Två naiva stolpskott

Idag var de två förmodligen största galningarna i riksdagen, Maria Ferm och Johanna Jönsson, med i Gomorron Sverige (börjar cirka kl 07:50)för att prata om krisen i Grekland orsakad av asylströmmarna. Två asylextremister ska prata asylkaos och vad det kan bero på… Grekland sitter riktigt illa till på grund av detta och EU måste hjälpa dem att lösa det. Men vad jag inte förstår är vad Maria Ferm har att komma med här? Hon och Miljöpartiet är ju de som drivit på kaoset? Och Johanna Jönsson vill ju vara ÄNNU värre än MP och Ferm? Sverige och Tyskland är de länder i Europa som skapat det enorma kaos som råder just nu genom sin signalpolitik. För det är inte EU som lockar utan Tyskland och Sverige. Enbart.

ferm och jönsson

Det politiker pratar om när det gäller detta är ju kriget i Syrien och kriget där och syrier på flykt. Och det är krig där, så är det. Nu pratade inte de två stolpskotten ovan om just Syrien och syrier idag men det har de gjort innan. Massor. Jönsson tyckte att det är katastrof att Sverige anser att vi inte ens kan klara 100 000 asylsökare i år och Ferm säger att lagarna nu är tillfälliga för att bygga upp systemen så vi kan ta ännu fler. Ännu fler än förra året antar jag att hon menar.

Förstår de verkligen inte hur det ser ut och funkar? Nu är det så att det är krig i Syrien och det ÄR en hel del som faktiskt flyr därifrån. Det hade inte varit ett problem om inte Sverige och Tyskland skrikit till hela världen ”kom hit, här får ni allt gratis!”. Jo, de har skrikit det till hela världen

asylhaveriet

Vilka av länderna ovan är det krig i förutom Syrien? Man kanske kan säga att det är lite krig i Ukraina? Är det krig i Afghanistan? Irak? I Statslös…? I Eritrea? Kom inte och säg att det är krig i Somalia, om Expressens krönikör jublar över att få åka på semester dit så är det knappast krig där! Alla länder som folk har åkt på semester till på ett eller annat sätt de senaste åren tycker jag inte man kan räkna som länder i krig. Listan ovan är de största länderna som folk kom ifrån förra året. Vad gör alla de som inte flytt från krig här i Sverige?

51 338 kom från krigets Syrien. Sägs det. Men man vet ju inte eftersom 90% av de som kommer hit inte har något som identifierar dem alls. Gissar att ett antal tusen har ljugit och sagt att de kommer från Syrien fast de kommer från annat land. Men det är siffran vi har. Andelen syrier är alltså cirka 31,5% av alla som kom till Sverige och det totala antalet är 162 877 stycken. Cirka 111 500 kom alltså inte från krigets Syrien alls utan de allra flesta kom från länder där det inte är krig. Ändå har alla hela tiden tjatat om kriget i Syrien som den främsta orsaken.

Där har vi problemet, kriget i Syrien är inte det som orsakat det enorma kaos vi har utan det beror på att vi har lockat hit och släppt in massor av folk som vi aldrig skulle släppt in överhuvudtaget. De har lockats hit av Sveriges signaler ändå och de har lockats av Tysklands signaler. Hade vi bara släppt in syrier som flytt från kriget hade haveriet här aldrig hänt, då hade det varit 51 000 att ta hand om här istället för 163 000. Rätt stor skillnad… Plus att vi hade haft kapacitet att fortsätta hjälpa de från kriget i Syrien. Utan några större problem alls egentligen. Det kan vi inte nu och det är direkt orsakat av MP, Alliansens partier och S. Rakt av. Det är deras politik som de drivit som orsakat detta.

Men tack vare Miljöpartiet (först i deras samarbete med Alliansen och sen med Socialdemokraterna) så kommer vi att bli tvungna att i princip stänga gränserna inom ett par månader. Även för syrier som flyr från kriget! Om inte andra länder effektivt hindrar dem att nå hit. Politikerna i Sverige kan fortsätta drömma om att andra länder ska vara lika dumma i huvudet som Alliansen, Miljöpartiet och Socialdemokraterna är och bara ösa in folk utan tanke men det kommer inte att ske. Så dumma i huvudet är bara ett fåtal politiker, de flesta av dem finns tyvärr i Sverige…

Vi har ”slösat” så mycket resurser på dem som inte kommer från kriget i Syrien att vi blir tvungna att sluta hjälpa dem som faktiskt kommer därifrån.

Det ENDA sättet att komma ifrån Sveriges och Tysklands skrikande signaler är att alla EU-länder har exakt samma nivå på sociala fördelar för flyktingar i form av bidrag och sånt. Ingen får sticka ut åt något håll vare sig upp eller ner utan exakt samma villkor i alla länder. Då behöver de inte skrika ”we want sweden” i Danmark. Då kommer de också att fördela sig över fler länder automatiskt. För det är inte på grund av vårt härliga väder och klimat här på nästan Nordpolen som de skriker ”we want sweden” utan det är enbart bidragen som hägrar… Men gemensamma nivåer på sånt kommer ju aldrig att ske, det är en lika stor utopi som att de ska lyssna på Löfven och hans mässande om ”ansvar”. Andra länder HAR tagit ansvar, alla länder utom Sverige och Tyskland har tagit stort ansvar för det som de är skyldiga att göra, nämligen att styra sina egna länder på ett hållbart sätt. Det har inte svenska politiker gjort alls.

Igår skrev bland annat SvD om att Migrationsverket behöver massor med fler miljarder i år och de kommande åren som inte är budgeterat för. Ofattbart många miljarder. Jag hade ett nästan färdigt inlägg om det men hade ”glömt” bort det. Men här kan ni se var de fick siffrorna ifrån

migverket behöver 27 miljarder

På sidan 62 i rapporten som kom i oktober förra året kan man se att de visste om att de behöver minst 27 miljarder EXTRA utöver tilldelat för 2016. Extra alltså.

I rapporten kan man i bilaga 4 sid 1 av 2 se denna beräkning och även förklaring vad varje rad är för något

migverk olika scenarier

Summerar man ihop vad Migrationsverket lite löst anser de behöver varje år fram till 2020 vid beräkningsalternativ B (det som de kallar huvudscenario, i år 100 000 asylsökare) så får man cirka 328,5 miljarder kronor… Det är rätt många quattro stagionis, Fanta och Netflix…

migverk olika scenarier1

Summerar man ihop beräkningsalternativ A (det som i år sägs vara 140 000 asylsökare) så får man cirka 418 miljarder kronor. 418 miljarder kronor alltså… 140 000 asylsökare i år når inte ens upp till vad Miljöpartiet tycker är lämpligt, de vill ta emot minst 150 000. Värt att tänka på. Summerar man ihop beräkningsalternativ C (det som motsvarar 70 000 asylsökare i år) så får man cirka 266 miljarder kronor.

Nu är ju detta bara väldigt lösa beräkningar men det ger ändå en hum om vad det kostar. Och då är detta bara den initiala kostnaden, sen tillkommer kommunernas och landstingens kostnader i form av skola, sjukvård, tandvård osv. För att inte tala om bostäder. Och efter två år så faller hela kostnaden över på kommunerna i form av försörjningsstöd och sånt. För försörjningsstöd kommer kommunernas skattebetalare att få stå för. I massor.

andel i arbete

För sådär ser siffrorna ut när det gäller flyktingar och arbete, efter 8 år var det 25% och efter 15 år! var det 34%. 25 och 34 VÄLVILLIGA procent alltså… Siffrorna kommer från Staffan Danielssons blogg och där finns mer att läsa.

I det här läget, med alla siffror ovan, sitter alltså Maria Ferm och Johanna Jönsson och propagerar för att vi ska ta emot ännu fler. De förstår verkligen inte vad som väntar framöver…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

62 kommentarer

 1. MiT

   /  03/03/2016

  Svara
  • Bo

    /  03/03/2016

   Somliga har otur när de tänker…. tänker jag, typ.

   Svara
  • Rikard

    /  03/03/2016

   Hej.

   Kvinnor i politikeryrken tjänar mångdubbelt mer än jag som är lärare. särskilt kvinnor i riksdag och regering, och än mer om övriga förmåner med tjänsten läggs till.

   Kom igen nu, Dinamarca! Du och dina kollegor kan snabbt och lätt rösta igenom att er lön inte får vara högre än den lägsta lönen enligt Kommunals avtal, och samtidigt kan ni rösta bort alla era tjänsteförmåner.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Herpderp

    /  03/03/2016

   Och löneskillnaden mellan en systemutvecklare i Stockholm versus en gatsopare i Avliden är också stor, oavsett kön. vad ska vi göra åt detta!?! /headdesk

   Svara
  • Pelle2

    /  03/03/2016

   Hur kan man vara så korkad att man jämför äpplen med päron på detta sätt ?
   En kvinnlig riksdagspolitiker lär tjäna mer än dubbelt så mycket som de flesta arbetarmännen men det är naturligtvis inte intressant att ta upp för en radikalfeminist som Dinamarca.

   Svara
 2. MiT

   /  03/03/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/03/2016

   Äntligen !
   Vilken tur dom har i Skåne att dom får lägga sina skattepengar på sådan spjutspetsforskning.Det är ju verkligen där pengarna behövs mest…

   Svara
  • Rikard

    /  03/03/2016

   Hej.

   Jag diskuterade detta med en genusvetare jag känner. Denne påpekade att rapporten underförstått hävdar att kvinnor är irrationella och ineffektiva, då rationalitet och effektivitet görs till manliga egenskaper, och implicit knyts till innehav av y-kromosom.

   När jag funderar på det verkar det stämma. Om effektivitet och rationalitet är universella normer/ideal, så är det den enskildes agerande som avgör i vad mån man uppfyller strävan mot idealet. Man misslyckas då också av egen kraft. Om det istället knyts till kön och genus, så kan man vara ineffektiv och irrationell utan personligt ansvar. Är det det feminism går ut på numera? Att inte vara lika god som kamraterna, att inte sätta skuldran mot bördan solidariskt, utan att istället gömma sig bakom sin könstillhörighet för att slippa jämföra sig och kanske riskera att inte vara lika bra som alla andra? Den feminismen hade fått rösträttskämparna och andra som arbetat för könsneutral lagstiftning att skämmas.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Pelle2

     /  03/04/2016

    Det är ju inte ens underförstått att rationalitet och effektivitet är manliga egenskaper utan det skrivs ju rakt ut.Det är som sagt var pinsamt att dom rakt av erkänner att kvinnor är orationella och ineffektiva. Hade jag varit kvinna hade jag blivit tvärförbannad.

    Läste lite i granskningen och fick mina fördomar bekräftade. Det måste vara riktiga genustomtar som har skrivit texten. Det pratades om intersektionalitet,strukturer,normer,HBTQ mm och de skrev genomgående en istället för man.
    Hur tusan kan man betala för denna ideologiproduktion ? Dessutom verkar det som om detta arbete tvingades igenom trots att oppositionen var emot det.

    Svara
 3. havre@flarnstad

   /  03/03/2016

  Ok så maskulint betyder effektivt och rationellt och ska alltså ska anses vara dåligt?
  Vilket jävla skämt låt dom snickra ihop en hemsida prydd med lite rosa blommor med dålig sökfunktion och brutna länkar så det genast blir mindre effektivt och rationellt.

  Svara
 4. Motkraft

   /  03/03/2016

  Pådrivarna av ökade volymer kommer aldrig att vilja förstå att hur många vi än tar emot så är det bara en liten liten del av de som vill få ett bättre liv och som gärna skulle komma hit om de kunde.

  Så ironiskt nog, desto mer resurser och desto bättre vi blir på att ta emot fler så kommer det bara ännu fler. De som redan lyckats ta sig hit kommer att skicka pengar till sina släktingar så att de också kan ta sig hit.

  Det går inte att hantera ett näst intill oändligt behov genom att ett litet land som Sverige öppnar sin gräns och tar emot fler och fler. Det enda som händer är att vi skapar ett ännu mer segregerat samhälle med misär, ökat brottslighet, mindre tolerans, frustration och rädsla.

  Det enda sättet att hantera ett näst intill oändligt behov är att genom olika former av bistånd göra tillvaron bättre för de som stannat kvar i sina hemländer och de som lever i flykt i närområdet i väntan på att få komma hem. Där gör varje skattekrona mest nytta.

  Sedan kan vi göra enorma insatser också genom att bjuda in duktiga studenter från den fattiga delen av världen och ge dem utbildning här. Så de sedan kan hjälpa till att bygga upp sitt land. Och vi kan så klart ge skydd här åt journalister, författare och andra som (där kan visas att det är sant) förföljs för de vågat stå upp mot de styrande i sitt land.

  Men att släppa in ökande volymer hjälper några individer på bekostnad av att hjälpa långsiktigt och på plats. Och på bekostnad av att behålla den välfärd vi har. Utan vår välfärd så kan vi ju inte hjälpa andra.

  Svara
 5. havre@flarnstad

   /  03/03/2016

  Tänker på den sista raden i Danielsons mail om hur ingen räknat på hur många % som har statligt lönestöd borde det inte gå att få fram från AF eftersom vissa former av lönebidrag endast kan delas ut till invandrare och då på 80% av lönen.

  Finns gott om företagare som satt det i system att bara anställa sådana och det hymmlas det inte med på min AF hade dom en pärm med annonser från företagare som bara var villiga att anställa bidragsjobbare. Med fraser som vi ser helst att den sökande har instegsbidrag, nystartsjobb, lönestöd osv.

  Ifrågasatte det där och min handläggare berättade att det fanns företag där varenda en hade bidrag fast det egentligen ska fungera så men dom har inte resurser av kolla. Ett av dom få fallen som dom gjort något åt var ett bageri i götet som kunde konkurera ut andra genom att slippa betala löner eftersom varenda bagare hade 80% från staten.

  Egentligen var det inte tänkt så enligt han men majoriteten av arbetsgivarna som kontaktade honom om lönebidrag var pizzerior och likn som knappt frågade om namnet eller kunskaperna hos arbetssökande det enda viktiga är hur mycket pengar dom kan få
  vissa tror t.o.m att dom kan betala ut en mindre lön till den anställde och stoppa mellanskillnaden från bidraget rakt i fickan vilket jag misstänker är väldigt vanligt.

  Undanträngningseffekten för svenska ungdomar på arbetsmarknaden är en annan aspekt som sällan nämns men väldigt många jobb försvinner såklart när arbetsgivaren kan välja mellan en dyr oerfafen ungdom och en nästan gratis lönebidragare.

  Svara
 6. Jan

   /  03/03/2016

  Staffan Danielsson skulle aldrig ha tagit fram dessa siffror om Alliansen fortfarande hade suttit vid makten. Anledningen till att han gör det och att hans Centerkollega Johanna Jönsson sitter i morgon-tv och kritiserar det tillfälliga flyktingstoppet är att de tror sig vinna partitaktiska poäng på det hela. Centern propagerar nämligen för öppna gränser och ett, i praktiken, slopande av nationalstaten. Centerledaren Lööf talade i en intervju inför valet om 40 miljoner invånare i Sverige inom en ganska snar framtid.

  För att Sverige ska kunna svälja en sådan massinvandring av gigantiska proportioner som Centern föreslår måste den svenska modellen med anständiga ingångslöner slopas och arbetskraften reas ut till arbetsgivarna. Därför denna iver från Centerpartiet och även Timbro och Svenskt Näringsliv (vilket nog är mer eller mindre samma sak numera).

  Svara
  • Nykteroklok

    /  03/03/2016

   Förtydliga. Menar du att Johanna och Staffan har samma agenda, eller försöker de vinna olika typer av partitaktiska poäng? Jag uppfattar dem som väldigt olika, och jag måste ibland påminna mig om att de tillhör samma parti.

   Svara
   • Jan

     /  03/03/2016

    De har båda samma agenda. Nämligen Annie Lööfs. Att Danielsson tar fram denna statistik först nu beror på att Centern inte längre sitter i regeringen. Centern driver också en ny linje där man säger sig kunna bibehålla hög invandring och till och med kraftigt öka den genom att skära i sociala kostnader och införa en låglönemodell. Danielssons syften kan sägas vara tre: 1) att slå mot regeringen, 2) att marknadsföra Centerns nya politik, 3) att slå mot fackföreningsrörelsen och den svenska modellen.

    Svara
    • Nykteroklok

      /  03/03/2016

     Ok. Håller i och för sig med Erik den förste här nedanför. Danielsson har väl gått och blivit paria inom Centern den senaste tiden. Dessutom verkar det rimligt att tro att RUT-rapportens resultat kommer att användas av invandringskritiker först och främst, så dess värde för Centerns mer migrationsliberala linje ter sig tveksamt.

     Svara
  • Erik den förste

    /  03/03/2016

   Fast Staffan Danielsson har ju verkligen inte vunnit något i C på att driva den här frågan. Snarare har han förlorat en hel del på det.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  03/03/2016

   @ Jan,

   ”Staffan Danielsson skulle aldrig ha tagit fram dessa siffror om Alliansen fortfarande hade suttit vid makten.”

   Han tog fram siffrorna genom att be Riksdagens utredningstjänst (RUT) att göra det. Givet detta ska man kanske tillägga att SD (alltså partiet SD, inte Staffan Danielsson) försökte med i princip samma sak direkt efter valet 2010, men RUT mer eller mindre vägrade att svara då.

   SvD 10 juli, 2011

   ”Efter valet sade Jimmie Åkesson att det första partiet skulle göra var att låta Riksdagens utredningstjänst (Rut) räkna ut invandringens kostnader. Under 2011 har de ­använt tjänsten mest av alla partier, 190 gånger, visar SvD:s granskning. Förra året beställde de 52 utredningar. Men efter ett år i riksdagen har SD fortfarande inte kunnat få något svar på frågan.

   – Man kan inte ställa en enkel rak fråga till Riksdagens utredningstjänst, som: Vad kostar invandringen år 2012, 2013, 2014, säger Johnny Skalin, partiets ekonomisk-politiske talesperson.”

   ”Att det har tagit tid för SD att få svar på sin huvudfråga beror, uppger Johnny Skalin och Björn Söder, delvis på att Rut inte har velat svara på olika frågor om invandring. Och de båda sverigedemokraterna menar att det skulle vara av politiska skäl.

   – Det verkar finnas en och annan tjänsteman inom Rut som är politiskt färgad och som vi ser det inte är helt samarbetsvillig med just den här frågeställningen, säger Johnny Skalin.”

   http://www.svd.se/sd-begar-oftast-hjalp-med-utredningar_6308536

   Svara
  • Rikard

    /  03/03/2016

   Hej.

   Om taktiken är att krossa den ‘svenska modellen’ så reses ju frågan varför det Socialdemokraterna som genomför den politiken. Borde inte det partiet agera för att avlägsna det största hotet mot den ‘svenska modellen’?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • T

     /  03/03/2016

    Sossarnas ”svenska modellen” betyder idag mer röstboskap. Fyra av fem som förr var deras väljarbas har gått till andra partier. Hoppet står till analfabeter med rösträtt i framtiden.

    Svara
    • Jan

      /  03/03/2016

     Så du menar att S har förlorat 80 procent av sin väljarbas. Det måste ha varit en väldigt stor väljarbas det…

     Svara
     • T

       /  03/03/2016

      Endast 22% hade ett jobb så 78% är inte deras ursprungliga väljarbas. Under partiets storhetstid hade så gott som varenda av deras väljare ett jobb. A i SAP står för Arbetare.

   • Jan

     /  03/03/2016

    Kan du inte läsa? Det är Centern, med benäget bistånd av SN, som vill krossa den svenska modellen med anständiga ingångslöner genom att drastiskt sänka lägstalönerna. Inte Socialdemokraterna.

    Svara
    • Erik den förste

      /  03/03/2016

     Det är en viss skillnad på ‘vill’ och ‘genomför’. Det är klart att Socialdemokraterna inte VILL krossa den svenska modellen, men det är vad resultatet kommer att bli tack vare den kortsiktiga och ansvarslösa politiken.

     Vänta bara tills de börjar låna upp pengar för att fixa migrationspolitiken. Marknadens reaktion på det kommer att leda till kraftigt höjda räntor, men det är givetvis inga problem eftersom gemene man inte har särskilt stora skulder och en god marginal så de fixar räntor på 5-6 %.

     Svara
 7. MiT

   /  03/03/2016

  Svara
  • Bo

    /  03/03/2016

   Hur fan kan det stämma (vilket det troligen inte gör)? Innan min akademiska bana jobbade jag i vissa sk ”arbetaryrken” inom industrin. Män och kvinnor hade exakt samma lön för samma jobb tack vare kollektivavtal. Men om du jämför CNC-operatör eller annat industriyrke med tex städjobb (båda ”arbetaryrken”) så tror fan att det är löneskillnad. Skillnaden inom yrket bör ju vara minimal mellan män o kvinnor, annars har det aktuella facket gjort ett riktigt skitjobb och det borde vara LO som ska skämmas!

   Svara
   • Intenso

     /  03/03/2016

    Visst är det så. De har alltid satsat mer på industriarbetarna, de riktiga arbetarna, än på ”pigorna” som vårdar gamla och sjuka.

    I Tyskland redovisades liknande siffror idag men då tog man i ärlighetens namn upp att att skillnaden mellan män och kvinnor i samma yrken var mindre än 7%. Och då kan säkert ytterligare ett par procent förklaras om man anstränger sig.

    Men i Sverige står politiker, i kö för att basunera den falska propagandan. Vad de borgerliga partiledarna tror de vinner på att förespråka socialistisk lönesättning vete f-n.

    Svara
    • Senior

      /  03/03/2016

     Det finns en uppenbar anledning till att de statligt/kommunalt anställda ”pigorna” tjänar mindre än privata industrins arbetare, och det är att arbetarnas skatt går till ”pigornas” löner”, och alla andra statliga/kommunala utgifter för den delen.

     Säg att det bara fanns en arbetare och en ”piga”.
     Skulle bägge två få ut 100:- per arbetad timme måste arbetaren ha 200:-/timme, varav han skattar bort 100:- som går till pigan, som därmed också skulle få sin hundring förutsatt att hon slapp skatta.

     Så länge den statliga/kommunala sektorn är rejält mindre än den privata är det inget större problem, men med den stora offentliga sektorn vi har i sverige, med stora utgifter på välfärd, blir detta påtagligt.

     Svara
   • Olof

     /  03/03/2016

    Första meningen i artikeln: ”på grund av att de tvingas jobba mer deltid än männen gör. ”

    Jag ser ingen större poäng att ens diskutera med människor som på fullt allvar anser att fritid är något hemskt man ‘tvingas’ ha. De får mindre betalt för att de arbetar mindre. Ta ett heltidsjobb eller ett jobb till då om all fritiden skaver i plånboken. Så kanske de kan sluta belasta pensionsystemen genom att dö vid anständig ålder som män istället, nöjda med att under livet ägnat sig åt att vara produktiva delar i samhällets maskineri istället för att ägna sig åt oviktigheter som familj, vänner, hobbys eller ännu värre, lättja och nöjen.

    Svara
   • @Bo

    Jag har arbetat som CNC-operatör och hade då ansvar för fem (5)
    maskiner. Lönen för detta var 78:-/tim år 1999.

    Många CNC-operatörer tjänar väldigt dåligt i förhållande
    till ansvar och arbetsuppgifter. Dessutom ville chefen
    nästan hellre betala lönen i brännvin än i pengar.
    Inte en enda lön jag fick var över 10.000:-/månad.

    Jag fick faktiskt mer lön som lokalvårdare inom Samhall
    ett år senare, år 2000. Lönen var 13.500:-/månad

    Svara
  • Svenne

    /  03/03/2016

   LO:s jämställdhetsbarometer:

   Svara
  • Skeptisk

    /  03/03/2016

   De blandar ihop lön och inkomst. Kvinnor har lägre inkomst för att de arbetar mer deltid. De påstår att kvinnor tvingas till deltid, men oftast går kvinnor frivilligt ner i tid. Jobbar som tjänsteman i offentlig sektor. Ytterst sällan att manliga kollegor har deltid, men betydligt vanligare att kvinnor har det. Speciellt i småbarnsåren. Varje år får man fylla i hur mycket man vill jobba. Om kvinnor, men inte män, arbetar deltid beror det på vilka val man gör. Knappast så att kvinnor tvingas.
   Manliga arbetaryrken är oftast farligare, obekvämare, utomhus, veckopendling mm. Man får betala mer för att få människor att veckopendla till en byggarbetsplats och injektionsförstärka husgrunder i en lerig grop, än att vårda gamla på ett ålderdomshem nära hemmet.

   Svara
  • otillstaendig

    /  03/03/2016

   ”Sverige … er i ferd med å möte veggen”. Varför står det inte i svenska tidningar att norska UD bedömer att Sverige är på väg att gå in i väggen på grund av asylinvandringen?

   Svara
  • Pelle2

    /  03/03/2016

   Starkt av Polisinspektör Lisa Reventberg att likt sin kollega i Göteborg offentligt gå ut och kritisera eller egentligen totalsåga idioten till ”Rikspolischef” Dan Eliasson.
   Ett större stolpskott får man leta efter. Han har misslyckats som chef på alla positioner han har haft det jobbet men ändå får han fortsätta på sina statliga toppjobb.
   Undrar vad han har för hållhake på politikerna eftersom han får fortsätta ?

   Svara
  • Olof

    /  03/03/2016

   Det skall bli intressant att se utvecklingen av det här; om Schengen och Dublinförordningen återställs, kommer Löfven och Merkel att börja gasta om fascism i EU länderna igen? Bete sig som AFA aktivister på EU toppmötena? Erbjuda flyg genom Europa direkt från Grekland?

   Undrar om man kan skicka tackmail till Österrike, Ungern, Makedonien och de andra som nu räddar oss (och de lurade invandrarna) från den bedövande inkompetensen våra egna politiker uppvisat. Kanske de tar emot bidrag? Jag skulle gärna donera en slant till rakbladstråd i Makedonien om det minskar risken att jag blir tvungen att betala skatt för att anlägga stängsel av rakbladstråd och stationer med ID kontroll runt svenska förorter om några år.

   Svara
   • Havre flarnstad

     /  03/03/2016

    Bra idé kan ju börja med att skicka ett tackbrev till ambassaderna många gjorde det när Ungern agerade för Europas framtid i höstas.

    En crowdfunding skulle kanske vara något starta en kickstarter.com för uppförandet av rakbladstråd längs gränsen eller kanske något annat nyttigt.

    Svara
 8. MiT

   /  03/03/2016

  Svara
  • Att någon orkar se allt som genusangrepp.

   Svara
   • Det roliga är att Somar är antagligen en av dom som konstant dillar om ”Vita kränkta män”. Själv blir hon kränkt att någon blir glad för kungahusets skull.

    Svara
  • Jan

    /  03/03/2016

   Det är nog snarare så att det var en besvikelse i feministkretsar att det blev en pojke. De vill väl ha ett kungahus enbart fyllt av prinsessor så att de får näring till sina hemliga prinsessdrömmar…

   Svara
   • Intenso

     /  03/03/2016

    Då borde de väl också hurra för varje prins. Om de inte hoppas på lesbiska prinsessor förstås… De gör de alldeles säkert, tror jag när jag tänker efter.

    Svara
    • Svenne

      /  03/03/2016

     #Göteborrrg 🙂

     Svara
  • Svenne

    /  03/03/2016

   SR vinklar hårt:

   Svara
 9. Svenne

   /  03/03/2016

  OT: Cwejman: Rasism – nu politiskt korrekt

  ””Det är bara vita människor här”. Så sade artisten Silvana Imam efter att hon vunnit en Grammis och tittade ut över publiken. Det var, enligt Imam, tid för ”Grammis och folk” att ”styra upp det”. Exakt hur det skulle styras upp är oklart.”
  //
  ”Uttalandet säger en hel del mindre smickrande om tidsandan i Sverige.

  Först och främst är det uppenbarligen fullt normalt att i möblerade rum hävda att personer med ett visst pigment är oönskade. Och att det inte är något underligt att anse att det behövs fler personer med en annan pigmenthalt i stället. Något som borde betraktas som ett reaktionärt extremistfenomen har upphöjts till något nästan vardagligt.”

  Svara
  • Pelle2

    /  03/03/2016

   Cwejman är bra som sågar de idiotiska identitetspolitikerna som tillåts härja fritt i Sverige.
   Undrar vad Imam hade sagt om jag i ett land som domineras av svarta hade sagt att det är bara svarta människor här.Dags att styra upp det ? Något säger mig att hon då hade skrikit och gapat om rasism i sann identitetspolitisk anda där de som säger sig vara underlägsna kan tillåta sig att säga vilka vidrigheter som helst.

   Svara
 10. MiT

   /  03/03/2016

  Svara
 11. MiT

   /  03/03/2016

  ”Finland. En avgrund öppnar sig när vi möter tankesätt och inställningar till livet som är så främmande för oss att vi kippar efter andan.”
  https://meritwager.wordpress.com/2016/03/03/finland-en-avgrund-oppnar-sig-nar-vi-moter-tankesatt-och-installningar-till-livet-som-ar-sa-frammande-for-oss-att-vi-kippar-efter-andan/

  Svara
 12. Fredrik

   /  03/03/2016

  Tror faktiskt att det var den förra regering med Reinfeldt i spetsen som lovade alla från Syrien uppehållstillstånd utan krav. Dessutom skulle vi öppna våra hjärtan.
  Kasta gärna skit, men kasta på rätt mupp.

  Svara
  • Så sant, men den nuvarande Regeringen kunde säga och göra annat.

   Svara
  • MiT

    /  03/03/2016

   Det var Reinfeldt och Alliansen som först gjorde en överenskommelse med MP 2011 om mig.politiken. Sen ärvdes den av S och MP (MP igen alltså…) och de hade all chans att fixa till det men de valde att inte göra det. Så alla de partier som ingick i Alliansen samt S och MP ska man kasta skit på. Inte på V och inte på SD oavsett vad V och SD tycker idag.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/04/2016

    V tycker väl också idag att volymerna skall vara fortsatt höga så även om de inte har varit i regeringsställning så hade ju inte saken varit bättre om dom hade haft ett reellt inflytande.
    S och MP tyckte ju långt fram till förra hösten att invandringsvolymerna var ok och att vi kunde hantera dom och MP vill ju återinföra samma invandringsvolymer.Även C tycker att höga volymer är ok.M har ju bytt ståndpunkt men även dom förtjänar kritik för sin politik de sista regeringsåren.
    Den gemensamma nämnaren för den havererade invandringspolitiken är dock MP.

    Svara
 13. MiT

   /  03/03/2016

  Svara
 14. MiT

   /  03/03/2016

  Svara
 15. Havre flarnstad

   /  03/04/2016

  Om det stämmer vilket jag inte ser som för osannolikt är det verkligen ett slag under bältet för demokratin ”regiserade positiva stämningar på asylmöte” där man medvetet låter asylaktivister tala och samtidigt ignorerar den kritiska majoriteten.

  http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.3010046-ilska-efter-flyktingmote?utm_source=m.gp.se&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect

  Blir inte förvånad om någon drivande grupp kontaktade samordnaren för kommunen redan innan mötet och berättade vilka dom var och sedan kuckilurade ihop hur aktivisterna skulle få förtur till platser och frågor på mötet.

  Det dröjer nog inte alltför länge innan folk börjar puckla på varandra på mötena och stämningen i regel blir hetsk om olika grupper på höger/vänster kanten ska springa runt på möten för boende i närområdet osv.

  Svara
  • Frågan blir som vanligt – hur många av dessa aktivister bor i området?

   Det var samma sak Bitte Assarmo (tror jag det var) kommenterade om när protester mot rivning av tiggarläger skedde i Högdalen för ett par år sedan – det var inte befolkningen i området som protesterade, de var i stora drag frånvarande, det var inkomna aktivistgrupper som faktiskt inte behövde leva med konsekvenserna av att ha tiggarläger i närområdet.

   Det bästa i sådana här fall hade varit att man hade kontrollerat att de inbjudna endast var från närområdet då det är de som drabbas, men det är nog tyvärr logistiskt omöjligt.

   Svara
 1. Se till att Sverige finns kvar | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?
 3. Miljöpartiet igen, i Karlstad den här gången | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: