Muhammed var en feminist!

Det tycker i alla fall en ledamot i Stockholms läns landsting från Moderaterna, Antonia Jaksic, i en debattartikel.

muhammed var en feminist

Nu finns det säkert mycket att säga om just Muhammed men att han skulle vara en feminist är nog första gången tror jag…? Och jag har väl sällan sett en sådan reservationslös hyllning av Muhammed och islam av en svensk politiker. Gör ens Kaplan det officiellt?

muhammed var en feminist1

Debattartikeln handlar om att hon tycker att vi ska utbilda kvinnliga imamer och hon tror att det löser alla problem. I princip. Vad hon inte tänker på är att det kryllar av kvinnor som älskar de stenhårda shariatolkningarna, både i den delen av världen och här i Sverige. Hur var det nu, är det inte en 17-åring tjej från Sverige som blev fälld i Österrike häromdagen efter att ha försökt åka till IS? Hur ska man se till att inte sådana ”utbildas” till imamer? Är det inte så att hon i själva verket skulle vara självskriven till en utbildning? Insatt i religionen, är väldigt intresserad, är ung kvinna/tjej med mera?

Den andra sidan av saken är att man kan utbilda en hel armé av kvinnliga imamer om man vill, det hjälper inte om ingen vill lyssna på dem. Och så kommer det att bli, ingen kommer att lyssna på dem.

Jag har sagt det förut, islam måste reformeras. Om det inte sker så kommer inget att förändras oavsett hur naiva landstingspolitiker det än finns. Och reformationen måste komma inifrån, den kan man inte trycka på utifrån. Finns inte viljan och önskan inifrån så kommer inget att hända. Så länge de vill ha det som det är så kommer inget att ändras. Man är inte bara naiv om man tror det utan rent av dum i huvudet.

Gårdagens rubrik

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Grejen är att man måste befria folk från religion- den ska inte ha påverkan på människor som inte vill. Resonemanget skribenten för visar att hon är religiös. Fint så, men inte för mina skattepengar

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  02/21/2016

   ”Grejen är att man måste befria folk från religion”

   Lycka till! Under hela perioden efter första världskriget har det gjorts en mängd försök att avislamisera olika befolkningar. Man har ofta uppnått kortsiktiga framgångar, men islam kommer alltid tillbaka, ofta med mer kraft.

   Metoderna som har använts i dessa försök har genomgående varit väldigt hårdhänta och ligger långt ifrån vad som skulle vara politiskt möjligt i dagens Sverige. Så att vi skulle lyckas med detta är inget annat än fria fantasier. Det går inte, glöm det. Samtidigt är demografin rent explosiv i Sverige och det är endast en fråga om tid innan det är muslimsk majoritet i landet. Möjligen gäller detta redan för gruppen nyfödda.

   Det är svenskarna som har att välja på att anpassa sig eller flytta. Att tro något annat är endast självbedrägeri.

   Svara
   • Det finns bara ett sätt; Ta död på all religion med upplysning och vetenskap! Barn som föds är inte muslimer eller kristna, de är barn. Religiösa friskolor eller förskolor-BORT! Det är NU vi har chansen att stifta lagar över alla religiösa yttringar/påverkan som pågår . Gör om kyrkor till bostadshus! INGA moskeér ska byggas.

    Vill man ha föreningsliv kring religion? INGA skattepengar o vill de ha lokal får de hyra in sig nånstans

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  02/21/2016

     ”Det är NU vi har chansen att stifta lagar över alla religiösa yttringar/påverkan som pågår ”

     Visst, det stämmer. Men de lagar och metoder som skulle krävas ligger ljusår från vad vanliga svenskar skulle kunna tänka sig. Det finns NOLL chans till parlamentarisk majoritet för något som skulle kunna fungera i dagsläget.

     Vidare skulle eventuella försök mötas av hårt motstånd från de befintliga muslimerna i Sverige och det finns inget att sätta emot dessa. I slutet av 2014 uppskattades ISIS ha 20-30 tusen krigare. Bara under de senaste 2 åren har vi tagit in 250.000 asylsökande, som till stor del är just den typen av människor som ISIS rekryterar. Eventuella försök att avislamisera dessa skull snabbt leda till blodbad. Världens mest feminiserade polisstyrka skulle inte kunna göra ett skvatt och någon militär har vi inte.

     Svara
   • Utlandssvensk

     /  02/21/2016

    OM man verkligen vill lösa det här finns det, enligt mig, bara en praktiskt väg att gå: Erbjud alla asylsökande rejäla mängder pengar för att lämna landet. Kring en halv miljon per person borde funka men vi lär också behöva betala länderna som ska ta emot dem, så räkna med en miljon per person.

    Visst, det är mycket pengar men samtidigt ett närmast hysteriskt billigt sätt att rädda landet.

    250 miljarder för att bli av med alla som har kommit 2014-2015 skulle ge oss andrum för att bygga upp fungerande polis och militär och sen inleda repatrieringar av resten som har kommit de senaste 20-30 åren.

    Men jag inser också att detta inte lär ske. Fast det skulle vara helt möjligt!

    Svara
    • Erbjud alla asylsökande rejäla mängder pengar för att lämna landet. Kring en halv miljon per person borde funka men vi lär också behöva betala länderna som ska ta emot dem, så räkna med en miljon per person.

     … och detta skulle inte gå att sätta i system …? Skicka iväg folk och få betalt för att få tillbaka dom …

     Svara
     • utlandssvensk

       /  02/21/2016

      ”… och detta skulle inte gå att sätta i system …? ”

      Självklart förutsätter det att man även inför en verklig gränsbevakning samt helt slutar med detta asyltrams. Det är absolut INTE svårt eller dyrt om man bara vill. Få länder har så lättbevakade gränser som Sverige.

      Det finns många västländer som har nästan noll asylsökande och det går utmärkt att bara kopiera deras metoder. Alternativt kan vi göra det som många andra redan funderar på och helt eller delvis säga upp flyktingkonventionen. Sen kan vi stänga migrationsverket och spara 60 miljarder om året bara där.

     • Tyvärr saknar vi politiker av rätta kalibern, så …

     • utlandssvensk

       /  02/21/2016

      ”Tyvärr saknar vi politiker av rätta kalibern, så …”

      Helt rätt! Självklar kommer inget av det jag skriver ovan att implementeras. Det blir svensken som blir utrotad.

      Death by stupidity…..

   • T

     /  02/21/2016

    Spanska inkvisitionen lyckades rätt så bra med hjälp av glödande järnspett upp i röven på de otrogna (enligt Monty Python).

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  02/21/2016

     ”Spanska inkvisitionen lyckades rätt så bra med hjälp av glödande järnspett upp i röven på de otrogna”

     Muslimerna erövrade merparten av Spanien under 700-talet. Sen tog det nästan 800 år att driva ut dem. Det kallades reconquistan och var klart samma år som Columbus kom till Amerika, dvs.1492.

     Om jag minns rätt så fördrev man muslimerna men gav judarna, som ansågs ha samarbetat med muslimerna, valet mellan exil eller konvertering till kristendom. Inkvisitionen sattes upp för att övervaka att de som valde konvertering inte ljög eller återföll.

     Det var hårda tider och otrevliga metoder. Men man lyckades! Hur går det för oss med våra metoder????

     Svara
 2. Utlandssvensk

   /  02/21/2016

  ” Och jag har väl sällan sett en sådan reservationslös hyllning av Muhammed och islam av en svensk politiker.”

  Har du helt missat Abdirizak Waberi? Han satt i riksdagen för Moderaterna under 2010-2014 och är minst lika hardcore islamist som den här M tanten.

  ”Waberi har tidigare varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige som tillhör The Federation of Islamic Organisations in Europe.[7] där han också är vice ordförande och ansvarig för medborgarskap och PR. FIOE är en paraplyorganisation för muslimska organisationer i Europa, och dess president är Chakib Ben Makhlouf.[8] Muslimska brödraskapet anser att FIOE är deras representant i Europa och att Abdirizak Waberi företräder dem”

  ”Waberi blev likaså uppmärksammad i Sveriges Televisions dokumentär Slaget om muslimerna år 2009 där han bland annat uttalade att han vill leva i en islamisk stat i vilken politiken styrs efter koranen och att ungdomar inte får skaffa sig pojk- eller flickvän samt dans och popmusik ska undvikas.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi

  Svara
 3. Jock Rockman

   /  02/21/2016

  Bra beskrivning av Islam och dess behov av reformering inifrån! Det behövs nog lite krav från väst till islamska ledare också. Väst som ju själv tvingades reformera sig efter andra världskriget (med kvardröjande behov än idag.. )
  Och mycket trist som händer nu med flyktingar osv. beror på kulturkrockar. Inte på att alla muslimer är skurkar eller kvinnoförtryckare, förtrycket drabbar där även män, kanske ofta i högre grad. Som även hos oss i väst f.ö.
  När det gäller den här kvinnan, Antonia Jaksic..,alltså, så när tänker de sluta? ”Feminism är allt, universum är feminism”. Ja all religion, Buddismen också?
  Förslag till Antonia J: ”Femislamism” kanske?

  Svara
 4. Feminism, barnbrudar och pedofili= sant?
  Eller är hon bara en vilsen själ som har hittat ett sätt att synas?

  Svara
 5. Jans

   /  02/21/2016

  Det är väl bara att luta sig tillbaka och höra om Antonia får några positiva reaktioner från inflytelserika muslimer i Sverige.
  Om hon inte får det så är det som jag tror, får hon det så är jag beredd att tänka om. Lite grand.

  Svara
 6. T

   /  02/21/2016

  Ytterligare ett skäl varför jag inte ska rösta på M, fast jag har redan tidigare kalendern full med sådana skäl.

  Svara
 7. The Perfect Man

   /  02/21/2016

  Muhammed var en feminist, som Kapten Klänning ungefär…

  Svara
 8. Jan

   /  02/21/2016

  Klart att skäggbarnen ska bo i Skäggetorp!

  Svara
 9. Jan

   /  02/21/2016

  Ytterligare en korkad, eller tossig, kvinna som jämställer invandringskritiken med nazism. Hon heter mycket riktigt Anna Toss och kallar sig sociala medier-strateg. Vad nu det är för något? http://www.aftonbladet.se/debatt/article22296487.ab

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: