassen bakom sig och kanske ännu mer socialgrupp 4. Det är den sistnämnda gruppen man nu kickar ut ur välfärden för att ha råd att bidragsförsörja vem som helst i Mellanöstern som vill ta del av välfärdsstaterna i Europa.

   Svara
 7. Svenne

   /  12/21/2015

  Polisen är upptagen:

  ”Enligt uppgifterna från inringarna ska 50-100 personer ha varit inblandade i bråket. Polisen fick samtal om händelsen vid klockan 21 på söndagskvällen, men åkte aldrig till platsen för att kolla vad som pågick. ”

  Svara
 8. Rikard

   /  12/21/2015

  Hej.

  För att spä på: Södertörns högskola utbildar många så kallade ungdomscoacher, elevassistenter och liknande yrken som ute på skolor och i relaterade verksamheter sedan utbildar och drillar barn och tonåringar i den teoribildning och ideologiska indoktrinering som Södertörn arbetar efter. Många av dessa barn är från utanförskapsområden (dvs socialmoderaternas ghetton) o/e med trasiga familjebild, kriminalitet, övergreppshistorik (både som offer och förövare) och annan social problematik. Således är det mycket sårbara och tyr sig snabbt till den som kan förmedla en bild av att det är det svenska samhällets, och svenskarnas, fel att de har misslyckats med studier, jobb och annat i sina liv.

  Ett flertal organisationer, däribland Hassela (enligt uppgift; kan ha fel förstås), skickar sina anställda på fortbildning vid Södertörn. Jag har i min yrkesroll avlyssnat ett samtal mellan en ungdomscoach från just Hassela och en grupp högstadieflickor med, som coachen kallade det, ‘rasifierad’ bakgrund: kvinnor är förtryckta, ju mörkare hud desto mer förtryckt, kristendom och alla kristna har en historisk skuld (inblandat med vita män), islam har inget med terrorism att göra, feminism och socialism är samma kamp, socialism är rättvisa och frihet, yttrandefrihet används som argument av rasister för att förtrycka invandrar/rasifierade kvinnor. Och så vidare. Detta på tid avsatt av skolan för att eleverna skulle ha tjejgrupp, där ungdomscoachen skall kunna svara på frågor om livet, hur det är att vara tonåring och liknande. Nu är detta mitt exempel, så det kan vara en helt isolerad händelse.

  Angående filmen: jag beklagar att svenska akademiker och till de högre utbildningarna kopplade politiker (snarare politruker) inte haft kurage att stå emot vad som egentligen bäst beskrivs med ord som ‘rabiat gnällkärring och bitterf*tta’, för att vara vulgär. Det är dessa politiker och diverse akademiker man skall avkräva svar på varför stôlleprov som genusteori och annat ur samma familj av postmoderna ideologier fått så mycket makt, utan att kunna visa mer bevis än någon annan religion.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 9. MiT

   /  12/21/2015

  Svara
 10. MiT

   /  12/21/2015

  Svara
  • Jan

    /  12/21/2015

   Tufft av Perlskog att ”kacka i eget bo”. Det kräver visst mod. Han har rätt i båda fallen. David Hellenius är Sveriges mest överskattade ”journalist”. Möjligtvis i konkurrens med Kristian Luuk. Han är över 40 men gör fortfarande barn-tv. Dirawi är ju hela PK-Sveriges skyddsling. Hon har vissa kvaliteter men har ”gullats” sönder av etablissemanget.

   Svara
 11. MiT

   /  12/21/2015

  Det farliga med att ha odugliga aktivister på höga positioner, som Dan Eliasson, är att andra aktivister hänvisar till dem med en dåres envishet trots att det är allmänt känt att det handlar om just en oduglig aktivist på en hög position.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/21/2015

   Och Viktor Banke är fortfarande asyljurist som önskar fetare plånbok =/

   Svara
 12. MiT

   /  12/21/2015

  Svara
  • Liten

    /  12/21/2015

   Då får vi hoppas att Jessica och Alice skolar om sig till någon slags ingenjör då. Jag föreslår Maskin, brukar vara minst kvinnor på den inriktningen.

   För dom tänker väl inte tvinga någon annan kvinna?

   Svara
  • Mads

    /  12/21/2015

   Googla bilder på veterinär eller student. Vi har lite att göra.

   Svara
  • Gud så upprörande! Man måste kunna genuscertifiera Google!

   Svara
  • Söker man på ”ingenjör” och inte ”engineer” så kommer det upp en hel del kvinnor. Människor av olika kulörer också.

   Svara
  • Fint att de har klippt skärmdumpen så att bara en kvinna och inga ‘icke-vita’ engineers av någotdera könet kom med (vilket man faktiskt får upp om man googlar den engelska termen). Det känns ju inte ett dugg ohederligt eller så?

   Svara
  • Noger

    /  12/22/2015

   Jag läste:
   ”sitter och bildgooglar ingenjör – har för lite att göra”.

   Svara
  • Noger

    /  12/22/2015

   Något säger mig att
   ”vi har lite att göra”
   betyder
   ”ni har lite att göra”

   Svara
 13. MiT

   /  12/21/2015

  Svara
 14. Hypocrita

   /  12/21/2015

  Sanningen kan väl aldrig vara ett lustmord….?

  Svara
  • Hypocrita

    /  12/21/2015

   Skulle ju naturligtvis vara en kommentar ang Hakelius sågning av DN

   Svara
 15. MiT

   /  12/21/2015

  ”Kvinna ljög om våldtäkt och misshandel – HD sänker straffet till skyddstillsyn”
  http://www.dagensjuridik.se/2015/12/kvinna-ljog-om-valdtakt-och-misshandel-hd-sanker-straffet-till-skyddstillsyn

  Svara
  • Svenne

    /  12/21/2015

   Nej, nej, kvinnor ljuger aldrig – det är Patriarkatets fel!

   Svara
 16. Svenne

   /  12/21/2015

  Widar Andersson önskar Löfven mfl ”omfattande doser av nytänk”:

  ”De tre bärande tankarna i Löfvens jultal var Europa och flyktingarna, invandrarna och skuggsamhällen och invandrarna och låga löner. Mycket talar för att samtliga tre av statsministerns julämnen kommer att dominera politiken även 2016.”

  Svara
 17. Svenne

   /  12/21/2015

  Abramowicz: Miljöpartiet de meningslösa

  Svara
  • Jan

    /  12/21/2015

   Så länge det finns flummiga medelklassmänniskor så kommer Miljöpartiet att få sina 6-9 procent i valen. Miljöpartiet lockar också många politiskt naiva som aldrig kunnat bestämma sig för om de är vänster eller höger. Och de är ganska många. Miljöfrågor anses också lite finare och står utanför den vanliga politiska debatten. Ingen kan väl vara emot miljön?

   Svara
   • Att hamna i regeringsställning var sannolikt det värsta som kunde hända Miljöpartiet – helt plötsligt så gick de från att säga vackra saker till att behöva börja agera på dom. Ett Miljöparti – oavsett form – kommer alltid finnas som du säger, men det funkar bara så länge de faktiskt inte har reell makt.

    Annars måste de visa muskler bakom sina ord och oftast visar det sig vara tomma…

    Svara
 18. Svenne

   /  12/21/2015

  Bara i Sverige…

  Svara
  • Erik den förste

    /  12/21/2015

   Efter att ha tagit mig en titt på de nominerade tycker jag dock att han har en poäng när han skriver: ”De nominerade i denna kategori måste vara så otroligt kreddiga. Vad barnen tycker eller lyssnar på spelar ingen roll.”

   Huruvida det bör vara så eller inte har jag däremot ingen åsikt om.

   Svara
 19. MiT

   /  12/21/2015

  Säg att det varit en svensk som våldtagit en somalisk tjej och sagt ”I’m gonna fuck you little Somali girl”, vad hade Lindström tyckt om det? Rasism? Inte rasism? Vi vet nog alla vad han skulle skrivit långa krönikor om…

  Svara
  • Att Arpi ens orkar prata med tramsmajan Lars Lindström.

   Givetvis är det rasism om någon ger sig på någon annan för deras ursprung. Det spelar ingen roll om det är en asiat mot en svensk, eller en kongoles mot en somalier. Rasism. Den är blind.

   Svara
  • jaha

    /  12/22/2015

   Det tillstår varje sann twitterfitta att ha dubbla måttstockar uppkörda någonstans.

   För svenskar finns inga hatmord, bara IKEA-mord.

   Alla dessa perversa omskrivningar som får hemska handlingar att framstå som nästan hemtrevliga.

   ”förstärker en grov våldtäkt till ett hatbrott”

   Det är för övrigt den typen av formuleringar som förminskar och normaliserar brottet grov våldtäkt.

   Sverige importerar gladeligen våldtäktsmän, med kvinnosynen att svenska kvinnor är horor, som får svenska kvinnor våldtagna. Lars Lindström tycks bara avundsjuk att någon i media har ryggrad att reagera.

   Feminister, som till vardags bygger sina karriärer på att skrika sig hesa om kvinnosyn i nonsensärenden, har sina huvuden så långt uppkörda i sina egna egon och varandras rövar att de inte förmår uppfatta situationen.

   Låt oss säga, bara som ett exempel, att någon anhörig knäcker nacken på våldtäktsmannen som förstörde den unga kvinnans liv. Nej det är kanske inte lika ”rehabiliterande” som två års fängelse och en mjukglass, huvudsaken att det inte förstärks till ett hatbrott. …

   God Jul dår-Sverige.

   Svara
 20. MiT

   /  12/21/2015

  Kolla de andra under expressens tweet, Lindström plockar naturligtvis ut den värsta och låter den representera alla oavsett grovheten på de andra

  Svara
  • Sådant offer. Elakingarna på nätet kommer och tar Lindström *rullar på ögonen*

   Svara
   • jaha

     /  12/22/2015

    Näthat är faktiskt inget att skoja om!!

    Vi känner inte till konsekvenserna här. Lasse kanske inte längre vågar sig ut på Twitter själv på kvällarna med alla nätspöken som lurar i hens kommentarsfält.

    (ja skriver hen för trodde det var förbehållet kvinnor att lipa om näthat för att få lite uppmärksamhet i media)

    Svara
 21. Svenne

   /  12/21/2015

  Touché…

  Svara
  • Kalle

    /  12/22/2015

   Men vafan ge henne lite cred, hur många vågar gå till en synskadad sminkös/hårfrisör med Parkinsons? Jag tycker att hon är riktigt modig!

   Svara
   • Svenne

     /  12/22/2015

    Det tragiska är att med någorlunda vettig frisyr och ögonbryn så vore hon nog riktigt tilltalande, istället för att se ut som en feministisk seriefigur. *suck*

    Svara
 22. Svenne

   /  12/21/2015

  OT: Annika Borg i Smålandsposten:

  Svara
 23. Svenne

   /  12/22/2015

  Maslow Swedish Edition…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: