Möte i Expobunkern

Sta… Expo har dömt vid folkdomstolen och domen blir skyldig till det oerhört grova brottet ”trycka på gilla.knappen på facebook”! Sådana grova folkbrott måste stävjas omedelbart, de är nästan värre an tankebrott!

Och Henko från IRM sa ju i TV att han hade en film som visade hur 50 huliganer marscherade framför dem. Här är filmen (facebook) Vad den visar vete fan faktiskt.

henkos film1

Han kanske har rätt i vad han skriver, det vet jag inte och troligtvis inte han själv heller eftersom filmen bara visar några människor som går fram och tillbaka. Däremot verkar filmen mer visa vilka Henko omger sig med tycker jag? Har ju sett på andra bilder också att det fanns ”motdemonstranter” som viftade med illröda flaggor med hammaren och skäran på och som även hade PCP påmålad vilket man även kan se på Henkos film. De var också maskerade människor bland ”motdemonstranterna”. Jag gissar att Henko stod bland dem? I så fall förstår jag att han kallar folk högerextrema hit och dit. Vem är inte högerextrem i jämförelse? Åsa Romson är ju högerextrem om man jämför med dem? Jonas Sjöstedt också. Till och med Schyman gränsar till högerextrem i jämförelse…

Kan någon förklara för mig hur Annelie som pratar med och står med pensionärer och medelsvenssons är extremist medan Henko som står med maskerade? bland röda fanor med hammaren och skäran och PCP påmålat inte är extremist? Jag får inte ihop det?

Här kan ni se debatten mellan Henko och Sjöberg. Jag har sällan sett en mer ohederlig debattör än Henko. Han hade INGET annat än guilt by association att komma med. Och så filmen ovan förstås. Som mest visar hans eget umgänge bland röda fanor med hammaren och skäran. Inget mer alltså…

Här finns ett inlägg där man går igenom lite bilder och hur de användes. Intressant inlägg! Och om man kollar på TV4:s filmklipp om demonstrationen som finns där så ser man i slutet en som säger att han blev attackerad

demonstrationen tv4

Vilken tur att de råkade hitta en vanlig kille som ska ha råkat illa ut! Precis vad TV4 behövde!

hakefelt om rf

Ni vet, den vanlige killen Ola Hakefelt…

Visst måste det bara vara en otrolig slump att media alltid lyckas hitta helt vanliga som ska ha råkat illa ut men när man kollar så är de lik förbannat alltid extremister och ”aktivister”? För det framgick inte av TV4:s filmklipp att det var en extremist och aktivist som de pratade med…

Nåja, jag var inte där och det jag vet är via de bilder som kommit ut och de filmer som ni ser ovan. Vad som däremot verkar vara väldigt konstigt är att så lite stämmer med bilden som matas ut, det är en bild som endast består av åsiktssmitta och INGET annat som backar upp. Bara för att Henko säger att det är 50 huliganer som marscherar med demonstrationen så betyder det ju inte att det måste vara sant? Filmen visar ju mest vilket sällskap han själv omger sig med…

I klippet från TV4 så kunde man se Expo prata om vit makt och svepa in precis allt i det. En sak som är lite märkligt med denna ständiga guilt by association är att det är alltid bara ena sidan som som man menar smittas av icke godkända åsikter, räcker tydligen att det ska finnas några huliganer på ett torg så blir alla på torget automatiskt huliganer och man tar också över dessas åsikter automagiskt. Alla utom Henko och Expo förstås. De som ständigt matar på med sånt verkar dock själva trivas utmärkt bland röda fanor med hammaren och skäran utan att drabbas det minsta av den åsiktssmittan? Är det bara några få UTVALDA som är immuna? Eller hur funkar det? Offrar de sig för SAKENS skull? För KAMPEN? Hur kommer det sig att ingen annan utom dem själva klarar av att vara immuna? För de måste ju anse att de är immuna eftersom de kan stå med folk som vill ha väpnad och blodig revolution utan att smittas? Varför smittas inte de själva? Varför legitimerar de sådana åsikter genom att stå bland dem?

En läxa för demonstranter är ju att uttala tydligt att man inte stödjer någon skit och att det är vad man själv säger som gäller, inget annat. Vilket de flesta någorlunda friska i huvudet förstår utan att man behöver säga det. Men tydligen behövs det ändå som vi sett…

Och Expos Folkdomstol tycker att förlora jobb och uppdrag är ett lämpligt straff för det synnerligen grova brottet gilla ett inlägg på facebook. De var mycket envisa med att pressa på om det…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

102 kommentarer

 1. En läxa för demonstranter är ju att uttala tydligt att man inte stödjer någon skit och att det är vad man själv säger som gäller, inget annat.

  Min personliga åsikt: Jag tycker inte man ska det, då låter man galningarna diktera spelreglerna. Och det finns ingen ände på allt vänstergalningarna kan hitta på som de anser behöver ta avstånd till. De kan se tomtar i skogen så mycket svamp de tuggar. Jag berättar vad jag står för, folk som vill lyssna kommer göra det. Extremister äger inte mitt ord.
  Vi behöver alla sluta buga för dessa extremister.

  Men, jag anser att demonstranterna faktiskt gjorde just det. Lyssna på Sjunessons tal, hela det talet handlar om att fördöma både höger- och vänsterextremism

  Svara
  • Exempel på ”ingen ände” är ju knapptryckningen som du skriver om i inlägget och GBA. De idioterna förväntar sig att jag ska ha koll på en individs hela liv Innan jag RT:a eller gillar ett uttalande av en person. Så först måste jag göra ett gräv av gigantiska mått o hoppas att jag inte missar att den människan sagt något olämpligt någon gång någonstans. Det är helt och hållet ohållbart att låta dem styra. Det stryper all form konstruktiv debatt.

   Svara
 2. Svenne

   /  02/06/2016

  I Murmansk, Ryssland, har de egna lösningar:

  Svara
  • Svenne

    /  02/06/2016

   Ur artikeln:
   ”Om ett lands egna medborgare tvingas sälja tavlor, värdesaker eller tömma bankkontot för att få socialt stöd är det rimligt att asylsökande möts av samma krav.”

   Svara
 3. Pelle2

   /  02/06/2016

  Det verkar som om Expo och andra från godhetsvänstern tycker att det som vänsterextremisterna i t.ex Afa gör är bra och önskvärt eftersom dom aldrig fördömer dom.
  Helt sjukt också att dom anser att folk skall sägas upp om dom har gillat fel personers uttalande på Facebook.
  När det begav sig var det heller ingen inom vänstern som ville bannlysa de som öppet hyllade kommunistiska diktaturer där åsiktsförföljelse och annat förtryck var en del av vardagen.De förment före detta kommunisterna är ju numera ett accepterat och etablerat parti i Sverige
  Man kan ju bara dra slutsatsen att om du är vänster så kan du vara hur extremistisk du vill utan att fördömas av godhetsvänstern medan om du gillar en person på högerkantens uttalande så är du en ond människa som skall hånas och straffas.

  Hyckleriet och åsiktsförtrycket är vänsterns kännemärken !

  Svara
  • Icke-svensk

    /  02/06/2016

   Jag undrar om det de gör/tänker kan kallas för hyckleri eftersom jag tror att de har välkonditionerats av den äldre generationen. Med andra ord de visar sig har lärt sig att följa några regler som är heligförklarade. Och, om jag har rätt, är det egentligen även värre, eftersom en hycklare vet att haneller hon hycklar

   Förresten jag måste medge att vissa bland de goda människor är rätt kreativa vad gäller säga att någon är dum eller ond.

   Svara
  • Icke-svensk

    /  02/06/2016

   Och självklart finns det många som inte är rätt kreativa. 😛

   Svara
 4. Kristian

   /  02/06/2016

  Knivhuggit en angripare i ryggen?
  Så kommunister har inte bara annan logik utan andra regler för tid och rum?

  Svara
 5. Kristian

   /  02/06/2016

  Finlands president (via Dick Erixon)

  http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=341375&nodeid=44810&contentlan=3&culture=sv-FI

  ”Vi måste överväga om vi ska värna om europeiska värderingar, européer och dem som lider verklig nöd, eller om vi strikt ska värna om internationella åtaganden utan att bry oss om övriga konsekvenser. ”

  Svara
  • Tänkte lägga den länken men du hann före. Det talet är ”måste läsa”. Det finns i alla fall några i Europa som har fattat galoppen.

   Svara
   • Kristian

     /  02/06/2016

    Niinistö talar om ekonomin. Om de kan tänka sig att exportera lite sisu till icke nämnda länder, skulle det nog gå med vinst på båda sidor.

    (Finnar och Finländare: ursäkta en svensk som alltid nämner sisu när Finland kommer på tal. Det är menat som en komplimang.)

    Svara
    • Vi alla kommer att behöva massor av sisu.

     Svara
    • Svenne

      /  02/06/2016

     Niinistö talar inte bara om ekonomin, även om västerlandets särart:
     ”Migrationsproblemet är djupgående. Europa, Finland, det västerländska tänkesättet och värdesystemet – allt detta har blivit utmanat.

     Förändringen är drastisk – så sent som för något år sedan exporterade vi våra värderingar, som vi ansåg vara helt överlägsna, men nu måste vi begrunda om vi ens själva klarar av att hålla fast vid dem.

     Strömmen av immigranter till Europa, och även till Finland, är i hög grad en folkvandring; det handlar alltså inte om flykt undan omedelbar nöd. Alla bedömningar ger vid handen att strömmen av människor kommer att tillta i år. Det här är en stor utmaning för hela den västerländska demokratins förmåga att hjälpa. Och det utmanar strukturerna i Europa.”

     Svara
 6. Ivar L

   /  02/06/2016

  OT Chang Frick plockar poäng igen från gammelmedia. Som vanligt öppen kasse:
  http://nyheteridag.se/menar-expressen-att-de-sjalva-ar-en-framlingsfientlig-hatsajt/

  Svara
 7. MiT

   /  02/06/2016

  Vilken menar han? Jo den här

  Känner ni igen namnet? Jodå, han tillhör samma gäng genier som skulle dreva mot Josefin Utas och tror att Sollentuna ligger i Norrland… Missa inte kommentarsfältet, massor av snillen från det drevet som spekulerar 😛
  https://toklandet.wordpress.com/2015/05/11/twitters-vidriga-sma-hyenor-startar-drev-mot-mp-politiker/

  Svara
 8. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
 9. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  02/06/2016

   Kollade på tråden som MAD länkar till. Där kommenterar Researchgruppens Louisa Loan Sundman Annelie Sjöbergs uttalande om att hon är icke feminist och icke rasist med följande:
   ”Man kan inte vara icke-feminist o icke-rasist samtidigt. Det är fysiskt omöjligt @EvaHillen @LippeLippes @dahlman63”
   Att påstå att antifeminism är detsamma som rasism är ju helt sjukt.
   Men det visar ju hur den postmoderna vänstern försöker ändra på sakers betydelse för att passa in i deras ideologi.

   Radikalfeministerna och vänsterextremisterna blir sjukare och sjukare för varje dag !

   Svara
   • maria

     /  02/06/2016

    hur kan en åsikt vara fysiskt omöjlig?

    Svara
    • Pelle2

      /  02/06/2016

     Tänkte på det också.

     Svara
    • Rikard

      /  02/06/2016

     Hej.

     En åsikt kan vara fysiskt omöjlig om det den uttrycker inte kan existera ens teoretiskt. Para ihop den tanken med att det inte finns några givna vetenskapliga sanningar, bara godtyckliga maktanspråk, och håll bägge idéerna i huvudet samtidigt.

     Resultat: det jag, som behärskar vidare terminologi och kan åkalla fler namn än du (för exemplets skull; jag gör inga sådana anspråk) säger är mer sant än det du säger, om jag inte säger att det du säger är sant. då blir det du säger sant för att jag säger det. Lyd den som har högre status som sanningssägare. Den har sin status i kraft av att framsäga sanna sanningar om sanningen. Särskilt när den säger att sanning inte finns.

     Ungefär så fungerar dessa människor intellektuellt. Eftersom de är en stor grupp med tätt socialt kontaktnät som bekräftar det riktiga i deras föreställningar kan de inte uppleva hur avlägsna från andras verklighetsbeskrivning de är; istället arbetar de ihärdigt för att normalisera sin verklighetsuppfattning. Att tänka sig in i deras föreställningsvärld är farligt för ens mentala hälsa, då man lätt tappar kontakten med verkligheten. När det sker står man inför valet att underkasta sig och lyda, (och man lär sig själv snabbt att älska att lyda) eller att avskärma sig, med allt vad det innebär med social utstötning, mobbning, förföljelser och liknande.

     Att vara normal är ju bara att vara mer lik än olik andra. Därför strävar dessa för att avlägsna begreppet normal ur både abstrakt tänkande och den fysiska världen.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
  • Pelle2

    /  02/06/2016

   Dessvärre vet man snart inte om detta är satir eller verklighet!

   Svara
 10. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  02/06/2016

   Att polisen fortsätter i den här stilen är verkligen inte acceptabelt. Det är direkt samhällsfarligt om folk känner att polisen sopar reella problem under mattan.

   Svara
 11. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
  • Kristian

    /  02/06/2016

   Det går att gissa sig till hur han tänker, men det vanskliga blir att skicka precis rätt ”rekryt” till precis rätt brand i precis rätt område. Skickar man fel blir det värre.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/06/2016

   Om man skall vara ärlig mot Ygeman så sa han följande:
   ”Men enligt honom är lösningen på problemen: förebyggande åtgärder, rättsliga åtgärder och utbildning”
   Sedan kan man ju fråga sig om det är rätt att belöna någon som begår brott med jobb på brandkåren ? Det är ju säkert många skötsamma personer som vill ha jobbet men dom blir nekade pg.a att en brottsling skall få det. Snacka om dålig signalpolitik både gentemot brottslingen och den skötsamma…
   Här är länken till artikeln fast då i unvisit-format så att vi inte gynnar AB i onödan 😉
   http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article22215366.ab

   Svara
   • Ivar L

     /  02/06/2016

    Dessutom blir väl duktiga brandmän numera nekade för att de är vita män? Något Toklandet skrivit en hel del om.

    Svara
 12. MiT

   /  02/06/2016

  Var ju lite livat i Haninge för några dagar sedan, nu verkar IRM vilja stämpla oroliga människor som nazister…

  Svara
 13. Jan

   /  02/06/2016

  Det är nog bara att välja. Antingen är man beredd att skänka bort Sverige till Mellanöstern eller så är man rasist…

  Svara
  • Ivar L

    /  02/06/2016

   Nu börjar konsekvenserna bli synliga och kännbara. Rätt obehaglig avslutning från en av representanterna där hon (mycket inlindat) antyder att det är de oroliga föräldrarnas åsikter det är fel på.

   Svara
  • Hmm

    /  02/06/2016

   Nu var detta iofs ett intersant klipp, men jag personligen hade haft stora problem med att någon filmar ett möte och sedan lägger upp det på nätet. Jag hade känt mig mycket hämmad om vad jag kunde säga och varit orolig för framtida konsekvenser sedan.

   Jag är rädd att detta beteendet hämmar det fria ordet på möten.

   Svara
   • Jag håller med – innehållet kan användas på ett sätt som inte deltagarna i mötet godkänner; från båda sidor! Sidor som InteRasistMen skulle klippa ihop det till ”Svenska motståndsrörelsen invaderar skolmöte”, medan Avpixlat skulle porträttera det som ”Oroliga medborgare säger nej till invandring!”. Inget av det som kanske dessa deltagare vill skriva under på.

    Svara
   • Ivar L

     /  02/06/2016

    Ja, det är sant. Å andra sidan minskar det risken för lögnaktiga rapporter från pressen. En tidning som DN skulle mycket väl kunna skriva att det var organiserade rasister som protesterade och sånt i den stilen. Svår avvägning.

    Svara
 14. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
 15. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
 16. Ivar L

   /  02/06/2016

  OT: SD visar på hyckleriet kring deras flygblad i höstas:
  http://www.svd.se/sd-kritiken-mot-vara-flygblad-slar-tillbaka/om/sds-avskrackningskampanj

  Svara
 17. Ivar L

   /  02/06/2016

  Motiven från Marockos sida att hindra gatubarnen att sticka lär ju inte minska:

  Svara
 18. Sven

   /  02/06/2016

  Det är väl som det varit med svensk flyktingpolitik i många år. Ensidig fokusering på vad flyktingarna ska ba och minimal riskanalys både i det enskilda fallet och hur Sverige överhuvudtaget kunnat hamna i det extrema läge vi är.
  Det klagas ju en del på DN i detta forum men dom hade en utmärkt redovisning av hur flyktingarna drabbat olika delar av Europa. Ca 250000 till Norden varav 160000 till Sverige. Övriga Europa en miljon varav Tyskland tar det mesta. Sveriges skuld vid en fördelning hade såldes varit 25000 flyktingar, dubbelt straff 50000. Nu blev det 160000 innan politikerna drog i nödbromsen.
  Det är INTE rimligt att Sverige ska betala för att syrier bedriver inbördeskrig! Se till att dom lägger ner sitt inbördeskrig omgående.
  Men det kanske blir som i USA? Efter att dom klarat av sitt inbördeskrig med runt 600000 döda så blev det ett fantastiskt blomstrande land som tog emot miljoner av invandrare. Men på ursprungsbefolkningens bekostnad…..

  Svara
  • Kristian

    /  02/07/2016

   Dave Mitchell förbryllades över varför Westerngenren var så populär:
   ”a poorly orchestrated genocide with no car chases.”

   Svara
 19. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
 20. Utlandssvensk

   /  02/06/2016

  Expo grundades av den nästan overkligt hatfyllda och våldsamme Tobias Hübinette, kanske bäst känd för sina bevingade ord:
  ” Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”.

  Detta uttalade han 1996, när han fortfarande jobbade på Expo. Hela sjuklövern har gett sitt fulla stöd till Expo och representanter för både S och M har suttit i styrelsen.

  För de som inte är bekanta med Tobias Hübinette finns det en bra sammanfattning här:

  http://sv.metapedia.org/w/Tobias_H%C3%BCbinette

  “Tobias Hübinette dömdes i maj 1992 av Uppsala tingsrätt för skadegörelse, sabotage och uppvigling till en månads fängelse. Vid denna tid var han aktiv i det trotskistiska partiet Socialistiska Partiets frontorganisation Stoppa Rasismen med bland annat Stieg Larsson, en annan av tidningen Expos grundare och mångåriga medarbetare.

  Hübinette blev sommaren 1995 på nytt dömd till en lång rad brott med koppling till hans politiska aktivism. Bland annat hade han mordhotat ledande sverigedemokrater samt även arbetsgivare och föräldrar till dessa. Bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter. Han närvarade också när AFA stormade Sverigedemokraternas årsmöte och kastade in syra och gatstenar i möteslokalen i Norrköping 1995.

  I tidningen Svartvitt Med Expo berättade han 2000 att han att han brukat våld mot både barn och pensionärer av ideologiska skäl.

  År 2006 blev han även gripen för en rad opolitiska mordbränder, bland annat hos sin före detta flickvän och hennes nuvarande sällskap. Hübinette blev åtalad för mordbrand men dömdes slutligen till framkallande av fara för annan, grovt brott.

  År 2007 åtalades Hübinette för att ha hotat en jurist, hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster – dock hos fel person. Han dömdes för dessa brott. År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterligare en rättspsykiatrisk undersökning då han uppgivit att han smetat ketchup på sina skinkor och fotograferat detta för att lura ett kriminellt mc-gäng.”

  Man hade ju kunnat inbilla sig att en sån person borde vara utesluten från seriösa politiska och akademiska uppdrag. Men då misstar man sig! Regeringen Reinfeldt gav honom ett större uppdrag så sent som 2013, nämligen att göra en utredning om rasism riktad mot afrikaner, så kallad afrofobi. För övrigt är han anställd som docent i interkulturell pedagogik vid Södertörns högskola.

  Svara
 21. MiT

   /  02/06/2016

  https://archive.is/6dP17
  http://unvis.it/http://www.dn.se/sthlm/nar-cirkusen-kom-till-de-ensamkommande/

  Svara
 22. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
  • Jan

    /  02/06/2016

   En rasistisk anti-rasist eller bara en vanlig hycklare?

   Svara
  • Ivar L

    /  02/07/2016

   Nu uttrycker hon sig lite klantigt men handen på hjärtat alla läsare som inte är hårdnackade rasister sedan gammalt, är det inte ungefär samma uppvaknande ni också gjort? Att man faktiskt inte riktigt fattat hur det ligger till förrän man ser det med egna ögon?

   Svara
   • Jan

     /  02/07/2016

    Nej, inte jag i varje fall. Jag har hållit samma skeptiska invandringslinje sedan länge. Som, för övrigt, inte har något alls med rasism att göra. Jag är säkert ingen perfekt människa men någon politisk opportunist är jag inte.

    Svara
    • Ivar L

      /  02/07/2016

     Då kanske du också upplevde problem med massinvandringen tidigare än mig? Där jag växte upp (80-talet) hade vi tidigt ganska stort mottagande av invandrare men jag hade i princip inga dåliga erfarenheter av det då. Numera tror jag situationen i min barndomsstad är mer problematisk fast inte någon av de värst drabbade.

     Svara
   • Grodan Boll

     /  02/07/2016

    Nej.

    Vi har haft små ghetton ganska länge. De har alltid varit problemtyngda, så att mer av samma skulle vara en dålig sak borde inte krävas rasism att lura ut.

    Även hur ingående komponenter som ekonomi/kultur/etnicitet ser ut och vilka effekter de får är inte nyheter. Bästa exemplet borde vara Frankrike som större delen av modern tid kämpat med sina forna kolonier på andra sidan Medelhavet.

    Svara
    • Ivar L

      /  02/07/2016

     Ja, men de som gick på mig och mina kompisar i skolåren var inte invandrarna utan svenskar som inte accepterade avvikare. Sånt sitter i rätt länge. Om man då inte heller bott i anslutning till problemen och läst DN och sett/lyssnat på public service är det inte så konstigt att man inte fattat vad det handlar om. Alla människor ägnar inte sin fritid åt mediekritik och egna sociala utredningar.
     För min del var det kanske runt 2008 jag började känna att det inte håller. Runt 2010 började jag uppleva DN och kompani som falska men först 2012 tappade jag förtroendet helt. Jag är inte unik på något sätt, vi är nog rätt många som långsamt insett lögnen. Ju närmare och tidigare man levt med problemet desto större sannolikhet att man vaknat tidigare. Ni som är uppväxta med invandrarproblem har naturligtvis en helt annan erfarenhet från uppväxten.

     Svara
   • Rikard

     /  02/07/2016

    Hej.

    Håller med Grodan Boll nedan – ghetton har funnits i tjugo år lite drygt, även om tillväxten eskalerat de senaste tio. Anledning till det är tvåfaldig: en ständigt ökande inflyttning samt hög nativitet. Att det inte märkts mer kan förklaras (grovt förenklat) med följande: medelsvensken har inte behövts konfronteras med de faktiska konsekvenserna av den invandringspolitik som bedrivits sedan slutet av åttiotalet (det var då assimileringsmålet övergavs), samt att media ägnat sig åt att granska medborgarna, inte makten.

    Hur vet jag det? Jag har kunnat följa utvecklingen i realtid, då jag sedan före EG-medlemskapet bott i mångkulturen, på olika platser i landet. Situationen har varit likadan överallt: när andelen invandrare från MENA och Afrika överstiger ca 15% av invånarantalet förslummas området snabbt, och ghettoiseringen tar fart. Störst skada lider de invandrare som vill integreras, som vill assimileras och som är helt på det klara med att skilja på privat kultur/religion och offentlig gemensamhet. Dessa har stått under dubbelt angrepp: media har kallat dem för ‘husnegrer’ och än värre saker, och deras fränder för förrädare och ‘svenskhundar’.

    Att tillerkänna en främling samma ansvar inför lag & rätt som en av ens eget folk är vad vi en gång gjorde, och aldrig borde slutat med. Rasismen är med ena handen det överslätande, relativiserande och illvilligt goda infantiliserandet av främlingen som varandes mindre vetande och ömkansvärd; med andra andra handen den gamla rasismen som såg människan som en produkt av sitt samhälle, som en lerklump utan vilja. Nu lever dessa bägge i ohelig allians hos den postmoderna ny-vänstern, på media-redaktioner som allt mer verkar i ‘Der Stürmer’:s anda, och hos politiska kommissariat och inkvisitioner som EXPO och Researchgruppen. Där hittar du dina rasister.

    Den som likt mig vill arbeta för sin föda, och som villigt sätter skuldran mot bördan; den som vill leva sitt liv på sitt sätt utan att skada andra, och ger andra samma frihet, den kallar jag broder och kamrat.

    Den som säger att andra folks seder skall lämnas ifred när dessa innebär tortyr och stympning av spädbarn, människohandel i form av brudköp, mord på familjemedlemmar, och förföljelser och folkmord och kvinnoskändning och rovgirigt rövande och roffande riktat mot barn och gamla; den nämner jag nu och för evigt niding, och tillönskar allt ont.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Kristian

    /  02/07/2016

   Går det att försäkra sig mot att ”fel grannar” orsakar prisfall på huset, eller hamnar det under Force majeure?

   Svara
   • Rikard

     /  02/07/2016

    Hej.

    Den försäkringen kan tecknas vart fjärde år; nästa gång 2018.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 23. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
  • Jan

    /  02/06/2016

   Tanten är pensionsfärdig. Antingen är statsråden för unga eller så är de för gamla. Ska det vara så svårt att hitta folk mellan 35 och 55?

   Svara
   • Ivar L

     /  02/07/2016

    Du menar folk i samma ålder som Åsa Romson och Morgan Johansson?
    Dumma åsikter och kappvändande har inte med åldern att göra.

    Svara
    • Jan

      /  02/07/2016

     Visst kan det vara så. Men en 70-årig tant ska inte vara ”framtidsminister” om hon inte är exceptionellt begåvad. Vilket ytterst få anser att hon är. Precis som att medelmåttiga SSU-are som inte fyllt 30 ska få vara högsta ansvariga för statens departement. Det bidrar till politikerförakt.

     Svara
     • Ivar L

       /  02/07/2016

      Just hon är helt klart olämplig men inte på grund av åldern. Det största problemet är ministerposten. ”Framtidsminister”? Vad är det för trams? Ungefär som ”framtidsforskare”, spåkvinna?

     • Kristian

       /  02/07/2016

      Påminner om en klassiker från Westerholm:
      http://ledarsidorna.se/2015/10/30-30-30/
      ” Det är i dessa personers händer som Sveriges närmaste framtid ligger. 30-30-30 – gänget.

      De som alla är runt trettio år, alla har runt 30 000 kronor i månaden och alla minst har 30 avsnitt av Vita Huset med sig som referensram för jobbet. Alla de som förnekat eller förvanskat den information som vi idag vet funnits i systemen. ”

      (Tror att ”Vita Huset” är det som heter West Wing i original?)

 24. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
  • michael

    /  02/06/2016

   Kanske genom att anti pojk kulturen i skolan förändras.

   Svara
  • Pelle10

    /  02/06/2016

   Skulle vilja påstå att det inte finns en antipluggkultur bland pojkarna egentligen.Problemet är att skolan har anpassats till hur flickor/tjejer tänker och agerar till den grad att pojkarna/killarna har tröttnat och struntar i skolan.
   Om Hedvig genuint är oroad för pojkarnas skolresultat och vill göra något åt det så är det ju dock positivt.

   Svara
   • Lövet

     /  02/07/2016

    Och så har vi kanske dn *host* ”demografisk” aspekt…

    Svara
 25. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
  • Jan

    /  02/06/2016

   500 000 uppbrända skattekronor. Ska vi tacka mångkulturen för det?

   Svara
  • Ivar L

    /  02/07/2016

   Kolla Avpixlats artikel.
   De photoshoppade in lite eld i bilden för dramatisk effekt:
   http://avpixlat.info/2016/02/06/polisbil-sattes-i-brand-i-stockholmsforort/

   Inte helt seriös journalistik och rätt idiotiskt eftersom de själva kritiserar gammelmedia för att förfalska sanningen.

   Svara
   • havre@flarnstad

     /  02/07/2016

    verkligen nu är inte avpixlat någon fanbärare för kvalitativ journalistik direkt (dom har säkert hjälpt en del ur pk-träsket dock) men detta var verkligen ett självmål av rang.

    Börjar undra lite över vilka andra bilder dom tycker det är ok att manipulera för lite extra dramatisk effekt.

    Svara
   • Senior

     /  02/07/2016

    Lika agendasättande som dn och etablerad media som visar bilder på 5-åriga tjejer som flyktingbarn när det i själva verket är 20-åriga pojkar. Visst är det idiotiskt om man vill bli tagen på allvar, men ändå en fis i rymden jämfört med etablerad media. Bilen har de facto brunnit, och såg nog i en viss tidpunkt ut så vid branden. 20-åriga flyktingpojkar har aldrig under flykten sett ut som 5-åriga tjejer…..

    Svara
    • Ivar L

      /  02/07/2016

     Absolut en fis i rymden men jag tyckte det var värt att uppmärksamma. Fördelen med Avpixlat är att man vet precis var man har dem och kan läsa dem därefter. DN, Aftonbladet och kompani däremot är opålitliga vindflöjlar som är mycket svårare att tolka.

     Svara
   • Kristian

     /  02/07/2016

    Ja, de photoshoppar i eget bo.

    Svara
   • Det är möjligt att du har rätt, men kolla originalfilmen på Nyheter Idag. Kanske hopklipp av den och den senare tagna bilden.

    Svara
 26. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
 27. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
 28. Svenne

   /  02/06/2016

  OT: Behöver du en genusvetare…?

  Svara
 29. MiT

   /  02/06/2016

  Svara
 30. MiT

   /  02/06/2016

  Precis som om inga har försökt säga detta de senaste åren…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/07/2016

   Hade vi inte ett speciellt sändebud från USA här i just den frågan… för några år sedan? Jag minns avsaknaden av löpsedlar.

   Svara
  • Kristian

    /  02/07/2016

   ”(FP)”?
   Har ingen talat om för henne att partiet bytt namn? För två månader sedan.

   Svara
 31. MiT

   /  02/07/2016

  Svara
 32. MiT

   /  02/07/2016

  ”Journalister ska få gräddfil vid näthat”
  http://www.friatider.se/journalister-ska-f-gr-ddfil-vid-n

  Svara
 33. markus

   /  02/07/2016

  När det finns folk som styr över folks undermedvetna och samveten så är vårt samhälle så här. Sahlin, Wallström, Lövfen, Reinfeldt m.m. Alla är de på nåt sätt med och bidrar till den hätska debatten och anklagelserna mot det svenska folket så fort man yttrar sig negativt om de främmande människorna som kommer hit och sprider våld och otrygghet i vårt land.

  De vill tysta ner oss genom alla medel. Yttrandefriheten är sakta men säkert på väg att förloras genom smygförändringar i lagen.

  Dags att stå upp för vårt land, vår trygghet, vår yttrandefrihet!

  Svenska folket för nyval och för en rättslig process mot vår nuvarande regering och dess kumpaner.

  Svara
 34. Jan

   /  02/07/2016

  Expressen kör nu en reportageserie om de ”ensamkommande” männen från, huvudsakligen, Afghanistan. Eller barnen som det officiella Sverige, inklusive medierna, fortfarande envisas med att kalla dem. I artikeln erkänner en ”ensamkommande” att det bluffas friskt med åldrarna.
  Undrar om välgörenhetsmiljonärskan på Rädda Barnen, Elisabeth Dahlin vidhåller att åldersbluffarna bara är en illasinnad myt? Det skulle inte förvåna mig….
  http://www.expressen.se/nyheter/anklagelserna-lognerna-och-radslan/

  Svara
 35. Ivar L

   /  02/07/2016

  Äntligen!
  Antar jag att de sade på SvD:s nyhetsredaktion för nu har de hittat en vinkel så att det går att skriva om våld och trakasserier på våra asylboenden. Att kristna, barn och personal har en svår miljö på våra asylboenden är naturligtvis inget som våra nyhetsredaktioner bryr sig om men SvD har nu hittat några asylboende hbtq-personer så nu kan de slå upp en artikel om trakasserier på två helsidor sidor med bilder och allt:
  http://unvis.it/www.svd.se/hbtq-flyktingar-trakasseras-pa-asylboenden

  Inte för att det är fel att skriva om det men eftersom jag gissar att omfattningen av just detta problem är magnituder mindre än för barn, kristna och avvikande etniska/religiösa minoriteter så är det ändå stötande att just detta får en sådan uppmärksamhet. De andra problemen har endast några modiga ledarskribenter vågat skriva om.

  Svara
 36. MiT

   /  02/07/2016

  Svara
  • Icke-svensk

    /  02/07/2016

   Det står ”att ta emot”, betyder det att låta dem in i Europa? Det står ju ingen tidsperiod som t ex varje år. Eller hur?

   Självklart får man ett annat perspektiv genom framing, detta luktar iaf som framing.

   Svara
  • lavazza1891

    /  02/07/2016

   Hur räknar man på skatteflykt? Skatterna är ju högt satta just för att man vet att man inte kommer att få in allt. Det är ungefär som att säga ”så här mycket förlorar skattebetalarna på att inte belasta välfärden maximalt”.

   Svara
  • Ivar L

    /  02/07/2016

   Skatteflykt har inga demografiska konsekvenser eller ger upphov till bieffekter av annat slag som vi ser i immigrationens spår. Rätt ointressant jämförelse. Lite som att jämföra med hur många som dör i cancer och hur många som dör i våldsbrott och säga att våldsbrott inte är något större problem.

   Svara
 37. Kristian

   /  02/07/2016

  Politiker i allmänhet och EU-parlamentariker i synnerhet. Representerar man och är man lojal mot folket, landet, partiet eller en ideologi?

  http://ledarsidorna.se/2016/02/skilda-varldar/
  ”… Göran Färm, Europaparlamentariker för Socialdemokraterna som menar drar slutsatsen att flyktingmotståndet och EU-skepsisen är ideologiskt snarare än faktabaserat.”

  (Länkar tydligen vidare till en artikel av Färm hos Dagens Arena, men jag orkar inte med den idag.)

  Svara
 38. Senior

   /  02/07/2016

  Äntligen en artikel som är riktigt läsvärd:

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/mansoverskottet-foder-mer-vald/

  Dock är det några saker som fortfarande sticker i ögonen.

  ”Unga dåligt utbildade män, uppvuxna på den svenska landsbygden eller i patriarkala kulturer i Afrika och Mellanöstern.”

  Man jämför alltså svenska landsbygden med byarna i afrika och mellanöstern………-Jo tjena.

  Man jämför alltså svensk skola med en obefintlig utbildning i Afghanistan och Afrika….. -Där måste jag förvisso delvis ge dem rätt snart av den anledningen att våra Afghanska/afrikanska nya kamrater i klassen nu drar ner vår svenska skola till deras nivå eftersom våra lärare nu måste ägna sig åt dem istället för de svenska barnen för att de skall komma ifatt…. Vilket tillsammans med ”feministisk” skola direkt förklarar våra fallande pisaresultat…. Vänta bara tills dagens elever skall utbilda sig till lärare, undrar just vilken placering det blir då?

  ”Själv var han ingenjör i sitt hemland.
  – Här i Sverige dög inte min utbildning. Så därför säljer jag falafel. Det är svårt att få jobb när man är ny, säger han.”

  Det kan helt enkelt vara så att en ingenjörsutbildning från afghanistan/afrika ÄR undermålig. Jämför med hur många uppfinningar och innovationer som kan härledas till Afghanistan? Varför har vi aldrig hört eller sett någon högteknologisk industri i Afghanistan eller Afrika om deras igenjörsutbildning nu är likvärdig med vår? Eller drar alla duktiga afghanska ingenjörer till silicon valley? Varför hör vi aldrig något om detta i media i så fall?

  Svara
 39. Ingvar

   /  02/08/2016

  Expo grundandes ju av den grovt kriminella rasisten Tobias Hübinette
  Tobias Hübinette skrev följande i tidningen Creol 1996: ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”
  https://expomakt.wordpress.com/tobias-hubinette/

  Svara
 1. Vem säger vad? | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: