Tystnadskulturens väktare

För ett par månader sedan hade jag några inlägg med näthat som Paow fick ta emot, det jag samlade ihop var ungefär 3% av det som fanns men resten var ungefär likadant mot henne, det är alltså kopiösa mängder vi pratar om! Jag vet inte om jag jag någonsin sett något liknande vad gäller mängd!

Här är inläggen, jag tycker att alla som inte läst dem borde göra det

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow!

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow! Del 2

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow! Del 3

En sammanfattning av det groteska näthatet mot Paow

Jag skrev att det var ”vita medelålders heterosexuella män” som näthatade Paow för det har vi ju lärt oss i Sverige att det bara är de som sysslar med sånt. När journalister tycker det är lämpligt och passande så tweetar de ut lite och då låter de ALLTID påskina att det är svenska män som ligger bakom. Alltid alltså! Mailkorgarna är alltid fulla av mail från svenska män. Alltid…

jack verner

Så skrev jag i november, att inga journalister kommer att samla ihop ett ett kollage med åtminstone det värsta och sprida trots att det fanns enkelt att ta. Min blogg är offentlig och jag vet att de nog tittar in då och då. Bara att ta, det är fritt. Men inte ens då gör de det. Så jag hade rätt om Jack Werner då, han samlade inte ihop något alls. Ingen annan heller…

Sen hände Köln och Stockholm. Och inte bara det utan även DN drogs in i det hela eftersom de mörkade om Stockholm. Jo de mörkade, det är ju ungefär vad de själva säger här. Mer tydligt än så kommer de dock aldrig att säga det. I den vevan så fick journalisten på DN som tog emot tipset, Hanne Kjöller, ta emot en del skit på nätet. Fast det nog inte var hennes fel att DN ville mörka händelsen i Stockholm får hon bära hundhuvudet.

Men hon fick en del skit som sagt och Jack Werner var blixtsnabbt ute med dumpar och spred på twitter.

karlsten retweetar werner

När jag tog dumpen på hans så var det alltså 439 som hade spridit. Det gick väldigt fort för honom att samla ihop och sprida den här gången. Till skillnad mot när Paow fick cirka 5000 kommentarer mot sig om hur dum, äcklig, blåst, att hennes föräldrar var syskon, borde få kukar nerstoppade i halsen, ska slaktas av IS, ska våldtas av negrer, allahu akbar, sprängas, sparka in hennes ansikte, önskade att hon va en av de som dog i terrorattacken i Paris, köra över henne med tåget, ”klipp henne innan jag gör det”, ”snälla kan någon skjuta henne”, ”ska vi ta henne?”, ”ska vi klippa henne bror?” och så vidare i massor. Av någon underlig anledning så missade Werner precis allt som hon drabbades av, han som alltid annars drar en lans mot näthatet som drabbar offentliga kvinnor och snokar upp sånt väldigt fort…

Visst är det märkligt…? Eller så är det inte alls märkligt, gå in och kolla vilka som näthatade så har ni svaret…

Om ni kollar noga på dumpen av Werners tweet så ser ni att Emanuel Karlsten gärna spred den vidare, jag har sett honom göra sånt förut så inget konstigt alls med det, det var vidriga grejer och många borde se! Jag retweetade den också och postade i mitt kommentarsfält.

Men hur gjorde Karlsten när Paow näthatades på ett mycket grovt sätt och fick en vägg av säkert 5000 kommentarer, som alla var mer eller mindre grova, mot sig?

karlsten sprider inte

karlsten mina inlägg om Paow1

Jag fick ingen reaktion alls från Karlsten. Inte en enda. Tomt. Och ni ser ju att han svarar Alexander ovan? Han i sin tur svarar till mig på det här

karlsten sprider inte1

Jag hade tipsat Karlsten om det groteska näthatet så han visste ju absolut om det. Men jag fick inte en enda reaktion av honom som sagt. Han bevärdigade inte ens mig med ett svar överhuvudtaget utan han valde att svara någon annan istället. Och att hon drabbades av något av det värsta jag sett, i alla fall vad gäller mängd, tyckte inte Karlsten var värt ens en tweet till sina 30k följare. Men när Werner samlar ihop lite så sprider han så snabbt det går.

Det vi ser är egentligen inte alls konstigt utan är en väldigt tydlig bild av hur tystnadskulturen funkar/funkade inom media fram till i början januari i år då DN ertappades med att mörka. Ett typexempel till och med, undvik att sprida sånt som kan förknippas med dåliga saker och som kan ha med invandring att göra, sprid mer än gärna allt dåligt som har med Sverige och svenskar att göra. Då blir det så här, man skiter i en enorm vägg av hat och skit mot den ena men hojtar sig hes över hat mot en annan. Allt beror på avsändaren av hatet. Det var helt enkelt fel personer som var igång mot Paow, de hade fel namn. Hade de hetat Sven, Kalle, Johan, Niklas och så vidare hade både Karlsten och Werner hojtat som fan på twitter! Efter en kvart hade Werner samlat ihop några i ett fint kollage och tweetat ut. Garanterat!

Werner och Karlsten är nu bara exempel som råkade bli väldigt tydliga, de flesta inom media är exakt som de bägge är. Man kan säga att sådana är tystnadskulturens egna grindvakter. De ser till att sprida om det är hat från ”rätt” avsändare och undviker nogsamt om det kommer från ”fel”.

För ingen kan säga att det bara är tillfälligheter…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

87 kommentarer

 1. Nilsson

   /  01/22/2016

  Borde inte Paow ha livvakt precis som Gina?

  Svara
  • Ivar L

    /  01/22/2016

   Enligt devisen om alla människors lika värde så vore det önskvärt. Men vissa är väl lite mer lika värda än andra?

   Svara
 2. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
  • Svenne

    /  01/22/2016

   Finn fem fel…

   Svara
  • Kristian

    /  01/22/2016

   Känns lika nytt och fräsch som ”Vår beredskap är god.”

   Svara
  • MiT

    /  01/22/2016

   Svara
  • Jan

    /  01/22/2016

   Lita inte på din regering….

   Svara
  • Jan

    /  01/22/2016

   Det värsta är att de kommer undan med lögnerna. Man kan ju knappast polisanmäla arbetsmarknadsdepartementet…

   Svara
   • Ivar L

     /  01/22/2016

    I det långa loppet kommer de inte undan. Det vi står inför nu kommer inte kunna vare sig pratas eller gråtas bort.

    Svara
  • Lövet

    /  01/22/2016

   Wow, den första bulleten får mig att minnas 7.e klass och klassens kombinerade clown och ligist som på frågan om ”Vad är floderna i Indien bra för?” svarade ”Man kan bygga broar över dem.”

   Svara
  • Liten

    /  01/22/2016

   Snacka om att sko sig på andras misär och olycka. Lite som att säga: ”Bra att det är krig där så dom kommer hit!”

   Svara
  • Rikard

    /  01/22/2016

   Hej.

   Få igång stor bostadsproduktion? Som finansieras hur då? Det är mer optimalt för varje privat tillhandahållare av bostäder om det råder lagom brist samtidigt som man inte sitter med Svarte Petter i form av olönsamma slitna fastigheter med dåligt kundunderlag. Varför bygga sig till lägre vinst?

   Klara arbetskraftsförsörjningen? Vilket förutsätter att de kurser/KY-utbildningar som erbjuds är sådana som behövs och efterfrågas av arbetsmarknaden, och att materialet som skall utbildas är motiverat och lämpligt att utbilda/träna.

   Stärka befolkningsunderlaget? Hur då? Det är ju tydligen mer önskvärt att bo trångt, inte sällan illegalt på svartkontrakt och liknande i Stockholm, Göteborg och Malmö, än det lockar att bo norr om Dalälven. Kommunerna där uppe är väl bara glada att invandrare flyttar söderöver då de statliga pengarna bara gäller för två år. Skall vi ha en myndighet som tvångsförflyttar folk, dessutom med förbud mot att bo där man kan ordna bostad?

   Utveckla matchning? Glöm det. Det har aldrig lyckats när det gjorts från statligt håll. Se till att höja standarden på hela skolan istället (och det är ett sorgebarn i sig… oavsett invandringsrelaterade problem!).

   Stärka Sveriges konkurrenskraft…? Läser man inte sina egna myndigheters rapporter, eller är dessa så friserade att man verkligen tror att det flödar in högutbildade människor? Sipprar, vore ett bättre ord. Vad skall vi med fler språk till? Vårt språk är svenska, plus dialekter och nationella minoritetsspråk. Babels torn v.2?

   Betyg: U, med tillägg: diffust och med tveksam relevans jämfört med data.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Jan

    /  01/22/2016

   Säg att en kommun skickade sina socialbidragstagare till en annan kommun. Skulle den kommunen då beskriva det hela som ”stora möjligheter” för vår kommun och en förstärkning av kommunens konkurrenskraft?

   Svara
 3. Svenne

   /  01/22/2016

  När politiken har blivit religion:

  ”The Party was a cause and a world– an incredibly supportive world in my experience – to which people, including his parents and mine, chose to dedicate their lives. “The Party was a church,” he writes. “Its strength was that it was about belief and faith as much as about intellect.””
  //
  ”This left of today looks to me suspiciously as if it is developing into another church. This left too is marked by a reluctance to ask necessary but difficult questions about its plans for the world beyond the church walls. This left too seems happiest as a fellowship of true believers, squabbling among itself, dismissive of all those who remain sceptics or whose beliefs the elders find unacceptable.”

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/22/2016

   Måns Vestin ger slutreplik.

   Jag tog exempel från hela min uppväxt – mellanstadieklassen, studentkollektivet, IT-kollegorna och mig själv. Därför är det är tråkigt att Pihl reducerar problemet till mig och mitt umgänge.

   D.v.s. Måns och hans umgänge.

   Det har varit ett mönster i alla miljöer jag befunnit mig i.

   Minsta gemensamma nämnare är Måns själv, vilket också stått som kommentatorernas poäng. Resten av kritiken har handlat om felaktigheten att flytta fokus från Måns karaktärsfel till allt annat än Måns brott mot uppförandekoden och personliga ansvar för detta.

   Men individuellt ansvar finns inte om det inte gagnar Kampen, så

   Någonstans kommer alla de här idéerna ifrån. Det är ett mönster och en kultur som vi är skyldiga att motverka.

   Måns hjärna, vilket har försökts påtalas för Måns av ”oss”. Något som Måns och hans ideologiska kompisar visat stor resistens mot och gjort allt för att spä ut och förringa.

   Svara
   • Pelle2

     /  01/22/2016

    Som varande en kollektivistisk vänsterpartist så är allt personligt ansvar uteslutet för Måns.
    Kommer ihåg det röda 70-talet när vänstern skyllde allt dåligt på samhället och
    tog naturligtvis inget personligt ansvar då heller. Ränderna går aldrig ur…

    Förstår att han och hans ideologiska kompisar inom V avkräver ett kollektivt ansvar av oss män för de sexuella övergrepp som begås och för de berömda strukturerna. Även denna gång ger det ju en möjlighet för tafsaren och sexualbrottslingen Måns att slippa ta ett personligt ansvar.
    /Per

    Svara
   • Rikard

     /  01/22/2016

    Hej.

    Det är en sekt.

    Det är extremt svårt att ta sig ur. Alla du umgås med, alla dina vänner och bekanta, och inte sällan dina kollegor, stärker och återkopplar att din tro är den rätta, varenda dag, vartenda andetag. Det var svårt nog före den elektroniska kommunikations genombrott, och med social övervakning via vilka bloggar du läser, vem du följer i olika forum et cetera är det i princip omöjligt.

    Hoppa av, om så bara att man modererar sin analys och sitt språk, eller källgranskar faktapåståenden, räcker för att du skall bli utstött, och om du inte larmar, skvallrar och stöter bort någon du får reda på läser fel sidor, så blir du också paria. Inga inbjudningar, inga affärskontakter – du kan som i ett fall jag känner till råka ut för att kunder avbokar med motiveringen vem du diskuterar politik med.

    Om du varit djupt insyltad, med förtroendeuppdrag, karriär och liknande, riskerar du dessutom förföljelser och misshandel.

    Den närmaste liknelsen jag kan komma med andra sekter är Jim Jones Peoples Temple.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • T

      /  01/22/2016

     We are all drinking from the Kool-Aid.

     Svara
    • Pelle2

      /  01/22/2016

     Jo,visst är dom en sekt. Det tragiska är att dom tillåts ta plats på den offentliga arenan och att alldeles för många makthavare låter dom sätta agendan i samhällsdebatten.

     Svara
  • Ivar L

    /  01/22/2016

   Det råder ingen tvekan om att godhetsvänstern har intagit protestantismens plats de senaste decennierna. Bortsett från de rent gudomliga aspekterna och heliga dokument har vi även arvssynd, självuppoffring, vända andra kinden till, samt – inte minst – den religiöses egna självgoda uppblåsthet och iver att klandra den klentrogne.

   Svara
   • Kristian

     /  01/22/2016

    Bra liknelse!
    Man har därtill återupplivat inkvisitionen.

    Svara
 4. Svenne

   /  01/22/2016

  ACAB?

  Svara
 5. TYSTNADSKULTUR = DDR????

  Svara
 6. Gigas

   /  01/22/2016

  OT

  Jag har för mig att jag läste i kommentarerna på Toklandet att det fanns någon undersökning där fler män en kvinnor hade uppgett att de hade haft oönskat sex.
  Är det någon som kan länka till den undersökningen så skulle jag vara tacksam.

  Svara
 7. Intenso

   /  01/22/2016

  Samtidigt sitter bloggare, proffstwittrare och journalister och försöker hitta ”bevis” för att de inte alls mörkats. Kolla bara på reaktionerna på Sakines artikel. Stollarna viker sig nu dubbelt för att förneka och förminska.

  Tokus exempel med Paow är ett bevis för hur vad som är nyheter väljs efter idéer om intersektionalitet inte efter att förmedla nån sorts balanserad sanning. Metoden är så internaliserad i journalistskrået att de inte för sitt liv kan se att det sker.

  Vet inte om det går att få ordning på men ett steg skulle vara att ta ett ordentligt grepp om hur postmodernismen lärs ut och tillämpas genom hela samhället. Den har blivit en cancer som slagit sig på systemet. Det måste bort.

  Svara
  • Hans Odeberg

    /  01/22/2016

   Förhoppningsvis har östeuropa några gamla stencileringsmaskiner i lager som de kan skicka över när vi alla är blockade.

   Svara
   • Kristian

     /  01/22/2016

    Hade ännu på 1980-talet en lärare som delade ut blåstenciler.

    Svara
  • Ivar L

    /  01/22/2016

   Oj, rätt skrämmande. Det skall bli intressant att se om det blir någon debatt i media. För några år sedan hade det blivit det men inte lika säkert nu eftersom det där filtret kan bli väldigt ”praktiskt” på flera sätt.

   Sedan att jag personligen heller ser att alla spelar Svenska Spel eftersom vinsten kommer mig som svensk till godo är en annan sak… 😉

   Svara
   • Herpderp

     /  01/22/2016

    Helt klart oroväckande. Syftesglidning har hänt förr, alla minns väl hur PKU-registret bara var avsett för forskning till en början? När tekniken är på plats lär det finna gott om politruker som vill filtrera bort saker och ting. V alla som inet är tillrckligt normkritiska/antirasistiska/antikaptialistiska. MP allt som kan tänkas tala för kärnkraft, GMO-grödor, debunking av s.k. ”naturliga läkekonster”. KD har en och annan kreationist/ID-tomte i sin rank, osv, osv.

    Slippery slope kanske, men definitivt något att ha i åtanke IMO

    Svara
    • Rikard

      /  01/22/2016

     Hej.

     Syftesglidning? Kolla på lagen om hets mot folkgrupp. Gummiparagraf sa Bill. Kängurudomstol sa Bull.

     Som undersåte vill du ha knivskarpt formulerade och hårt avgränsade lagar – även om det blir många.

     Som härskare vill du ha flummiga och luddiga målformuleringar om ingångsvärden och värdegrundsuppfyllelse.

     Kanske vi kan hoppas på en kontrollerad krasch?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
    • Grodan Boll

      /  01/23/2016

     Och spärrlistan var bara för barnporr.
     Och FRA är bara mor ryssen.
     Och datalagringsdirektivet var bara mot större och hemskare organiserad brottslighet.

     Själv känner jag mig helt trygg i förvisningen om att statens IP-block bara kommer användas på ett rättvist och kompetent sätt.

     Svara
 8. Ivar L

   /  01/22/2016

  Det är bra märkligt att den bästa mediekritiken numera bedrivs av enskilda bloggare som Toklandet.
  Och när vi ändå snackar kultur och tolerans. Det finns ju de som menar att kultur inte har med saken att göra. De har inte forskningen på sin sida direkt:
  http://fof.se/tidning/2016/1/artikel/toleransen-okar

  Ganska talande kurvor när det gäller KULTURELLA skillnader. Såvida man inte tror att de är något gift i grundvattnet i vissa regioner som gör skillnaden.

  Svara
 9. michael

   /  01/22/2016

  Werner och Karlsten visar på ett väldigt bra sätt att människor har olika värde för dom.
  Där endast likriktade i deras egen likriktning kan förvänta sig stöd från dessa s.k journalister,där de som inte ingår i detta lämnas ute i kylan,säkerligen med ett hånleende på läpparna och med en varm känsla i magen av godhet för Werner och Karlsten.

  Svara
 10. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/22/2016

   Ja,hon ser ju ut som en klockren representant för en nyanländ från en hederskultur….
   Snacka om att skjuta sig själva i foten.

   Svara
   • MiT

     /  01/22/2016

    Och kolla svaren han får, det är några som inte alls förstår…

    Svara
    • Pelle2

      /  01/23/2016

     Ja många bortförklaringar var det till varför de valde att visa upp ett barn med en otypisk bakgrund för tvångsäktenskap av barn.
     Självklart kallades han som publicerade bilden för rasist och SD:are och en gissade att det var ett medvetet val av modell för att ruska om oss.
     Om det nu är så problematiskt för tidningen att visa upp den sanna bilden av barnäktenskap så kunde dom väl låta bli att illustrera inlägget ?

     Fast det är ju fascinerande att dom tror sig kunna lösa ett problem genom att bara visa delar av sanningen.Kommer säkert bli väldigt framgångsrikt att prata om barnäktenskap bland svenskar när detta redan är förbjudet här…

     Svara
  • Hon pluggar inget hon går genusdagis där alla flickor får pris i form av examen

   Svara
 11. Anders Senior

   /  01/22/2016

  OT kanske, men värd att lyfta gällande assisterad befruktning.

  ”Det tar tid att dejta och hitta rätt man att vilja bilda familj med; tid som jag känner att jag inte riktigt har eftersom jag börjar närma mig 40. Det tar också tid att spara ihop tillräckligt med pengar till en assisterad befruktning i Danmark.”

  Så assisterad befruktning handlar alltså om att vi skattebetalare skall stå för hennes och hennes likasinnades lathet, lättja och eventuella sociala brister?

  Vilka krav skall man egentligen kunna ställa på välfärdsstaten?
  Detta läser jag samtidigt som man skär ner på skolor och äldrevård så de knappt ens får maten som de själva bekostar…….

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article22121427.ab

  Svara
  • Kristian

    /  01/22/2016

   Ett ”medicinskt” ”ingrepp” som används för att upphäva negativa aspekter av någons personliga livsval. Ilandsproblem.
   ”Varför måste man välja?”

   Svara
   • Anders Senior

     /  01/22/2016

    Så länge hon själv bekostar det bryr jag mig inte, men att detta skall vara subventionerat.
    Hon kan redan idag ta lån och genomföra detta i Danmark.

    Svara
 12. Senior

   /  01/22/2016

  Vart är vi på väg? tio poäng:

  http://www.99mac.se/artikel/8219-svenska-staten-vill-filtrera-internet

  ”Bahnhofs vd Jon Karlung skriver i ett pressmeddelande att det idag inte finns statlig filtrering av internet i Sverige, men att det är vanligt i länder som Kina och Turkiet”

  Svara
 13. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
  • Senior

    /  01/22/2016

   Visst är det underbart!

   Lägg där till miljöavtrycket när dessa vindsnurror produceras….

   Svara
   • Ivar L

     /  01/23/2016

    Du menar att avtrycket är större än när man bygger kolkraftverk (och bryter kolet), bygger kärnkraftverk (och bryter uran) eller när man stänger av hela floder för vattenkraft? Eller vad menar du för avtryck?

    Däremot är det ju helt förkastligt att de avisar på det där sättet. Måste ju vara bättre att avvakta tills isen lossnar rimligen. En helikopter drar ju enorma mängder bränsle.

    Svara
 14. Senior

   /  01/22/2016

  Nu skall jag sluta slamma OT, men denna är för bra för att inte ta med:

  http://www.resume.se/Jobb/2016/01/20/kommunikatorpressekreterare3/

  ”God kännedom om politik”

  Jag ser att de verkar ha ändrat kriterierna för en anställning i miljöpartiet…

  ”Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, etnisk- eller religiös tillhörighet och funktionsvariation.”

  Ett vegetativt tillstånd gällande funktionsvariation torde vara en fördel om man skall stå ut under hela vikariatets längd på nästan ett år, dessutom passar man nog bättre in i gruppen på det viset.

  Svara
 15. Svenne

   /  01/22/2016

  OT: Naomi Abramowicz:

  Svara
 16. Sven

   /  01/22/2016

  Vindkraftbilden ovan är intressanta. Man kan undra över den sammanlagda energin i varmvattnet och helikopterbränslet som förbrukas jämfört med dagsproduktionen från det vindkraftverket. Kan detta verkligen vara koldioxidfri elproduktion??
  Men varför dök detta upp i en tråd om PAOW? Jag tror att många ensamstående vita män skulle vilja ha en positiv relation med henne…. Kanske ingen politisk djuping men flexibel och förändringsvillg är hon väl??

  Svara
 17. Svenne

   /  01/22/2016

  OT: Military-kin

  Svara
 18. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/22/2016

   Lite härlig åsiktsregistrering alltså ? Om någon vänsterpartist hade delat inlägg från Norrskensflamman eller något inlägg från någon från Afa så tvivlar jag på att Arbetaren hade reagerat.

   Svara
  • Motkraft

    /  01/23/2016

   Det rimliga av Arbetarbladet vore att de läste de artiklar Rust delat och bemötte innehållet och Rusts egna kommentarer om det han delat. Och då (om möjligt) visa på att åsiktsmässigt så ligger Rust nära SD.

   Men istället gör Arbetarbladet det tidstypiska, ser avsändaren av det han länkat som det viktiga, inte innehållet. Och drar den slutsatsen utan någon som helst grund i artikeln att ”Att Moderaterna gjort Gävle till testkommun för närmare samarbete med Sverigedemokraterna är oförlåtligt”.

   Alla borde läsa ”Värdegrundsdemokrati är antidemokrati” av Marika Formgren, som så väl fångar vad som sker, http://www.marikaformgren.se/#post78

   Det är sorgligt när Arbetarbladet, som borde vara på medborgarnas sida, går maktens ärenden.

   Svara
 19. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
  • The Perfect Man

    /  01/22/2016

   Nja, skitjobb och skitjobb. det beror väl på var man ”doppar” den. Dessutom så kanske hon får ta några gratis provexemplar från andrasorteringen.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/23/2016

   Det är väl inte värre än något annat industrijobb ?
   Måste dock undra vilka kvinnliga kunder de vänder sig till med en dildo av en falukorvs storlek ? Borde inte finnas en större kundkrets utanför porrfilmsindustrin.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/23/2016

    Alla tyskar, britter och japaner? =)

    Svara
   • Grodan Boll

     /  01/23/2016

    För övrigt: är det här din mamma dyker upp som punch-line? Det är i alla fall som upplaggt för det =)

    Svara
 20. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/23/2016

   En av flickorna uppgav att hon hade blivit tagen på brösten, men eftersom det var mörkt och killarna i gänget talade olika språk lyckades man inte identifiera någon misstänkt.

   Kalle, Olle, Johan och Anders.
   Igen.

   Svara
 21. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
 22. MiT

   /  01/22/2016

  Svara
 23. 16-årig flicka vädjar till männen: ”beskydda oss!”

  Svara
  • Svenne

    /  01/23/2016

   Tja, i andra kulturer är manligt beskydd normen. Och alla kulturer är lika bra, eller hur? #ironi

   Svara
  • Dreadlock

    /  01/26/2016

   Såg hela videon … (Roligt att höra en mogen 16 åring tala från hjärtat på mitt modersmål)

   Jag tycker att essensen i det hon säger är helt rimlig. Inte bara i Tyskland (Wink wink)
   Spontana mobbkollektiv åt alla håll är svåra att hålla i schack och lagföra, eftersom de uppstår och upplöses ur ingenting.
   Lösningen , som jag personligen tycker är vedervärdig, är att vartenda ung familjemedlem ,speciellt av kvinnligt kön helst inte ens visar sig på en fredag-lördagkväll utan en manlig bekant. Och då är vi inne i samma territorium som en viss träskallereligion. Tror inte att vi skall kopiera nämnda träskallereligion för att lösa ett problem vi inte haft på över 500 år i Europa. Nu har vi fått in en fullständig mindblowing idiotdebatt om Jesus,mohammed och kristendomen. Beware. Nämnda religioner kommer att utkämpa nästa krig i Europa, undercover. Och all myser. Dårarna i kristendomen ( Antje Jecke´len) Tycker att detta är jätteskoj. Religion är på tapeten igen. Cirkeln är sluten. Religionen kommer att kamma hem beslutanderätt igen. Skillnaden mellan troende och icke-troende. Nu är det allvar. Det är NU vi måste försvara moderna demokratiska rättigheter, innan PK mediedårarna säljer iväg oss alla till en ny period av Defaitistisk kristen period i historien

   Lösningar ?

   Svara
 24. Svenne

   /  01/23/2016

  OT: Alice Teodorescu: ”Först plikt, sedan rättighet.”

  Svara
  • Pelle2

    /  01/23/2016

   Gp skall vara väldigt glada att de rekryterade den duktiga och frispråkiga Alice T.
   Hon är ett föredöme för andra journalister !
   Hon viker inte ner sig för radikalfeministerna,kulturmarxisterna,postmodernisterna,
   identitetspolitikerna och kulturrelativisterna utan säger vad hon tycker.

   Svara
 25. Svenne

   /  01/23/2016

  Lars Trägårdh: MR-idealism i konflikt med folkopinionen
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2966354-lars-tragardh-mr-idealism-i-konflikt-med-folkopinionen
  ”I förlängningen skymtar en politisk moras där höstens flyktingkris bara är början. För att undvika denna krävs en större politisk och juridisk tydlighet baserad på insikten om att en realistisk internationalism måste utgå från nationell demokratisk legitimitet. Med Kant må vi sträva efter den eviga freden, men vägen går knappast via en juridisk aktivism i konflikt med den demokratiska folkopinionen.”

  Svara
 26. Svenne

   /  01/23/2016

  Sakine Madon: Journalister ska inte bli aktivister
  http://unvis.it/www.expressen.se/ledare/sakine-madon/madon-journalister-ska-inte-bli-aktivister/

  ”Visst, man ska inte ta dessa desperata utfall på allvar. Men de kommer från etablerade röster i samhällsdebatten. Det har påståtts att jag misstänkliggjort kolleger. Att jag hävdat att ”alla” redaktioner ”mörkar fakta”. Och att jag har svikit mitt uppdrag genom att inte genomföra en vetenskaplig studie.

  I stället för dessa sandlådefasoner borde journalister ställa sig frågor som: Vad gör vi åt problemet? Var går gränsen mellan aktivism och journalism? Ska vi vara uttalat emot SD, eller hålla på konsekvensneutraliteten? Och kan vi inte prata öppet om detta i stället för att kolleger måste kontakta Sakine Madon och kräva källskydd?”

  Svara
  • Pelle2

    /  01/23/2016

   Sakine är också en bra journalist som inte väjer för att skriva om kontroversiella ämnen.
   Uppenbart träffade hennes artikel om att media mörkar sådant som kan gynna SD väldigt rätt eftersom sådana som Anders Lindberg från AB och Eric Rosén från politism kände sig manade att ifrågasätta trovärdigheten hos hennes källor utan att kunna motbevisa det Sakine skrev. Istället ägnar dom sig, i vanlig ordning, åt att försöka smutskasta skribenten.

   Sedan pratar dom om att det inte finns någon åsiktskorridor utan att skämmas.

   Svara
 27. Svenne

   /  01/23/2016

  Affarsvarlden: Erik Hörstadius:

  ”När första, andra, tredje och fjärde statsmakten springer åt samma håll omöjliggörs ansvarsutkrävande. Om alla är skyldiga är ingen skyldig.”
  //
  ”Ett stort problem med denna antirasism är att den har blivit monolitisk. Arm i arm går de, nyliberaler och antikapitalister, socialliberaler och miljömuppar, näringslivsföreträdare och gråsossar, feminister och kristdemokrater. Och – som det visat sig – även poliser och publicister.”
  //
  ”Men antirasismens hegemoni liknar en pyrrhusseger. Fråga vår förnedrade statsminister, som ju aldrig skulle bygga murar i Europa. Fråga de flyktingar vars hopp om utbildning, jobb, karriär slocknar på förläggningarna. Fråga de alltmer desperata kommunpolitiker som tvingas skära i vård, skola och omsorg. Och fråga dem som ser SD som sin politiska huvudfiende, men nu börjar inse att de har skedmatat Jimmie Åkesson med röstvinnande argument, från utanförskapskost­nader till könsseparerade bubbelpooler.

  Och fråga den där tjejen som gick på sin första konsert. Och mycket bokstavligt fick lära sig innebörden av begreppet taharrush.”

  Svara
 1. Chatt om näthat och hot | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: