Kod 291

Det har ju kommit fram till att polisen hemligstämplar mycket som har med asylkaoset att göra, det handlar till exempel om incidenter på asylboenden där det kan vara allt från misshandel till våldtäkter, det kan handla om ”kulturkrockar” som man vill kalla det när gäng av unga män i princip överfaller unga tjejer på badhus och liknande. Det finns säkert massor av tillfällen när man kan tänka sig att polisen satt koden 291 som innebär hemligstämplat. Folk ska inte få veta hur mycket problem det egentligen är. Detta började polisen med i november om jag förstått det rätt men det verkar inte helt vattentätt det där med 291.

I början av januari så kom det ju fram att DN mörkat händelserna i Stockholm (jo ALLT pekar på att de mörkade, precis allt. Inget talar mot!) och efter att Nyheter Idag avslöjat det så har det varit en faslig fart på granskandet i alla tidningar, de har granskat som om det inte finns en morgondag!

Men jag tycker också att det skrivs mer om problemen som hör till asylhaveriet.

Jag tänkte samla ihop lite som jag har sett och som synts i media sen DN avslöjades. Nu är det mest landsortstidningar och jag antar att de varit lite mer tydliga även innan men nog är det en ökning? Detta är alltså endast sånt som jag har sett och noterat under cirka 2 veckor…

Det var som om djungelns lag rådde på Knutpunkten”, gäng i Helsingborg…

Knutpunkten i Helsingborg, klockan 06.00 på nyårsdagen. Det måste vara den mest otrygga plats jag varit på. Inte bara i Sverige, utan också utomlands.
Under den korta tid jag befann mig på Knutpunkten innan tåget till Kastrup avgick 06.12, hann jag bland annat se en ensam och rädd tjej omringas av ett gäng ”nyfikna” män, och en familj som nästan blev bestulen på sin resväska (de skrek förtvivlat och tjuven släppte väskan och sprang iväg). Inte en enda vakt eller polis fanns på plats för att hålla ordning på alla män som halvt berusade, grabbiga som efter en fotbollsmatch, drev runt på stationen. Det var som om djungelns lag rådde här. Det hela var helt surrealistiskt, som att normer för hur man vanligtvis beter sig på offentliga platser inte gällde.

Nytt larm i helgen: Tiotal unga män tafsade på flickor i Eriksdalsbadet” Observera att det står NYTT larm…

Anmälningarna om tafsande ökar efter nyårsnatten”, handlar om Kalmar.

Killarna ska ha omringat tjejer i olika omgångar och tafsat på dem och betett sig hotfullt. Två poliser jobbar för närvarande med ärendet, och ringer runt och pratar med målsäganden.

Har för mig att man i princip lagt ner anmälningarna eftersom det är svårt att utreda och hitta förövarna.

pite tafsbad

Pite havsbad blir Pite tafsbad?” Kommer säkert att bli jättebra för turistnäringen. Många barnfamiljer blir nog jättesugna på att boka in en resa dit med sina döttrar…

Efterlyst för våldtäkt gripen”, inte ett ord om var han kommer ifrån, en pinne i statistiken som ska användas för att visa hur hemska vanliga hyggliga svenska män är, ni vet, så som alltid sker i alla morgonsoffor på TV? Men Eskilstuna Kuriren har tidigare namngett honom och gått ut med bild när polisen ville ha hjälp av allmänheten, den artikeln är numera borttagen. Ännu en borttagen artikel finns om den personen och där kan man läsa att han tidigare begått minst en grov våldtäkt i Norrland också och är misstänkt för ännu fler. Jag gissar att den också blev en pinne i statistiken som ska användas…

Unga flickor sökte skydd hos polisen”, även i Karlstad fanns det unga tjejer som drabbades

– Det drar runt stora grupperingar av yngre män med ganska hög svansföring, som kaxar upp sig mot andra ungdomar och som intresserar sig lite väl offensivt för unga flickor.

Så var det i Karlstad alltså…

Flera bråk på asylboende i Torpshammar – slogs med spadar

Flera större bråk har utbrutit på ett asylboende i Torpshammar.
Polisen har fått åka skytteltrafik de sex milen från Sundsvall.
– Tre gånger har vi varit ut det här dygnet, med två bilar varje gång, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid länspolisen.

Kommunen vill flytta flyktingbarnen efter ”en del incidenter”

Äldreboendena Vimarhaga och Borghaga byggdes ju nyligen som just äldreboenden. Men flyktingsituationen världen över, främst i Syrien och Irak, har gjort att en stor del av lägenheterna för tillfället bebos av så kallade ensamkommande flyktingbarn, uteslutande män i övre tonåren.

Bland incidenterna kan nämnas inventarier som har kastats ut genom fönstren och olika former av missbruk, enligt folk på plats.

– Det har väl inte varit så lyckat att blanda de äldre med de ensamkommande flyktingbarnen, medger Tomas Peterson.

Det ovan kan man läsa i Vimmerby Tidning. Flyktingbarnen är visst män i ”övre tonåren”, det vill säga att de flesta förmodligen är över 20 år… Riktiga vinstlotter…

Ambulansen är bara början – mångmiljonbesparing inom vården”, besparingar i mångmiljonklassen måste till. Inte det enda stället i Sverige man kommer att vara tvungen att skära ner ordentligt när andra kostnader pockar på uppmärksamheten…

Badhus skärper säkerhet av oro för övergrepp”, även Jönköping har märkt av ”kulturkrockarna” även om det inte skrivs rakt ut att det hänt en del grejer där också. Men det har det, det vet jag…

Kvinnor i Ljungby sexuellt ofredade

De tar oss på bröstet och sticker in händerna under klänningen och trosorna

”Fullt med folk på vägen!””, på Gotland sätter man sig på en väg i mörkret när man är missnöjd med maten…

Paradisbadet om tafsandet: ”Tyvärr ser vi en stor ökning”

Flickorna som utsattes är i spannet 13-15 år, och fyra av dem har vittnat om att det hände i Magic Eye, den takade rutschkanan som är nära 200 meter lång.
– Det är främst i Magic Eye som det här har hänt, men det har förekommit att flickor blivit mer eller mindre anfallna även i bubbelpooler och på andra ställen i Paradiset, säger Mikael Westman.

”Mer eller mindre överfallna”…

En man var med sin dotter på badet för att fira hennes födelsedag. Dottern hade med sig ett tiotal kompisar på badet, och de flesta av flickorna kommer att minnas besöket lång tid.

– Tjejerna blev ofredade av ett grabbgäng på mellan tio och tolv personer, berättar pappan.
Vad hände?
– De blev ofredade i den mörkaste delen Magic Eye. Några killar åkte före tjejerna, sedan stannade killarna så att tjejerna inte heller kom fram. Och bakifrån kom ett annat gäng killar.
Vad hände?
– Många av tjejerna blev såklart jävligt rädda på riktigt. Det var ju både mörkt och trångt när killarna kom och trängdes.
– En av tjejerna sa att hon inte ville dö, hon var ju bara tio år gammal.

Kul det blivit att bo i Sverige…

Ungdomar sexuellt ofredade på fritidsgård”, Gotland igen. Det har tydligen skrivits om det på facebook bland annat

Han menar att det är viktigt att allmänheten lämnar tips till polisen, hellre än att skriva om händelsen i sociala medier.
–  Det är bättre att man lämnar viktig information till oss och inte haussar upp stämningen i sociala medier, säger Michael Lindquist.

Klart att polisen inte vill att det ska nämnas i sociala medier, då kan man ju inte sätta kod 291…?

Tvingas kraftsamla på gårdarna”, handlar om samma som ovan.

– Det är jättetråkigt det som har hänt. Men i min värld är sådant här ganska vanligt, det är inget ovanligt att det sker på en ungdomsgård. Det har ingenting med etnicitet att göra, utan det handlar om ungdomar. Det är samma mekanismer i de flesta tonåringar, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Det är bara sådana som vill förminska och relativisera problemen som pratar om etnicitet överhuvudtaget, inga andra för de pratar om kultur…

Vissa nyanlända trakasserar busschaufförer

– Det kom i onsdags till vår kännedom att det pågår trakasserier mot busschaufförer i Lesseboområdet, särskilt kvinnliga, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör vid Länstrafiken Kronoberg.

Rånad på spårvagnen: ”Trodde aldrig det skulle hända””, ett typiskt kod291-fall?

Två flickor anmäler ofredande i hiss

Båda misstänkta är nyanlända ensamkommande ungdomar

Tafsare ett allt större problem på krogen

Thomas Haaranen har en bestämt uppfattning om att det är killar av utländsk härkomst som står för tafsandet.

I Gävle har de så stora problem.

Här står vakter vid dansgolvet för att hålla koll på tafsarna – ”De är inte välkomna hit”

att de till och med har vakter för att hålla koll på det…

Flicka sexuellt ofredad på badhus

– Han är hörd och frisläppt. Ansvarig socialjour och pojkens gode man kontaktades men de kunde inte närvara vid förhöret, säger Kenneth Sundin.

”pojkens gode man kontaktades” avslöjar vad det handlar om…

trillingnötens återkomst

Trillingnötens återkomst i en debattartikel där de slåss vilt med halmgubbar. Hatet mot svenska män är större än viljan till omsorg om unga tjejer som drabbas…

2016-01-16 20:25, Misshandel, grov, Boden

Händelsen har inträffat vid 20-tiden på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Boden. 15-åringen har använt ett vasst föremål och försökt skada 14-åringen i ansiktet. För närvarande pågår utredning.
Uppdatering kl 03.02 Efter förhör beslutade jouråklagare att 15-åringen skulle friges.

Matuppror på asylboende i Härnösand: ”Barnen vill inte äta””, den här artikeln är intressant, en grupp som tvingar de andra att vara med på protesterna…

Flera inblandade i bråk i centrum”, Kristianstad den här gången. När det är många inblandade så är de oftast med utländsk härkomst. Det står inget i artikeln om det men har sett en del på facebook som tyder på det.

Våldtäktsförsök i centrala Jönköping”, när det handlar om gruppvåldtäkter och försök till dem så har det väl uteslutande handlat om utlänningar? Så förmodligen högst troligt den här gången också…

Tre fyra killar började ta på mig, från alla håll och kanter”

– Tre fyra killar började ta på mig, från alla håll och kanter. De tog överallt och de tog på mina bröst, greppade verkligen tag så att det gjorde ont.
Emelie förstod inte språket som killarna talade – men de kan inte ha missuppfattat hennes.
//
Hon lyckades slita sig loss och ta sig utanför staketen, där hon frågade några killar om vägen till hotellet. Då hände det igen.
– De var en grupp på kanske sex åtta killar. När jag frågade om vägen sa de istället typ ”du är snygg och ball, du ska med på vår fest”.
– När jag sa att jag inte ville började de skrika ”jävla hora, du ska med oss” och en kille tog tag i mig.

Festival i Malmö förra året…

Stora besparingar väntar för Tingsryd”, vet inte om Tingsryd har tagit emot några asylsökande men troligtvis har de gjort det.

Gothia Cup slutade ha disko efter ofredanden”, det är ju inget nytt fenomen det här, man har ju vetat vilka som håller på allra mest sen långt tidigare…

Hotade att bränna ner flyktingboende”, måste vara en sån där SD:are som nästlat sig in va?

Tafsande man på buss ”skulle be en bön”

En 14-årig flicka på väg hem från skolan hamnade på samma säte i bussen som en man i 40-årsåldern. Efter en stund lägger han sin hand på hennes lår och smeker henne.

2016-01-19 19:24, Misshandel, Enköping

En person har gripits på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Enköpingstrakten. På hemmet bor sex barn som av okänd anledning hamnat i bråk med varandra. En person fördes till sjukhus med ambulans.

Körkortslösa kan köra bil utan att bli straffade”, ute på våra vägar riskerar vi att möta folk som inte har körkort. Man kan bara säga att man tappat det tydligen så är det fritt fram om man inte är svensk. Visst är det drömmen att möta några som ”tagit körkort” i Somalia, Irak, Afghanistan och så vidare…? Vad är det för jävla Lalalalaland Sverige har blivit? Jag har för mig att man är skyldig att ha med sig körkort om man kör?

Ingen förändring trots larm från Arena Hotel

Den person som i natt greps efter en knivskärning på asylboendet Arena Hotel har varit aggressiv och hotfull mot boende och personal under en längre tid. Både polisen och Migrationsverket ska ha fått larm om situationen, utan att det har skett någon förändring.

80 larm till asylboenden sen november”, handlar också om Halmstad och Arena Hotel.

Brand på asylboende – en person gripen”, var säkert en sån där SD:are den här gången också…

BVC-personal slår larm

– Med landstingets pressade ekonomi och hårda krav på att banta utgifterna uppmanas personalen att arbeta enligt avtalad arbetstid. Förutom riskerna för barnen och deras familjer är landstingets mål om en hälsofrämjande arbetsplats långt borta. Det finns risk för att personal tvingas sjukskriva sig eller säga upp sig för att skydda sig från sjukskrivning, säger Kristin M Birgersson.

Kommer att upprepa sig i landsting efter landsting efter …

Tio slutar på socialtjänsten” i Ljusnarsberg

Från den 15 februari till 15 april slutar fem fast anställda, fyra vikarier samt enhetschefen efter att ha sagt upp sig. Dessutom går en anställd i pension. Kvar blir då två socialsekretare, en kontorist samt tre anställda som jobbar med ensamkommande flyktingbarn.

Snart på socialtjänsterna i kommun efter kommun efter …

Knivattack i Åre – rånoffer skuren i ansiktet”, inget signalement på gärningsmannen man söker brukar betyda en sak…

Stor ökning av sexualbrott på Aquanova i Borlänge

Att bli tafsad på i vattenruschbanan, få bikinin avdragen och utsättas för övergrepp på en toalett. Antalet fall av ofredanden och sexualbrott har drastiskt ökat vid äventyrsbadet Aquanova i Borlänge.
– Många gånger handlar det om kulturkrockar, menar Ulla-Karin Solum, VD.
//
Enligt personalen på Aquanova har det skett en dramatisk ökning av ofredande under förra året. Omkring 20 sådana fall hanterade de då. Tidigare år förekom något enstaka, berättar VD Ulla-Karin Solum.
Vad beror det på att det har ökat?
– Ja, det är ju en del krockar rent kulturellt vill jag påstå. Man är inte van vid att vara tillsammmans pojkar och flickor i den här typen av miljöer, säger hon och menar att flera av de som varit inblandade i händelserna under 2015 varit unga nya svenskar.

Jaha, så de har varit ”unga nya svenskar”, vad betyder det? Pinnar i statistiken som ska användas mot vanliga svenskar förstås…

Två män gripna efter gruppvåldtäkt”, gruppvåldtäkt alltså. Och vilka är det nu som brukar vara aktuella när det handlar om gruppvåldtäkt…? Det nämns ytterligare en i Ludvika i augusti i artikeln. Eftersom man inte kan utläsa vilka som utfört dem så kommer de bli pinnar i statistiken som ska visa att svenskarna är värst i hela världen såklart…

Gustavsvik: Flicka ofredad i rutschkana”, badhus igen…

De vände bilen och avbröt ett överfall”, en våldtäkt som avbröts. Kliniskt rensat i texten från all information om vem som var den skyldiga, han ska såklart bli en pinne i statistiken han också. Så Östensson och de andra kan få sitta i TV och säga att det handlar om män. Jag som läst domen vet vad han heter och det är inte Sven, Johan, Erik eller nåt sånt…

Killarna som tafsar måste portas från Paradisbadet

Magic Eye åker tafsarna ikapp för att sedan kladda. Alternativt kan några killar åka före och stanna upp i den mörka delen av vattenrutschkana. Därmed fångas offren in och sedan kan ytterligare killar åka ner för i skydd av mörkret ofreda flickorna sexuellt.
Övergreppen är således både fega och utstuderade och de måste vara oerhört skrämmande för alla som blir utsatta. Strukturerna av makt och kön framträder tydligt och brutalt.

”Strukturerna av makt och kön framträder tydligt och brutalt”… Tänk, jag och säkert en förkrossande majoritet av svenskarna ser helt andra saker faktiskt… Det är en Petter Bergner som skrivit ledaren, han måste vara en komplett idiot i totalt avsaknad av sunt förnuft och logiskt tänkande. En lallande idiot helt enkelt. Eller byfåne som det hette förr.

Bråk mellan olika grupperingar på Asyboende

Enligt första uppgifter skall det vara två grupperingar som har drabbat samman, det framgår även i anmälan att någon/några är i behov av vård på platsen men det är dock oklart vad det rör sig om för slags skador.

Det ovan är vad jag sett på cirka 2 veckor enbart på twitter, jag har sett mer men inte brytt mig om att spara allt heller, kunde säkert haft dubbelt så mycket. Trots polisens kod 291 som ska mörklägga alltså och som varit i bruk sen november! Då kan man fundera på hur mycket det EGENTLIGEN är…

Och då kan man lägga till allt som står i tidningarna också där det handlar om ”vanliga” brott som misshandel, rån, kaos i förorter och så vidare där de inte skriver vilka som ligger bakom. Pinnar i statistiken för idioter att slå i ansiktet på vanliga hyggliga svenskar…

Vad har man gjort med Sverige? Man blir ju nästan gråtfärdig när man ser hur det bara rasar samman. Man raserar allt som våra föräldrar med möda och ledbrutna kroppar byggt upp, man raserar det på motsvarande en kafferast! Sen har man mage att som Trillingnöten, Byfånen, Östensson, Fi och många andra skylla allt på vanliga hyggliga svenskar! Att det bara är samma sak som alltid!

Att ni inte skäms! Jag hoppas att era efternamn i framtiden förknippas med sådan skam att era ättlingar sen länge bytt namn och inte alls vill kännas vid er. Jag hoppas till och med att ni får uppleva det! Inte ens idag, när vi bara har början av facit eftersom man vet att det kommer att bli mycket värre, så slutar ni och gömmer er som ni borde om ni hade någon skam i kroppen. Nä, i stället så fortsätter Trillingötterna, Byfånen och alla andra att bara mata på!

Jag hoppas verkligen att ni tyckte det var värt att offra våra döttrars framtid bara för att få de där sköna ryggdunkarna och hummerknivarna. För det är deras framtid i ett fritt demokratiskt land som ni offrat, inte min. Ni har slagit undan benen på dem som hoppats att de skulel få växa upp i ett ännu bättre samhälle an vad vi själva fick göra. De där förhatliga svenska männen som ändå är värst i hela världen enligt Fi, Trillingnöten och många andra klarar sig alltid, det är ju inte vi som är ”målet” för de som kommit hit som vi kan se…

Våra döttrars framtid finns redan idag att se, vi behöver ingen spåkula. Det är bara att kolla på hur det ser ut i Afghanistan, Somalia, Norra Afrika, Mellanöstern och så vidare. Det är den framtiden man har sålt dem till.

F! fan, Gudrun Schyman har rätt: likadana män här som i Afghanistan

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

81 kommentarer

 1. MiT

   /  01/23/2016

  De ovan är ju bara sånt som jag råkat se, om ni har andra artiklar från runt om i Sverige så använd archive.is och klistra in i kommentarsfältet, archive.is för att tidningar gärna suddar i efterhand i artiklar utan att säga något och då finns det ändå. Men vanliga länkar funkar också såklart!

  Svara
 2. Vilken jättelista det blir trots att det är inom kort tidsintervall. Och så fruktansvärt löjliga vänstern ser ut.

  Svara
 3. Lövet

   /  01/23/2016

  OT: Micke Leijnegard har tydligen avslutat sitt Twitterkonto. Detta bara några dagar efter hans monumentalt grundlagsvidriga mentala härdsmälta i Sakine Madons Twitterflöde.
  Där han kom ut som, förespråkare för ett angivarsamhälle där källskyddet skall upphävas. Researchgruppen nästa?

  Svara
 4. Off Topic
  Archive.is generar kod 451 för mig så länkarna i inlägget blev något av kod 291, dessvärre.
  Andra läsare från utlandet som får samma felkod?

  Svara
 5. 🙂 🙂 🙂

  Svara
 6. Jan

   /  01/23/2016

  Erik Hörstadius beskriver fenomenet i Affärsvärlden: http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3956998.ece. Problemet är att alla leker Följa John. Sedan är svenska folket alltför godtrogna och förutsägbara vid valurnorna. Det är ju svenska folket som i val efter val röstar fram feminismen, hbtq:andet, massinvandringen och antrasismen. Även om man tror att det är något annat man röstar på…

  Svara
  • Svenne

    /  01/23/2016

   Hörstadius är mycket tydlig:
   ”När första, andra, tredje och fjärde statsmakten springer åt samma håll omöjliggörs ansvarsutkrävande. Om alla är skyldiga är ingen skyldig.”
   //
   ”Ett stort problem med denna antirasism är att den har blivit monolitisk. Arm i arm går de, nyliberaler och antikapitalister, socialliberaler och miljömuppar, näringslivsföreträdare och gråsossar, feminister och kristdemokrater. Och – som det visat sig – även poliser och publicister.”
   //
   ”Men antirasismens hegemoni liknar en pyrrhusseger. Fråga vår förnedrade statsminister, som ju aldrig skulle bygga murar i Europa. Fråga de flyktingar vars hopp om utbildning, jobb, karriär slocknar på förläggningarna. Fråga de alltmer desperata kommunpolitiker som tvingas skära i vård, skola och omsorg. Och fråga dem som ser SD som sin politiska huvudfiende, men nu börjar inse att de har skedmatat Jimmie Åkesson med röstvinnande argument, från utanförskapskost­nader till könsseparerade bubbelpooler.

   Och fråga den där tjejen som gick på sin första konsert. Och mycket bokstavligt fick lära sig innebörden av begreppet taharrush.”

   Svara
 7. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 8. Vad gnäller vi på? Vi börjar bli integrerade. Och väldigt multikulturella som det står till och med i Grundlagen. Sov ni när Riksdagen röstade om det? Två gånger dessutom. Det står inte assimilering varken i lagen eller skriven på pannan hos politiker. Vi får ha det så här eller göra revolt eller fly. Vart? Förslag mottages.

  Integration…den process där invandrare får medborgarskap, etablerar sig i det svenska samhället, och där det svenska samhället anpassas efter den förändring i befolkningssammansättningen som invandringen innebär. från Wikipedia.

  Svara
 9. Jan

   /  01/23/2016

  Den ena händelsen efter den andra kommer nu att utspelas. De politiskt korrekta kommer dock inte att besinna sina försyndelser utan kommer att fortsätta att vända taggarna utåt. Den som inte håller med deras förklaringsmodeller (i de flesta fall rena lögner) kommer också fortsättningsvis att stigmatiseras och tillmälas förklenande omdömen. De ansvariga kommer aldrig att ta något ansvar.

  Svara
 10. MiT

   /  01/23/2016

  ”2016-01-23 14:10, Ofredande/förargelse, Halmstad”
  https://polisen.se/Halland/Aktuellt/Handelser/Halland/2016-01-23-1410-Ofredandeforargelse-Halmstad/

  ” Från Badhuset Arena ringer en kvinna och berättar att en man drar i badande flickornas badkläder.

  Polis kommer till platsen och kan gripa en ung man, han är fyllda 15 år. De badande flickorna vars badkläder han dragit i är cirka 13-14 år.”

  Svara
  • Ivar L

    /  01/23/2016

   Oj, han kommer att få ett mycket kännbart straff. Eller hur?

   Svara
   • Borde han få det? Han är ett till två år äldre än flickorna och själv ett barn.

    Svara
    • Motkraft

      /  01/24/2016

     Det kan vara så att han verkligen är 15 och det blir fråga om överlämnande till socialtjänsten.

     Men Löfven & Co har beslutat om att börja åldersbestämma. Och har ju en enorm back-log. Så mitt förslag är att börja med de som begår brott. Att i 100% av fallen någon asylsökande begår ett brott så startas processen med en åldersbestämning.

     När ryktet sprider sig om att alla brott, även små, gör att de blir åldersbestämda så kommer nog i alla fall några börja bli lite försiktigare med att begå brottsliga handlingar.

     Fast så stor skillnad skulle det inte bli. Eftersom de flesta som gör kränkande saker mot kvinnor inte ser det som ett brott och inte tänker att de skulle kunna straffas för det. Det är ju bara barn/flickor/kvinnor, ses inte som ett brott att kränka någon som inte är värd något.

     Svara
     • ”Eftersom de flesta som gör kränkande saker mot kvinnor inte ser det som ett brott och inte tänker att de skulle kunna straffas för det.”
      De flesta som gör sådana saker har nog tvärtom samma förmåga som andra potentiellt kriminella, att skilja rätt från fel och göra konsekvensanalyser.

      ”Det är ju bara barn/flickor/kvinnor, ses inte som ett brott att kränka någon som inte är värd något.”
      Vem tycker så?

      Emellertid, varför fokusera på kränkningar mot just ”barn/flickor/kvinnor” och samla dem i en grupp för sig? Är kvinnor lika värnlösa som barn, menar du? Varför borde de i såfall jämställas med män?

 11. Liten

   /  01/23/2016

  Fan vad jag gillar ordet ”kulturkrockar”. Det är allt man behöver säga så är allt förlåtet.

  Svara
 12. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  01/23/2016

   Okej vad bra är du en medelmåttig manlig sprinter som är sugen på pallplats och alla ekonomiska fördelar det för med sig hävda att du är trana så löser det sig eller ännu bättre könlös så är det fritt fram överallt.

   Kan vi få se detta inom andra fysiska aktiviteter som proffsboxning och varför inte brottning testosteron gör sig fint i princip alla styrkegrenar så tyngdlyftningen bör se ett uppsving av transpersoner.

   Undrar om femnazisterna kommer vara lika glada när filurer med snopp kniper äran från riktiga kvinnor misstänker att det kommer dela rörelsen i två läger.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/23/2016

    Detta har feminismen skapa alldeles åt sig själva och sina medsystrar. Så kan det gå när man blir fartblind i sin dumhet.

    Svara
   • Tror förvisso att man åtminstone måste ha genomgått ett könsbyte för att kunna tävla bland kvinnor. Med det sagt – biologiska kvinnor kommer få spö av transkvinnorna.

    Svara
  • Rikard

    /  01/23/2016

   Hej.

   Transsexuell, -gender, osv har inte ett spån med feminism att göra utan är en grupp människor vars huvudsakliga gemensamma nämnare är diskrepans mellan vilket biologiskt kön/kropp personen upplever sig som, och hur kroppen ser ut. Ovanpå det ligger könsroller och socialisering till inte sällan vid födseln tilldelat kön (då den som föds med osäkert eller obestämbart yttre kön ofta opereras så snart som möjligt efter förlossning och oftast utan att föräldrarna informeras om varför).

   (Ens förutsättningar för att bli en framgångsrik atlet har en hel del med vilka genetiska förutsättningar man har, kost, möjlighet till träning, och att man väljer att träna den idrottsform man är mest disponerad för att bli framgångsrik inom.)

   Ytterligare kan sexuella preferenser och könsidentitet komplicera hur omgivningen uppfattar individen; att sedan skrupelfria individer med extrem politiska agenda utnyttjar medmänniskor (som helt enkelt haft otur med kromosomerna) skall inte ligga transpersoner till last: de jag träffat, arbetat med och känner är normala människor med normala åsikter om det mesta och har sitt fysiologiska och sociala kön som en del av sin personlighet – inte som ett politiskt vapen. Åtminstone en av dessa avskyr Fi och allt liknande och betraktar dem som farliga förtryckare.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Anders

     /  01/24/2016

    Man ska nog skilja på de som är trans och de som är ”gender fluid”. Som far till en transperson, är det uppenbart att detta är biologiskt. Tecknen har funnits hela barndomen. Det är en kraft inifrån som gått emot beteendet hos andra med samma fysiologi och de normer andra förknippar med dem. Här är det ingen snack om att man är det andra könet. Sådana har lite att hämta hos socialkonstruktivisterna i F!. Där samlas istället de som tror man bara väljer. Transmiljön är alltså uppdelad i två läger där skillnaden är än mer personlig än hos oss andra.

    Svara
  • Kristian

    /  01/25/2016

   DDR cirka 1980.

   Svara
 13. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 14. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 15. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
  • WTAF

    /  01/23/2016

   De går inte att gripa och straffa..
   men det går tydligen hur enkelt som helst att gripa 40 ”nazister” och föra till polisstationen enligt ”presstalesperson” Eva Nilsson

   http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/valdsamt-upplopp

   Svara
   • Ivar L

     /  01/23/2016

    Jag tänkte på samma sak. Naturligtvis är det helt rätt att gripa 40 nazistidioter som löper amok men hur sjutton kan det vara så svårt vid andra upplopp men så lätt i detta fall? Antingen handlar det om vilja, att man vill gripa just nazister för det ger beröm och ryggdunkar uppåt i organisationen eller så handlar det helt enkelt om att nazisterna är lättare att gripa för de inte är lika farliga. Jag kan inte se någon annan rimlig förklaring.

    Svara
 16. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 17. Kod 666 – en ohelig allians.
  Ey brorsan, chilla.
  Respekt.
  Är det här nå’n feminismblogg eller?

  En ”vissa män är”-feminismblogg?

  Det var ett väldigt kackel om utsatta kvinnor, sexuella övergrepp, kulturrelativism, patriarkala strukturer (men bara i ”dåliga” länder), o.s.v.

  Varför är kulturobjektivism automatiskt bättre än kulturrelativism?

  Vem har något emot detta:
  ”Kulturrelativism är en relativism med avseende på kulturer, uppfattningen om att ingen kultur är viktigare eller mer utvecklad än någon annan. Detta innebär att kulturer och kulturella fenomen bör förstås och bedömas utgående från sina standarder, värden, villkor och sammanhang.”
  eller
  ”Som metod betyder kulturrelativism att man eftersträvar att studera kulturella fenomen på ett neutralt sätt och tolka dessa utifrån sina egna sammanhang. Det är en mycket vanlig ansats inom samhällsvetenskap.”?
  (sv.wikipedia.org/wiki/Kulturrelativism)

  Det ligger ingen motsättning i att värna alla kulturers och människors lika värde, samtidigt som man konstaterar att problem kan uppstå, när olika kulturer kolliderar.

  Kulturobjektivism, d.v.s. idén att vissa kulturer är mer utvecklade än andra, är däremot det som leder till polarisering, splittring, konflikter och krig.

  Det största patriarkatet skapar ni alldeles själva, tillsammans med ”alla män är”-feministerna.

  Ni använder i grunden samma argument för att försvara ”kvinnors frigörelse”/feminism och passar varandra som hand i handske.

  Ni är rörande överens om kvinnors svaghet.
  Det enda som skiljer er är VAR patriarkatet finns!

  Eller handlar ”debatten” mellan ”vissa män är”- och ”alla män är”-feminister i själva verket om en mångårig, aldrig sinande, akademisk ”debatt” mellan ”logiska, ”empiriska” naturvetare och ”känslostyrda”, ”flummiga” samhällsvetare?

  Trodde hursomhelst att antifeminism innebar att vara emot feminism och tankar om ”patriarkat” och ”könsmaktstrukturer”, i alla dess former.

  Svara
  • Nilsson

    /  01/23/2016

   Ok, säg något med muslimsk kultur som är enbart positivt för Sverige, för jag har funderat och kommer inte på något.

   Svara
   • Liten

     /  01/23/2016

    Vad som är bra med muslimsk kultur är niqab. Det tycker jag alla feminister ska bära, kvinnor som män. Dom är generellt fula och besparas oss snygga att se dom. Häpp!

    Svara
    • ”Det tycker jag alla feminister ska bära, kvinnor som män.”
     De är inte värdiga att bära en dylik, religiöst motiverad, klädnad.

     Svara
   • Det där är ett uttryck för just kulturobjektivism, att vissa kulturer är mer utvecklade och viktigare än andra. Ibland ser man liknande frågeställningar i debatter mellan judar och muslimer, t.ex.:
    ”hur många Nobelpristagare är muslimer?”.
    Som vore Nobelpriset ett objektivt godhetsmått på människor eller som vore det någon sorts objektiv tävling i kultur/etnicitet.

    Det dog f.ö. X antal personer i Alfred Nobels dynamitfabriker, däribland en av Nobels bröder.
    Och vare sig de båda världskrigen eller uppfinningarna kommunismen och nazismen eller atombomben kan nog sägas ha varit särskilt genomtänkta eller till gagn för mänskligheten.

    Även om det är lockande, så vill jag lyckligtvis inte sänka mig till ännu mer till kulturobjektivism-nivån.

    Upprepar det jag skrev förut:
    ”Kulturobjektivism, d.v.s. idén att vissa kulturer är mer utvecklade än andra, är däremot det som leder till polarisering, splittring, konflikter och krig.”.
    Fundera på det några sekunder och se om det inte ligger något i det.

    Svara
    • Rikard

      /  01/24/2016

     Hej.

     Hur gör du för att skilja på kulturer om det är fel (kulturobjektivism) att värdera olika kulturyttringar? Modern kulturrelativism medför att du inte kan fördöma änkebränning exempelvis – det vore att nedvärdera en kulturbunden sedvänja på normativ grund stammande från en punkt utanför den berörda kulturen; således kulturobjektivism. Dessutom är den kulturrelativism du förordar rasistisk till sin natur, då den implicerar att kritik mot en kultur som helhet eller delar av den praktik den manifesteras via måste ske inifrån.

     Angående nobelpris och liknande; titta istället på vetenskapliga framsteg, och se i vilka kulturer och länder dessa gjorts. Det är inte i Asien, Mellanöstern eller Afrika i någon högre utsträckning. Om kulturer från alla kontinenter således är likställda eftersom vi inte kan värdera dessa, så borde fördelningen upptäcker och forskningsframsteg vara en funktion av folkmängden, och inte graden och arten av civilisatorisk utveckling.

     Sedan kan man ju hävda att sådant som elektricitet, hygien, ja ‘fred, vaccin och potäter’ inte duger för att jämföra kulturer och folk. Vad skall man då jämföra, som inte är rent subjektiva omdömen om musik, konst och mat?

     ”Det dog f.ö. X antal personer i Alfred Nobels dynamitfabriker, däribland en av Nobels bröder.
     Och vare sig de båda världskrigen eller uppfinningarna kommunismen och nazismen eller atombomben kan nog sägas ha varit särskilt genomtänkta eller till gagn för mänskligheten.”

     Hur tänker du nu? Att människor dog i fabriksolyckor ledde till förbättrad säkerhet och förbättrade arbetsförhållanden. Ser du verkligen världskrigen som uppfinningar eller kulturyttringar? När det gäller krigföring har inga kulturer utom de europeiska och dessas arvingar överhuvudtaget någonsin haft ansatser att definiera koncept som icke stridande, illegala order eller icke militära mål – Genèvekonventionen är i högsta grad en kulturprodukt, både objektivt och relativistiskt sett. Kommunism och nazism är i grunden samma ideologi tillämpad på olika sätt, och de är också i hög grad förkastade, då just den intellektuella möjligheten att pröva och förkastade ideologiska/religiösa idéer även den är en kulturyttring. Finns det några motsvarande incidenter hos de folk som lever under islam eller kinesisk kulturhegemoni, och om så hur gick det för dessa?

     Atombomben är förvisso en uppfinning. Genomtänkt var den definitivt – du uppnår inte genombrott inom fysik och teknologi genom en olyckshändelse vad än Hollywood gärna påstår. Gagn för mänskligheten? Inte för den som bombades, uppenbarligen, men känner du till alternativet för att framtvinga kapitulation från Japans sida (om man väljer de tillfällen då vapnet använts utanför testsituationer)?

     Som avslutning: kulturella skillnader har genom historien i princip aldrig varit orsak till krig; de har använts för att förstärka argumentation för casus belli, och för att dehumansera motståndaren. Krig har så gott som alltid realpolitiska o/e säkerhetspolitiska orsaker. Undantaget är möjligen religionskrig, och endast en religion bedriver sådana i nutid.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
  • Ivar L

    /  01/23/2016

   Samhällsvetare behöver inte vara flummiga men väldigt många har valt att bli det för det gynnar karriären. Jag känner knastertorra samhällsvetare som aldrig skulle ställa upp på postmoderna relativisering, men de verkar inom fält där man inte måste bekänna sig till den postmoderna köckemöddingen. Positivism står inte i konflikt till vetenskaper utanför naturvetenskapen, det är bara något som många humanister och samhällsvetare fått för sig för de inte genomskådat postmodernismen.
   Om de icke naturvetenskapliga vetenskaperna kunde hitta tillbaka till någon sorts positivism skulle de kunna uträtta storverk.

   Svara
   • Vad inryms i detta, till synes subjektiva och diffusa: ”den postmoderna köckemöddingen”? Inom vilka ”knastertorra” fält behöver man inte bekänna sig till den och inom vilka fält behöver man? Och vem eller vilka bestämmer det?

    ”Positivism står inte i konflikt till vetenskaper utanför naturvetenskapen”
    Är all naturvetenskap positivistisk?

    Omvänt: är positivism en naturvetenskap?

    Läs t.ex. här:
    ”Positivism (fr. positivisme), benämning på olika filosofiska riktningar som strävat efter att grunda tänkandet på ”fakta”, det vill säga kunskap som baseras på sinneserfarenhet.”
    (sv.wikipedia.org/wiki/Positivism)
    eller här:
    ”Vad som skulle kunna ses som ett problem för filosofin som disciplin är att ett filosofiskt område blir till ett vetenskapligt område när empiriskt underlag blir accepterat inom området. Detta har påpekats av exempelvis Bertrand Russell[1] och Karl Jaspers[2]. Filosofin avlägsnas genom detta gradvis från områden med kopplingar till observationer, vilket är tydligt inom områden som naturvetenskaper och historia.”.
    (sv.wikipedia.org/wiki/Filosofi)

    ”Om de icke naturvetenskapliga vetenskaperna kunde hitta tillbaka till någon sorts positivism skulle de kunna uträtta storverk.”
    Och är ingen icke naturvetenskaplig vetenskap positivistisk eller förmår att uträtta ”storverk”, hur sådana nu bäst låter sig mätas?

    Svara
    • Rikard

      /  01/24/2016

     Hej.

     Boktips: ”Vetenskapsteori för nybörjare”, av Thurén. Den kan vara svår att hitta (tror den är ur tryck) men är en god början för att begripa termer som positivism och hermeneutik. Wikipedia räcker inte för att förstå dylika koncept.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
  • Jan

    /  01/23/2016

   Vilket svammel. Ingen idé att bemöta…

   Svara
   • Så varför gjorde du det då, dock inte i sak utan med arrogans och härskarteknik (förlöjligande)?

    Svara
   • WTAF

     /  01/24/2016

    Är nästan helt hundra på att om man tittar på IP så visar det sig att det är samma ”filosofer” som dolde sig bakom kontot MJ.

    Svara
  • Rikard

    /  01/24/2016

   Hej.

   Alla kulturer har inte samma värde – i gemen har ens egen högre värde än alla andra; därmed är det värdet relativt den som gör värderingen.

   Kulturrelativism är att hävda att en (normativ) bedömning av en kulturs olika värderingssystem inte får sortera och värdera; den skall presentera exempelvis svensk kulturs starka fokus på exempelvis ‘sak – inte person’ som likvärdig med arabisk kulturs fokus på etnicitet och religion, en jämförelse som torde te sig falsk oavsett vilket värde man uppfattar som bäst.

   Kulturrelativism omöjliggör fördömande av exempelvis sådant som könsstympning, våldtäkt, mord pga för dålig hemgift, osv om dessa är företeelser vars själva definitioner ingår i annan kulturell kontext. En kvinna bärandes i de svenska delarna av Sverige fullt normal och acceptabel klädsel skulle i ett arabiskt/muslimskt land kunna ses som en ‘hora’ som saknar människovärde och kan (våld)tas utifrån vad männen anser rätt: det hade inte ansetts som våldtäkt kulturellt där, men väl här. Med kulturrelativismen blir det omöjligt att fördöma en sådan gärning; därav dess förkastlighet och farlighet.

   Kulturrelativism när begreppet myntades var för övrigt något helt annat än idag. Nu är det en postmodern position som frigör den fege, med humanistiska aspirationer men utan det mod och den principfasthet som humanism kräver, personen från att ta ställning för eller emot något; istället innebär kulturrelativismen att allehanda övergrepp mot människor kan fortgå med ursäkten att det är en eller annan tradition, och det är rasism i paritet med ‘rytmen i blodet’, inget annat.

   Omvänt kan man dessutom hävda att om exempelvis jag som svensk inte får kritisera när en palestinsk arab agerar enligt tradition och sharia, så får inte heller jag kritiseras (och ingen av oss sanktioneras) när jag agerar enligt mina förfäders kultur och ristar blodörnen på honom. Därav vikten av de ur den västerländska, europeiska civilisationen sprungna idealen om likhet inför lagen, religion som privatsak, och den vetenskapliga principen. Samtliga dessa är kulturprodukter som mer stagnerade kulturer misslyckats med att skapa.

   Sedan är jag nyfiken på vad ”kulturobjektivism” skulle innebära enligt dig.

   @Ivar L: ack så sant du skriver om flummet inom humaniora och samhällsvetenskap. Det är inte bara postmodernismen förgiftade träds frukter vi dignar under, utan även en allt mer utbredd fobi (synes det som) för matematik, och ur matematiken sprungna metoder. Jag har träffat lärare som på fullaste allvar förkastar statistik inom samhällsvetenskapen med ”Med statistik kan man bevisa vad som helst”. Att som Sokrates vara ödmjuk inför sin egen okunskap verkar okänt idag.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Hej.

    ”i gemen har ens egen högre värde än alla andra”
    Vet inte om det finns mätningar på sådant. Gör du?
    Det är väl annars individens eget ansvar att inte vara kulturobjektivistisk?

    ”den skall presentera exempelvis svensk kulturs starka fokus på exempelvis ‘sak – inte person’ som likvärdig med arabisk kulturs fokus på etnicitet och religion, en jämförelse som torde te sig falsk oavsett vilket värde man uppfattar som bäst.”
    Syftet med kulturrelativismen är ju att INTE jämföra kulturer, i avseende på dålig, sämre, sämst – bra, bättre, bäst.

    De, som jag kallar ”alla män är”-feminister, begår ofta det kulturobjektivistiska misstaget att oftast beskylla västerländsk kultur för än det ena, än det andra (kolonialism, imperialism, m.m.).

    ”Kulturrelativism omöjliggör fördömande av exempelvis sådant som könsstympning, våldtäkt, mord pga för dålig hemgift, osv”
    På samma sätt kan man säga att det omöjliggör fördömande av västerländska kvinnor för deras, enl. somliga kulturer, ovärdiga livsstil och klädsel. Kulturrelativismen bör givetvis gälla i alla kulturer, med respekt som ett ledord.

    Alla kulturer har vissa förväntningar på t.ex. hur människor går klädda. Om en kvinna klär sig ”västerländskt” i ”fel” land, så kommer hon också att betraktas som, milt uttryckt, udda, precis som en kvinna med heltäckande klädsel betraktas i Sverige, där kanske urringning, högklackat, blonderat löshår, lösnaglar, kortkort och målade Botox-läppar anses vara ett anständigt sätt för en kvinna att se ut i offentliga miljöer.

    Det tål att diskuteras varför det i Sverige ibland är svårt att se någon större skillnad mellan en prostituerad per se och en ”självständig” kvinna, som vill ”roa sig”. Har inte kvinnor högre självkänsla eller värde än så? Det rimmar f.ö. illa med feminismens syn på kvinnan som inte objekt, utan som ett subjekt.

    På samma sätt kan man säga att kulturrelativism omöjliggör fördömande av dödsstraff i ”civiliserade” kulturer, eller av deras, enl somliga, orättfärdiga krig.

    Våldtäkt och mord förekommer i alla länder och kulturer och inget motiv är egentligen bättre eller sämre. Sådana brott är alltid fel och självklart kan de fördömas, utan att man därmed nedvärderar ett lands kultur rent allmänt.

    Könsstympning av pojkar är tillåten enligt svensk lag, medan dito av flickor är förbjuden enligt samma lands lag. Bra eller dåligt?

    ”Kulturrelativism när begreppet myntades var för övrigt något helt annat än idag.”
    Mycket möjligt men hur gick den processen till enligt dig? I såfall är det en förvrängning.

    ”Omvänt kan man dessutom hävda att om exempelvis jag som svensk inte får kritisera när en palestinsk arab agerar enligt tradition och sharia, så får inte heller jag kritiseras (och ingen av oss sanktioneras) när jag agerar enligt mina förfäders kultur och ristar blodörnen på honom.”
    Ja, i grunden är det så men varför ta till extrema uttryck, som inte ens praktiseras? Blodörnen? Det låter inte som någonting, som är förankrat hos någon nu levande i Sverige. Än mindre är det ett lagsystem.

    ”Därav vikten av de ur den västerländska, europeiska civilisationen sprungna idealen om likhet inför lagen, religion som privatsak, och den vetenskapliga principen.”
    Det är långtifrån säkert att de idealen kommer därifrån. Rättssystemet lär härstamma från Mesopotamien (nuvarande Irak, ”den västerländska kulturens vagga”?) och siffrorna kallas arabiska.

    ”Sedan är jag nyfiken på vad ”kulturobjektivism” skulle innebära enligt dig.”.
    Ja, den går ju ut på att normera och värdera kulturer och är en idé om att vissa kulturer är mer utvecklade och viktigare än andra.

    Vad den kan få för konsekvenser är precis det som jag tidigare skrev:
    ”Kulturobjektivism, d.v.s. idén att vissa kulturer är mer utvecklade än andra, är däremot det som leder till polarisering, splittring, konflikter och krig.”.

    Sokrates hade en poäng där:
    ”vara ödmjuk inför sin egen okunskap”.

    Svara
    • Rikard

      /  01/25/2016

     Hej.

     Kulturrelativism idag är precis det du uttrycker när du argumenterar för att vi inte skall göra normerande jämförelser. Kulturrelativism ursprungligen var att studera en kultur och sedan jämföra likheter och skillnader mellan olika sådana, utan att i jämförelsen normera men samtidigt utan att göra avkall på sina egna normer.

     Våldtäkt, mord med mera förekommer överallt. Definitionen på vad som är vad, och när det är legitimt eller ej varierar med kulturer, religioner och över tid. Ett enkelt sätt att göra en kulturrelativistisk jämförelse i ordets äldre betydelse är att genomföra samma studie i olika folkgrupper, med hänsyn även till sådant som ålder, kön, religiositet, utbildning, och liknande, för att sedan jämföra resultaten. Utifrån dessa resultat kan man sedan göra normerande omdömen om enligt angiven norm önskvärda förändringar.

     Den nutida västerländska civilisationen bygger på Upplysningen och Renässansen. Att du väljer att dra upp Mesopotamien är föga förvånande; vad för slags social utveckling har vi sett i MENA sedan femtonhundratalet enligt kristen tideräkning?

     Att jag väljer ett extremt exempel har tvåfaldig orsak: det belyser den ultimata konsekvensen av att omsätta kulturrelativism i praktiken, och det är möjligt att ‘blodörn’ är baserat på en felöversättning eller en poetisk tolkning. Exemplet tjänar sitt syfte: du hänvisar till förankring i nu levande minne: blir en plågsam och barbarisk kulturell sedvänja mer legitim om den fortfarande praktiseras? Med ett mot objektivitet strävande humanistiskt synsätt blir det möjligt att fördöma dylik praktik både hos sin egen kultur och hos andra, och att anamma ett allmänmänskligt perspektiv om gemensamma mänskliga rättigheter oavsett etnicitet, religion eller kultur, vilket återanknyter till den ursprungligare betydelsen av relativism.

     Därmed avslutar jag min del av debatten, men tack för intresset!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
  • Pelle2

    /  01/24/2016

   Det är möjligt att kulturrelativism en gång var detsamma som att ingen kultur är viktigare eller mera utvecklad än en annan men så är det inte längre.Kulturrelativismen idag handlar om att ursäkta brottslighet eller annat oönskat beteende med att personen har en annan etnicitet och har en annan kultur än majoritetsbefolkningen.Det skitsnacket köper inte jag och antar jag de flesta som läser och kommenterar på denna blogg.Väljer man att bosätta sig i Sverige så måste man ställa upp på de lagar som finns i landet. Om man inte vill det så kan man flytta någon annanstans.
   Du däremot verkar tycka att vi skall acceptera eller åtminstone ursäkta brottslighet och andra typer av övergrepp om de begås av någon med annan etnicitet.
   Du skriver:
   ”Ni är rörande överens om kvinnors svaghet.Det enda som skiljer er är VAR patriarkatet finns!”
   Rent fysiskt är dom flesta kvinnor svagare än de flesta män men mentalt kan dom vara starkare än många män. Menar du att kvinnor generellt sett inte är fysiskt svagare än män?
   Du skriver:
   ”Trodde hursomhelst att antifeminism innebar att vara emot feminism och tankar om ”patriarkat” och ”könsmaktstrukturer”, i alla dess former.”
   Vi som är emot dagens feminism accepterar inte att feministerna påstår att vi lever i ett patriarkat i Sverige. Patriarkat i ordets rätta bemärkelse innebär ”ett samhällssystem där män har den primära makten och de flesta ledande positioner inom politiska-, ekonomiska-, religiösa-, sociala-, eller finansiella institutioner domineras av män. Inom familjen är det i regel fadern eller en fadersfigur som har auktoritet över kvinnor och barn.”
   Så ser inte Sverige ut. Vi har t.ex tre kvinnliga partiledare och det finns företagsledare och chefer på olika nivåer i vårt samhälle. Vi män har heller ingen generell auktoritet över kvinnorna.
   Detta innebär inte att det inte finns patriarkala samhällen i världen och det är det vi debatterar här ibland.Du däremot verkar inte vilja ha den debatten.

   Svara
 18. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  01/23/2016

   Så kllockrent av Draugen. Positivism, man måste analysera orsakerna rationellt inte postmodernt.

   Svara
  • Liten

    /  01/23/2016

   Jag kan bara tänka på den här när jag läser detta:

   http://www.venganza.org/about/open-letter/

   Svara
  • Rikard

    /  01/24/2016

   Hej.

   Undrar hur Nils Karlsson skulle ställa sig till ett diagram som visar en kurva för hans matintag och en för hans avföringsuttömning. Han verkar ju inläst på korrelation och kausalitet, så de kurvorna lär ju inte ha något samband. Frågan är då: går Nils Karlsson på toaletten, och hur vet han när han skall göra det, om han inte ur korrelationen försöker härleda möjlig kausation?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Nils är en ignoramus helt enkelt, länkat tom till newsvoice, vilken idiot.

   Svara
 19. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
  • Anders

    /  01/24/2016

   Inte med i polisens urval av händelser på deras hemsida.

   Svara
 20. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 21. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 22. Ivar L

   /  01/23/2016

  Just den vinkeln som ”trillingnöten” anlägger är djupt upprörande. De tror alltså på fullt allvar att de som blir upprörda över t.ex. Köln och We Are Sthlm tycker att våldtäkter som inte begås av flyktingar eller invandrare är ok? Är dom helt dumma i huvudet? Tror de att alla som blir upprörda av våldtäkter egentligen är kapten klänningar allihop? Hur kommer man till en sådan ståndpunkt? De är maximal postmodernistisk vänsterhjärntvätt.

  Svara
  • Ja dom är helt dumma i huvudet, det ser man på bilden alla kända av ”polisen” sedan tidigare

   Svara
 23. Cain

   /  01/23/2016

  Att rädslan för att bli utpekad som ”rasist” sitter så djupt att en mycket stor del svenskar (majoriteten?) är villiga att sälja ut hela landet är skrämmande. Jag svor på att aldrig mer förvånas över vänsterns och feministernas hyckleri och falskhet men lik förbannat blir jag det nu igen.

  Hur i hela helvete kan man relativisera det som sker i Europa? Knappt har bläcket torkat på de fruktansvärda Köln och We Are Sthlm artiklarna innan de rabiata galningarna omedelbart börjar bortförklara:

  1. ”Det handlar inte om etnicitet, det handlar om kön. Alla män är onda.”

  Inte någon såvitt jag sett har hävdat att det handlar om etnicitet utan kultur. Detta är fullständigt uppenbart.

  2. ”Nu försöker rasisterna använda ‘kultur’ som ursäkt för sitt hat men de menar etnicitet.”

  Alltså, hjälp mig…

  Sedan följer hån, flum, hot och diverse löjeväckande bortförklaringar. Vad kan man göra? Jag ser inget hopp när vår egna politiker och poliskår är handlingsförlamade av den totalitära ”antirasistiska” dogm vårt samhälle genomsyras av. När vuxna män och kvinnor sänker blicken och tystnar när man presenterar obestridliga fakta om situationen i ren och skär skräck för att utpekas som kättare.

  Svara
 24. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 25. MiT

   /  01/23/2016

  Svara
 26. MiT

   /  01/24/2016

  Svara
 27. WTAF

   /  01/24/2016

  På tal om WTAF

  http://www.liveleak.com/view?i=714_1445950856
  Wha The Actual Fuck?!

  Svara
 28. Herpderp

   /  01/24/2016

  Angående lag om att ha med sig körkort:

  http://lawline.se/answers/5276

  ”en lag som aktualiseras för att kunna besvara denna fråga är körkortslagen, vilken du hittar här . Enligt dess 2 kapitel 1 § får endast den som har ett gällande körkort framföra en personbil, lastbil, buss, terrängvagn eller motorredskap klass I. Den som kör ett sådant fordon måste medföra sitt körkort i fordonet alternativt medföra ett bevis på att körkort har utfärdats och en handling som styrker förarens identitet, exempelvis ett ID-kort utfärdat av bank eller ett pass. Detta följer av 3 kapitlet 14 § i körkortslagen som även anger att dessa handlingar på begäran av en bilinspektör eller polis skall överlämnas för kontroll. Att inte iaktta dessa regler utgör ett brott som är straffsanktionerat enligt 9 kapitlet 2 § körkortslagen. Där anges att den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot regeln i 3 kapitlet 14 § om skyldighet att medföra körkort skall dömas till penningböter. Undantag från straff görs dock i tre situationer. Dessa är att; 1. körkortet skall förnyas och föraren före färden har återlämnat kortet eller gjort anmälan om att det förstörts eller kommit bort, 2. återkallelse av körkort begränsats på det sätt som anges i 5 kap. 4 § och färden äger rum inom två månader från det att frågan om återkallelse slutligt har avgjorts och 3. förarens identitet har genast kunnat fastställas.Enligt svensk lag är det således inte tillräckligt att medföra legitimation vid bilfärd i Sverige”

  Nog borde polisen i dessa flla ha rätt att göra mer än att rycka på axlarna och säha ”jahapp. Kör vidare då”

  Svara
 29. Krister

   /  02/01/2016

  I den här debatten, liksom många andra, finns det två sidor:
  – Svartmålarna (SD och ännu mer höger)
  – Skönmålarna (Gammelmedia inkl tex Özz N, Alexandra P och Täppas samt inte minst Expo)
  Sanningen ligger säkert även i denna debatt i mitten.

  Svara
  • Olof

    /  02/06/2016

   Varför i hela friden skulle sanningen ligga mitt emellan den sida som i årtionden ljugit för oss och den sida som avslöjat lögnerna? Det låter ju fullständigt orimligt. Snarare finns nog ett stort mörkertal av lögner som ännu inte avslöjats.

   Svara
 1. Kod 291 del 2 | WTF?
 2. T-centralen blir en No Go-zon pga marockanska gatubarn – Otillständig
 3. Kunskapsanalen på SVT | WTF?
 4. Kod 291 del 4 | WTF?
 5. Kod 291 del 5 | WTF?
 6. Sammanfattning av 2016 del 1 | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: