2,5 månader tog det för Rädda barnen

Att Rädda barnen av någon märklig anledning brinner för att vuxna ljugande män som man inte vet något alls om ska få bo med barn på HVB-hem är ju känt. De är (har varit?) rabiata motståndare till alla former av åldersbedömning på de som kallas ”ensamkommande barn”. Det är Rädda barnen tillsammans med Barnläkarföreningen och några asylhaveristjurister som lajvar aktivister på det här området och verkligen kämpar för att vuxna ljugande män ska ha rätt att bo på HVB-hem med barn.

Rädda Barnen menar att påståenden om många vuxna bland de ensamkommande fått orimliga proportioner, samtidigt är det orimligt att helt lägga över bevisbördan på barnen och det finns alltid en oro hos oss att barn ska placeras på boenden för vuxna.

Länk till texten ovan finns längre ner under en tweet från Dahlin. Av någon märklig anledning är är det en oro att barn placeras med vuxna men inte att vuxna placeras med barn? För det är INTE samma sak! Vuxna som man inte vet något alls om, inte ens identiteten, och som dessutom ljugit om sin ålder för att just få vara bland barn…? Inte ett ord om den problematiken av Rädda barnen.

För att veta vad det handlar om så måste man först läsa det här inlägget, ”Rädda barnen visar vad de går för”, för att se vilken ståndpunkt Rädda barnen och dess generalsekreterare Elisabeth Dahlin hade för bara cirka 2,5 månader sedan. Där bemöttes alla former av argument för åldersbedömning med rena hån, smutskastning, GBA, påhitt om vad andra sagt med mera. Det var ord och fraser som ”råttan i pizzan”, ”slåss mot väderkvarnar”, ”skvaller”, ”mytbildning”, ”rena lögner”, ”mirakelmetoder” ”fullständigt orimligt”, ”ovärdigt”, ”sprida felaktigheter”, ”underblåsa rykten” och så vidare. Detta är alltså vad Elisabeth Dahlin själv sagt om åldersbedömning och de argument som först fram och hon kallar det att ”bemöta”.

rädda-barnen-dahlin-myter

Vad det handlar om är att hon och Rädda barnen har tillverkat alldeles egna argument som de sen slåss mot istället för att bemöta och fundera över de som faktiskt lagts fram av andra. Hennes ”myter” från november förra året visar det ganska tydligt.

Igår såg jag en märklig diskussion på twitter där just Dahlin var inblandad. Om ni har läst det länkade inlägget ovan och sett hur Rädda barnen och Dahlin hanterar frågan så förstår ni varför detta är en märklig diskussion.

rädda barnen igen

rädda barnen igen1

rädda barnen igen2

rädda barnen igen3

Det är makalöst så fräckt och ogenerat Dahlin ljuger. Bara att kolla hur de nästan maniskt gjort precis allt för att misstänkliggöra de som försökt lyfta problematiken. Det har då bara varit ”råttan i pizzan”, ”slåss mot väderkvarnar”, ”skvaller”, ”mytbildning”, ”rena lögner”, ”mirakelmetoder” ”fullständigt orimligt”, ”ovärdigt”, ”sprida felaktigheter”, ”underblåsa rykten” och så vidare. Och då ska vi inte glömma att hon också drog Kvinnokortet och Svanskortet också… Det hon säger ovan matchar inte på något sätt det hon sagt innan. Det är inte ens nära!

rädda barnen igen4

rädda barnen igen5

rädda barnen igen8

Nä, det är helt rätt, ingen seriös debattör har påstått det utan det är endast Rädda barnen som sagt att andra påstått det… Andra har däremot sagt att man ska använda flera metoder tillsammans för att få en så bra bild som möjligt och dessutom vara generös med tolkningarna och gränserna. Rädda barnen anser att ingen metod alls är bättre…

rädda barnen igen6

rädda barnen igen7

Som sagt, kolla själva hur det såg ut för cirka 2,5 månader sedan… De enda som sökt polemik är Rädda barnen som maniskt gjort allt för att motarbeta alla former av åldersbedömningar. Och då menar jag gjort allt…

rädda barnen igen9

rädda barnen igen10

Här är länken i hennes tweet. Den säger yada yada ungefär.

rädda barnen igen11

Här är länken som finns i Sakines tweet. Där finns även svar från Jonas Andersson.

De enda som spridit felaktigheter i det här med Rädda barnen och i alla fall Jonas Andersson är Rädda barnen själva och andra aktivister. De är de enda som gjort det, ingen annan.

Jag fattar inte hur enkelt och smärtfritt de tillåts ljuga rakt ut när alla kan kontrollera vad de sagt och påstått! Jag gissar att det är lönekuvertsperspektivet som ligger i fokus snarare än barnperspektivet hos Dahlin. 95 000 kronor i månaden ger rätt mycket motivation till just lönkuvertperspektiv och friserande av sanning i efterhand…

Jag såg Dahlin i Gomorron Sverige också igår och då handlade det om svälten i östra Afrika. Dahlin var där och berättade om katastrofen där det saknas vatten och mat, folk svälter ihjäl! Då kan man komma ihåg att Dahlin och Rädda barnen har varit synnerligen delaktiga i det asylhaveri som vi bevittnar i Sverige och som gjort att man varit tvungen att ta cirka 9 miljarder från biståndsbudgeten för att lägga på haveriet på hemmaplan. En del av de 9 miljarderna hade nog varit ganska bra att kunna använda i östra Afrika nu…

Sverige drar till och med in några hundra miljoner från bistånd som ska gå till malariabekämpning och mediciner mot tuberkulos och aids i de fattigaste delarna av världen. Det är vad som händer när man låter aktivister och gaphalsar styra något så centralt och viktigt som asylpolitiken och tillåter att den havererar totalt. Och där är organisationer som Rädda barnen i högsta grad delaktiga!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. MiT

   /  02/18/2016

  ”UR söker dig med erfarenhet av att ha rasifierats som afrosvensk”
  http://mensanen.blogspot.se/2016/02/ur-soker-dig-med-erfarenhet-av-att-ha.html

  Svara
  • Pelle2

    /  02/18/2016

   Jag rasifieras dagligen som vit svensk av radikalfeministerna och identitetspolitikerna.
   Duger inte det som merit ?
   Fast som vit man är jag ju privilegierad så det räknas väl inte…

   Svara
  • En Erik till

    /  02/18/2016

   Jag borde rimligen ha tolkningsföreträde om rasismen på arbetsmarknaden. Jag är vit. Min hudfärg kan man skriva i annonsen att den inte är önskvärd.

   Jag kan alltså ganska lätt bevisa att statens mediebolag bedriver aktiv rasism mot vita. Det går nog inte lika lätt för någon med annan hudfärg.

   Fast förresten: är det rasistiskt att skriva ‘vit’? Sverigesvensk borde vara det rätta. Det finns inget som tyder på att vi svenskar kommer från Kaukasus, så kaukasier är helt missvisande.

   Svara
  • Rikard

    /  02/18/2016

   Hej.

   Rekommenderar verkligen att man läser annonsen. Vill också rekommendera att man söker tjänsten – kraven är så vaga att så gott som vem som helst är kvalificerad. Vid avslag från anställning på grund av bristande ‘rasifieringsgrad’ kan DO-anmälan göras. Inte för att vi skall vänta oss något av DO, men då kan kanske en eller annan nyhetsförmedlare bli intresserad.

   Det man söker är någon som har afrikanskt påbrå, men man skriver inte ‘svart’ eller ‘neger’ rent ut. Det innebär rimligen att man antingen menar en person med påbrå från negroida folkslag, men inte törs skriva detta rent ut, eller att man menar vem som helst med afrikanskt påbrå, något som enligt den gamla definitionen av invandrare innebär minst en invandrad mor- eller farförälder.

   Om UR söker en ‘neger’ så har UR valt att inte kvalificera vad som menas; räcker det med en mormor från Kenya exempelvis, eller måste man själv ha invandrat från en afrikansk stat och vara ‘svart’? Hur skall UR avgöra om jag är tillräckligt rasifierad? Skallmätning och färgkarta över pigmentering? Vidrigt, som all rasism och rasbiologi när den tillämpas.

   Om UR söker en person med generiskt afrikanskt påbrå så innebär det att egyptier, marockaner och boer kan söka, såväl som ‘vita’ nigerianer (den senare gruppen har dessutom ofta skyddsbehov).

   Överhuvudtaget ett avskyvärt exempel på rasism; ren och oförfalskad rasism.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Samma betydelse som ‘UR söker nån vi kan rasifiera som afrosvensk’

   Svara
 2. Svenne

   /  02/18/2016

  Ensamkommande medelålders män?

  Svara
 3. We’ve always been at war with Eastasia.

  Svara
  • icke-svensk

    /  02/18/2016

   And if itvappeared to you differently it was due to sabotage.

   Svara
 4. Det där om kol-14 visar att hon har noll koll på vetenskapen runt ålderskontroller.

  Med kol-14 kan man på ett ungefär avgöra hur många år något/någon varit död

  Svara
  • Anders

    /  02/19/2016

   Ja, med den kommentaren har hon diskvalificerat sig själv från seriös debatt i ämnet.

   Svara
 1. Våldtäktsmisstänkt flyktingpojke tros vara 45 år gammal | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: