Bara för att…

En artikel i Helsingborgs dagblad om gränskontrollerna är lite… intressant… ”Jag sattes i fyllecell för kritik av gränskontrollen”. Det är två personer som satts i fyllecell ”bara” för att de protesterat mot gränskontrollerna. Ni vet, två helt vanliga människor som bara protesterade mot kontrollerna blir kastade i fyllecell

När André Karlsson kritiserade gränskontrollen på Hyllie togs han av tåget och sattes i fyllecell. Mira Björkegren var med om samma sak.
Båda hävdar att de varit salongsberusade. Enligt polisen utgjorde de en fara för sig själva.

Salongsberusad alltså… Ungefär som alla som blir nekade att komma in på krogen brukar vara och som sen blir hämtade av polisen för att sova ruset av sig antar jag?

gränskontrollerna

Det var alltså strax före lunch och han var på väg till jobbmöte efter att ha druckit 2-3 glas champagne till frukosten… ”Salongsberusad” på jobbmöte…?

gränskontrollerna1

Jaha, han sattes i fyllecell bara för att han kritiserade gränskontrollerna? Han tycker det känns farsartat eftersom han var på väg till jobbet. Jag tycker nog det verkar som om det är det vanliga fylletugget som satte honom i fyllecell?

Och vilket företag har jobbmöte på en söndag? 17 januari i år var på en söndag. Det betyder att det var lördag dagen innan. Så kanske de där 2-3 glasen champagne kanske bara var avslutningen på helgen så att säga…?

Den andra var ju en Mira Björkegren som också råkade ut för fyllecellen. Mira är/var aktiv medlem i Röda korsets ungdomsförbund Stockholm Syd. Hon verkar också vara en aktivist såklart

gränskontrollerna2

Hon verkar vara väldigt intresserad av att folk ska kunna planka och låta andra betala.

gränskontrollerna3

Varför det står på polska vet jag inte men den dök upp när jag googlade hennes namn.

Bara så man vet lite vad det är för en person. En ”aktivist” helt enkelt.

gränskontrollerna4

Så hon var på väg från Köpenhamn en fredag och hade druckit två öl. Ni vet, två öl… Gissar att det är samma sorts två öl som dyngfulla som inte kommer in på krogen har druckit?

Visst är det märkligt att polisen ska ödsla tid och resurser på två personer som bara kritiserar? Lite för märkligt kanske? Jag tror nog att de där två ölen och de 2-3 glasen med champagne är betydligt mer. Och alla som varit nyktra utanför en krog någon gång och sett hur folk som bara druckit ”två öl” argumenterar och går på kan nog gissa hur de här två har ”kritiserat” gränskontrollerna…

gränskontrollerna5

Just det, lycka till hos JO…

Tänk att det alltid är de skötsamma som råkar ut för sånt här? Aldrig det gapiga otrevliga och störande buset utan bara de skötsamma och fina, de som bara druckit två öl eller 2-3 glas champagne…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

49 kommentarer

 1. Scott Alexander om hur ”vetenskapsjournalister” missrepresenterar ännu ett studieresultat som bevis på kvinnoförtryck: http://slatestarcodex.com/2016/02/12/before-you-get-too-excited-about-that-github-study/

  Svara
  • Jan

    /  02/13/2016

   ”Missrepresenterar” är inte ett svenskt ord. Håll dig för god för VD-svenska eller ”svengelska”!

   Svara
   • Pelle2

     /  02/13/2016

    Messerschmitt 😉
    Inte för att ge mig på Bittergubben men jag håller med Jan om att anglifieringen av språket,speciellt i företagsvärlden, är både onödig och tröttsam.

    Svara
 2. Ola

   /  02/13/2016

  OT: Tino Sanandaji kommenterar Fredrik Virtanens rödvinskonsumtion

  Svara
 3. MiT

   /  02/13/2016

  Svara
 4. Svenne

   /  02/13/2016

  OT: #schyffert undervisar…

  Svara
 5. Jans

   /  02/13/2016

  Sedan när någon av dem själva blir utsatta för brott kommer de att klaga på att polisen inte gör något. Garanterat!
  Jobbmöte som föregås av 2-3 (d.v.s. 4-6) glas champagne. Jodåsåatt, trovärdigt.

  Svara
 6. Jans

   /  02/13/2016

  OT – långt men kanske intressant:

  Jag kan inte nog rekommendera läsning av Dagens Samhälle. Fem nummer är gratis. De skriver om vad som händer i landet på ett annat sätt än riksmedierna. Tyvärr är veckans artikel om Rosengård åtkomlig endast via inlogg (eller via papperstidningen), den kan inte nog rekommenderas. Den inleds i traditionellt hoppfull stil men en bit in får man en tydlig bild av alla problem som hopar sig. Där finns en mycket upprörande passage om alla missbruk av socialtjänstlagen som förekommer.

  Citat ur artikeln:
  ”Man kan skilja sig på pappret och få två lägenheter och hyra ut den ena i andra hand. Man kan ha tre fruar och få två extra lägenheter genom att registrera två av kvinnorna som anhöriga. Man kan missköta sin lägenhet, men få medlemsavgiften i hyresgästföreningen betald så att dess jurist kan arbeta för att man skall få bo kvar. /-/ Man kan sitta utomlands och hyra ut sin lägenhet till åtta personer och få intäkterna och bostadsbidraget skickade till utlandet. Man kan hyra ut en tillfällig bostad för 15000 kronor dygnet (sic!) åt en hemlös familj som socialtjänsten måste ta hand om. Som familjehem för ensamkommande ungdomar kan man få 15000 kronor per person och månad samt 4000-8000 kr i omkostnader per person och månad. Jag har betalat ut 73000 kr för att flyga hit en kvinna och hennes nio barn, som skulle återförenas med det syskon som själv hade tagit sig hit, berättar en socionom. – Varför söka vanligt jobb om man kan leva som familjehemsentreprenör?”
  Slut citat.

  Tidningen försöker få ansvariga politiker att svara på frågor om situationen men alla tre med ansvar för området; Luciano Astudillo (S), Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och Andreas Konstantinides (S), gör sig oanträffbara för Dagens samhälle. Åtminstone en av dem, Luciano, har dessutom intressen i området som affärsman. Jag gissar att vi har korruptionsliknande förhållanden på lut mellan affärsintressen och politiker i de här områdena. I paniken att integrera dras mängder av idiotprojekt igång och det finns nog goa slantar att tjäna. Det är skrämmande läsning. Artikeln avslutar med att konstatera att det beräknas komma 33000 ”nya” invånare (oklart vad de menar men gissningsvis handlar det främst om immigranter naturligtvis) de närmaste fyra åren trots att kommunen går back så det visslar om det.

  En socialsekreterare säger att ”resten av Malmö håller på att bli mer likt Rosengård”.

  Svensk integration i ett nötskal. Skrämmande läsning.
  Fem nummer av Dagens Samhälle får ni gratis som sagt.
  http://www.dagenssamhalle.se/

  Låt er inte skrämmas av att en massa nutcases (t.ex. Gudrun Schyman) får skriva debattartiklar på deras webb. Tidningen innehåller mycket värdefull information om verkliga förhållanden i våra kommuner.

  Svara
  • Hypocrita

    /  02/13/2016

   Sant. Helt sant…

   Dagens Samhälle är faktiskt en tidning att rekommendera. Precis som Jans skriver i sista stycket…..

   Svara
  • Havre flarnstad

    /  02/13/2016

   Tidningar som vågar/vill skriva öppet om saker som är rena motsatsen till DN’s och liknande propaganda ska man såklart stödja och låta dom veta precis varför man kan tänka sig att betala.

   Köpte själv en prenumeration på utmärkta magasinet Neo men dom gick i graven två veckor efter betalningen 😀

   Svara
   • Jans

     /  02/13/2016

    Dagens Samhälle är en helt annan tidning men du får i vart fall en rätt bra bild över asylhaveriet.

    Svara
  • Jan

    /  02/13/2016

   Visst, det är ett avgrundsdjup mellan riktig, grävande journalistik som Dagens Samhälle i det här fallet och det von oben-tyckande som exempelvis Aftonbladets och DN:s ledarsidor ägnar sig åt. Dessutom kan DS aldrig negligeras av journalisteliten genom sedvanlig stigmatisering. Det ska nog mycket till innan den politiskt korrekte vågar kalla DS för hatsida eller pissränna….

   Svara
 7. Svenne

   /  02/13/2016

  OT: Heberlein sågar ursäktandet av förbrytare:

  ”Det är nödvändigt att tillerkänna människor, också människor som i någon mening är offer, ansvar för sina liv, för hur de agerar och varför. Filosofen P F Strawson definierar en moralisk person som en individ som är föremål för klander respektive beröm, det vill säga en individ som vi har vissa förväntningar på. Moraliskt ansvarstagande är en förmåga – och den förmågan utvecklas genom att vi klandrar felaktigt beteende och uppmuntrar föredömligt.”

  Svara
 8. otillstaendig

   /  02/13/2016

  Jag har också suttit i fyllecell. Var inte särskilt full, men käftade emot och lydde inte order. Våra poliser har det väldigt ansträngt i dagens Sverige, och de tar nog lätt till LOB för att göra sin arbetssituation lite mer hanterlig. Jag är inte den som klandrar dem. Jag slösade onödiga skattepengar och onödiga polisresurser och fick skaka lite galler för det – antagligen samma sak med de här ”aktivisterna”. För mig blev det en minnesbeta som jag lärde mig något av. De gråter ut i pressen; läxan alltså inte inlärd. Torka tårarna, gör om, gör rätt.

  Svara
  • Jans

    /  02/13/2016

   Polisen vet vad som händer om de inte tar tag i portesterna. Då har de snart tågen fulla av vänstermuppar som sitter och bölar.

   Svara
  • Olof

    /  02/13/2016

   Ja, käftar man med en polis som agerar enligt order och helt inom lagens råmärken så är man antingen full nog att behöva en fyllecell, eller full nog i kombination med naiv nog att behöva en realitycheck i en fyllecell. Det finns internet, insändare, politiska partier och faktiska demonstrationer om man vill käfta.

   Att gå på enskilda myndighetsutövare i en situation där käftandet slösar på allas tid och inte har någon möjlighet att förändra något tyder på en total brist på respekt för både polisernas arbetssituation och sina medresenärer. Förhoppningsvis på grund av alkoholen.

   Svara
 9. Jans

   /  02/13/2016

  Jag vet att man inte skall skämta om ett lands undergång men alltså:

  ”En av nordens största turistanläggningar, Pite havsbad, blir flyktingboende för 1 300 personer. Men bara vintertid. På sommaren får alla asylsökande flytta till andra hotell, flera mil bort.”

  Det är bara att poppa pocorn och luta sig tillbaks och titta på skådespelet i vår när 1300 asylanter som gjort sig hemmastadda skall köras bort för att herrefolket skall komma och bo. Det kan nog bli cirkus både på plats och på valfri postmkolonialistisk kultursida.

  http://unvis.it/www.sydsvenskan.se/sverige/pite-havsbad-blir-flyktingboende/
  Utan unvis blir artikeln mycket längre.

  Svara
 10. Anti-twitter-vänstern

   /  02/13/2016

  Finns det ingen lag där snuten kan ta omhänderta vänsteraktivister och andra som försöker hindra dom i deras arbete!?

  Svara
  • otillstaendig

    /  02/13/2016

   Jodå, de har LOB, PL13 (Polislagen §13) och liknande verktyg. Aktivisterna förlorar och deras JO-anmälningar kommer inte att ge något resultat.

   Svara
   • Jans

     /  02/13/2016

    Det är ganska kul med ”dagens ungdom” som inte ens har ryggrad att när de ägnar sig åt lite civil olydnad ta straffet, vilket är hela poängen med civil olydnad.
    Fast det verkar ju varit mer fylleri än civil olydnad i och för sig.

    Svara
 11. Senior

   /  02/13/2016

  Nu kan man även skylla sina tillkortakommanden, eller dina klienters skuld, på patriarkatet!
  Han blev alltså inte friad för att han blev försvarad av en kvinna……

  http://unvis.it/http://www.expressen.se/gt/ronnback-om-bytet-sverige-inte-moget/

  Svara
  • Jans

    /  02/13/2016

   Föregående försvarsadvokaten Inger Rönnbäck:
   ”Som jag ser är Sverige inte moget för kvinnliga offentliga försvarare i stora brottmål.”

   Hon har förmodligen helt rätt om hennes kvinnliga kollegor resonerar som hon själv. Vem sjutton vill ha en försvarsadvokat som resonerar som hon gör. Det roliga är att på åklagarsidan är det väl rätt gott om kvinnor numera. Fast det är ju inte direkt någon som kommer att klandra Inger för att kräket fälldes eller hur?

   Svara
   • Senior

     /  02/13/2016

    Nej, men att skylla på att han fälldes för att hon är kvinna….. Seriös advokat……

    Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2016

   Hon har gett ett ganska märkligt intryck i det som har skrivits om henne. Har för mig att Leif GW sågade hennes försvarsmetoder.
   Nu visar hon att hon är en radikalfeminist när hon skyller sin egen inkompetens på att hon är diskriminerad som kvinna eller åtminstone anammar hon radikalfeministernas offerperspektiv på kvinnorna.
   Kvinnor kommer snart dominera juridiken med tanke på det övervägande antalet kvinnliga juridikstudenterna. Vi får verkligen hopps att de är mera kompetenta och utrustade med självförtroende än Rönnbäck…

   Svara
   • Olof

     /  02/13/2016

    Har ingen aning om hennes bakgrund, men hon kanske vet med sig att hon har blivit kvoterad i någon del av sin karriär? I så fall kan det ju vara rimligt att stiga tillbaka, då kan hon ju inte förväntas ha samma kompetens som motsvarande män som i så fall valdes bort.

    Svara
 12. Jans

   /  02/13/2016

  Nyttig påminnelse om att alla problem inte kan skyllas på invandring:
  http://www.friatider.se/fyra-doms-for-gruppvaldtakt-pa-bravallafestivalen-2014

  Svara
  • Jan

    /  02/13/2016

   Då går det lustigt nog bra att skriva ut etnicitet i artikeln. Svenskar, för övrigt, vad betyder det nuförtiden?

   Svara
   • Jans

     /  02/13/2016

    Fria Tider skriver alltid ut etnicitet när de kan.

    Svara
    • Jan

      /  02/13/2016

     Jag missade att det var Fria Tider. Jag trodde att det var en ordinär ortsblaska…

     Svara
  • Eddie

    /  02/13/2016

   Självklart kan inte alla problem skyllas på invandring det skulle vara ett absurt påstående dock är den där domen lite lustig. Domen säger nämligen inte att de blev dömda för att hon inte samtyckte utan för att hon ”på grund av sin berusning agerat helt utan hämningar” och befunnit sig i ”ett särskilt utsatt tillstånd och därför inte varit fri att samtycka”.

   Nu undrar jag hur det fungerar eftersom jag har haft samlag med kvinnor som varit tämligen nyktra när jag har varit tämligen berusad, blev jag då alltså våldtagen? Sen undrar jag hur man ska avgöra ifall någon ger samtycke eller inte kan ge samtycke för att de agerar utan hämningar.

   Amfetamin får folk att vara tämligen omdömeslösa men det behöver inte vara uppenbart att de är höga, så är det då automatiskt våldtäkt ifall en av personerna är synnerligen påverkade?

   Svara
   • Jans

     /  02/13/2016

    Jag har inte satt mig in i domens detaljer men fyra killar som spänner på en aspackad brud i en husvagn passar bra i finkan enligt mig.

    Svara
    • Havre flarnstad

      /  02/13/2016

     Kanske det vill inte uttala mig utan att ha läst domen men skillnaden emot att dra in en stackare i buske/bil/kvart och brutalt spöa skiten eller stoppa en pistol i käften på offret är stor i mina ögon.

     Kan tänja mig att tjejen verkligen ångrade sitt gruppknull på festival men skillnaden för mig är milsvid mot många av dom här våldtäkterna man läser om när 10 män låser in nån flicka och fullkomligt förstör henne i timmar.

     Många kan nog förstå hur det där med husvagnen på en fyllefestival kunde ske men att nyktert och planerat genomföra en gruppvåldtäkt under vapenhot känns så jävla osvenskt och främmande på något sätt.

     P.s om det inte framgick tycker jag absolut inte det är ok att utnyttja en apfull tjej.

     Svara
  • Ett väldigt sjukt rättsväsende vi har…

   Svara
 13. MiT

   /  02/13/2016

  ”Villaköp för nyanlända kan bli boendelösning”
  http://www.skd.se/2016/02/12/villakop-for-nyanlanda-kan-bli-boendelosning/

  Svara
 14. Jans

   /  02/13/2016

  Riktiga hjälporganisationer som protesterar när Sverige drar in på viktigt bistånd till förmån för mer tvivelaktig immigration:
  http://www.bistandsdebatten.se/exkldebattartiklar/fortsatt-stodja-kampen-mot-aids-tuberkulos-och-malaria-stefan-lofven/

  Rädda Barnen och Röda Korset är inte med och protesterar, det är däremot Läkare utan Gränser. Bra att veta nästa gång ni är på givarhumör.
  Bra referenslista.

  Svara
 15. MiT

   /  02/13/2016

  ”Fritidsledaren: -Tjejer vill bli antastade av afghaner!”

  Svara
 16. killeri

   /  02/13/2016

  Det handlar om människor med möjliga alkoholproblem men det finns hjälp att få.

  Svara
 17. Trevligt jobb om man kan ta en champagnefrukost och åka på jobbmöte

  Svara
 18. MiT

   /  02/13/2016

  ”Twelve rapists, a 13-year-old victim and a terrifying truth Britain still won’t face: The disturbing full story behind the gangs of Pakistani men who target white girls”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3445065/Twelve-rapists-13-year-old-girl-terrifying-truth-Britain-won-t-face.html

  Svara
 19. MiT

   /  02/13/2016

  Svara
 20. Svenne

   /  02/13/2016

  OT: Löfven står med rumpan bar…

  Svara
 21. Svenne

   /  02/13/2016

  OT: Tino Sanandaji sågar Reinfeldts prat:

  Svara
 22. Oslagbart rekord i dumhet? Hela världens befolkning får faktiskt rum på Gotland – rent geometriskt. Då kan vi ju skicka alla migranter dit?
  ”I en längre intervju med danska Politiken utmanar han invandrarkritiska röster.
  – Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt, säger Fredrik Reinfeldt i intervjun.”

  http://www.expressen.se/nyheter/fredrik-reinfeldt-gott-om-plats-for-flyktingar/

  Svara
 1. Bekant aktivistnamn i morgon-tv | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: