”Jag är DN-döden. Jag har kommit för att hämta dig”

dn döden

Jag ska försöka sammanfatta trasslet runt DN, polisen och mörkningen. Med betoning på försöka. För det är en jäkla härva! Jag skriver ur minnet mest så det kan finnas någon sak som är fel eller inte i exakt kronologisk ordning. Upptäcker ni fel så säg till!

De senaste dagarnas stora händelse är ju att DN är rejält i blåsväder, för att inte säga i gungning. Det är Nyheter Idag som kommit med avslöjande att DN har mörkat massextrakasserier i augusti under en festival och de var utförda av i första hand ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar” vilket är DN:s egna benämning på dem, för bara några veckor sedan kallades samma grupp av DN för ”ensamkommande barn”. Av vilken anledning DN har bestämt sig för att ändra benämning på dem vet de bara själva. DN hävdade med emfas att det minsann är polisen som mörkat och menade att eftersom polisen inte gått ut med info officiellt så kunde de inget göra. Yeah right, som om det har hindrat dem förut…

Nyheter Idag visade att en psykolog hade försökt få kontakt med Hanne Kjöller på DN om just den här storyn och från början visade hon intresse men sedan när man försökte komma vidare så hade intresset lika hastigt som (o)lustigt dött. Det var nästan omöjligt att få tag på henne, hon hade också förklarat att en redaktör hade förbjudit henne att skriva om detta eftersom det bara var ”SD-propaganda”.

Direkt efter avslöjandet i Nyheter Idag så gick DN i spinn, påstod att det handlade om rena lögner och att de minsann skulle bevisa det och de matade ut artiklar samma dag. Utan att bemöta eller bevisa någonting förstås. Däremot så fanns det helt plötsligt en sjö av information att ösa ifrån och DN började minsann producera artiklar om händelsen i en takt som måste göra den allra flitigaste myran avundsjuk. Helt plötsligt fanns det massor av information! Det som de inte klarat av att fixa sen augusti klarade de av på ett par timmar på en söndagseftermiddag i januari. Inte dåligt…

Men DN fortsatte envist att hävda att de minsann inte mörkat något då i augusti trots det obestridliga faktumet att de fått ett tips som de valde att inte rota vidare i om massextrakasserier av unga tjejer i augusti. DN citerade polisen som sade att det var av politisk hänsyn man mörkat, att de inte ville gynna Sverigedemokraterna. Nyheter Idag tar kontakt med polisen som säger att DN fulciterar honom. Chang Frick, som är den som driver Nyheter Idag, frågar givetvis journalisten på DN hur det ligger till och säger att de kan offentliggöra inspelningarna så får andra bedöma vem som har rätt. DN vill inte göra det… Operation smutskastning påbörjades också så smått av både Nyheter Idag och Chang Frick som driver sajten. Det var journalister och mediefolk som började smutskasta, givetvis för att minska trovärdigheten i hans avslöjande. Överallt så kallas den ”högerextremistisk, ”SD-anknuten”, ”hatsajten”, rasistsajten” och så vidare.

DN fortsatte att hävda att de bara var utsatta för en lögnattack, att de minsann inte har mörkat någonting och att de inte publicerat eftersom de inte hade någon polis som kunde bekräfta uppgifterna. Nu var det dock inte bara en psykolog utan även en polis som Kjöller fått numret till, en som kunde bekräfta uppgifterna. DN hävdade att de minsann aldrig var någon polis som kunde bekräfta tipset och att de därför valde att lägga ner. Nyheter Idag visade att DN visst hade försökt få kontakt med den polisen via SMS. DN blåljög alltså, de hade visst mörkat. Om det också. Under tiden så sprider sig detta ut i världen och massor av media i andra länder tar upp det.

SvD började också i samma veva producera i en faslig takt, de plockade fram bevis på att polisen har instruktioner på att mörka om brott och problem som kan kopplas till invandringen på något sätt. DN hävdar fortfarande att de inte har mörkat något och att Nyheter Idag ljuger och hittar på trots att bevisen för att Nyheter Idag har mycket torrt på fötterna hopas.

wolodarski bra skrivet

På twitter för en liberal debattör på allvar fram att det är Putin som ligger bakom ”drevet” mot DN och får en artikel om det publicerat i SvD! Peter Wolodarski, chefredaktör på DN, sprider gärna foliehattsteorin som en annan journalist, Andreas Ekström, har samla ihop i en storify med det uppmuntrande tillropet ”bra skrivet”. Och sen nämner han Julia Caesar, jag rekommenderar att ni går in och läser ett av mina inlägg om det, även ni som läst det innan, eftersom jag gjorde ett tillägg där i höstas med intressant information om hur journalister arbetar när de vill hänga ut någon men inte vill göra skitjobbet själva…

DN har under tiden producerat artiklar om detta i en takt som om det inte fanns en morgondag och hävdar hela tiden att de bara är utsatta för ett drev. Jag undrar hur en nättidning som drivs med mycket små medel i form av donationer kan utsätta en av Nordens största tidningar med Bonnier i ryggen för ett drev? Ett mysterium är det. Men det visar också hur pressade DN faktiskt är av nättidningens avslöjande om dem!

Igår så hade norska Journalisten, tidningen för journalister i Norge en längre artikel där de försöker bena upp vad som hänt. De tog kontakt med källorna som Nyheter Idag har använt för att kontrollera och det visade sig att Chang Frick och Nyheter Idag haft rätt på punkt efter punkt i allt vad de påstått. Jag tycker att alla ska gå in och läsa artikeln i norska Journalisten för det är väldigt avslöjande om hur media i Sverige faktiskt mörkar sånt här och har gjort det länge. Den artikeln är rena dödsstöten för DN! Det vill säga att Nyheter Idag haft helt rätt om att DN har mörkat händelsen och att DN konstant ljuger om det. Och ljuger om annat också.

Några stycken ur den långa artikeln

Han bestemte seg for å gi DN et tips så de kunne skrive om det. Han valgte kommentatoren Hanne Kjøller fordi hun hadde skrevet kontroversielle ting før.

– Jeg sendte en epost 17. august, det er eposten Chang (Chang Frick som driver nettavisen Nyheter i dag, journ.anm.) har bilde av.

– Hun kontaktet meg ganske snart etterpå og var veldig interessert. Jeg fortalte henne det jeg har fortalt deg, men jeg sa ikke straks at de trolig var fra Afghanistan. Jeg snakket bare om ”menn” og ”gutter”.

Det är psykologen som berättar hur han gick tillväga när han kontaktade Hanne Kjöller. Hon verkade visst vara väldigt intresserad när det handlade om unga män eller pojkar.

Da han underveis i samtalen med Kjøller nevnte at politiet hadde sagt det store flertallet var fra Afghanistan og at noen av dem akkurat var kommet til Sverige, endret tonen hennes seg, hevder ”Gunnar”.

– Jeg tenkte straks at hun trodde jeg var rasist. Hun stilte ingen spørsmål om overgriperne.

Men hun sa at hun ville kontakte politiet. Jeg ga henne kontaktinfo til politiinspektøren.

Men intresset svalnade visst lika fort som det flammade upp när hon fick reda på vilka unga män det handlade om. Tonen ändrades. Men hon fick ett nummer till en polis också.

– Men hun snakket jo ikke med ham utover noen ord. Jeg regnet med at hun hadde feiget ut fordi spørsmålet er følsomt. Jeg ble rasende.

Psykologen tipset senere Svenska Dagbladets kommentator Per Gudmundsson, Men han svarte angivelig ikke.

– Jeg følte meg maktesløs. Begge skriver om saker få våger fortelle om, så jeg antok det ikke gikk. Klimaet her i Sverige er absurd.

– Nå skriver Dagens Nyheter at de sjekket, men ikke fikk det bekreftet. Det er umulig. Hvis de hadde brukt 10 minutter research, ville de funnet noen som kunne bekrefte historien min.

DNs Hanne Kjöller tok kontakt med psykologen igjen etter overgrepene i Köln nyttårsaften. Han hevder at hun har forklart fadesen i august med at redaksjonssjefen for avisas Stockholms-seksjon mente opplysningene “lød som fabrikasjoner fra Sverigedemokratene”. I de nylige samtalene med psykologen skal hun ha benektet uttalelsen.

Intressant att han även kontaktade Per Gudmundson på SvD också utan resultat alls… Debattklimatet i Sverige är absurt säger han och att det kanske berodde på det att det inte blev något. Han säger att DN nu påstår att de inte fick det bekräftat men att det är omöjligt om man bara var villig att offra 10 minuter på research. Kjöller tog kontakt med psykologen igen efter Köln och förklarar att det inte blev något i augusti eftersom redaktionschefen sagt att det bara var SD-propaganda.

Nyheter idag mener Dagens Nyheter må ta sin del av skylden for at hendelsene ble mørklagt og skriver at avisa taler usant når den forklarer seg. Nettavisa har knapt fått komme til orde i svenske medier etter kritikken, og bare blitt stemplet som høyreekstreme og mediekritikken som “et drev”.

Chang Frick har bakgrunn i Sverigedemokratene. Han påpeker at Nyheter idag er tilsuttet det presseetiske systemet i Sverige.

Chang Frick har inte fått komma till tals när DN och andra har skrivit om honom och stämplat honom som högerextrem. Att inte låta honom komma till tals är faktiskt är ett brott mot det pressetiska systemets regler.

optiz arrogant svar

Så bemöter Caspar Optiz från DN norska Journalisten när de ber honom om en kommentar. Makalöst arrogant! Ödmjukhet är aldrig fel för om man är arrogant så önskar desto fler att man faller och det extra hårt också… Optiz hänvisar till artikeln med Frågor och svar, samma som jag har nämnt häromdagen och länkat innan där de inte ens kan kan svara på frågorna som de ställer till sig själva. Och till Journalisten i Sverige också där han med en dåres envishet säger att det är grundlösa anklagelser och lögnaktigheter. Det är för övrigt ingen riktig artikel utan snarare ett bekräftelseporträtt som Journalisten lyckas klämma fram.

Allt har vi läst förut på Nyheter Idag, inga påhitt eller lögner. Allt bekräftas av den norska Journalisten. Kan ni ens föreställa er att den svenska Journalisten skulle skriva ett sånt här reportage och gräva som de gjort i Norge?

Det man häpnar över är DN:s och en hel del journalisters självbild! De ser sig som ofelbara högre stående varelser som blickar ner på oss andra i den obildade pöbeln. Inte ens när de fastnar med handen i kakburken så erkänner de att de snor kakor utan det är bara lögnaktiga påhitt. Trots att de står där och bakom ryggen försöker gömma kakburken som sitter fast på handen. Det gäller inte bara DN utan även de andra tidningarna och även tv har slutit upp bakom DN i det här på ett nästan kusligt sätt. Det är som om de totalt saknar integritet och heder.

Men är det så konstigt egentligen? Hur hanterade Journalisten undersökningen om förtroende för några år sedan där journalister hamnade i botten?

mätfelet

Sådär…

Hur kan deras yrkesgrupp som är så betydelsefull, som arbetar så hårt och har så kraftfulla etiska regler ha så lågt förtroende?

mätfelet1

De har också minst tre års högskolestudier, de arbetar hårt för att få fram relevanta berättelser (berättelser alltså, det är en helt annan sak än fakta och sanning…). Och hur var det med Carema? Har inte DN varit och fingrat i den syltburken också…?

mätfelet2

De diskuterar sig själva intensivt och försöker förändra sig själva också. Så hur kan de ha så lågt förtroende hos folk? Synen på de dåliga journalisterna på News of the World eller Sun kanske har smittat av sig på de idogt arbetande svenska journalisterna? Alltså så måste de låga förtroendesiffrorna bero på MÄTFEL…

Enligt dem själva har vi alltså en betydelsefull grupp som arbetar hårt, har kraftfulla etiska regler, är utbildad, skriver berättelser, är förändringsbenägna och diskuterar sig själva. Det enda som slår förträffligheten och arrogansen är nog deras egna grandiosa självbild!

I slutet av mätfelsartikeln så har hon gjort ett tillägg, tror att det är gjort cirka 2 veckor efter publiceringen

mätfelet3

Den första markeringen, visst verkar det som om de faktiskt försökt dölja sanningen? Om det är/var en konspiration då vet jag inte men nu visar ju precis allt att det faktiskt var och är just så? Vilket betyder att även Helena Giertta ljög för 4 år sedan. För det här med DN är ingen ny företeelse…

Och om den andra markeringen, där har hon ju helt rätt, det är ju totalt tvärtom, förtroendet har ju sjunkit ÄNNU mer på grund av den frågan.

Allt sammantaget tycker jag visar att Nyheter Idag har haft rätt hela tiden och att DN faktiskt mörkade i augusti. Sen har de gång på gång ljugit om att de mörkade vilket betyder att de också har ljugit om att de ljugit om att de mörkade…

Sen finns det andra, som till exempel Catta, som också visar att DN mörkat när de säger att de inte kunde få det bekräftat på något sätt och att det struntade i det därför. En enkel sökning på Kungsan och datum på twitter visar att det finns massor som visar på att det hände grejer då. Men det är klart, sådana tunga resurser som krävs för att kunna söka på twitter har väl inte lilla DN…

Norrmännen tog chansen att klämma till Söte Bror även utanför skidspåren och det både tackar vi och bockar för!

Over and out för den här gången

MVH

MiT

Lämna en kommentar

135 kommentarer

 1. Jag tror du missförstod vad det handlade om när Chang Frick påpekade för norska Journalisten att Nyheter Idag är anslutet till det pressetiska systemet. Det handlade inte om att det var ett brott mot det att inte låta honom komma till tals, även om det stämmer, utan det är hans poäng för att argumentera emot när Nyheter Idag anklagas för att vara en oseriös hatsajt.
  http://nyheteridag.se/nyheter-idag-frivilligt-anslutna-till-pressetiska-systemet/

  Svara
  • MiT

    /  01/14/2016

   Jo så är det ju såklart.

   Jag tänkte nog inte specifikt på det när jag skrev utan allmänt att de inte ges möjlighet att bemöta, även Aftonbladet och SVT (kanske några till?) har gjort likadant, skrivit en massa påståenden utan att ha gett möjlighet att bemöta. Men visst är argumentet att han ÄR ansluten och om de har synpunkter så får de anmäla. Vilket inte har gjorts förstås…

   Svara
   • michael

     /  01/14/2016

    Ja det kan ju faktiskt närmast liknas vid förtal när man inte får gå i svaromål.

    Svara
 2. trollan

   /  01/14/2016

  En av mina FB vänner (på yttersta vänsterkanten tycks det) delade SVDs mästrande Det är Ryssland som ligger bakom med en förnumstig kommentar på temat ”Där ser ni!”. Skulle gärna dela denna med personen men orkar i vanlig ordning inte. Tror heller inte det är lönt, för Norge är väl också styrd av Ryssland, och om inte, ja, vad vet Norge om något? .. och poliskällan, we all know ”ACAB” så varför bryr sig om dem.

  Skönt att det finns en värld som här där man kan andas lite mer. I vanliga fall tycker jag det är intressant att se hur olika människor är och vad som triggar igång dem och lära känna folk på det sättet. Men just den artikeln kändes så katastrofalt konspiratorisk och faktaresistent att det blir besvärande att folk går på den.

  Svara
 3. Varför skriver du inte bara på ryska, Putin-älskande ryss?

  Svara
  • MiT

    /  01/14/2016

   Vem? Det där är en tämligen förvirrad kommentar. Har du skrivit på rätt ställe?

   Svara
   • Ibland är jag sarkastisk. 😉

    Svara
    • MiT

      /  01/14/2016

     Ahhh, apropå foliehattskonspirationen?

     Svara
     • Senior

       /  01/14/2016

      Ja, med DNs resonemang är torde du som kritiker vara betald av KGB, eller åtminstone ”springa deras ärende”.

      Jag önskar ett öppnande och en genomgång av stasi arkiven, så vi kan få svart på vitt en gång för alla vilka som sprungit deras ärende…..

      Misstänker att resultatet skulle vara identiskt med de som mörkar och försöker mörka att de mörkar när de ertappas.

      Förhoppningsvis sjunger de nu på sista versen då allmänheten får fler och fler oberoende ”hatsiter”, både svenska och internationella, att hämta information från. Sakta men säkert börjar svensken vakna ur sin hundraåriga socialistiska törnrosasömn. Fler och fler blir medvetna om vad som berövats dem i ett sekel.

 4. MiT

   /  01/14/2016

  ”Nya avslöjanden i Wolodarskiaffären, Norska journalistförbundets tidning Journalisten bekräftar mörkläggning”
  http://www.tino.us/2016/01/nya-avlsojanden-i-wolodarskiaffaren/

  Svara
 5. Gigas

   /  01/14/2016

  Björn Rosengren kallade Norge för den den sista Sovjetstaten.
  Undrar om det kanske är dags för lite självrannsakan i Sverige, i Norge verkar de i alla fall ha riktiga journalister och tidningar.

  Det här är också intressant:

  ”Dette er ikke et helt nytt fenomen, selv om det er framstilt slik. Første gang jeg så disse gjengene var under festivalen Ung08 i Stockholm, altså for 7-8 år siden. Da var problemet at man ranet i grupper, sier politiinspektøren.

  – Personranene var utelukkende rettet mot svenske eller lyse gutter og alle ranerne var innvandrergjenger. Det førte til at de svenske gutene knapt kunne være på festivalen. Gikk de inn på konserten, fikk de bank. Sto de utenfor, ble de ranet.”

  Det har alltså pågått länge men först nu uppmärksammats efter övergreppen i Köln.
  Hade man skrivit om det i svensk media om man fortsatt att ”bara” råna och misshandla pojkar månntro?

  Svara
  • Kristian

    /  01/14/2016

   Skulle ha läst innan jag skrev samma sak nedan.

   Svara
  • norskgoy

    /  01/15/2016

   Ha ikke for stor tiltro til norske journalister, de er i overveiende venstredreide. Men, vi har også hatt Frp, som gjennom 30 år kunne ta journalister i vrøvl. Og de har ikke vært redde for å tatt kampen. Derfor kan ikke journalister gå totalt bananas som de kan gjøre i Sverige.

   Svara
 6. Jonas

   /  01/14/2016

  Allt kan förklaras med parasiten Toxoplasma gondii som sprids av katter. Parasiten orsakar personlighetsförändringar hos de infekterade. Män blir blir mer misstänksamma mot sin omgivning, ovilliga att följa regler, avundsjuka och dogmatiska. Kvinnor blir mer ”varmhjärtade”, utåtriktade, ”ansvarstagande”, envisa, moralistiska. Den orsakar också schizofreni och ett superego hos kvinnor ( låter som en helt vanlig feminist 🙂 ).
  Smittade män kommer i högre utsträckning rösta på SD och kvinnor på F!.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2016

   Just ryska katter smittar särskilt mycket. Jag tror vi måste sätt taggtråd mot Finland upp över Treriksröset.

   Svara
 7. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 8. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 9. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 10. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 11. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 12. Kristian

   /  01/14/2016

  journalisten.no skriver mycket mycket tydligare än svenska medier vågar:
  ”Personranene var utelukkende rettet mot svenske eller lyse gutter og alle ranerne var innvandrergjenger. Det førte til at de svenske gutene knapt kunne være på festivalen. Gikk de inn på konserten, fikk de bank. Sto de utenfor, ble de ranet.”

  (Överkurs för svensktalande: hitta stavfelet ovan.)

  Som sagt var, det vill inte fan vara polis i stockholms förorter:
  ”Vi kan ikke forlate bilen for å gjennomføre et oppdrag. Vi må også ha noen som vokter kjøretøyet. Når man går ut, blir man straks omringet av 15-20 stykker, halvt eller helt maskerte. De spør hva vi gjør der og sier vi bør passe oss. Man kan ikke gripe inn, men må vokte seg for stein og pekelaser som skader øynene.”

  Svara
 13. MiT

   /  01/14/2016

  Mycket GBA. Extremt mycket…
  ”Trollfest efter Kungsträdgården”
  https://archive.is/Wz20c#selection-2441.0-2441.31

  Svara
  • Olof

    /  01/14/2016

   ”Det är beklagligt att DN inte lyckades att få fram tillräckligt för att publicera i augusti.”

   Nej, det är inte ‘beklagligt’, det är helt enkelt väldigt osannolikt. Var google och twitter nere? Är tidningsdöden så illa att telefonen var avstängd? Det här var ju inte något som var svårt att hitta information om.

   Eller var intervjustödet ‘Hej, jag ringer från DN, rasister har påstått att det varit nyanlända som antastat flickor i Kungsträdgården, är du rasist? Nej, förlåt, jag menar, har du sett något sådant?’

   Som man frågar får man ju ibland svar, och det är nog inte så många som frivilligt skulle sätta huvudet i snaran om DN håller upp den…

   ”Men varje seriös journalist föredrar 100 missade bra nyhetsuppslag framför en publicering som visar sig vara fel.”

   Ja, det är precis det som oroar. Om DN inte kunde publicera denna för att de jobbade så hårt på att låta bli att göra någon research, betyder det att de har 100 likadana historier till där det började spraka väldigt i telefonen och nån hade bytt lösen på grannens wifi?

   Det är inte nättrollen som sabbar förtroendet för DN, det är DN själv. Kanske Putin med nån typ av Capi Tzar Ops, Caspar Opitz?

   Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2016

   Nu har jag läst Kjöllers text ordentligt och jag fattar den inte riktigt. Först en mycket lång och långrandig inledning om svartsjuka som bortsett från att den misslyckas med att vara relevant för sammanhanget är extremt tråkig att läsa för den är så dåligt skriven. Sedan kommer själva det avgörande och hon verkar ha följande att anföra i korthet.

   Att det gick tre dagar mellan kontakten med första tipsaren och polisen bevisar att Kjöller var intresserad.
   Att Kjöller sade ”toppen” i slutet av samtalet bevisar att Kjöller var intresserad.

   Men det förklarar fortfarande inte varför hon inte gick vidare med ”polisspåret”, polisen har ju (vilket till och med nu bekräftats av Norska medier) försökt få tag i henne men hon har inte varit intresserad.

   Hon påstår därutöver att hon av pressetiska skälv inte kan publicera den inspelning hon påstår finns av första samtalet. Hon skulle mycket väl kunna presentera det hon säger och ersätta den andra rösten med en inlösning om hon vill vara trovärdig. Sånt görs emellanåt.

   Sedan avslutar hon med en extrem guilt by association där hon påstår sig besökt de nätforum där tipsaren och polisen finns och att de är rasistiska/sexistiska. Vilka forum det handlar om nämner hon inte varför man nog kan avfärda det som rena påhitt. DN har väl aldrig haft problem att avslöja extrema sajter på nätet.

   Fast det som kanske förvånar mig allra mest med hennes text är faktiskt att hon är en ”henare”, texten är fullkomligt nerlusad med ”hen” vilket gör den svårläst. Det är nästan så man undrar om hon valt att göra så för att blanda bort korten. Hon brukar ju inte framstå som extremfeminist i vanliga fall. Visserligen är det en fördom från min sida men jag brukar associera ”henande” med postmodernistisk livsåskådning och där trodde jag inte Hanne Kjöller hörde hemma. Å andra sidan är det helt strunt samma numera, det lilla förtroende jag hade kvar för henne är nu förbrukat för all framtid. Jag kommer aldrig att läsa något av henne igen.

   Svara
  • Rikard

    /  01/14/2016

   Hej.

   Att någon ljuger för en, särskilt någon som sveper in sig i självrättfärdigande och skenhelighet, är i och för sig förolämpande, men säger en bland annat att man värderas som värd att ljuga för.

   Att någon ljuger på sådant sätt som Kjöller, Wolodarski m fl på DN, det är direkt förolämpande och kränkande för det säger att den som ljugs för är för dum och okunnig för att förtjäna ens en trovärdig eller åtminstone kompetent och finurligt sammansatt lögn.

   Men så är ju attityden både från politiker, media och kultursektorn att vi saknar de intellektuella medlen och färdigheterna att hantera och förstå information.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 14. Svenne

   /  01/14/2016

  OT: Dick Erixon sågar S(V)T:
  http://erixon.com/blogg/2016/01/svt-varre-an-polen-ministrar-proklamerar-okritiskt/
  ”Kulturminister Alice Bah Kuhnke får breda ut sig utan någon kritisk motröst. Vänsterregeringen får sitta ostört i SVT och avge sina partiska proklamationer som om de vore dagens sanning.”
  //
  ”Här sitter makten i form av kulturministern i SVT och talar om vilket budskap som går ut i statliga medier om Polen — helt utan att granskas eller möta motargument. Hon tillåts göra exakt det hon själv kritiserar.”

  Svara
 15. Kristian

   /  01/14/2016

  Valéry Giscard d’Estaing sade ofta om Jaques Chirac att ”han kan ha munnen full med sylt, sylt droppande från läpparna, fingrarna täckta av sylt, syltburken står öppen framför honom, och han kan ändå förneka att han rört den.”

  Chirac åkte fast till slut. Vi får se hur det går i Sverige.

  Svara
 16. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/14/2016

   Låter som de vanliga feministiska,postmoderna och kulturmarxistiska härskarteknikerna

   Svara
 17. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/14/2016

   Såg att Bruno var riksdagskandidat från Fi så vem är förvånad att hon försöker tysta sina åsiktsmotståndare med härskartekniker ? Det är väl standard 1A för en radikalfeminist som hon.

   Svara
   • Kristian

     /  01/14/2016

    Svara
    • Pelle2

      /  01/14/2016

     Vilket tomrum ? Ingen saknar Kianzad mer än möjligen han själv.

     Svara
     • Kristian

       /  01/14/2016

      Jo, men han är å andra sidan jurist, han kan det där.

  • Vid ca 13:30 ställs frågan om det inte vore kränkande att rikta sig specifikt mot en grupp.

   Att man skulle rikta sig specifikt mot den gruppen … och hur skulle man välja ut den då? … Det blir väl väldigt kränkande då för en from man från Nordafrika skulle bli kallad till tvångsutbildning?

   Detta skulle alltså vara ett argument för att istället rikta den typen av ‘tvångsutbildning’ mot den betydligt större gruppen ‘alla män’?

   En logisk förklaring till denna annars fullständigt bisarra inkonsekvens är förstås att det som är den moderna feminismens kärna tycks vara just att skämma den stora gruppen män i deras eget samhälle till att ställa upp med beskydd av och allsköns eftergifter för gruppen kvinnor. Utifrån det perspektivet blir det kontraproduktivt att tillåta att en liten grupp män (speciellt en grupp utifrån) hamnar i fokus. Då kan ju vanliga män få för sig att de är ”off the hook”, men det är kontrollen av just vanliga män som är det viktigaste.

   De säger ju för övrigt detta rakt ut: det är viktigt att inte tappa fokus på att det är ALLA MÄN som gör sådant här.

   Att sedan förmenta forskare kan sitta och påstå att den mest relevanta faktorn är just att de är män, är mest skrattretande. Forskningen brukar inte ägna sig åt att försöka identifiera minsta gemensamma nämnare, utan är normalt mer intresserade av prediktorer – och ‘man’ är en svag prediktor för sexualbrott, bara aningen starkare än ‘människa’.

   Sedan är det möjligen också beklämmande att man med tre forskare i studion inte lyckas pricka in när BRÅ senast publicerade en rapport i frågan: det var december 2005 (ok, nästan 2006), och den belyste brottsperioden 1997-2001.

   I den kan man bl.a. läsa att utrikes födda män bedöms ha en överrisk på 5,1 för ”våldtäkt/försök till våldtäkt (av både barn och vuxna)”. I http://www.pdf-archive.com/2011/05/08/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1.pdf rapporteras en något mindre överrepresentation än i rapporten 2005.

   På sid. 36-37 jämför man svenskars fördomar om invandrares brottslighet med statistiken. Resultatet är högst besvärande (min emfas):

   Generellt kan man säga att det finns en överensstämmelse mellan verkligheten, baserad på registrerad brottslighet, och vad svenska medborgare tror om olika gruppers brottslighet. Genomsnittligt tror svenska medborgare alltså att samtliga grupper begår fler brott än svenskar, vilket överensstämmer med resultaten över registrerad brottslighet. Dessutom finns det, trots felbedömningar av vissa invandrargrupper, ett tydligt samband mellan vad man tror och den registrerade brottsligheten. Det statistiska sambandet mellan genomsnittsmåttet för vad man tror och den faktiska överrepresentationen mätt med korrelationskoefficienten är så pass högt som 0,50. Exempelvis tror svenska medborgare att finska och grekiska invandrare är relativt lite brottsliga, att polska invandrare hamnar någonstans i mitten och att iranska invandrare är relativt mycket brottsliga. Dessa bedömningar överensstämmer med den registrerade brottsligheten. Däremot finns en tendens till underskattning av etiopiers och chilenares relativa brottslighet. Det motsatta gäller för turkiska invandrare, som placeras högt upp på listan.

   På sid 52 i BRÅ 1996:2 presenteras en sammanställning av andel (i promille) personer ur resp. population, uppdelat på ursprungsland, som registrerats för brott. Följande är ett urval betr våldtäkt/övr. sexualbrott för några länder:

   Sverige: 0,2 / 0,1
   Italien: 3,3 / 2,9
   Nordafrika*: 3,5 / 0,3
   Irak: 2,5 / 2,0
   Iran: 1,0 / 0,6
   Jordanien,Palestina,Syrien: 2,2 / 1,1
   Övr Afrika**: 1,7 / 0,1

   * Algeriet, Libuen, Marocko, Tunisien
   ** Exkl Uganda

   Överrepresentationen för Nordafrika ang. våldtäkt ligger alltså kring 17,5, standardiserat för kön, ålder och bostadsort. BRÅ 2005:17 visar dessutom att även utlandsfödda kvinnor visar klar överrisk att registreras för vissa brott, t.ex. dödligt våld (2,9), barnmisshandel (4,6), kvinnomisshandel (2,7), olaga hot (3,5).

   Rent allmänt kanske man kan konstatera att BRÅ var mindre politiskt korrekt förr i tiden – eller så var andra åsikter politiskt korrekta då.

   Svara
 18. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 19. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 20. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
  • Liten

    /  01/14/2016

   Den här måste ju bli en klassiker! Går det att bli mer dumt?

   Svara
  • Kristian

    /  01/14/2016

   Höger? 🙂
   Är detta någon som bara fick lära sig ”styrbord” och ”babord” som barn, och som just klivit iland?

   Svara
  • Pelle2

    /  01/14/2016

   Om ZirP:
   ”Civilekonom, driver egen verksamhet, marathonlöpare, fotbollsälskare, liberal”
   Vet han vad liberal betyder ? Skulle väl mera tro att han sympatiserar med V,Mp eller Fi.
   Bra att även Janouch tar avstånd från kulturrelativisterna.

   Svara
 21. Ett är i vart fall säkert; nu vet vi att inte bara Nyheter Idag utan också norska Journalisten styrs av Putin. Det var väl det jag trodde!

  Efter de senaste dagarna måste i alla fall jag ta hand om min mentala hälsa. Jag känner hur hjäss-muskulaturen reagerar med intensiv hetta, vilket torde betyda att halten av stresshormoner, som adrenalin, är osunt hög. Jag tror det beror på att min verklighetsuppfattning så diametralt skiljer sig från den politiska/ massmediala och kulturella eliten – de som synes ha obegränsad tillgång till MSM och det som med häpnadsväckande envishet fortfarande kallas public service.

  Svara
 22. Jan

   /  01/14/2016

  Det är ju uppenbart att både DN och SVT/SR har en agenda. Eller snarare två: en politisk agenda, identitetspolitiken, och en maktagenda, man är rädd att förlora sin dominans på marknaden. Naturligtvis erkänner man aldrig något sådant utan ser sig själva som upphöjda i objektivitet och opartiskhet. Och smakdomare gentemot andra, i deras tycke inferiora, medier.

  Svara
 23. Ola

   /  01/14/2016

  Här är en svensk översättning av norska journalisten.no:s artikel:

  Svara
  • Ola

    /  01/14/2016

   Hmm, hände nåt märkligt där. Kan MIT fixa? Annars är adressen: docs.com/anna-hedlund/3212/journalisten-no-overgrepp-mot-unga-flickor-ett

   Svara
 24. Kristian

   /  01/14/2016

  ”Kris kräver nordisk modell”
  http://unvis.it/www.metro.se/nyheter/lofven-kris-kraver-nordisk-modell/Hdzpan!0e8aFbspC6BE5hs0jtMnhQ/

  Hur mycket tänker han höja skatten?
  1) Ganska mycket (som vid egen S-majoritet)
  2) Jättemycket (som när V är stödparti)
  3) Antalet människor i världen som Wallström gjort oss osams med.

  Svara
 25. Per Gudmunsson förklarade idag att han nu hittat det omtalade tipset. Det låg i hans privata mailbox, där det finns hundratals olästa tips. Han är mer noga med att läsa sina jobbmail

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2016

   Det kan likaväl vara damage control. Han kan ha läst och känt att det varit för riskabelt, han har väl haft en del tryck på sig att backa senaste tiden. Raderat tweets m.m. Kanske kändes som dålig tajmig att hamna i blåsväder precis innan pappaledigheten.

   Svara
 26. Jag kommer inte på begravningen –
  sörjer ej heller.

  Svara
  • Kristian

    /  01/14/2016

   I Torrudds underbara ”Ensamma Mamman” satt morfar ofta och läste dödsannonserna. Var det någon han känt blev det en sup ur hörnskåpen i personens minne.
   Var det en elak jävel blev det två supar för att fira.

   Svara
 27. Ivar L

   /  01/14/2016

  Det där med ”konspirationer”….

  Nej, precis som Hierta tror jag inte det finns någon konspiration. Det handlar istället om likriktning, homogenitet och kollegialitet i journalistskrået. Alla tycker ungefär samma sak, har liknande utbildning och liknande intressen och är till stor del från en likartad klassbakgrund (även om många låtsas annat). Sedan sköter grupptrycket resten när det gäller de som skulle kunna tänkas avvika. Vilka är det ens som påstår att det verkligen föreligger en regelrätt konspiration för att mörklägga invandringsproblemen? Kanske några foliehattar på Flashback, några nazistsajter och en och annan kommentator här och där. Jag tycker det som främst sägs i alternativmedia är att det finns en ovilja att ta upp dessa problem och att man gärna undviker dem så mycket det bara går i mainstreammedia.

  Däremot slog journalistsverige verkligen knut på sig själva under DN-gate och presenterade en egen fullständigt vettvillig konspirationsteori, att de som kritiserar media för migrationsrapporteringen är utsända av Putin, att de ingår i Putins mytomspunna ”trollarmé”. En konspirationsteori av mer tokstollig kaliber än den som Hierta kritiserar. Det är så man baxnar. Dumheten vet inga gränser, jo förresten det gör den, så fort man passerat gränsen till Norge (och våra andra grannländer med för den delen) så verkar det plötsligt som tankeförmågan återkommer.

  Svara
  • Kristian

    /  01/14/2016

   Ja, det är något på tok när man säger ”ni kunde ha gjort det här bättre” och de hör ”konspiration!”

   Svara
 28. Ivar L

   /  01/14/2016

  En liten tanke: alla som oprecist talar om ”trollen” eller ”nät-trollen” i debatter som denna, har inte de förlorat med en gång? Ungefär som feminister som säger ”läs på”. Just oförmågan att vara precis visar att man inte vet vad man talar om. Som om det fanns en homogen skara ”troll” som inte närmare behöver beskrivas. Har de ens läst kritiken är ju det första man undrar och därefter undrar man om de begripit den. Troligen inte. ”Troll” är ett sätt att komma undan utan ansträngning eftersom ”troll” är obehagliga och inte skall bemötas.

  Tänk på det nästa gång ni ser ordet ”troll”.

  Svara
 29. michael

   /  01/14/2016

  DN har ett flertal gånger under de senaste åren kunnat beslås med lögner och det har alltid handlat om samma fråga invandringen där man skönmålat den och invandrare eller svartmålat svenskar,med detta track record så förstår alla med lite sunt förnuft hur det ligger till även i detta fall.

  Svara
  • Benny

    /  01/14/2016

   Michael, så du menar att DN bara ljuger om invandring? Kan meddela att de ljuger om påhittade ubåtar, Syrien, Ukraina, Ryssland…listan kan göras i det närmaste oändlig! Det är detta som Wolodarski kallar agendajournalistik. Skit i sanningen, det är propagandan som är viktig för DN numera. Och vem f-n läser denna äckliga lögnblaska öht?

   Svara
 30. MiT

   /  01/14/2016

  Nu har Bonniers 50 miljonersprojekt, Kit, blandar sig i härvan. Gissa på vilken sida och hur…?
  https://kit.se/2016/01/14/30489/sajten-nyheter-idag-star-bakom-drevet-mot-dn-men-vem-star-bakom-nyheter-idag/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2016

   Vill inte klicka på Bonnierlänkar, vilka står enligt Kit bakom Nyheter Idag menar de?

   Svara
   • Kristian

     /  01/14/2016

    Chang Frick, Chang Frick och Chang Frick. En massa detaljer och spekulationer om varifrån pengarna kommer.
    ”Mannen bakom nyhetssajten som driver kampanj mot flyktingar och etablerade medier har inga deklarerade inkomster. Det skapar ett stort frågetecken kring vems ärenden sajten går.”
    Därtill:
    ”Text: Kolbjörn Guwallius, Research: Victoria da Silva”

    Svara
    • Olof

      /  01/14/2016

     Åh, nej, inte Chang Frick?? Kan tänka mig att det var mycket research för att komma fram till det. Jag har faktiskt hört att han dessutom har judiskt påbrå. Och romskt. Han har till och med erkänt det. Så hela saken är förmodligen iscensatt som en del i konspirationen mot Wallström. Och Romson?

     Att försöka attackera någon med sådant påbrå framförallt för deras ekonomi känns ju ganska lågt.

     Och dessutom fullständigt irrelevant. Det är inte Nyheter Idag som miskrediterar DN, det är DN själva som kommer med helt absurda svar och en reaktion som de blivit påkomna med penisen i syltburken.

     Svara
     • Kristian

       /  01/15/2016

      Stort anti-tack för den liknelsen … 🙂

   • Inge Post

     /  01/14/2016

    Jag förstår dig.

    ”Hej! Den webbläsare du använder stödjer inte viss grundläggande funktionalitet på kit.se. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare till en nyare version. Eller så läser du artikeln i din smartphone. Där fungerar kit.se utmärkt.

    Kit vill ta webben ett steg längre. Föråldrade webbläsare förhindrar utveckling av webben på grund av deras begränsade funktionalitet och buggar.

    Om du använder en dator som underhålls av en administratör, och du själv inte kan installer webbläsare: fråga din administratör om saken.

    Om du inte kan byta webbläsare på grund av kompabilitetsproblem. överväg att installera en ny webbläsare för alldagligt surfande och behåll din gamla för kompabilitetens skull. ”

    Kan informera om att alla datorer jag har i närheten är i högsta grad upgraderade och uppdaterade.
    Det gäller även tillägg som exempelvis Request Policy , Noscript ,Ghostery ,Google Disconnect och Better Privacy. (ovan är bara för firefox)Det är lite bökigt innan man vant sig.Men jag kan rekommendera alla av de ovan nämnda tilläggen Varmt.

    Svara
    • Kristian

      /  01/15/2016

     Har alla utom Ghostery. Tack för tips!
     (Funderar på om det är dags att byta till Pale Moon snart. Firefox-gänget ändrar så mycket grundfunktioner varannan vecka att man får spader. Det mesta av det jag använder verkar sitta i tilläggen numera.)

     Svara
 31. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 32. OT. Karlstads Bostad AB kallar sina hyresgäster till ”Informationsmöte om huskurage”. Det handlar om våld i hemmet och man manar nu till en sorts grannsamverkan. En kriminolog från Trygghetscentret i Karlstad kommer att närvara. I foldern som skickades med går det att läsa:

  SNABBA FAKTA OM VÅLD
  * I genomsnitt 17 kvinnor dödas varje år i Sverige av sin make, sambo eller före detta sådan.
  * 2012 polisanmäldes 12 903 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år.
  * 2 470 fall av grov kvinnofridskränkning anmäldes till polisen.
  * 80 procent av våldet mot kvinnor i nära relation uppskattas aldrig komma till polisens kännedom.
  * Minst 150 000 barn bor i hushåll där det förekommer våld.
  * Var femte person i befolkningen har någon gång i sitt liv utsatts för brott i nära relation.

  Källa: brottsrummet.se; BRÅ Rapport 2014:8

  Upptäcker någon den inledande ‘röda tråden’ …?

  Utsatta män då?

  Svara
  • Bör tilläggas att utöver KBAB så ligger även Karlstads Kommun och Huskurage (.se) bakom denna kampanj …

   Svara
   • MiT

     /  01/14/2016

    Lyssna på debatten i Studio 1 (länk finns på flera ställen i kommentarsfältet) mellan Heberlein, Bruno och Nina Rung.
    Sen googlar du Nina Rung och du kommer att få se en kriminolog och utredare inom polisen som utreder utsatta barn och unga. Du kommer också att upptäcka att hon förmodligen är en av Sveriges absolut mest genusmarinerade polis som har ett helt ogenomträngligt ideologifilter framför ögonen. Du kommer också att upptäcka att hon och en Peter Svensson är de som ligger bakom Huskurage.

    Googlar du Peter Svensson och Män För Jämställdhet så kommer du att få en träff. Och MFJ är värre radikalfeminister än din värsta mardröm…

    Eller så kollar du lite här 😛
    https://toklandet.wordpress.com/2014/07/21/valdsamt-mansideal-frodas-inom-sporten/

    Svara
    • Kan nämna att den kriminolog från Trygghetscentret i Karlstad, som kommer att gästa mötena (kopplade till vilket område man bor) heter Robin Olsson. (Utb Lunds Universitet, jobbar även på Räddningstjänsten/Kd Kommun, finns med på Linked in

     Svara
     • MiT

       /  01/14/2016

      Och Rungs kollega som var med och startade Huskurage, Peter Svensson från Män för Jämställdhet, är en som hetsar om strukturer, strukturer och strukturer. Kan bero på att han troligtvis själv är ett reformerat svin som vill smeta ut sin skuld på andra. Kolla kommentaren noga
      https://toklandet.wordpress.com/2014/07/21/valdsamt-mansideal-frodas-inom-sporten/#comment-29339
      Klicka den andra länken så ser du att han kallas Piss Peter också av en anledning som har med Big Brother att göra 😛

      Jag vill påpeka att idén Huskurage är bra, felet är att det är radikalfeminism som ligger i botten och då kommer det aldrig att funka för radikalfeminism kan inte bygga något utan bara rasera. Det ligger i dess natur.

    • Och så glömmer vi inte hans fantastiska medverkan i Big Brother där han på fyllan pissar i sin egen resväska. Vilket geni !!!

     Dessa män som lierar sig med feministerna är just vad feministerna egentligen försöker göra sig av med. De har nu dåligt samvete och försöker råda bot genom att bli en av feministerna.
     Men ett praktarsle är alltid ett praktarsle. Kapten klänning är modellen.

     Svara
    • Maria

      /  01/14/2016

     Var det inte till Nina Rung som Anna Ardin begav sig efter att ha hoppat i säng med Assange?

     Svara
  • Kristian

    /  01/14/2016

   De skriver ”person” i sista punkten. Är det för att få högre siffor?

   Svara
   • Möjligt. Det kan också vara ett sätt för att verka neutrala …

    Svara
    • Kristian

      /  01/14/2016

     Under ”Bilaga 6. Tabeller för utsatthet under livstiden” har de genomgående högre siffror för kvinnor. ”Var femte person” är en underrubrik och detaljer står i brödtexten.

     Svara
     • Kartläggningens reliabilitet och validitet
      … Det är svårare att bedöma kartläggningens validitet, dvs. att
      man fullt ut mäter det som man avsett att mäta. All forskning
      tyder på att mörkertalet är stort, eftersom människor ofta inte vill
      eller kan berätta om sina erfarenheter av brott i nära relationer,
      speciellt inte om de grövre formerna av våld. …

   • Rikard

     /  01/14/2016

    Hej.

    Nej, man skriver ‘person’ därför att man annars måste ordna tillstånd för att ta fram statistik där man kan jämföra siffrorna beroende på hur gruppindelning görs.

    Om vi exempelvis vill veta vem den typiske gärningspersonen för jaktbrott, olovligt framförande av terrängfordon i naturskyddsområde samt onykter körning: skoter är, så kommer vi att se en viss typisk profil.

    Vill vi veta vem som är mest typisk för rån med ett visst offer, samt misshandel, och i tätort, får vi en annan profil.

    En till anledning att skriva som de gör är att med kombinationen ‘person’ och ‘nära relation’ så blir det väldigt många människor som omfattas. Skriver man ‘utsatt för våld från partner’ med tillägg att fällande dom skall finnas blir siffran lägre.

    Ordet mörkertal betyder för övrigt: ‘vi vet inte, men enligt våra förutfattade meningar är det så här det är’. Att använda dylika begrepp som mörkertal var ett garanterat sätt att få sina uppsatser underkända på statsvetenskapen i Lund förr.

    Det enda sätt där det är relevant att diskutera mörkertal, och då med benämningen diskrepans, är exempelvis om vi samkör data från vården rörande behandling av misshandlad person som i vårdkontakten angett partner som gärningshen, och sedan samkör med polisens och åklagarmyndighetens samt kriminalvårdens databaser. Om vi då ser stora skillnader, särskilt om vi kan spåra enskilda fall, kan vi tala om en diskrepans mellan rapporterade (via vården) fall och till polisen anmälda dylika. Mätningen kan givetvis göras mer finmaskig för att ta med faktorer som utbildningsbakgrund, etnicitet, inkomstläge, skulder, missbruk, övrig kriminalitet, religiös hemvist, politisk färg, sexuell läggning, kön, allergier, med mera.

    Sedan kommer det svåra: etablera kausation.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 33. Merit Wager om gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark:

  https://meritwager.wordpress.com/2016/01/14/yb_sodermalm-pa-twitter/

  Svara
 34. jaha

   /  01/14/2016

  Lite kul att SvD:s hen-journalist fick med Putin på ett hörn.

  Svara
  • Kristian

    /  01/15/2016

   De har alltid en burk Putin hemma, om de skulle få oväntat besök.

   Svara
 35. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
  • Rikard

    /  01/14/2016

   Hej.

   Julia Cesar, Chang Frick… vem blir nästa offer när åsiktsmonopolet skall försvar sitt revir och sina undersåtar? Det är nog dags för diverse bloggare att fundera över sin IT-säkerhet och lägga undan medel till juridisk rådgivning.

   Betänk att utöver DN med Bonniers i ryggen så har vi även organiserad åsiktsregistrering och brottslighet via Researchgruppen/Seppukku Media.

   Dessutom deras stormavdelning AFA som inte är främmande för hot och våld.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  01/14/2016

    Julia verkar ju ha blivit deprimerad men däremot Chang verkar pigg och glad ändå hur Bonnier än försöker sänka honom genom att kalla in alla resurser (inkliusive konkurrenterna och public service) som finns till buds. Denna gång misslyckades skamtekniken bigtime och jag tror faktiskt de förvärrat läget för sig själva med dem. Snart vet alla medieintresserade vem Chang är. Till och med i Norge!

    Nyheteridag kommer att vara ett mycket stort irritationsmoment framöver för MSN. De uppvisar en synnerligen god förmåga att arbeta på tvärsen mot journalistkåren och hitta svaga punkter. Det känns faktiskt jättekul! När trycket blir så stort att det publiceras totalt stolliga artiklar om putininfluerade trollarméer så har något avgörande inträffat.

    Januari 2016 mitt emellan höstens flyktingkris och den annalkande vårens konsekvenser skjuter sig DN i foten. Historiskt!

    Svara
   • Inge Post

     /  01/15/2016

    ”Betänk att utöver DN med Bonniers i ryggen så har vi även organiserad åsiktsregistrering och brottslighet via Researchgruppen/Seppukku Media.”

    Glöm inte DN och framförallt Anders Lindberg

    ” Om man ska tro Daniel Suhonen bok Partiledaren som klev in i kylan har Anders Lindberg tidigare jobbat med att “kartlägga politiska motståndare åt Socialdemokraterna”. Svårt att tro på, eller hur? ” -http://www.tino.us/2015/12/anders-lindberg-graver-vidare-i-dns-nazistkonspiration/

    Svara
    • Inge Post

      /  01/15/2016

     Framförallt DN s Anders Linberg skulle jag skriva.

     Svara
 36. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 37. Pelle2

   /  01/14/2016

  OT:
  Maria Ludvigsson på Svd sågar kulturrelativisterna med anledning av deras relativisering av händelserna i Köln och Stockholm:
  http://www.svd.se/varderingar-att-vara-stolta-over/om/ledare
  Verkar bli ett veritabelt ställningskrig kring detta mellan relativisterna och vettiga människor.
  Hoppas att den vettiga sidan vinner så att vi slipper höra något mera från relativisterna.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/15/2016

   Det är bara att hålla tummarna. Det känns som den europeiska postmodernismen har passerat sin kulmen och kommer att dala. Naturligtvis kommer det ta oerhört lång tid men något har helt klart vänt tycker jag. På sikt kommer feminismen (men förhoppningsvis inte jämställdheten) att dras med i fallet.

   Svara
 38. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/15/2016

   Men gäller inte rättsstatens principer Palestina ?
   Har inte hört Wallström kritisera Palestina för terrordåden.
   Wallström är en katastrof som utrikesminister.Snart har hon väl lyckats göra Sverige omöjliga i hela mellanöstern.

   Svara
 39. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 40. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
 41. MiT

   /  01/14/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/15/2016

   Annars brukar det ju vara 100% kvinnor när ”jämställdhet” skall debatteras.
   Förstår att Boisen blir ledsen när jämställdhetsdebattörerna inte är 100% radikalfeministiska kvinnor.

   Svara
 42. MiT

   /  01/15/2016

  Svara
  • Lövet

    /  01/15/2016

   Jajamen och de gör lampskärmar av deras skinn och tvål av underhudsfettet:
   #Godwin, #stolle

   Svara
 43. MiT

   /  01/15/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/15/2016

   En film med bara män i de ledande rollerna ? Hur kunde dom ? Buhu !
   Sci-fi filmen Aliens första del kom ut 1979 med Sigourney Weaver i en av huvudrollerna.
   Gick jämställdheten bakåt ett år senare eller ”råkade” Brianna bara glömma bort den filmen ?

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  01/15/2016

   idag hade spökena fått ta ett steg bak och lämna plats för en grupp bestående av 3 olikfärgade lesbiska kvinnor och något obestämbart hen-monstrum fokus hade legat på strukturer inom det övernaturliga och enda räddningen vore att ringa in det gammla gänget för att suga upp hela skiten tillsammans med spökena 😀

   Svara
   • Kristian

     /  01/15/2016

    Du beskriver Teletubbies. De har även en självgående dammsugare.
    Vad är ”Tubby Custard” om inte ektoplasma?

    Svara
 44. Sven

   /  01/15/2016

  Varför kan inte folk förenkla och se saken som det ungefär är, således ”inga regler utan undantag”. Så här ser jag det:
  Följande brott utförs i stort sett bara av invandrare:
  Sextrakasserier liknande Köln/Stockholm/Kalmar
  Utkastande av kvinnor från balkong
  Ordna bränder och sen kasta sten på brandkåren
  Hedersmord med stöd av släkt och familj
  Men sen har vi ju svenska brott som de nya invandrarna inte hunnit l lära sig typ:
  Alkoholrelaterade brott mot sin fru, oftast,(Det finns kvinnor som mördat sin make också)
  Fotbollsvåldet

  Problemet är ju att press och media i övrigt inte hänger med. Man skulle kunna göra en riktig katalog med vilka nya brott som invandringen genererat men givetvis inte blunda för våra gamla svenska problem.

  Svara
  • Lövet

    /  01/15/2016

   Nåja, fotbollsvåldet är nog ett ganska ”fint” exempel på integration…

   Svara
 45. Pether

   /  01/15/2016

  Metro kör på stora artilleriet idag för att förklara för sina undersåtar att män är skyldiga till våldtäkter, manlighet är något ont, osv osv. Vanliga visan.

  Svara
 46. Pelle2

   /  01/15/2016

  I Svd skriver Per Bauhn,professor i praktisk filosofi, om händelserna i Köln och Stockholm och menar att det handlar om människor från klankulturer respektive stadskulturer och förklarar skillnaden mellan dessa.Han sågar också förtjänstfullt relativisternas starkt förenklade förklaringsmodell om att allt handlar om män och inte om kulturella skillnader i synen på kvinnan.
  http://www.svd.se/stamtankandet-kan-gora-kvinnor-till-lovliga-byten/om/massovergreppet-i-koln
  I Aftonbladet skriver Linda Snecker, Rossana Dinamarca och Maj Karlsson från V en debattartikel där de menar att vi som kritiserar händelserna i Köln och Stockholm är rasister
  och hetsar mot Muslimer.
  Vad vet de om huruvida t.ex jag är rasist när jag kritiserar dessa massövergrepp ?
  Vad jag vet är det heller inte många som har skrivit något om förövarnas religiösa tro utan mera att de hade sitt ursprung i andra länder.
  I vanliga fall brukar dessa tokfeminister skrika om att vi män skall engagera oss i våldet mot kvinnor men när förövarna är något annat än en vit svensk svensk man så är det helt plötsligt inte önskvärt att reagera.
  Sedan rapar dom naturligtvis upp det vanliga om att kvinnor i Sverige minsann är förtryckta och utsätts för sexövergrepp.
  Självklart menar dom också att all världens problem, inklusive sexövergrepp, kommer att försvinna med mera genusvetenskap.
  Skulle som sagt var vara väldigt kul att höra dessa feminister bedriva genusutbildningar gentemot förövarna och se vilket gensvar de skulle få.

  Vilka dårar dom är !
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article22088414.ab

  Svara
  • Ivar L

    /  01/15/2016

   Vi har väl haft i vart fall två decennier med genusvetenskap och diverse genusprojekt och genuslagar. Om nu Dimarca och kompani menar att det inte finns någon skillnad mellan svensk och arabisk sexism så säger de ju samtidigt att alla dessa satsningar på genus är helt meningslösa.

   Svara
  • Rikard

    /  01/15/2016

   Hej.

   Synnerligen relevant artikel om hur offerkomplex skapar grund för narcissistiskt övergreppsbeteende; alltså hur exempelvis feminister i grupp förstärker varandras förmenta moraliska fullkomlighet i kraft av att vara rättfärdigade av övergrepp i bakgrunden (med sin egen definition av övergrepp, märk väl) och därmed i praktiken blir förövare gentemot andra via passiv aggression och härskar tekniker. beteendet är givetvis inte knutet specifikt till kön eller ideologi, jag använder feminism som exempel därför att det är det tydligaste exemplet på detta här och nu.

   Ett citat:
   ”The primary mistake with victims is urging them to think and sound like abusers. Due to the victim identity movement, some genuine victims will now: […]

   The primary mistake with abusers is to reinforce their victim-identity by:
   • Emphasizing childhood or other experiences in which they were mistreated
   • Validating their resentment and anger as ”appropriate,” which validates the distorted perspectives that go with anger and resentment
   • Reinforcing their sense of entitlement – they should be respected, which, to them, means their partners must submit
   • Confronting them in shame-inducing ways, before they learn to regulate shame with compassion” Steven Stosny, Psychology Today, 2009. Länk:

   https://www.psychologytoday.com/blog/anger-in-the-age-entitlement/200905/the-line-between-victims-and-abusers

   Offerrollen, den oskyldiga, som i kraft av moralisk överhöghet har rätt oavsett observerad verklighet, är en infantil position. Parat med den allt starkare auktoritetstron moderna feminister ägnar sig åt, framstår gruppen (sedd som en person) som en prepubertal flickas strävan efter att slippa växa upp och frigöra sig från föräldrarnas beskydd – därav den starka kritiken mot bekanta personifierade grupper (västerländska män t ex) eftersom dessa är obenägna att tillgripa våld som svar på angrepp. Jag vill se en feminism som motsvarar den självsäkra och självständiga svenska kvinnan, hon som kan göra allt som en man kan, och inte tillåter någon att degradera hennes identitet till enbart ett biologiskt kön.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Det gäller ju en stor del av den moderna radikala vänstern att de intar en infantil position. De förnekar verkligheten och fantiserar om att ta sig tillbaka till en utopi av trygghet och omhändertagande, där man slipper allt obehag, allt ansvar och lever i en någon form av oändlig kärlek. Det är egentligen väldigt oidipalt, de försöker döda fadern (som symboliserar verklighet, regler, ansvar, överlevnad och att hantera världen) och stanna kvar hos modern (som symboliserar kravlös kärlek). Vilket förstås inte går, men det är en allmänmänsklig dröm vilket gör att den lockar många.

    Svara
 47. Nilsson

   /  01/15/2016

  Ytterligare ett bevis på att världen är upp och ner, ”vänstern” är kapitalister med pengar i ryggen, ”högern” är fattig, när ska godhetsapostlarna stiga ner från sitt torn?

  Svara
 48. Grodan Boll

   /  01/15/2016

  Headhunting.

  Alicia Dickner Skribent, går Aftonbladets ledarskribentutbildning

  Svara
  • Pelle2

    /  01/15/2016

   Å herre gud !
   Skall den dåren bli ledarskribent på AB ?
   Har dom inte nog med dårar på den avdelningen ?
   Kanske läge för MIT att sätta ihop en best of Dickner med alla hennes sjuka uttalanden och skicka den till AB ?

   Svara
   • Ivar L

     /  01/15/2016

    Bättre att han publicerar den här. Jag vet inte vem hon är men det är väl bara bra om de anställer fler tokstollar på AB?

    Svara
   • Grodan Boll

     /  01/15/2016

    Jag tror det hade uppfattats som något positivt av AB.
    ”Vi ser att du är helt skogstokig och djupt ideologiskt marinerad. Strålande. Du är precis vad vi vill ha!”

    Svara
 49. T

   /  01/15/2016

  Dagens triangeldrama. Wallström, Kommunal och en lägenhet. Mer popcorn tack!!! 😀

  Svara
 50. Svenne

   /  01/15/2016

  ”Margot Antoinette” 😀

  Svara
 1. Lägg korten på bordet Kjöller | WTF?
 2. När polisen mörkar… | WTF?
 3. Tystnadskulturen på tidningarna: ”Inte gynna ett främlingsfientligt klimat” | WTF?
 4. 1 april varje dag del 26: Sverige… | WTF?
 5. Åsiktskorridoren som inte finns | WTF?
 6. En del av problemet och direkt medskyldiga! | WTF?
 7. Sammanfattning av 2016 del 1 | WTF?
 8. Det är en viktig fråga tycker jag! | WTF?
 9. Gökboet | WTF?
 10. Opinion i SVT i torsdags om de sk ”ensamkommande barnen” från Afghanistan | WTF?
 11. 1 april varje dag del 44: Statlig faktagranskning. För sanningens skull! | WTF?
 12. I begynnelsen | WTF?
 13. Påminnelse inför valet: Del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: