Gubbarna som styr

Lisa Magnusson har skrivit en krönika i Metro där hon sågar den där tramsfilmen ”kära pappa” som har hyllats av diverse kulturfolk och journalister. Jag återkommer till varför det bara är en tramsfilm. Magnusson sågade den alltså, varför får ni läsa själva men det är inte av samma skäl som jag har för att tycka den är trams i alla fall.

Jag bara undrar lite över en passage ganska tidigt i hennes krönika där hon tar upp vem som ligger bakom

Kampanjfilmen som sprids som en löpeld i sociala medier heter Kära pappa och är gjord av CARE, en typisk välgörenhetsorganisation modell större, ni vet: i styrelsetoppen en gubbe som lyfter 1 391 000 kronor om året, och det är förstås osmakligt att en så stor summa fastnar där, för det är ju inte till honom folk vill att pengarna ska gå när de donerar.

Men toppgubbarna i Röda korset och Rädda barnen tjänar mer än han. Och CARE gör så mycket bra. Till exempel delar de ut kondomer i hiv-drabbade områden och propagerar för fri abort, vilket ju känns standard för oss i Sverige, men för en välgörenhetsorganisation med amerikanska rötter är det radikalt.

Min fetstil ovan. Jag undrar mest om det verkligen är gubbar som styr de organisationerna? Eller finns det något annat skäl till att hon skriver att de är ”gubbar”?

care

CARES toppgubbe heter visst Michelle.

röda korset

röda korset1

Och där har vi toppgubbarna i Röda Korset. Jäklar vad gubbiga de är alltså!

rädda barnen

rädda barnen1

Toppgubbarna i Rädda Barnen heter ”Elisabeth”, ”Charlotta”, ”Inger” och ”Lise”.

Så jag undrar faktiskt varför Magnusson skriver som hon gör? Är ju jättelätt att hitta vilka som är i toppen av de organisationerna?

Magnusson avslutar med

Filmen säger inte att män ska respektera kvinnor och behandla dem väl. Den säger inte ge fan i att göra våld på andra. Den säger, ruta för ruta och ord för ord, att fina flickor inte ska behandlas som man behandlar de dåliga flickorna. Det är det minst feministiska jag har sett på länge.

Kolla gärna de här inläggen så ser man också vilka det är som man behöver rikta insatserna mot, åtminstone när det gäller det grova språkbruket

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow!

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow! Del 2

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow! Del 3

En sammanfattning av det groteska näthatet mot Paow

Jag skickade faktiskt mina inlägg ovan till en journalist, som senare tokhyllade filmen, för att han brukar vara flitig med att tweeta ut när han ser det som visas upp där. Men inte den här gången, jag fick inte ens en reaktion av honom, en annan som frågade honom om han sett det fick givetvis svar. Men inte jag. Och inte ens en liten tweet om allt det groteska näthatet som visades släppte han ifrån sig. Det är väl skillnad på folk och folk i hans värld antar jag, Paow var helt enkelt inte värd en tweet om det. Eller så var det ”fel” folk som stod för det grova näthatet. Pick one. För ett av de båda skälen är det garanterat…

Här i Sverige går ju feminismen också ut på att allt dåligt ska smetas över alla män oavsett. Och det är varför jag tycker videon bara är tramsig och helt värdelös också. Den gör precis som vanligt, den vill bara smeta ut en massa skit på vanliga hyggliga män, inget annat. Det är det ENDA den gör. När man har hållit på så i flera decennier utan minsta lilla resultat är det inte då dags att byta metod? Testa något annat? Kanske, hemska tanke, rikta insatserna till dem som ÄR rövhålen? Och nej, de flesta män är inte rövhål även om det är hiskeligt svårt för svenska radikalfeminister att inse det… Men testa att rikta insatserna vetja, resultaten kan bli förvånande.

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

20 kommentarer

 1. Peter

   /  12/23/2015

  Påminner lite om när Granskning Sverige ställde frågan ”Vill du själv leva i en shariastat?” till en ung kvinnlig ”antirasist” i samband med att den islamistkritiska organisationen Pegida skulle demonstrera i Sverige. Hon svarade ”Givetvis inte!”, varpå intervjuare fortsatte: ”Men det är ju precis det som Pegida demonstrerar emot!”

  När det gäller ”antirasister” och ”femiscister” (feminister + fascister, för dem som inte fattar) så gäller: ”När ideologin går in genom ena örat går vettet ut genom det andra” …

  Svara
 2. Jan

   /  12/23/2015

  Filmen använder sig av den ohederliga men i dessa kretsar vanliga metoden att flytta skulden från en grupp till en annan. Av ideologiska skäl. Från Mena-männen (eller pojkarna) till etniska svenska män. Samma princip i näthatet mot Paow: när det visar sig att näthatarna huvudsakligen är Mena-folk så tystnar de annars så aktiva feministerna eller anti-rasisterna.

  Lisa Magnusson ljuger helt enkelt eftersom hon vet att hon kommer undan med det. I hennes kretsar är det inte fel att ljuga eller utelämna fakta som inte gynnar saken. Metro är också en tidning som sätter lögnen i högsätet. Man kan säga att lögnen är Metros egentliga publicistiska idé.

  Svara
 3. AV

   /  12/23/2015

  Nä, varför bemöda sig med 10 minuters research när man slentrianmässigt kan slänga ur sig något om ”gubbar”. För övrigt, börjar det inte bli lite väl många hål i glastaket. Hur har dessa kvinnor tillåtits komma till toppjobb och miljonlöner? Vi får ta upp det på nästa patriarkatmöte, grabbar. Det här duger inte.

  Allvarligt, filmen är vidrig för att den generaliserar grovt om killar och män. Alla som arbetat i en högstadieskola vet att de som verkligen kallar flickor för hora och annat dumt oftare är andra flickor. När tjejgruppen i en klass exploderar har kurator och elevvårdsteam mycket att göra.

  Svara
  • Se även: ”orre”-bråket i Göteborg 2012 där några tjejer lade upp en Instagram där de spred rykten om att tjejer var ”orrar” (horor/slampor).

   Svara
   • Olof

     /  12/23/2015

    Ja, som vanligt visas det upp att förakt för sexuell promiskuitet och sexarbete i grunden handlar om kvinnlig gruppdynamik och försök att hålla sitt eget sexualvärde högre.

    Sexarbetare är i alla fall värda betydligt mer respekt än journalister.

    Svara
 4. Hypocrita

   /  12/23/2015

  Dom kanske ÄR eller KÄNNER sig som gubbar. I dagens Sverige vet man aldrig…..

  Svara
 5. Rikard

   /  12/23/2015

  Hej.

  När glastaket spricker är det rätt surt att stå på golvet under…

  En enkel kommentar: att säga det som är politiskt korrekt är aldrig lögn. Därför är det gubbar som styr diverse organisationer, för enligt värdegrunden styrs organisationer av gubbar och kvinnor förtrycks och exkluderas av vita västerländska medelålders heterosexuella män. Att med fakta hävda att sanningen är falsk är omöjligt – det är dina fakta som är fel. Så ser det ut i huvudet på en fanatiker, i det här fallet en feminist. Väljer man någon annan anti-rationell övertro ser jargongen annorlunda ut men det metakognitiva/-kontextuella associativa mönstret är detsamma, detta då människors hjärnor är så gott som identiska.

  @AV Kan intyga vad du säger – EHT, EVT och alla vi runt omkring känner oss som både brandmän och röjdykare kombinerat med cowboys när man skall få stopp på ryktesspridning i tjejgrupper, särskilt innan överbitchens ‘kosiner’ blir inblandade. Hur rättvist det är att resurser satsas därför att en elevs familj är kända för att tillgripa våld och trakasserier för sin ‘heder’ lämnar jag till mångkultursförespråkare att förklara.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • AV

    /  12/23/2015

   Jobbar i skolan sedan -98, så jag har sett min beskärda del. Tycker nog rågblonda tjejer också kan skapa ”prinsessan och hovdamerna”-situationer och dra igång skit.

   Svara
   • Icke-svensk

     /  12/23/2015

    Queen bee-fenomenet, antagligen en konspiration av män. (a)

    Svara
   • Rikard

     /  12/23/2015

    Hej.

    Oja, ingen nämnd och ingen glömd! Om man säger såhär: om det är svenska flickor med det beteendet, och föräldrar som lägger sig i på fel sätt, så rör det sig oftast antingen om dysfunktionella vuxna (kriminalitet, missbruk tex) eller status (Lions, Rotary, sitter i BUN). Med invandrarflickor är min erfarenhet mer att det direkt blir kopplat till heder och stolthet, samt ‘respekt’. Paprika – papprika för allt vad jag bryr mig egentligen, jag vill ha ordning och reda så att jag kan undervisa.

    Skillnaden är ju egentligen bara viktig så tillvida att det påverkar metoderna för konfliktlösning.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 6. Jan

   /  12/23/2015

  För övrigt är det djupt stötande hur man kan förse sig med miljonlöner i tiggeribranschen. Dessa kvinnor (eller män) parasiterar på folks goda vilja. De borde skämmas.

  Svara
 7. MiT

   /  12/23/2015

  Svara
 8. MiT

   /  12/23/2015

  Svara
 9. MiT

   /  12/23/2015

  Svara
 10. michael

   /  12/23/2015

  Lisa Magnusson lever som dom flesta feminister inte i nutid utan i dåtid ofta minst 100år tillbaka.Deras tidsuppfattning är likt Don Quijotes inte i samklang med samtiden där dom slåss mot sina egna hjärnspöken i form av patriarkatet,könsmaktsordning och glastak som suger livsglädjen ur dom,fast det blott är en förfallen väderkvarn.

  Svara
 11. MiT

   /  12/23/2015

  ”Ensamkommande flyktingbarn stoppas av id-krav”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6332605

  Svara
 12. Plåster

   /  12/23/2015

  Jag har en sådan där obesvarbar fråga:
  Om en stor grupp människor slåss med näbbar och klor för att uppfinna fler pronomen än vad som redan finns och framförallt finns bruk för, hur i helskotta kan de försvara den kampen när de är fullständigt pronomenblind när det kommer till förövare, brottslingar och illgärningsmänniskor?
  Likaså att regeln för svensk media är att en förövare förblir icke könsbestämd tills denne bevisats vara man. (där även det könsneutrala klingar maskulint)

  /-varför jag hatar Matriarkatet?, Jo serru, min kamp känns mer rättfärdigad om den är emot en existerande fiende..

  Svara
 1. Lisa Magnusson, feminististisk journalist, avslöjar gubbarna som styr | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Lisa Magnusson, feministisk journalist, avslöjar gubbarna som styr | Jämställdhetsfeministerns blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: