Äntligen agerar Sverige hårt mot IS!

Äntligen tar Sverige krafttag mot IS! Man visar en sällan skådad handlingskraft! Nu fick IS så de teg!

regeringen byter namn på is

Bilden kommer från dumheter24. Sverige byter namn på terrorsekten och kallar dem numera Daesh officiellt för man vill inte ”legitimera IS som stat”!

Handlingskraft i sin finaste prydnad. Nu fick IS minsann en läxa för livet, en de sent kommer att glömma. För vad kan vara värre än att den humanitära stormakten Sverige inte kallar dem IS längre?

Kanske det finns ett annat skäl till att Sverige officiellt byter namn på dem? Att det faktiskt råkar vara så att ordet ”islamiska” ingår i det gamla…?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

27 kommentarer

 1. jes

   /  01/26/2016

  Svara
 2. Ha ha ha!
  Humor!

  Svara
  • Vår svenska ”elit” står verkligen upp för humanistiska värden!

   Svara
 3. Pelle2

   /  01/26/2016

  Vad jag förstår så gillar inte Is att kallas för Daesh så så långt är det ju bra. Sedan att det är en symbolhandling är ju en annan sak. Is lär ju inte precis darra oavsett vad Sverige gör..

  Svara
 4. norskgoy

   /  01/26/2016

  Politikere: den evige kilde til god humor.

  Svara
 5. Bara man anger anhängare av Daesh som Daeshbags är det ok.

  Svara
 6. Lövet

   /  01/26/2016

  I (S)edvanlig takt med (S)amtiden: Debatten om ”IS” vs ”Daesh” pågick ganska frekvent under hösten och städades efter ett tag av med hänvisning till dels att – precis som MIT skriver ovan – benämningarna egentligen hade samma innebörd, dels att debatten med tiden landade i att benämningen i sak helt saknade betydelse.

  …Nu flera veckor (månader) senare så kommer regeringens slutsats.

  …Starkt jobbat Stefan!

  Svara
  • Mikro

    /  01/26/2016

   Han har väl konsulterat favorithistorikern nu kantänka?

   Svara
 7. Two Different Shoes On

   /  01/26/2016

  ”Vi” kan få kalla det för Kalle Anka om de vill.
  Spelar ingen roll. De har gjort liknande många gånger för.
  Invandrarverket blev emigrationsverket som blev migrationsverket.
  Jag varken kan eller orkar lägga mig i vad ”vi” tycker.
  ”Vi” var ju naiva nyss, de tycks inte ha släppt.

  Svara
 8. MiT

   /  01/26/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/26/2016

   Som sagt var, Karin ljuger. SVD har inte ändrat sig vad gäller att asylsökande som begår grova brott skall utvisas och att man skall åldersbestämma de som arresteras för brott så att de inte undgår att straffas pg.a att de säger sig inte vara myndiga.
   Det de gjorde var att de förtydligade sig med att man skall se vad som går att göra på detta område med tanke på internationella lagar och avtal. Man tänker då på att man inte kan utvisa någon som riskerar att avrättas i hemlandet.
   Själv tycker jag att tanken är alldeles utmärkt. Varför skall en asylsökande som begår grova brott få asyl ? Vi har redan tillräckligt med brottslingar i Sverige,
   Kan tänka mig att Karin däremot i vanlig ordning tycker mera synd om förbrytarna än brottsoffren.

   Svara
   • Måste man utvisa dom till ursprungsland? Kan man inte bara utvisa dom? Kan dom försöka söka asyl i nästa land osv?

    Svara
 9. MiT

   /  01/26/2016

  Man hittar tråden det handlar om här:
  https://toklandet.wordpress.com/2016/01/25/vilken-turlig-slump-att-rapport-hittade-ett-par-som-ar-precis-likadana-som-de-flesta-av-sveriges-familjer/#comment-70067

  Svara
  • Pelle2

    /  01/26/2016

   Varför skulle han inte kunna ifrågasätta medias objektivitet menar Perlenberg ? Vi har ju de senaste dagarna läst hur journalister har berättat för Sakine Madon att de mörkar incidenter som kan anses gynna SD. Tyder det på en objektivitet i media ?
   Vi har ju också under de senaste åren sett hur media bedriver en agendajournalistik t.ex vad gäller flyktingfrågan..
   Om Perlenberg kan bevisa att det finns något media som är objektivt så skulle det vara intressant om han berättade om det. Något säger mig att han inte kan bevisa det eftersom han konsekvent ger sig på personen Bali istället för att bevisa sin tes.

   Svara
 10. Gråsossebloggen Ledarsidorna.se har sedan länge valt att kalla IS för Daesh.

  Har regeringen kommit ikapp? Att detta inte är mer än en symbolhandling däremot, well…

  Svara
  • icke-svensk

    /  01/26/2016

   Just det, på ett sätt får sådana saker mig tänka på en läkaren som kallar cancer för feber.

   Svara
 11. Jag tror man ska se det i ljuset av att de valde mellan det och att officiellt sanktionera IS som stat och ge dem några miljarder för att tillverka skolböcker som lär småbarn hata judar.

  Svara
 12. MiT

   /  01/26/2016

  ”Nordisk utlysning för jämställd akademi”
  http://www.genus.se/Aktuellt/nyheter/Nyheter/fulltext//-nordisk-utlysning-for-jamstalld-akademi.cid1353615

  Stämmer detta? Hur ser det ut inom genusfältet?

  ”Mansdominansen på ledande positioner inom forskningen i Norden består. Nu utlyses ett nytt forskningsprogram, som fokuserar på framtida åtgärder.

  I de nordiska länderna har jämställdhet inom akademin varit på agendan sedan 1970-och 1980-talet. Men utvecklingen går långsamt. Nordiska Ministerrådets rapport ”Norden – et steg nærmere kjønnsbalanse i forskning?” (2013) visar att nära 80 procent av alla professorer i Norden är män. Mest skev är könsbalansen inom naturvetenskap och teknologi.”

  Svara
  • Mest skev är sannolikt könsbalansen inom ”genusvetenskap”… 😉

   Svara
  • Rikard

    /  01/26/2016

   Hej.

   Sist jag personligen var involverad på en genusinstitution var det ca 96% kvinnor anställda (på en höft skulle jag säga att det bland studenterna var 75% kvinnor). Räknar man in vaktmästare och städare så stiger andelen män med någon procent.

   Det var så jämställt så, ända tills det skulle borras i väggar, bäras möbler eller något annat tungt eller smutsigt. Då var det bara män som dög.

   Jag har erfarenhet från både akademiskt arbete och kroppsarbete, och kan säga att jag aldrig stött på attityden att kvinnor inte duger, utom just på genusinstitution (och på dito kurser). I verkstäder eller i skogsbruk har attityden varit att du duger till om du visar att du kan får jobbet gjort – inget annat. En genusvetare skulle väl bemöta det med att hävda att det är för att man kräver att kvinnor underordnar sig in i en manlig miljö och norm, och visar att de är ‘lika bra som grabbarna’. Oavsett om den analysen är giltig eller ej, missar genusteologer ständigt att även grabbar måste visa att de duger.

   Att det har med arbetsuppgiftens krav och behov kan genusteologer helt enkelt inte tillåta att vara möjligt att vara sant; då faller deras ‘alla är lika’-paradigm samman, och därmed alla på detta följande resonemang. Hela komplexet påminner om en upp-och-nedvänd pyramid.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 13. MiT

   /  01/26/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/26/2016

   Intressant att de tycker att kvinnors lägre lön oftast beror på diskriminering. Om så är fallet,varför bötfälls inte företagen som sysslar med det ?
   Kan säga att jag tjänade mindre än två kvinnliga före detta kollegor trots att jag har minst lika mycket kompetens som dom hade. Var inte det diskriminering i så fall eller kan det möjligen bero på att de hade jobbat längre i yrket och därmed hade fått lönepåslag som jag inte hade fått ?

   Svara
  • Leif

    /  01/26/2016

   Dick Harrison ger inblickar från sitt universitet:
   http://www.svd.se/dick-harrison-hogre-utbildning-ar-ett-haveri/om/debatt

   Svara
  • AV

    /  01/26/2016

   Citation fucking needed!

   Svara
 14. Med tanke på propagandan från våra talrika quislingar, exv: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2968902-ohederligt-peka-ut-ensamkommande-pojkar-som-en-fara — så borde väl allt prat om DAESH också vara ”ohederligt” – svenska män minsann också mördar, våldtar och bränner hus. Så krafterna borde helt koncentreras på svenska män, så att man genom feministiskt genustjat får deras Y-kromosomer att växa ut till X-kromosomer och därmed uppnå status av helgon.

  Svara
 15. Jag tycker att om Regeringen nu är inne på att sluta kalla skurkaktiga grupper för fel ord, så är det dags att de slutar kalla Folkpartiet för ”Liberalerna”. Det är ju högst olämpligt och får folk att tro att vi svenskar betraktar Folkpartiet som ett liberalt parti.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: