1 april varje dag del 28: Genus i skogsbruket

Det finns verkligen inget stopp på galenskapen i Sverige, för några dagar sedan kunde man läsa i tidningen Land om tre utmaningar i skogsbruket, ”Tre utmaningar för ökad jämställdhet i skogen”.

genus i skogsbruket

Det handlar om en genusbok om skogsbruk som ett antal personer har skrivit och där Elias är en genusforskare på SLU i Umeå. Ännu ett ställe där de aldrig kommer att göra nytta alltså utan bara kosta och dra ner.

Jag nämner 2 av utmaningarna som nämns i artikeln:

1: Handlar om att skapa jämställda arbetsplatser i skogen så att alla, oavsett kön, känner sig välkomna. Det handlar om arbetskläder för alla, skogskojor och toaletternas utformning och övernattningsmöjligheter.

– Fungerar inte det så är det lätt att redan från början känna sig avvikande. Risken för att man inte blir kvar så länge ökar då.

Men enligt Elias Andersson handlar det inte bara om rent fysiska saker utan även om att skapa en psykosocialt acceptabel miljö för fler. Manliga strukturer kan göra det svårt att komma in och ta plats för den som inte har samma erfarenheter som dagens norm (heterosexuell man från landsbygden med erfarenhet av skog och jakt).

Har ni läst något så korkat på länge? Det är det enklaste som finns att komma in i en ”manlig struktur” oavsett om du är kvinna, man eller rymdis:

Förstå att det alltid handlar om intressen runt sak som är det gemensamma. Är man inte intresserad av skogen, jakt, fiske och allt som hör till så ÄR man på fel plats och kan aldrig dölja det. Sen kan Elias och andra hålla på att tramsa om ”strukturer”, ”ta plats”, toaletter och annat. Man ”tar” inte plats utan man förtjänar den. Man kommer INTE in och kräver att andra ska anpassa sig efter en själv. Man måste inte vara bäst, man måste inte ens vara bra och man måste inte ha samma erfarenheter. Det man däremot MÅSTE göra är att visa att man vill, att man är intresserad, att man beredd att kämpa och att man inte gnäller. Att komma och gnälla om toaletter, olika kön och manliga strukturer är ingen bra idé…

Sen kan det säkert finnas områden där det är lite svårare än på andra, där det krävs lite mer. Men generellt är det så enkelt.

Jämför det ovan med hur ”enkelt” det är att komma in i en ”kvinnlig struktur”, vilket tror ni är enklast?

Jösses, jag trodde att genusvetare visste om sådana här mycket enkla saker, det är ju deras jobb? Jag hade visst fel…

genus i skogsbruket1

Jo, man kan undra varför det inte är lika viktigt på andra ställen? Jag antar att den heterosexuella mannen från landsbygden som jobbat i skogen sen barnsben och är mycket intresserad av jakt och fiske omedelbart känner sig hemma och inkluderad på den av feminina strukturer och normer marinerade genusinstitutionen på SLU? Hur stor är risken att han känner sig avvikande där? Vad gör de för att en sådan ska känna sig välkommen och inkluderad? Eller måste man kanske bryta upp lite feminina strukturer och normer först? För det är väl viktigt att locka sådana till genusfältet…?

Nummer 2 på hans lista:

Han pekar på för en mer jämställd skogsbransch är att vidga skogsutbildningarna för att få in fler sökande utanför normen.

Varför vill man ha folk som inte är intresserade av skogen? Det var ju normen, en man intresserad av skog och jakt (de två sakerna hänger oftast ihop). Och jo, är man intresserad så passar man in i ”manliga strukturer” oavsett om man är man eller inte, det är bara genusfolk som inte förstår det. Så varför vill man desperat ha in ointresserat folk i verksamheten? För det är det han säger är viktigt…

Det är inte bara på SLU man tagit in genusjönsarna som kommer att sänka trovärdigheten på all verksamhet, även Luleå tekniska universitet verkar vilja att all deras verksamhet ska dras ner eftersom de har ett antal sådana. Det är oundvikligt att så sker. De har varit flera stycken genusjönsar från Luleå tekniska universitet som varit med och författat den där boken.

En av författarna beskrivs såhär:

Kristina Johansson disputerade i arbetsvetenskap våren 2015 med avhandlingen ”Könande gränsdragningar på dagligvaruhandelns arbetsplatser”. Det huvudsakliga material har skapats genom deltagande observationer och intervjuer med anställda och chefer på en matvarubutik. Analyserna sker genom feministiska teorier om arbete, organisation och rumslighet.

Feministiska teorier på ett tekniskt universitet…? Man kämpar verkligen i Luleå för att inte bli ett ställe att räkna med.

Ännu en:

Lisa Andersson är sedan januari 2014 doktorand i arbetsvetenskap vid ämnet genus och teknik.

Hennes avhandlingsprojekt handlar om den nordiska gruvnäringen och hur dess mansdominerade organisationer förstår och gör kön och jämställdhet. Detta såväl på den formella organisationsnivån som genom att studera informella normer, strukturer och kulturer på arbetsplatsnivå.

Hon har en examen i genus såklart… Ämnet genus och teknik…

Äh, vi tar en till:

Maria Johansson är sedan december 2013 doktorand i arbetsvetenskap vid ämnet genus och teknik. Hennes övergripande forskningsintresse är genus i mansdominerade kontexter och undersöker mer specifikt konstruktioner av genus och jämställdhet i skogsbrukets arbetsorganisationer och hur dessa konstruktioner är sammanlänkade med förståelser av kompetens och föreställningar om (skogs)arbete. Hon är också intresserad av hur konstruktioner av genus sker i relation till klass och plats och hur organisatoriska förändringar möjliggörs eller hindras av olika förståelser av genus och jämställdhet.

Hon har också en examen i genus. Såklart. Vad sägs om ”genus i mansdominerande kontexter”? Eller ja, vad sägs om hela presentationen…?

En till:

Malin Lindberg är docent i genus och teknik och verksam som forskare vid Luleå tekniska universitet. Hon forskar om inkluderande innovation med särskilt fokus på social innovation, platsinnovation, genusdriven innovation, kvinnors företagande och innovation, samt jämställdhetsinnovation i mansdominerade näringar såsom skogsindustrin och tillverkningsindustrin.

Malin är biträdande professor som forskar på ”inkluderande innovation”, ”genusdriven innovation”, ”jämställdhetsinnovation i mansdominerande näringar” och några fler. Jag gissar att den innovation hon främst forskar på är hur man kan få Pappa Staten att betala bra för sitt eget trams. Där brukar de nämligen vara väldigt innovativa. Självklart har hon fått stöd av både Vinnova och Tillväxtverket…

Det finns fler författare till den där boken, de ovan är bara 5 av dem.

Vi konkurrerar alltså med universiteten i andra länder med trams och hittepå. Någon som tror att det kommer att gå bra…?

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. MiT

   /  03/11/2016

  Jätteroligt! Kolla alla reaktioner han får, de nedan är bara några 😛

  Svara
  • Senior

    /  03/11/2016

   Bästa på länge……

   Svara
  • Intenso

    /  03/11/2016

   Jag har skrivit det förr, men nu oroar jag mig för landet på riktigt. Idiotier som du beskriver ovan verkar flöda fritt, utan det minsta motstånd från politiker och opinionsbildare. Och när man ser kommentarerna till Hagwalls inlägg så förstår man varför. Godhetsknarkarna är höga av sitt egna hittepå och saknar alla argument. Bara känslor och de är ju så varma och sköna.

   Svara
  • Ser att Wikingsson uttalar sig, som alltid är det då lämpligt att påminna om när han gjorde TV av att trakassera män sexuellt:

   Någon som har twitter kan gärna påminna honom om det även där och fråga honom om ifall det kanske är han själv som är en av idioterna?

   Svara
  • Jans

    /  03/11/2016

   Ursäkta min lathet men är det någon som faktiskt säger emot konstruktivt så att det blir en diskussion om sakfrågan? Eller är det bara olika varianter av Thomsgårds legendariska ”skämmes”?

   Svara
  • Liten

    /  03/11/2016

   Som många redan förmodat, feminister saknar humor. Nu är det bevisat.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/11/2016

   Klockrent skrivet av Hagwall. Man skulle också kunna utvidga hans resonemang till att undra varför feministerna inte strider för kvotering av män till kvinnodominerade arbetsplatser och utbildningar.Om det är önskvärt åt ena hållet så måste det vara lika önskvärt åt det andra.

   Svara
 2. Jan

   /  03/11/2016

  Kasta ut månglarna ur templet. Genusvetenskap är ingen vetenskap det är ett Fas 3-projekt för fuskakademiker. All heder åt Per Hagwall som lyckades locka all denna dolda aggressivitet ur elitfeministerna. Anledningen till ilskan är förstås att Per kom alldeles för nära sanningen. Feminismen är en doktrin som inte får ifrågasättas eller skojas med tydligen.

  Svara
 3. MiT

   /  03/11/2016

  Jätterolig tråd som jag rekommenderar! 😀

  Svara
  • Elektromagnetisk strålning…. Ljus är också elektromagnetisk strålning….. Släckte dom alla ljusen? Går bara ut på kvällen?

   Svara
 4. MiT

   /  03/11/2016

  Svara
 5. MiT

   /  03/11/2016

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  03/11/2016

   Tove Lifvendahl !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Snäll nån! Skona mig!

   Det var hon som var absolut mest drivande när M blev nya M. Hon var då även ordförande i MUF och ett helt hysteriskt multikultifruntimmer. Bland annat bosatte hon sig i Rosengård och skrev sen en hyllningsbok om mångkulturen. Detta påverkade starkt de de nya moderaterna och hon såg till att de var mångkulturfanatiker från dag 1.

   Få, om någon, bär större och mer direkt ansvar för det svenska haveriet.

   2003-10-24
   ”Tove Lifvendahl var den som startade revolten mot den gamla moderatledningen”
   ”hon är stolt över partiets liberalisering av flykting- och invandringspolitiken. ”

   http://www.dn.se/nyheter/politik/ideer-och-politik-hor-ihop/

   28 okt, 2003
   ”Vi måste acceptera att människor vill bo i Sverige utan att känna sig svenska”
   ””Vi kan överge svenskheten som mål för integrationen”

   http://www.svd.se/fran-svenskhet-till-delaktighet_115851

   Och nu sitter hon och tweetar om ”fun facts”!!!!!!!!!!!!!!! Helt förbannat otroligt!

   Svara
   • Jan

     /  03/11/2016

    Jag kommer också ihåg henne som hjärnan bakom de Nya Moderaterna. Det förvånade mig att hon aldrig fick någon ministerpost sedan. Hon försvann liksom från offentligheten.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  03/11/2016

     @ Jan,

     Hon satt i partistyrelsen till 2005, då hon själv valde att lämna. Det är knappast någon tvekan om att hon hade fått en ministerpost om hon hade önskat detta. Reinfeldt stod hela tiden fullt bakom hennes syn på immigration och mångkultur och hade säkert gärna haft henne i regeringen.

     Svara
   • Jans

     /  03/11/2016

    Undrar vart hon bor själv?
    Knappast kvar i Rosengård i alla fall.

    Svara
    • invaderace

      /  03/11/2016

     Ratsit är din vän om personen bara har ett ovanligt namn. Vilket hon har.

     Svara
 6. Vi kommer att få väldigt många hektar gammelskog i framtiden om det ska vara 50/50 eller helst 100 % kvinnor inom skogshuggare. Inte mig mot, jag gillar att vandra i skogen.
  Skogsbolagen kommer att vara fullt upptagna att skriva jämställdhetsplan och hur och när de uppnår 50/50.
  Idiotin har många ansikten. Hu blev det en skog.

  Svara
 7. MiT

   /  03/11/2016

  Ja, undrar varför man inte anmäler sånt… Det kan väl inte bero på medias och politikers starka vilja att stämpla rasist/islamofob i pannan då…?

  Svara
 8. MiT

   /  03/11/2016

  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/slutsats-om-otrygghet-baserades-pa-ett-enda-vittnesmal/dbbpcj!KASGp@j4AkAxYYfAVCggoA/

  Svara
  • Jans

    /  03/11/2016

   Rent statistiskt är det helt korrekt att undersökningen är värdelös. Det går inte att bygga statistik på fyra vittnesmål som förmodligen inte ens är slumpmässigt utvalda. Det som är alarmerande är väl snarare att det inte ens gick att göra undersökningen ordentligt på grund av hot.

   Svara
  • Rikard

    /  03/11/2016

   Hej.

   Jag tycker vi skall komma ihåg Esbatis ord nästa gång någon av de goda skall upphöja en personlig anekdot till universell sanning.

   Mörkertalet är stort, heter det ju.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 9. Jan

   /  03/11/2016

  Apropå vasaloppet så skriver Ankan om denna manliga bastion i Expressen: http://www.expressen.se/kultur/ankan-vasalopp-i-patriarkatets-spar/

  Svara
 10. Jan

   /  03/11/2016

  Den där feminine ”forskaren” Elias Andersson har förmodligen aldrig gjort ett dagsverke i hela sitt liv. Låt honom prya som skogsarbetare en vecka så ska vi se om han överhuvudtaget överlever.

  Svara
  • Jans

    /  03/11/2016

   Jag själv är ingen skogsman men har haft lite närkontakt med ved. Det är ett djävla slit men i viss mån väldigt tillfredsställande efteråt. Vem som helst kan nog prova på när som helst. Det finns så in i helvete mycket skog i Sverige och den växer och växer och växer. Hela tiden.

   Svara
  • T

    /  03/11/2016

   Han får knappast igång maskinen. Det är högteknologiska prylar och kräver några års utbildning. Att ha en amatör som dräller runt i skogen med handverktyg är som en olycka som är på väg att inträffa. Även erfarna skogsarbetare kan dö när de jobbar manuellt. Det är ett riskfyllt jobb.

   Svara
   • Jans

     /  03/11/2016

    Du har naturligtvis helt rätt. Jag menar inte att propagera för att gå ut och leka med motorsåg (jag nöjde mig med yxa och handsåg) jag var mest ute efter att det är så löjligt att låtsas som att det skulle finnas någon svårighet att få tillgång till livet i skogen bara för att några skogsarbetare har fel färg på kaffekoppen eller enkelkräpp på toan.

    Svara
    • T

      /  03/11/2016

     Svettigt och dåligt betalt. Tror inte genuspajaseriet är lika intresserade.

     Svara
  • Rikard

    /  03/11/2016

   Hej.

   Jag vill se pojkvaskern försöka fälla en björkj*vel på vårkanten, helst efter en frostnatt så att saven är fryst. Utan motordrivna redskap. Vi kan väl låta tio gubbar och tio genusvetare tävla? Alla är ju lika, eller hur?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 11. Här skulle man kunna säga att de ser inte skogen för allt genus. 🙂

  Svara
 12. Wolf

   /  03/11/2016

  Jag har en teori att man kan mäta en feminist/kultur/genus människas nivå av galenskap genom längden på halsduken. Stämmer detta så borde forskaren Elias snarast kontakta sin vårdcentral.

  Svara
  • Inge Post

    /  03/15/2016

   Han skulle förmodligen bara få remiss till kurator och eventuellt 2 Ipren ändå.
   Antingen det ,eller så skulle han skrika sig blå och stampa i golvet som den femåring han beter sig som och få en full utredning om AdHd och få utskrivet nån form av amfetamin på statens bekostnad så att han kan hålla sig vaken flera dygn och skriva mer liknande skräp som ovan.

   Svara
 13. Jans

   /  03/11/2016

  Den avhandling som vore intressant att läsa inom områden som ”inkluderande innovation”, ”genusdriven innovation”, ”jämställdhetsinnovation i mansdominerande näringar” är naturligtvis den om produkten X som gav den stora vinsten Y för företaget Z och som tillkommit genom just en av dessa nya innovationsprocesser. För det är ju inte grundforskning det handlar om utan snarare forskning med syfte att öka Sveriges internationella konkurrenskraft genom just innovation. Var har vi innovationen rent konkret? Var är produkterna, processerna, uppfinningarna?

  När jag läser beskrivningarna av den där forskningen går mina tankar till kolonialtidens antropologer som åkte runt i främmande länder och studerade infödingars märkliga sedvanor från ett von obenperspektiv. En stor del av den där typen av genusforskning är inget annat än överklassens definierande av underklassen/arbetarklassen. Det handlar om kontroll och makt, om att berätta för skogsarbetaren ”vi ser dig, vi har koll på dig”. Om det blir fler tjejer som sågar träd eller uppfinner något väsentligt tror jag de i huvudsak ger blanka fan i de där genusvetarna.

  Svara
 14. MiT

   /  03/11/2016

  Svara
 15. Jans

   /  03/11/2016

  Rätt märkligt. Här har vi en avgående statsminister som från sin parnass noterar att det bara dräller av skog och så tycker skogsforskarna att man måste göra något för att få ut de skogsintresserade i skogen. Som om det skulle vara svårt på något sätt?

  Bortsett från ett fåtal regioner i landet är det ju bara för i helvete att ta cykeln och cykla 20 minuter och gå loss och nöjesröja lite sly med sina bara händer vilken dag som helst. Ingen lär ju märka skillnaden om man råkar bryta av några levande grenar. Gillar man det är det väl sedan bara att söka jobb i skogsbranschen eller hyra en liten stuga i ett skogsområde och gå loss på tomten med valfritt verktyg.

  Svara
  • T

    /  03/11/2016

   Det märkligaste är att folk tror att det går omkring folk och fäller träd i skogen med yxa och såg. redan för 15 år sedan kapade en maskin (skördare) lika många kubikmeter skog per timme som 12 erfarna skogshuggare. Idag är maskinen ännu mer effektiv.

   Svara
   • Jans

     /  03/11/2016

    Naturligtvis fattar jag att en riktig skogsarbetare arbetar med maskiner. Vad jag menar är att skogen som sådan inte förtrycker någon och om man trivs där (i skogen) så kommer inte enkelkräpp på toan hindra en att söka sig till den arbetsmarknaden.

    Är det inte dessutom ett väldigt ensamt yrke till stor del? Som lastbilschaufför och bonde? En stor del av arbetsdagen antar jag att man i huvudsak arbetar helt själv. Svårt att anföra manliga strukturer som hinder för ett arbete som till största delen utförs på egen hand.

    Svara
    • T

      /  03/11/2016

     Man sitter i en maskin i skogen som styrs med hjälp av dator och GPS. Sen är det en annan maskin som åker efter och plockar upp timret och lägger upp det vid en väg. Sen kan det vara en till maskin som lastar timret på lastbil eller så har lastbilen en egen kran vid mindre upplag. Det är skiftjobb precis som att köra timret på väg till omlastningsdepåer eller industrier. Skogsindustrin står för 1/8-del av landets industriproduktion (omsätter över 200 miljarder/år) och 1/8-del av varuexporten. Utan den skulle vi ha ett handelsunderskott och landet skulle gå i konkurs ganska omgående. Värt att tänka på innan man släpper in pajasgänget i skogen.

     Svara
    • T

      /  03/12/2016

     Vid viss gallring och röjning och när inte maskiner kommer åt. Oftast låter man något svåråtkomligt träd stå kvar om maskinen inte kommer åt då det inte betalar sig att ta ner det manuellt. Det finns små maskiner som kan gallra i yngre skog. Vid manuell röjning eller om man odlar lite julgranar använder man något som liknar en grästrimmer men har sågklinga. Traditionell motorsåg används oftast till annat än skogsbruk.

     Svara
 16. MiT

   /  03/11/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/11/2016

   Stackars Per tycks ha brutit mot någon av påvens heliga edikt. Vad återstår nu. En bannbulla eller kättardomstol? Feminismen är ju helig!

   Svara
  • Jans

    /  03/11/2016

   Under tiden på ett torg i Köln eller ett badhus i Växjö eller ett torg i Husby.
   Verkligheten.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/11/2016

   Så kvinnors kompetens består i att dom måste kvoteras för att få attraktiva jobb ?
   Skulle nog inte känna mig särskilt kompetent efter en sådan behandling…

   Svara
  • Hahaha, stackars Erika, synd om svenska kvinnor, dom borde prova leva i ett fattigt land…. Jag tror dom skulle gå under

   Svara
 17. MiT

   /  03/11/2016

  Svara
  • Nykteroklok

    /  03/11/2016

   Snarare exempel på en jämställdhet människor som Isobel inte vill se – den där män tar samma hänsyn till kvinnor som till andra män. Att inte bereda särskild väg för kvinnliga åkare blir att ”förstöra” för dem.

   Svara
   • Jans

     /  03/11/2016

    Mycket illustrativt.
    För skulle du hålla upp dörren och dra ut stolen.
    Nu skall du stiga åt sidan i Vasaloppsspåret.
    Intet nytt under solen bara ritualernas detaljer som har ändrats lite grand.

    Svara
  • Liten

    /  03/11/2016

   Tänk, halvbra män är fortfarande bättre än toppkvinnor.

   Svara
 18. Jans

   /  03/11/2016

  Toklandet har faktiskt fel.
  Det är inte 1 april varje dag. Det är 1 april varje timme, minst:
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article22417501.ab

  Apropå slöjor och separata badtider skriver Semanur Taskin:
  ”Oftast baserar debattörer (som Sakine Madon[1], Gulan Avci [2](L) och Sara Mohammed[3]), sina påståenden på hemmagjorda fältstudier i förorten. De har sett. De har hört. De viftar helt bort att den breda majoriteten inte jämkar sig med deras slutsatser – som ofta mynnar ut i att det hela handlar om förtryck.”

  Really? En BRED MAJORITET tycker slöja och könsseparerade offentliga badinrättningar inte är förtryck eller förryckt?
  Jodåsåatt…

  Lite mer:
  ”Detta [att propagera mot könsseparering] handlar inte om integration. Eller att en (sic!) ska anpassa sig. Detta handlar om assimilation. Var som oss, eller försvinn från badhusen, säger vi.
  Är vi inte redo att offra några badtimmar i veckan på badhus i områden vi inte ens besöker, kan vi inte på något vis förvänta oss att människor ska integreras, och bli en del av det svenska samhället.”

  Logiken i ovanstående är alltså att om vi bara accepterar att hitflyttade kvinnor från Mellanöstern inte vill integreras så kommer de att vilja integreras???

  Eller varför inte följande logiska pärla:
  ”Dessutom: Lär era söner att sluta sexuellt trakassera oss kvinnor, så kan vi slopa den könsseparerade bubbelpoolen på Eriksdalsbadet.”

  Frågan för det första är ju hur många av de ofredande männen på Eriksdalsbadet som ens har sina föräldrar i Sverige och för det andra har ju Semanur Taskin precis propagerat för att man skall ha könsseparation i badhus så varför skulle, enligt hennes sätt att resonera, könsseparationen i Eriksdalsbadet på något sätt vara något hon vill slopa? Hon vill ju ha könsseparation säger hon.

  Ah… hon påstår att det bara handlar om en timme. Jodå, idag och sedan två timmar nästa år och sedan ett eget badhus om tio år. Var så säker. Detta är bygget av det muslimska Sverige hon arbetar för. Wikipedia visar vad det handlar om och hur den organisation som hon varit ordförande i förgrenar sig:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_muslimer_f%C3%B6r_fred_och_r%C3%A4ttvisa

  Svara
  • Pelle2

    /  03/11/2016

   Såg också den där artikeln och reagerade precis som du. De flesta eller kanske alla länder där kvinnor bär slöja ellerhijab är sanna patriarkat där kvinnan är underordnad mannen medan länder där dessa ”klädesplagg” inte är vanliga inte ser kvinnan som underordnad.
   Är det en tillfällighet ?
   Är skrattretande att påstå att slöja och hijab skulle vara ett uttryck för kvinnlig frigörelse,
   Vad gäller deras eventuella integration så består den till väldigt stor del av att respektera vårt lands lagar,regler och seder. Sedan får dom naturligtvis behålla sina seder om de inte strider mot vår lag.Kalla det assimilering om du vill men jag anser inte att vi skall behöva tumma på våra seder,bruk och regler för att tillfredsställa deras om dessa krockar med varandra.Kan hon inte leva med det får hon väl flytta någon annanstans..

   Detta är ett av de roligare citaten från hennes artikel:
   ”Hijab är för mig och många andra inte en symbol för förtryck. Det är en modig (och faktiskt rebellisk) symbol för att motsätta sig patriarkala strukturer. Det är en symbol för frigörelse.”

   Svara
 19. Skeptisk

   /  03/11/2016

  Per Hagwalls jämförelse haltar eftersom kvinnor är biologiskt förhindrade att bli 40% av topp 100 i Vasaloppet. Kvinnor är inte biologiskt hindrade att utgöra 40% av näringslivstoppen. Även om männens större biologiska spridning påverkar kan kvinnorna bli klart fler i toppen av näringslivet. Däremot är det inte tillräckligt med kvinnor som är beredda att gå de utbildningar som krävs för att platsa och i arbetslivet betala priset för att tillhöra de utvalda.

  Svara
 20. QED

   /  03/11/2016

  Lumbersexuals …

  ”Here in Toronto the Lumbersexuals are starting to spread through the hipster neighborhoods along Queen Street, Kensington Market and Ossington, like a plague. These are places that are known as centers of urban culture yet they are starting to look like small towns with paper mills. Thanks to the sudden onslaught of men dressing like lumber jacks. And I even see some of them purchasing and driving around in vintage pickup trucks and walking around hound dogs that look like they belong in the country. About three or four years ago I noticed the hipster trend picking up steam Toronto. And then the men with real beards that had them for thirty or forty years started shaving them off around then. I asked one guy in his fifties why he was getting rid of his beard and he said that there were too many guys in skinny jeans and flannel shirts growing out beards and most of them have never picked up an ax or heavy tool in their entire life. ”

  Svara
 21. Jans

   /  03/11/2016

  De är helt tokiga i detta landet. ID-kontrollerna skall hävas i två veckor mitt i sommarsemestern. Att dessutom offentliggöra det i såhär god tid är ju att inbjuda till kaos.

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article22417168.ab

  Svara
 22. MiT

   /  03/11/2016

  Svara
 23. Svenne

   /  03/11/2016

  Favorit i repris…

  Svara
 24. Svenne

   /  03/11/2016

  När ska genusiterna växa upp?

  Svara
 25. Sven

   /  03/13/2016

  Skogslivet behöver i och för sig bli mer jämlikt, mest utifrån kvinnliga skogsägare som ofta skulle känna sig bättre till mods med att möte kvinnliga tjänstemän.
  Däremot behövs ju inte fler kvinnliga politruker som ofta driver en negativ attityd mot den manlige skogsägaren som kommer ivägen.
  Alltså, in med fler kvinnor som vill jobba för skogsbruket och de som kan sitt jobb får de manliga skogsägarna inte negligera, sånt har förekommit.
  Men dyrbar och onödig genusforskning och implementerandes av en flumretorik i det handfasta skogsbruket har ju ingen någon nytta av.
  Så, universitet och skolor, utbilda kvinnor som kan sitt jobb så blir det bra men skippa kostnadskrävande forskning på fånigheter som genusteori.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
 2. Landet Bizarro 3: Party in my pussy | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: