1 april varje dag del 25: Hen-toaletten på Ångströmslaboratoriet uppdaterar toalettnormen

Skönt att gamla anrika Uppsala universitet går i bräschen för det nya postmoderna Sverige som fokuserar på viktiga saker

hentoaletten i uppsala

Vad bilden ska föreställa har jag inte en aning om, någon som snott Madonnas gamla outfit och lagt till två brädlappar på axelskydden? Ser opraktiskt ut i alla fall.

Annika Skoglund, som står bakom initiativet, fick idén när hon var ute på företag i sitt forskningsarbetet.

– På de toaletterna fanns det en massa bra artiklar man kunde använda. Jag vill samtidigt också uppdatera toalettnormen till en mer nutida norm, säger hon.

Har ni uppdaterat era toalettnormer hemma till mer nutida normer? Sätt fart annars!

Visst är Ångströmslaboratoriet exakt vad man förknippar med identitetspolitik…?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

71 kommentarer

 1. Tja, vi vet ju i allfall vilka det är som får betala för det.
  Inte studenterna, inte ledningen. Utan skattebetalarna så klart!

  Svara
 2. David8

   /  02/24/2016

  Smink, hårprodukter, mensskydd och brädlappar som du kan ha på axlarna är lite av det som kommer att finnas därinne.

  Svara
 3. Cain

   /  02/24/2016

  Det finns ingenting genusfolket/radikalvänstern hellre vill än att infiltrera de naturvetenskapliga institutionerna. Säga vad man vill om Noam Chomsky, men jag tror att han har 100% rätt i sin analys av postmoderna aktivister inom högre lärosäten.

  Charlataner som odlar sin akademiska karriär genom att presentera sina idéer genom ett överkomplicerat språk, ofta ren rappakalja,. Språkvalet insinuerar djupa, sublima tankar men är egentligen en rökridå för tomhet eller banal självklarhet. Alternativt för att förmedla lögnaktig politisk propaganda.

  Genusfolket i ett nötskal.

  Svara
   • Senior

     /  02/24/2016

    ”Från början trodde jag att Lysenkos påståenden måste innehålla en kärna av sanning. Ju mera jag hörde och läste, desto tydligare blev det emellertid att Lysenko och hans anhängare inte är vetenskapliga i ordets egentliga mening. De använder inte vedertagna vetenskapliga metoder, underkastar inte sina resultat normal vetenskaplig kritik och publicerar dem inte på ett sätt som möjliggör en vetenskaplig värdering av dem. De rör sig i en annan idévärld än vetenskapsmännen och diskuterar inte på ett vetenskapligt sätt.”
    Numera är namnet Lysenko synonymt med politiskt styrd pseudovetenskap.

    Låter bekant…… Lite som ”tvärvetenskaplig” feministisk forskning kanke?

    Svara
  • Rikard

    /  02/24/2016

   Hej.

   Chomsky, och du, har helt rätt.

   Kan du avlägga en skriftlig svada, gärna med tillknökad grallimatik, (och med odefinierade modeord; dessa är i ständig flux dessutom) så har du goda chanser att komma någon vart i det fältet.

   Senior som refererar till Lysenko är inne på rätt spår.

   Magiker eller präster torde vara den mest korrekta beskrivningen på mångulturrasister, feminister och genusteoretiker, då de endast med ord söker besvärja verkligheten att forma sig efter deras vilja.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Jans

    /  02/25/2016

   Glöm inte Chomskys tes om ”manufacturing consent” också!
   I hans tappning handlade den främst om hur medierna i USA propagerar för krig när presidenten vill ha krig, vilket förefaller mig rätt ofta vara en ganska korrekt observation.

   Men tesen är generell och den hjälpte mig att tidigt genomskåda invandringsbluffen. Våra regeringar har med mediernas hjälp producerat samtycke (manufacturing consent) i decennier för just invandringspolitiken, bland annat.

   Svara
 4. Olof

   /  02/24/2016

  Hmmm, vilka företag är det hon varit på, tro? De flesta företag som överlever till ‘vuxen’ ålder tycks erbjuda typ toapapper och pappershandukar. Jag misstänker att det där med smink, hårprodukter och mensskydd brukar överleva ungefär tills första löneavdraget för de anställda kommer på lönebeskedet månaden efter revisorn förklarat att gratis tillgång till sådant räknas som löneförmån och att de anställda då skall schablonmässigt beskattas för denna förmån.

  Skatteverket: ‘Förmåner är alla former av ”ersättning för arbete” som man som anställd kan få i annat än kontanter. En förmån uppkommer i princip så snart arbetsgivaren bekostar en privat levnadskostnad åt en anställd.’

  Oops, smink, hårprodukter och mensskydd låter definitivt som privata levnadskostnader…

  Jag förstår inte hur man överhuvudtaget kan göra detta till ett problem. Om man har könade toaletter, ta bort skyltarna, ta bort eventuella skrevformsbaserade passagesystem och säg åt de anställda att använda vilken toalett de vill.

  Svara
  • Jans

    /  02/25/2016

   Det roliga (?) är att det främst är kvinnor som är måna om att ha damtoaletter. Så genusteoretikerna är för en gångs skull inte på kvinnornas sida i dessa ärenden.

   De flesta män struntar nog i om det är en herrtoalett eller en gemensam toalett och pissoar klarar i vart fall jag mig bra utan.

   Svara
   • Frogfish

     /  02/25/2016

    Kom tillbaka till Arlanda häromdagen och det var en hel del som var i behov att lätta på trycket. Och självklart var det lång kö på muggen (herrmugg) OCH INGEN RÄNNA. Vi svennar är ju luttrade numera, hellre försämra så att alla får det lika dåligt. Men de utländska gästerna var förbluffade över att vi i Sverige inte kommit på att ränna kortar ner köerna med ca 50%:)

    Svara
    • Olof

      /  02/25/2016

     I miljöer där kapacitet kan förbättras med t.ex ränna är det naturligtvis rimligt att ha en sådan. Men jag ser ingen riktigt bra anledning varför de privata båsen måste vara samlokaliserade med rännan, det borde gå alldeles utmärkt att ha ett separat ‘rännrum’.

     Vill man dessutom erbjuda anatomiskt mindre könskodade alternativ kan man till och med för de mindre nogräknade införa ett rum med stålrutnät med underliggande kontinuerlig spolning som golv. Har noterat att en krog som optimerade sina städrutiner med ett sådant runt rännan tenderade att efter en viss längd av kön på tjejtoaletten få tjejer på killtoan som lättade på blåsan hukandes på detta…

     Svara
    • Jans

      /  02/25/2016

     Är det inte ungefär med toaletter som när man planerar nya stadsdelar och ”glömmer” skolor och dagis. Det brister i planeringsstadiet när man ständigt bygger för få toaletter. Hellre då en vinstgivande affärslokal till.

     Svara
  • Rikard

    /  02/25/2016

   Hej.

   Genom att uppfinna ett problem kan man erhålla makt genom att dels erbjuda en lösning i enlighet med sin övriga ideologiska maktsträvan, dels genom att den erbjudna lösningen gör motargumentationen diffus, får denna att handla om petitesser (får den som motsätter sig att se småaktig ut), samt tvingar ideologiska motståndare på defensiven och därigenom begränsar dessas handlingsutrymme och maktanspråk; det är lättare att besegra någon som är på defensiven och endast reagerar på dina attacker, än någon som bedriver en egen offensiv.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 5. Senior

   /  02/24/2016

  ”Unisex” hette det på 90-talet…..

  Svara
  • David8

    /  02/24/2016

   Men ”unisex” ger inga sköna skattemiljoner. Då måste man trycka in ”hen” följt av något jävligt stolligt så regnar det guld.

   Svara
 6. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
 7. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/25/2016

   Vuxna får betalt för att läsa sci-fi på arbetstid.
   Tack skatteverket.

   Svara
 8. MiT

   /  02/24/2016

  Hahaha 😛

  Svara
 9. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
 10. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
 11. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
  • Cain

    /  02/24/2016

   Det är ett oerhört kunskapsfientligt inlägg. Skrämmande och farlig inställning. Maria verkar inte förstå skillnaden mellan goda kunskaper inom naturvetenskapliga ämnen / språk / ekonomi / historia etc. och att kunna rabbla Finlands 50 största sjöar utantill. Det verkar finnas en nästintill religiös tro på att det nya magiska internet-samhället kommer att lösa alla utbildnings- och kunskapsproblem i landet. Detta är en struts-reaktion på de katastrofala resultat den ”progressiva” skolan gett oss.

   Att hon är riksdagsledamot förvånar mig inte det minsta.

   Svara
   • Jans

     /  02/25/2016

    Lite som att tro att ett bibliotek är värdefullt trots att ingen läser böckerna i det. Som om själva biblioteksdatabasen i sig själv vore det väsentliga.

    Svara
  • Jans

    /  02/25/2016

   Kan ju vara bra att nämna att ovanför kurvan som jämför äpplen med päron (typ elevernas kunskap med textmassan på internet) så skriver bloggaren ifråga följande.

   ”Låt mig visa ett diagram till (högst ovetenskapligt, men för att kunna föra ett resonemang)”

   Inte mycket att tillägga eller hur?

   Han har suttit och lattjat lite med ett grafritarprogram. En ganska bra bild av vad den typ av ignorans som människor utan djupare insikt om kunskapens och vetandets natur besitter. De tror att en käck bild i Powerpoint är något väsentligt. Speciellt om man säger ”internet”, ”mobilitet”, ”sociala medier” och ”hjulen snurrar allt fortare” i anslutning.

   Svara
 12. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  02/24/2016

   Första gnistan till fullskaliga attacker mellan religösa extremister och oroliga nordbor blandat med lite huliganer och våldsverkare fy fan vilken soppa det kommer bli i framtiden.

   Själv har man anmält sig till gatupatrullering här i mitt vanligtsvis trygga extremt segregerade bostadsrättsområde (nästan alla här är vita i åldern 30+) ett stenkast från södermalm förväntar mig inte att stöta på några större bekymmer men endå bättre att vara förbered inför kommande års kravaller än att lata sig hemma 🙂

   Svara
 13. Det var ju stort fokus på unisex-toaletten i Ally McBeal för 15 år sen eller när det nu var:

  Svara
 14. MiT

   /  02/24/2016

  ”Det är svårt att finna orsaken till kvinnornas svaga position inom sälj, exempelvis finns ingen tydlig koppling till utbildningsspår, som skulle kunna förklara snedrekryteringen. Då återstår frågan om det beror på könsstereotypt beteende, eller andra strukturella orsaker, som att kvinnor fortfarande tar ett större ansvar för hemarbetet.”

  Det måste alltså vara könsstereotypt beteende eller något annat strukturellt som HINDRAR…?

  Svara
 15. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  02/25/2016

   Så Calle och Emma tyckte att det var ok att en vänsterkvinna kallade Arpi vider och tyckte synd om hans fru ? Sedan sitter Emma och gråter för att hon får kritik för sin illa underbyggda argumentation mot åldersbestämning av flyktingar och Calle kallar det dubbla måttstockar när SVD tog upp hånet mot Arpi.
   Är det någon som har dubbla måttstockar så är det väl Calle som beklagar Emma för kritiken hon fick ta emot medan han uppenbarligen tycker att Arpi skall svälja vad som helst.

   De dubbla måttstockarna är väl för övrigt mera radikalfeministernas och godhetsvänsterns signum.Dom får kalla sina åsiktsmotståndare vad som helst medan minsta kritik mot dom själva utmålas som hat.
   För övrigt är det väl typiskt att Emma inte ger ett enda exempel på de elaka tweets hon påstår att hon har fått

   Svara
   • Senior

     /  02/25/2016

    Ja, för i deras värld har de redan demoniserat människor som Arpi och gjort honom till ett vider, och då är det ju okej att kalla ett vider för ett vider, det är ju bara ärligt. När sedan andra demoniserade monster kallar deras änglar för monster är det ju djupt orättvist, för de är ju inga monster utan bara ärliga änglar som säger sanningen om vider.

    Vänster är ingen ideologi, det är en diagnos…

    Svara
 16. MiT

   /  02/24/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  02/25/2016

   Till skillnad mot dom goda,kvinnliga twittrarna,skribenterna och bloggarna som Lady D,Alicia Dickner och Kakan Hermansson då….

   Svara
 17. MiT

   /  02/25/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/25/2016

   Det som gör störst intryck på mig i Al Ganas artikel är faktiskt det bedrövligt dåliga, hackiga och svårlästa språket. Naturligtvis skall han inte hindras från att uttala sig bara för att han behrskar svenska dåligt men det säger ändå en del om senare tiders immigranters ointresse för det land de har flyttat till.

   Killen har nog studerat Koranen bra mycket mer än han läst svenska författare. Den fråga som jag ständigt får, och som för mig egentligen är viktigare än om Al Ganas är extremist, är varför han ens vill bo i ett land som Sverige. Han säger ”Min dröm om ett framtida systemskick tar inspiration av det som tidigare förekom under ”Islams Guldålder”, från ca år 760.” Nog måste det finnas länder i Mellanöstern som mer motsvarar hans dröm än ett sekulariserat land i Norra Europa med ett krångligt och från arabiskan fjärran språk?

   Svara
   • Rikard

     /  02/25/2016

    Hej.

    Angående varför Al Gamas vill vara i Sverige:

    Endast Sverige svenska bidrag har
    I MENA måste ha jobba alla dar
    Där råder konkurrens om tron
    Och vapen vänds mot den som tar sig ton

    Nej, då är det tryggare att islams lära sprida här
    Bland folk som intet motstånd bjuder
    (Här skulle man kunna rimma på ‘luder’ angående islams kvinnosyn och svenska kvinnor, men det håller jag mig för god för)
    Och etablerar strax sharia-ministär

    Fem pelare läran vilar på
    Femte kolonnen i media står på
    Väl svenskan borta är från jordens rund
    Dröjer det ingen långan stund

    Innan muslimer dräpa varann även här;
    det tvistar ju bevars om vad den rätta rätta läran är…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 18. Jans

   /  02/25/2016

  Alltså, om någon lite smågalen student tog ett sånt här initiativ, fick tillåtelse och genomförde ett toaexperiment på eget bevåg så vore det väl helt ok. Det skall vara högt till tak i universitetsvärlden och lite galna upptåg skadar nog inte. Finns säkert en massa tråkiga utrymmen som en initiativrik student med överskottsenergi kan piffa till.

  Men jisses, Annika Skoglund är universitetslektor, en helt vuxen människa som gör detta på betald arbetstid. Skulle inte förvåna mig om det skjuts till extrapengar till och med. På en institution för industriell teknik? Kollar man namnen på hennes artiklar börjar man dock ana ugglor i mossen. Det är inte direkt någon Uppfinnar-Johanna det handlar om. Verkar vara social science med miljövinkel och postmodern maktanalys det handlar om. Det blir nog ingen patentansökan de närmaste decennierna från den pennan.

  Undrar vad Ångström skulle sagt? Det är nog ingen direkt överhängande fara att Skoglund får en fysikalisk enhet uppkallad efter sig tack vare ovärderliga internationella forskningsinsatser.

  Så tragiskt detta är. Pajaser bakom varannan dörr på universiteten.

  Svara
 19. Svenne

   /  02/25/2016
  Svara
 20. MiT

   /  02/25/2016

  Svara
 21. Ärligt talat, alla skolor jag har gått på har haft unisextoaletter + tillhörande handikapptoa. Även om jag till viss del kan förstå bindor på toaletterna, så fattar jag inte övriga skönhetsprodukter som smink. Är det dessutom speciellt fräscht att potentiellt dela smink med ett dussin andra personer?

  Svara
 22. Snubbens bröstharnesk torde bryta mot knivlagen

  Svara
  • Jans

    /  02/25/2016

   Och vad går harnesket ut på?
   Skall man ta på sig det, uträtta sina behov och sedan ta av det igen eller?

   Hur som helst, lyssnar man på inslaget och tittar på bilden samtidigt så får man i vart fall en skrattfest av guds nåde kan jag lova!

   Svara
 23. Nixpix

   /  02/25/2016

  De här killarna ska alltså föreställa mellan 10 och 16 år!!!!
  ”Vi har så roligt tillsammans” – Lokaltidningen Lommabladet http://lommabladet.lokaltidningen.se/%e2%80%9dvi-har-saa-roligt-tillsammans%e2%80%9d-/20160224/artikler/702249793/1217

  Är journalister verkligen helt dumma i huvudet, eller tror de att deras läsare är det?

  Svara
  • Det är som kejsarens nya kläder men barnet som sa sanningen fattas.

   Svara
 24. Svenne

   /  02/25/2016

  PJ Anders Linder om ”de glada ungliberalernas principfest i helgen”:

  ”Om man ska få testamentera sin kropp till svältfödda nekrofiler, varför ska man då inte få sälja sina kvarlevor som djurfoder och bidra till att göra hundmaten ”Husse och Matte” till en succé? Och varför ska man inte få upprätta kontrakt, där man låter kannibaler betala i förskott för ens lekamen? Varför ska det inte få säljas människokött på Ica? Marknaden blir kanske inte så stor till att börja med, men lyckas man hitta en nisch i det ekologiska sortimentet så borde inte vara omöjligt?”

  Svara
 25. Jans

   /  02/25/2016

  Alltså, jag vet att Toklandet har motvilja mot att länka direkt till gammelmedia men Hen-toalettinslaget på SR är obetalbar oavsiktlig humor. Jag säger bara (om ni inte gjort det redan) LYSSNA! En minut nusvensk normkritisk löjlighetskarneval:
  http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=hen-toalett

  Svara
 26. Pelle2

   /  02/25/2016

  OT:
  Stockholms stad vill bygga tillfälliga flyktingbostäder på Östermalm,Djurgården och i Bromma enligt SVD.
  Skall bli kul att se vilka reaktioner de får. Är ju lätt att sitta och säga att det är ok att bygga tillfälliga flyktingbostäder när det ”drabbar” andra men när detsamma kommer ske i journalisternas och några av politikernas hemmakvarter så¨blir det nog annat ljud i skällan 😉
  Vore kul om även Kungsholmen,Södermalm och Vasastan får några bostäder så att även godhetsapostlarna får visa sin solidaritet i praktiken.:-)
  http://www.svd.se/flyktingkvarter-kan-byggas-pa-ostermalm/om/den-lonsamma-asylmarknaden

  Svara
  • Jans

    /  02/25/2016

   Effekten av närhetsprincipen kommer också att få stor betydelse. Det kommer att bli stort tillskott på flyktingbarn i finskolorna. Stockholms stad planerar för extra paviljonger på flertalet skolor.

   http://insynsverige.se/stockholm-utbildning/dagordning?date=2016-01-14
   Under rubriken ”Paviljongetablering med anledning av prognos för asylsökande” finns planerna och jag tror det bara är början på vad som kommer att bli flera etapper.

   I höst kommer det att hända grejer!

   Svara
  • Protesterna i Göteborg bör bli en fingervisning på vad som kommer att ske om man börjar smälla upp flyktingboenden på alltför attraktiva platser. Att de inte ens vågar ange vart de planerar de första boendena säger väl allt vad för reaktion de förväntar sig – jag undrar för övrigt om deras plan att hemlighålla platserna tills allt är bestämt kommer att funka eller om de bara kommer drunkna i ett dussintal anmälningar samtidigt.

   Svara
 27. Ivar L

   /  02/25/2016

  Svenskt konversationslexikon:

  ”Jag måste gå på toaletthen.”
  När man behöver gå på en hen-toalett.
  😀

  Svara
 28. Nilsson

   /  02/25/2016

  Får man gå på hen-toalett om man är ett nättroll? En viktig fråga tycker jag, vi behöver en hen-toalettsminister.

  Svara
  • Ivar L

    /  02/25/2016

   Huruvida ett nättroll får gå på toalett-hen beror på vilken nät-roll nättrollet har.
   ;-/

   Svara
 29. Havre flarnstad

   /  02/25/2016

  Hallelujaha frälsningen är här …. eller kanske allahu ahakbar nu ska Östermalm få ett välbehövligt tillskott mångkultur nu kan pösmunkarna i champagnevänstern och påhejare av den Reinfeldtska linjen även dom få skörda frukterna av förd politik.

  Undrar hur Jonas Sjöstedt med grannar kommer reagera nu när reservatet får en inblick i hur vardagen ser ut för vanliga människor håller tummarna för att bosättningarna kommer vara tät inpå knuten med lägre pris på hans BSF och spännande inslag som blåljus om natten och tafs i trappen.

  Det vore onekligen grädde på moset om någon Malena Ehrnman figur lämnar in överklagan/klagomål om valet av placering.

  Unvis.it/www.svd.se/flyktingkvarter-kan-byggas-pa-ostermalm/om/den-lonsamma-asylmarknaden

  Konstigt namn på länken för det talas mer om klagomål från boende än den eventuella lönsamheten.

  Svara
  • Pelle2

    /  02/25/2016

   Sjöstedt tvingades flytta till Midsommarkransen när hans fru blev av med tjänstebostaden på Östermalm.
   Däremot bor väl Bildt på Östermalm och säkert ett antal andra politiker,journalister och andra makthavare.
   Vore ännu roligare om de byggde på Södermalm för då är det många godhetsapostlar som skulle få bekänna färg…

   Svara
  • Rikard

    /  02/25/2016

   Hej.

   Nästa logiska steg är expropriering av fritidshus, samt inkvartering i kommunala hyreslägenheter. Jag håller en krona på att det sker under riksdagens semester.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • T

     /  02/25/2016

    Det är trevligt att Stockholm ska berikas med favelor.

    Svara
   • I min kommun stängde man boende för sjuka åldringar och frigjorde 40 platser. Det finns säkert flera vårdboenden som kan avvaras till de nya. Vi har en liten park också, den kan ju ryka.
    Undra på om man måste skaffa bättre dörr och kanske galler till vår lägenhet?

    Svara
 1. Jämställdhetsveckan på KTH | WTF?
 2. 1 april varje dag del 26: Sverige… | WTF?
 3. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: