Konsekvenser

Man börjar starta upp lite smått och trevande för att möta vad som kommer, konsekvenserna börjar märkas och synas lite grann

konsekvenser

Kirurgerna gör uppror

konsekvenser1

Svea hovrätt ger Migrationsverket rätt mot Hedemorabostäder”. Ett alldeles UTMÄRKT sätt att skapa stora motsättningar. Utöver att svenskar ska bo hemma tills de är minst 30 eller nåt. Gnäll inte Svenne!

konsekvenser2

Hotet: Ingen mjölk i skolmatsalarna”. Pengarna behövs nog till annat som förmodligen sprängt varje budgetram som finns…

konsekvenser3

Larmrapport: Allt värre läge för socialtjänsten”. ”Personalen känner maktlöshet. Arbetsbelastningen för den befintliga personalen beskrivs som övermäktig och icke hanterbar”…

konsekvenser4

Var tionde ledig lägenhet i Örebro till flyktingar”. Även i Örebro ska lägenheter var vikta åt flyktingar. Kolla svaret han ger till de som stått i kö länge… Men hyresgästföreningen tycker det är ett bra förslag.

konsekvenser5

Dömda gör pengar på flyktingbarn”. Kriminella tjänar storkovan när de får ta del av skattepengarna…

konsekvenser6

Hemtjänsten slutar koka potatis till äldre”. Bah, vad ska de ha kokt potatis till, finns så mycket annat man kan lägga pengarna på verkar det som…

konsekvenser7

Svångrem på 80 miljoner” blir det i Halmstad de närmaste tre åren. Vilka drabbas då?

Besparingarna kommer främst att drabba barn, ungdomar, äldre och människor i behov av stöd.

Såklart… Och är det någon som tror att det bara är tillfälligt i tre år?

konsekvenser8

Ansträngd situation för hemtjänsten i Heby”. Övertidstaket på 200 timmar/år nådde en del redan i mars och april…

Besparingar på 33 miljoner spikade” i Eskilstuna.

På torsdagen klubbade vård- och omsorgsnämnden i Eskilstuna igenom förslaget som ska minska kostnaderna med 33 miljoner kronor inom bland annat hemtjänst och äldreomsorg.

Och vilka får betala som vanligt…

konsekvenser9

Flyktingkrisen pressar polisen – brott utreds inte”. Polisen är mycket hårt pressad och en av konsekvenserna är att brott inte ens utreds.

konsekvenser10

Utredning om dubbelmord läggs i malpåse”. Inte ens mord hinner man med…

konsekvenser11

350 lägenheter avsätts för nyanlända”. Även i Linköping vill man öronmärka lägenheter till flyktingar. Ett generalrecept för att skapa garanterade motsättningar. Kommer säkert att bli jättebra…

konsekvenser12

Polisen åkte aldrig på larm om storbråk”. Fanns ingen att skicka helt enkelt eftersom de var upptagna med att ”transportera personer”…

konsekvenser13

Emil är 11 år och blind – lämnas ensam på gatan”. Han kostar för mycket tycker de rödgrönrosa i Stockholm…

Detta är några konsekvenser av året som gått och som jag har snappat upp nu bara i december (ett undantag och det är Halmstad som jag såg tidigare). Jag har alltså inte letat utan bara noterat något här och där. Det finns MASSOR med mer! Allt kanske inte enbart beror på asylhaveriet men det har definitivt en stor påverkan.

Och det är bara en liten försiktig början på vad som kommer…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. När ska Svenne Banan fatta?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/22/2015

   När det blir påtagligt för dem i vardagen, vilket det börjar bli nu.

   Svara
  • Fredde

    /  12/22/2015

   Det är lite som att röka, det känns skönt för stunden men när man diagnostiseras med kol så tänker alla – usch va naiv jag va!

   Svara
 2. Jan

   /  12/22/2015

  Godhetstävlingen fortsätter in i kaklet. Samtidigt får väl svenska folket skylla sig själva då man i allmänna val röstat fram de partier som aktivt bedrivit en massinvandringspolitik. Vilket har lett till att invandringsfrågan kommer att överskugga all annan politik i decennier framöver. Till de politiska partiskojarnas förtret. De vill naturligtvis prata om annat…

  Svara
  • Viktor

    /  12/22/2015

   Det är nog inte så konstigt att det blivit som det blivit. Vi får ju ständigt höra från media och från vissa vänsterrörelser hur vi inte är goda nog. Det är tydligen inte gott nog att betala mer än hälften av det vi producerar för att andra ska ha det bättre och ge bland de högsta bistånden i världen, både genom staten och privat.
   Jag motsätter mig naturligtvis inte att hjälpa andra, men det här är en av förklaringarna till masspsykosen. Jag tror vi skäms och känner oss dåliga och då är det fritt fram att skuldbelägga oss ännu mer för att vi t.ex. köper julklappar till våra nära och kära, eller för att vi vågar ifrågasätta rimligheten i politiska beslut kring invandring.
   Konsekvensen av denna godhetspsykos är att det sunda förnuftet får stryka på foten och de saker som politiker och allmänhet gjort i välmening för att hjälpa i själva verket får negativa konsekvenser.

   Svara
 3. Jan

   /  12/22/2015

  Jag får en känsla av att många nu förtränger verkligheten, eller åtminstone verkligheten utanför den alldeles privata, men behåller godhetsglorian. De problem vi nu ser krypa inpå oss har ingenting med invandringen att göra vidhåller man fortfarande. Politikerna fortsätter med sina glädjekalkyler om framtiden: snabbspåren, valideringarna, den förbättrade integrationen. Nödlögner alltsammans, naturligtvis.

  Men man fortsätter med censuren, blockeringarna och stigmatiseringen av alla som inte sväljer lögnerna rakt av. Man skäms inte för att kalla bärande delar av den svenska befolkningen för fascister och rasister. Och man kommer fortfarande undan med det.

  Svara
 4. Sven

   /  12/22/2015

  Läkarna i första artikeln klagar på att ingen konsekvensanalys genomförts. Men det är ju typiskt för hela komplexet invandring!!! Inga riskanalyser, inga konsekvensanalyser. Sverige kan nog i och för sig med anpassning klara av många fler invandrare men svenska politiker i allmänhet måste ställa sig frågorna ”Gör vi verkligen rätt som utser svenska folket till ständiga förlorare i frågan om flyktingmottagning? Vad gör Sverige fel som Danmark gör rätt? Vilken påverkan gör massiv invandring av folk från mutkulturer på den svenska mutkulturen? (Folket som kommer hit kommer från länder i transparenscy internationals bottenskrap, platserna mellan 150-171.)
  SD vinner inte opinion för att dom har bästa politiken totalt sett men genom att dom avslöjat och förutsett den katastrof som svensk invandringspolitik länge varit.

  Svara
 5. Mikael

   /  12/22/2015

  Gick de inte ut igår och sa att den svenska ekonomin går skitbra…..
  Hur ska man ha det? Är det bara en massa rasister som klagar i lokalmedia då?
  Någon ljuger, det beror väl på vem man frågar antar jag, man får göra som de goda antirasisterna gör, på med skygglapparna och kör på.

  Svara
  • Rikard

    /  12/22/2015

   Hej.

   BNP ökar med ökande befolkning – detta rapporteras som att det går bra nu. BNP per capita är det intressanta, för BNP kan öka samtidigt som nästan alla blir fattigare. Man kan inte ljuga med statistik (för ljuga kan man göra oavsett) men man kan utnyttja kommunikationsöverläge och asymmetrisk kunskapsbas för att förvilla.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Sa hon inte att landet går som Tesla? Men Tesla har stora ekonomiska svårigheter, snar konkurs kanske. Så nog liknar vi Tesla.

   Svara
 6. Rp

   /  12/22/2015

  Jag vill börja med att understryka att jag tror att du har rätt MEN: artiklar som den kring mjölken i Avesta eller den kokta potatisen är typexempel på anekdotiska händelser som man alltid kan hitta någonstans om man letar. Vi måste kunna se bortom de enskilda fallen och se till helheten (som inte ser så ljus ut just nu) ett exempel när anekdoter fått styra politiken är den 3-åriga drunknade Alan.

  Svara
  • MiT

    /  12/22/2015

   Men om man aldrig får ta några exempel så ser man aldrig mönstret heller? Potatisen och mjölken ÄR ju just exempel som tillsammans med andra bildar helheten. Om man inte får ta med sådana så kommer de aldrig att ingå i helheten heller. Om man inte bara tror att sådant råkar inträffa när annat ska betalas förstås. Men det kan man säga om allt.
   För om det finns 200 sådana händelser helt plötsligt så är det fortfarande bara anekdotiskt och man ska inte ta hänsyn till dem? Eller 100? 50? För man ska ju inte ta hänsyn till dem för att de är just anekdotiska…?

   Svara
   • Senior

     /  12/22/2015

    Det är just med den ursäkten våra politiker kommer undan misskötseln av vårt samhälle. Dumheterna att de ”inte får uttala sig om det enskilda fallet” är bara en usel ursäkt för att slippa stå till svars. Uppmärksammar du inte varje liten enskild händelse lär du aldrig se en helhet…

    Svara
 7. Rp

   /  12/22/2015

  Jag vill börja med att understryka att jag tror att du har rätt MEN: artiklar som den kring mjölken i Avesta eller den kokta potatisen är typexempel på anekdotiska händelser som man alltid kan hitta någonstans om man letar. Vi måste kunna se bortom de enskilda fallen och se till helheten (som inte ser så ljus ut just nu) ett exempel när anekdoter fått styra politiken är den 3-åriga drunknade Alan.

  Svara
 8. Usch, det där om Halmstad ger mig fortfarande ont i magen. Min farmor bor där och är i behov av stöd; vi har just nu kontakt med en riktig eldsjäl på socialen så det funkar bra för tillfället, men om det kommer skäras ned så är det hopplöst. Hon virrade ut sig på gatan tre gånger den här månaden och var rejält nedfryst senast när polisen kom senast. :-/

  Svara
 9. Maria

   /  12/22/2015

  Förbannade jävla pissland! Jag började gråta när jag läste om Emil. 30 åriga utlänningar som säger att de är 16 år får kosta 1 miljon om året men svenska blinda barn får inte hjälp till/från skolan i tid och kan inte heller tacka ja till kalas etc för ledsagartimmarna dragits ned? Och värre kommer det bli enligt vår kära finansminister. Häng dig Sverige!

  Svara
  • Opie

    /  12/22/2015

   Nej, förbannade jävla pisspolitiker heter det. Landet Sverige är vårt och helt fantastiskt. I sinom tid kommer vi återta det och ställa alla landsförrädare till svars.

   Svara
 10. Rikard

   /  12/22/2015

  Hej.

  Jaktlicens och medlemskap i skytteförening är att rekommendera. Polisens hemsida har god information. Handböcker i enkelt jordbruk till husbehov, enkla handledningar i att konstruera och sköta maskiner finns, likaså i hur olika sjukdoms- och skadetillstånd skall hanteras. Investera i fysiska exemplar då dessa inte kräver elektricitet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Opie

    /  12/22/2015

   Absolut, det kommer bli mycket värre innan det blir bättre. Det bästa man kan göra är att förbereda sig på det värsta. Prepping i all ära, men det börja även bli dags att nätverka utanför nätet. Skapa hållbara sociala grupperingar som kan bjuda konkret och faktiskt motstånd när det verkligen gäller.

   Svara
  • Att ha egen jakt, eget fiske och eget jordbruk känns bra trots allt arbete det innebär.
   Man vet att man kan säkra sin egen överlevnad, helt enkelt.

   MVH

   Svara
 11. En sådan här dag känns det ju då extra tryggt att DN vet att BNP ökar och att Magdalena Andersson vet att svensk ekonomi gör stora framsteg. För visst känner du tryggheten? Och värmen? Samhällsbyggarandan? Förtroendet?

  Svara
  • Jan

    /  12/22/2015

   Fyller man på med hundratusentals människor ökar ju konsumtionen som en naturlag. Ökar man på statliga transfereringar och tar lån i utlandet så ökar ju också BNP. Hur vore det om journalisterna bemödade sig om att förklara måttet bruttonationalprodukt?

   Svara
   • Rikard

     /  12/22/2015

    Hej.

    Man måste förstå, eller åtminstone själv kunna något om något, för kunna förklara något för någon annan, alldeles oavsett vad statliga utredningar (SIA) hävdar. Wolodarski är säkert bra på att visa hur man manipulerar en homosocial gemenskap och etablerar samt behåller dominans, men det gör ju inte att han fattar vare sig matematik eller ekonomi. Att han sedan är småaktig och en mobbare spär ju bara på bilden av en person som inte klarar att få ett ‘nej’ eller ett ‘du har fel’ till svar.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Dreadlock

    /  12/22/2015

   BNP ökar naturligtvis om man stoppar in mer lånade pengar i en ekonomi. Inflationen ökar också så småningom. Ett tydligt omen om att vi tagit iland projekt där vår egen skattebaserade ekonomi inte klarar av statens policy.
   Däremot så sjunker BNP per Capita på motsvarande sätt,eftersom det bara är tänkt att täcka statens utgifter. Den statistiken kommer OECD att plocka upp om något år eller så och publicera. Då kommer vi i jämförelse med andra OECD-länder ramla några pinnhål.

   Vi blir alla fattigare enligt BNP/Capita och rikare på skulder, samtidigt.

   Svara
 12. Maria

   /  12/22/2015

  Jaha, så Morgan Johansson tycker att det ska bli ”en kul uppgift” att få alla migranter etablerade. Den enda oron han haft är att inte alla ska få tak över huvudet i vinter.
  http://bohuslaningen.se/nyheter/sverige/1.4567580-johansson-har-varit-genuint-oroad-?utm_source=sprinkle&utm_medium=widget-5423d651ee9c9&utm_content=m.bohuslaningen.se

  Svara
 13. Pistolekors

   /  12/22/2015

  Ser ändå den största uppoffringen från Virtanen vars rödvin ej längre står i samma klass som t.ex Guillo’s.

  Svara
 14. Svenne

   /  12/22/2015

  Anna Dahlberg skriver om sanningssägare:
  http://unvis.it/www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/i-sverige-ar-vi-radda-for-sanningssagare/

  Svara
 15. MiT

   /  12/22/2015

  Svara
 16. MiT

   /  12/22/2015

  Svara
 17. MiT

   /  12/22/2015

  Svara
  • Hur är våra barn så mycket mindre och klenare? Ger vi dem fel mat? Är det för solfattigt och inga vitaminer? Nu måste vi börja ta hand om våra barn – också!

   Svara
  • Jan

    /  12/22/2015

   Jonas Andersson jobbar med ankarbarn eller ”ensamkommande flyktingbarn” som det heter i politiskt korrekt anda (alltså ren lögn). Han vet vad han talar om. Men eftersom han påtalar sanningen är han rasist enligt Rädda barnen och våra rikspolitiker. Så ser det ut i Sverige 2015. Den som säger sanningen är fascist!

   Svara
 18. MiT

   /  12/22/2015

  Svara
 19. MiT

   /  12/22/2015

  Svara
 20. MiT

   /  12/22/2015

  Svara
  • Olof

    /  12/22/2015

   Skitbra ide, hoppas de sätts att köra hela racet med att skaffa temporärt pass utomlands. Kräv gärna att det faxas intyg från Sverige, schabbla bort saker, var på semester, etc. Ett par veckor utomlands på gatan låter som en lämplig konsekvens för deltagare i något sådant.

   Svara
 21. Dottern är specialist och har snart inga arbetskamrater. 3 har kollapsat, 2 långtidssjukskrivna, chefen jobbar på 2 poster. Men det viktigaste för politiker är att klädkoden följs och att man kommunicerar per brev, inte per telefon och andra galna regler. Och det rinner in nya patienter hela tiden.
  Sjukvården kommer att kollapsa. Håll er friska!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: