Den vanliga mannen

Den typiska mannen har Ronnie Sandahl skrivit en krönika om efter att förmodligen nogsamt ha konsulterat Sveriges absolut största expert på området, den tokroliga Bianca Kronlöf. Hon är den största experten på män som vi har eftersom hon haft på sig lösmustascher och spelat man jättemånga gånger på en teaterscen! Han passade antagligen på när de träffades under inspelningen av hans film.

Händelserna i helgen med flygblad och bråk kopplar han naturligtvis till en ”manlighet i kris”. Precis som ett duktigt verktyg ska göra!

Vad kopplar han ihop med ”manlighet” och svenska män då? Eftersom hela artikeln handlar om det så kan man ju lista upp det?

”Män i rånarluvor”

”rasistmobben”

”frontlinjen”

”stormade”

”spöas”

”rasister”

”fotbollshuliganer”

”vita kränkta män”

”våldta”

”främlingsfientlighet”

”kvinnohat”

”hamnar i samma båt”

”högerextremismen”

”Sverigedemokrat­erna i spetsen”

”etniskt och kulturellt rensade Sverige”

”den vite mannens återupprättelse”

”åsikter som utmanar vita mäns tolkningsföre­­träde”

””sverigevänner längst ut på högerskalan””

”nostalgiskt darr på stämman”

”De saknar ett vitt Sverige där kvinnorna stod vid spisen”

”män på samhällsstegens lägre pinnar åtnjutna viss makt, de bossade ­åtminstone över frugan och barnen”

”mindre makt”

”profitera på mäns känsla av att ha förlorat sin naturliga maktposition”

”Männen som stormade”

”De är helt vanliga män i helt vanliga rånarluvor”

”återerövra sin manlighet”

Det ovan är 100 ord ur texten som enbart är till för att kleta negativt så mycket det går. Går säkert att hitta några till om man vill. Några är ju meningar också och då blir det ju fler ord men de var nödvändigt att ha med för att visa i vilket sammanhang orden användes medan en del ord står för sig själva. Totalt innehåller hans krönika 409 ord…

Det ovan är alltså vad Ronnie Sandahl anser gäller för vanliga svenska män i Sverige idag. Ett riktigt radikalfeministiskt verktyg alltså. Här kan man läsa om hans film, uttryck som ”makt”, ”könsmakt”, ”maktrelation”, ”förena det politiska med det privata” och liknande. En karbonkopia på vilken radikalfeminist som helst.

Bianca Kronlöf

Undrar hur mycket han konsulterat Sveriges främsta expert på män och manlighet?

Och bara för sakens skull

kronlc3b6ffaktaruta

Folk går hem och grinar efter att ha varit på stand-up för att det var heteronormativt…

Och jag glömde, givetvis så vann Kronlöf en guldbagge för sin insats i Sandahls film. Nu har jag inte sett filmen alls och hon kan säkert ha gjort en riktigt bra insats i den men någonstans så gnager det att det är kotterier inblandade. Det är så många inblandade vars hela tillvaro går ut på att politisera allt och guldbaggen är inget undantag.

Bianca Kronlöf1

Och vill man politisera allt så vet man vad man får med Bianca Kronlöf. Bilden kommer från förra årets guldbagge-gala. Visst är hon tokrolig?

Kanske är orättvist mot henne att misstänka att det är kotterier inblandade när hon vinner, hon kanske verkligen förtjänade sin guldbagge i år? Men gör man karriär på att politisera allt och får massor av utrymma ENBART därför så får man också ta att misstankar kommer att det är samma sak inblandat även senare oavsett vad det handlar om.

Till sist, vad var det som egentligen hände i fredags? Hände allt som tidningarna blåst på med? Vad säger polisen om det? Inte så mycket faktiskt

Så Sandahl bygger en hel Gävlebock av något som kanske inte ens är ett litet halmstrå. Exakt det som radikalfeminismen är känd för att alltid göra oavsett vad det gäller.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. Pelle2

   /  02/03/2016

  Ja,Sandahl är en riktig hedersfeminist och en trogen medlem i godhetsvänstern.
  Måste kännas skönt att vara det goda undantaget från alla grisiga män för jag antar
  att det är så han känner sig…
  Eller så kommer han väl snart ut som ett radikalfeministiskt reformerat svin som sådana som han brukar göra.
  Kronlöf är ju också ett kapitel för sig. Jag som man skall inte döma eller bedöma henne som kvinna men hon tar sig naturligtvis rätten att döma alla män och tala om hur vi är.
  Hon är ju en självklar auktoritet på hur det är att vara man i kraft av hennes radikalfeministiska kvinnlighet…

  Svara
 2. Nilsson

   /  02/03/2016

  Nu kommer jag att låta tragisk men Ronnie har delvis rätt, dock handlar det inte om nån manlighet utan människovärde, det är när människor tappar sitt värde de begår dumheter.

  Svara
 3. MiT

   /  02/03/2016

  Ändrat i texten
  http://m.gp.se/nyheter/sverige/1.2978177-svensk-morkning-var-brittisk-forsiktighet

  Jag tycker ändå att det är intressant det här, varför skulle deras jurister helt på eget bevåg göra detta? Det låter inte riktigt sannolikt även om möjligheten finns? Är det verkligen sanningen som påstås? Nu kommer vi ju aldrig att få reda på om det var något annat som låg bakom deras beslut men att bara acceptera det ganska märkliga med att säga ”titta här är sanningen för det har de själva sagt minsann!” är ju också naivt? Som om de skulle säga om det var önskemål från Sverige som låg bakom?

  Svara
  • Artiklarna var tillgängliga i ett dygn eller två innan de blockerades i Sverige – rätt uppenbart att någon kontaktade dom, annars hade de varit blockerade från början då Dailymail har jourjurister som går genom deras artiklar.

   Och lol att kalla Ledarsidorna för ”högerextrem”, men allt som inte passar in i godhetsmänniskornas världsbild är ju extremt.

   Svara
   • Ivar L

     /  02/04/2016

    Efter som bonniermedier har kallat det för foliehattteorier att det skulle ha förekommit påtryckningar från Sverige mot Dailymail så gissar jag på att det är just bonniermedier som ligger bakom påtryckningarna mot Daily mail. Stämmer dessutom mycket väl ihop med deras nuvarande modus operandi (jmf fallen Julia Caesar och Nyheteridag).

    Svara
 4. MiT

   /  02/03/2016

  Ännu en tweet till samlingen med mailkorgsargumenten, han skrev ju en om att Daily Mail bara är rasistisk skitmedia till skillnad från våra fina svenska tidningar 😛

  Svara
  • Intenso

    /  02/03/2016

   Till CB Perlenberg

   Subject: Hej
   Medd: Du är en fjant och politisk vindflöjel.

   Svara
 5. MiT

   /  02/03/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  02/03/2016

   Jonna Sima är ett perfekt exempel på en företrädare för åsiktskorridoren.
   Det är ju dock lite jobbigt för henne att Sakine Madon är en rasifierad kvinna och journalistkollega.Då går det ju inte lika lätt för en identitetspolitker som Sima att brunmåla henne.Då får hon försöka tysta Sakine med lite mera subtila medel som att antyda att hon går mörka krafters ärende när hon letar reda på journalister som anser sig vara tystade av arbetsgivaren.

   Svara
  • Som sagt Jonna hade suttit på Af hela livet i ett land där nollor inte får jobba pga av sin fitta

   Svara
 6. MiT

   /  02/03/2016

  Svara
  • Rikard

    /  02/03/2016

   Hej.

   Man måste medge att hon är duktig på postmodern retorik dock. hon använder konsekvent ordet ‘ensamkommande’, istället för mer explicita eller snävare definierade termer. Om någon nu skulle kontrollera hennes påstående att det inte nämns något om ‘ensamkommande’ i de källor hon refererar till, och inte hittar ordet har hon ju tekniskt sett rätt. Att det ordet används för att slippa säga arab, afghan, muslim, invandrare, svensk, asylsökande, eller liknande har hon ju inte påstått, och den som drar upp det (förutsatt att sådana ord använts) kan utpekas som rasist: ‘Vad spelar det för roll var den misstänkte kommer ifrån?’

   Postmodernisters argumentation är så gott som alltid upplagd så att inget kan bevisas, och så att de alltid kan retirera bakom strikta lexikaliska tolkningar och semantiska krumbukter. Ett basalt exempel är frasen: ”Kan du skicka smöret?” med vilket så gott som alla förstår att betydelsen är ”Skicka smöret, tack”, inte en fråga om du har den faktiska förmågan till det.

   Frågan är om hon kan hänvisa till de polisutredningar hon nämner? För det är så man kan tvinga postmodernister som vingren att bekänna färg: kräv att källor och referenser namnges och preciseras. Kanske därför man hittar så många av den läggningen inom journalistkåren: där kan man ju gömma sig bakom källskydd när det passar, och utsätta Caesar för attentat när det inte gör det.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Rikard

     /  02/03/2016

    Tillägg:

    Tillämpar vi Vingrens metod och retorik på polisens meddelande om i fredags (Stockholm, Sergel) så kan vi inte hävda att det var svenska män som befann sig på platsen. Några uppgifter om etnicitet eller nationalitet finns inte i meddelandet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Pelle2

    /  02/03/2016

   Vingren påstår sig vara journalist och har en bakgrund i den vänsterextrema researchgruppen. Trots den bakgrunden lyckas hon inte gräva fram bevis på att grupper av ensamkommande och andra asylsökande har antastat tjejer på badhusen.
   Det var så svårt att hitta en sådan info att man till och med måste läsa DN för att hitta den.
   unvis.it/mobil.dn.se/sthlm/vi-ar-nedringda-av-oroliga-foraldrar/
   För det kan väl inte vara så att Vingren mörkar sådan info som inte passar in i hennes vänsterextrema och flyktingliberala världsåskådning ?

   Svara
   • Tror du hon fātt jobb pa kompetens?

    Svara
    • Pelle2

      /  02/03/2016

     Klart hon inte fick jobbet pg.a kompetens.Hon fick det på grund av rätta kontakter , pg.a att hon delar SR chefernas sjuka värdegrund,är vänster,kvinna och feminist.
     Det är väl så meriterna ser ut för de flesta som har anställts av publicservicebolagen de senaste årtiondena.

     Svara
 7. Jan

   /  02/03/2016

  Klassisk retorik från Sandahl. Man sjukförklarar de som har åsikter som inte stämmer överens med ens egna. På så sätt slipper man sakargumenten. Vad han egentligen säger är att de som sympatiserar med SD eller är emot massinvandringen är misslyckade, efterblivna ungkarlar på landet. Till skillnad mot honom som är en upplyst och lyckad innerstadskille med mediajobb.

  Svara
 8. KONSTIGA KÖNSROLLER VI FÅTT PÅ SISTONE

  Svara
 9. MiT

   /  02/03/2016

  Gäller detta den där Roosh eller vad han heter? Är inte det mer åt det satiriska hållet på ett elakt sätt som han håller på med? Att han använder radfems egna argument mot dem? Eller har jag totalt missuppfattat det lilla jag sett?

  Svara
  • Motkraft

    /  02/03/2016

   Det är naturligtvis vansinne att legalisera våldtäkt och killen verkar ha en totalt vidrig syn på kvinnor.

   Men jag undrar varför alla är så rädda? Varför det höjs röster om att förbjuda honom att tala på en offentlig plats? Vad är det farliga i att en idiot står med en megafon och säger vidrigheter inför en handfull anhängare? Vi har lagar som säger vad man inte får säga offentligt, och om han gör det så ska så klart polis agera. Men vilken enorm skada skulle det göra om han står där och säger de vidriga saker han tycker?

   Det är den där med ”värdegrundsdemokratin” igen. Alla med ”fel åsikt” ska tystas, censureras. Så många i vår tid som totalt förlorat begreppet om vad ”demokrati” är.

   Men för att förtydliga, jag delar inte alls hans åsikter. Men undrar bara varför det är så viktigt att han inte får säga dem?

   Svara
   • MiT

     /  02/03/2016

    De är nog rädda att folk ska upptäcka att vi har massor som honom i Sverige antar jag? Radfems och hela genusfältet t ex. De säger ju exakt samma saker som han gör egentligen, inga vita män=inga kvinnor/hbtqabcdefgh, safe spaces osv? Han är ju bara en något skruvad spegelbild av dem själva? Vad gan visar tydligast är ju att emdia inte kollar upp så noga om det handlar om något som de själva tror är rätt/fel eftersom det i alla fall för mig är tydlig men skruvad satir. Han är deras spegelbild helt enkelt.

    Svara
 10. Vad som egentligen hände i fredags… Den ENDE som kommit med en vettig och lugn förklaring till det än så länge i media var Leif GW Persson i Veckans Brott.

  Svara
 11. Nixpix

   /  02/03/2016

  Sydsvenskan. Okänd man överföll kvinna http://bit.ly/1o5qBMA

  Svara
 12. MiT

   /  02/03/2016

  Svara
 13. michael

   /  02/03/2016

  Ingenting nytt under solen Sandahl pissar på män för att kunna göra karriär i kultur Sverige.
  Precis som många pissade på judar i 30talets Tyskland för att göra en karriär inom kulturen eller pissade på borgare i sovjet för att göra karriär.
  Det finns en förljugen bild bland kulturarbetare att dessa stått upp mot förtrycket men sanningen är att dessa varit väldigt få och dom håller man ivrigt fram,sanningen är att den stora majoriteten av kulturarbetare tycker och verkar för det som anses politiskt korrekt i samhället.Man brukar även hävda att kulturarbetare är mer empatiska vilket även det är en lögn dessa är få,dom flesta brukar vara mer radikala inom det som anses politiskt korrekt och brukar vara dom som är mest enögda och gärna pekar finger mot vad man anser vara personer med felaktiga åsikter,dessa brukar kulturarbetarna vara behjälpliga att avhumanisera och sprida hat om.

  Svara
 14. Kristian

   /  02/03/2016

  ”Omtentorna beror inte på att vi studenter är lata – snarare tvärtom”
  http://unvis.it/www.sydsvenskan.se/asikter/omtentorna-beror-inte-pa-att-vi-studenter-ar-lata–snarare-tvartom/
  ”När jag började studera pol. kand.-programmet blev jag dessutom uppmanad […] att engagera mig i något utöver studierna, med tydligare koppling till arbetsmarknaden. Så jag engagerade mig i Utrikespolitiska föreningen för att översätta mina kunskaper i handling. Min nuvarande post som ordförande för föreningen har gjort att mina studier aldrig har tagit så mycket stryk som de gör just nu, även om jag gör allt annat än medvetet försummar dem.
  […]
  bidrar till att våra val av utbildningsområden nedvärderas och som därmed kräver av studenten att skapa en starkare koppling till världen utanför läsesalen med hjälp av ideellt arbete vid sidan av studierna.”

  Hmm. Inser att pol. kand inte kommer att ge jobb. Gör andra saker för att få jobb. Erhåller studiemedel för att studera. Missar tentor. Slår inte upp ”fokus” i lämplig ordbok.

  Tankeövning: ”Jag har varit på gym tre timmar per dag och jobbat heltid på pizzeria. Det är inte för att jag är lat som studierna går dåligt.”

  Svara
 15. Ivar L

   /  02/04/2016

  Fördomsfria Ronnie:
  ”män på samhällsstegens lägre pinnar åtnjutna viss makt, de bossade ­åtminstone över frugan och barnen”

  Där har du kulturelitens n-grer i en liten ask. De bör förmodligen ha ståplats längst bak i bussen så fint folk får sitta i lugn och ro och diskutera feminism och bästa badhusen.

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: