Årets Martyr

2016 har precis börjat, gott nytt år på er förresten, och jag tror att Årets Martyr 2016 ändå redan har utsetts. Det är Andreas Ekström på Sydsvenskan som står för bedriften på årets blott tredje dag med sin twitterrant.

Ekström är en agendajournalist mer än något annat, det måste man komma ihåg och för sådana är inte fakta och ärlighet så viktiga saker. De flesta vet att för honom och en del andra så är det absolut viktigaste att vara mot SD och att försöka smeta så mycket nazism/rasism/fascism/hat och så vidare på dem som det bara går. Allt dåligt i världen ska helst förknippas med SD på något sätt oavsett om de har förtjänat det eller ej. Och när detta sker gång efter gång efter gång så blir folk förbannade till slut för vad Ekström och andra gör är att han och de pissar vanliga hyggliga svenskar rakt i huvudet från sina elfenbenstorn.

För många år sedan kunde man hålla på som Ekström gör helt oemotsagt, det kan man inte längre och ju mer man pissar folk i huvudet desto mer får man tillbaka.

Det pratas om ”svansen” hit och ”svansen” dit, vad Ekström inte tänker på är att HAN tillhör svansen från andra hållet själv, enda skillnaden är att han slipper vara anonym för att säga något och att han kan sitta från elfenbenstornet och vifta på den.

Till och med i hans martyrrant så förekommer det insinuationer med enda syfte att försöka smeta på andra…

årets martyr

Jag slår vad om att mängden skit journalister får står i direkt proportion mot mängden oärlighet, faktaresistens, agendajournalistik och brunsmetande från dem själva…

årets martyr1

Testa att skriva ärligt utan brunsmetande, med fakta och var någorlunda ärlig och se vad som händer? Det skulle vara oerhört intressant att veta om det blev någon skillnad för Marteus när hon beslutade sig för att lämna den stigen? Får hon mer eller mindre? Är det annorlunda? För hennes texter genomgick en STOR förändring! Till det bättre.

årets martyr2

årets martyr3

Och där kom det insinuanta första gången. Och oärliga. Ständigt sånt här. Inte ens i en martyrrant fixar han det utan sånt. ”Ekonomen” kommer inte alltid fram till att all invandring är dålig, han visar med siffror att det inte är guld och gröna skogar som en del vill inbilla folk. Thats it. Gissar att han fick stänga sin FB-sida för att folk talade om för honom, på både lämpliga och olämpliga sätt, att han är oärlig helt enkelt. Och om det var det han sa på twitter så kan vi se hur det såg ut:

experter1

experter3

Och vem var det Sanandaji hade mot sig?

kinazad2-e1433332322123

kinazad3-e1433332352945

kinazad4-e1433332374446

kinazad5-e1433332399517

kinazad6-e1433332425204

kinazad7-e1433332458700

kinazad8-e1433332481502

kinazad10-e1433332542164

kinazad13-e1433332635592

kinazad14-e1433332666409

kinazad16-e1433332751804

kinazad19-e1433332849994

De ovan är bara lite av det han möttes av, finns mycket mer i inlägget som länkas ovan. En aggressiv tölp som kallade honom Onkel Tom och som ständigt ljög om vad han själv sagt och inte… Men det är kanske en fin kille med rätt värdegrund enligt Ekström? Eftersom han inte var så intresserad av hans värsta utfall menar jag… Och där är falskheten, att utmåla Sanandaji som en aggressiv tomte men bortse vad han hade mot sig. Vem som helst kan ju för fan se vad som hände!

Tillbaka till martyrranten igen:

årets martyr4

Jag tror ingen har något emot om Ekström skriver om honom så länge han skriver om de fakta och siffror som han tar fram och analyserar och inte gör allt för att undvika det och istället går på personen. Har någon sett Ekström skriva något faktabaserat utan smetande? Testa annars vetja även om det är ovant? Du kanske blir överraskad…?

årets martyr5

årets martyr6

årets martyr7

årets martyr8

årets martyr9

Och här kom det igen, ”SD-gäng som vill …”. Jag tror att väldigt många gärna vill ha ett Public Service men inte ett som ständigt drar åt extremisthållet helt enkelt. När de anställer så är det extremister som Thomsgård, Sundström, Kakan, Miri och så vidare. Det är ständig propaganda både i soffor och på nyheterna. DET tror jag folk är rätt less på, inte på Public Service som sådant.

årets martyr10

årets martyr12

Nu är det ”främlingshatarna” också…

årets martyr13

Jag skulle mer tro att ni skapade den själva genom ert agerande…?

årets martyr14

årets martyr15

årets martyr16

Nej, ”samhället” har inte nedvärderat de yrkena, det har ni journalister och mediehus, lärare och lärarutbildningar och politiker skött på alldeles egen hand på ett så effektivt sätt att ingen fiende hade fixat det bättre. När man sätter sig själva på piedestal och anser sig vara moraliskt högre stående och tycker att folket är en sorts obildad pöbel som måste uppfostras så kommer reaktioner förr eller senare.

Kommer ni ihåg i höstas när det brann i tilltänkta asylboenden? Så här såg det ut då

sdtc3a4ndare

Typiskt från en agendajournalist, skitsamma om det är sant eller inte. Sen att det var otroligt korkat att offentliggöra sådant är en annan sak.

sdtc3a4ndare1

Ekström har också skrivit om det såklart.

ekströms text

Den understa var det som stod först, sen när han upptäckte att hans våta dröm inte var sann alls så ändrade han bara utan att det framgår någonstans vad han ändrat eller varför. För det är en jäkla stor skillnad på de bägge sakerna ovan! Återigen så är ärlighet och fakta inte så viktiga. Sen kan man undra vad deras tändare som de tydligen hade sålt under flera år har i artikeln att göra alls om inte för att associera rakt av bara.

sdtc3a4ndare2

sdtc3a4ndare3

Jo, det var ju precis det båda ville tro. Stenhårt! Och skrev också.

Detta är ju bara lite från i höstas, det ser ju likadant ut konstant från honom och de andra agendajournalisterna. De får gärna vara mot SD, inte mig emot alls men var det med fakta och ärlighet och inte med GBA och påhitt. Och OM ni inte kan bemöta dem på ett ärligt sätt utan måste hålla på med fulmetoder så har ni problem på riktigt…

Och framför allt sluta med att kalla vanliga hyggliga svenskar för ”fotfolk”, ”soldater”, ”fascister”, ”nazister”, ”rasister”, ”Hitler”, ”30-talet”, ”stöveltramp” och andra påhittiga saker bara för de anser att Sverige inte kan ta emot precis alla som vill komma hit eftersom vårt välfärdssystem håller på att haverera totalt. Bara sluta gör det från era elfenbenstorn! De flesta av dem som ni attackerar är vanliga hyggliga svenskar som gärna hjälper andra men inte gräns- och kravlöst.

ekströmlågpannadeas

Att kalla folk ”lågpannade as” hjälper säkert inte heller. Men vad vet jag? Jag är ju bara en vanlig Svensson och inte en stackars utsatt journalist på samhällets botten med 25 år i journalistyrket och en stor redaktion i ryggen…

Så kanske dags för Ekström att klättra ner från korset lika snabbt som han klättrade upp? Jag vet att journalister älskar att hänvisa till rapporter om hur utsatta riktiga journalister i andra länder är men de har INGET gemensamt med de flesta svenska journalisterna. De i andra länder hotas och mördas för att de granskar makten, i Sverige får de arga tweetar när de granskar folket ÅT makten. Finns inget som svenska journalister önskar mer än att utländska riktiga journalisters hjältestatus spiller över på dem själva lite.

Man kan inte pissa på folk och sen gnälla när de kastar tillbaka det.

Och för sakens skull eftersom folk älskar att hitta kopplingar hit och dit, jag har i hela mitt liv röstat på Socialdemokraterna eller blankt, inget annat och det blir blankt nästa gång eftersom galningar har tagit över S totalt.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. Martyr? Han är ingen martyr. Han är en liten grinolle till bebis, som icke gillar att äta sin egen medicin.

  Svara
 2. Pelle2

   /  01/04/2016

  Som sagt var, om man som Ekström kastar skit på sina åsiktsmotståndare så kan man förvänta sig att få skit tillbaka.
  Precis som sina åsiktskamrater har han dock inte förstånd nog eller vilja till att se kopplingen mellan sina egna handlingar och de reaktioner han får.Han tycker väl som de andra kulturmarxisterna att vi bara skall hålla med honom om allt han skriver och att all kritik, oavsett hur saklig den är, är detsamma som hat mot honom.
  Om han fick sin vilja fram skulle väl all möjlighet till att argumentera emot honom och hans kamrater förbjudas.

  Svara
  • Istället för att kasta skit under bältet, så kan du väl skriva en debattartikel?

   Svara
   • Pelle2

     /  01/04/2016

    På vilket sätt ”kastar jag skit under bältet” ?
    Ekström har ju bevisligen gjort sig skyldig till att smutskasta t.ex Tino Sanandaji och han verkar tycka att de som inte håller med honom i invandringsfrågan är rasister.
    Jag är ingen SD:are men tycker att Sverige inte kan ta emot hur många flyktingar som helst. Gör det mig till SD:are och rasist ? Är i så fall inte regeringen rasistisk nu när dom begränsar invandringen ?
    Är det något fel att påstå att Ekström kan förvänta sig reaktioner om han uttalar sig så kategoriskt som han gör om sina åsiktsmotståndare ?
    Jag har ingen lust att skriva en debattartikel men om jag gjorde det och kritiserade Ekström så skulle den med all sannolikhet inte bli publicerad.

    Svara
    • Behöver det ens motiveras?
     Titta bara på tummarna uppåt och nedåt.
     De talar sitt tydliga språk.
     En uppåt och 34 nedåt för min kommentar, medan du fick 31 uppåt och 0 nedåt!

     Ser du inte själv ”komiken” i det?
     Beror det på att jag skrev så dåligt och du så bra?
     Knappast!

     Du skrev:
     ”Som sagt var, om man som Ekström kastar skit på sina åsiktsmotståndare så kan man förvänta sig att få skit tillbaka.
     Precis som sina åsiktskamrater har han dock inte förstånd nog eller vilja till att se kopplingen mellan sina egna handlingar och de reaktioner han får.Han tycker väl som de andra kulturmarxisterna att vi bara skall hålla med honom om allt han skriver och att all kritik, oavsett hur saklig den är, är detsamma som hat mot honom.
     Om han fick sin vilja fram skulle väl all möjlighet till att argumentera emot honom och hans kamrater förbjudas.”.

     ”åsiktskamrater” och ”kamrater” signalerar kommunism och dåligt.
     ”kulturmarxister” är ett flytande begrepp, som du i princip alltid slänger dig med, precis som ”tankegodset” hos en viss norrman. Har du förstånd nog att ta avstånd ifrån hans tankegods?

     I korthet kastar du skit på en person, som du antagligen inte känner, och min poäng är inte att jag försvarar honom, för det gör jag inte. Inte heller försvarar jag hans åsikter eller känner honom heller. Däremot försvarar jag hans rätt till att ha åsikter, som tydligen är oönskade av dig.

     Det är ju ganska uppenbart och genomskinligt, för någon som ens flyktigt läser här, att du och andra har kärleks- och hatobjekt. Tino Sanandaji tillhör den förra gruppen. Ett par andra personer är Ivar Arpi och Per Gudmundsson.

     Sedan finns det hatobjekten, som är Zara Larsson, Kakan Hermansson, Irena Pozar, m.fl. En svartvit och extremistisk världsbild, för det sinne som finner ro och tillflykt till en sådan.

     Den är precis lika missklädsam som det ni påstår er vara emot.
     Sektmentalitet!
     Återigen: titta på tummarna uppåt och nedåt.

     Sedan när ledde 100% polarisering världen framåt?

     Svara
    • Jag tycker fortfarande att du absolut borde skriva en debattartikel!
     Varför förvägra sig själv debatten och ge upp på förhand, om man har något viktigt att säga?

     ”Jag har ingen lust att skriva en debattartikel men om jag gjorde det och kritiserade Ekström så skulle den med all sannolikhet inte bli publicerad.”

     Svara
 3. ”De flesta vet” är väl ett svepande påstående?
  Vilka är ”de flesta”?

  Om detta är sant:
  ”absolut viktigaste att vara mot SD och att försöka smeta så mycket nazism/rasism/fascism/hat och så vidare på dem som det bara går. Allt dåligt i världen ska helst förknippas med SD på något sätt oavsett om de har förtjänat det eller ej.”
  så undrar jag vilket ditt problem är med det.

  Betyder detta att du själv tillhör motsatt ”svans”:
  ”vad Ekström inte tänker på är att HAN tillhör svansen från andra hållet själv”?

  Var arbetar man, om man har tid att driva en ideell, ”24/7”-propagandablogg som din?
  Är det någon, som ens tror på den självbilden?

  Du skriver om piss, skit, brunt och att ”smeta”. Vari ligger problemet, egentligen?!

  Svara
  • Pelle2

    /  01/04/2016

   Problemet är väl att journalister som Ekström försöker tysta sina motståndare genom att smeta ner dom med rasism. Oavsett om de är rasister eller ej så förväntar jag mig att journalister skall kunna argumentera för sin sak utifrån fakta och inte göra det lätt för sig
   genom att försöka tysta sin motståndare med diverse nedsättande beteckningar.

   Svara
   • Det där människorna kan försöka att tysta vem som helst precis hur mycket som helst. I parti och minut. I lagen, genom förbud, etc. Det är inte direkt mitt intryck att de på något sätt har lyckats tysta någon på riktigt. Är det ditt intryck?

    I såfall skulle de ha förbjudit oberoende bloggar för längesedan och framhållit det som ”av vikt för demokratin”, e.dyl.

    Vad hindrar någon, t.ex. dig, från att komma till tals och ta till orda?
    Ingenting alls!

    Mitt problem är att ni gör samma sak här, fast tvärtom.
    Ni använder er av ”antifeminism” som ett medel och slagträ för att uttrycka och förmedla invandringskritik. Nästan uteslutande mot muslimer. Som av en ren tillfällighet?

    Egentligen bryr ni inte om kvinnors rättigheter, när ni skriver om övergrepp i Köln eller Kalmar, utan ni vill framförallt framhäva etniska, vita mäns och kvinnors rättigheter framför ”rasifierades”.

    Ni fokuserar precis lika mycket på genus, hudfärg och etnicitet som ni beskyller era motståndare för att göra! Ni är en minst lika extram spegelbild.

    Jag skulle säga att antifeminismen här är underordnad invandringskritiken.
    Sedan kunde jag inte bry mig mindre om vad enkilda journalister, t.ex. Ektröm, sysslar med.
    Det handlar väl om en ”struktuuur”, fast från motsatt håll?

    ”Problemet är väl snarast att journalister som Ekström försöker tysta sina motståndare genom att smeta ner dom med rasism. Oavsett om de är rasister eller ej så förväntar jag mig att journalister skall kunna argumentera för sin sak utifrån fakta och inte göra det lätt för sig genom att försöka tysta sin motståndare med diverse nedsättande beteckningar.”

    Svara
  • Daniel

    /  01/04/2016

   De flesta vet är majoriteten. Utanför Södermalm är Svenskarna ganska samstämmiga i åsikter om media. Spana in förtroendet de har från sina läsare. Detta förtroende sjunker fortfarande som en sten.

   Du ser inget problem att alla med en icke PK-certifierad vänstercentrerad åsikt grovt förolämpas, och i vissa fall, mister jobb och umgänge, befattningar inom föreningar osv? Speciellt när detta tydligen bara gäller vissa människor, inte såna som sitter i regeringen i S o MP och faktiskt genomför i många fall större åtgärder än många förordat som klassas som rasistknarkarnazister?

   Det finns länder som bättre passar ihop med din uppfattning av politik och demokrati. Sverige är inget bra val för din världsuppfattning.

   Svara
   • Jaså, majoriteten.

    Det är lätt att slänga sig med sådana ord: ”Folket” och ”Majoriteten”.
    Hur vet du vad svenskarna utanför Södermalm tycker i olika frågor?
    Har du frågat dem?

    Vad ”Majoriteten” tycker visar sig väl genom riksdagsbeslut?

    Och varför är just Södermalm så viktigt i sammanhanget?
    Därför att någon har sagt det till dig?

    Hur menar du med detta:
    ”Spana in förtroendet de har från sina läsare. Detta förtroende sjunker fortfarande som en sten.”? Vilka är ”de” och förtroendet som vem/vilka har?

    Och hur menar du med detta:
    ”alla med en icke PK-certifierad vänstercentrerad åsikt grovt förolämpas, och i vissa fall, mister jobb och umgänge, befattningar inom föreningar osv?”?

    ”Alla”?!
    Ge några exempel, tack.
    Det omvända gäller gissningsvis också, i ungefär lika hög grad som det påstådda.
    Och vad betyder egentligen:
    ”PK-certifierad vänstercentrerad åsikt”?

    Hör du inte själv hur sektbetonad beskrivningen låter?
    Är du rädd för att hamna i det facket?
    Känner du någon som är rädd för det?
    Borde alla vara rädda för det?
    Låter ganska ”spooky”, om det skulle visa sig stämma, eller hur?

    Detsamma gäller detta:
    ”Speciellt när detta tydligen bara gäller vissa människor, inte såna som sitter i regeringen i S o MP och faktiskt genomför i många fall större åtgärder än många förordat som klassas som rasistknarkarnazister?”.

    Vilka människor tänker du på, rent konkret?

    Tyvärr är det ganska stor sektvarning på den här bloggen och dess inlägg.
    Just det som den påstår sig vilja undvika, nämligen att läsarna hamnar i en sekt, kanske rentav den skrämmande ”feministsekten”.

    ”De flesta vet är majoriteten. Utanför Södermalm är Svenskarna ganska samstämmiga i åsikter om media. Spana in förtroendet de har från sina läsare. Detta förtroende sjunker fortfarande som en sten.

    Du ser inget problem att alla med en icke PK-certifierad vänstercentrerad åsikt grovt förolämpas, och i vissa fall, mister jobb och umgänge, befattningar inom föreningar osv? Speciellt när detta tydligen bara gäller vissa människor, inte såna som sitter i regeringen i S o MP och faktiskt genomför i många fall större åtgärder än många förordat som klassas som rasistknarkarnazister?

    Det finns länder som bättre passar ihop med din uppfattning av politik och demokrati. Sverige är inget bra val för din världsuppfattning.”

    Svara
   • Berätta gärna mer om detta:
    ”Det finns länder som bättre passar ihop med din uppfattning av politik och demokrati. Sverige är inget bra val för din världsuppfattning.”.

    Vilka länder tänker du på?
    Jag trodde nämligen att Sverige var det perfekta landet för olika uppfattningar och livsåskådningar.

    Du menar att så inte är fallet och att det finns en ”åsiktskorridor” mot min uppfattning om politik och demokrati?

    Svara
  • Det verkar som om Toklandets bloggpost tog skruv. Tydligen går det bra att vara anonym ibland i alla fall.

   Svara
   • Hur menar du med ”tog skruv”? I besticklådan utan alla gafflar, eller i stallet utan alla hästar? Ja, berätta för oss om anonymitet och hur det känns. Tack! Är man inte ganska ensam då här, fast ändå liksom en i värmen? En i den kyliga sektvärmen? Som i en dysfunktionell regnbågsfamilj?

    Svara
  • Det där förhållandet 1 uppåttumme och 47 nedåttummar är smått komiskt, är det inte? Uppenbarligen är inte alla åsikter välkomna i denna sekt, som ändå på något vis lär vara bättre än ”feministsekten”. Så lyder ryktet.

   Svara
 4. Ola

   /  01/04/2016

  Andres Ekström kallade SD väljare för ”obildade lågpannade as” på twitter så jag tycker han har förverkat sin rätt att klaga på vad folk skriver på twitter.
  Hans uttalande var också en DIREKT orsak till att jag avslutade min prenumeration på SDS

  Svara
  • Olof

    /  01/04/2016

   Intressant val av epitet. Man kan ju anta att Ekström då ser sig själv som bildad. Förvisso i frenologi att döma av intresset för människors huvudform, men även pseudovetenskap är ju ‘vetenskap’ på vissa högskolor numera.

   Svara
   • Kristian

     /  01/04/2016

    Ja, samma personer har väl länge tyckt att dubbelmoral är dubbelt så bra.

    Svara
  • Törnrosa

    /  01/04/2016

   Jag har inte röstat på SD men reagerade mycket starkt på Ekströms syn på människor som har en annan åsikt än Andreas Ekström själv.

   Kan säga att det var just lågpannade as-tweeten som fick även mig att avsluta allt samröre med Bonniersfären. Så jag sade upp min sista morgontidning och trivs alldeles utmärkt med det. mvh

   Svara
 5. MiT

   /  01/04/2016

  Svara
 6. michael

   /  01/04/2016

  Ekström har visat sig vara en lögnare och är det något en lögnare tycker illa om är det personer som avslöjar lögnaren,mot dessa brukar lögnaren bli aggressiv och även sprida lögner om.
  Ekström uppfyller alla dessa kriterier.

  Svara
  • Rosebud

    /  01/04/2016

   Ett beteende som man känner igen från en annan sekt. Nämligen Scientologi kyrkan.

   Svara
   • T

     /  01/04/2016

    Det är inte mycket jag avskyr men den sekten finns på min korta lista.

    Svara
  • Nilsson

    /  01/04/2016

   Problemet är att vänstersvängen har pågått så länge att den blivit normaliserad, hade Ekström kallat sig mitten för 20 år sen hade han blivit utskrattad, sen har han riktigt taskig människosyn när han kallar SD:are lågpannade, vad är han själv? Långpannad?

   Svara
 7. Snyft! Nu har jag snyftat en stund för Ekström för han behöver det verkligen. Obildad, hur pannan ser ut är jag inte riktigt säker på, frisyren gör sitt till.

  Svara
 8. Olof

   /  01/04/2016

  Ekström är naturligtvis välkommen att göra som alla andra med åsikter som förargar människor eller som har tourettes som debattteknik och skaffa sig en pseudonym att skriva under. Och sen hoppas på att hans kollegor inte kommer och hänger ut honom.

  Svara
  • ism@ail

    /  01/05/2016

   ” tourettes som debattteknik ”

   det är väl själva fan,det är bara den 5 januari och redan har jag korat årets citat.

   Svara
 9. En feministisk serietecknare lyckas illustrera problemet med feminismen som den ser ut idag. Det är en kamp mot verkligheten, som man valt att kalla patriarkal.

  http://www.sinfest.net/view.php?date=2016-01-05

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: