Länder som är föredömen enligt Kit

Nyheter24-kopian Kit, som är sponsrat av Bonnier med 50 miljoner för att mest skriva nyheter24-trams, har försökt att sno ihop en artikel om länder dit politiskt deprimerade kan flytta för att slippa extremhögern.

Jag kan för lite om länderna som nämns så jag får ju gå på det som Kit skriver. Men jag fastnade för något intressant och det är Spanien och hur det beskrivs. Nu vet jag väldigt lite om Spanien också så om någon är mer insatt så säg gärna till. Jag tar med hela stycket om just Spanien

kit om spanien

Om en majoritet av invandrarna har en liknande kultur så är det ju inte mångkultur utan i princip monokultur? Hur kan det vara mångkultur på riktigt? Om folk gifter sig med varandra och har det bra så har man INTE valt mångkulturalism alls. Jämför det med Sverige, hur ofta ser du till exempel en muslimsk kvinna med en svensk man?

Spanien lyfts alltså fram av Kit som ett föredöme för att de valt monokultur. Det var intressant tycker jag. Om det som skrivs i Kit om Spanien är sant alltså.

De andra länderna är Skottland, Irland och Portugal. Nu har jag inte en aning om hur strömmarna med asylsökarna från kulturer som är VÄLDIGT olika landets egen sett ut till de länderna men inte har det väl varit mer än mycket små rännilar i jämförelse med strömmarna till Frankrike, Tyskland, Sverige, England, Ungern, Grekland och så vidare?

Om strömmarna med invandrare till Sverige haft i stort sett samma kultur som redan fanns i landet eller ganska lik, hade vi haft samma problem i landet då som vi har nu? Säg att det var samma mängd danskar, norrmän, finnar, tyskar, engelsmän,, amerikaner, polacker, kanske ryssar från västra delen av Ryssland och så vidare? Hade vi haft segregerade bostadsområden med skäggiga religiösa poliser som vaktar folks klädsel? Hade vi haft mängder av folk som inte kan prata ordentlig svenska fast de kanske är födda i landet? Hade folk efter 10, 20, 30 eller kanske 40 år i Sverige inte kunnat göra sig förstådda på svenska då? Hade vi accepterat att om det var finnar, danskar, norrmän eller de andra uppräknade länderna som dominerade, att bara 10% av de kvinnorna arbetade? Hade vi accepterat att kanske hälften av den totala gruppen var i arbete efter 7-8 år i Sverige? Hade vi accepterat att till exempel danskarna höll koll på kvinnorna och förbjöd dem att träffa svenska män? Och så vidare. Om man inte tror att det hade sett likadant ut, vad skulle det i så fall bero på? Om man tror vi inte hade accepterat det ovan, varför accepterar vi det nu?

Jag tror svaren finns där oavsett om man gillar det eller ej…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

48 kommentarer

  • Jans

    /  02/19/2016

   Dan Eliasson:
   ”Det hade jag ingen aaaaaaning om. Mina tankar går till brottslingarna.”

   Svara
 1. Jans

   /  02/19/2016

  Ja, 2014 tog Sverige emot 56000 asylsökande och Sapnien drygt 7000, vilket per capita är en fyrtiondel av Sveriges mottagande. Så absolut, det låter som ett land som i vart fall har en fungerande asylpolitik. Utan högerextremism vilket passar mig bra, om det nu stämmer.

  Skillnaden är antagligen ännu större 2015. jag tror inte de tar in ensamkommande vuxna barn från Afghanistan heller.
  Källa: http://www.globalis.se/Statistik/Asylsoekande-ankomst/%28country%29/336/

  Svara
 2. MiT

   /  02/19/2016

  ”Normkritisk pedagogik lär mig att våga ifrågasätta mig själv, min kunskap, min undervisning”
  https://www.lararforbundet.se/bloggar/forstelararbloggen/att-bli-bevandrad-i-den-normkritiska-pedagogiken

  Svara
  • Senior

    /  02/19/2016

   låter som eleverna får en stabil och seriös lärare som verkligen kan förmedla sin kunskap….

   Svara
  • Pelle2

    /  02/19/2016

   Det var en gedigen genustomte !
   Hon skriver en istället för man,pratar om normer, maktstrukturer och könsöverskridande med mera. Man skulle lätt få en full bricka på genusbingon.
   Stackars de elever som får hen som lärare !!

   Svara
  • Hypocrita

    /  02/20/2016

   Jag klarade inte ens av att läsa hela texten i ett stycke. Fick lov att dela upp det, så hjärnan hann svalna av mellan läsförsöken. Jösses, var är skolan på väg? Varför skall allting alltid ifrågasättas?

   Vad var det som var fel på ”sitt still, se rakt fram…..”? Jämför med det militära (lumpensystemet). Skulle bli kul se reaktionen på Kaptenen. ”-Framåt Marsch” och någon står kvar och hävdar sin rätt att bryta mot normer.

   Svara
  • Diego

    /  02/21/2016

   För min del är skolans förfall kanske inte helt ovälkommet, jag kommer inte att ha några problem att hjälpa mina eventuella barn i framtiden med skolarbetet och en flummig lärare kommer nog främst att stjälpa för alla de som inte har någon hemma som kan styra upp och hjälpa till med skolarbetet. Snacka om att mörda konkurrensen…

   Svara
 3. Jans

   /  02/19/2016

  Det finns faktiskt finnar som bott i Sverige hela sitt liv som knappt talar svenska men jag vet inte om de är så många. Hur som helst är det väl just den finska invandringen som är vårt motsvarande exempel på monokulturell mångkultur à la Spanien. Det har gnisslat lite men inga stora motsättningar. D.v.s. precis som i Spanien.

  Svara
  • Bonnläppen

    /  02/19/2016

   Känner en en kvinna vars mor är en finska som bott här i närmare 50 år som det inte går att ha ett samtal med. Man undrar ju hur det är möjligt att bo ett helt liv i ett land och inte lära sig dess språk.

   Svara
   • T

     /  02/19/2016

    Finska är ett officiellt språk i Sverige liksom svenska är i Finland. Men det är problem om man inte kan göra sig förstådd på landets majoritetsspråk.

    Svara
   • En stor del av ”gamla” finnarna kom på 60 talet och på många arbetsplatser var de flesta finnar. Har jobbat på ställen där inte ens chefen pratade svenska. Finnarna fick ju jobb utan svenskkunskaper. Det fanns efterfrågan för arbetskraft, även för de outbildade, vilket saknas idag. Inget SFI. Det är inte lätt att få svenska vänner. Finsktalande dagis, finska skolor, en del bostadsområden var som små finska reservat. Skillnaden för dagens ”reservat” är att finnarna i stort var självförsörjande. Bidragssystem som finns idag saknades.

    Har också träffat dem som inte kan svenska, eller vågar inte prata det, men även dem som bor stadigvarande i Finland och kan inte finska. Hur som helst, gemensamt språk är nyckeln till allt.

    Svara
  • Mina äldre släktingar som kom hit som vuxna på 60-talet kan i stort sätt ingen svenska, eller i bästa fall ordbokssvenska, men ingen grammatik. Det är inte så konstigt då jag inte tror direkt SFI existerade då. De som kom hit i skolålder kan däremot svenska som vem som helst.

   Svara
 4. Slippa extremhögern? Det finns större anledning att slippa extremvänstern! Det är inte extremhögern som kapat politiken och media …

  Svara
  • Opie

    /  02/19/2016

   Ja vilken extremhöger menar ni egentligen? Är det SMR liknande förvirrade nationalsocialister ni menar? Vad jag vet finns ingen annan extremhöger i Sverige och de utgör knappast ngt hot på ngt sätt.

   Svara
   • Dock, nationalsocialister är inget annat än socialister med nationalistisk prägling, dvs vänster. (Det var ett arbetarparti som startade det hela, systerparti med sossarna …)

    Svara
    • Opie

      /  02/19/2016

     Den eviga diskussionen om nazisterna var socialister eller ngt annat är ointressant. Nationalsocialister/nazister/fascister räknas alltid som högerextrema trots sin vänsterpolitik. Kanske bäst att vi fortsätter så för enkelhetens skull. Frågan kvarstår dock, vilka är det som åsyftas ovan?

     Svara
     • Jo, det brukar vara ointressant för vänsteranhängare att inte vilja diskutera det. Det förändrar dock inget, inte ens via politisk historierevisionism. (Am. To put lipstick on a pig …)
      Varken nationalism och facism är bundna till den politiska skalan. De har funnits både till höger och vänster.

      Beträffande ”åsyftas”, så refererar Martin Schori/Kit till tidningen Publico (i Bryssel), som i sin tur har pratat med Sveriges Radio … Du vet, vårt statliga ”neutrala” och ”oberoende” mediaföretag … (Båda artiklarna är ifrån augusti förra året.)

     • Rikard

       /  02/19/2016

      Hej.

      En mer användbar skiljelinje är liberal kontra totalitär. Gör man analysen utifrån premisser om individens frihet och statens verksamhetsområde råder inget tvivel om att den enda skillnaden mellan socialdemokratin och nationalsocialismen är graden av rasbiologiskt tänkande och implementeringen av detta (samt metoden för implementering). Inte för att socialt konservativ kapitalism var mycket bättre; USA var en stor inspirationskälla för Tyskland.

      Rasism grundad i pseudovetenskap kan ses som en till axel i diagrammet. Det går ju att tänka sig en nationell socialism utan rasbiologi exempelvis, precis som det går att ha liberal kapitalism där människor är berövade valfrihet på grund av fattigdom eller kommunism utan arbetarmakt.

      En stor del av förvirringen i Sverige är den av socialdemokratin och extremvänstern konsekvent genomförda förändringen av det retoriska epistemet vis-a-vis nationalsocialismens rötter – man var tvungen att definiera denna som fascism enligt den sovjetiska förlagan, eftersom en av dogmerna var att socialistiska stater inte kunde gå i krig med varandra enär man alla var delar av samma kamp. Där svängde Stalin snabbt efter det tyska angreppet.

      Egentligen är det enligt mig fel att placera ideologier på någon sorts glidande binär skala; det tar bort nödvändig komplexitet och lägger debattnivån på en mer lämplig för AIK vs Hammarby.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

   • Opie

     /  02/19/2016

    Ok, så de högerextrema är i detta fall the usual suspects. Typ SD, Arpi, Gudmunsson och några till. Oväntat

    Svara
 5. MiT

   /  02/19/2016

  ”Unika siffror: Svårare för flyktingar att få jobb i Malmö”
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/unika-siffror-svarare-for-flyktingar-att-fa-jobb-i-malmo/

  Svara
 6. När välbeställda familjer flyttar till andra EU-länder är det givetvis helt annan situation än;

  Svara
 7. Lars Åberg: Vem granskar mångfaldsytligheten?:

  http://unvis.it/t.co/CHrlEQt9Hv

  Svara
 8. Jock Rockman

   /  02/19/2016

  Har inga direkta siffror men har rest och reser en del i Spanien och Portugal, just nu i det senare landet på väg till det förra. Spaniens ”mångkultur” är dels att det finns (minst) fyra olika folk och språk i landet. bl.a. basker och katalaner, båda med starka ”nationalistiska” strömningar. De som kommer från kolonierna (oftast latinamerika) är oftast spanskättade. Men det finns en del invandrare från arabiska (Spanien har två kolonier i Marocko) och afrikanska länder. Landet är starkt feministisk präglat, t.ex. med ständiga TV-trailers om ”violencia de machismo”, dvs. ”mäns våld mot kvinnor”, lika ensidigt som i Sverige.
  Portugal verkar inte alls ha mycket av invandring, mer än en del från kolonierna som är mer spridda än de spanska, de flesta i Afrika. Man ser inte mycket av muslimsk kultur i länderna, men det finns ju flera historiska spår från denna.

  Svara
  • Diego

    /  02/21/2016

   Jag blev chockad över att Spanien verkar vara ett feminazi-land med tanke på hur toleranta de är gällande prostitution. Det här har verkligen ändrat min bild av Spanien som ett drömland.

   Svara
 9. QED

   /  02/19/2016

  OT:

  Svara
  • Pet

    /  02/20/2016

   Jag trodde han tyckte att det inte var jämställt och att kvinnor o män hade samma rättigheter…

   Svara
  • Anders

    /  02/20/2016

   Han missade att hedersvåld och hedersförtryck inte bara upprätthålls av manliga släktingar. Även familjens äldre kvinnor är oftast med på tåget.

   Svara
   • Lövet

     /  02/20/2016

    Gäller alldeles särskilt sådana där extra ”spännande” (som Mona skulle sagt) kulturella influenser som könsstympning av flickor. Där mormodern ofta håller i rakbladet.

    Svara
 10. QED

   /  02/20/2016

  Svara
 11. QED

   /  02/20/2016

  68:orna i Frankrike

  Svara
 12. MiT

   /  02/20/2016

  Svara
  • T

    /  02/20/2016

   PWC skötte min bokföring för många år sedan. De tog 25% av omsättningen i arvode och klagade sen på att vinstmarginalen var för låg. Tack och hej då 😛

   Svara
 13. Svenne

   /  02/20/2016

  OT: Framåt, Kamrater!

  Svara
 14. Dreadlock

   /  02/20/2016

  Den humanitära stormaktens enda statliga kontrollorgan (IVO) ger sig själv mindre anslag, sparkar folk och glesar ut kontroller mot HVB hem.

  barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) är ansvarig.

  Det märkligaste runt IVO:s nedskärningar är skälen.

  ” I vår budget så är det 76 procent personalkostnader, vi kan inte gå in i 2017 med den personal vi har idag, så i första hand måste vi avsluta tillfälliga anställningar och titta på pensionsavgångar, säger Gunilla Hult-Backlund, generaldirektör på Ivo.”

  Man kan tro att Generaldirektören är VD för Volvo AB. Myndigheten IVO är helt och hållet finansierade av skattemedel , och trots att kundunderlaget ökar så talar man företagsspråk.

  ” 2015 hade vi 653 miljoner till vårt förfogande. Men 2017 har vi 585 miljoner, det är en stor skillnad. På detta har flyktingssituationen tillkommit.” Backlund igen.

  För att tala företagsspråk igen : Ägarna (Aktieägarna) = Skattebetalarna, får ut mindre utdelningar i form av minskat fusk och lämpliga familjehem, därför att styrelseordförande (Åsa Regnér) struntar i den humanitära stormaktens företagsfilosofi och sjösätter en bantning av företaget (IVO) i alla led. Trots att efterfrågan ökat radikalt och trots att aktieägarna (Skattebetalarna) med detta vet att fusket med HVB hem kan pågå ännu mer ostört.

  Upprepar : Mitt i en av Sveriges största offentliga miljardöverföringar till våra Humanitära Stormaktsfästen , ska den enda myndigheten som kan följa upp – och disciplinera – verksamheter BANTAS .

  Det är bara att sitta vackert i 2 år till, då kan vi välja in nästa korporativ till sveriges riksdag.

  Svara
 15. Babar

   /  02/20/2016

  Styltig artikel i både kostsam och usel förpackning. Men populistvänstern har insett att de kvaddad Sverige för gått och behöver nu hitta ett nytt land att dränera? Venezuela och andra länder Sydamerika har de redan haft sönder, de ligger i ruiner, och där återstår bara armod och misär. Nä de går inte. De behöver friska länder (värddjur) att livnära sig på.

  Men under semestrarna… styr tanterna återigen kosan till latinosarna i syd, med undantag för en och annan tripp till Gambia. Men de går förstås inte att bo där.

  Svara
 16. utlandssvensk

   /  02/20/2016

  Här är en rapport som förklarar allt:

  http://www.bbc.com/news/world-europe-34131911

  Asyl ansökningar per 100.000 innevånare 2015:

  Sverige: 1667

  Spanien 22
  Skottland 55 (för UK)
  Irland 66
  Portugal. 8

  Alla länder som de rekommenderar hör till de med minst asylmottagande i EU.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: