Personangrepp från svansen

”Du får ta ansvar för din svans”, ”Nu är din svans igång igen”, ”Du måste hålla rent mot din svans” och så vidare. Det är ”argument” man väldigt ofta ser från en viss ty av skribenter. Det är alltid den där luddiga svansen som gör att folk inte vill svara på en fråga, ofta efter att själv ha spytt ur sig dynga.

Den här gången är det Martin Klepke, ledarskribent på Arbetet.se som hänvisar till någon svans efter att ha skrivit en artikel om Centern och apartheid. Jag har dock inte läst den och tycker nog personligen att Centern bara mår bra av att få lite skit eftersom de mest är som en extremistiskt avknoppning från Miljöpartiet. Men det var inte Centern det handlade om utan om Klepke

svansen attackerar

Jag gissar att Helmersson har läst den noga i alla fall. Men visst är Klepkes reaktion intressant? Ska vi se hur mycket verklighet det är?

Nedan finns samtliga tweetar som nämner @martinklepke från det att han sa det ovan till i förrgår. Vill ni läsa det i kronologisk ordning så får ni börja nedifrån.

klepke helmersson

Jag lägger mig alltså inte i sakfrågan som är hans artikel i Arbetet utan endast hans påstående om ”svans”. Kan ni se någon…?

Den där svansen verkar mest finnas i hans fantasi? Ungefär som Emma i Kalles klätterträd som också bara fanns i fantasin…

Han är inte den första med livlig fantasi och inte den sista heller.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

47 kommentarer

 1. MiT

   /  02/08/2016

  ”Samhället måste slå ned på nazisterna”
  http://www.svt.se/opinion/dinamarca-om-vald

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2016

   Jag har inget till övers för nazisterna och har inget problem med att samhället slår ned på dom.Det jag däremot har ett problem med är att Vänstern med Dinamarca i spetsen aldrig har ett ont ord att säga om AFA och RF utan snarare tvärt om gillar dom.
   Så länge du har dom rätta åsikterna(V) så är det ok att att misshandla sina åsiktsmotståndare och med fysiska medel skrämma dom till tystnad.

   Om man Googlar på Dinamarca så visas ordet hycklare eller det borde åtminstone vara så…

   Svara
  • Rikard

    /  02/08/2016

   Hej.

   Kul att hon nämner terroristlagstiftningen. Med hennes tolkning kan polis med militärt stöd storma och stänga i princip varenda moské. Hoppsan?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Jan

    /  02/09/2016

   Problemet är att Dinamarca har en skev och förenklad världsbild. Hon har hittat sin eviga syndabock – nazisterna. Hon blundar för resten av verkligheten. Och tar inget ansvar själv. Att hon får stå oemotsagd på SVT Debatt är väl ungefär vad man kan förvänta sig…

   Svara
 2. MiT

   /  02/08/2016

  Svara
 3. Liten

   /  02/08/2016

  Att dom bara orkar.

  Svara
 4. MiT

   /  02/08/2016

  Såg ni på Aktuellt ikväll? Jag tappade också hakan när denna ungdom dök upp 😛

  Svara
  • Jan

    /  02/08/2016

   De är barn på ett sätt: De är svenska kommuners gökungar. De här afghanska desertörerna tar snart upp hälften av kommunernas resurser. Ingen behöver dem. De fyller ingen annan funktion i Sverige än att vara en gigantisk belastning för skattebetalarna. Att Afghanistan är skitland är inte Sveriges fel. Vi har ingen som helst anledning att agera socialbyrå åt unga arbetslösa män i Afghanistan.

   Svara
  • Havre flarnstad

    /  02/09/2016

   Läs artikeln så blir du ännu mer chockerad först och främst vilket jävla språk dom använder man kan tro att dom vill få ordet ”barn” inprogramerat tillsammans med bilden på den skäggiga ynglingen genom att upprepa det femtioelva gånger.

   http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/nyanlanda-barn-i-borgholm-i-sarskilda-klasser

   Att ha en bild på den där vuxna mannen tillsammans med texter som ”Läraren Lena Nilsson visar barnens teckningar från flykten” är så uppenbart fel att man undrar hur medlöpare på SVT sover om nätterna alternativt att det hela är en meta grej där bildredigerare aktivt gör motstånd genom att matcha en sån bild till texten.

   Svara
   • Jan

     /  02/09/2016

    Det här strider mot alla moraliska regler man kan tänka sig. Det borde vara åtalbart att på ett så medvetet sätt förfalska sanningen och vilseföra tittaren. Någon måtta måste det vara även för SVT.

    Att anmäla till SVT själva är naturligtvis meningslöst. Personligen anser jag att man måste börja hota med lagföring för att få ett stopp på journalisternas lögner. Den som ansvarade för det här reportaget måste a) omplaceras, b) sägas upp, c) åtalas.

    Sker inget av dessa så finns det ingen anledning att ha någon som tilltro eller respekt för svenska etablerade medier.

    Svara
  • Ola

    /  02/09/2016

   På samma tema:

   Svara
  • Senior

    /  02/09/2016

   ”Politiskt inkorrekt” har på facebook publicerat en bild där denne peron sägs vara kapten i Syriska arme’n.

   Svara
   • MiT

     /  02/09/2016

    Men det är inte samma person. Dock så har de på fb gemensam bild på något sätt, alltså båda har postat exakt samma bild så gissar att militären är en nära släkting?

    Svara
 5. Pelle2

   /  02/08/2016

  Klepke är väl bara som de flesta debattörerna inom godhetsvänstern. Om du inte har några argument så brunmålar du åsiktsmotståndaren i förhoppning att denne skall tystna.

  Svara
  • Gurkburken

    /  02/09/2016

   Eftersom ”tydligen” tydligen är ett absolverande ord, så kommer detta.

   Klepke är tydligen pedofil.

   Svara
 6. Hypocrita

   /  02/08/2016

  Det tog ju nästan aldrig slut…. Började få krampkänning i scrollartummen…..

  Svara
  • Svenne

    /  02/09/2016

   Som flicka’ sa:)
   Mmm, visst var det långt, men värt besväret.

   Svara
 7. MiT

   /  02/08/2016

  Svara
 8. Jan

   /  02/09/2016

  Lasse Kronér behagade skämta med SVT:s heliga ko, Gina Dirawi, i Mellon: ”Lägga ner ”Dobidoo”? Det har ju jättemånga tittare. Då är det väl bättre att lägga ner något annat program som inte har så många tittare, som något av Ginas program”, blev då svaret från Kronér i direktsändning.

  Expressen rubricerar det (sanna påståendet) som ett personangrepp på Gina Dirawi. Heder åt Kronér som vågar leka med elden. Vilket bokstavligen att skämta om Gina Dirawi är. http://www.expressen.se/noje/lasse-kroners-elaka-skamt-med-dirawi/

  Svara
  • Han lär väl få be om ursäkt om det…

   Svara
  • Jan

    /  02/09/2016

   Det skulle inte alls förvåna mig om de tar ”Dobidoo” från honom. Att det har en miljon tittare spelar ingen roll. Det är Gina det ska satsas på. Gina är rätt. Att hennes egna program knappast har några tittare alls spelar ingen roll. Gina är stjärnan. Lasse en fet, medelålders vit gubbe.

   Svara
  • Ola

    /  02/09/2016

   Vad är det för reporter? Lär man sig prata fjortisspråk på journalisthögskolan nuförtiden?

   Svara
 9. Ivar L

   /  02/09/2016

  OT:
  Rekommenderad läsning om ensidigheten i svensk kulturelits förklaringsmodeller kring orsakerna bakom islamism kontra annan extremism:
  http://www.svd.se/hatet-har-alltid-en-historia

  Svara
 10. Jan

   /  02/09/2016

  Är inte uttrycket svensk kulturelit en oxymoron? Vore svensk kulturelit ett fotbollslag skulle de spela i division 11 Norra Uppland…

  Svara
  • Rikard

    /  02/09/2016

   Hej.

   Om jag minns det som uppenbarades på väckelsemötet på Münchenbryggeriet i höstas, så var det ett besked att ingen svensk kultur finns. Eftersom vi får utgå från att kultur existerar, och att man kan värdera och gradera densamma, kan vi anta att en elit kan existera. Det skulle då röra sig om:
   a, en kultur
   b, en elit
   c, som ej är svensk

   Om vi istället antar att det existerar en svensk kultur, vilket det verkar finnas både historiska och nutida empiriska belägg för, särskilt om man använder de i den offentliga debatten vanligen förekommande parametrarna för att definiera kulturella företeelser som ej svenska (och om något kan förklaras som ej svenskt förutsätter ju det att något kan vara svenskt), så kan vi se följande:

   a, en kultur
   b, ej elit
   c, som är svensk

   Således finns alltså en osvensk kulturell elit, vilka befolkar media och större delen av kommunikationsutrymmet, och därigenom med varandra kommunicerar vad de anser kultur är, och bör vara. Denna kanon etablerar en grindvaktsfunktion, och är således exkluderande, där den som gör för stora avsteg eller ifrågasätter dess legitimitet utan vidare spisning avpolletteras som kättare.

   Parallellt existerar en folkets kultur som rör sig i de elektroniska mediernas kommentarsfält och bloggar, utan anspråk på tolkningsföreträde eller absoluta sanningsanspråk, men med stor rikedom och mångfald, grundad i en gemensam förståelse av en folklig tillhörighet, men också med hög beredskap att debattera densamma och låta den utvecklas via samtal och erfarenheter.

   Det svenska folkets kärnvärden är väl värda att försvara, och bevara, väl de återerövrats från den socialistiska totalitarism som ockuperat kulturdebatten såå att allt som finns bara är varianter av denna.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Inge Post

     /  02/09/2016

    Men vad menas egentligen med ”kultur” ?
    Pratar vi Anders Zorn eller P3 ?Syftar det till Midsommarfirande eller Polkagris från Gränna?
    Det är ett jävla tjat om Kultur,problemet är att det finns ingen direkt definition för så fort man definierar det ena då räknas inte det andra.
    Om man tar definitionen från Wikipedia för att överhuvudet taget ha någon start så är Kultur i princip samma sak som socialt överförda levnadsmönster och då håller jag med om att det inte finns någon kultur i Sverige förutom ”jordbruk” .För att det ändrar sig hela tiden.och Jordbruk är det enda som varit bestående under de senaste 100åren
    Men då är ju samtidigt helt omöjligt att det existerar en Kulturelit.
    Det som generellt betecknas kulturelit är vad?
    Och om jordbruk är den enda bestående delen i Svensk kultur de senaste 100åren,varför är då exempelvis bönderna kultureliten?

    Svara
    • Inge Post

      /  02/09/2016

     Och om jordbruk är den enda bestående delen i Svensk kultur de senaste 100åren,varför är då exempelvis Inte bönderna kultureliten?

     Skulle det ju såklart vara.

     Svara
 11. MiT

   /  02/09/2016

  En hel ledare baserat på innehållet i mailkorgen!
  ”De arga svenska männen saknar ord”
  https://archive.is/7pTfw
  http://unvis.it/http://www.expressen.se/kvp/ledare/csaba-perlenberg/de-arga-svenska-mannen-saknar-ord/

  Svara
  • Rikard

    /  02/09/2016

   Hej.

   Perlenberg visar det meningslösa med att debattera med en journalist via ett media där denne ensam kontrollerar hur du framställs.

   Min rekommendation, utöver sedvanliga uppmaningar om god ton och goda argument, är att i den mån man skriver till personer som Perlenberg överhuvudtaget så skall man också skriva i sitt brev, oavsett form, att det endast får återges i sin helhet, eller att det inte får återges alls. Huruvida det hjälper vet jag inte, men det skulle onekligen bidra till sänkt trovärdighet för Perlenberg och liknande när det framkommer att de sätter sig över korrespondenters uttalade vilja.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Jan

    /  02/09/2016

   Csaba citerar mejlkorgen som fan läser bibeln! Han tar de värsta exemplen och gör de till norm. Ungefär som en lärare som skulle sätta lägsta betyget till hela klassen eftersom fem av trettio elever underpresterar. Den gode Csaba får väl göra som många andra journalister: göra sig onåbara. Han kan väl börja med att ta bort sin mejladress…

   Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2016

   Perlenberg köper rakt av det feministerna säger om män:
   ” I fallet med de arga männen är det en förvriden uppfattning att man som privilegierad samhällsgrupp med stor makt i själva verket tillhör en maktlös minoritet”.
   Dv.s alla män är privilegierade i kraft av sitt kön och har stor makt.
   Han skriver också:
   ”Det är lätt att göra sig lustig över, men det är nästintill en kardinalregel att de mest hatiska och främlingsfientliga mailen har både en och två särskrivningar och i övrigt inte är särskilt välformulerade. Jag skriver inte det för att håna utan för att peka på mycket mer än ett rent semantiskt problem.”
   Så å ena sidan är näthataren privilegierad och har mycket makt i kraft av sitt kön och å andra sidan är han en obildad människa som inte kan skriva ordentligt.Är det troligt att en obildad människa har mycket makt och är privilegierad oavsett kön ?

   Undrar hur många poäng i genusvetenskap Perlenberg har med tanke på hur indoktrinerad han är i feministiska teorier ?

   Svara
   • Rikard

     /  02/09/2016

    Hej.

    Jag hoppas att Perlenberg (namnet skall uttalas som Wall-enberg i Jönssonligan väl?) har andra kriterier än sär skrivning för han låter som en konspirationsteoretiker, något du belyser tydligt med citatet ovan.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Inge Post

    /  02/09/2016

   Jag undrar vad perlenberg identifierar sig som. om han inte räknar sig som Svensk man ?

   Svara
 12. MiT

   /  02/09/2016

  Jag skulle gissa att nyckelorden är de som kommer i slutet av Estrada ”siffror som DN plockat fram”…
  https://archive.is/lIqkS
  http://unvis.it/http://www.dn.se/nyheter/sverige/ett-fatal-brott-i-sverige-kopplas-till-flyktingar/

  Svara
  • michael

    /  02/09/2016

   Ja det är som om dessa mindre orter med runt 1000 invånare som polisen gjorde 1 till 2 utryckningar till per år,när dessa nu fått en flyktingförläggning så gör polisen 1 till 2 utryckningar per vecka till orten egentligen inte finns.

   Svara
 13. MiT

   /  02/09/2016

  Kan man också säga att ju fler utanförskapsområden och no go-zoner det blir desto mindre segregation i landet? Rent krasst, rått och kallt alltså?
  ”Ny studie: Segregationen har minskat”
  https://archive.is/i9IWU#selection-2769.0-2769.36
  http://unvis.it/http://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-studie-segregationen-har-minskat/

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  02/09/2016

   Kommer inte ihåg dom exakta siffrorna men det är DN som siffertrixar som vanligt och hur dom kommit fram till att den minskar var att jämföra procent istället för reella antal människor som flyttat från no-go zoner till svenskreservaten.

   Om det bor 10 invandrare i ett typiskt svenskt område med 1000 bofasta och det nästa år flyttar in 10 till samtidigt som 100 mer invandrare samtidigt flyttat en kaosförort har det med DN logik endå minskat segregationen eftersom inga svenskar bor i förorten längre blir ju motsvarande siffror 0,2% jämfört med 100% ökning till svenska villaområdet även om det egentligen bara är tio personer som flyttade dit.

   DN är mästarnas mästare på att blanda korten och presentera propaganda på ett väldigt lömskt vis . DN försöker förvilla med statistik och köpta expertkommentarer och förpackar det snyggt och seriöst.

   En passande slogan: DN med lögnen som
   vapen.

   P.s Tror ledarsiforna.se gick igenom samma sak i en bra krönika nyligen.

   Svara
 14. Havre flarnstad

   /  02/09/2016

  Dumheter 24 fortsätter på temat Sveriges absolut mest oseriösa nätpublikation med att slå upp en provocerande ironisk fejkdemonstration som sanning och toppnyhet när det är uppenbart att det hela är en honungsfälla riktad mot femnazisterna och dessutom skåpmat vid det här laget.

  Unvis.it/nyheter24.se/nyheter/internet/827940-han-vill-legalisera-valdtakt-nu-haller-han-stormote-i-sverige

  Svara
  • Pether

    /  02/09/2016

   ”hoppas han blir mördad”, trevliga typer de där medelålders, vita, kvinnohatande männen.

   Svara
 15. MiT

   /  02/09/2016

  Svara
 16. MiT

   /  02/09/2016

  Svara
 1. Drabbad av hatsvansen! Eller…? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: