Kod 291 del 5

Jag har ju samlat ihop en del som har med Sveriges totala asylhaveri att göra i några inlägg tidigare

Kod 291

Kod 291 del 2

Kod 291 del 3

Kod 291 del 4

Och nu är det dags för del 5. Detta är en del av det jag sett svepa förbi på twitter de senaste 10 dagarna, det har varit så mycket att jag helt enkelt har struntat i en del också… Allt behöver inte heller ha samband med haveriet direkt!

”2016-02-05 20:09, Bråk, Falkenberg”, via archive.is.

Bråk på flyktingboende i Gällared.

Polisen får samtal om att det varit bråk mellan två män på boendet. De båda männen ska enligt uppgift från platsen ha slagits med knivar. En av männen uppges ha fått någon typ av skärskada i ansiktet.

Ingen personal på plats vid tidpunkten för händelsen enligt telefonören. Polis och ambulans tillkallas.

Uppdatering:

När polis anländer kl 20.30 finns inga belägg för att någon kniv har använts vid bråket. De två män som varit i bråk anmäler varann för misshandel. En av männen får åka med ambulans till sjukhus för att sy en skada i pannan, det är dock ingen knivskada.

”2016-02-05 20:20, Bråk, Vänersborg”, via archive.is.

Bråk på migrationsverkets boende Restad Gård.

Väktare på Restad Gård larmar polisen om bråk på boendet. Enligt uppgift från platsen så har en man blivit knivskuren. Polis och ambulans tillkallas.

Oklart när det gäller omfattningen på skadad. det ska röra sig om en man som fått skador på en hand.

När polis anländer är det lugnt på platsen. En man anträffas med en mindre skärskada/sårskada på en hand. En man grips på platsen för försök till grov misshandel.

Inga uppgifter om att någon blivit avförd till sjukhus.

”Tonårsflicka ofredad i Hjärup”, via archive.is, via direktlänk. Står inte i texten men det mesta tyder på att det inte handlar om svenskar.

Enligt polisanmälan ställde sig den ene mannen framför henne, tog tag i henne och sade att han ville kyssas.

Flickan slet sig loss och sprang mot hemmet med pojkarna efter sig.

Väl innanför dörren pratade hon med sina föräldrar som polisanmälde händelsen som klassas som sexuellt ofredande.

De bägge männen beskrivs vara i 20- till 25-årsåldern.

”Tre till sjukhus efter storbråk på Svalövsskola”, via archive.is, via unvis.it.

– En lärare försökte stoppa det men hon blev bortknuffad. Min kompis försökte gå emellan men då blev han påhoppad av sju killar som gav honom jättemycket stryk. Jag försökte gå fram men då fick jag själv en spark.

//

Kerstin Lingebrant kan, eller vill inte, berätta vad som ligger bakom storbråket.
– Det är en värdegrund som inte är okej och det handlar om att man beter sig mot varandra på ett alldeles förfärligt sätt, säger hon.
I mailet bekräftar hon dock att det är nyanlända flyktingbarn involverade. Av mailet framgår också att två elever kommer att vara avstängda från undervisning nästa vecka.

Nu vet ni, det var en värdegrund som inte var ok…

”Unga kvinnor rädda efter nyår”, via archive.is, via direktlänk.

övergreppen i kalmar

Visst är det höljt i dunkel? Ingen har en aaaaaning…

”Larm om sexuella trakasserier på skola”, via archive.is, via direktlänk.

Edrenius berättar att i början av förra veckan fick hon information om läget på skolan, och att en del killar har gjort och sagt saker och varit mer fysiska, och att det bedöms som sexuella trakasserier.

– Vissa personer är fysiska och det kan vara skrämmande för vissa individer, det är något som vi svenskar kanske inte är så vana vid. Man har bland annat slickat sig om munnen och sagt saker.

”2016-02-06 14:37, Sedlighetsbrott, Borås”, via archive.is.

En man har sexuellt ofredat flera kvinnor i Borås. Vid ett tillfälle har han även försökt tillgrippa en handväska.

En kvinna har anmält ett sexuellt ofredande via polisens kontakt centrum. Hon har någon gång mellan kl 13.00 -13.30 utsatt för följande händelse i centrala Borås.

En man kommer upp bakifrån tar ett sk ”skamgrepp” på kvinna och när kvinna försöker skydda sig så försöker han stjäla hennes handväska, dock utan att lyckas.

Ett signalement sänds ut till de enheter som finns i Borås.

En koppling görs hos polisen till ett antal samtal som kommit in till polisen om att kvinnor blivit sexuellt ofredade i centrala Borås under dagen. I samband med detta så omhändertogs en man för bla fylleri. Mannen som redan finns hos polisen blir nu gripen misstänkt för sexuellt ofredande vid minst tre tillfällen.

Mannen ska enligt de id-handlingar som han har vara född år 2000.

I samband med utredningen har framkommit att mannen redan för tre veckor sedan agerat likande mot kvinnor i Borås.

”Tafsande tonåring kan vara vuxen”, via archive.is, via unvis.it.

Polisen har gripit den misstänkte flera gånger men då släppt honom på grund av hans låga ålder.

Nu tror Polisen att åldern inte stämmer utan att han är minst 20 år och man ska nu försöka åldersbestämma honom.

Handlar om samma som den precis ovan. Sätter fingret på vikten av kontroll och ålderstester. Alla motståndare till ålderstester är medskyldiga till att sådana här slipper straff och kan fortsätta!

SKOLUNIFORMLOW

Bild från Jeanders bildblogg

”Problem med religionskränkningar på skola – flicka fick skorna nerspolade i toan för att hon inte bar sjal”, via archive.is, via direktlänk.

På mötet informerades det bland annat om att en flicka fått skorna nerspolade i toaletten för att hon inte bar sjal och då inte ansågs vara en riktig muslim.

På mötet berättades det också att vissa elever på skolan gör äcklade miner åt dem som äter griskött och frågar om de är kristna samt att det spottas på vuxna.

Läs det ovan några gånger… Händelsen i sig hör kanske inte ihop med haveriet men gissar att det inte är så ovanligt som de vill göra gällande. Och det kommer förmodligen att bli vanligare.

”Flera knivattacker på asylboenden”, via archive.is, via unvis.it.

Polisen har inom loppet av några minuter fått larm och knivbråk på två asylboenden i Vänersborg och Falkenberg.

– En person är förd till sjukhus med ett jack i pannan, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Tror det handlar om samma knivslagsmål som nämnts innan här men är inte säker.

”Fyra misstänkta för misshandel vid boende”, via archive.is, via unvis.it.

Flera ungdomar var inblandade i bråket vid boendet för ensamkommande i Söderåkra. Fyra ungdomar gick till attack mot en annan och i samband med det blev även en anställd vid boendet sparkad.

”Knivbråk på fritidsgård”, via archive.is, via direktlänk.

Ett bråk utbröt sent på lördagskvällen på en fritidsgård i Olofström. En 41-årig man sitter nu anhållen misstänkt för grovt olaga hot och misshandel.

Mannen befann sig på fritidsgården på lördagskvällen och började bråka med en besökare i 25-årsåldern. Flera andra personer ska också blandat sig i bråket.

Står inte att det har med haveriet att göra men det är intressant ändå med 25-åring och 41-åring som är på en fritidsgård…?

”Misstänkt våldtäktsförsök i Piteå”, via archive.is, via unvis.it.

En ung kvinna, född 1999,  var på väg hem längs Storgatan vid 02-tiden natten mot söndagen när hon blev överfallen av en för henne okänd ung man. Mannen sprang från platsen när en annan man kom till undsättning, men polisen uppger att de fick bra signalement.

Vid 08-tiden på söndagsmorgonen kunde en man född 1999 gripas, och han anhölls senare av jouråklagare. Han är misstänkt för försök till våldtäkt.

Står inget om signalement på den gripne och det brukar ju betyda att det inte är någon svensk men det måste inte vara så. Men troligtvis… Har varit flera fall i staden där signalement och tillvägagångssätt stämmer.

”Knivbråk vid resecentrum i centrala Uppsala”, via archive.is, via direktlänk.

Det var vid 15-tiden på söndagseftermiddagen som flera vittnesuppgifter uppgav att 15 till 20 killar i 20-årsåldern slagits med tillhyggen vid resecentrum  i centrala Uppsala.

– Någon skall ha sett en person med en stor kniv, liknande en machete, säger Henrik Öhman, vid Uppsalapolisen.

15-20 killar i 20-årsåldern slåss med tillhyggen vid resecentrum, knappast ett svenskt fenomen… Inte att använda ”macheteliknande” kniv heller.

kod291low

Bild från Jeanders bildblogg

”Polischefen om att mordförsöket inte utreds: ”Ansträngt resursmässigt just nu””, via archive.is, via direktlänk.

Att ett misstänkt mordförsök inte hinner utredas beror på att dalapolisen har haft en ansträngd period.Det menar Lars Lindahl, polisområdeschef i Dalarna.– Det är inget att hymla om. Resursmässigt är det riktigt besvärligt just nu, säger han.
Fundera på det ovan ett par gånger, man har inte resurser att utreda ett mordförsök eftersom resurserna behövs till annat, gissa till vad… Om inte det är nästan en definition av systemkollaps av den delen av systemet som rör polisen, vad skulle annars vara kollaps?

”Våldsam knivattack i Sigtuna i natt”, via archive.is, via unvis.it.

Enligt uppgift till polisen ska mannen, som är i 35-årsåldern, ha attackerats av en annan man som kommit fram och frågat efter cigaretter.

– Vi har inte så mycket detaljer. Den här personen har utomhus mött en person som frågat om cigaretter. Sen har gärningsmannen huggit honom då, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Den misstänkte gärningsmannen uppges vara mörkhyad och smal.

”Mannen från Jönköping hotade skära halsen av sin fru och tre små barn”, via archive.is, via direktlänk.

Nu började, enligt domen, mannen sin terror mot familjen där han hotade med att skära halsen av alla tre barn och sin hustru. Mannen försökte till och med övertyga den 14-årige sonen att ta en kniv och skära halsen av sin mamma.

//

Han döms till sju månaders fängelse, men inte till utvisning eftersom brotten inte anses som tillräckligt grova.

Ett groteskt fall gå in och läs! Ett fall som givetvis hamnar i statistiken som man ska slå vanliga hyggliga svenskar i huvudet med i framtiden… Och brotten anses inte som tillräckligt grova för att döma till utvisning…

RUNDGÅNG

Bild från Jeanders bildblogg

”Fyra inbrottstjuvar döms – samtliga slipper utvisas”, via archive.is, via direktlänk.

Tjuvarna släpptes direkt efter rättegången och två av dem dömdes till villkorlig dom. Medan de två yngsta fick 80 timmars ungdomstjänst.

Vilken tur att stackarna ”slipper” bli utvisade och släpps direkt…

”Polisen misstänker: Försök till gruppvåldtäkt mot 20-årig kvinna”, via archive.is, via direktlänk.

En 20-årig kvinna Trestadsområdet anmälde i helgen ett gruppvåldtäktsförsök. Händelsen ska ha skett under natten mot söndagen och slutade med att kvinnan hamnade på sjukhus.

Gruppvåldtäkt brukar betyda ickesvenskar eller papperssvenskar.

”Larm om sexofredanden mot barn på skolbuss – separeras från andra”, via archive.is, via unvis.it.

13-åriga flickor har slagit larm om att de blivit tafsade på ombord på en skolbuss till Oskarshamn.

Föräldrar har protesterat mot kommunen som nu valt att separera barnen från vanliga resenärer och satt in en extra skolbuss samt vakter.

I östra Småland, först fick asylsökare på boenden gratis busskort, sen måste man sätta in separata bussar och vakter på grund av att några av dem ger sig på 13-åringar…

”Efter anmälningarna – polisen ökar närvaron på Vårboskolan”, via archive.is, via unvis.it.

Den anmälda händelsen inträffade på Vårboskolan vid lunchtid i fredags. I samband med att en 16-årig flicka lämnade matsalen blev hon omringad av ett gäng på sju till tio killar i övre tonåren. Enligt flickan studerar samtliga på skolans språkintroduktion för nyanlända flyktingar.

16-åringens mamma berättar att ungdomarna enligt dottern ska ha fällt nedlåtande kommentarer, gjort pussljud och juckat mot flickan.

En film med en berättelse från en förälder till en av eleverna på skolan ovan:

Ganska skrämmande hur man vill släta över…

”Knivskuren man dök upp på akuten”, via archive.is, via unvis.it.

En knivskuren man kom in till akuten i Västervik på tisdagskvällen.

Mannen ska vara allvarligt skadad och en tonåring har gripits misstänkt för mordförsök.

Den knivskurne och den gripne bor på samma flyktingförläggning enligt polisen, och det är även där det misstänkta mordförsöket ska ha skett.

”Misstänkt våldtäkt på flyktingförläggning”, via archive.is, via direktlänk.

Två män i övre tonåren är misstänkta för att ha våldtagit en yngre landsman på en flyktingförläggning för ensamkommande barn i Värmland.

//

Åklagare begärde efter ett par dagars förhör och utredningsarbete att de båda anhållna tonåringarna skulle häktas, som misstänkta för våldtäkt.

Värmlands tingsrätt sa nej och beslutade att den ene mannen skulle försättas på fri fot.

Han nekar till brott och rätten hänvisade bland annat till mannens låga ålder.

Åklagaren beslutade då att dra tillbaka häktningsframställan mot den andre mannen som också försattes på fri fot.

Båda två är fortsatt misstänkta för våldtäkt.

Bara släpp ut…

”Fick ingen plats på ridutflykt – misstänks för misshandel”, via archive.is, via direktlänk.

Det var på söndagseftermiddagen som barnen på ett flyktingboende i Rundvik skulle få åka och rida. En frivilligorganisation hade ställt upp.

När en av de boende, född 1988, fick klart för sig att han inte platsade åldersmässigt blev han minst sagt upprörd.

Enligt en polisanmälan har han först slagit av dem som som höll i utflykten i ansiktet. När bilarna med barnen sedan försökte köra i väg ska mannen ha hoppat upp på en av bilarna i protest.

En 28-åring går bärsärk för att han inte får följa med barn på en ridutflykt…

”Ung man döms för sexuellt ofredande och misshandel på asylboende”, via archive.is, via direktlänk.

En dag när hennes närstående begett sig för att handla kom han ifatt henne bakifrån inne i fastigheten de båda hade boende i och drog med sig henne till fastighetens trapphus där han hotade att döda henne om hon inte låg med honom. Han försökte sedan med våld tvinga sig till samlag med henne genom att dra i hennes armar, knuffa henne så hon ramlade omkull, ta stryptag på henne och försöka tvinga isär hennes ben. Han lyckades även ta på hennes kropp innan för hennes kläder.

”Skolelever i vilt slagsmål”, via archive.is, via direktlänk.

Ett stort slagsmål utbröt under måndagen på Jättestenskolan i Grums.
Två grupperingar drabbade samman och slogs med tillhyggen.
Efteråt fick flera elever uppsöka sjukvård.

Två grupperingar…

”Åtta män har gripits för gruppvåldtäkt”, via archive.is, via unvis.it.

Åtta unga män har gripits, misstänkta för grov våldtäkt mot barn i augusti förra året i Göteborg. Männen nekar till brott.

– Jag kan säga som så att männen förnekar brott. Men jag kan inte gå in mer på vad de har berättat i förhör. Inställningen är att de förnekar brott, säger åklagare Jonas Martinsson.

//

Tre av männen anhölls under tisdagen, tre andra under onsdagen. Två män är inte anhållna på grund av deras låga ålder.

Gruppvåldtäkt igen alltså…

”Nyanlända elever kan få förtur”, via archive.is, via unvis.it.

För att minska segregationen ska nyanlända kunna gå före i kön till grundskolan. Elever som blir utan plats får välja en skola längre bort. Det föreslår en statlig utredare.

Har inte med polisens kod 291 att göra utan är mer ett perfekt exempel på hur man skapar motsättningar. Och de verkar inte ens förstå det själva! Så jävla korkat…

”Barnvåldtäkt filmades – häktad ljög om åldern”, via archive.is, via direktlänk.

– Det är flera omständigheter som gör att jag kan påstå att han är över 18 år. Vi har bland annat gjort en kroppsbesiktning, en tandundersökning, och den i kombination med andra uppgifter styrker det, säger åklagare Emma Berge.

Utredningen tyder på att den häktade är 19 år, i stället för 15 år som han själv hävdat sedan ankomsten till Sverige. Det är nya uppgifter som vid en fällande dom får stor betydelse för straffet.

//

Såväl 19-åringen som en 15-årig kamrat åtalas nästa torsdag för grov våldtäkt mot barn. 19-åringen som förnekar brott omhäktades tidigare i veckan medan kamraten medgav förlängd åtalstid.

– De åtalas också för barnpornografibrott. Vi har hittat en film, säger Emma Berge och bekräftar att en sekvens av våldtäkten spelats in med mobiltelefon.

Och alla är jätteförvånade över att han inte alls var 15 år…?

”Hotfull situation på asylboende- stor polisinsats”, via archive.is, via direktlänk.

– Vi har just nu en allvarlig och hotfull situation på ett flyktingsboende i Pajala berättar vakthavande polisbefälet Tomas Schäufele.

Det är personal på boendet som ringt in om ett stort slagsmål och en hotfull stämning.

– Personalen, 3-4 personer, har tagit sin tillflykt till ett hus intill boendet. Vi har flera polispatruller, från Kalix, Gällivare och Luleå på plats däruppe för att kunna gå in, säger Schäufele.

Så personalen fick fly fältet…

”Bråk på asylboende – två omhändertagna”, via archive.is, via unvis.it.

Strax före klockan 20 utbröt ett storbråk på ett av Bert Karlssons flyktingboenden i Stenungsund. Omkring 20 personer var inblandade i bråket.

//

För mindre än två veckor sedan utbröt ett storbråk på Bert Karlssons flyktingboende på Orust. Mellan femton och tjugo personer var inblandade i bråket där det förekom tillhyggen. Personalen låste in sig i restaurangdelen och larmade polis och väktare.

– Det är överallt i hela Sverige. Varenda anläggning har problem i dag, sa Bert Karlsson då.

– Vi anmäler till polisen men de gör ingenting förrän personerna gjort något. Migrationsverket kan inte göra någonting innan. Vi kan väl inte ha en vakt åt varje person som går där?

Bert Karlsson verkar anse att väldigt många personer på varje boende egentligen skulle behöva vakter…?

”Nytt mordförsök på flyktingboende”, via archive.is, via direktlänk.

För andra gången på bara ett par dagar har polisen ikväll torsdag larmats till ett misstänkt knivdåd på ett asylboende i Västerviks kommun.

Polis larmades vid 17:20-tiden till ett flyktingboende i Totebo på gränsen mellan Västerviks och Vimmerby kommuner efter att bråk uppstått.
Enligt uppgifter till Västervikstidningen ska en 18-årig man ha misshandlat en kvinna och en man och hotat dem med kniv.

”Man tog in bensindunk på Migrationsverket”, via archive.is, via unvis.it.

En 26-årig man greps på fredagskvällen när han bar in en dunk bensin i Migrationsverkets lokaler i Malmö.

Han uppträdde hotfullt och misstänks för försök till grov mordbrand. Mannen bor själv i lokalerna.

– Han var missnöjd med något. Oklart vad, säger Kim Hild vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

När man är missnöjd med något så hämtar man en bensindunk. Precis vad svenskarna alltid har gjort när de är missnöjda…

”Vakter på ännu en busslinje – otrygga barn uppmanas sitta nära föraren”, via archive.is, via direktlänk.

Vakter sätts in på ytterligare en busslinje i Borlänge.

Ofredanden har pågått sedan i höstas – enligt en förälder.

Dalatrafik uppmanar nu barn som känner sig otrygga att sätta sig nära föraren.

”Polisen utreder mord efter stort bråk på asylboende”, via archive.is, via direktlänk.

Under lördagseftermiddagen och lördagskvällen var det ett stort polispådrag vid ett boende för asylsökande i Ljusne. Enligt vittnen ska ett större slagsmål ha utbrutit under lördagen och en man ska i samband med det ha blivit så allvarligt knivskuren att han avled på väg till sjukhuset. Ytterligare tre personer skadades och har förts till sjukhus.

Det som hände i helgen på boendet i Ljusne.

badhusbild

Bild från Jeanders bildblogg

”Pojkar anmälda för ofredande på äventyrsbad”, archive.is, via direktlänk.

Två tonårspojkar har anmälts för sexuellt ofredande mot flickor på Vattenpalatset.

Det var på lördagens eftermiddag som polis tillkallades till äventyrsbadet Vattenpalatset i Eskilstuna. I ett personalrum satt tre flickor i nedre tonåren, som uppgav att de ofredats av ett tiotal tonårspojkar.

– Enligt flickorna ska pojkarna ha bildat en ring kring dem i bassängen, och sedan gnuggat sig mot dem, uppger Robert Granbeck, jourhavande förundersökningsledare vid Sörmlandspolisen.

Polisen tror sig ha identifierat två av pojkarna, vilka är 13 respektive 17 år gamla. Efter händelsen kördes de hem till ett boende i Borsökna.

Här har Eskilstunakuriren tvättat artikeln lite utan att informera om vad man tvättat bort eller varför, texten ovan kommer från min archive.is som jag gjorde direkt när jag såg artikeln men i den direktlänkade så är det borttaget att de kördes hem till ett boende, där står att de bor i Eskilstuna bara. Så de ansåg nog att de lämnat för mycket information helt enkelt, folk ska inte veta…?

”2016-02-13 22:26, Bråk, Växjö”, via archive.is.

Bråk på boende för asylsökande i Växjö.

Polispatruller skickas till ett asylboende i Växjö efter att samtal inkommit om bråk på boendet. Enligt de inkommande uppgifterna höll fyra boende på att slå sönder allt som fanns i ett rum samt bråkade med varandra.

Polisen omhändertog två personer på platsen enligt lagen om berusade personer/fylleri, och medtog dem till polishuset i Växjö.

Slog sönder allt som fanns…

Det var allt för den här gången. Vi får väl se vad polisen säger om några dagar, de skulle ju komma med en rapport den 19 februari om kod 291? Jag gissar att den kommer att vara väldigt friserad…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. Jans

   /  02/15/2016

  Alltså GS-repet om Vårboskolan. Mamman nämner att det är afghaner och albaner som trakasserar tjejerna. Får albaner fortfarande asyl i Sverige?

  Svara
 2. Pelle2

   /  02/15/2016

  OT:
  Lars Lindström på Expressen fortsätter sin demonisering av män i sann radikalfeministisk anda. Han pratar om att 80% av alla mördare och 82% av alla som misshandlar är män.
  Att de män som gör detta är en väldigt liten del av den manliga befolkningen är naturligtvis inte intressant för en radikalfeminist som han.
  Han tar också upp att utlandsfödda är något överrepresenterade i brottsstatistiken men menar att det är rasistiskt att ta upp detta eftersom han menar att detta beror på deras sociala utsatthet och att de diskrimineras av rättsväsendet.
  Just det sista påståendet om diskriminering blir ju extra lustigt när man läser det du skriver om hur de med utländsk bakgrund får lindriga eller inga straff alls för de brott de begår..
  Och här har du lösningen på alla problem enligt det feministiska oraklet Lindström:
  ”Vi måste helt enkelt förändra bilden av vad maskulinitet innebär. Vi lär oss hela tiden att värdera makt och dominans, vi lär oss att det är feminint och svagt att visa känslor. Det är inte sant, och vi kan ingenting förändra om vi inte inser det.”
  Tror inte att de som begår brott kommer bli räddade av detta. Dom har förmodligen andra problem med empatistörningar och annat.
  Det är ju också kul att Lindström precis som hans radikalfeministiska kamrater tror att man löser problemet genom att demonisera majoriteten av män när det är en minoritet som begår brotten..

  http://unvis.it/www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/det-ar-inte-romson-som-ska-grata-i-tv/
  Undrar för övrigt varför det hade varit bättre om Löfven stod och bölade i tv om den politik han väljer att genomföra i stället för gråterskan Romson ? Själv tycker jag att dom båda borde avgå om dom inte kan stå för sin politik.

  Svara
  • Olof

    /  02/15/2016

   Ja, jag vet inte var Lindström får sin sjuka bild av maskulinitet men det verkar snarast vara något som har med vänster eller feministiska män att göra. Och visst, det kan jag köpa, vänstern verkar gilla att bestämma över andra och styra deras liv, och utan tvekan är ju makten något som feministiska MP värderar högt.

   Själv ser jag maskulinitet som självständighet med laganda. Styrkan att våga vara sig själv utan att behöva vare sig bekymra sig om vad andra tycker och utan att inkräkta på andras självständighet. Men ändå med förmågan att hjälpa vänner och medmänniskor med behov eller i nöd.

   Att påstå att ett problem är ‘män’ eller ‘invandrare’ eller annan godtycklig grupp är meningslöst. På den nivån finns inga sanningar när vi talar om ett litet fåtal avvikare som begår brott. Men om man vill söka sociologiska skäl till brottsligheten behöver man gå mot mindre och mer specifika grupper med högre och högre koncentration av avvikarna om man vill förstå något alls. Att minska specificiteten i argumentet genom att gå från ‘invandrare’ till ‘män’ är direkt korkat eftersom man då kommer längre ifrån de gemensamma faktorer som kan förändras och plötsligt tror att ens egen sjuka idevärld är generell för andra män.

   Svara
 3. Nixpix

   /  02/15/2016

  Ung man knivhuggen utanför matbutik – fyra män anhållna http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/ung-man-knivhuggen-utanfor-matbutik-fyra-man-anhallna

  Här är en artikel till samlingen MIT. Och det intressanta är att på Flashback menar man att det är de här stjärnorna som du skrivit om tidigare som bråkat med kniv om tjejen på bilden….
  Nytt projekt försöker para ihop ensamkommande flyktingbarn med svenskar http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/nytt-projekt-forsoker-para-ihop-ensamkommande-flyktingbarn-med-svenskar

  Svara
 4. Rikard

   /  02/15/2016

  Hej.

  Att bestraffa en människa för en handling den människan anser rättfärdigad, rättvis eller på annat sätt försvarbar eller rätt är helt meningslöst.

  Att försöka uppfostra en vuxen att förändra sin syn på andras värde är extremt svårt, och etiskt problematiserbart: till vilken värdegrund skall en person med tvång socialiseras, om alla kulturer, livsåskådningar och människosyner är lika värda?

  Att skydda och värna samhälle och laglydiga medborgare och andra är betydligt vettigare som grundinställning. Den sociala ingenjörskonsten måste inta sekundärposition till detta.

  Påföljder för brott måste demonstrera att du är välkommen in i samhället under förutsättning att du visar ånger och vilja till att ägna resten av ditt liv att visa denna ånger och din förändring till en moraliskt ansvarstagande individ.

  I Sverige är inställningen tyvärr sådan att ingen kriminalpolitik är möjlig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 5. Kalle

   /  02/15/2016

  Rapefugees från Tafsghanistan…

  Svara
 6. Havre flarnstad

   /  02/15/2016

  Nu får det vara slut på Hitlerfasonerna att ha mage att skylla på eget ansvar när det enligt gängse expertis är vårt eget fel som kränker asylanterna med enkla herrgårdar flyktingslott flera tvingas ju återvända till regn av bomber så i jämförelse måste ju våra slott vara helvetet på jorden.

  Förstår inte alla rasister att det är svenskens fel att vi inte uppfyller smugglarnas profetior om guld och gröna skogar inte konstigt att vissa vägrar gå av bussen när snikna svennar inte ens mäktar med att ge bort sina bostäder.

  Jag såg en stackare på nyheterna igår som var helt förtvivlad över att ha väntat hela tre månader på besked om PUT man måste ju förstå att det är en förmildrande omständighet att slå sönder sitt boende och personal när du utsätts för en sån enorm oförrätt.

  Skämtåsido så leverar experterna i media den ena ursäkten efter den andra när det gäller att ursäkta våldet på boenden men ingen talar någonsin om det egna ansvaret och otryggheten hos den egna befolkningen.

  I framtiden är jag helt säker på att vi kommer ha ett radikaliserat samhälle där regelrätta gatustrider mellan trötta svenskar och invandrare blir vardagsmat. Media kommer om några år mest peka finger åt varandra och hävda att just sin egen redaktion försökte avslöja myglet runt inv.frågan.

  Samhällsfunktionerna är ytterst basala med gratis akutsjukvård och en väldigt knaper grundpension att se fram emot på kanske hälften av dagens nivå. Det mesta som ingick i 90-talets skyddsnät är istället eget bekostade försäkringar.

  En stor del av kompetensen har försvunnit sen svenskar med möjligheter flytt landet. våra närmsta grannar har infört gränskontroller och Norge bygger skyddsmur.

  Antagligen har någon tokskalle gjort processen kort med Reinfeldt och resten av figurerna som lär gå till historien som quislingar istället för dom grandiosa självbilderna som kejsare över asylrättens stormakt.

  Tråkigt nog är jag relativt seriös med min vision.

  Svara
 7. Syftet är ju integration. Vi skall integreras med den kulturen invandring innebär. En stor del av oss har röstat för detta, dock utan att ta reda på vad den rösten kunde innebära och många litar på att politikerna är för folkets bästa. Nu har vi resultat av vår aningslöshet. Den som kom över gränsen bar med sig sina vanor, sin kultur, uppfostran, sexualitet och kanske krigsskador och brist på utbildning. Vi skall integreras i detta.

  Så hur ska vi vända på eländet som beskrivs här på bloggen? Jag är inte optimist. Kanske beror det på kunskapen ”om man gör så blir det så” som ett längre liv innebär.

  Vi ska bli integrerade enligt Regering och Riksdag samt halleluja Kommunpolitikerna och statsmakten Media. En del av dem som nu flyttar in tycks inte gilla att integrera sig med oss utan bildar egna reservat. Vi borde ha krävt assimilering. Kanske är det för sent för assimilering eftersom Sverige är redan integrerad med andra seder och uppfattningar? Ovan den en skara vänsterstollar och feminister som är blinda för verklighet och väldigt högljudda.

  I svensk politik används ordet integration för att beteckna den process där invandrare får medborgarskap, etablerar sig i det svenska samhället, och där det svenska samhället anpassas efter den förändring i befolkningssammansättningen som invandringen innebär. Begreppet står i kontrast till assimilering som innebär en process mot fullständig anpassning till majoritetens kultur. (Wikipedia mm)

  Anpassas var ordet. Känner du dig anpassad?

  Svara
 8. Vet ej vem som gjort sammanställningen men den är tydlig i alla fall:

  Svara
  • Självklart är volym viktig faktor!
   Jämför en liten våg som sköljer in på stranden med en tsunami!

   Svara
 9. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
 10. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
  • Jan

    /  02/15/2016

   Undrar om de här tanterna har en aning om problematiken med att lära muslimska män svensk jämställdhet (läs feminism)?

   Svara
 11. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
 12. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  02/15/2016

   Ja,kompetens är ju helt onödigt. Jag skulle vilja bli barnmorska.Yrket är ju kvinnodominerat så då borde väl mina manliga erfarenheter komma till pass ?
   Har ingen utbildning inom området men jag antar att Maria gärna anlitar mig när det är dags för henne att föda barn ? Annars är hon en hycklare..

   Svara
 13. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/15/2016

   Om det inte vore för att jag är med och betalar allt genustrams som Toklandet länkar så skulle jag bara gäspa! Nu börjar jag istället fundera på hur jag skall komma undan skatten. Det är tusan kriminellt med alla dessa genusprojekt som kostar massor med pengar i dessa kristider.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/15/2016

   Kollektivhusen gör det obetalda hem- och omsorgsarbetet synligt eftersom matlagningen oftast delas upp i solidariska matlag

   och

   Sofielunds kollektivhus har

   var boendeformerna för vuxna. Jag anar en röd tråd.

   fritidsgård i Kalmar […] Ingen får ha ytterskor på sig inne

   Vem i helvete har på sig skorna inomhus?

   Men vad är ett lyckat feministiskt byggprojekt?

   Återigen finns det ingen checklista som ger svar på vad som gör att ett byggprojekt blir lyckat ur feministisk synvinkel.

   Så lägligt.

   Svara
 14. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  02/15/2016

   Ja,vi är såå ledsna att vi inte får vara med i Gud run jugend.
   Är det inte, förutom den extremt ojämställda styrelsen, väldigt normativt att ett
   feministiskt parti har en rosa färg ? Borde väl vara svart eller blått eller någon annan manligt kodad färg som gäller för att de skall vara tillräckligt normkritiska.
   Fast normkritiken gäller väl som vanligt inte dom själva och deras normer..

   Är ju också kul att de visar upp sina feministiska härskartekniker när de hånar den som har fräckheten att påtala deras egen ojämställdhet…
   FI=hyckleri och dubbelmoral !

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/15/2016

    Ser väldigt vitt ut. Inga män eller trans (?). Inga handikappade. Inga romer.

    Borde vara tillräckligt många okryssade checkboxar för att rättfärdiga en anmälan till jämstäldhetsombudsenen.

    Svara
 15. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
 16. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/15/2016

   Om hon byter jobb får hon lön till kl. 19 men hon får anstränga sig lite mer. Gnäll gör ingen rik.

   Svara
  • Märkligt. Jag fick alltid lön för alla timmarna och övertidsersättning efter 17.00. Ja, jag är kvinna.
   Är dom usla förhandlare?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/15/2016

   Manliga sjuksköterskor måste verkligen jubla över representanten. Inget säger kärlek och välkommen in i det kvinnliga citadellet som en varm stråle i nacken…

   Svara
 17. MiT

   /  02/15/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/15/2016

   Får de betalt för det där alltså eller är det andra som skall jobba till 17 istället?
   Min fru har i vart fall inte tid att stå på plattan och gnälla, men hon tjänar bra istället.

   Svara
 18. Jans

   /  02/15/2016

  Ledarsidorna.se gör en Arnstad.
  http://ledarsidorna.se/2016/02/det-skymmer-2/

  Inte för att jag har en tusendels gram till övers för SMR men vad dillar han om? Vad har polska nazister, polska judar, andra världskriget eller SMR att göra med flyktingmordet i Söderhamn? Den enda kopplingen verkar vara att SMR finns i Söderhamn. Jag antar att det även finns ICA-butiker i Söderhamn så de kanske också är inblandade? Hur han sedan dessutom lyckas dra in SD i soppan är helt obegripligt. Det är full Arnstad.

  Men så kan det vara med en del skribenter. Man tror man vet var man har dem men en enda artikel kan stjälpa lasset. Nu skiter jag i Johan Westerholm, han har fått samma trovärdighetsproblem som DN. Hur skall jag kunna lita på vad han skriver efter det här tramset?

  Svara
  • Jan

    /  02/15/2016

   Jag fortsätter att läsa JW men håller delvis med i kritiken. Jag tror att han fått en släng av hybris. Han drar långtgående slutsatser på osäkra grunder. Stilistiskt är han också ganska amatörmässig. Rimligen borde han också ha bränt bron till socialdemokratin (som han säger sig tillhöra). Åtminstone yrkesmässigt.

   Å andra sidan är han den ende sossen värd att läsa vid sidan om Stig-Björn Ljunggren. Även om han ger lite Arnstad-vibbar som du påpekar. Han bör nog tygla sig en aning om han vill tas på allvar. Han verkar lite ensam där på Ledarsidorna….

   Svara
   • Svenne

     /  02/15/2016

    Ja, Ledarsidorna är av varierande kvalitet… JW känner väl att han måste markera mot ”SD-svansen”, partiet som så många är så rädda för.
    Widar Andersson på Folkbladet är ytterligare en tämligen vettig sosse.

    Svara
   • Jans

     /  02/15/2016

    Men en av hans stora missioner är ju att kritisera sossarna för deras skräck att ta tag i invandringsproblemen, en skräck som naturligtvis är intimt förknippad med stigmatiseringen av SD.
    Och vad gör karln?

    Kastar in SD i samma sammanhang som nazister som om det fortfarande var 1994.
    Totalt trovärdighetshaveri i min bok i vart fall. Han gör ju precis det sossarna gjort men som han kritiserar dem för.

    Svara
  • Olof

    /  02/16/2016

   Jag tycker nog du läser in lite mycket i texten. I de kontexter som SD nämns här, förutom citatet av SMR, är det ju att missskötande av integration öppnar för politiska positioner till höger om SD, och att vänstern kör med lika misslyckade taktiker som de gjorde mot SD.

   Jag har svårt att se någotdera som speciellt kontroversiellt i det, och jag kan egentligen inte se hur det i sig är negativt för SD. Citatet från SMR kan möjligtvis antyda något (ett påstående från SMR att SD inte är revolutionära nationalsocialiser känns dock inte jättehemskt…) och om det är ett korrekt citat är det inte direkt något att klandra JW för.

   Vad gäller själva poängen i artikeln så är det jag läser ut av den att ostrukturerad ogenomtänkt invandring av människor som ligger i etniska konflikter med varandra leder till att dessa etniska konflikter fortsätter i Sverige och blossar ut i våldsamheter. Kan samhället inte hantera detta och det sker ett sammanbrott i den svenska relationen mellan stat och medborgare som ersättning för den naturliga mänskliga klanorienteringen så kommer obönhörligen resultatet bli att de svenska motsvarigheterna i självorganiserat gruppskydd att växa, vilket kan ta sig uttryck i tillväxt hos t.ex SMR.

   Och inte ens där tycker jag JW ger uttryck för speciellt mycket personliga värderingar ens i relation till SMR, utan vad jag kan se uttrycker han sig i ganska objektiva termer och lämnar det till subjekten till en viss del, men framförallt läsaren att lägga in värderingarna.

   Att polsk antisemitism under 2:a världskriget dras in är möjligtvis lite överflödigt, men med tanke på hitresta polska aktivister under den senaste tiden och exemplet med polska etniska konflikter känns det relativt relevant.

   Jag menar, bortsett från om man lägger in en negativ betydelse i rubriken ‘det skymmer’, så kan jag knappt se att JW i artikeln uttrycker att detta skulle vara en negativ utveckling, utan känslan är snarare att han beskriver en oundviklig utveckling som läsaren får bedöma om denne vill ha.

   Svara
 1. Inte stökigare än Centralen | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: