Bilden av Sverige utomlands del 2

För några dagar sedan hade jag ett inlägg om bilden av Sverige utomlands i samband med att de kom fram att australisk tv varit i Sverige varit i Sverige och filmat i Rinkeby för att ett inslag i deras version av 60 Minutes. TV-teamet blev direkt attackerade i Rinkeby och några svenska journalister blev jätteupprörda. De blev inte så upprörda över att TV-teamet blev attackerade som över att det var Jan Sjunnesson som hade guidat dem beacuse in Sviiiden we have a system where budbärare is viktigare than budskap. Och det vaktar svensk media stenhårt.

Journalisten Annika Hamrud var flitig på twitter med att upplysa om att budbäraren, Sjunnesson, var fel budbärare och att budskapet därför inte var sant. Hon sa det inte rakt ut men det var det hon menade och det var syftet med hennes tweetar på engelska om detta till bolagen i Australien och till andra. Syftet är ju att sänka budbäraren så budskapet blir mindre trovärdigt. Att TV-teamet blev attackerade blev i hennes värld en liten petitess som aldrig skulle hänt om det var någon annan som guidade, som om det inte finns några bekymmer i Rinkeby och andra förorter i Sverige.

Hamrud kan det där, kommer ni ihåg Julia Caesar? Hela hennes artikel där hon outade henne bestod bara i att sänka budbäraren och inget annat. Hon gjorde i princip hennes sjukjournal offentlig med enbart det syftet och Karin Olsson på Expressen tyckte det var jättebra.

Här kan man läsa lite om hur journalister går tillväga för att tysta någon de inte gillar. Är lite om hur de gick tillväga innan Hamrud outade Casear.

Och här är ett inlägg efter hon blev outad, ”En stråltant”.

Men tillbaka till 60 Minutes, svenska journalister blev ju upprörda över att Sjunnesson guidade dem i Rinkeby, att det var det värsta. I det inlägget så frågade jag hur man ska gå tillväga om man INTE vill ha den tillrättalagda bilden som serveras av svensk media?

statsmedia

Jonas gav ju svaret i mitt kommentarsfält. Vill man skildra hur livet är i Nordkorea eller i en nordkoreansk stad så är det helt enkelt ingen bra idé att gå till statsmedia. Nu är inte Sverige Nordkorea men tendenserna inom media finns där klart och tydligt.

Nu vet vi ju inte hur det varit med 60 Minutes eftersom det inte har sänts än, jag antar att det avsnittet kommer att ha tittarrekord från Sverige…

Enligt Sveriges ambassad i England bedriver Daily Mail en kampanj mot Sverige. De har haft en hel del artiklar om Sverige och hur situationen är här. Kampanj vet jag inte, de behöver ju liksom inte hitta på en massa för att kunna skriva? Det serveras ju av Sverige på löpande band? Idag hade den ny sammanfattande artikel om Sverige och kaoset här. Den är inte så smickrande…

Jack Werner och näthatet

MVH

MiT

 

Följande inlägg
Lämna en kommentar

49 kommentarer

 1. MiT

   /  03/05/2016

  Har inte hon lierat sig lite väl mycket med radfems och kvoteringsivrare tidigare? Eller kommer jag ihåg fel?
  ”Falukorvsfeminism”
  http://www.fokus.se/2016/03/falukorvsfeminismen/

  Svara
  • Olof

    /  03/05/2016

   Från artikeln:
   ”trots min feministiska skolning och arbete är jag livrädd för att säga eller göra feministiskt fel. … Därför är jag oftast tyst i feministiska sammanhang. Och har lite ont i magen när jag skriver denna krönika om jag ska vara ärlig.”

   ”Feminism betyder att alla killar och tjejer har lika värde och att vi måste hjälpas åt att påminna varandra om det.”

   Feminismen i det andra citatet finns inte längre. Den första är det vi har idag, och det hon säger beskriver rätt tydligt vad den handlar om; den rätt typiska mobbingkultur som uppstår när kvinnor inte klarar av att mogna utan fastnar i tonårens sociala mönster.

   Dottern är uppenbarligen mer klarsynt, för ja, det är ganska pinsamt. Vuxna människor som passar på vad varandra och är rädda för att säga fel och stöta sig med det ‘populära’ gänget.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/05/2016

   Som sagt var, det säger en hel del om dagens feminism när till och med dom troende har ont i magen av rädsla för att säga fel saker till sektens överstepräster och andra uttolkare av ideologin.Inte så lite sektvarning på de ledande feministerna.
   Förstår att Adelsköld vill ha en mera lättsmält variant så att de kan lura in ännu flera medlemmar till sekten..

   Svara
 2. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
 3. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
 4. Oj, nu ska Aftonbladet göra ännu ett gäng uthängn…, erm, granskningar:

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article22363420.ab

  Årets sämsta timing?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/06/2016

   Jobbigt läge för ”journalisten” när läkaren inte pudlar, utan står för vad han sagt.
   *klipp*
   Någon annan får uttala sig om läkaren, då konfrontationen inte gav det önskade resultatet.

   Svara
 5. MiT

   /  03/05/2016

  En ganska märklig artikel där jag gissar att de köpt uppgifterna från RG om vem som sagt vad.

  ”Läkare: ”Somalier har en IQ på 70””
  http://unvis.it/http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22363420.ab

  Svara
  • MiT

    /  03/05/2016

   Och om jag hade kollat vad andra hade postat så hade jag sett att jag var 2:a på bollen 😛

   Svara
  • trollan

    /  03/05/2016

   Intressant detta också:

   ”Vad säger du om uttalandet att majoriteten somalier tuggar kat?
   – Många tuggar kat, men det är lögn att säga att alla somalier tuggar”

   Majoriteten = Alla ?

   Svara
  • Rikard

    /  03/05/2016

   Hej.

   Rekommenderad läsning angående ras och intelligens (i den amerikanska betydelsen; fö samma som ‘Rättviseförmedlingen’ och andra svenska rasistiska organisationer använder):

   [http://people.virginia.edu/~ent3c/papers2/nisbett2012int.pdf]

   Texten är en artikel som går igen forskning utifrån debatten kring boken ‘The Bell Curve’ och går igenom nya resultat utifrån utgångspunkten att vi nu vet oerhört mycket mer om hjärnan, intelligens och diverse samverkansfaktorer. Den är dock mycket teknisk, men inte längre än dryga trettio sidor, referenser och notapparat inräknat.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Rikard

    /  03/05/2016

   Hej.

   Ursäkta extra-posten.

   Läkaren i Aftonbladets text refererar till Tatu Vanhanens forskning. Den visar klart och tydligt, enligt Vanhanen själv, att folkgrupper från söder om Sahara har i jämförelse med européer en IQ mellan sextio och sjuttio. Detta är varken rasistiskt eller ett förklenande omdöme då ingen värderande ideologi ligger bakom, utan tolkning av data. Jag kan rekommendera salig Tatu Vanhanens böcker ‘IQ and the wealth of nations’ samt ‘IQ and global inequality’, då det vore förmätet av mig att göra mig till tolk för en forskare av sådan rang mer än vad jag redan gjort.

   Från vad jag själv begriper om hur vi jobbar med intelligens i mitt yrkesområde, så skulle en person med IQ 65 (exempelvis) vara förståndshandikappad om genomsnittet är hundra. Om vi däremot jämför populationer, där den enas normalläge (100) motsvarar förståndshandikapp hos den andra gruppen, så är en person ur den första gruppen endast att betrakta som förståndshandikappad om den inte befinner sig i sin egen grupp. Inget konstigt, egentligen, men Aftonbladets journalist har i den tidningens tradition inte brytt sig om någon bakgrundskoll av den intervjuades (läs: medialt avrättades) påståenden.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Skeptisk

     /  03/05/2016

    IQ är väldigt svårt att definiera och mäta. Det finns inte en entydig definition och en universiell mätmetod. Det är lätt att man mäter kunskaper man förvärvat. Har för mig att dagens IQ-test har fått kritik för att man är eurocentriska, dvs mäter förmågor vi värderar högt och tränas i. Och att skillnaden i IQ är väldigt mycket mindre när man jämför svarta amerikaner med vita från samma klassbakgrund.

    Svara
    • Rikard

      /  03/06/2016

     Hej.

     Det är en vanlig kritik att hävda att IQ-tester är eurocentriska, detta för att slippa överväga att det skulle kunna finnas skillnader intelligens mellan folkgrupper. Istället för en längre utläggning (och jag är bara glad amatör på området:)) rekommenderar jag böckerna och den angivna artikeln ovan.

     Ett par faktorer som spelar in, som är välkända, är kombinationen föräldrarnas kosthållning (i fler än en generation), miljögifter såsom tungmetaller, samt skolgång och dennas kvalité. Om dessa kombineras gynnsamt, som skedde i Sverige från sent artonhundratal och fram till mitten av 1990-talet ungefär, stiger IQ:n i befolkningen. För svensk del kommer vi se ett fall i IQ:n sett över landets befolkning som helhet, dels tack vare stor invandring av folkgrupper vars huvudpopulationer har lägre normalvärde än vi, men också tack vare skolans kollaps.

     Om den svenska debatten inte varit så politiskt styrd hade vi nu haft guldläge att studera IQ och övrig form av intelligens-analys: hur svenskars intelligens utvecklas, hur invandrares intelligens utvecklas, hur barn till invandrares intelligens/IQ utvecklas jämfört med föräldrar och svenskar. Ovanpå det skulle vi kunnat lägga fler filter som utbildning, olika genetiska betingelser, föräldrars hälsa, kriminalitet (i bemärkelsen asocialt beteende), missbruk (oavsett av vad) med mera. Tyvärr riskerar vi att upptäcka saker som inte kan existera enligt rådande ideologiska paradigm. Påminner inte så lite om ‘Deutsche Physik’ som idé: vetenskap enligt värdegrund.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 6. Havre flarnstad

   /  03/05/2016

  SVT fortsätter sin vana trogen att porträttetera aktivister och politiker som vanliga random medborgare här har vi en käänd rysk aktivist och grundare till antimaidan rörelsen som i SVT’s project ska beskriva Ryssland sett från en helt vanlig ryss perspektiv.

  Unvis.it/www.svd.se/korsvennen-sveriges-radio-pa-ryska/i/senaste

  Svara
 7. Pelle2

   /  03/05/2016

  OT:
  Robert Aschberg kommer ut som Netflix- och rödvinsekonom i dagens Expressen när han menar att vi har råd med större invandringsvolymer eftersom folk köper bilar och ekonomin går bra.
  http://unvis.it/www.expressen.se/noje/aschbergs-brandtal-om-flyktingkrisen/
  Och tro det eller ej men inte heller denna gång har godhetsaposteln något svar på hur vi skall ordna bostäder,arbeten,vårdpersonal,lärare och skolor med mera för att kunna ta emot dessa människor.Måste vara underbart att vara en godhetsapostel som aldrig ser några problem utan enbart utmaningar och möjligheter…

  Svara
 8. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
 9. Svara
  • Pelle2

    /  03/05/2016

   Kulturmarxisterna klarar inte av att kritisera folk med utländsk bakgrund utan tar då till kulturrelativism och krystade förklaringar för att försvara dessa personers beteende.
   Ett fint recept på att se till att de fortsätter bete sig felaktigt.

   Svara
   • Visst är det så och lägg sedan till att tonåringar i allmänhet TESTAR GRÄNSER. Desto mer dåligt beteende man tillåter desto längre kommer de att gå. Det vissa skulle fråga sig är – skulle vi tillåta etniskt* svenska att bete sig så här? Ja? Nej? Om nej, varför ska andra kunna komma undan med det?

    * Jag vet givetvis att det inte finns något som ”etniskt svensk”. Eller vänta, måste fråga Jämtin brb.

    Svara
 10. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
 11. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/05/2016

   Vilken hycklare hon är !
   Den som i höstas andades om att vi inte klarade av flyktingvolymerna utmålades av henne och hennes ideologiska vänner som rasister men när dom själva går ännu hårdare fram än vad SD ville så är det att värna om Sverige..

   Svara
 12. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
 13. Plötsligt händer det – Arnstad dyker upp som gubben i lådan:

  http://unvis.it/www.expressen.se/nyheter/det-ar-inget-vi-lagger-fram-med-latthet/

  När Stefan Löfven kallade Sverigedemokraterna för nyfascistiska[3] grundade han sig bland annat på författaren Henrik Arnstads bok om SD. Att Sverige nu skulle föra en neofascistisk migrationspolitik avvisar Arnstad bestämt.

  Carin Jämtin hade därmed kunnat svara direkt nej på frågan enligt författaren.

  – Även om en regering för en fruktansvärt rasistisk migrationspolitik, vilket inte är fallet i Sverige i dag, så räcker det ändå inte för att kalla en politik för fascistisk. Det är vanligt att blanda ihop rasism och fascism, det senare kräver mycket mer än rasism, säger han. Det regeringen gör nu är absolut inget som ens påminner om fascism.

  Svara
  • Pelle2

    /  03/06/2016

   Regeringen har nu infört en av Europas mest restriktiva flyktingpolitik.Mer restriktiv än den som SD pratade om i höstas.Då dömde Arnstad ut SD som fascister och rasister men när MP och Sossarna har en ännu hårdare politik så är dom inte rasister och fascister.
   Hur får han ihop det rent logiskt ?
   Carin Jämtin säger nu att de ser till att Sverige fortsätter att finnas genom sin politik.
   I höstas var det ”förbjudet” av henne och hennes ideologiska kamrater att ens diskutera om vi tog emot för många flyktingar.Då var du en rasist.
   Hur kan sådana människor leva med sig själva och hur kan en sådan som Jämtin söka väljarnas förtroende för sitt partis politik när man inte vet från en dag till en annan
   vad den går ut på ? Dessutom undrar jag hur Jämtin menar att Sossarna inte är lika rasistiska som SD med tanke på deras nya politik ?

   Svara
   • Jämtin ligger nog lågt på rasist-skalan och kvalificerar sig inte till fascist.

    Svara
    • Pelle2

      /  03/06/2016

     Jag tror inte att Jämtin eller Sossarna i gemen är rasister eller fascister utan jag vänder mig emot deras debatt-teknik. Dom utmålade alla som rasister som inte delade deras flyktingpolitik fram till i höstas men när dom själva inför en politik som är Europas kanske mest restriktiva så är det nödvändigt och bra och inget som skall kritiseras.
     Hyckleri och dubbelmoral kallas sådant

     Svara
 14. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/06/2016

   Det här har väljarna redan glömt och strömmar nu i rask takt tillbaka till moderpartiet. -Skit i invandringen och alla lögner, tycks man tänka. Det viktiga är väl ändå att just jag får lite lägre skatt och att mina barn får gå i en lite finare skola än de andra ungarna.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/06/2016

    Tror du att den enda anledningen till att folk blir moderater är att de vill ha lägre skatt och att barnen får gå i bättre skolor ?
    Är den enda anledningen att bli sosse att man får betala högre skatt och att man vill tvinga alla barn att gå i samma kommunala skola ?
    Moderaterna förtjänar kritik för flyktingpolitiken under Reinfeldts sista år men han och stora delar av hans regering har slutat i politiken och politiken har gjorts om.
    Sossarnas partiledning har lyckats med konststycket att stå för Europas mest generösa flyktingpolitik,vilket dom glatt sa att de skulle klara av fram till i höstas,för att sedan i slutet av året införa några av de mest restriktiva flyktingreglerna i Europa.
    I höstas var du rasist om du ifrågasatte regeringens generösa flyktingpolitik men när de själva stramar åt flyktingpolitiken mer än de flesta länderna i Europa så är det fin och solidarisk flyktingpolitik…
    Hycklare är dom.

    Svara
    • Jan

      /  03/06/2016

     På a svarar vi: Ja, egenintresse är enda anledningen till att folk röstar på Moderaterna. På b svarar vi: När det gäller flyktingpolitiken är alla partier i den så kallade sjuklövern lika goda kålsupare.

     Svara
     • Pelle2

       /  03/06/2016

      OK,så du känner alla moderater och vet vilken anledning de har för att rösta på dom. Då antar jag att du tycker att de är rätt att säga att den enda anledningen för folk att rösta på sossarna är att de vill bli beskattade in på bara skinnet och vill att staten skall bestämma allt åt dom ?
      Man kan ju också fråga sig varför i stort sett alla sossar,inklusive de som är aktiva politiker, som jag känner inte hade/har några som helst problem med att anlita svartarbetare trots deras önskan om höga skatter ?
      För några veckor sedan hade vi Wallström och diverse s-märkta fackpampar som smet före i bostadskön i Stockholm och levde livets glada dagar för medlemmarnas pengar.
      Det är ju inte första gången det händer heller.
      Med andra ord drivs dom lika mycket av egenintresse som valfri moderat väljare.Skillnaden är att en moderat inte låtsas vara osjälvisk och solidarisk.

     • Jan

       /  03/06/2016

      På c svarar vi: Jag röstar inte längre på S och ser ingen anledning till att försvara dem längre.

  • Rikard

    /  03/05/2016

   Hej.

   Tittade. Fick kväljningar.

   Det är en bitter tröst att våra inhemska kommer att få lära sig sitta fint av rasifierade män från MENA. Fast med tanke på vad jag såg senast jag var i Malmö så har en hel del vänsterfeminister av det queerteoretiska slaget börjat konvertera till islam. Frivilligt.

   Här finns material till samma mängd avhandlingar som de psykologiska profilerna från Nürnberg-processen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Cain

     /  03/05/2016

    Rikard,

    Jag har sett den numera klassiska bilden på två feminister som håller upp skylten ”Queerfeminister för böneutrop” inför ett moskébygge i Stockholm.

    Men menar du allvar? Är det så att feminister bokstavligen konverterar nu? Vad har du för data på det? Anekdotisk bevisföring?

    Misstänker i så fall att det rör sig om en mycket ytlig/symbolisk konvertering. Av samma karaktär som överklassyngel som glider runt i palestinasjal. Av ”solidariska” skäl. Tvivlar på att de behöver foga sig i vardagen på samma sätt som vissa invandrarkvinnor blir tvingade. Oavsett är det ett utsökt svek mot de kvinnor som försöker fly den religionen.

    Svara
    • Senior

      /  03/06/2016

     ……och det är precis tack vare sådana människor som bl.a. Libyen, Libanon, Iran etc. gått från att på 60-talet vara hyfsat sekulerade till denna religiösa diktatur som råder idag.

     Svara
     • Senior

       /  03/06/2016

      Sekulära menar jag givetvis,

    • Olof

      /  03/06/2016

     Jag tycker inte det är speciellt förvånande, feminismen har rört sig ganska långt bort från kvinnors frihet och autonomi till att handla mer om kollektivets kontroll över individen. Synen på kvinnors rätt till sin kropp märks i debatterna kring sexköp och surrogatmödraskap, synen på åsiktsfrihet syns snabbt när en ‘syster’ törs yttra en avvikande åsikt. Allt och alla kan offras för gruppen och dess ledare.

     Den typ av kulturella yttringar som ses i MENA länderna kan inte uppstå utan kvinnors aktiva medverkan och sannolikt ofta pådrivande roll. Oavsett vad vi tycker om allt från kvinnlig omskärelse till krav på heltäckande kläder så är sådana företeelser naturligtvis attraktiva för de mörkare sidorna av kvinnlig aversion mot sexuell konkurrens. Samma logik som ligger bakom synen på sexarbetare och surrogatmödrar.

     Så visst är det ett utsökt svek… och definitivt ett som människor inom hbtq rörelsen som samarbetar med feminister bör vara beredda på.

     Svara
     • Senior

       /  03/06/2016

      ”Any organization not explicitly and constitutionally right-wing will sooner or later become left-wing”
      -Robert Conquest

    • Rikard

      /  03/06/2016

     Hej.

     Rent personlig och anekdotisk, så vad jag påstår bör räknas som ren hörsägen från ditt perspektiv. Du är, som man säger i Englands fagra land, ‘spot on’, i resten av resonemanget.

     En för individen logisk följd av den identitet och ideologi som definierar sig som ‘mot’ något; i det här fallet det moderna svenska, och i förlängning det västerländska civiliserade samhället. Från en radikal idé till nästa, ständigt i opposition mot ett samhälle som tolererar din åsikt hur galen den än verkar vara, så måste du bli ständigt mera radikal för att behålla statusen inom din grupp. Att då visa att man vågar ta steget över, och frivilligt välja islam framför Sverige, komplett med diverse rationaliseringar om solidaritet, förändra systemet inifrån, och inte sällan relation med en man blir ett självklart steg.

     Att dessutom vara svensk konvertit ger dig ett oerhört debattutrymme inom de feministiska grupperna: du kan inte ifrågasättas, och inte ditt val heller. Genom att vara i handling mera radikal, mera progressiv och till synes mera konsekvent (jag skriver till synes då du som svenska har mycket större möjligheter att lämna islam än en invandrarkvinna som fötts in religionens gemenskap, individuella varianter ej beaktade) stärker du din kontroll över andra i ditt politiska arbete; andra är inte benägna att gå över den gräns du passerat och du äger då tolkningsföreträde i kraft av personlig erfarenhet. Feminismens moderna retorik går ju i hög grad ut på att endast den med rätt kombinationer av grupptillhörigheter får yttra sig med just tolkningsföreträde i diverse frågor.

     Återigen, det rör sig om mina personlig observationer, så ‘caveat emptor’ så att säga.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 15. MiT

   /  03/05/2016

  Svara
  • Planet… något?

   Nåja, kunde vara värre (i svenskhet jämfört). Det kunde vara Hitler!

   Svara
  • Jan

    /  03/06/2016

   Bra insats? Ja, om hon menar förmågan att slingra sig ur varje frågeställning. Det var Jämtin bra på. Som en orm…

   Svara
 1. 60 Minutes i Rinkeby | WTF?
 2. Det mest troliga: Avancerad signalspaning eftersom läckor säger att det inte finns några läckor… | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: