Mäktigt multinationellt nätverk i samlad nätattack mot svensk ”tidning”!

Det stora och mäktiga multinationella nätverket som består av Kringlan Svensson har genom en samlad nätattack försökt att sänka lilla DN som endast sliter för sin existens för att varje dag ge oss beroende journalistik av hederliga, filtrerade och tillrättalagda nyheter.

Vi kommer ju alla ihåg DN heroiska insats när de ville bespara oss den obehagliga vetskapen om massexövergreppen under en festival i Stockholm i augusti? Nu blev ju deras hjältemod de visade då känt för allmänheten trots de egna ansträngningarna, som givetvis beror på blygsamhet och inget annat, att dölja det. Helt plötsligt fick alla kännedom om deras modiga insats när de offrade sig själva för att rädda befolkningen för den hemska sanningen som egentligen ingen klarar av att bära!

Den gången var det stora och mäktiga Nyheter Idag som, enligt Peter Wolodarski och andra liberala debattörer, tillsammans med Vladimir Putin avslöjade stackars lilla DN:s hjältemod och satte hela DN i gungning.

Nu är det alltså den mäktiga komikern Kringlan Svensson som ger sig på lilla maktlösa ”tidningen” DN i en samlad nätattack!

kringlan DN

Det är kulturchefen själv på DN som vill uppmärksamma den enorma attacken de är utsatta för och som består av hela ÅTTA tweetar! Fatta vilken press DN befinner sig under!

kringlan mot DN

Nåja, för att vara lite allvarliga, detta är det första som ligger bakom. Det är DN som ringer upp ställen som bokat Kringlan och lite subtilt låter förstå att det är bäst att de avbokar igen. För det är den ENDA orsaken att ringa upp och förhöra om de bokat en komiker samtidigt som de frågar om de känner till vad han sagt på twitter. Eller det är MER än subtilt. Så DN vill alltså pissa på en som förlorat nästan allt på grund av ett gäng jävligt olämpliga tweetar när han var full (eller var det hög?) och som han dessutom bett Linderborg om ursäkt för (det var Linderborg som var måltavlan för tweetarna och vad jag förstått så har hon sagt att det är lugnt).

Han förlorade alltså verkligen allt, alla uppdrag han hade förlorade han och det var snabbspår rakt ner mot botten. När han nu försöker kravla sig upp igen står DN där och stampar på hans händer samtidigt som de pinkar honom i huvudet. De vill att han ska gå under totalt helt enkelt. Detta ledde alltså fram till ytterligare hela SJU tweetar om DN Kultur. Stackars lilla DN och Björn Wiman, hur ska de klara sig?   :-/

kringlan mot DN1

kringlan mot DN2

kringlan mot DN3

kringlan mot DN4

kringlan mot DN5

kringlan mot DN6

Detta är alltså ”nätattacken” mot DN? Det finns säkert några fler tweetar där DN nämns i mindre smickrande ordalag och kanske även något på facebook men knappast någon ”nätattack”. Syftet är glasklart, håller man på att klättra upp så står DN där och puttar ner igen. En tydlig maktmarkering. Han ska ner i det djupaste hålet och stanna där enligt Wiman och DN. Det ska de se till…

Undrar när DN är nöjda? När han går i trasor och är tvungen att panta burkar som han hittar i sopkorgar? Lever på socialbidrag? När tycker DN att man är tillräckligt långt ner? Hur mycket tjänar Björn Wiman? Jo, år 2013 tjänade han 1 437 900 kronor… Han är det alltså som plockar fram minikuken och pissar Kringlan i huvudet.

Nu är det så här att jag aldrig hört Kringlan mer än när han var med på Sommarlov och något avsnitt av podden tidigare, han kanske är skittråkig. Kanske helkass till och med. Men då ska han förlora på grund av det och inte tack vare en arrogant mångmiljonär till kulturchef på DN som har hybris och vill leka diktator och bestämma vem som ska få leva och vem som ska få dö! Maken till arrogant beteende alltså!

Jo jag skrev faktiskt minikuken ovan för Wimans beteende måste bero på kompensation. Finns ingen möjlighet att bete sig så grisigt annars…

Hatar sånt äckligt skitbeteende som DN och Wiman visar upp! Jag har svårt att se att någon under 2016 kan toppa småaktigheten, oginheten och missunnsamheten som de visar upp till allmän beskådan!

Så bara därför, här är information om hans show.

Och här kan man köpa biljetter!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

103 kommentarer

 1. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2016

   Förstår att Bali häpnar över galenskapen som frodas på Lekskolan i Södertörn.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/29/2016

    Samtidigt oroväckande att det var nyheter för honom. Tanja Berkvist är ju inte direkt okänd i borgerliga kretsar.

    Svara
  • Södertörns högskola är ground zero för det mesta av de idiotiska läror vi blir plågade med.

   Svara
  • Daesh har slopat matte i skolorna (och färgpennor), för det behövs inte. Södertörn slopar det mesta av vetenskap. Hm.

   Svara
  • Rikard

    /  01/29/2016

   Hej.

   Har säkert refererat detta tidigare: Sokal Affair, eller Sokal hoax. Om hur man drar ner brallorna på genusteoretiker av von Wrights slag.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Havre flarnstad

     /  01/30/2016

    Eller hur skrämmande med idér som att vad du känner är rätt även är korrekt och att det kan vara kränkande för elever att bli tillsagda när elevens bakgrund och känslor kan rättfärdiga ett helt annat svar än vad facit anser.

    Blir fantastiskt när stollarna ska applicera det på lite mer realistiska ämnen som matematik eller fysisk. I vardagslivet kan det bli spännande att förklara för kioskturken att han minsann bara får hälften betalt för det är så min uträkning känns.

    P.s Den som inte känner till Sokal blåsningen kan läsa här mycket underhållande och samtidigt tragiskt.

    http://hoaxes.org/archive/permalink/the_sokal_hoax

    Svara
 2. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
 3. MiT

   /  01/29/2016

  Jaha, så det som var myter och hittepå för bara några månader sedan är önskvärt nu…

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2016

   Godhetsapostlarna vänder kappan efter vinden så snabbt att de skulle kunna försörja Sverige med El om det gick att fånga energin deras kappvändande genererar.

   Svara
  • Erik den förste

    /  01/29/2016

   ”Samtidigt är det viktigt att barn får rätt till en omedelbar rättslig prövning om deras ålder skrivs upp.”

   Älskar verkligen den meningen!
   Om barn är vuxna är det viktigt att de får en omedelbar rättslig prövning – om de är barn.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/29/2016

    Det är något fundamentalt fel i tankeförmågan hos ”de goda”. Barn som är vuxna är barn. Gärningsmännen är 15-åriga pojkar fast de är män. En del gärningsMÄN är ”hen”. o.s.v. o.s.v.
    De här postmodernisterna är så insnjärda i alla tabun och språkliga omvägar att de inte märker hur totalt idiotiskt de uttrycker sig hela tiden.

    Svara
  • Ivar L

    /  01/29/2016

   Hon har kanske upptäckt att det finns fler möjligheter än kol14-metoden?

   Skämt åsido, vilket monumentalt hyckleri. Något för DN att engagera sig i istället för att krossa Kringlan. Han är ju (med viss rätt) ute i kylan i vilket fall.Dahlin borde dit med med tanke på falskheten och populismen hon uppvisar.

   Svara
  • Kristian

    /  01/29/2016

   Hon vet naturligtvis hur man uttrycker sig tillräckligt vagt för att inte avslöjas med rena lögner. Insinuationer och att byta ämne däremot går utmärkt.

   2015 Juli 23

   2015 November 1,

   Jag tror hon menade ”finns inte”.

   2015 November 6

   (Här diskuteras hur några av ”myterna” är myter, eller vad man skall säga:
   http://asiktsfacit.blogspot.se/2015/11/aldersbedomningsdjungeln.html)

   Vet inte när den här skrevs:
   http://unvis.it/www.svd.se/replik-fran-radda-barnen-vi-ar-de-forsta-att-sla-larm

   2015 December 18
   http://unvis.it/www.svt.se/nyheter/inrikes/debatt-om-ensamkommande-barn-till-sverige
   ”[…] att det förekommer i någon större utsträckning är en vandringssägen
   […]
   Drivkraften att ljuga om sin ålder är överdriven.
   […]
   (Migrationsminister Morgan Johansson (S) och Miljöpartiets talesperson i migrationsfrågor, Magda Rasmusson, valde att inte delta i debatten.)”

   Svara
  • Intenso

    /  01/29/2016

   Prästens lilla kråka skulle ut och åka….

   Svara
 4. Hmm

   /  01/29/2016

  Sveriges sista riktiga journalist?

  ”Men jag kan som journalist inte gå ut och berätta sagor. Och vi som redaktion kan inte ta ställning. Vi hade varken ansvar för att stänga lägret eller hjälpa dem som bodde där. Vårt ansvar var att berätta om deras verklighet.”

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/janne-josefsson-motte-malmopubliken/

  Svara
  • Gigas

    /  01/29/2016

   Var går gränsen mellan ett hårt vinklat reportage och en saga? Något för JJ att fundera på kanske.

   Svara
   • Pelle2

     /  01/29/2016

    JJ hade inte behövt vinkla reportaget överhuvudtaget. Det räcker ju att rakt av beskriva myndigheternas flata beteende gentemot markockupanterna. Hur är det möjligt att dom låter medborgare från andra länder sätta sig över Sveriges lagar och påstå att dom inget kan göra ?

    Svara
    • Gigas

      /  01/29/2016

     Jag skrev det mer som en allmän fråga, inte med tanke på just det här reportaget.

     Svara
     • Pelle2

       /  01/29/2016

      Ok. Visst vinklar Janne sina reportage men jag föredrar en orädd journalist som JJ framför de strykrädda kollegorna han har som springer myndigheternas och åsiktskorridorens tillskyndares ärende.
      Jannes reportage skapar debatt medan hans fega kollegor stryper debatten.

     • Gigas

       /  01/29/2016

      Jag håller med, han vill i alla fall diskutera saker även om de är obekväma.
      Något som borde vara en självklarhet för alla som bor i en demokrati.

  • Pelle2

    /  01/29/2016

   Citat från Josefsson från artikeln:

   Det var vidrigt, tyckte Josefsson, som av många har fått skulden för att lägret utrymdes och dess invånare kördes bort.

   Men det upprörande var ju att lägret med fyrahundra invånare kunde få finnas så länge mitt i Malmö utan att någon ingrep och utan att journalister tidigare berättade för alla hur det var därinne, tyckte Janne Josefsson.

   – Ett samhälle som har kapitulerat är något av det farligaste som finns. Man hoppades i det längsta att detta lägret skulle rinna ut i sanden, att de som bodde där skulle sticka därifrån. Man hävdade att man inte kunde göra något. Men efter vårt program gick det alldeles utmärkt att göra något. När makthavarna fick se hur det såg ut inne i lägret reagerade de och då gick det snabbt.

   – Visst, medgav Janne Josefsson, aktivisterna hatade mig efteråt och gav mig skulden för att lägret revs. Men jag kan som journalist inte gå ut och berätta sagor. Och vi som redaktion kan inte ta ställning. Vi hade varken ansvar för att stänga lägret eller hjälpa dem som bodde där. Vårt ansvar var att berätta om deras verklighet.”

   Håller helt och hållet med Josefsson. Det går alldeles utmärkt att köra bort svenska medborgare som ockuperar mark men om Romer gör detsamma i stor skala så gick det inte.Tänker t.ex på hur myndigheterna körde bort hemlösa från mark i Skarpnäck. Då var det inget snack om saken. Det visar hur rädda myndigheterna är för att bli brunmålade av
   godhetsapostlarna och Twittervänstern.

   All heder åt Josefsson som inte duckar för skitsnacket från godhetsapostlarna !

   Svara
   • Ivar L

     /  01/29/2016

    Aktivisterna har all möjlighet i världen att gå samman på lämpligt sätt och ordna boende om de vill. Säkerligen finns det någon med mark, fritidshus, tomt e.t.c. Men det gör de inte för det handlar aldrig om tiggarna egentligen utan om deras egna egon och, inte minst, njutningen att få fördöma andra och känna sig god.

    Svara
    • Precis, men sanningen är väl att de inte egentligen är sugna på att hålla reda på ett osanitärt tiggarläger. Helst ska någon annan betala notan.

     Skulle några romer/tiggare besätta sig i flera månader på deras privata ägor så skulle nog tonen låta annorlunda om man säger så…

     Svara
     • Motvals

       /  01/30/2016

      Nu får ni alla tycka att jag är helt dum i huvudet,Men det glädjer mig att se att du har höjt ”tonen” i dina kommentarer Polyester Poontang
      Det var bara det jag ville säga

 5. Pelle2

   /  01/29/2016

  Tycker att Dn,s agerande mot Kringlan är vidrigt. Han förtjänade all kritik för sitt uttalande mot LInderborg men han bad om ursäkt och blev tydligen förlåten av henne.Han blev också av med en hel del jobb pg.a bråket med Linderborg så han har blivit straffad för sitt beteende. Att då som DN gör att fortsätta jaga Kringlan är ju ren förföljelse.

  Sedan kan jag ju tycka att Kringlan är osmart när han kallar Dn,s kulturredaktion för horor.
  Han kommer aldrig vinna en strid mot DN på det sättet. Det hade räckt att ifrågasätta deras drevande mot honom.

  Svara
  • Motvals

    /  01/30/2016

   Är inte det en del av hans ”humor” att vara provocerande och vulgär ?
   Alltså skulle man kunna hävda att han kallar kulturkoftorna för horor som ett ”skämt”
   Sen om man tycker det är roligt eller inte det kan ju inte hjälpas.Det är ju få som klarar av att få till en sån hysteriskt rolig kommentar som Schyffert när han pikar om netflix och pizzor.(sen att han förmodligen var seriös,tja,ett klockrent 1.a klass uttalande kanske,smaken är som baken)

   Svara
   • Havre flarnstad

     /  01/30/2016

    Tankar om Kringlan och DN’s drev med avbokningar som följd.

    Kringlan gjorde bort sig med hoten mot Lindeborg inget snack om saken men efterspelet är för extremt där precis allt som han ens nuddat vid avslutas och teateruppsättningar där många andra medverkande förlorar jobbet läggs ner.

    Samtidigt höjs andra kulrurpersonligheter till skyarna och belönas efter diverse mordhot och upprepade övertramp ett av många exempel är kartellen och frontmannen Sebbe vars standard vokabulär inbegriper samma ord och än värre så fort han öppnar truten.

    Dubbelmoralen och måttstocken är sjuklig i vår lilla kulturvärld där den som hotar rätt och även fysiskt begår övergrepp kan bli hyllad för sina andra verk medans den som ger sig på fel personer eller politik ska bli brännmärkt för livet den som öppet stödjer personen likaså.

    DN jobbar hårt på att förtjäna allt förakt och sänka tidningen djupt med dödgrävaren Wolodarski vid rodret.

    Svara
 6. Pelle2

   /  01/29/2016

  Lyssnar på morgonpasset om att folk under 16 eventuellt skall förbjudas att vara på sociala medier enligt något eu-förslag.
  Då säger Kodjo att det borde vara ”Vita,kränkta män” som inte borde få använda sociala medier. De andra programledarna skrattar förstås och håller med.
  Om han hade läst t.ex din blogg skulle han se vilka hatiska uttalande som görs av radikalfeministerna och godhetsapostlarna inom framförallt vänstern.Det har han naturligtvis inget emot och kommer heller aldrig kritisera dom för.
  Det handlar då heller inte om någon marginaliserad man som hänger på internet utan offentliga personer som Fredrik Virtanen och Kakan Hermansson t.ex.

  Vilka hycklare dom är !

  Svara
 7. MiT

   /  01/29/2016

  Ok, de vill ha högre åldersgräns på sociala medier. I Sverige kan man ju inte skilja en 30-åring från en 16-åring, så hur ska de göra på alla hem för ensamkommande…? I praktiken kommer man ju då att förbjuda fullvuxna att använda facebook 😛

  Ministerns besked: Åldersgräns på sociala medier”
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-far-aldersgrans-for-sociala-medier

  Svara
  • Kristian

    /  01/29/2016

   Tycker delvis det är ett bra förslag då sociala medier tydligen förvandlar folk till idioter på samma sätt som de värsta Big Brother-kopiorna.
   Men det kommer bara att påverka de salongsfähiga företagen. Snart nog kommer ungdomar att lära sig använda Tor, proxy och annat för att kringgå bestämmelserna.
   Eller skall man IP-blocka allt som inte fysiskt är i Sverige?

   Till syvende och sist måste föräldrar ta ansvar. Det är besvärligt, men det finns inga genvägar.

   (Genomsnittåldern för en facebookanvändare i Väst lär vara drygt 40 år.)

   Svara
   • Nilsson

     /  01/29/2016

    Varför proxy/tor? Räcker väl med ett fingerat personnummer?

    Svara
  • Det har varit bråk vid några krogar där de utfattiga barnen ville komma in trots att de var barn. Dörrvakterna borde skilja på låtsas-ålder och riktig ålder?

   Svara
 8. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  01/29/2016

   Relevant observation.
   Man kan inte sälja ett hus i ett krigsområde och knappast i ett område som ligger i riskzonen heller. Det går ju knappat att sälja hus i avfolkningsbygder i Sverige ens.

   Svara
  • Tunisien har väl inte haft krig sedan 1943 när Rommel och das Deutsche Afrikakorps fördrevs tillsammans med hoper italienare som krigade för det nya romerska riket? Men alla som undrade hur det kan uppstå så mycket krig och stridigheter i MENA har väl slutat att undra nu?

   Svara
 9. trollan

   /  01/29/2016

  Hittade för ett tag sedan ett fall som bara presenterats på alternativ media där en person dödat en annan. Straffet blev rätt lågt då det sågs som vållande av annans död. Enligt presentationen så var det en nazist som dödades. Med 5 knivhugg. Straffet blev 18 månader fängelse, vilket blev 9 månader i häktet så han ska ha släppts fri efter rättegången.

  Alla människor har rätt till en andra chans naturligtvis, och det tyckte DN med som anställde honom som redaktör.

  Det är intressant att man från samma tidning inte anser att man ska ha samma möjlighet till andra chans om man som komiker uttalat sig olämpligt. Tillräckligt olämpligt för att jag personligen inte känner att jag är så intresserad av hans humor. Men det känns som det ska vara upp till var och en att ta det beslutet och det ska inte vara DN som beslutar vem som får komma tillbaka och vem som ska stanna på botten.

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2016

   Kringlan har ju inte samma värdegrund som DN så då skall han naturligtvis jagas.
   Det går däremot bra att anlita sådana som Kakan som öppet hatar män och poliser och förespråkar plankning på t-banan.

   Svara
  • T

    /  01/29/2016

   DN Motors redaktör.

   Svara
 10. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2016

   Länken till Dagsavisen funkar inte så man kan inte se vad dom föreslog.
   Bilden visar ju dock vilka omogna människor som representerar Fi när deras enda svar är två uppsträckta långfingrar.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/29/2016

    Det är mycket långfingrar från feminismen nu.

    Svara
   • Havre flarnstad

     /  01/29/2016

    Den bilden som för evigt kommer vara inpräntad i mitt sinne gällande V och MP är livesändingen från sista valvakan där ribban sänkts till att skrika, peka finger och sjunga ramsor så fort SD kom på tal. Oavsett vad man tycker om andra partier är det ovärdigt och barnsligt.

    Det största nöjet var bilderna på radikala småtjejer storgråtandes i kör när valresultatet för Schymans apostlar sjönk in för dom tidigare så självsäkra kultisterna.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/29/2016

     Och feministen på Guldbaggegalan. För att inte tala om SCUM, pjäsen som är ett enda långt långfinger. Hur tror de det skall kunna bli jämställdhet med den inställningen? Oj… jag glömde, de vill inte ha jämställdhet, de vill ha hela makten.

     Svara
     • Motvals

       /  01/30/2016

      Det mest efterblivna av allt är att man har gett SD en total underdog position,och ALLA älskar en underdog.Det finns fan forskning inom psykologin som bevisar det.Att ingen av de andra partierna förstår att de helt enkelt serverar SD en seger till nästa val är helt ofattbart.

      Och nej.
      Att SD förmodligen kommer att vinna är inte bra.
      Men det är de andra partierna som gör det möjligt.
      Dessutom eftersom Mp och S nu genomför större delen av vad SD haft som kärnfråga hela tiden,då finns det en risk att ”Nisse i Hökarängen” tänker fan det kanske blir ännu bättre med SD vid makten.och på så sätt har SD tjänat in ännu fler röster.

      @Sjuklöverpartierna Ni vill verkligen att Sverige ska gå under till varje pris eller hur?Ni har bäddat fint åt SD och när de får makten, så är det redan ett färdigt Kaos ni serverar.Det ni vill är att bara kunna komma undan, och skylla på SD för att allt går åt helvete.Är det inte så ?Vi är många som ALDRIG kommer glömma att det är ni som gjort och gör det möjligt.

 11. Ivar L

   /  01/29/2016

  DN har blivit helt bisarra. Tänk att jag en gång läste tidningen och tyckte de stod för en god sak. Glad att jag sade upp prenumerationen tidigt och inte bidragit till att finansiera förtryckare.

  Svara
  • DN var den tidningen jag prenumererade så fort jag kunde läsa svenska vilket skedde efter tre månader i landet. Som Ivar ovan är jag glad när jag sa upp tidningen tidigt .
   Jag läser inte ens nätupplagan om inte någon vettig person tipsar om något speciellt
   .
   Det finns andra källor även om det är svårt att undvika strunt och lögner. Lärde mig i Universitet på den gamla goda tiden att man måste ha minst tre oberoende källor innan man kan påstå sig veta sanningen. Så jäkla svårt idag. Och, vad är sanning, vad lögn?

   Svara
 12. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
  • Kristian

    /  01/29/2016

   Advokater har migrationsmål på skattebetalarnas bekostnad i många år.
   Ingen tjänar mer på detta som inte driver flyktingförläggning.

   Svara
   • T

     /  01/29/2016

    Synnerligen lönande sysselsättning som flyktingombud. men staten är långsamma betalare.

    Svara
    • Kristian

      /  01/29/2016

     Intressant, visste inte det sistnämnda.

     Svara
     • T

       /  01/29/2016

      Hörde en bekant nämna 6 månader efter fakturadatum.

     • Kristian

       /  01/29/2016

      Aj. Det klarar man inte utan buffert, företag, och väl tilltaget arvode. Tror fan att det blir dyrt.

   • Motvals

     /  01/30/2016

    ”Detta måste ses som ett kvitto på en opposition som inte vill regera utan mest sitter på läktaren och gnäller.”

    Svara
  • michael

    /  01/29/2016

   Samma försvarstal många nazister hade efter 1945.

   Svara
 13. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  01/29/2016

   Förstår att det svider hos godhetsapostlar som Ramberg när verkligheten kommer ifatt deras förvridna världsbild.
   Det är ju dock ett gigantiskt hyckleri när sådana som hon som brunmålade sina åsiktsmotståndare inte vill ha någon kritik mot sig själv.

   Svara
   • Kristian

     /  01/29/2016

    Dåvarande folkpartisten Mauricio Rojas tog upp integrationsproblem för TIO ÅR SEDAN! Vill minnas att han tyckte man kunde ta emot fler (än vad som kom då). Förföljdes externt och internt och lämnade landet utan att ens ha nämnt ”volymer”.

    Svara
  • Rikard

    /  01/29/2016

   Hej.

   Hon låter som en gammal sketch: ”Det hade vi ingen aaaning om…”

   Eller så fattar hon inte skillnaden på att regera, reagera och agera.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 14. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  01/29/2016

   Kan någon vettig människa begripa detta?
   Vem som helst inser ju att det inte håller i längden. Dels lär man migranter att polisen är ofarlig och dels får man ju etter värre den dagen en stor del av befolkningen får upp öronen. Och framförallt så motarbetar man inte brottsutvecklingen, polisens främsta uppgift. Det är landsförräderi att agera på detta vis. I nivå med att tiga om neurosedyns risker för gravida. Har vi inte lärt något av historien?

   Svara
 15. Dreadlock

   /  01/29/2016

  Martin Soneby gjorde en enkel liten Twitteraudit på DN-Kultur.

  Visar sig att 95 % av twitterföljarna är rent båg. Av 80 000 följare så blev det 4000 kvar.

  Detta tycker man regelbundet kan köra ner i halsen på DN-Kulturs redaktion. I tid och Otid. Buss på bara, varje timme på dygnet. I all evighet . J-a Fifflare.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/29/2016

   Först Wolodarskis falska 2/3 och nu DN Kulturs falska 19/20.
   De är ju ta mig f-n helt otroliga DN. Vad är det för trollfabrik de driver?
   Snacka om att kacka bigtime i eget bo.

   De är ju helt körda för all framtid hos den upplysta delen av befolkningen.
   Skall försöka inflika DN:s otrovärdighet närhelst jag kan i fortsättningen.

   Svara
  • michael

    /  01/29/2016

   Det är rent ut sagt för jävligt detta är bedrägeri eftersom DN använder dessa siffror för att tillskansa sig reklamköpare.

   Svara
  • Erik den förste

    /  01/29/2016

   Är det någon som seriöst trodde på att DN Kultur skulle ha 90 000 följare?

   Inte heller lär det vara så att DN Debatt har 193k riktiga följare eller att DN har 158k riktiga följare.

   DN: 61,402 Real
   96,040 Fake
   Followers
   (39 %)

   DN Debatt: 28,193 Real
   93,327 Fake
   Followers
   (23 %)

   Och observera att DN Debatt har fått c:a 70k följare till sedan det gjordes en audit. Procenten lär alltså vara rejält lägre nu.

   Svara
 16. MiT

   /  01/29/2016

  Från november när trigger warnings i gymnasiet var på tapeten

  ”Lita aldrig på en tonåring”
  http://lt.se/asikter/gasttyckare/1.3236752-lita-aldrig-pa-en-tonaring

  Svara
 17. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
 18. Maria

   /  01/29/2016

  Alltså, hur lågt kan DN sjunka? Förfölja och straffa ut en egenföretagare för att denne uttalat sig kritiskt om DN. Hur var det nu, ska man sparka nedåt eller uppåt?
  En intressant artikel i ett annat ämne:
  http://fof.se/artikel/vissa-saker-ar-inte-forhandlingsbara

  Svara
 19. Ivar L

   /  01/29/2016

  OT Men läs Ungerns svar till Maria Ferm när hon påstod att Ungern sätter flyktingar i fängelse. Oerhört intformativt och viktigt. Oavsett vad man tycker om Orban råder det knappast någon tvekan om att Ungern är ett av de EU-länder som faktiskt lever upp till de åtaganden som Schengen innebär.

  Svara
 20. Ivar L

   /  01/29/2016

  Ära den som äras bör.
  Nu slår äntligen utländsk press upp stort om den svenska ensamkommandebluffen:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3422000/Just-old-think-migrant-children-Alarming-pictures-shed-light-growing-scandal-amid-asylum-crisis.html

  Vi vet ju alla en kär svensk sajt som skrev om detta för länge sedan. 😉

  Vem vet, plötsligt kanske till och med DN upptäcker bluffen, fast Nyheteridag måste kanske först skriva om att DN döljer den i så fall.

  Svara
 21. Svenne

   /  01/29/2016

  OT: #kod291
  http://unvis.it/www.svd.se/svd-avslojar-tusentals-incidenter-i-polisens-flyktingkod

  ”SvD kan nu avslöja att det under kod 291 döljer sig över 5 000 inrapporterade händelser.

  I en riksomfattande lista över kod 291 som SvD tagit del av, framträder bilden av en svår och orolig situation för asylsökande, polis och personal på flyktingboenden.

  SvD har sammanställt informationen från incidenterna i som samlats under polisens kod 291.

  Under de cirka fyra månader som ärenden förts in under koden så har det rapporterats flera typer av brott och incidenter. Här syns många fall av våldsbrott och hot; 450 rapporterade bråk, 559 registrerade fall av misshandel, nio rån, 194 fall av olaga hot och fyra våldtäkter.

  Dessutom finns här 37 fall av självmordsförsök, 26 sjukdomsfall, 42 ärenden registrerade som ”psykiskt sjuk” och tre dödsfall. Ärendena är spridda i hela landet, alla tidpunkter på dygnet och under alla veckans dagar.

  Under koden 291 ingår även två bombhot, 58 bränder, 239 fall av automatlarm från brand och 96 försvunna personer.

  Att polisen står under hård press framgår tydligt. Utöver de incidenter som redan nämnts finns även 161 polisinsatser, 912 ”bevakningsuppdrag”, 109 fall av ”utredningsarbete” och 869 kontroller av person eller fordon.”

  Svara
  • Motvals

    /  01/30/2016

   ”Under koden 291 ingår även två bombhot, 58 bränder, 239 fall av automatlarm från brand ”

   FY, elaka Sd-Svansen och Breiviknazister har alltså förklätt sig till ensamkommande barn och eldat på så att de stackars asylanterna får ta skulden.
   De visste förmodligen hela tiden att polisen skulle koda det 291,för det hade KGB och Putin berättat för dom redan innan polisen visste själva.Typiskt SD!

   Svara
 22. Svenne

   /  01/29/2016

  OT: ”utåtagerande”

  Svara
  • Rikard

    /  01/29/2016

   Hej.

   För att klargöra: termen ‘utåtagerande’ används inom såväl psykiatri som inom skolan, och åtminstone i skolan använder vi den för att de tidigare begrepp vi hade numera anses befläckade och behäftade med alltför negativa associationer. ‘Utåtagerande’ skall alltså läsas som både ‘asocial’ (inte osocial, utan i avsaknad av socialisering; tänk halv-vild hund), ‘våldsbenägen’ (eftersom personen lärt sig att man får sin vilja fram med hot och våld) samt ‘empatistörd’ (saknar empati/uppvisar psykopatiska tendenser; en person som inte slår ett eller två slag som en markering utan fortsätter attackera tills den blir hindrad eller utbrottet ebbar ut). ‘Utåtagerande’ är ett rejält skönmålande, och den som på sin arbetsplats skall jobba med barn eller vuxen med den beteckningen bör tänka på följande:

   1. Låt inte den personen vara mellan dig och utgång
   2. Släpp inte personen med blicken oavsett vad som sker
   3. Var aldrig ensam med den personen
   4. Arbeta aldrig med personen utan att andra vet med vem du är, var du befinner dig, och när du väntas vara klar
   5. Håll särskilt noga koll på vad personen gör med sina händer
   6. En utåtagerande person tänker i konfliktmönstret; vinna/förlora, där förlora alltid skall undvikas. Oavsett metod eller kostnad på sikt
   7. En utåtagerande person kan tänka i flera led och kan förefalla helt lugn för att angripa när du sänker garden
   8. Vid en konflikt är personen alltid beredd och benägen att eskalera till hot och våld; personen har lärt sig att detta fungerar – du måste därför förekomma dylikt
   9. Överdriv hellre ditt säkerhetstänkande; chansa aldrig, oavsett omständigheter
   10. Vid uppseglande konflikt – lämna platsen fort och larma kollegor innan det går till öppna hot

   Du har bara ett liv – var rädd om dig.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Kristian

     /  01/29/2016

    Utan minsta raljans: de första punkterna låter nästa exakt som ett par artiklar jag läste nyligen. De handlade om att överleva en björnattack.
    Många björnar lever enskilt och har därmed inget behov av sociala signaler som de man ser hos hundar. Anfallet kan komma helt utan förvarning.

    Svara
 23. Man får inte göra upp register på folk med viss politisk åskådning ifall man inte är en kvällstidning. Att köpa uppgifter som kommer från kriminella databrott är kriminellt, häleri plus högst troligt även anstiftan – ifall man inte är en kvällstidning. Men ifall ett gäng vänsterextremister själva lägger upp en lista på sig själva? 2009 gav Forum för Levande Historia efter påtryckningar, långt om länge ut en expose av kommunismens brott mot mänskligheten som kompletterade den ursprungliga om nazismen. Högste kommunisten i landet gick i taket och fördömde detta som ”statlig politisk propaganda” i både tidningsartiklar och egen blogg. Sedan gjorde ett par hundra centralt placerade kommunister ett upprop mot detta – tydligen var hela knäckfrågan att man hade ironiserat med Jan Myrdals rapport från Kambodja (Kampuchea) under tiden för ”the Killing fields”, där han framställde landet som en idyll och Pol Pot som en hygglig prick.
  Uppropet ”… En sittande regering får inte använda skolans historieundervisning som sitt ideologiska vapen, vare sig genom enfrågekampanjer eller på annat sätt. …” är här: http://www.historieuppropet.se/
  Namnlistan – ”Undertecknare 466 st. (22/10 2010)” är här: http://www.historieuppropet.se/undertecknare.htm

  Kopiera och spara gärna, för kanske får någon för sig att radera materialet

  Svara
 24. Ola

   /  01/29/2016

  Om DN sabbar för Kringlan bara för att jävlas är det ju ett rätt vidrigt beteende. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att Kringlan är en riktig nolla som utan problem häver ur sig sådana saker som han gjorde på AMK Morgon. Kanske inte värst mot Åsa LInderborg, utan mer mot kulturrecensenten som skrev recensionen.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/29/2016

   Vad som hänt i Kringlans huvud är ganska obegripligt men det är ju inte DN:s uppgift att sabba hans liv. Om nu folk vill gå och titta på hans bravader på något hak i Stockholm så är det väl deras problem? Det berör en handfull människor som går dit frivilligt.

   DN påstår sig vara en liberal tidning men uppför sig som en politbyrå. Det är faktiskt riktigt skrämmande hur de har tentaklerna ute och försöker tysta människor på alla möjliga sätt. Kringlan är ju uträknad för längesedan. De sparkar på en som (med rätta) ligger samtidigt som de mörkar viktig fakta, ljuger, sprider foliehatteorier om att Putin är ute efter dem och fuskar med Twitterkonton. De uppför sig på ett oerhört obehagligt sätt och man undrar vad de egentligen är ute efter. Visserligen räknade jag ut deras extremfeministiska kulturdel för länge sedan men det här är av en annan kaliber. Riktigt läskigt.

   Svara
 25. Deutche Welle

   /  01/29/2016

  DM:

  Svara
 26. Kristian

   /  01/29/2016

  Känner bara igen en av dem, men litar på Rocki

  Svara
 27. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
 28. MiT

   /  01/29/2016

  Svara
  • De tror inte på vår åldersbestämning: egen utsago? Buu! Rasister hela bunten!
   Men dagens stora nyhet som jag stöter på lite överallt utomlands är de 80 000 som Regeringen inbillar sig kunna utvisa. Haha, det kommer inte att hända.

   Svara
 29. MiT

   /  01/29/2016

  Självklart dyker kommunikationsdirektören på Migrationsverket upp direkt i givakt och håller med. 2 minuter tog det innan han stod där stram i ryggen…

  Svara
  • Nykteroklok

    /  01/29/2016

   Fråga ställd lite bakom flötet: Vilket är problemet Ramberg talar om? Det är alltså ingen retorisk fråga ställd till Ramberg, utan till vem som helst som vill svara. Jag förstår att det handlar om flyktingsituationen, men menar hon något specifikt kring detta? Situationen på boenden, jätteprojektet med att föra människor ut ur landet, eventuella kulturkrockar? Skulle verkligen vilja veta vad det är som Hvinlund håller med om.

   Svara
   • michael

     /  01/29/2016

    Hvinlund håller med pga meningen Nu är inte tiden att söka syndabockar,ingenting mer ingenting mindre.

    Svara
    • Nykteroklok

      /  01/29/2016

     Det är absolut en möjlighet, vilket också skulle betyda att han i och för sig medger att han är inkompetent, men att han ogärna pratar om det.

     Svara
 30. Svenne

   /  01/29/2016

  ”Vi var naiva?”

  Svara
 31. Svenne

   /  01/29/2016

  #Kod291
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22159933.ab

  ”Efter ett 20-tal våldsamma incidenter, var Anders en hårsmån från att bli knivhuggen på ett HVB-hem.

  Han bestämde sig därefter för att säga upp sig.

  – För barnens och mina kollegors skull måste det komma ut hur det ser ut, säger han.
  En 22-årig kvinna knivdödades i ett bråk på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. Hon jobbade ensam – och nu vittnar andra anställda om situationen på deras arbetsplatser.

  Anders, som egentligen heter något annat, jobbade tills nyligen på ett kommunalt HVB-hem i Mellansverige.

  Men förra året sa han upp sig, efter att ha varit nära att bli knivhuggen under ett bråk på boendet.”

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/29/2016

   Pfft, ”town”… it’s a loosely defined suburb.

   Svara
 32. Svenne

   /  01/29/2016

  Blotar till opinionsgudarna?

  Svara
  • Kristian

    /  01/29/2016

   Jag trodde maktförhållandet var det omvända?
   Det låter som om Jar Jar Binks skulle offra Kejsaren.
   Eller Wesley Crusher offra Picard.
   Eller Herr Nilsson offra Pippi.
   Eller … en rumpnisse offra Mattis.

   Svara
  • michael

    /  01/30/2016

   Överallt där Jämtin verkat har hon varit en katastrof,men eftersom hon är kvinna och feminist har sossarna fått dras med henne.
   Det är ett klassiskt feministiskt tänk hellre än att erkänna att ens politiska analys är galen,så låter man hellre ett land och parti sjunka till botten.

   Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 1 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: