”Du som är jude kommer alltid vända oss ryggen”

Dags för en omskrivning av en artikel igen då. Jag byter ut alla ”vit” i någon form till ordet ”jude” i någon form. Bara för att återigen visa hur idiotiskt en del resonerar.

I slutändan kommer den judiska kroppen alltid vända oss ryggen och utnyttja oss. Vi ska stärka oss själva för att aldrig mer bli trampad av din jävla judiska bleka fot.

Dear jewish people. Hur kommer det sig att du, när du säger dig kunna termer som rasifierad och “förstår dina privilegier”, fortfarande söker och tar uppdrag och jobb i orten för att berätta vår historia genom din judiska blick.

Du exotifierar, du explotaterar, du tuggar och spottar ut oss för att bygga din karriär. Du söker pengar från Filminstitutet och får uppdrag av SVT på våra berättelser.

Du gör ingen nytta för orten eller för människor som rasifieras genom ditt arbete. Du är inte messias. För du berättar våra historier genom dina judiska ögon. Ditt arbete kommer aldrig att vara nyttig eller stärka oss. Och i slutändan hamnar alla pengar du får för projektet i din egen ficka, när det enda du gjort är att berätta våra historier. Vad får vi? Symboliska arvoden. Smulor. Khara. Bajs. Caca.

Varför fortsätter du att sno våra historier? Är det för att din privilegerade uppväxt bara gett dig historier där du kan skildra ångestfyllda midsommarkvällar eller göra konst om mens? Har dina privilegier gjort dig så judisk och blek att du tror att det är okej att äta upp allt annat? Att suga ut oss?

Du gör hip-hop videos där du rider på en kultur som inte är din, en uppväxt som inte är din, du har aldrig sett en tabanja i hela ditt liv men nomineras för en grammis som regissör.

Hade vilken annan orten shuno gjort samma video så hade hen aldrig blivit nominerad. Just Sayin. Obs! Självklart pratar jag inte om artisten o alla andra i videon. De är tunga. Det är strukturerna som jag är ute efter.

Du kära judiska medelmåttiga hen som gått på DI eller Konstfack eller valfri konstnärlig institution där du går igenom dina tre år på utbildningen med ångest. Du har mage att komma fram till mig o säga att du vill söka miljonprogramspengarna (eller pengar till “vissa bostadsområden”) från regeringen för att dina lärare lärt dig att anpassa dig till marknaden.

Från barnsben lär du dig att härska, du lär dig att kolonisera, du lär dig att apropiera dig av allt som inte är dit bara för att du kan.

Hur många kurser du än gått i intersektionellt perspektiv eller postkolonial historia, hur många normkritiska mångfaldskurser du än tagit. När det kommer till kritan vill du aldrig flytta på dig från ditt bekväma välbetalda jobb för att ge plats åt någon annan som inte är som du.

När det kommer till kritan fortsätter du att söka jobb och får uppdrag där du pratar om representation, rasism och koloniala förtryck men din kropp reproducerar i samma stund allt du säger dig värna om eller prata om.

Utsugare, förtryckare, kolonisatör. Journalist, kulturarbetare, byråkrat, konstnär, regissör, producent. Du finns överallt, du är förtryck bara genom stolen du sitter på.

Jag vet att du aldrig kommer att lämna den platsen åt oss. Men vi ska ta den. Vi ska bygga våra egna institutioner, våra egna skolor.

Vi ska lära oss att aldrig mer ge dig förtroendet, eller låta dig suga ut oss bara för att vi tror att du kommer att hjälpa oss, cuz u never will.

I slutändan kommer den judiska kroppen alltid vända oss ryggen och utnyttja oss. Vi ska stärka oss själva för att aldrig mer bli trampad av din jävla judiska bleka fot.

Ta åt dig om du vill.”

Originalet finns här (archive.is-länk) och är skrivet av Emma Dominguez som jag har nämnt innan på bloggen. I augusti var hon med i Aktuellt och pratade om att hon ville ”utveckla yttrandefriheten” när hon givetvis menade tvärtom. Hon skriver för etc (såklart…) och jag har för mig att hon också varit? anställd av SR men där kan jag ha fel.

Jag har tidigare skrivit om artiklar för att visa hur extremt korkade de är

Så här kan man också se Kakans inlägg

Det är en konstig slump att en majoritet av skitstövlarna är judar

Torka era arabtårar – det är inte synd om er

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

  • Märkligt sammanträffande. Har aldrig sett henne innan, men en halvtimme efter att jag läst ovanstående krönika började hon följa mig på twitter.

   Svara
  • Och kvinnor som heter Nova?

   Svara
   • Hon säger i princip allt och ingenting.
    Hennes poäng tycks vara: ”Men det finns någonting fult, någonting oerhört fult, med klassförakt.”.
    Även där är det otydligt, om det rör sig om hennes egen åsikt eller om det är ett intryck av filmen. Den film, som hon inte ville recensera men ändå gjorde.

    Svara
 1. Pelle2

   /  12/27/2015

  Idioten och rasisten Emma Dominguez verkar i alla fall inte ha något problem med att ta emot mina vita pengar för att få bidrag för att studera på konstfack.
  Från artikelns faktaruta :Emma Dominguez bor i Alby och går på Konstfack.
  Hon menar att vita tar rasifierades jobb. Finns det alltså jobb som är öronmärkta för vissa raser ? Kan det inte i så fall förekomma att rasifierade tar de vitas jobb ?

  En bortskämd snorunge är vad hon är som tycker att vi vita skall be om ursäkt för vår existens i vårt eget land. Det är sådana som hon som skapar grunden för utlänningshat och rasism.Helt sjukt att SVT 24 ger henne en plattform.

  Svara
 2. Olof

   /  12/27/2015

  Japp, där var ett fint exempel på en faktisk rasist. Och nej, kan inte direkt säga att jag tar åt mig, jag brukar inte direkt bry mig om vad rasister tycker.

  Däremot kan man väl säga att hon faktiskt har en positiv vinkel i sin artikel; hon säger att hon skall bygga sina egna institutioner och skolor och hon skall inte tro att någon annan hjälper henne. Skitbra, välkommen till vuxenvärlden; vi har byggt våra egna institutioner och skolor utan att någon annan hjälpt oss. Det är att ta ansvar för sitt eget liv och sin egen utveckling. Släpp nu bara rasismen, försöket att skylla på andra och tron på att någon annan är skyldig dig något så kan du också bli en mogen människa.

  Svara
 3. Nilsson

   /  12/27/2015

  Bara jag som tycker hon har rätt? Släng ut alla Virtanens, Lindbergs och Karlstens, varför ska de försvara en folkgrupp de knappt vet något om? Bara för att en vit människa är genusutbildad och vänster innebär det inte att de är specialister på ”rasifierade”.

  Svara
  • Ärligt talat, är det här bara inte den ”antirasistiska” rörelsen som äter upp sig själv inifrån? Samma fenomen kan ju skådas hos radikalfeministerna också – den som har absolut störst offerkofta vinner.

   Men jag håller med – släng ut de ”icke-rasifierade” från kulturredaktionerna till att börja med. Det kan till och med jag propagera för!

   Svara
   • norskgoy

     /  12/27/2015

    Når voldsmennesker eter opp sine egne, stopper de ikke. Det gjør de aldri. Da går de videre til neste gruppe. Som alltid.

    Svara
 4. norskgoy

   /  12/27/2015

  Så herlig å se stolte rasister…..ytre venstre i nøtteskall.

  Svara
 5. John

   /  12/27/2015

  Hittade detta på facebook: ”Konstvärlden är fylld av koloniala föreställningar, strukturell diskriminering och klassförtryck – en studie om ungas relation till det etablerade konstfältet”

  Intressant tänkte jag, nu ska jag läsa om vilka argumenten är för klassförtryck.

  Ramona pratar också om ett klassförtryck som hen upplever i skolan: ”Jag tror mycket handlar om när man ska ha grejer man ska arbeta med och skolan har bara ett begränsat förråd och resten måste man köpa själv. De tänker inte på vilka som har råd att köpa grejerna. Alla är ju studenter men vissa har de enklare för att de har stöd hemifrån, rika föräldrar osv. Eller så är de såna som har råd att ta lån utan att oroa sig för att behöva betala
  tillbaka. Jag blir så frustrerad. De försöker vara intersektionella i Konstfack men missar klassperspektivet så grovt. Konstmaterial är fett dyrt, men de antar bara magisk att jag ska betala så och så mycket för en uppgift?Sen att en bor ganska långt ifrån skolan, då behöver en ett SL-kort, that shit ain’t cheap, och ibland så har jag behövt skippa skoldagar för att jag inte har råd att köpa det, i väntan på mitt studiebidrag.”

  Klicka för att komma åt stockholmsskolan_studie.pdf

  Ja ni kan ju läsa själv… inte ett enda argument, bara en massa känslor och tro om att det finns ett klassförtryck.. suck

  Svara
 6. Svenne

   /  12/27/2015

  Ekstrabladet, om Sveriges uppgång och fall:

  ”Den unikke intellektuelle kultur i Sverige, der engang frembragte genier som Celsius, Linnaeus, Nobel, Strindberg, Bergman og Lagerlöf, er tvunget i knæ.

  Det kontrollerede debatklima har reduceret svensk finkultur til morse-skribenten Jan Guillou samt forskellige grådlabile, angerfyldte teatertrupper besat af humorforladte femi-aktivister og angrende mænd i strømpebukser som f.eks. teatertruppen Smuts. En teatergruppe, der i kollektiv bævren afsværger deres indre fascist og ’hvide mand’ i en jamrende forestilling kaldet ‘Motståndstrategier i ett fascistisk Europa’, der bl.a. påpeger det presserende og uhyrlige faktum, at hvide, etniske svenskere er overrepræsenteret på punk-scenen i Sverige!”

  Svara
 7. Svenne

   /  12/27/2015

  OT: DT: Dålig uppfostran förklarar varför våra klassrum är stökigast i världen:

  ”Om du inte är beredd att uppfostra dina barn kan du vara ganska säker på att lärarna kommer att få problem att skapa ordning i klassrummet. Och om det inte ställs krav på att läxorna ska göras blir läxorna kanske aldrig gjorda.”

  Svara
  • Daniel

    /  12/28/2015

   Jag tror inte det har så stor betydelse som man tror hur det ser ut hemma. Barn är inte dumma i huvudet, de kan skilja på miljöer och olika regler för olika platser. Är väldigt vanligt att barn som är rena änglar hemma är hopplösa fall på skolan. Givetvis även tvärtom, världens bråkstake hemma med syskonen och föräldrar, funkar kaka i skolan.

   Vad har en lärare för disciplinsåtgärder att ta till mot en bråkig elev? Mer än att säga ”nej” en gång till? Det blev nyligen tillåtet med avstängning, något som används väldigt lite och då i extrema fall. Detta vet eleverna såklart om och lär sig, att du som elev kan göra vad du vill och skolan kan inte och vill inte göra ett smäck för att stoppa dig. Nya lärare brukar komma in och vara på alerten men blir snabbt nedbrutna och införlivade i -68 generationens uppfostring, eller snarare totala frånvaron av sådan.

   Det där med läxorna var roligt, varit med om att lärare sagt rakt ut inför elev och förälder ”så viktigt är det inte med läxorna”. Lär ju gå lätt sen med läxor även för den mest engagerade förälder?

   Jag tror det handlar om dålig uppfostran I SKOLAN. Man måste bita i det sura äpplet och inse att man inte kan vara bästa polare med sina elever utan faktiskt en autoritär ledare över dessa. En förebild, en ledare, en vägledare och en domare.

   Tyvärr tror jag inte en sån förändring är ens möjlig inifrån utan måste komma från staten med glasklara direktiv. Skolan är redan förstörd och måste byggas om från grunden.

   Svara
 8. Dreadlock

   /  12/27/2015

  Gymnasieklass ställer sin lärare mot väggen.

  Eller snarare : En permanent kränkt offersekt fläker ut sin masspsykos på en helt oskyldig privatperson…kan man kanske kalla det.

  Svara
 9. Dreadlock

   /  12/27/2015

  Stämmer PP. Blandade ihop det med High School. Högskola skall det vara.

  Och då är det förstås etter värre. Vilket uppträdande av förmenta vuxna människor !

  Svara
 10. Svenne

   /  12/27/2015

  OT: Kuberna tar över…

  Svara
 11. Karl

   /  12/27/2015

  Gina Dirawi har förstört vårat land.
  Hon är en av kuggarna i det stora maskineriet som vill utplåna Sverige.
  Hon hatar oss och gläds i sitt eget hyckleri.
  Ni vet vad som gäller.

  Svara
 12. MiT

   /  12/28/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/28/2015

   KIm Ahola kan tydligen inte erkänna att han smetar rasism på Herrey för att några han anser vara rasister håller med om en del saker Herrey skriver.
   Om nu Ahola skulle skriva något som en rasist håller med om, kommer Ahola då göra avbön eller erkänna att han är en rasist ? Skulle inte tro det..
   Herrey skrev följande i sin tweet som drog igång Aholas attack ”Att ge någon uppdrag pga ålder,ursprung,genus,hudfärg,religion,hårfärg när dessa kriterier saknar relevans för uppdraget = diskriminering”
   Håller med om vartenda ord som Herrey skriver.Antar dock att Ahola är en identitetspolitiker och radikalfeminist så om Herreys åsikter skulle anammas av politiker och andra makthavare så skulle stora delar av Aholas ideologier förkastas och det kan han naturligtvis inte acceptera.Då gäller det att på känt manér att försöka tysta motståndaren genom att smeta rasism på honom.

   Svara
   • Bo

     /  12/28/2015

    Hm, jag tycker det framgår tydligt att Ahola helt enkelt är korkad..det är min åsikt. Eventuella troll får gärna citera.

    Svara
  • KimTheCynic försöker styra det offentliga samtalet genom lite guilt-by-association. Classy.

   Svara
  • Nilsson

    /  12/28/2015

   Herrey tweetar om allas lika värde, då anser Kim A-hole att han är rasisternas kelgris?
   Världen är fanimig upp o ner.

   Svara
  • Rikard

    /  12/28/2015

   Hej.

   Hur man med obskyra fraser, formuleringar och begrepp tystar och omöjliggör debatt i sakfrågan (segregation, diskriminering och rasism) för att istället diskutera lämpligheten i begreppen, vem får/bör få/kan uttrycka vad, och annan metadebatt. Som hämtat ur OSS/CIA:s manual för sabotage: ”Simple Sabotage Field Manual”, avsnittet om hur man hämmar och försvårar arbete på administrativ nivå, och kombinerat med KGB:s gamla instruktion för demonisering av motståndaren – försitt inga tillfällen att associera motståndare med åsikter, epitet och organisationer (exemplen som ges är nazism [aldrig nationalsocialism], fascism, och rasism samt kapitalism) för att förstöra dennes legitimitet och för att inympa i befolkningen de associationer du vill skall var sanna.

   Samma gamla äckliga blandning av socialism och rasism som förr – och nu med postmodernismens språk. Det börjar bli farligt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 13. Jan

   /  12/28/2015

  När skojare på Aftonbladet ”debatt” (Aftonbladet har ingen egentlig debattsida) lovar att det inte finns någon åsiktskorridor kan man vara säker på att den verkligen existerar: http://www.aftonbladet.se/debatt/article21990456.ab

  Detsamma gäller för övrigt ordet systemkollaps som man nu också förnekar på DN och AB. I övrigt så har Eva Franchell begått en ny offerkrönika i Aftonbladet. Den femtielfte i ordningen. Den här gången handlar det om hur orättvist det är att inte hon blir lika uppvaktad av männen som sina yngre kvinnliga kolleger på Aftonbladet. Som vanligt mynnar det ut i att det, också!, är patriarkatets fel: http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article22004878.ab

  Svara
  • robert

    /  12/28/2015

   tumme ned för att du inte kör med unvis.it/ länkar så vi stryper pengaflödet till dom jävlarna

   Svara
   • Jan

     /  12/28/2015

    Jag är ingen Aftonbladetfobiker. Jag ser inte Aftonbladet som fienden! Det faktum att jag sällan sympatiserar med tidningens ledar- eller kulturredaktioner innebär inte att jag är emot tidningen som helhet. Detsamma gäller Expressen, DN eller andra dagstidningar. Bättre, för övrigt, att de får in pengar på reklamflöden än via presstöd.

    Svara
 14. QED

   /  12/28/2015

  ‘I don’t care what kind of racist you are!’

  Svara
  • Anders Senior

    /  12/28/2015

   Fick mig just serverad en ny form av ”rasism” enligt alla dessa godhetsapostlar:
   Kulturell rasism….

   Svara
   • Daniel

     /  12/28/2015

    Ganska konstigt att folk går på det där. Att försöka förknippa politik man inte gillar eller tankar med nåt dåligt så att det också ska vara dåligt.

    Kulturell rasism är för det första helt omöjligt och en paradox. Rasism handlar om raser, olika grenar av mänskligheten. Kultur, kön, religion osv har ingen kopplling till ras. Möjligtvis kan en nazist argumentera för att så är fallet, jag håller icke med. Vissa inom extremvänstern och feminismen verkar dock inne på nazistiska ideer där kön och ras är avgörande för vem man är som person.

    Att det skulle vara dåligt att kritisera kannibal-kultur, kvinnoförtryckande kultur, djurplågerikultur osv är skrattretande. Självklart får man kritisera dåliga saker, och det är inte något negativt. Och då smaken är som baken skiljer vi oss åt i vad vi tycker är bra och dåligt, så vi kommer såklart inte hålla med varandra.

    Samma sak med religion, man kan visa respekt för människor som gillar religioner på samma sätt som man visar respekt med andra förståndshandikappade. Men religionen i sig får självklart ifrågasättas, allra helst om den till och med bildar levnadsreglerna människor lever efter.

    Svara
    • Olof

      /  12/28/2015

     Du har helt rätt i det du skriver. Dessvärre gör en del religioner och kulturer sitt bästa för att blanda ihop korten genom allt från att märka folk i köttet till hederskultur och arvsmedlemsskap. Dessa avarter är specifikt avsedda att hindra medlemmar från att ha möjligheten att lämna kulturen och/eller religionen, samt dessutom att hindra andra från att anamma delar de uppskattar (jfr, ‘appropriering’).

     Målet är att i princip upphöja ‘kulturen’ och religionen till en ras och genföljande faktor. I min mening är det ett fullständigt vidrigt och antihumanistiskt beteende som hör hemma i grottlevande klansamhällen och borde lämnats därhän i civiliserade samhällen. Det begränsar individens fria vilja och möjlighet till självförverkligande, leder ofta till reguljära övergrepp och belägger i princip kritik av specifika bitar av den ärvda kulturen med hot om förlust av familjerelationer.

     Svara
     • Senior

       /  12/28/2015

      Nu tycker jag att ni börjar låta lite som religionsrasister! 😉 😀

 15. O/T: Gamegate update för de som är intresserade: Brianna Wu är nu viltbyte för Social Justice Warriors:

  https://www.reddit.com/r/KotakuInAction/comments/3yj25m/gamergate_was_right_after_all_brianna_wu_gets/

  Svara
 16. Svenne

   /  12/28/2015

  Undrar hur det ser ut i Sverige?

  Svara
  • Olof

    /  12/28/2015

   Borde inte vara så svårt att räkna på; Sveriges Radios licenspengar delat på antal genusvetare per år multiplicerat med genomsnittligt antal år i arbetslivet. Blir det för låga löner då, modifiera med hur mycket det går att dryga ut genom projektanställningar varvat med a-kassa.

   Sen får man ju tänka på att det aktivt arbetas på att införa genuskommisarier på diverse statliga och kommunala organ. Det är trots allt Sverige vi pratar om; vi brukar inte vara dåliga på att spendera skattemedel på indoktrineringsarbete. Och sådant behöver sällan visa någon affärs eller samhällsnytta.

   Svara
  • Rikard

    /  12/28/2015

   Hej.

   Lämnar Hanif Bali någon källa? Det vore väldigt intressant att läsa mer om detta. Studielånet i Sverige är ju en livslång konsumtionshämmare för många. Jag har ofta funderat på vad effekten på landets ekonomi skulle bli om samtliga lån ströks (samtidigt som systemet för studeifinansiering helt görs om för framtiden). Själv hade jag haft bättre ekonomi och löneutveckling som snickare än som lärare (frågan om lön relativt kvaliteten på arbetet oaktad).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 17. otillstaendig

   /  12/28/2015

  Transgenusmotorn var genialisk när den kom, men verkligheten har blekt dess betydelse. Texten där ”jude” har satts in istället för ”vit” skulle kunna ha varit skriven av Gina Dirawi eller någon dussinrappare i förorten – utan att de skulle få minsta skit för det.

  Svara
 18. Karl

   /  01/01/2016

  Ja min kommentar om Gina Dirawi väckte tydligen stor bestörtning och resulterade i många ”tummen-ner” reaktioner.
  Jag hade inte förväntat mig sådana reaktioner på denna blogg och tvingas därför utgå från att alla ni som kände er störda utav min uppfattning om Gina Dirawi istället får åtnjuta ett härligt liv i Kalifat-Sverige. Kanske får ni välja färg på overallen i framtiden. Den måste kanske inte alltid vara orange.
  Ni kan ju fråga den härliga Gina Dirawi och hennes gelikar vad de anser i frågan.
  Lycka till.

  I am gone.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: