Angivarsamhället

Igår hade jag ett inlägg om DN som oförtrutet jagar åsiktsförbrytare och mer eller mindre tydligt gör klart för arbetsgivare att de förväntar sig sparken av den misshagliga. TV4 var i fokus den här gången eftersom de hade anlitat personen som inte inrättat sig i åsiktskorridoren och enligt DN egentligen var skyldiga att sparka honom. De sa det inte rakt ut men det kan inte missförstås.

Alla som var på tv4 om detta är extremister. Alla alltså, ni hittar inte en enda normal människa bland alla dem som kontaktade TV4 på twitter eller på deras facebook. TV4 besvarade 70 stycken på twitter igår om detta och jag tror att i stort sett ALLA är extremister långt ut på vänsterkanten.

Säger inte det TV4 någonting när det BARA är extremister som kräver något av dem? Nu föll TV4 till föga för extremisterna den här gången. Också. Förra gången var när lilla ynkliga maktlösa stackars Adam Tensta med stöd av samma typ av extremister kände för att köra över stora och mäktiga Louise från Grums. Jävla ynkryggar ni är på TV4 som gång efter gång ger efter för några extremister som gapar. TV4 förstår inte ens att för varje gång man ger efter för idioter och extremister så skruvas tumskruvarna åt ett snäpp till. Extremister blir aldrig nöjda utan tvärtom, de blir ÄNNU mer taggade att fortsätta och varje gång har ribban sänkts en liten bit.

Jag brukar aldrig önska att folk ska drabbas av saker, det finns de som säger ”hoppas att hon/han minsann …” och så vidare. Ni har aldrig sett mig göra något sådant. Jag hade först tänkt att göra ett undantag idag och ta med varenda galen extremist och idiot som tagit kontakt med TV4 på facebook eller på twitter och helt enkelt sagt att när samma sak drabbar dem själva så ska vi hånskratta åt dem eftersom de förtjänar det. För den tiden kommer på ett eller annat sätt, antingen genom att situationen ändrar sig så radikalt i landet som sådant ELLER att det går som det brukar med extremister på vänsterkanten, de börjar kannibalisera på varandra i sin iver att vara mest renlärig. Men jag ändrade mig och jag nöjer med med att länka till inlägget på TV4:s facebook, det är ganska lätt att hitta idioterna under inlägget…

lennart matikainen aftonbladet

Aftonbladet vill inte vara sämre förstås och där kan man se att Sverker Lenas, som var den som skrev artikeln på DN om detta igår, kan rapportera till Kommissarien att Uppdraget är utfört. Han kommer inte att få några fler jobb av TV4.

sverker lenas dn

Östtyskland hade sitt Stasi för att kontrollera misshagliga åsikter, de hotade, fängslade, misshandlade och mutade för att pressa folk att inte bara ange sig själva utan även ange familj, släkt och vänner. Här i Sverige är det så finurligt att vi har inget Stasi som behöver göra sånt för att få folk att ange varandra, här gör en del just sånt helt frivilligt och utan påtryckning. Och det är ibland inte vilka som helst utan det är skribenter, journalister och politiker som älskar angiveriet så mycket att de gör det gratis och frivilligt. De älskar det så mycket att de inte ens bryr sig om att dölja det utan gör det helt offentligt.

politiker vill att tv4 agerar

Till exempel Pontus Hummelman. Han är politisk sekreterare för Miljöpartiet, det vill säga en extremist långt ut på vänsterkanten. Han blev dock lite sur över att jag kallade honom Peanut istället för Pontus igår. Om han visste vem jag var skulle han givetvis ange mig. Tro inget annat.

När man var liten kallade man sådana för skvallerbyttor. När skvallerbyttorna är vuxna kallas de angivare. Vi har sett många sådana på twitter, de skriver ”Hej, [twitternamn], vad tycker ni om [insert trams]?”. Syftet är förstås att skvallra och hade det varit barn hade nästan kunnat vara lite gulligt ibland men eftersom de är vuxna så är det inte gulligt skvaller utan rent angiveri med syfte att skada. Oftast handlar det bara om åsiktsbrott dessutom, att åsikten inte passar just den personen och så hoppas de att andra extremister ska hänga på och hetsa. För jo, jag har bara sett extremister på vänsterkanten hålla på så, inga andra. Inte ens de värsta högerspökena har jag sett närma sig angiveri utan det är endast extremister på vänsterkanten som gör sånt. Det verkar som om angiveri följer med den politiska åskådningen.

Här är några journalister, politiker, debattörer och så vidare som tog kontakt med TV4 på twitter, det handlar alltså om rena angivare. Jag skrev att jag inte skulle ta med sådana idag men jag ändrade mig igen men nöjer mig med just journalister, politiker, debattörer som tog kontakt direkt med TV4 om detta, alltså angivare som också har någon form av uppdrag.

barbro sörman och tv4

Barbro Sörman är vänsterpartistisk politiker.

Therese Hoikala och tv4

Therese Hoikkala är vänsterpartistisk politiker.

Lisa Bjurwald och tv4

Lisa Bjurwald är väl journalist om jag inte missminner mig? Eller är det ”journalist” som gäller? Skitsamma, hon skriver för dagens media.

Hanna Gustafsson och tv4

Hanna Gustafsson skriver på Politism och ETC.

Lina Arvidsson och tv4

Lina Arvidsson är frilansjournalist.

Lorena och tv4

Lorena är vänsterpartistisk politiker.

marcus löfström och tv4

Marcus Löfström är journalist på Alingsås Tidning. Han nöjer sig inte med en sparkad, han vill se fler…

marcus priftis och tv4

Marcus Priftis är en ”debattör” och skriver ibland i Dagens Arena och ETC. Ett fint exempel på angivare som på twitter börjar med ”Hej”… Och i och med att han skriver ”Hej” före @-tecknet betyder att alla hans följare ska se vad han skriver så det är ingen tillfällighet.

Lisa Wannerby och tv4

Lisa Wannerby är miljöpartistisk politiker.

barbro sörman och tv4.JPG1

Barbro Sörman är så extremistisk att hon får två ursäkter av TV4. Kolbjörn är en välkänd angivare sen tidigare och fortsätter i gamla invanda spår som ni ser. Kolbjörn var även den som på Kit tyckte att Chang Frick på Nyheter Idag var för fattig för att få ha åsikter…

lars ohly och tv4

Lars Ohly är före detta partiledare för Vänsterpartiet. Förresten, kommer ni ihåg när Ohly jobbade senast och inte diade 47 000 skattekronor i månaden i bidrag?

carl tullgtren och tv4

Carl Tullgren är med i Researchgruppen.

Visst är det en diger samling obehagliga typer?

14 personer av de 70 (inklusive Sverker Lenas som dock inte kontaktade TV4 på twitter utan ringde upp) som kontaktade TV4 är alltså politiker/journalister/skribenter. 20% av dem har ett viktigt uppdrag men är också rena angivare. Om dessa 14 skulle levt i Östtyskland under 70-80-talet så skulle samtliga vara frivilliga angivare åt Stasi, man skulle inte ens behöva pressa och hota dem utan de skulle alla ställt upp helt frivilligt och angett familj och vänner för både riktiga och påhittade misshagliga ”aktiviteter”.

Jag tror nog att samtliga ovan också kan räknas som vänsterextremister. Plus alla som jag inte har med också. Jo, även Miljöpartiet är ett vänsterextremistiskt parti. Av alla som har politiskt uppdrag och som kontaktade TV4 på twitter så var den som var mest höger som jag såg en från en SSU-avdelning…

Vad är det för ett jävla skitsamhälle vi har när journalister och politiker är angivare och ger sig på folk med syfte att orsaka skada hos dem? Och TV4, vad är det med TV4 som ger efter för angivare långt ut på vänsterkanten som gapar? Tror de att de ska sluta gapa? Glöm det, extremister slutar aldrig gapa!

Det är bara 27 år sedan Berlinmuren revs och folk har redan glömt? Och då menar jag inte Lars Ohly som grät när Berlinmuren revs, han kommer ihåg och längtar tillbaka. Är det ingen som har pratat med någon som hoppade av från Östtyskland om hur det var där? Det är en bra idé för de 14 annars, då kanske de inte är lika sugna på att leka angivare efter det… Eller jo, de skulle säkert vara lika sugna ändå, de är ju inte vänsterextremister för inget, klart de gillar sånt.

Tänk att Sverige 2016 är ett angivarsamhälle där angivarna består av journalister och politiker.

Skämmes ta mig fan!

Läs också ”Från censor till avfälling”! En väldigt bra text av Marteus.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Jag rekommenderar verkligen att folk läser Marteus text som länkas på slutet – den är ett utmärkt exempel på hur det fungerar i en av åsiktskorridorens väktares hjärna, på ren sektmentalitet och kampen mellan att vara en del av de som är renläriga och den gnagande känslan att något inte står rätt till.

  Svara
  • Senior

    /  03/18/2016

   Komplettera gärna med dokumentären ”a class divided” för att se hur denna typ av sektmentalitet uppstår och frodas.

   Svara
 2. Rikard

   /  03/18/2016

  Hej.

  Angiveribeteendet är avhängigt graden av vurmande för totalitär och auktoritär regim. Om denna är kommunistisk, islamsk, eller någon annan variant spelar mindre roll. Det rör sig om en personlighetstyp som hittat en socio-evolutionär nisch där angivande och medlöperi lönar sig mer än principfasthet eller konstruktivt skapande av något eget.

  Det finurliga är att den som har nytta av angivarna inte sällan föraktar dessa för deras principlöshet och kappvändande. Det som fungerar bäst är när det finns flera grupper av angivare med olika ideologisk sammansättning, så att den som nyttjar angivarna kan tussa ihop dessa för att undvika skapandet av alternativa maktbaser.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 3. Björn

   /  03/18/2016

  Ägna gärna en timma åt att titta på denna dokumentär:

  http://www.svtplay.se/video/6887569/rebellerna/rebellerna-avsnitt-1-1

  Angiveri, anklagelser, renlärighet, fluktuerande regelverk… Vänsterpolitiken i sektform. Äckligt så man mår illa.

  Svara
 4. Trolletplit

   /  03/18/2016

  Den typen av texter visste vi skulle komma.
  Sent ska syndaren…

  Det är lite som vi står på toppen av kullen och vi alla är ett långt tåg. Vi i den första delen är sedan länge över och skriker att: det går åt helvete.
  Men de bakom oss skriker bara ”rasist” och puttar på.
  En efter en når dock kullens topp och ser förödelsen som vi är på väg emot, helt plötsligt inser vissa att, oj, det ser illa ut, som Marteus just gjkrt,men kraften bakom är för stor. Det är försent.
  Förtvivlad försöker de som skådat ljuset stoppa katstrofen…
  Längst bak sitter, Peter W, Jan H, Mattsson, Hanna Stjerne Anders L, m.fl. De skrattar och trycker på ännu mer.
  Folk börjar hoppa av svensktåget eftersom de vet att point of no return är passerad. Hastigheten kommer att öka. Katstrofen närmar sig. Ingen vet hur illa det är, men illa blir det.
  Håller du fast dig? Eller stiger du av?

  Svara
 5. Wolf

   /  03/18/2016

  Är det några som kontaktat TV4 & frågat vad dom håller på med? Att skriva arga inlägg på egna bloggar o twitter hjälper ju ingen. Om folk spammade TV4 med frågor får ju inte extremisterna ensamrätt att ha åsikter.

  Svara
 6. Dock måste jag ärligt säga emot angående att det bara är vänsterextremister som har det här angivarbeteendet: Karin ”Kakan” Hermansson blev ju till exempel angiven för sitt näthat mot män och poliser till SR och SVT. Och jag erkänner gärna att jag själv skrev till SVT i vintras och frågade dem (fick inget svar) angående att hon var med i julkalendern.

  Svara
  • MiT

    /  03/18/2016

   Ojdå, det var brådmogna barn måste jag säga!

   Svara
  • Jan

    /  03/18/2016

   Fast barn går väl in gratis i sällskap med sin förälder (eller vårdnadshavare) i alla fall? Undrar i vilken klass det flintskalliga barnet längst bak går i? Nian?

   Svara
  • Jan

    /  03/18/2016

   Kommentarslöst. Föga förvånande. Här finns det inte utrymme för några åsikter…

   Svara
 7. Jan

   /  03/18/2016

  Nå, TV4 driver ju sedan länge en agendajournalistik som skulle kunna vara författad av Expo. Och Lennarts ”påhopp” var ju knappast av den subtila arten. Vilket är lite förvånande med tanke på hans intellektuella yrke. Utgången var given på förhand.

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: