Jämställdhetsveckan på KTH

Idag tar något som heter Jämställdhetsveckan slut, det är ett arrangemang på KTH

Jämställdhetsveckan är en ideell organisation av studenter från KTH. Veckan, som i år 2016 sker den 22-26 februari, omfattar event som föreläsningar, workshops och debatter som alla berör ämnet jämställdhet. Vi bjuder in företag, organisationer, representanter från KTH och talare som, med sina egna ord, får berätta om hur de arbetar för att nå ett jämställt samhälle, detta för att skapa debatt om hur vi kan nå förbättring.

De tar alltså upp jämställdhet på lite olika sätt under en vecka. Det låter ju bra och man kan ju tänka sig att det inte skulle vara flummig extremvänsterpolitik när det är på KTH?

Syftet med Jämställdhetsveckan är att uppmärksamma, förtydliga och förstärka ämnet jämställdhet bland studenter, i näringslivet och hos allmänheten. Andelen kvinnor med en teknisk utbildning ökar men det är fortfarande en låg andel kvinnor inom teknikbranschen. Endast 15 % av KTH:s professorer är kvinnor. Vi vill se en jämn könsfördelning både inom teknikutbildningar och i näringslivet.

Redan under syftet med jämställdhetsveckan så skiter det sig för dem eftersom de precis som Fi verkar anse att lika utfall är jämställdhet.

jämställdhetsveckan

De har till exempel haft med Nina Åkestam som gäst i en pod och presenterar henne som reklamforskare. Hon är radikalfeminist i första hand och inget annat. Det vill säga hon driver extremvänsterpolitisk opinion.

Men en fluga gör ingen sommar såklart, i första avsnittet var den här med

jämställdhetsveckan1

Anna Wahl, genusprofessor… Så i de två första avsnitten av deras pod så ”råkar” de få med två radikalfeminister som inte alls är intresserade av jämställdhet utan deras huvuden är bara sprängfyllda med marxistiska ”maktstrukturer” och maktkamper. Inte lite lagom med sånt tänk utan sprängfullt alltså.

De har ju ett schema för veckan också förstås!

jämställdhetsveckan3

Och först ut var såklart Gudrun! Hon gav en ”kunskapsbaserad” föreläsning med genusglasögonen fast förankrade på näsan.

jämställdhetsveckan4

Där är schemat för första passet under veckan. Ett spelföretag som rabblar de vanliga flosklerna som man brukar höra, att den största utmaningen är den bristande andelen kvinnor hos spelbranschen och bla bla bla. Konsultföretaget har jag ingen aning om.

jämställdhetsveckan5

På deras lunchföreläsningar kan man bland annat se Allbright, det är organisationen som är så kåta på styrelseposter inom toppbolagen att inget annat existerar för dem. Jämställdhet handlar för dem endast om statuspositioner för ni har ALDRIG hört dem ens andas om könsfördelningen på ickestatusjobben… Radikalfeminism och inget annat alltså.

jämställdhetsveckan6

En politikerdebatt var det ju under lunchföreläsningarna och kolla, nästan 100% jämställt! Bara ett vitt gubbslem med som drar ner! Sen vet jag inte vem Eva Solberg är heller. Men resten är garanterat radikalfeminister, det vill säga sådana som hyllar och torgför extremvänsterpolitik. Jo, även Birgitta Olsson gör detta varje gång hon pratar om radikalfeminism och det gör hon ofta. Hon ÄR en radikalfeminist och inget annat…

jämställdhetsveckan8

Men för att väga upp för det där vita gubbslemmet som drog ner jämställdhetsprocenten till oacceptabla 80% så var en Fisare moderator, nämligen Jennifer Råsten. Med henne som moderator så började det närma sig riktig jämställdhet för om jag tar bort de två som jag inte känner till så var det fyra stycken Fisare i panelen. Nä, ingen skulle lyfta på ögonbrynen om Birgitta Olsson kom ut som Fisare…

jämställdhetsveckan9

Se där, Machofabriken minsann! De drivs av Unizon, Roks (ni vet, ”män är djur”) och Män för Jämställdhet. Så ren radikalfeminism och inget annat för namnet till trots så är Män för Jämställdhet värsta sortens radikalfeminister, de är nästan mer extrema än Roks. Förra ordföranden anser till exempel att feminism är vetenskap (nej, jag skojar inte), de har företrädare som anser att de män som slår kvinnor och våldtar får status i samhället, med mera, det finns massor om dem som är så barockt att man kan tro att det är skruvad satir…

Det är alltså jämställdhet enligt KTH? Radikalfeminism och extremvänsterpolitik? Strukturer? Könsmaktsordning? Gudrun Schyman? Machofabriken? På Kungliga Tekniska Högskolan…

Efter debaclet med politikersamtalet där det vita gubbslemmet förstörde procenten så endast cirka 67% istället för cirka 83% var Fisare så avslutar jag med

jämställdhetsveckan2

Jämställdhetsveckans projektgrupp som har perfekt jämställdhet som ni kan se, det vill säga 100% kvinnor!

Det här är inte första gången jag har med KTH på bloggen

mrnorm

Förra gången skulle studenterna lära sig mångfald med det normkritiska och pedagogiska kortspelet Mr Norm. Nej, jag skojar inte den här gången heller, jag lovar… Läs den första kommentaren under det inlägget, den är otroligt träffande och säger egentligen allt om vilket folk det handlar om.

Det här med jämställdhet på KTH, de har inte kommit ifatt Uppsala universitet och deras uppdaterade toalettnorm än? Ni vet, toalettnormen som Ångströmslaboratoriet ska locka eliten av eliten av världens forskare med…? KTH får ligga i så de inte blir totalt akterseglade i normkampen!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

44 kommentarer

 1. MiT

   /  02/26/2016

  Här kan ni läsa mer om den där moderatorn från Fi
  ”Jennifer Råsten: ”Feminismen är entreprenöriell”
  https://archive.is/VbTFY#selection-313.0-313.47
  http://unvis.it/http://www.tidningenbalans.se/nyheter/jennifer-rasten-feminismen-ar-entreprenoriell/

  En del i det sista stycket är intressant tycker jag
  ”Jag har marginaler. Vi kommer inte att behöva gå från hus och hem”
  JAG har marginaler. VI kommer inte att behöva…

  Det är lätt att ägna sig åt plakatpolitik när man har råd…

  Svara
 2. Pelle2

   /  02/26/2016

  ja,det är fascinerande att i alla ”jämställdhetssatsningar” så riktar man sig i stort sett enbart till kvinnor och de som leder det hela är nästan garanterat bara kvinnor
  Precis som du skriver så görs det aldrig satsningar på att reducera kvinnoöverskottet
  inom vissa områden och det är aldrig intressant för dessa radikalfeminister att reducera det manliga överskottet inom farliga och skitiga arbeten.
  Sedan gnäller dom över att män inte engagerar sig i ”jämställdhetsarbetet” som enbart går ut på att gynna kvinnor på mäns bekostnad.

  Hyckleri och dubbelmoral är deras adelsmärke !

  Svara
 3. MiT

   /  02/26/2016

  Svara
  • ”Stärka befolkningsunderlaget i utflyttningsorter”…

   Aaaa just det, asylsökarna vill ju VÄLDIGT gärna bo i utflyttningsorter och inte i storstäderna…

   Svara
  • Jans

    /  02/26/2016

   Skall man ha en buss som går kontinuerlig skytteltrafik från storstadsregionerna och skickar tillbaka dem som försöker lämna glesbygden eller? Folk har väl flyttat därifrån av en anledning?

   OK, det som döljer sig i tankevurpan är statliga bidrag för flyktingmottagande. Så länge de finns så utgör faktiskt asylindustrin en möjlig inkomstkälla för orternas ursprungsbefolkning. Förutsatt att de kan och vill jobba i asylindustrin kan några fler bo kvar. En och annan kan dessutom göra sig en hacka på uthyrning. Men det är helt och hållet en slags konstgjord andning. Samma dag statsbidragen försvinner försvinner också inkomsterna. Såvida inte man lyckats skapa något slags nytt Gnosjö på ett par år. På hundratals småorter med asylanter. Sannolikhet noll.

   Men det kan ju vara billigt att bo i obygden så det kanske blir en massa ”åtgärder” från staten för att försöka få asylanter att etablera sig i småorter. De går ju i bidrag till stor del i vilket fall som helst. Det kan bli slutet för ”the way of life” för orternas ursprungsbefolkning i så fall. Inte första gången i historien som ursprungsbefolkningar får se sin livsstil inkräktad på av statlig övermakt.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/26/2016

   Widar är bra och vågar verkligen tala klarspråk.Konstigt att han får vara kvar på tidningen med tanke på att han kritiserar den Socialdemokratiska regeringen…

   Svara
   • Jans

     /  02/26/2016

    Det är naturligtvis bra med sossar som Widar men det är faktiskt MP och inte sitt eget parti han kritiserar i huvudsak. Men samtidigt, vad tycker han själv egentligen?

    Han skriver:
    ”Sverige ska vara ett lagom stort och bra invandringsland där människor från andra delar av världen så snabbt och effektivt som möjligt kan etablera sig och sina familjer.”

    Jag är liksom Widar inte heller emot viss flyktingmottagning men jag tycker faktiskt att alla som inte vill stänga eller öppna gränserna helt och debatterar offentligt har en skyldighet att ge sin prognos över vad de tror är en hållbar siffra och varför? Det är INGEN som gör det i princip. Ingen vågar vara konkret bortsett från möjligen SD som talar om att enbart ta emot kvotflyktingar vilket jag fattat handlar om 10-20 000 om året. Personligen tror jag det är där smärtgränsen går från MENA i alla fall. Inte av ekonomiska utan av kulturella skäl.

    Svara
 4. Dreadlock

   /  02/26/2016

  Sött litet foto på slutet. Det är ordning på jäntorna skulle Mao ha sagt. Och Schyman måste ju bara älska att en projektgrupp i jämställdhet går i uniform.

  Svara
  • Fast de har fel färg på kläderna. Hade Schyman blivit tillfrågad i förväg hade hon nog sett till att kläderna varit rosa och inte blå. Den där blå färgen känns så borgerlig och rent ut sagt manlig.

   Svara
   • Pelle2

     /  02/27/2016

    Nej då ,färgen är normkritisk.Hade dom valt rosa hade det varit könsstereotypt och normativt 😉

    Svara
    • Så hade det känts för några år sedan, men nu har ju F! bestämt vilken färg de vill ha och det är också F! som bestämmer vad som är normkritiskt! 😉

     Svara
 5. michael

   /  02/26/2016

  Vilken spjutspetskompetens som kommer kristalliseras fram inom svenskt utbildningsväsen i vår härliga ankdamm,medans omvärlden där utanför rusar förbi i expressfart.

  Svara
 6. Havre flarnstad

   /  02/26/2016

  Vad sägs om denna ? Jag tycker att det luktar fejk lång väg det är något med sättet det är skrivet på som känns så överdrivet och orealistiskt att socialsekreteraren väljer att gråta ut inför AP på café hon hade kunnat kontakta en annan media och krävt att få anonymisera handlingarna innan publicering om hon ville nå ut till en stor publik på ett trovärdigt sätt.

  MEN samtidigt så känns mycket igen i hennes historia jag har hjälpt andra med socialen och sett hur dom kallt nekar gråtande behövande med basala saker som matpengar och tak över huvudet med motiveringar som det är varmt ute kan du inte låna ett tält (det rådet fick en ung kille som ofrivilligt skiljt sig från sin sambo och stod på gatan utan hem, jobb eller inkomst) vilket fick mig att förstå hur illa det var redan för flera år sedan.

  Uppfattingen jag fick i samtliga ärenden var att fokus aldrig låg på att hjälpa klienten utan enbart på att hitta sätt att neka bidrag på dom mest fantasifulla sett som tex ett oanmält hembesök hos en tjej som hade en tillfällig inneboende vilken hade ansökt om hjälp till rumshyra och mat men då sökande var man ansågs tjejen ha försörjningsplikt för hon hade fler än en kudde i sin dubbelsäng vilket var ett klart tecken på att hon delade säng med mannen som hade en egen tältsäng i ett annat rum vid hembesöket.

  Ska inte bli långdragen men sådana här detaljer finns det gott om bland dom fallen jag hjälpt med och soc vill hellre skicka fattiga svenskar till kyrkan eller privata projekt än hjälpa dom själva därför lämnar AP’s historia en otrevlig känsla av att det om än överdrivet kanske endå är sant.

  http://avpixlat.info/2016/02/26/socialsekreterare-berattar-vi-sarbehandlar-svenskar-negativt/

  Svara
  • Dreadlock

    /  02/26/2016

   Är väldigt sällan på AP, just för att informatiken känns inte helgjutet. Men det är bara en känsla. I kontrast till Ledarsidorna.se som jag är beredd att köpa till nästan 100%. Westerholm säger egentligen samma sak som AP, men med insiderperspektiv och mellan-raderna-explicita upplysningar om hur skattemedel förskingras . Förutom porträtterandet av skräckkabinettet som kallar sig ”Regering” , det är stor underhållning dessutom.

   Men AP ? Nej, det brister på alla jämförbara punkter i jämförelse med Ledarsidorna.se

   Svara
   • Jans

     /  02/26/2016

    Fördelen med AP är att man vet var man har dem. Jag förstår hur de tänker och vilket urval de gör och några av ”krönikörerna” är ganska intressanta, speciellt Sjunnesson. Jag delar definitivt inte alla deras åsikter men det gör jag inte med någon annan media heller.

    AP:s kommentarsfält är ganska tråkigt och gnälligt men ett och annat tips kan man få där också.

    Ledarsidorna hade jag en kort flört med tills jag fick en känsla av att Westerholms personliga vendetta mot sossarna samt hans fixering vid Västafrika faktiskt gör honom ganska problematisk och tjatig. Efter en del felaktigheter om SD med mera så skiter jag i honom. Det blir lätt så när en ensam skribent har hand om allt. Han skriver nästan bara om samma saker och hans analyser är visserligen inte postmoderna men väldigt färgade av hans sosseåsikter. Inte trovärdig säger jag. AP är ändå ett gäng olika röster. Även om de tycker lika i mycket ger det ändå en viss dynamik.

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  02/26/2016

     Visst vet man var man har AP man får ta det för vad det är dvs agendadrivet till 100% men tillskillnad från normal media försökte dom inte dölja det lika illa förr men numera med satsningen på egen journalistik istället för rapportering kring andras så känns det lite som att dom är beredda att slira på sanningen rejält om det fyller sitt syfte.

     Dom har absolut en del i att många fått upp ögonen för eländet kring flyktingfrågan vilket är bra enligt mig men samtidigt ser man i kommentarsfältet vilka nötter det är som samlas i AP’s fotspår.

     Svara
 7. Man skulle kunna tro att det handlade om Södertörns högskola istället för KTH! 🙂

  Jag kallar inte längre radikalfeminism för extremfeminism utan för svensk normfeminism, för det är ju de som styr hela feministscenen. De är normen.

  Vad gäller bilden på projektgruppen, så är jag lite misstänksam mot personen högst upp i mitten. Skulle det inte kunna vara ett vitt gubbslem? Å andra sidan kan det ju också vara en hen, vilket ju är ÄNNU mer jämställt och kvinnligt än om det är en riktig kvinna.

  Pepp pepp!

  Svara
 8. Om målet är att öka andelen kvinnor i Tech, så är det ju helt fel målgrupp att inrikta sig på dom som redan valt KTH? Bättre att föreläsa för SU genusvetare om löner för civilingenjörer jämfört med socionomer

  Svara
  • Dreadlock

    /  02/26/2016

   …så är det ju helt fel målgrupp att inrikta sig på dom som redan valt KTH?

   Genusvetarlogik 🙂 Låt dem skämma ut sig.

   Är det förresten obligatorisk närvaro för KTH-studenter ? Det brukar ju låta så när det vankas indoktrineringsarbete på feministisk grund. Vilken KTH-student , skulle vid sina sinnens fulla bruk gå frivilligt ?

   Svara
  • Jans

    /  02/26/2016

   Det är väl egentligen i gymnasiet och till och med nian de skall sätta in stöten? Innan det könsstereotypa studievalet till humanistiska och feministiska ämnen görs.

   Svara
 9. MiT

   /  02/26/2016

  Svara
  • Erik den förste

    /  02/26/2016

   Finns det verkligen skolor som skulle gå med på det kravet? Det låter ju helt vansinnigt om en lärare inte skulle vara närvarande!

   Svara
   • Rikard

     /  02/26/2016

    Hej.

    Ber om ursäkt, men din fråga är felformulerad. Du utgår från att en svensk lärare skulle våga argumentera emot det som är kanoniserat som en god grupp, och som utför det goda arbetet med att göra bra saker. Den lärare som argumenterar emot sådant är ond, och får problem. Eftersom din lärarutbildning inte är gångbar utanför institutioner kan det bli svårt med jobb, särskilt om du får rykte om dig som besvärlig. I värsta fall, om du ger uttryck för fler misshagliga åsikter (med vilket avses sådana som av auktoritetsperson förklaras potentiellt strida mot värdegrunden) kan du i praktiken svartlistas.

    Utgå istället ifrån att vi som protesterar och säger emot är en marginaliserad grupp inom den svenska skolan, och att det är extremisterna som är normalläget.

    Jag vill uppmana alla som har barn i skolålder att läsa de dokument som beskriver värdegrunden. Dessa finns på Skolverkets hemsida. Tveka inte att skriva till verket för att kräva konkreta förtydliganden. Utan medborgarkritik kommer inget att sippra upp till de politiskt tillsatta cheferna.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Tjejen

    /  02/26/2016

   Men fy alltså! Jag fick riktigt ont i magen av att läsa detta! Det är ju inte klokt någonstans och det måste stoppas samt polisanmälas. Aldrig, aldrig att jag skulle gått med på att mina barn skulle lyssna på sådant. Frågan är om föräldrar ens får information om detta innan? Bland det sjukaste jag läst! Fruktansvärt för de drabbade barnen!

   Svara
   • Tjejen

     /  02/26/2016

    Såg nu att föräldrarna alltså inte fått information om det innan. Oacceptabelt! Om jag vore förälder hade jag varit rasande och anmält allt jag kunnat.

    Svara
 10. MiT

   /  02/26/2016

  Svara
 11. Jans

   /  02/26/2016

  Jag förmodar att tjejerna på bilden är teknologer.
  Så medan de slösar tid (och skattepengar) på detta sitter deras manliga studiekamrater hemma och läser hållfasthetslära, programmering, matte e.t.c.

  Några nördar förmodligen loss rätt rejält och beslutar sig för att djupdyka i någon helvetesformel, någon obegriplig algoritm eller någon galen idé till uppfinning.

  Resten kan man nog själv räkna ut, om man tar av sig genusglasögonen först.

  Svara
  • Hans Odeberg

    /  02/27/2016

   Jodå. Om tio år är tjejerna, som fixat ett kontaktnät och lärt sig vad man bör säga och inte säga, nördarnas chefer.

   Svara
 12. MiT

   /  02/26/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/26/2016

   Om man läser mellan raderna så tycker jag mig ana att det kanske inte alls var något väckelsemöte för lärarna. Jag får snarare intrycket av att det kanske handlade om att känna imamen på pulsen för att förstå vad det är de muslimska barnen som går till hans moské möter för en pajsare. Man kan ju i alla fall önska att några av lärarna kunde ”läsa mellan raderna” när imamen talade med dem.

   Rektorn säger ju:
   ”Det vi tar med oss av det här är att vi inte är överens om mycket,”
   Det tycker jag låter hoppfullt.

   Svara
 13. MiT

   /  02/26/2016

  Svara
 14. Jerry

   /  02/26/2016

  Sorgligt att universiteten som ska vara en plats för åsikter och idéer istället genomsyras av feminism.I längden kommer detta att driva bort människor med förkärlek för vetenskap eftersom taket är för lågt.

  Svara
  • T

    /  02/26/2016

   Svenska högskoleutbildningar kommer att vara lika meriterande utomlands som ett diplom från Vitamininstitutet.

   Svara
 15. Anonymouse

   /  02/26/2016

  Här går det att ställa frågor till Jämställdhetsveckan:
  https://www.facebook.com/Jamstalldhetsveckan

  Svara
 16. Skeptisk

   /  02/27/2016

  Undrar om de har jämställdhetsveckor på kvinnodominerande högskolor också? ”Barnens utbildning är för viktig för att lämnas åt kvinnor.” Hur länge skulle en sådan kampanj gå innan stora upprörda drevet satte igång?

  Svara
 1. Svenska regeringen vill styra Wikipedia | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: