Högerextrema på möten?

Det har ju varit lite turbulent på några ställen i landet på grund av att det ska byggas asylboenden på en del platser. I bland annat Göteborgsområdet har det varit möten men det som fått mest uppmärksamhet är nog det i Haninge där det var väldigt upprört.

I efterdyningarna försöker man hitta förklaringar till den ganska hätska stämningen på det mötet, att det var högerextrema som tog över. TVdags lekte Arnstad och gick så långt att de sa att det var så det började på 30-talet, ”Hur kunde Nazi-Tyskland hända? Som i Haninge häromveckan” och tog upp statistik som rabblades mötet och menade att DN igår visade att det inte alls var så. Nu är länken till DN borttagen eftersom folk reagerade på den. Med fog eftersom DN:s artikel bara var trams och inget annat.

kjell häglund

Bilden ovan är från kommentarsfältet, tycker det ändå är lite roligt att det är en kulturjournalist från Stockholm som säger att det är fel att Stockholmsjournalister vet vilken typ av åsikter man ska ha för att inte hamna i kylan. Han vet EXAKT vilka åsikter som gäller, han håller sig noga innanför väggarna…

Idag följer de upp med ”Haningeföräldrar grundlurade – kommunmötet lekplats för högerextrema” i en märklig artikel där de först ska ta ner killen som pratade med alla möjliga associationer för att sen bli mildare och mildare i tonen.

Jag bor ju inte i Haninge alls, jag bor i själva verket rätt långt från Stockholmsområdet. Jag känner ingen i Haninge heller så jag vet inte vem som står och pratar. Har sett att nätmobbaren Loan Sundman triumferande har delat en bloggpost från Rättvisepartiet Socialisterna Haninge som ska visa att det inte alls var boende som protesterade utan att de kom utifrån. Och i den bloggposten så står det att det var en Patrik Fürstenhoff som talade. Han ska vara inblandad Ghostrider. Ni får googla vad det är, det fick jag göra   😛

Nu vet jag inte hur utomstående Patrik är, enligt TVdags

Den självutnämnda »föräldern« som talade är inte boende i närområdet, det vill säga i någon av det dryga halvdussin fastigheter som bjudits in till informationsmötet av Haninge kommun. Han har visat sig vara en välkänd Flashback-profil med tidigare kopplingar till Avpixlat och fascistgrupper.

Han bor inte i någon av de halvdussin fastigheter som blivit inbjudna. TVdags verkar också anse att han inte är någon förälder alls? Varför skriver de annars »föräldern« om man inte ska få det intrycket? Eller missuppfattar jag »«? Men det kan förstås vara så att han inte är någon förälder också!

Det är vad andra kallar utomstående, att man inte bor i de halvdussin fastigheter som ligger närmast. OBS, andra kallar det utomstående, inte TVdags, de säger att han inte är boende i närområdet. Som i sig verkar vara väldigt snävt definierat…

Detta väcker ju några frågor ändå

 • Har inte även högerextrema rätt att vara oroliga? Om han nu är högerextrem  alltså. Liksom vänsterextrema har samma rätt? Och alla däremellan…?
 • Varför ska bara de som bor i de halvdussin fastigheter närmast ha rätt att bli informerade?
 • Eftersom jag aldrig ens har varit i Haninge, är det bara barn till de som bor i de halvdussin fastigheter närmast som går på skolan? I så fall förstår jag att bara de var inbjudna. Om området är betydligt större så förstår jag inte. Eftersom det handlade om byggnader på en skola eller väldigt nära.
 • Kan inte de som kallas högerextrema också ha barn som man oroar sig för? Eller är det något som bara andra ska kunna göra?
 • Det sägs att mötet var kapat av högerextrema, kan det inte vara så att de flesta faktiskt är både genuint oroliga och förbannade? Måste det vara kapat av högerextremister bara för att inte alla ville sjunga Halleluja och skrika #SverigeTillsammans? Är det en helt omöjlig tanke? Måste man vara högerextrem om man tycker att det är nog?

Jag tror att detta bara är början på massor av liknande. Det blir så när man hela tiden vill köra över folk, då blir reaktionen kraftig till slut. Och man har kört över folk länge i Sverige, man har publicerat undersökningar sen många år som sägs visa att svenskarna vill ha mer asylinvandring men jag tror att det är tvärtom, att svenskarna inte alls velat ha mer utan mindre. Betyder dock inte att man är rasist/fascist/nazist om man vill ha mindre utan bara att man vet att man inte kan kasta in hur mycket nytt folk som helst från totalt motsatta kulturer jämfört med vår egen och tro att det ska gå bra.

Någon som kan statistik bra får gärna kolla SOM-mätningarna sedan några år tillbaka, hur de är gjorda, hur man ställt frågorna, vilka frågor man ställt, hur man valt att redovisa resultatet, om man slagit ihop några alternativ för att kunna visa det man vill, om man vid redovisning vill få det att framstå som att det bara finns två svarsalternativ medan det i själva verket finns flera och att man då slår ihop till exempel ”Ja” och ”vet ej” för att ”nej” ska framstå som mindre och så vidare. Eller så är det media som sköter det trixandet!

Jag är nämligen övertygad om att det är minoritet under många år som velat ha en större asylinvandring och att de flesta velat ha en mindre, likadan som vid tillfället för frågan eller som av olika skäl inte kunnat svara större eller mindre. Om man inte kan eller vill svara större eller mindre asylinvandring betyder det INTE att man vill ha mer. Och om media då redovisar att bara 35% vill ha mindre asylinvandring och inte visar de andra alternativen så framstår det som om det faktiskt är en minoritet och att det bara fanns två svarsalternativ, ”mindre” och ”större” medan det i själva verket också finns ett stort alternativ som inte kan eller vill svara.

Säg att 35% vill ha mindre, 20% vill ha större och 45% inte kan eller vill svara och DN redovisar att bara 35% villa ha mindre men inte säger att bara 20% vill ha större så framstår 35% som en mindre del medan det i själva verket är fler som vill ha en mindre. Man luras att tro att det handlar om endast två frågor, ”större” eller ”mindre”. Så har media i alla fall garanterat trixat!

När folket känner sig mer och mer lurat så exploderar det till slut för det är ju inte de som beslutar som drabbas av något. De bor i sina enklaver, skyddade från den bistra verkligheten och om de någon gång besöker den så har de livvakter med sig. Detsamma gäller mediefolket som hetsat om detta i många år, arbetarklasskämparna på Aftonbladet som lyfter mer än 100 000 kronor i månaden och sen åker hem till sina fina våningar efter väl förrättat värv med att rasiststämpla ytterligare några som sagt något den dagen.

Man har kört sitt race mot folkets vilja och konsekvenserna av det kommer inte att bli vackra…

*********

Det är detta, att man nonchalerar folk, som orsakat det som man kallar näthat också, det är några som vill trycka på folk vad de absolut inte vill ha, folk protesterar men blir bara kallade massa fula saker tillbaka. Kolla bara vilka som var med i UG igår, det var till exempel Mona Sahlin som föraktfullt kallar demonstranter för nazister utan att ens ha sett eller lyssnat på talen och det var Rossana Dinamarca som ständigt pissar på folk från sin maktposition i Sveriges högsta beslutande församling samtidigt som hon låtsas att hon är i underläge. Hon vräker ständigt skit på folk! Samma för PASCALIDOU och Linderborg, alla har de öst skit på folk under många år och när man har protesterat så har man direkt blivit kallad massa grejer, både av dem själva och av deras kollegor. Så har det varit under många år nu. Till slut ruttnar folk! För vad ska de göra när ingen annat biter, när maktmänniskorna visat att de kan pissa på en hur mycket de vill från sitt elfenbenstorn?

Nu tycker jag att man inte ska behöva få ta emot hot och annan skit oavsett, däremot skulle jag vilja att man åtminstone en enda jävla gång tar upp det UPPENBARA sambandet mellan hur mycket skit de får med hur mycket skit de ger! En enda gång alltså. Man kan fan inte vänta sig att hela tiden kunna pissa på folk, att kalla dem alla möjliga saker, att bete sig föraktfullt mot dem, att bete sig drygt mot dem och så vidare utan att få kraftiga reaktioner. Så dum är ingen! Jag gissar att mängden grova grejer mot dem har blivit fler med åren ju mer dessa maktmänniskor har spottat på folks protester genom att kalla dem massa fula saker helt utan konsekvenser. UG brukar vara väldigt bra men varje gång det handlar om just sådant här så faller de igenom totalt.

Man pratar om hot mot demokratin när det handlar om hat och hot politiker och journalister men det största hotet mot demokratin är ju att de kan bete sig hur som helst utan att behöva ta den minsta lilla konsekvens? De kan ljuga, dölja, kalla folk saker, fantisera ihop vad som helst och så vidare och sen kalla dem som protesterar mot det för massa fula saker utan minsta lilla konsekvens. DÄR har ni hotet mot demokratin!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

79 kommentarer

 1. Någon som kan statistik bra får gärna kolla SOM-mätningarna sedan några år tillbaka, hur de är gjorda, hur man ställt frågorna, vilka frågor man ställt, hur man valt att redovisa resultatet, om man slagit ihop några alternativ för att kunna visa det man vill, om man vid redovisning vill få det att framstå som att det bara finns två svarsalternativ medan det i själva verket finns flera och att man då slår ihop till exempel ”Ja” och ”vet ej” för att ”nej” ska framstå som mindre och så vidare.

  Saken är att de undersökningarna säger inget alls. Därför att de föregåtts med åratal av lögnaktig propaganda. Budskapet att invandring var helt nödvändigt för landets ekonomi, att det var lönsamt med invandring, att det skulle berika landet, de ”flyr fån sina liv” (från kriget i Danmark) har fullständigt pumpats ut samtidigt var man ondskan själv om man inte var för mer invandring.
  Att i det läget mäta folks inställning, det ger papper man kan ha att starta kaminen med.
  Det som verkligen visar folks inställning, som propagandan döljer, är hur de agerar.

  – Ja, vi hittade en så kallad tipping point på 3–4 procent. När andelen utomeuropeiska invandrare är så stor i ett bostadsområde så börjar de infödda svenskarna flytta därifrån[källa]

  Det visar med all önskad tydlighet att människor bara ”gillar olika” om det olika är på någon annans gata. Inget unikt för svenskar, så fungerar människan.

  Svara
 2. Erik den förste

   /  02/11/2016

  Jag gillar TVdags av den enkla anledningen att man ofta får bra tips på serier från England och Australien, serier som annars är lätt att missa.

  Fast deras politiska inlägg är oerhört tröttsamma, särskilt som de i regel inte har något som helst med vare sig TV eller film att göra. Det enda de brukar ha med är något YT-klipp. Den tiden de lägger på att skriva dem skulle jag mycket hellre se att de lade på att skriva om något tvserieguldkorn.

  Svara
 3. Rikard

   /  02/11/2016

  Hej.

  Angående SOM: undersökningen ‘Fragment’ som behandlar 2015 finns för både köp som bok och nedladdning som pdf.
  [http://som.gu.se/publicerat/B%C3%B6cker/63.-fragment]

  Man kan också ladda ned enskilda kapitel som pdf. Länken ovan listar dessa. På SOM:s startsida kan man anmäla sig till medborgarpanelen om man är hugad.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 4. Jan

   /  02/11/2016

  UG har tappat slagkraft sedan Janne Josefsson hamnade i bakgrunden. Gårdagens avsnitt där en grupp kvinnliga makthavare och miljonärskor utmålade sig själva som offer var på gränsen till patetiskt. En vanlig privatperson som blir utsatt för (verkligt) näthat struntar både polisen och rättsväsendet i. Och några livvakter och ”gråta ut-tid” i tv blir det knappast tal om.

  Svara
  • Jans

    /  02/11/2016

   Hoten är skit helt klart men det där var väl ändå yesterdays news i kubik? De har ju redan gjort ungefär samma reportage en gång tidigare. Jag tycker de borde ta upp andra hotbilder, t.ex. mot poliser och vittnen som utreder gängkriminalitete, socialarbetare, privatpersoner med avvikande åsikter (Toklandet har exempel) o.s.v. Helt sättet att arbeta med ordet ”hatet” har blivit patetiskt. Dessutom hade de den sedvanliga feministvinkeln som framställer enbart män som hatare. Riktigt lågvattenmärke av UG. Men med tanke på vem som blivit programchef på SVT (nämen var kompisen Åsa Lindeborg med i repet) så skall man nog inte hoppas på så mycket mer därifrån längre. Hoppas jag har fel.

   Svara
  • Helt irrelevant, dimarca borde ifragasattas, hatare sv rang

   Svara
 5. Om det nu är den berömde PF (jag kände inte till honom tidigare), så verkar det som om han bor i Vendelsö, och Vendelsömalmsskolan är då helt klart närmaste högstadieskolan. Beträffande hans kriminella förflutna har han själv varit öppen med det, och säger att han numera lever ett ordnat familjeliv.

  Vad gäller det där med att köra MC riktigt snabbt, hittade jag följande klipp:

  Vet alltså inte om det är samme person som var med på mötet, men det tycks åtminstone från en ytlig sökning som att han bor i området och möjligen även har barn. Låter då inte orimligt att han besöker mötet och säger vad han tycker. Men nog var han lite elak i slutet av klippet …

  Svara
 6. Jans

   /  02/11/2016

  OT
  Tänkte att jag skulle läsa på lite om situationen i Calais och googlade. Fick upp träffar på SR, SVT och Telegraph. Undrar vilken jag skall välja 😉

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/11/2016

   Dash-cams från långtradarförare från östblocket brukar vara ganska upplysande med. De skräder sällan orden.

   Svara
 7. Rp

   /  02/11/2016

  Som uppvuxen i området har jag lite insyn från båda sidor om konflikten, stämningen var tydligen rätt hätsk men ingen (som jag känner) har påstått att det skulle ha med inresta nazister att göra. Vendelsömalmskolan är en av de större högstadie-skolorna i området.

  Svara
  • MiT

    /  02/11/2016

   Så det handlar om fler elever än bara från ett halvdussin fastigheter närmast skolan då… 😛

   Svara
 8. michael

   /  02/11/2016

  Alla föräldrar i Haninge som känner oro är självklart nazister hur svårt ska det vara att förstå något så elementärt.

  Svara
  • I grannkommunen tog man ett äldreboende till ensamkommande. Så alla gamlingar som nu köar på plats är också nazister. Nazister är vi allihopa, fatta det eller håll käften.

   Svara
   • Jans

     /  02/11/2016

    Fattaman; u är nazist, svennen!
    .-D

    Svara
   • michael

     /  02/11/2016

    Precis alla gamlingar som inte applåderade tilltaget är nazister.Expo borde titta på alla dessa nazister från 65 och uppåt vilka sprider sig likt en gräsbrand,är ganska säker på att dessa pensionärsnazister står bakom det mesta av det extremistiska gatuvåld vi ser,om man nystade lite i trådarna så kan man säkerligen belägga att det var denna grupp som stod bakom överfallet på dom stackars marockanska gatubarnen på Sergels torg.Har hört från en initierad poliskälla att det förekom ovanligt mycket rullatorer i omlopp runt torget den kvällen.

    Svara
   • Åldringarna på hemmet var nog frivilliga SS-män och tyskhoror under kriget allihopa

    Svara
 9. Ivar L

   /  02/11/2016

  UG ”glömde” ta med representanter för de mest hotade; Sverigedemokratiska kommunalpolitiker. Måste vara en slump.

  Apropå buzzet om högerextrema just nu så är det nästan larvigt hur de gasar på fast inget har hänt. De skall analyseras, sättas in i sammanhang etnifieras (”svenskar” och ”polacker”) samtidigt som det bränts bilar (inklusive polisbilar), bashats ambulanser, detonerats bomber (Grimsta), skjutits och mördats de senaste veckorna utan att någon analys eller försök till översikt ens finns på kartan. Sådant presenteras i bästa fall som orelaterade, slumpmässigheter.

  Svara
 10. MiT

   /  02/11/2016

  Sååå… Migrationsverket som tidigare sagt att han är 15 år säger nu att han är över 18… Samma myndighet alltså…. Man börjar ju undra lite över hur många sådana som finns i systemet…?
  ”Klarlagt: Misstänkte Alexandra-mördaren är vuxen”
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2988325-klarlagt-misstankte-alexandra-mordaren-ar-vuxen

  Svara
  • Jans

    /  02/11/2016

   Om vi nu hade fackföreningar med råg i ryggen borde den (Kommunal?) i nästa steg stämma staten/kommunen för att de försatte Alexandra i en situation som kostade henne livet. Genom att underlåta att undersöka om barn verkligen är barn har hon försatts i en livsfarlig situation som bygger på falska premisser. Om det sedan är hennes arbetsgivare (kommunen) eller migrationsverket (staten) som har det yttersta ansvaret för detta vore mycket lämpligt att utröna. Arbetsgivaren har helt klart ett ansvar för de anställdas säkerhet, men nog måste väl migrationsverket ha ansvaret för att de flyktingar de placerar har rätt ålder för placeringen. Detta är verkligen riktigt riktigt illa och till slut har en person dött.

   Svara
  • Ärligt talat, om inte brittisk media hade varit så pressande om att han knappast såg ut att vara 15, hade de då fortsatt charaden att han faktiskt är 15? Det skulle inte förvånat mig.

   Svara
   • Pinsamt dock att man försöker rädda sig själva genom att peka på hans ”relativt ringa ålder” – vad betyder det? När slutar man räknas att ha en ”relativt ring ålder”? Damage control, som sagt… den karln är nog inte en dag under 20. 22-23 möjligtvis.

    Svara
    • Ivar L

      /  02/11/2016

     Fast hans ”ringa ålder” handlade om att prioritera undersökningen i tekniska analyser och liknande så det är ju bara bra. Värre om det skall daltas vid utmätning av straffet med hänvisning till en ålder som inte är känd men bevisad vara över 18.

     Men det är verkligen skandal att en människa skall behöva dö innan dessa undersökningar görs. Hade dessa gjorts utan knot på alla som inte uppenbart är barn hade killen inte suttit på HVB-hemmet och Alexandra hade levat. Hoppas föräldrarna orkar stämma staten eller kommunen.

     Svara
  • Emanuel E

    /  02/11/2016

   undra hur pajasen Viktor Banke reagerar

   Svara
 11. MiT

   /  02/11/2016

  ”Utrikes födda snart majoritet av de arbetslösa”
  https://archive.is/j0H5E
  http://unvis.it/http://www.dn.se/ekonomi/utrikes-fodda-snart-majoritet-av-de-arbetslosa/

  ”Den allra största delen av de utrikesfödda arbetslösa, 145.000 av sammanlagt 189.000 personer, är från länder utanför Europa. Det är också gruppen utomeuropeiska arbetslösa som ökar snabbast.”

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/11/2016

   Svenskfödda och utbildade lämnar nu arbetsförmedlingens rullor i snabb takt, medan allt fler utrikes födda och lågutbildade skrivs in som arbetslösa.

   .

   Ungefär hälften av de nyanlända har inte ens gymnasieutbildning.

   Vad? Jag har ett starkt minne av att de var raketkiruger varenda en.

   Svara
   • Rikard

     /  02/11/2016

    Hej.

    Vi är i krig med Eurasien. Vi har alltid varit i krig med Eurasien.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 12. Det är ju faktiskt inte bara i Haninge som folk oroas över flyktingboenden – det är precis samma sak i Göteborg: http://www.gp.se/nyheter/1.2979781

  Att sedan högerextrema försöker utnyttja folks oro… tjae, det har ju skett inom politiken i alla tider att alla olika politiska kulörer försöker dra fördel till av oroande samhällsutvecklingar. Det gör ju inte att man bara kan slå ifrån sig allas oro som högerextrema hatare – det är ju precis så de faktiskt växer…

  Svara
  • Jans

    /  02/11/2016

   ”Folks oro” är ett uttryck som stormedia kör med som antyder att det är ogrundad oro. Men det handlar inte bara om oro utan om faktiska konsekvenser och faror. Det är t.ex. aldrig någon som talar om ”folks oro” för radon på det sättet utan man säger istället att radon är farligt. Om man t.ex. skulle tänka sig en skola med för höga radonvärden. Samma nu, det som händer är farligt.

   Svara
 13. MiT

   /  02/11/2016

  För ca 3,5 månader sedan

  Svara
  • Pelle2

    /  02/11/2016

   Ett antal andra länder, bl.a Norge,Finland och Danmark,genomför dessa undersökningar.
   Varför är det bara vi i Sverige som anser metoderna vara rättsosäkra ? Kan det vara för att godhetsvänstern har bestämt sig för att allt som förhindrar i princip fri invandring är detsamma som rasism ?

   Svara
   • Ivar L

     /  02/11/2016

    Intressant nog verkar ju polisen inte tycka att det är ett dugg rättsosäkert när ”barnet” visade sig vara mördare. Undrar vad det var för en läkare som vågade gå mot strömmen. Naturligtvis ingen av de ”goda” läkarna som vågar protestera och frysa ut offentligt, kanske mellan skål och vägg.

    Svara
  • Rikard

    /  02/11/2016

   Hej.

   Jag saknar ord. Det är som att läsa tal av Goebbels; inga fakta – bara politisk korrekthet.

   1. Jag begriper inte vad Banke menar.
   2. Hur ställer sig Banke till att bevisa sin ålder för att komma ifråga för cigarettinköp?
   3. Det är alltså rättsosäkert att bevisa att man uppfyller lagens krav.
   4. Utredningssystemet är ju rättsosäkert nu, eftersom lagen inte följs/tillämpas.
   5. Hur rättssäkert är Advokatsamfundets skråväsende för den med andra åsikter?
   6. Både Fifa och systembolaget verkar kunna genomföra åldersbestämning; handledsröntgen och okulärbesiktning respektive.
   7. Vilka ni är det som är dåliga? Populism innebär, skall Banke veta, att styra enligt folkets vilja.
   8. Jag föreslår att advokatskrået, som har medlemstvång, omedelbart kräver sina medlemmar på minst tjugotusen kronor/månad, samt minst femtio procent av en medlems förmögenhet (baserat på värdet av det samlade ägandet) att skänkas till Migrationsverket för att finansiera rättssäker prövning av ålder.

   Vidare bör skråets tvångsinsvurna medlemmar inhysa minst ett ensamkommande barn per tjugofem kvadratmeter bostad, sommarstuga och annan ägd fastighet avsedd som bostad.

   Kom igen Banke, du och dina gelikar skulle hjälpa barn vars liv ni inte kan föreställa er.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Ivar L

    /  02/11/2016

   Fatta att just den killen, Banke, bara är ett egenintresse som talar! Den ”populism” han pratar om hade kunnat rädda liv.

   Svara
  • jaha

    /  02/11/2016

   Twitter behöver fler tecken tydligen.

   Hen skriver det som förväntas av henom för att bli accepterad i den mediala kulturkretsen.

   Liknar mest en hundvalp som försöker visa sig rumsren eller i det här fallet PK.

   Det är ett märkligt sammanträffande att en så stor andel ensamkommande barn från Afghanistan alla råkar vara sexton år och har levt ett så oföreställbart hårt liv att de ser minst dubbelt så gamla ut.

   Svara
 14. MiT

   /  02/11/2016

  Svara
 15. MiT

   /  02/11/2016

  Svara
  • Liten

    /  02/11/2016

   Fan va bra att syrier och irakier är de hårdast arbetande. Då kan jag slacka lite nu så kan de sänka mig lite stålars. Gött!

   Svara
 16. Liten

   /  02/11/2016

  Det är rätt kul och se och läsa egentligen. Så fort några har andra åsikter än PK vänstern och ”kultur” journalister så är de nazister och högerfacister och annat otäckt.

  Vad som blir ännu roligare är att vänsteridioterna är väldigt på på att ta upp 30-talets Tyskland och hur judar led under den regimen men när judar blir utsatta nu i Sverige är det tyst. Det är egentligen pinsamt, inte roligt. Det är också intressant att personer som t ex Arnstad verkar helt förneka islams nära koppling till nazism, de hade samma mål, död åt alla judar.

  Jag tror att PK-eliten egentligen är mest intresserade av att höra sina egna röster och sko sig själva så gott det går på andras bekostnad och för ha detta privilegium kvar så måste de beskylla vanligt folk att vara nazister och facister och annat skit. Gör de inte det förlorar de det privilegium de har. Det finns helt enkelt ingen annan väg att gå än framåt och bli mer extrem för vänsterklantarna.

  Svara
 17. Dreadlock

   /  02/11/2016

  Skrattade gott åt Göteborgsdebaclet. Nya flyktingboenden i områden med de högsta disponibla inkomsterna i Göteborg. Byggen som dessutom bryter mot strandskyddet.

  Jag blir mycket förvånat om något enda av flyktingboende blir av. Hela makteliten i Göteborgsområdet bor på dessa gräddhyllor.

  Svara
  • Ja, det är komiskt. En av ursäkterna varför man inte kunde bygga i Örgryte (tror jag det var) är för att det vore bättre att sätta upp flyktingboenden på billigare mark – vilket i stort sätt betyder att sätta mer press på Angered, Bergsjön, Tynnered osv. Som en som bor och har bott i några av Sveriges mest invandrartäta områden så skulle jag påstå att förlora till exempel en fotbollsplan till flyktingboende skulle ha betydligt mer katastrofala effekter här då ungdomar i stort sett använder dessa i alla väder som inte innebär knädjup snö. Varje gång det är för dåligt väder så brukar de hänga till exempel i det lilla centrumet, eller i trapphus och inte sällan blir det bråk, smällda rutor osv. Det är verkligen märkbart.

   Svara
  • Rikard

    /  02/11/2016

   Hej.

   Kalla mig konspiratorisk för all del, men jag måste undra om den här nymodigheten med möten där medborgare får ventilera sina åsikter om kommande kommunala beslut beror på kommunalpolitiker som vill säga nej till invandring, men inte kan för partipiskan?

   Så praktiskt då, om det finns en högljudd offentligt framvisad opinion att hänvisa till; det är nog lättare att få partiledningen med på noterna om man kan visa hur många väljares röster man riskerar.

   Dubbelplusbra eftersom man dels kan skylla på SD, ständigt detta SD, samt räkna med massmedias okritiska och närmast profetiska upptäckt av nazister, fascister och rasister på dessa möten. Så länge ingen näsvis journalist frågar om det inte är att vika sig för ‘mörka krafter’ så är syltryggen fri.

   Eller så tillskriver jag till illvilja det som bättre förklaras med ren dumhet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Kan också vara för att man vill börja bygga i områden där höginkomsttagare faktiskt bor och de är generellt svårare att tysta. Därav dessa ”möten”. De lägre klasserna har aldrig haft en röst i frågan, trots att vissa låtsas som annat.

    Svara
 18. MiT

   /  02/11/2016

  Såklart att en av de som höll på att sparka ihjäl en pensionär i Kortedala för några år sedan nu är anhållen igen, den här gången för mordförsök. Trots det stenhårda straffet på 140 timmars samhällstjänst han fick den gången när han satt och flinade i rätten åt pensionären…

  ”Pojken slog ner äldre man – anhållen igen”
  http://www.expressen.se/gt/pojken-slog-ner-aldre-man–anhallen-igen/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/11/2016

   Man blir ta mig fan vansinnig på detta. Jag kan förstå att man inte vill blanda ungdomar med yrkeskriminella men inlåsta skall de vara i många år om de misshandlar människor så de hamnar i koma. Vad är det för sjukt rättsystem. Människor som laddar ner en film på internet får hårdare straff än människor som förstör andra människors liv.

   Svara
  • maria

    /  02/11/2016

   äckliga jävla kräk. kasta ut hela familjen.

   Svara
 19. Loan (äckel) vet allt

  Svara
 20. V– ”motdemonstranter”:

  Svara
  • Svenne

    /  02/11/2016

   Maskeringsförbud?

   Svara
   • Ivar L

     /  02/11/2016

    Det är den nya burkamodellen från Teheran. Säljer som smör. Könsneutral dessutom så alla kan bära den.

    Svara
  • Rikard

    /  02/11/2016

   Hej.

   Välplanerat men ändå amatörmässigt. De identiska kläderna tyder på planering, och är i syfte att försvåra identifikation. Tidigare (sent nittonhundratal) var polisen i Stockholm duktiga på att (enligt mobben) provocera fram anledning till ingripande. Det verkar man ha slutat med (om det någonsin ägde rum).

   För den som aldrig har stått i sådan mobb kan jag berätta att det för många rör sig om en närmast sexuell upphetsning och anspänning av förväntan; något måste hända, energin och kämpalusten måste få utlösning. På samma sätt som en äkta fetischist måste ha sitt objekt för att kunna projicera sin sublimerade sexuella frustration mot, kräver dessa sina politiska motståndares närvaro. I brist på dessa (exempelvis vid en egen demonstration) får polisen, väktare eller kritiska förbipasserande duga.

   I mobben (och grupperna den består av) erhåller du status genom att visa rätt aggression mot rätt mål, och genom att visa dig villig att bruka våld; helst mot motståndare, men även mot föremål (om de tillhör rätt mål; exempelvis större företag eller banker). För den erfarne demonstranten infinner sig med tiden samma avtrubbning med krav på eskalering som för fetischisten.

   Fetischism skall här inte blandas ihop med diverse sexuella praktiker avsedda att skapa variation. Jag avser den psykologiska fixeringen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Intenso

    /  02/11/2016

   Ropen skallar, Hen vi oss kallar!!!

   Svara
  • Nilsson

    /  02/12/2016

   Äntligen en bild på uniformerade nazister! Eller?

   Svara
 21. Svenne

   /  02/11/2016

  OT: Naomi Abramowicz: Miljöpartiet borde lämna regeringen

  ”Spelar Gustav Fridolin trendigt naiv eller är han bara dum?”
  //
  ”Partiet bör lämna regeringen, inte minst för sin egen trovärdighet och sina väljares skull. Det finns gränser för hur många gånger som statsrådet Romson kan stå och gråta på regeringens presskonferenser i Rosenbad.”

  Svara
 22. Svenne

   /  02/11/2016

  OT: Antonsson om den feministiska regeringens flyktingpolitik:

  Svara
 23. Micke

   /  02/11/2016

  Tittar på Aktuellt, kul och uppfriskande om politiker kunde säga JA eller NEJ på frågorna dom får, istället för att slösa på tittarens tid med floskler, och om reportrarna kunde sluta tjata när man inte fått svar på frågan efter fyra försök, känns lika hjärndödande.

  Svara
 24. MiT

   /  02/11/2016

  Låt mig gissa, RFSU kommer att få uppdraget med sin bilderbok med bilder på analsex, tjejer med penis och rödhåriga snaggade feminazin som har mens…
  https://toklandet.wordpress.com/2016/01/19/sexualundervisning-pa-lattare-svenska/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/11/2016

   Skönt då blir det inga problem i sommar.
   MP fixar biffen med oerhörd precision och effektivitet.
   Riktiga doers.

   Svara
  • michael

    /  02/11/2016

   Kan dom inte göra en tecknad film med Alfons om vad som är fel beteende i Sverige,så migranterna blir riktigt skrämda för detta.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/12/2016

   Vilken tur att vi har MP som har lösningen på alla problem…

   Svara
 25. Ivar L

   /  02/11/2016

  Jag måste säga att det var lite otippat att Fredrik Reinfledt skulle satsa på standup comedy. Men det verkar ju gå riktigt bra, han har ett strålande manus i vart fall:
  http://www.friatider.se/fredrik-reinfeldt-araberna-de-h-rdast-arbetande-personerna-i-v-rt-samh-lle

  Det står tyvärr inget om hur framgångsrik föreställningen blev eller om det blir turné.

  Svara
  • Törnrosa

    /  02/12/2016

   Reinfeldt tyckte alltså att Sverige var trist. Det var därför han initierade det osäkerhetsläge som nu råder.

   Och medalj ska han få också. Hoppas att konungen skäms när han ska dela ut den. Och så hoppas jag att vårt grannland i öster tar Reinfeldts erfarenheter för vad de är. Vrövel. mvh

   Svara
 26. MiT

   /  02/11/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/12/2016

   Alexander behöver inte oroa sig, det är inte många som kommer att titta på den. Får nog mer ses som en plikt från SF:s sida. Ungefär som att en butik får betala lite till maffian.

   Svara
 27. MiT

   /  02/11/2016

  Svara
  • Liten

    /  02/12/2016

   Herrgud, hur långt ifrån verkligheten kan man komma? I årtal har det kommit röster som säger att intregationen inte funkar. Och nu, just nu, sticker det upp nån idiot som säger att ”vi” har sopat det under mattan.

   Sen heter det ”mattan” inte ”matten” som det står under bilden och i länken, eller är det matt-hen dom menar?

   Ikomptenta iditer til jounalister,dem borde lära sig stuva ordenligt!

   Svara
 28. Hmm

   /  02/12/2016

  Resten av världen har en förståelse för vad som är århundrades upptäckt. rapporterar stort vitt och brett och det jämförs med Galilei . medan det i Sverige inte ens finns en liten notis.

  DETTA är beviset på degenereringen av journalisterna i Sverige!!!!

  http://www.bbc.com/news/science-environment-35524440

  Svara
 29. http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2988149-akut-brist-pa-donerade-spermier

  Shockerande att inga män vill donera till potentiellt mänshatande kvinnor!

  Hur kan det komma sig?

  Svara
  • Pelle2

    /  02/12/2016

   Vi som inte donerar kommer väl snart bli uthängda som kvinnohatare,,
   Kanske dags för lagstiftning så att alla män måste donera minst en gång om året…

   Svara
  • Jans

    /  02/12/2016

   Ena dagen är det jämställdhet med pappamånader och närvarande pappor som är med och tar hand om barnen.
   Nästa dag är det jämställdhet med pappor som lämnar spermierna i en mugg och sedan aldrig syns igen.

   Svara
 30. MiT

   /  02/12/2016

  Svara
 31. Mike E

   /  02/12/2016

  Arnstad är så korkad så man tror inte det är sant.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: