Tystnadskulturen på tidningarna: ”Inte gynna ett främlingsfientligt klimat”

Erik Helmersson skrev igår en ganska bra ledare om hur media rapporterar och vad de väljer att inte rapportera. Jag vill bara ta upp en sak som han skrev i slutet för jag tycker den är viktig

helmersson på DN

Problemet ligger i att vad som är främlingsfientligt och en intolerant agenda är väldigt diffust och väldigt rymligt. Det har ju utnyttjats till max, främlingsfientlighetsballongen har ju blåsts upp så mycket att den nu har exploderat.

Från början var det en nazismballong, sen fylldes den på med rasism, efter det med fascism, sen främlingsfientlighet, islamofobi, genustrams/radikalfeminism och så vidare. Vad som ingår och vad som inte ingår i de olika grejerna är givetvis helt godtyckligt och upp till varje skribent att avgöra vilket lett till att det är en helvetes massa som man inte publicerat för att ”inte gynna ett främlingsfientligt klimat”. Man har tryckt in precis allt i den där ballongen!

Nazism är en sak som är ganska tydligt från början vad det är för något. Där har man nu tryckt in så mycket det bara går. Det har i princip blivit ett meningslöst begrepp i Sverige eftersom det kan betyda vad som helst, allt från SvP till Socialdemokraterna har jag sett kallas nazister… Tacka media för det.

Allt som inte varit MP:s asylpolitik har automatiskt varit fascism. Man har låtit galningen Arnstad kalla precis allt och alla för fascism och fascister. Folk som jobbar som journalister kallar Centerpartister för ”fascismens medlöpare” till exempel. Det var för övrigt Helmerssons Bonnierkollega på Kit som gjorde det. Där har man också tryckt in så mycket det bara går att alla och allt kallas fascister/fascism. Ännu ett meningslöst begrepp som media är ensamt om att ha totalkvaddat…

Precis allt ingår ju i islamofobi, kritiserar man Kitimbwa Sabuni när han spyr ur sig galen skit så är det automatiskt islamofobi, säger man något om det totalt bisarra i att en som vägrar skaka hand med en kvinna på grund av religion får skadestånd är man också islamofob. Har man minsta lilla åsikt om asylpolitiken som inte innebar att gränserna ska vara öppna så är man rasist OCH islamofob. Och massor av annat ingår också förstås. Typ allt. Media ligger bakom. Just det, även bacon är islamofobi och antimuslimskt

Om man är emot radikalfeminism så är man automatiskt allt det ovan också. Samtidigt såklart! Man ser varje dag den ena imbecilla ledaren/krönikan/debattartikeln efter den andra som slår fast att alla som nu är upprörda efter Köln minsann är samma rasister/fascister/nazister som näthatar. Allt är svart eller vitt för dem. Man kan absolut inte vara ordentligt bekymrad om man inte är radikalfeminist och är man inte det sså är man automatiskt rasist. Givetvis så finns de på DN också, Björkman skrev en sådan häromdagen och twittrade precis sådana grejer. Media har skapat och skapar fortfarande detta. Och på TV givetvis, de dyker upp varje dag i olika program, i morgonsoffor, i Kulturnyheterna, på nyheterna och så vidare. Och inte minst på DN! Där hyllar man varje litet ord som kan betyda just sånt! Konstant sker detta.

Allt ovan plus en hel del till har man tryckt in i det som man inte vill publicera för att inte gynna ”främlingsfientligt klimat”. Och allt sker på den enskildes egna initiativ, den enskilde lägger själv in vad man vill i vad som inte ska gynna detta klimat. När många gör så samtidigt, vad händer då…? Det behöver inte vara en konspiration, det räcker med en sjuk konsensuskultur där folk får fria tyglar.

Trycker man in allt i det man av rädsla inte ska rapportera om eller beskriva utan kraftig vinkel så blir det rätt tyst till slut. Väldigt tyst. Ni vet, ungefär som media har blivit de senaste åren när de undvikit att publicera mer och mer och mer och…

Så Helmersson ringar in problemet, det finns ju där i hans mening om att man inte ska gynna främlingsfientligt klimat men han vågar inte (eller inte ens inser…?) att samtidigt tala om att man proppat in så mycket i det att det blivit helt meningslöst.

Jag vet inte om hans artikel ska vara ett försvar för DN, att de inte har mörkat, eller en bekräftelse på att de faktiskt har gjort det men hans mening om att inte publicera om det kan ”gynna ett främlingsfientligt klimat” är ju EXAKT så de högst troligtvis valde att göra då i augusti.

mörkläggning

Att välja bort för att inte gynna eller missgynna någon/något” ÄR ju snudd på definitionen av mörkning…

Svarte Petter, DN och polisen

Ett stålbad väntar

Tro inte på facit!

”Jag är DN-döden. Jag har kommit för att hämta dig”

Lägg korten på bordet Kjöller

MVH

MiT

Lämna en kommentar

50 kommentarer

 1. Svenne

   /  01/19/2016

  #autosatir…

  Svara
 2. Kristian

   /  01/19/2016

  Besvärligt när verkligheten gör sig gällande. Journalister i allmänhet bör begrunda en nygammal sanning: ”hur man än vänder sig har man svansen bak.”

  Svara
 3. Skyll på det ni!
  Vem tror på detta ”alibi”?

  Svara
 4. Jan

   /  01/19/2016

  ”Vi uppfattar till exempel vårt uppdrag som att vi alltid ska ”stå på den svages sida”. Verkligen? Dagens Nyheter? Sedan när?
  ”Jag har som sagt personligen aldrig hört att vi journalister ska motarbeta SD. Däremot att vi ska vara försiktiga med att spela främlingsfientliga krafter i händerna”. Man hör det man vill höra. Att motarbeta SD och inte spela främlingsfientliga krafter i händerna är väl samma sak.
  Vore Erik mera ärlig skulle han säga:” Klart att vi har en politisk agenda att motarbeta Sverigedemokraterna. Det vet alla. Men vi kommer aldrig att erkänna det. Det är vi för fina för”. Fast det lär vi aldrig få höra.

  Svara
  • Kristian

    /  01/19/2016

   -”Har någon sagt att ALLA män begår övergrepp. Nej.”
   Många har sagt att alla män potentiellt begår övergrepp och att det inte är art- utan gradskillnad.

   -”Några har försökt förenkla frågan till att det handlar om kultur (företrädesvis utländsk kultur), hud och hårfärg.”
   Bara idioter talar om ”hud och hårfärg” – klassisk halmdocka.
   Om kultur, se nedan.

   -”det som är gemensamt för de här övergreppen är att de begås av män. Inte alla män, så klart. Men män.”
   Den grupperingen säger ingenting, bevisar ingenting, ger inga verktyg att komma vidare. Förstår du inte det? Vi kan lika gärna säga ”folk som är ute på kvällen”, ”folk i sverige,” ”ungdomar” eller ”de som tror att Schyffert är nationalekonom.”
   Men det passar förstås med vänsterns klassiska ”omskola alla”.

   Dan Korn skriver om kvinnokämpe och pekoralist Sophie Sager:
   http://www.dagenssamhalle.se/debatt/kvinnosyn-fran-sophie-sagers-stockholm-till-koeln-21540
   ”Men om man relativiserar och säger att därför skall man inte göra skillnad på män från olika kulturer, spottar man faktiskt både svenska män och hela den svenska kvinnofrigörelsen i ansiktet. Har verkligen inget uppnåtts på 170 år?”

   Sargon of Akkad talar i ”Dissecting Rape Apologetics from The Young Turks” om hur vänstern borde undvika att tala om ”vad” förövarna är – dvs det argument som kommer från rasistiskt håll – men samtidigt förnekar att det har någon betydelse ”vilka” de är – dvs kultur, bakgrund, uppfostran, idéer, ideologi.

   Svara
   • icke-svensk

     /  01/19/2016

    Haha, följer du Sargon med? Det är en duktig kille. 🙂

    Svara
    • Kristian

      /  01/19/2016

     Givet! Han har en jäkla produktionstakt, så jag har svårt att se allt. Måste ju styra upp den här bloggen också! 😉

     Svara
     • icke-svensk

       /  01/19/2016

      Hans nya video, starring another special snowflake. ^^

    • Grodan Boll

      /  01/19/2016

     Han, Teal Deer och Mister Metakur.
     Thunderf00t är för tjôtig.

     Svara
   • Kristian

     /  01/20/2016

    Skall bara lyfta den viktigaste meningen från ovanstående. Sargon förklarar Europeiska förhållanden för folk i till exempel USA:
    ”The word ‘racist’ holds so much power over here, that we will literally allow young women to be _raped_ rather than be called a racist.”

    (Omkring 11:20)

    Svara
  • Pelle2

    /  01/19/2016

   Bra inlägg det där !
   Kajsa Hedberg kom dock direkt med ett inlägg där hon pliktskyldigast skriver att inte alla män begår sexualbrott men hon ber inte på något sätt om ursäkt för den grova generaliseringen om män som hon och hennes feministvänner utsätter oss män för.genom att klumpa ihop oss med den procentuellt lilla delen av män som begår dessa brott.

   Brukar skriva att jag inte tror att feministerna skulle uppskatta om vi generellt började skriva att kvinnor är horor och muslimer är självmordsbombare även om det stämmer på ett fåtal.Varför skall då vi män acceptera att klumpas ihop med sexualbrottslighet enbart pg.a vårt kön ?
   Hon avslutar det hela med att antyda att vi män inte har rätt att bli kränkta utan det är det bara de kvinnliga offren som har.
   Självklart menar hon också att vi måste uppfostra pojkar till att inte begå sexualbrott.
   Är det någon som känner någon pojke/ man som inte vet att detta inte är ok eller någon som känner en pojke/man som har blivit uppfostrad till att det är ok att begå dessa brott ?
   Jag gör det inte.
   Hon har dessutom fräckheten att be oss stötta dom i deras kamp trots att hon anser att
   gruppen män är sexualbrottslingar.
   http://unvis.it/asikt.dn.se/asikt/debatt/jag-ar-en-vit-krankt-man/forlat-att-jag-stor-din-krankthet/
   Såg att hon beskriver sig på följande sätt:
   ”Vit medelålders kvinna som är trött på att fokus flyttas från offren (i stort sett alltid tjejer och kvinnor) till män som känner sig utpekade. På det sättet kommer vi ingenvart”

   Men man kommer någon vart genom att kollektivt skuldbelägga alla män ?

   Svara
   • Kristian

     /  01/20/2016

    Wil Wheaton: ”you’ve shown us all a spectacular way to alienate a potential ally with your self-righteous anger and indignation.”

    Det är inte så att män i allmänhet kommer att börja bete sig som svin på rent okynne. Det är inte så att ”män” kommer att ta åt sig och sura särskilt länge, eller att ”män” skulle bli ledsna i ögat av att inte ständigt få höra hur bra de är.
    Däremot kommer ”män” att börja rikta sina insatser helt och hållet mot de nära och kära. Att hjälpa ”kvinnor” i allmänhet medför tydligen bara elände och en massa extra arbete.

    Polis, militär, ambulans, akutläkare … män … förväntar sig i allmänhet inte överdriven tacksamhet för sina insatser. Men får man bara ovett av den man trodde sig hjälpa funderar man efter ett tag på att byta ”jobb.”

    Svara
 5. MiT

   /  01/19/2016

  Svara
  • Olof

    /  01/19/2016

   Sakine Madon’s kritiker bevisar hennes tes rakt av. De vill veta vilka hennes källor är så de kan frysa ut dem, hota dem, straffa dem, etc. Precis det som ligger bakom varför det ser ut som det gör. Nu vill de desperat veta vilka detta är, när de misstänker (och förmodligen har rätt i) att det är deras vanliga kollegor, de där som inte orkar ta konflikter varje dag, som inte orkar med den ‘kvinnliga’ varianten av åsiktsskillnader på arbetsplatsen: vuxenmobbing.

   Det är sällsynt med den typ av rakryggade människor som Sakine. Hon förtjänar stor respekt.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/20/2016

    Det kan mycket väl vara sant men naturligtvis hade hennes argumentation blivit starkare om den haft källor som vågade träda fram. Det är det som är problemet med den nuvarande situationen, att det ger ryggdunkarpoäng att vara god vänster som förespråkar fri invandring och hatar SD medan motsatsen kan vara = utfrysning, bli av med jobbet.

    Naturligtvis utnyttjar Sakines motståndare detta och så länge alla uppgiftslämnare är anonyma är det svårt för henne att vinna diskussionen.

    Sedan att det går alldeles utmärkt med anekdotiskt evidens i de flesta andra situationer bara man är en ”god” journalist är en annan historia.

    Svara
  • Pelle2

    /  01/19/2016

   Lite kul att dom anser att anonyma källor inte är tillförlitliga enligt vissa journalister. Innebär det att de aldrig använder sig av sådana själva eller är det bara de som stödjer Madons tes om medias rädsla för att stödja SD som inte är tillförlitliga ?
   Håller med Olof om att de bara vill misstänkliggöra alla som inte delar deras ideologi genom att antyda att deras arbete inte är seriöst och att smeta SD på dom.
   Dom skulle väl som sagt var ge sin högra arm för att få reda på vilka som inte delar den rätta värdegrunden…

   Svara
 6. MiT

   /  01/19/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  01/20/2016

   Hotellnäringen i Sverige måste ju gå sitt mest inkomstbringande år någonsin tillmötes. Skattebetalarna står för kalaset.

   Svara
  • Bo

    /  01/20/2016

   Exakt MiT! Perfekt benämning-och jävligt fult gjort av nye ägaren. Men det är som vanligt, där det finns skattepengar att håva in, där samlas korparna. Släpp in dina små döttrar på äventyrsbadet bland hormonstinna asylgrabbar-inte den mest optimala situationen skulle jag tro.

   Svara
   • Bo

     /  01/20/2016

    Citat
    NSD: ”Pite havsbad är ett stort varumärke för turism i Norrland, med rötter ända tillbaka till 1950-talet.” ”Tar ni inte bort det?”

    Ägaren:
    ”I dagens kristtider känns det naturligt att ställa upp. Och vi vill visa att det här går att kombinera. De hyr in sig och ska ha många aktiviteter. Det här ger många jobb, det talas om tjugo, trettio”

    Känns nog bra i plånboken att ”ställa upp” också. Även om jag förstår att företagsekonomiskt är det naturligtvis optimalt att hyra ut 1000-1400 platser, oavsett beläggning, till migverket under 4 år. Samtidigt spara ca 200 rum till barnfamiljer o turister under lågsäsong. Men jag tror inte många kommer besöka ”Tafsbadet” framöver.

    Svara
 7. michael

   /  01/19/2016

  Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner brukar man säga,och det av en anledning.
  Kommunisten jag trodde jag gjorde det för en god saks skull.
  Nazisten jag trodde jag gjorde det för en god saks skull,
  Svensk media jag trodde jag gjorde det för en god saks skull.

  Svara
 8. Det blir ytterst svårt för mig att tro på Helmersson. Därutöver, som sagts ovan, vem ska avgöra vilka åsikter som är främlingsfientliga eller intoleranta? Helmersson med kollegor har t ex, såvitt jag kan förstå, bedömt att all kritik och allt ifrågasättande av nuvarande – förlåt tidigare – migrationspolitik är/var främlingsfientlig och intolerant, och att t ex begreppet volym är helt tabu. Möjligen kan det vara så att begreppet och tillvitelsen ”främlingsfientlighet” numera, sedan kort tid tillbaka, ändrat faktisk betydelse och innehåll – fan tro det! Ett är i alla fall säkert; de som idag beskylls för främlingsfientlighet och intolerans är precis desamma som tidigare. Att de främlingsfientligas politik tagits över av etablissemanget låtsas man helt enkelt inte om. Anything goes i Toklandet Sverige – dårarnas paradis.

  Svara
 9. Pelle2

   /  01/19/2016

  Arpi sågar tafsaren och vänsterpartisten Måns Vestins försök att lämpa över bördan för hans taskiga kvinnosyn genom att skylla på oss andra män och de berömda strukturerna:
  http://www.svd.se/tvingade-sverige-vanstermannen-att-tafsa/i/senaste
  Han leder också i bevis att det finns kulturella skillnader mellan mäns och samhällenas kvinnosyn
  Avslutningen är bra:
  ”Det går inte att dra slutsatser om enskilda individer utifrån statistik om grupper. Men att påstå att värderingar inte påverkar handlingsmönster framställer situationen som tämligen hopplös. Om problemet alltid är män, och aldrig kultur, varför i hela friden försöker vi alls påverka människors värderingar? Och om kulturen är precis densamma över hela världen – ”manskulturen” som Måns Vestin kallar den – så är det förmodligen inte kultur vi pratar om, utan biologi. Och vad gör vi då?”

  Svara
 10. Svenne

   /  01/19/2016

  OT: Om Wallströmaffären:
  http://unvis.it/www.svd.se/wallstromaffaren-okar-trycket-pa-lofven-och-kinberg-batra/om/wallstroms-lagenhetsaffar

  ”Fackliga lägenhetssaffärer är återkommande som influensa, och ledande S-politiker borde ha vaccinerat sig. Det fanns en tid när de mäktiga Socialdemokraterna ”hade råd” med en affär då och då.

  Kanske var det så när Margot Wallström – som SvD berättade om på tisdagen – blev minister första gången 1988 och fick en lägenhet av Byggnadsstyrelsen. Men den tiden av immunitet är sedan länge förbi. Nu utmanar Sverigedemokraterna på allvar Socialdemokraterna som största parti bland LO-väljare.

  Avslöjandena om Kommunals representationskultur har dragit ner förbundet i ett svart förtroendehål. Kommunal är också LO:s största förbund, och LO är sedan tidernas begynnelse sammantvinnat med Socialdemokraterna. Redan utan Margot Wallströms insats skulle Kommunalskandalen alltså stänka på S.”

  Svara
 11. MiT

   /  01/19/2016

  Svara
  • Rikard

    /  01/19/2016

   Hej.

   Marika formgren säger det bättre än vad jag kan:
   http://www.marikaformgren.se/#post78

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Rikard

     /  01/19/2016

    Hej.

    Formgren. Stor bokstav på namn (om inte ordet bokstav också är diskriminerande…). Skylla på bös i tangentbordet, måhända.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Hypocrita

      /  01/19/2016

     Wow! Vilken käftsmäll Marika delar ut. Hon inte bara sågar, hon kalhugger ”snårskogen Värdegrund”.

     Svara
 12. MiT

   /  01/19/2016

  Svara
  • Jan

    /  01/20/2016

   Birgitta Ohlsson har egentligen aldrig varit något annat än en karriärist och narcissist. Allt förpackat under ordet liberal. Nu känner hon likt en kameleont att det är bäst för karriären att sakta men säker byta färg för att bättre passa in i det politiska landskapet.

   Ibland undrar jag vad sådana firade folkpartister som Bengt Westerberg, Erik Ullenhag och Birgitta Ohlsson egentligen uträttat i politiken förutom att göra flotta personliga karriärer. I min bok har de mest orsakat skada för nationen genom kostsamma och kontraproduktiva reformer. Ändå betraktas de med stor respekt och vördnad…

   Svara
   • robbe

     /  01/20/2016

    ”Ändå betraktas de med stor respekt och vördnad…”

    INTE AV MIG!!!!

    Svara
 13. MiT

   /  01/19/2016

  Svara
 14. Pelle2

   /  01/19/2016

  Bloggen ingångsvärden driver med sexualförbrytaren,vänsterpartisten och feministen Måns Vestin.
  http://ingangsvarden.blogspot.se/2016/01/kollektivism-ock-kollektiv-skuld.html
  Precis så bra som den Fakebooken brukar vara 🙂

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  01/20/2016

   Att ni aldrig ger upp varför är det så roligt
   att sprida massa dynga på ställen ni endå vet
   att det blir direkt mothugg och bloggaren kommer bli sur och säkert ta bort skiten endå.

   Adolf hade säkert varit stolt över lite illa dolda
   konspirationsteorier och nu även bilder på judar postade där det inte ens är relevant.

   Svara
   • Maria

     /  01/20/2016

    Antisemiterna frodas ju på skrivarens blogg, men varför ska sådan skit spridas hit?

    Svara
  • Så en kommunist ska visa vägen till frihet? Mjo visst. 😛

   Svara
 15. Pelle2

   /  01/20/2016

  Özge Öner,ekon dr, Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och från Turkiet, tar upp det absurda som kulturrelativisterna och radikalfeministerna håller på med när de säger att det inte finns kulturella skillnader vad gäller synen på kvinnor.
  http://www.svd.se/visst-handlar-kvinnosyn-om-olika-kulturer/om/overgreppen-under-we-are-sthlm
  Bra att kvinnor som har egna erfarenheter av olika kulturer tar bladet från munnen och säger emot kulturrelativisternas och radikalfeministernas enfaldiga drev mot män.

  Svara
 16. Gigas

   /  01/20/2016

  Maciej Zaremba: Ska man försvara asylrätten får man inte låtsas att den inte kostar något

  http://mobil.dn.se/kultur-noje/zaremba-ska-man-forsvara-asylratten-far-man-inte-latsas-att-den-inte-kostar-nagot/

  Svara
 17. Svenne

   /  01/20/2016

  Tystnadskultur på Polisen
  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-hemlighaller-fakta-om-sitt-flyktingarbete/

  Svara
  • Microcro

    /  01/20/2016

   Tystnadskulturen hos polisen… Är det en rättsstat vi ser förintas framför våra ögon?

   Svara
 18. Svenne

   /  01/20/2016

  OT: Ovanligt nuförtiden…

  Svara
 1. Gina Dirawi har livvakt: ”Jag kollar extra när en svart man går förbi” | WTF?
 2. Tystnadskulturens väktare | WTF?
 3. Kod 291 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: