Bön ska rädda de kristna i Mellanöstern

Det är ju inte helt obekant för de flesta att de kristna i vissa delar av Mellanöstern står inför ett folkmord, framför allt där IS drar fram men kristna har en jäkligt hård och utsatt tillvaro i de flesta muslimska länder i den regionen.

Nu har EU till slut slagit fast officiellt att man anser att det är just ett folkmord som IS begår på de kristna. Kanske inte så betydelsefullt EGENTLIGEN i praktisk handling men som symbol och tyngd blir det viktigt.

Kristna ska alltså utrotas från jordens yta enligt Islamiska Staten. Hur anser då vår biskop, Antje Jackelén, att man ska agera för att faktiskt rädda de kristna i de delar av Mellanöstern där de hotas av folkmord?

bön ska rädda mellanösterns kristna

Länken i tweeten går hit. Där finns också en förklaring till Nordbergs frågande om Svenska kyrkan är av annan åsikt.

bön ska rädda mellanösterns kristna1

Biskopen svarar en annan som påstår att Svenska kyrkan stöder det motsatta. Länken i hennes tweet går hit. Det jag gissar att hon vill visa är det här

Inför omröstningen har Nuri Kino gått ut i hård kritik mot Svenska kyrkan, som han inte tycker ställer upp tillräckligt mycket för sina utsatta trossyskon i Mellanöstern. Men EU-parlamentets beslut möttes av en snabb replik från ärkebiskop Antje Jackelén.

”Viktigt erkännande från EU-parlamentet idag. Pågående folkmord i Syrien. Må bön och arbete skydda systrar och bröder från våldets fasor”, twittrade hon ut någon timme efter omröstningen.

Karin Wiborn, generalsekreterare på Sveriges kristna råd, säger också att det här är viktigt, inte minst för alla de kristna som flytt till Sverige, och vars kyrkor är en del av den kristna ekumeniska gemenskapen.

– Vi har alla känt av och engagerat oss, och lider med kristna systrar och bröder. Det här är viktigt för alla kyrkor. Nu vill man bara att det ska sluta, att det blir fred, säger hon till Dagen.

Så bön och arbete ska alltså fixa biffen… Vilket arbete som de bedriver kan göra skillnad för de kristna i Irak som hotas av IS? Kvar blir ju egentligen bara bönen. Och hur effektiv den är tror jag de flesta anar…

bön ska rädda mellanösterns kristna2

bön ska rädda mellanösterns kristna3

Bön alltså… I Sverige 2016 så tror man att bön ska hjälpa mot folkmord… Nu är jag inte kristen eller troende på något sätt själv men jag kan förstå de som ber en bön när det är jobbigt, som en sorts tröst för sig själv, som något man gör på kvällen för att kanske orka med. Det förstår jag trots att jag i högsta grad är icketroende. Men som motmedel mot folkmord tvivlar jag rätt mycket på bönen faktiskt även om hennes valspråk är ”Gud är större” vilket på arabiska blir ”Allahu akbar”…

bön ska rädda mellanösterns kristna4

bön ska rädda mellanösterns kristna5

Då slänger hon fram en konkret bön

bön ska rädda mellanösterns kristna6

@hallonsa säger ju som det är, Svenska kyrkan har närmat sig partipolitiken på ett oroväckande sätt. Vi har kämpat för att kasta av oss kyrkans ok i Sverige och vi får inte släppa in dem igen!

Jag personligen tycker Ante Jackelén är ganska obehaglig, kanske mest på grund av hennes uppenbara politiska ambitioner. Hon är mest en förklädd aktivist och vad hennes agenda är vete fan. Jag vet bara att man måste hålla religionen borta från politiken och att Jackelén åtminstone vill det motsatta.

Ju mer religion man för in i det offentliga desto mer förtryckande blir religionen och staten för befolkningen. Religion ska helst enbart hållas privat hemma så mycket det bara går eftersom den ALLTID har använts av människor för att tillskansa sig makt, pengar och inflytande för egen personlig vinning. Vi ser ju hur det ser ut i de länder där religionen är lagen? Är ju därför det håller på att ske ett folkmord på kristna i Mellanöstern? Vem vill att Sverige ska gå åt samma hål…?

Men det här med bönen som motmedel mot IS, jag tror knappast IS skakar av rädsla direkt. Om jag vore kristen i Irak och IS snart knackade på dörren skulle jag nog säga ”Skit i bönen och gör något konkret!”.

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Att de tokreligiösa tror att våran gud är större än deras, är väl förvisso ett ärlighetstecken?

  ‘Om vi bara ber tillräckligt hårt, så kommer Gamla Testamentets Gud tillbaka och straffar kättarna med jordbävning och gräshoppor’

  Fast vi vetenskapsmän svarar med #facepalm

  Svara
 2. Det är väl inte så konstigt att en biskop tror eller iallafall hoppas att en bön ska leda till något bra? Varför är hon annars biskop?
  Och de kristna som förtrycks för sin religion är sannolikt ännu mer religiösa än hon eftersom de hellre är kristna och kanske mördas för det än skippar kristendomen.

  Svara
 3. Svenne

   /  02/06/2016

  Arpi om folkmordet på Iraks kristna:

  Svara
 4. Svenne

   /  02/06/2016

  Svara
 5. Anders

   /  02/06/2016

  Om man nu tror att bön till sin omnipotenta gud ska hindra folkmordet på kristna och morden fortsätter, vad drar man för slutsats av det? Det logiska vore att gud isf inte bryr sig om varken böner eller mord, eller att gud inte är omnipotent.

  Svara
 6. Gigas

   /  02/06/2016

  Det bästa vore om alla troende la ner vapnen och bara använde böner och förbannelser mot varandra, om de nu måste hata oliktänkande. Det skulle drastiskt minska dödandet och visa hur mäktiga deras gudar är utan fotfolket.

  Svara
 7. Svenne

   /  02/06/2016

  Arpi gisslar Svenska Kyrkan:

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: