En rolig sak med skandalerna runt Kommunal

Det finns faktiskt en sak som är rolig bland alla maktkåta och grisgiriga typer i Kommunal. Det är att den ytterst osympatiska gamla nätmobbaren Kawa Zolfagary som pressekreterare måste försvara porr, dåliga anställningsvillkor, feta lägenhetskontrakt i Stockholm till höjdare, mångmiljonlöner till topparna, fina viner till vad som nog är vinalkisar bland topparna i Kommunal, feta avgångsvederlag, gratis lyxsemestrar till topparna, uppassning av vad som nästan kan räknas som tjänstefolk vid deras resor till den egna semesteranläggningen på den egna ön och så vidare

kommunalskandalen

Lite från Aftonbladet de senaste dagarna. Sen finns ju alla andra tidningarna också…

Allt detta måste Kawa försvara att medlemmarnas pengar gått till, medlemmarna som räknas till de allra mest lågavlönade i landet men som i Kommunal har en av de allra högsta medlemsavgifterna…

puma swede

Och man förstår ju varför avgifterna är så höga, gott vin tillsammans med lapdance av Puma Swede kostar förstås! Kanske hon suttit även i Kawas knä och gnuggat lite för medlemmarnas pengar?

Kommer ni ihåg i november 2014 när Kawa var inbjuden av Juridikinstitutet till Internetdagarna? Han var där för att prata om näthat. Jag hade då två inlägg, ganska uppmärksammade, om det direkt olämpliga i att bjuda in en av Sveriges största och mest välkända näthatare och internetmobbare för att prata om näthat.

Gäller inte rätt person på rätt plats längre?

knullaengris

Ovan ETT exempel på vad Kawa sysslat med ”Vem har skapat bilden? Och lite reaktioner…

Folk tror att jag är emot facket, byggnads har varit på mig några gånger på twitter med insinuationer efter mitt inlägg där jag visade att de förmodligen anställt någon genuskommissarie, som troligtvis aldrig varit på en byggnadsställning, för medlemmarnas pengar. Det finns säkert en del att göra inom byggnads men att göra som de gjorde, motivera det med ren kreativ fulstatistik och hittepå funkar nog inte så bra.

Jag är FÖR facket. Eller i alla fall för organisering. Men jag är emot pampstyre och pampvälde och liknande. Speciellt när man har det för andras pengar. Och vad byggnads gjorde där var att ge sig på sina egna medlemmar med DERAS inbetalade pengar som ska användas för DERAS skull. Byggnads valde att lägga de pengarna på radikalfeminism…

Men visst, kör på som Kommunal och gödsla med medlemmarnas pengar och göd er själva med förmåner och löner som medlemmarna inte ens har råd att drömma om. Gör som Byggnads och använd pengarna mot de egna medlemmarna, ljug och hitta på med ren kreativ fulstatistik och anställ genuskommissarier som aldrig satt sin fot på ett bygge och som tror att hus byggs med magi.

rätt värdegrund

LO ska ENDAST jobba för sina egna medlemmars bästa och inget annat, de ska inte vara mot partier och framför allt inte bedriva kampanjer mot de egna medlemmarna. De ska INTE hålla på med The Värdegrund i något sort politiskt trams.

För OM man gör som LO har gjort så kommer det att slå tillbaka mot dem så fort det bara dyker upp något. Som nu. Han som stod och flinade nöjt och sa att nu skulle de kampanja mot SD flinar inte så mycket längre när det visar sig att han också gnidit till sig en paradvåning i Stockholm. De kampanjar mot SD på grund av The Värdegrund och nu kan SD säga att

”Ja det är helt rätt, att mygla till sig groteska förmåner för medlemmarnas pengar som LO-topparna gör är inget som ingår i vår värdegrund. Vi tycker tvärtom att det är över gränsen till oanständigt beteende. Så LO har helt rätt i att vi inte delar den värdegrunden”

Jag är som sagt för facket eller organisering men inte som det ser ut och funkar i Sverige idag. Facket har blivit något groteskt som arrogant tror att medlemmarna är till för fackets och facktopparnas skull, så de kan göda sig själva istället för att jobba för medlemmarnas skull. Ge mig en enda anledning till att någon facktopp ska tjäna mer än 5 gånger så mycket som de man företräder? Om man kräver de pengarna och massor av andra förmåner så är man bara intresserad av sig själv och sitt eget bästa, inget annat. Och erbjuds de förmånerna så har facket tappat det totalt.

Kommunals regler

Så där såg Kommunals riktlinjer ut i november 2014, Som jag förstår det av vad som kommit fram om Kommunal så gäller de inte längre och har aldrig gällt heller för den delen…

Ni har väl inte missat att om ni äter bacon så är ni islamofober och antimuslimer?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. Jenny "Havens skräck" hyllar kommunals ordförande

   /  01/17/2016

  Kolla Hur den välkända ”Jenny Havens skräck Bengtsson” (med fatta halsbandet käckt på svaj. Försvarar kommunals ordförande och kommunals haveri tillsammans med S-B Ljunggren. Är detta den fina feministiska moralen vi ser prov på?

  http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3251512

  Svara
  • Jenny "Havens skräck" hyllar kommunals ordförande

    /  01/17/2016

   För att förtydliga. Jenny Bengtsson säger att hon har ”enorm respekt för kommunals ordförande och att hon är en duktig facklig företrädare och att hon gör fackliga gärningar med medlemmarnas bästa i åtanke” Stig-Björn Sandström tycker jag mest relativiserar kommunals ansvar i detta sina argument om ”maktkamp i facket, media läckor etc”

   Svara
 2. Pelle2

   /  01/17/2016

  Kawa kommer säkert skylla skandalerna på patriarkala traditioner och att det var kassören som tvingade den fina kvinnan och ordförande Annelie Nordström att acceptera det som skedde.
  Själv är jag inte ett dugg förvånad att Aftonbladet lyckades gräva fram detta. LO-facken har ju en gedigen tradition av fiffel och pampfasoner precis som deras vänner inom Socialdemokratin.
  Tragiskt är det hur som helst att de så kallat förtroendevalda inom fackföreningsrörelsen snor åt sig sina medlemmars pengar i syfte att berika sig själva !

  Svara
 3. Svenne

   /  01/17/2016

  Cwejman: Den politiska adeln

  ”Under 1970-talet fanns det ett område i stadsdelen Wilanów i Warszawa som befolkades av partipampar och högdjur inom de statliga bolagen. Det kallades skämtsamt för ”Röda Grisbukten” av Warszawaborna som satt i evighetslånga bostadsköer.

  I Sverige kan man få intrycket att vi är besparade en motsvarande partianknuten nepotism och kultur av privilegier. Tyvärr inte. Den svenska arbetarrörelsen befolkas av personer som lever på behörigt avstånd från arbetare.”

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2016

   Det är ju pinsamt när Margot menade att hon inte gick före i bostadskön när hon fick en fin lägenhet i Stockholms innerstad. De som vet säger att det är omkring 13 års väntetid för en sådan lägenhet. Skulle tro att kötiden är ännu längre.
   Tycker hon verkligen att det är värt att framstå som en idiot istället för att erkänna att hon utnyttjade sina kontakter med i facket ?

   Svara
  • Olof

    /  01/17/2016

   Med den svarta marknaden för hyreskontrakt i Stockholm som finns så är det inte svårt att sätta en faktisk prislapp på gåvan Wallström här fick. Har inte så jättebra koll på exakt var och vad kontraktet gäller, men kan tänka mig att det handlar om fem till sexsiffriga belopp.

   Så Wallström fick i praktiken 50kSEK i handen av Kommunal för bara sisådär lite ‘goodwill’. Oavsett lögner eller missförstånd i kommunikationen mellan henne och kommunal så har hon tagit emot detta värdet, och det är utan tvekan en muta.

   Svara
   • Opie

     /  01/17/2016

    50 k? Det måste vara en mycket liten lgh. Priserna för svartkontrakt i Sthlms innerstad ligger runt 10 000/m2. Så vi snackar betydande summor.

    Svara
 4. Dreadlock

   /  01/17/2016

  Märklig artikel av Jenny Nordberg i SvD

  http://www.svd.se/plotsligt-vill-man-som-hatar-kvinnor-skydda-mig/om/overgreppen-under-we-are-sthlm

  Jenny Nordberg förutsätter att män som aktivt vill motverka (Och lagföra) sexuella trakasserier , som de i Köln, tillhör samma högerpolitiska grupp som ibland skriver elaka e-mail till hennes inbox.

  Skulle vara intressant att veta om Jenny Nordberg räknar in polisen ,väktare och medborgare med civilkurage, till dem som hon inte vill ha någon hjälp när hon får ett finger uppkört i underlivet.
  Har debatten redan parkerat på relativismens dimbankar ? Det Jenny Nordgren skriver är dels personligt och inte så lite trångsynt.

  ” För att översätta till svenska: Både “höger”- och “vänster”-förklaringar är relevanta i sammanhanget. Men nej tack till att få hederskultur förklarad för mig av hederskulturen på andra sidan – av tillskyndande etniskt svenska män på den bortre högerkanten som nu plötsligt vill beskydda mig. Som själva gärna skickar ett uppmuntrande gruppvåldtäktshot när jag skrivit något synnerligen irriterande.”

  Svara
  • Jag läste det 2 gånger men fattade inte vad hon egentligen menade. Hon har varit en ganska bra skribent (har nog kvar hennes kommentar om Breivik på min blogg) men det ser ut som även hon flyter iväg på PK strömmen.
   Det är snart inte många kvar av dem som inte skyller på vita män, rakt ut eller dimmigt.

   Svara
  • Olof

    /  01/17/2016

   Jo, det tycks helt självcentrerat och fullständigt improduktivt.

   En sak hon drar upp som jag noterat; begreppet ‘våra’ kvinnor. Var läser hon detta? Jag tror inte jag sett ett sådant uttryck i någon enda kommentar från någon annanstans än identitetsvänstern. Jag har svårt att ens tänka mig att någon tokjävel på yttersta extremistkanten tänker så; snarare hörs det saker som ‘testa att leva i Saudi eller Pakistan som kvinna om nu Svenska män är så hemska’, vilket snarare tyder på att den här typen av beteende inte ses som ok mot några kvinnor någonstans.

   Svara
  • Jenny Nordberg blockade mig på Twitter för nåt år sen, när jag påpekade att ‘Campus Rape’ rimligen bör utredas av polis och åklagare, inte av Universitetsledningen. Synd, hon brukar skriva vettiga texter i 80% av fallen. Vad jag vet den enda högerperson som blockat mig

   Svara
 5. En fin pojke som skyddade flickor mot grova trakasserier av muslimsk migrant blev kallblodigt mördad:
  http://trib.al/BbpzVnK

  Svara
 6. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
 7. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
 8. Det som förvånar mig att så många – speciellt de lågbetalda – vill bidra till facket som inte står på deras sida. Det är verkligen skillnad på folk och folk, arbetaren och LO-adeln.

  Själv gick jag ur facket (länge, länge sedan) efter en period som facklig förhandlare för Kommunal och SACO samtidigt. (Ingen ville vara för Kommunal!) Insåg då på vems sida man skulle vara och det var inte rätt sida för mig.

  Svara
 9. MiT

   /  01/17/2016

  Går det att missuppfatta mer än vad RFSU har gjort? Eller ljuger de och hittar på fullt medvetet?

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2016

   Är väl ingen som är förvånad ?
   RFSU har utvecklats till en radikalfeministisk bastion så det är klart dom bekänner sig till de feministiska teorierna att det inte handlar om kultur utan män generellt.

   Svara
 10. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
 11. MiT

   /  01/17/2016

  ”Sextrakasserier och censuranklagelser efter Köln och Kungsträdgården”
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/662154?programid=2795

  Svara
 12. Jan

   /  01/17/2016

  Jag måste säga att den här rubriken orsakade mig en viss skadeglädje: http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article22102183.ab

  Även om artikeln delvis försvarar vår kulturminister så måste nog en och annan socialdemokrat sätta kaffet i vrångstrupen när de ser rubriken. Margot Wallström sågs ju av många bedömare som esset i rockärmen när Löfvén bildade regering. Nu kallas hon, indirekt, för bimbo på Aftonbladets ledarsida. Voine, voine!

  Svara
 13. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
 14. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
  • Jan

    /  01/17/2016

   Vad nu! Har man drabbats av någon form av insikt? Hur ska det gå? Varför följer han inte slaviskt feministernas agenda? Vad har hänt? Jag trodde sunt förnuft var satt åt sidan för alltid….

   Svara
  • jaha

    /  01/17/2016

   Nåja, det blir knappast bättre av att nyanlända tvingas sitta i samma rum som en pedofil från RFSU eller en träskpadda från feministiskt initiativ.

   Vi kan väl åtminstone bespara det lidande och trauma som ett sådant bemötande skulle innebära för den delmängd autentiska flyktingar som verkligen flytt från krig och misär, om inte annat av strikt humanitära skäl.

   Det fåtal läkare och andra högutbildade som kommer till Sverige skakar nog bara på huvudet om de tvingas lyssna på en psykiskt sjuk feminists brandtal om genus och osynliga strukturer. Är det verkligen klokt att skrämma iväg den kompetensen?

   Integration är en process, ingen quickfix. Det är svårt att blunda för det faktum är att brandkåren knappt kan ta sig fram genom vissa förorter eller att kvinnor kastas från balkonger. Är det ett kvitto på lyckad integration?

   Den enda ”introduktion” som krävs det är att hamra in ett enkelt och tydligt budskap: Att den som kommer hit och begår övergrepp kommer att straffas och utvisas. Det finns inget förolämpade med det.

   Svara
 15. Svenne

   /  01/17/2016

  Marcus Birro:

  ”Därmed är alla män skyldiga. Alltid. Du också! Bara genom att vara man är du ”möjlig våldtäktsman” som Margaretha Winberg hasplade ur sig vid ett tillfälle…

  Men vänsterpartisten som skrev artikeln tar inte något personligt ansvar över att han beter sig som han gör utan han skuldbelägger mig, dig och alla andra män istället…”
  //
  ”BLANDA INTE MIG I DINA PERVERSIONER. Ta ditt ansvar”

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2016

   Bra av Birro att även han tar striden mot radikalfeministernas kollektiva skuldbeläggande av oss män. Här är ett bra citat från hans inlägg:
   ”Det är så uselt argumenterat, så fegt och så snedvridet att man blir sjösjuk i skallen av att försöka hänga med i hans tankegångar. Det är du och ingen annan som har ett allvarligt problem om du inte kan hantera sprit och börjar kladda på flickor som inte vill att du ska kladda på dem, när du är full. Du har problem. Sök hjälp för de problemen. Men kom inte och skuldbelägg vanliga, hederliga män som sköter sig bara för att du gör som du gör.”

   Svara
 16. Svenne

   /  01/17/2016

  OT: Mångkulturellt även i Ljungby:
  http://www.smalanningen.se/article/kvinnor-i-ljungby-sexuellt-ofredade/
  ”Nu visar det sig att liknande händelser med sexuella ofredanden även har drabbat kvinnor i Ljungby den senaste tiden.”

  Svara
 17. MiT

   /  01/17/2016

  Klenell är verkligen ett verktyg…

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2016

   Ab skrev inget om nationaliteten på förövarna så ingen vet ju om de var av svensk eller utländsk härkomst mer än de inblandade,eventuellt journalisten och polisen.
   Oavsett nationalitet på förövarna är det ju helt rätt att de sexuella ofredandena tas på allvar och att de får rättsliga konsekvenser.Detta istället för att göra som Eriksdalsbadet gjorde att de införde separata pooler för kvinnor och män. Då har man ju gett upp och accepterat ett kriminellt beteende.

   Svara
  • Jan

    /  01/17/2016

   Klenells argumentationsteknik: A) Mörklägga etniciteten på förövarna, B) Kalla alla som inte håller med för rasister. När det gäller det senare så tycker jag att det börjar vara dags att polisanmäla sådana som Klenell som klistrar sådana epitet helt godtyckligt på folk. Att kalla någon rasist kan ses som ärekränkning. Klenell sätter ärekränkningen i system. Det borde han inte komma undan med.

   Svara
 18. robban

   /  01/17/2016

  detta med kommunal har legat i pipen länge och väntat på rätt tillfälle, är samma skit i resten av lo-förbunden. AF har haft denna nyhet i lådan i över ett år och bara väntat på att nåt sånt son köln skulle hända appropå det där med moral att vänta med en praktskandal för att dra fokus från andra nyheter. hade inte köln hänt, hade denna nyhet legat kvar i lådan?

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2016

   Har du något belägg för att AB har haft historien om Kommunal liggande länge eller gissar du bara ?
   Tror inte att AB ser det som någon fördel att rikta strålkastarna mot negativa saker som deras ideologiska fränder i Kommunal och Socialdemokraterna har gjort.Det är knappast lättare för S att hantera den skandalen än att hantera övergreppen i Köln,Kalmar och Stockholm.

   Svara
   • robban

     /  01/18/2016

    belägg och belägg, har ju varit en inofficiell sanning i över 20 år hur de håller på. vanligtvis så blir det en notis i nån blaska och inget mer händer.

    är ett drottningsoffer för sossarna för det goda sakens skull, han som fick avgå fick väl en fallskärm på ett par mille i stället för ett bedrägeriåtal

    Svara
 19. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
 20. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
 21. MiT

   /  01/17/2016

  Svara
 22. Svenne

   /  01/18/2016

  Visst blir det en del ”ego-sim”…

  Svara
 23. MiT

   /  01/18/2016

  Svara
 24. Pelle2

   /  01/18/2016

  OT:
  Amanda Björkman på Dn skriver en ledare där hon menar att det främst är hatare som kritiserar händelserna i Köln,Stockholm och Kalmar. Visst finns det krafter som vill utnyttja dessa händelser för att komma åt invandrarna men jag upplever det som om vi är många icke rasister och icke hatare som också kritiserar det inträffade.
  Givetvis vill hon inte erkänna att hon relativiserar dessa händelser genom att prata om män generellt som sexualförbrytare.Det är ju dock konstigt att så många radikalfeminister i media direkt började prata om män generellt som förövare och inte verkar vara så upprörda över det som hände.
  Det är ju också kul att samma kvinnor som uppmanar oss män att jobba mot sexualbrott
  begångna av män helt plötsligt inte är speciellt intresserade av att vi gör det för att förövarna hade fel nationaliteter.
  En annan sak som är lustig är att de själva inte har något problem med att kollektivt skuldbelägga vita,svenska män men om någon kollektivt skuldbelägger en invandrargrupp så är det fel och rasism. Själv vill jag inte kollektivt skuldbelägga någon grupp.

  http://unvis.it/www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-hatarnas-hyckleri-ar-patetiskt/

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 1 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: