När polisen mörkar…

Så mörkar de ordentligt

polisen hemligstämplar brott

Man hemligstämplar helt enkelt. Så bekvämt…

Varför får inte allmänheten ta del av vad som har hänt på boendena?

– Jag kan svara på frågor om Alma som jag arbetar med. Hur beslutet ser ut och är fattat är inte min sak, säger Thomas Mellberg.

– Däremot kan jag säga att så fort denna särskilda händelse är avslutad, vilket den sannolikt kommer att göra innan februari är slut, kommer vi allra troligast att bli betydligt öppnare om det.

Så efter februari kommer de allra troligast att bli mer öppna om det igen. Troligast och igen… Så det kan alltså bli ”Hahaha skit ner er” och ”Nä, vi skulle bli mer öppna efter februari men inte om det som hänt fram till dess. Pilutta er!”?

Det är alltså risken?

Och detsamma gäller för händelser som inträffar på asylboenden, de hemligstämplas också.

dan eliasson

Helt plötsligt så känns Dan Eliassons upprördhet över DN:s och polisens mörkande om det som hände i Stockholm och den vidare kartläggningen inte så äkta längre…

Sen får vi inte glömma bort DN:s mörkande i allt det här, det är lätt att det drunknar i floden av allt annat som kommer fram

faslig fart på granskningarna

Helt plötsligt så matar de ut granskningar! Det är nästan så man kan tro att tidningarna infört infört krav på att man ska göra lite nytta för pengarna också. Men så är det säkert inte, det handlar nog bara om att blåslampan i häcken på dem har kommit obehagligt nära och börjar sveda håret lite.

Men för att det här med DN och mörkandet inte ska falla i glömska, jag vill ju inte att DN och Wolodarski ska känna sig bortglömda så de blir ledsna i ögat, så ska jag framöver se till att länka det jag har skrivit om det då och då. Länkar till Nyheter Idags artiklar om det finns i mina inlägg.

Svarte Petter, DN och polisen

Ett stålbad väntar

Tro inte på facit!

”Jag är DN-döden. Jag har kommit för att hämta dig”

Lägg korten på bordet Kjöller

putin garvar

Putin när han hörde att man i Sverige på allvar fört fram tankar att det var han som låg bakom ”drevet” mot DN.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Pelle2

   /  01/18/2016

  Det är idiotiskt av polisen att mörka brott begångna av människor med utländsk bakgrund. Det kommer bara leda till att konspirationsteorierna flödar.

  Svara
  • AV

    /  01/18/2016

   Konspirationsteorier flödar ju mer som kommer fram om att det faktiskt är sanning bakom. Å andra sidan tror jag inte på en konspiration. Mera ett konsensustänkande. Många var för sig gör åtgärder för att de inte vill gynna SD eller andra krafter. När de blir tillräckligt många kommer det att likna en konspiration.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/18/2016

    Konspirationsteoretiker kommer alltid att finnas och mörkande av olika slag (som ju alltid finns även i demokratier) späder på dem naturligtvis. Men jag tror att de flesta kritiskt tänkande människor ser att det nästan alltid handlar om ”lätta” förklaringar som konsensus, vänskapskorruption, strategier för karriärens gynnande, lobbyverksamhet från intressegrupper e.t.c.
    De som främst pratar om konspirationsteorier är ju medierna själva i sitt ständiga tjat om att det inte är konspirationer som pågår. D.v.s. klassisk halmgubbetaktik.

    Svara
  • Det finns ond avsikt bakom mörkanden av invandrarbrottslighet.
   Samtidigt har invandrare glorifierats inom media m.m. under decennier.
   Medveten svenskfientlig politik av mörkrets makt.
   Vetenskaplig etnologi:

   Svara
 2. Pelle2

   /  01/18/2016

  OT:
  Bra skrivet av Hakelius angående sexualbrotten som har diskuterats de senaste veckorna.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article22106635.ab
  Han avslutar sin krönika med följande ord:
  ”Samlar man stora grupper unga män utan sysselsättning och ledning på samma ställe, skapar man ett praktiskt problem. Är de unga männen från kulturer som i vissa avseenden, till exempel kvinnosyn, avviker från vad som är det accepterade i Sverige, innebär det också ett praktiskt problem.

  Man kan använda dessa praktiska problem som verktyg för att fördöma en hel kultursfär, eller för att peka ut meningsmotståndare som rasister. Man kan använda dem till att bygga stora konspirationsteorier, eller förneka att problemen ens finns, eftersom de inte passar­ den ideologi man står för.

  Man kan, kort sagt, använda dessa problem till allt möjligt i det offentliga maktspelet. Men någon gång måste man också lösa ­problemen.

  Jag begär inte att vi ska sluta släpa varandra i smutsen med jämna mellanrum. Sådant behövs.

  Men skulle vi då och då kunna ta oss an de problem som finns och lugnt och sansat tala om möjliga praktiska lösningar också?”

  Svara
  • AV

    /  01/18/2016

   Jag har sagt det förr, och lär säga det igen. Det samhälle som förmår att ta vara på den unga mannens testosteronstinna kraft kan uträtta storverk. Bokstavligen flytta berg. Men den kan också användas i negativt syfte för att starta krig. Dock kan man aldrig trycka undan den eller negligera den. Då kommer den pysa ut i negativa uttryck. Om man t ex har en massa unga män som krigsfångar, ger man dem i uppgift att gräva diken eller bygga broar. Annars har du ett helvete av ofog de kommer hitta på. Samlar man en massa unga män i en förort utan framtid får man en massa skit. I Sverige vill vi helst trycka undan den unga manligheten, kalla den negativ maskulinitet, och har ingen förmåga att kanalisera den. Vi bygger ingen Göta kanal, vi har ingen värnplikt, vi behöver inga krondiken och de järnvägar som byggs behöver maskinkunskap mer än muskelkraft. Vi skulle behöva ett samhälle som både ställer högre krav på att man bidrar med det man kan och ger möjligheter för det. Skicka dem att röja skog, reparera vägar, ja va f-n som helst istället för att driva runt ett köpcentrum. Det blir en kruttunna. I alla kulturer.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/18/2016

    Faktum är att du är något på spåren. Det vore ju faktiskt moraliskt försvarbart att tänka sig någon slags samhällsplikt i kombination med utbildning under det att man väntar på asylbesked och t.ex. två år därefter. Det skulle i så fall vara en samhällsplikt som är obligatorisk och direkt avgörande för om man skall få stanna. Dessutom skall den vara relativt omfattande. Det finns flera gynnsamma effekter här, dels minskar det mängden sysslolösa som går och skrotar eller hittar på ofog, dels visar det tydligt vikten av att bidra till Sveriges väl och ve om man skall bo här och dels har det en avskräckande effekt på renodlade välfärdsmigranter. Den som flytt från krig och förföljelse tror jag inte tycker det tar emot att få hugga i lite grand.

    Svara
   • Visst är du något på spåren. Att pyssla med sin mobil i ett centrum och vara upp- passad så man inte ens sköter sin egen städning må vara katastrofalt i längden för vem som helst. Som en kille sa när jag tjuvlyssnade på fiket: varför ska man jobba när pengarna kommer ändå, fast den j…a sostanten är så snål.

    Svara
 3. Leif

   /  01/18/2016

  ”Panelsamtalen och intervjuerna innan själva galan pekade alla i samma riktning, en massiv och samfälld och enig kritik mot media, en strykrädd kår av politiker och en högljudd kulturrelativistisk ”elit” bär samtliga skulden till dagens debattklimat.”
  http://ledarsidorna.se/2016/01/din-frihet-borjar-dar-min-slutar/

  Svara
  • Pelle2

    /  01/18/2016

   Han avslutar med följande tänkvärda ord:
   ”Hur tar vi tillbaka debatten från kulturrelativisterna och en strykrädd kår av politiker, publicister, ledarredaktioner och journalister?”

   Svara
 4. Ulf oreest

   /  01/18/2016

  Jo, den nye polischefen har nog ett rent helvete att få ordning på det där dårfinksgänget som gör vad som faller dom in utan förankring i vad de har för arbetsinstruktioner. OCh dom gör till stor del saker som ligger i deras egenintressen, som att upprätta register över divers olika saker. Men att få en sån där halvtok att försöka utreda ett brott mot en priatperson så är det stopp.

  Svara
 5. Rikard

   /  01/18/2016

  Hej.

  Vi kan kalla det för politiskt och moraliskt fel att undersöka vilka bräder i väggen som är mögliga, för att inte peka ut någon. Eftersom vi inte vill uppleva möglets härjningar ger vi någon i uppdrag att stryka ny färg över det hela.

  Ungefär så agerar man.

  Lösningen för den som oroar sig för allehanda spöken som rasism och liknande är annars att analysera sakfrågor och sakernas tillstånd utifrån tillgängliga data. Ibland upptäcker man sådant man inte vill skall vara sant. Då är det mer konstruktivt att fråga vad man kan göra åt saken, än att omdefiniera ‘rött till banan’.

  Först måste dock så tillförlitliga data som möjligt tas fram. Frågan varför det vi mäter ser ut som det gör ställer vi först när vi har data.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 6. Samjuna

   /  01/18/2016

  Jag begärde ut en förundersökning i en brottsutredning för ett tag sen, och fick samma svar, det var hemligstämplat, men jag kunde höra av mig några månader senare. Det är inget grovt brott typ mord, utan olovligt användande av ett register, och gärningsmannen tror jag är svensk. Så detta är kanske det nya: så länge förundersökningar är hemligstämplade kan inte murvlar och andra intresserade lägga sig i och ställa till det…..

  Svara
  • Erik XV

    /  01/18/2016

   Att den var ”hemligstämplad” berodde förmodligen på att den fortfarande var belagd med förundersökningssekretess (OSL 18:1). Det är helt normalt, det gäller alla förundersökningar.

   Svara
 7. Pelle2

   /  01/18/2016

  OT:
  Eva Franchell på AB tycker tydligen att de har plågat fackpamparna och Wallström tillräckligt och vill flytta fokus till medlemmarnas arbetsvillkor.
  Själv tycker jag att de skall gräva vidare för jag är övertygad om att det som kommunals
  pampar har gjort går att hitta även i andra Fackförbund.

  Det går ju faktiskt att driva två frågor parallellt. Fast Franchell är väl kompis med pamparna/politikerna och tycker synd om dom. Hur kan man vara så elak att man
  inte låter pamparna/sossepolitikerna ta för sig av det som bjuds ?
  Det är säkert vänsterhat att ifrågasätta det.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article22105654.ab

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2016

   Damage control och kollegialitet uppe i den röda parnassen.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/18/2016

   Nu har det kommit nya uppgifter som visar att kontraktet var knutet till Wallströms tjänst som utrikesminister medan hon antydde att hon letade efter en bostad att köpa. Tror inte att hon är jättemotiverad att leta om hon har en bostad i centrala Stockholm för 32 kronor i månaden…
   Hon visar också upp sin arrogans genom följande uttalande:

   Precis innan åklagare meddelat att en förundersökning övervägs, säger Wallström sig inte vara orolig för en eventuell mututredning.

   ”– Men jag är väldigt trött på att inte få ägna mig åt att göra det jag behöver just nu: att sköta mitt jobb, säger hon.”
   Ingen kan väl för övrigt påstå att hon sköter sitt jobb när hon gör sig omöjlig i hela mellanöstern utom Palestina.
   Hoppas att hon åker dit för muta !
   http://www.svd.se/wallstroms-bostad-knuten-till-tjanst/om/skandalerna-i-kommunal

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/18/2016

    Vilket av dem? Har hon inte en tjänst hos FN också?

    Svara
 8. Ivar L

   /  01/18/2016

  I kölvattnet efter Isobel Hdley-Kamptz stolleartikel om att anonyma kommentatorer som varit kritiska till DN förmodligen är putinister kom också en annan artikel i SvD som var mycket rimligare men som har en passage jag funderat mycket på och som oroar mig. Artikeln är skriven av Jenny Nordberg och går i det stora hela ut på att hon anser att både kulturella och sociala förklaringar är relevanta när det gäller Köln/We Are Sthlm. Så långt allt väl men passagen jag hakat upp mig på är följande:

  ”Men nej tack till att få hederskultur förklarad för mig av hederskulturen på andra sidan – av tillskyndande etniskt svenska män på den bortre högerkanten som nu plötsligt vill beskydda mig. Som själva gärna skickar ett uppmuntrande gruppvåldtäktshot när jag skrivit något synnerligen irriterande.”
  http://unvis.it/http://www.svd.se/plotsligt-vill-man-som-hatar-kvinnor-skydda-mig/av/jenny-nordberg

  Det som är problemet är att den är så vag i vilkas förklaringar det är hon avvisar. Vilka är de ”tillskyndande etniskt svenska männen”? Det går att tolka som att alla som främst framhåller kulturella förklaringar är de där ”på den bortre högerkanten” som skickar våldtäktshot till henne. Jag har en känsla av att många liberala skribenter som visserligen avvisar kulturrelativism befinner sig ungefär i Jennys tankevärld. Den skiljer sig mycket lite från kulturrelativismen för vad menar hon egentligen? Tror hon att alla som varit upprörda och samtidigt är kritiska till hederskultur och för stor invandring är människor som skickar våldtäktshot till henne? Det tror inte jag. Det är rätt tragiskt om den genomsnittliga svenska journalisten tror att det är rimliga invandringskritiker på t.ex. Flashback eller Avpixlat (eller här) som är de som skickar den typen av hot. Det är knappast så det ligger till. Men möjligen är det en myt som mainstreammedierna gärna vill bevara?

  Svara
 9. Svenne

   /  01/18/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2016

   Läste den nyss och jag är ganska säker på att Europa kommer att landa där någonstans förr eller senare. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta och vilka konvulsioner vi kommer att uppleva innan dess. Det är bara att studera den beräknade befolkningstillväxten i Afrika och besinna alla konflikter i Mellanöstern så inser man att Europa inte kan vara buffert till allt detta utan att själv dras ner i problematiken. Det är en matematisk omöjlighet. Europa är inte så stort som man kan tro. Vi måste göra som Australien. Förr eller senare.

   Svara
   • Rikard

     /  01/18/2016

    Hej.

    Göra som Australien? Där urbefolkningen tills nyligen satt i reservat?

    Fast jag tror och hoppas att du menar landets nutida gränsförsvar.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Ivar L

      /  01/18/2016

     Naturligtvis menar jag Australiens gränsbevakning. Att man inte har någon fördel av att försöka ta sig in olagligt sjövägen tror i vart fall jag räddat mer liv än det tagit. Det finns naturligtvis problem med den lösningen också, det handlar om att hitta den minst dåliga i en orolig värld.

     Svara
   • Maria

     /  01/18/2016

    En hel del av nuvarande EU-länder var redan för länge sedan inne på att slopa Genèvekonventionen, vilket framgår av P-O Hansens bok om EU:s migrationspolitik. Där framgår också helt klart att Europa alltid har varit motvilligt att ta emot lågutbildade från tredje världen. Vad har hänt den senaste tiden som gjort att man frångått allt det som man tidigare hållit hårt på? Med det sagt så är det förstås ohållbart att upprätthålla en asylrätt som ger den som sätter foten på territoriet livslång försörjning.

    Svara
  • Havre flarnstad

    /  01/18/2016

   Har börjat fundera mer och mer på att prova en helg-prenumeration på SvD just pga att dom är den enda stora morgon/kvällstidningen som hanterar bla invandringsfrågor. någorlunda nyktert i jämförelse med tex DN.

   Ägare och redaktörer måste se att det är lönsamt att lämna korridoren och att allt fler är beredda att betala för konservativa värderingar istället för den vänstersmörja vi idag ser i varenda publikation.

   Att en stor del av befolkning är att likna vid får som blint följer vad som sägs vara korrekt av media är tyvärr inte mycket att göra åt men låt dom isåfall få veta att det numera är PK att tycka annorlunda.

   Svara
 10. Ivar L

   /  01/18/2016

  Om man vill travestera Neil Armstrong tror jag DN-gate inneburit detta:

  Ett litet steg bort från postmodernismen men ett jättekliv i rätt riktning för den svenska imiigrationsdebatten.

  Grundorsaken, postmodernismen, tror jag vi får dras med länge än men ett litet skämstabu är i vart fall lyft i debatten. Nyheteridag har dessutom satt fingret på en öm punkt för gammelmedia; mörkar ni för mycket kommer vi på er!
  Den tredje-tredje statsmakten: alternativmedia.

  Svara
 11. Ivar L

   /  01/18/2016

  Apropå topic:
  I den länkade artikeln säger talespersonen från polisen:
  ”Att polisen inrättar en särskild händelse inträffar då och då, enligt Thomas Wallberg. Det som gör Alma speciellt är att den omfattar så lång tidsrymd.”

  Hösten har således varit mycket speciell och Alma är unikt. Hur många gånger hör man ens Alma nämnas i debatten. Det är ju en slags beredskapssituation vi befinner oss i. Polisen är på red alert. Det har naturligtvis inte undanhållits men det är inget som direkt lyfts heller att polisen befinner sig i ett särskilt beredskapsläge fram till februari (de lär nog få börja i mars/april igen om jag får gissa dessutom).

  Svara
 1. Gina Dirawi har livvakt: ”Jag kollar extra när en svart man går förbi” | WTF?
 2. Kod 291 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: