Allt är tryggt och lugnt

Då var det dags för terrordåd igen då. En del verkar vara förvånade när det sker men det enda jag är förvånad över är att det inte sker fler, jag antar att det är vad vi får vänta oss i Europa i framtiden?

Relativisterna dök ju upp fortare än någon hann säga ”terrordåd” den här gången och började ivrigt peka på vad andra grupper minsann gjort förr. Som om det är relevant idag på något enda litet sätt.

Den mest märkliga är Lena Mellin i Aftonbladet som skrev en kolumn som avslutades såhär

trygga sverige1

Det första som man ser där är det om riksdagen, varför kan man inte gå in där längre? Sveriges största expert inom säkerhets- och trygghetsområdet, Magnus Betnér, har ju slagit fast att Sverige aldrig har varit tryggare? Det brukar politiker och journalister också säga med jämna mellanrum. Om Sverige aldrig varit tryggare varför kan man då inte längre gå in och prata med sin ledamot som man kunde när Sverige var otryggare? Det går inte ihop? Samma gäller journalister som säger att vi aldrig varit tryggare, jag gissar att de flesta av dem sitter bakom låsta dörrar, vakter och ID-krav? Varför då? Vi har ju aldrig varit tryggare? Eller kan man knata in på Aftonbladet och säga hej till Mellin om man skulle vilja det?

Det andra man ser är den märkliga avslutningen, jag försöker tolka välvilligt här och det bästa jag kan komma fram till är att hon menar att jihadism inte är något större problem eftersom det är högerextrema som har mördat förr. Det är väl en snäll tolkning ändå? Men är den passande samma dag som minst 34 personer har dött och över 200 har skadats i terrordåd i Bryssel…?

Den tredje saken man kommer att tänka på är att Mona Sahlins förordnande går ut i sommar (har jag för mig) och det kan inte finnas ETT ENDA SKÄL att behålla henne? Och det kan inte finnas en enda människa som vill behålla henne där heller? Right…?

Det sista man behöver en sådan här dag är folk som relativiserar som både Mellin och Sahlin gör, inte journalister och definitivt inte den som ska vara den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism. Sverige sitter på en gigantisk jävla bomb, kanske i klass med Belgien, när det gäller jihadism så en gnutta ödmjukhet från Sahlin skulle inte vara fel…

peter eriksson miljöpartiet belgien haft dålig koll

Sen har vi Peter Eriksson från Miljöpartiet som säger att Belgien haft dålig koll. Till skillnad från Sverige som givetvis har stenkoll…?

peter eriksson miljöpartiet belgien haft dålig koll1

Människor i Sverige har inte tagit till sig att det inte bara är flyktingar vi får utan även terrorister säger Peter Eriksson. Så därför medverkade hans eget parti till att vi under flera år i princip haft svängdörrar in till landet? Var det för att det kommer terrorister med flyktingströmmarna och då ska de minsann inte få möta några besvärligheter vid vår gräns? Kanske en kvarts miljon bara de senaste två åren kommit till Sverige utan ID överhuvudtaget. Det är till stor del tack vare Miljöpartiet…

Men jag blir ännu mer orolig, ska svenska polisen höja polisen Bryssel? Då jävlar är det illa i Bryssel…

Fundera på hur den svenska polisen har fungerat det senaste och fundera på vad vi skulle kunna tillföra. Handlar det om enskilda poliser så är det säkert bra, handlar det om ledning, bara kolla hur det ser ut här hemma och dra egna slutsatser…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

64 kommentarer

 1. ericr45

   /  03/22/2016

  De har faktiskt, om man läst på olika sajter och från div skribenter, sagts att Belgien mer eller mindre varit ett Safe Heaven för terrorister, dvs att belgisk polis inte varit särskilt aktiv i terroristjakten?
  Konstigt nog?
  Byråkraterna i Bryssel borde väl ha velat känna sig säkra?
  Kan vi hoppas på en ändring nu..

  Svara
 2. Jan

   /  03/22/2016

  Det heter safe haven (trygg hamn). Ni som någonsin röstat på flummarna i Miljöpartiet: Lär er av historien och upprepa aldrig det misstaget igen. Ett miljöparti utanför riksdagen vore enbart bra för Sverige. Precis som ett Fi utanför riksdagen.

  Svara
  • ericr45

    /  03/22/2016

   Minimal felsatvning.. Shit happens..
   Kommer man i Sverige lära sig något av detta? Knappast..
   Vi är ju beredda på det mest sades det i media idag?.
   Nu EFTERÅT ja!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  03/22/2016

    Jag är beredd på att du slog mig nyss! Så slå mig inte igen, för då kommer jag ha varit beredd på det också.

    Klockrent! 😉

    Svara
   • Kristian

     /  03/23/2016

    I ärlighetens namn har mycket av det som gjorts de senaste femton åren gått ut på att förhindra ett nytt elfte september, en ny skobombare och så vidare.

    Svara
  • Senior

    /  03/22/2016

   Med tanke på hur länge sossarna regerat landet kan omöjligt vi svenskar lära oss av våra misstag, lider snarare av självskadebeteende….

   Svara
   • Jan

     /  03/22/2016

    Så du tycker att den borgerliga regeringen mellan 2006 och 2014 gjorde ett bra jobb? Till skillnad mot dig och andra moderater så anser jag att socialdemokratiska regeringar under efterkrigstiden huvudsakligen gjort ett bra jobb. Det innebär dock inte att jag röstar på dem idag då jag tycker att de har misslyckats i successionen. Egoistpartiet Moderaterna skulle jag aldrig någonsin tänka mig att lägga en röst på dock. Av strikt moraliska skäl.

    Svara
    • Pelle2

      /  03/23/2016

     Sossarna låtsas vara solidariska men är egentligen egoister också.
     Se hur sådana som Wallström säger sig vilja ha ett solidariskt samhälle men sedan går före i bostadsköer och låter bli att skatta i Sverige när hon jobbade för Eu. Freivalds ogillade ombildning av hyresrätter till bostadsrätter men röstade för ombildning av sin egen hyresrätt.Juholt fuskade med bidrag.Mona Sahlin betalade inte bilskatten i tid,betalade barnvakten svart och utnyttjade regeringens kontokort för privata utgifter.
     Men det går ju bra att prata om solidaritet…

     Svara
    • Senior

      /  03/23/2016

     Jämför sveriges styrelseskick med DDR:

     ”Efter krigsslutet slogs det tyska kommunistpartiet KPD och det socialdemokratiska partiet SPD under sovjetiska påtryckningar samman till Tysklands socialistiska enhetsparti, (SED). Vid sidan av detta statsbärande parti fanns fyra lagliga politiska partier: Tysklands liberaldemokratiska parti (liberalism), Tysklands nationaldemokratiska parti (nationalism), Kristdemokratiska unionen (kristdemokrati) och Tysklands demokratiska bondeparti (agrart), som sammanfördes under SED:s ledning på en enhetlig vallista, den Nationella fronten. På denna lista fanns även organisationer, till exempel fackföreningar representerade.”

     Svensk politik är uppbyggt på samma sätt, eller möjligen ännu värre.
     Alla de ”borgerliga” partierna i Sverige är bara kulisser på socialisternas vallista för att folk skall tro att det finns alternativ emedan det i själva verket styrs från centralt håll.

     Alliansen och ”borgarna” är bara till för att vara ett sämre alternativ än Sossarna.
     När de inte ens lyckas vara sämre och folk ändå envisas med att rösta på dem måste de t.o.m. Skriva en Decemberöverenskommelse där de självmant släpper ifrån sig makten till Sossarna igen. Signalen med DÖ, och den därefter förda politiken i landet är ju övertydlig. Dags att öppna ögonen lite kanske….

     Det enda riktiga oppositionsparti som existerar i Sverige är ju SD, och det är ju alldeles tydligt vad den riktiga makten anser om den konkurrensen med tanke på hur ALL etablerad media, politiker etc. stigmatiserar dem. Stämplas som högerextremt när det i själva verket är en likvärdig socialistisk konkurrent till Sossarna. Precis värdigt vilken kommunistdiktatur som helst, inte ens Pravda var så indiskret som svensk media. Möjligen ligger Bagdad Bob i samma kaliber.

     Går vi utanför den synliga politiken finns några andra exempel på hur sverige i själva verket styrs.

     Sossesveriges samarbete med DDR inom skolväsendet, hur våra barn indoktrineras redan från barnsben.

     Socialisternas vision om ”folkhemmet” där oönskade element tvångssteriliserades så sent som fram till 1976.

     Hur sossarna, ”arbetarrörelsen” ligger bakom och styr allt i landet, hur de förhandlar med sig själva i allt från att sätta hyror till löner för att dupera folket att de lever i frihet:

     Fackföreningarna
     HSB
     Hyresgästföreningen
     ABF
     etc. etc.

     Vi har till och med hafr ett eget litet socialist-jugend, Socialistiska Unga örnar.

     Nej Jan, vi har inte haft en riktig borgerlig regering i Sverige sedan många år.
     Du och många andra med dig har däremot naturligt låtit dig luras av den socialistiska indoktrineringen ända sedan barnsben via skolan och medierna att ”borgare” skulle vara något elekt ondsint monster. Vad är ens en borgare idag?

     Svara
 3. Kan vi inte låna ut Mona till Bryssel eller helst till Ragga?

  Belgien haft dålig koll vilka är i landet? Vi då? Det är bara tur, inte skicklighet att vi inte haft större attack här hemma.

  Svara
  • Rikard

    /  03/23/2016

   Hej.

   Det har inte med tur att göra, utan är till följd av långvarig sponsring av terroristgrupper som PLO, Polisario/AQiM och Hamas. Sverige står för eftergiftspolitik och agerar generellt väldigt tillmötesgående gentemot islamisering av landet. Det finns helt enkelt ingen större anledning att rikta attentat annat än mot enskilda svenskar.

   Låt säga att Sverige tog i på allvar, med massiva interneringar och deporteringar på gammaldags vis. Då hade det börjat smälla och smattra dagligen, komplett med räder ut från de förlorade delarna av landet.

   Det är ett klassiskt mönster: utmana mig inte, för då tar jag till våld. Hittills går Sveriges agerande ut på undfallenhet och transiteringspolitik, och vem vet om det inte var det Kaplans hemligstämplade resor gick ut på: se till att man i Syrien förstår att v inte kommer att stå i vägen?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Kristian

     /  03/23/2016

    Visst går det att hålla sig varm genom att kissa i byxorna, bara man dricker tillräckligt mycket!

    (Första delen av liknelsen används traditionellt om devalveringar.)

    Svara
    • Rikard

      /  03/23/2016

     Hej.

     Det trista är ju att de inte pissar i sina egna byxor och sängar, utan i alla andras.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
   • Nog tyckte jag att det var tur när klanten på Drottninggatan sprängde bara sig själv och inte min dotter som var på väg hem från jobbet och passerade platsen nära nog samtidigt.
    Det andra kan jag hålla med om.
    Kanske ska vi sponsra Daesh mer än vi gör? Hur mycket är garantisumman?

    Svara
 4. Pelle2

   /  03/22/2016

  Jag blir så förbannad på kulturrelativisterna och identitetspolitikerna som inte vågar stå upp mot den radikala varianten av islam.Det finns ingenting som kan ursäkta de brott mot mänskligheten dessa människor begår i islams namn.
  Sahlin är en katastrof även som samordnare mot våldsbejakande extremism. Vad har hon åstadkommit överhuvudtaget mer än att öppna en telefonlinje för avhoppare ?
  Det är som sagt var skrattretande när Peter Eriksson säger att Belgien har dålig koll när hans eget parti öppnade svängdörrar för flyktingar till Sverige utan kontroll på de som kommer hit.
  Vilka dårar !

  Svara
  • Bo

    /  03/22/2016

   Finns bara en sorts islam. Fråga Erdogan i Turkiet. Följer du inte boken är du inte muslim. Punkt. Kommer inte vara möjligt reformera islam. Måste istället stötta de som vill ‘icke-praktisera” islam och slå ned stenhårt på radikala islam o andra extrema. Bla stänga vissa moskéer och kasta ut alt låsa in hatpredikantet. Inga förmildrande skäl ska finnas.

   Svara
   • Bo

     /  03/22/2016

    ”radikala imamen” ska det vara.

    Svara
   • Jan

     /  03/22/2016

    Helt rätt. Många är naiva, okunniga eller relativiserar av politiska skäl.

    Svara
 5. Om högerextremism är det största hotet hur kommer det sig då att ingen av tyckarna verkar anta att dåden är utförda av högerextremister?

  Svara
  • Liten

    /  03/22/2016

   Du kan inte applicera logik på deras resonemang, det går inte.

   Svara
 6. Liten

   /  03/22/2016

  Jag hatar att tjata men vilka är de här högerextrema i Sverige som alla vänstermuppar tjatar om? Det finns inga högerextrema i Sverige och har förmodligen inte funnits under modern tid.

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/22/2016

   Det finns några tusen högerextremister i Sverige sägs det. Men det finns minst dubbla antalet journalister som jobbar dagligen att sprida folkhemsfascism genom en pk-agenda som är ute och startar klappjakt på oliktänkande . Vilket som är ”farligare” för en nation, kan man träta över. Enligt min mening är många såpass hjärntvättade redan, att de hellre ställer upp på en åsiktsfascism, för att hålla illusionen om en humanistisk ofelbar stormakt igång, än att ta till sig faktabaserat tråkig gammaldags pragmatism (Som Nationsbyggare i alla tider använt sig utav)

   Svara
   • Liten

     /  03/22/2016

    De som kallas som högerextrema i Sverige idag av vänstern är nazister och liknande. Nazism är en vänsterideologi inte höger. Så igen, var är alla högerextrema?

    Svara
    • Dreadlock

      /  03/22/2016

     Bra fråga !

     Jag har ingen aning. Legenden (Den massmediala mobben) påstår att de är allstädes närvarande i gamla bruksorter på landsbyggden, bland vita finniga unga män som kör epa-traktorer och inte riktigt ställer upp på någonting överhuvudtaget.
     Rena guldgruvan för en Stockholms-journalist som vill demonstrera lite översitteri och allmänt folkförakt.

     Svara
   • Senior

     /  03/22/2016

    Enligt min åsikt är de flesta såpass hjärntvättade redan, att de precis som Liten skriver, gått på myten att nationalSOCIALISM på något sätt skulle vara högerextremt.

    Det är som att säga att Finland ligger västerut, extremväster.

    Svara
    • Liten

      /  03/22/2016

     Men Finland ligger väl i alla fall österut? Dom måste ju då vara extremöster? Eller missar jag nån slags sarkasm?

     Däremot har du rätt om nationalSOCIALISM.

     Svara
     • Björn

       /  03/23/2016

      Senior menar att om man färdas rakt västerut tillräckligt länge så kommer man till Finland. Dvs efter ett nästan komplett varv runt jordklotet.

 7. Pistolekors

   /  03/22/2016

  Hon har nu ändrat slutklämmen till ”Att faran än så länge ser ut att komma från färre håll än i Bryssel inger en gnutta hopp denna tunga dag.”
  Färre håll än i Bryssel? är det ens en korrekt mening?

  Svara
 8. MiT

   /  03/22/2016

  Svara
  • Senior

    /  03/22/2016

   …och om väktare eller polis upptäckt dem och fänslat dem under våldsamt motstånd hade media och nyttiga idioter kreverat och gastat om ”fascistiskt övervåld”.

   Svara
  • Kristian

    /  03/23/2016

   Lyckad integration!

   Svara
 9. Dreadlock

   /  03/22/2016

  Lite oroande fakta från Ledarsidorna.se :

  ” Allt stöd till Muslimska Brödraskapet och allt stöd till Hamas fyller sin funktion i en konflikt som bara kan lösas inom Islams teologiska diskussion. Det stödet, inte sällan genom dribbling av biståndsmedel från väst, håller många av dagens krafter vid liv”

  Vi skattebetalare i Sveriges land är just nu delaktiga genom miljardstöd till Hamas. Hamas slutiltiga mål är att Palestina och Israel skall bli muslimskt område.
  Vi är med och pyntar Hamas generaler och politiska klanöverhuvuden för att sopa Israel av kartan. Den humanitära stormakten agerar fågeln Fenix med indragna klor ! Skamligt.

  Svara
  • Senior

    /  03/22/2016

   Sverige sponrsar även andra totalitära kommunistdiktaturer med bistånd, tex. Nordkorea.
   ”Öppna era hjärtan!”

   Svara
   • Jan

     /  03/22/2016

    Hamas ger jag inte fem öre för men när det gäller Nordkorea så tycker jag att det är rimligt att ge bistånd om biståndet de facto når det svältande folket. Nordkorea är en diktatur och befolkningen har ingenstans att ta vägen.

    Svara
    • Dreadlock

      /  03/22/2016

     ”att ge bistånd om biståndet de facto når det svältande folket.”

     Varför vill man ge bistånd till en Stalinistisk stat som ständigt hotar med egna kärnvapen, producerar antivästpropaganda i kubik och håller sina grannar på gränsen till full beredskap ?

     Nordkorea överlever på allmosor genom bidrag. Det är Nej Tack.

     Svara
     • Jan

       /  03/22/2016

      Jag gör, till skillnad mot dig, skillnad mellan folket och staten. Folket förtjänar inte att svälta ihjäl bara för att de har oturen att födas i en diktatur. Jag måste säga att din åsikt är väldigt cynisk här.

     • Senior

       /  03/23/2016

      Som om biståndet till Nordkorea skulle komma folket tillgodo?
      Vem tror du är mottagare av biståndet?
      Folket eller staten?

      Ytterligare ett kommunistland där kommunismen visar sitt rätta tryne.

    • Dreadlock

      /  03/23/2016

     …Cynisk… 🙂 Haha.

     Du hade inga problem med Hamas, läste jag, trots att bevekelsegrunden är exakt samma. Vem är det som är cynisk ?

     I grunden finns inga utfästelser att en befolkning i nöd någonsin kommer att se röken av bistånd från väst. Varken på Gazaremsan eller i Nordkorea. I Sudan eller i Etiopien. Någonsin. Understödet används – tvärtom- för att stärka skurkstaternas grepp om sin befolkning som får agera gisslan för att krama ännu mer bistånd ur den internationella bidragsfontänen.

     Nordkorea är inte vår huvudvärk annat än de utnyttjar västbistånd som en mjölkkossa för ett bistånd som håller Eliten strax över existensminimum för fortsatt terrorverksamhet, precis som alla andra länder uppräknade ovan.
     Så länge man håller på sådär fördröjer man lidandet för civilbefolkningen.

     Men nu har Nordkorea kärnvapen – och det är ett mycket starkt argument för att hålla regimen under armarna och pynta återkommande bailouts, för att någon granne i Asien slipper få en bomb kreverat i en huvudstad.

     Cynisk ? Javisst. Hur var det när Nazityskland besegrades ? genom att göra som de ville , eller genom massiv konfrontation ? Hur mycket medmänniska man än vill vara just nu, folk dör som flugor i Nordkorea, Etiopien, Sudan TROTS humanitära ovillkorliga bistånd.

     Svara
    • Rikard

      /  03/23/2016

     Hej.

     Alla former av bistånd annat än vid akut insats under kort tid, exempelvis jordbävning, omsätts till resurser som förlänger konflikter och lidande. Om det så är filtar vi skänker innebär det endast att den som kontrollerar området kan lägga mer resurser på något annat. Dessutom måste personal som arbetar med fördelning betala mutor, inte sällan i forma av vapen, narkotika eller läkemedel, något som också bidrar till att upprätthålla situationen.

     Detta oavsett vår vilja att hjälpa, eller syftet med biståndet. Den påverkar inte resultatet.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
    • Pelle2

      /  03/23/2016

     Vad är det som får dig att tro att biståndet når folket ?
     Dessutom frigör ju biståndet pengar åt förtryckarregimerna så att dom kan lägga pengarna på vapen,egen lyxkonsumtion och löner åt armén och hemliga polisen.

     Svara
 10. Dreadlock

   /  03/22/2016

  London (53 döda) ,Madrid (191 döda) Paris (150 döda) , Moskva x2 (Domodevo flygplasten,Moskva tunnelbana ) ( okänt antal döda) , Kiev tunnelbana , Köpenhamn 1 död ,Stockholm (Gärningsmannen död), Beslan (338 döda)

  Sammanlagt ca. 1000 döda på europeisk mark genom islamsk terrorism under 15 år.

  Detta Kan ju det politiska etablissemanget försöka rationalisera bort. Eller låtsas som ingenting och fortsätter fylla fickorna på muslimska krigsherrar med våra skattepengar.

  Eller så ringer man Stalinisten Mattias Gardell och ber honom att utreda (och fria regeringen) som sakkunnig . Det är väl såhär det går till i svea-rike nuförtiden ?

  Svara
  • ”– Kommunens agerande är rättsosäkert. Socialstyrelsen rekommenderar en medicinsk åldersprövning om det finns tveksamheter kring ett barns ålder. Det har inte gjorts i det här fallet, säger Susanne Söderström som är ombud för en av de berörda pojkarna.”

   Hur ska ett sådan undersökning hända om barnläkare aktivt vägrar göra sådana ålderstester?

   Svara
   • Olof

     /  03/22/2016

    Det är rätt enkelt; får de inte till en medicinsk undersökning finns inte heller något annat sätt att klassas som barn. Att barnläkare kan vara sådana rasister att de vägrar ställa upp…

    Fast som artikeln påpekar, de där undersökningarna är ju jätteosäkra och har en felmarginal på fyra år så undersökningen måste ju visa att de förmodligen är under 14 för att en omklassning skall ske.

    Som sagt, pratar man om människor som tagit sig från MENA till Sverige på egen hand så är de per definition inte det vi normalt menar med ‘barn’ utan tillräckligt vuxna för att klara sig i det svenska asylsystemet. Det är rimligt att lägga bevisbördan för barnklassningen helt och hållet på individen i sådana fall.

    Svara
  • Alex Nyström

    /  03/22/2016

   ”Är en ”känsla” tillräckligt skäl för att ett barn skall förlora sin status som ensamkommande flyktingbarn?”

   Ett barn förlorar sin status som ensamkommande flyktingbarn? Gamla goa SVT har bestämt sig hur det ligger till från början i alla fall. Och utsparkade har de blivit också. Man spar inte på värdeorden.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  03/23/2016

    Tänk om kassapersonalen på systembolaget, utifrån sina känslor, skulle göra en bedömning på några sekunder om personen är under 18, med en felmarginal på 7 år, då de frågar alla som de tror är under 25, vad hemskt det skulle vara! Hemska tanke.

    Kanske läge att sätta ihop en ålderspanel på migrationsverket, den skulle kunna utgöras av specialrekryterade personal från systembolagets känslofyllda kassörer, man skulle förslagsvis göra några inledande test för att se vilka som har bäst träffprocent, sedan skulle de kunna göra en första gallring redan vid gränsen. Gissar att deras ”känslor” skulle peka minst lika bra som en medicinsk åldersbedömning med en felmarginal om sju år.

    Svara
    • Skeptisk

      /  03/23/2016

     På systemet är det kunden som har ansvaret att bevisa sin ålder. Kassören kan ha vilket dåligt omdöme som helst. Alltså i tveksamma fall borde det vara den som hävdar att man är under 18 som får bevisa att så är fallet.

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  03/26/2016

      Det vore ju underbart, att personalen får bevisa att man är över 25 om man är under 18, det skule verkligen passa in i dagens logik.

      😉

 11. MiT

   /  03/22/2016

  Svara
 12. MiT

   /  03/22/2016

  Svara
 13. Jan

   /  03/23/2016

  Allt är lugnt och tryggt? Visst, tack vare Expressen och Tomas Mattsson som försvarar oss och det öppna samhället! http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/

  Svara
 14. Motkraft

   /  03/23/2016

  En skötsam andra generations invandrare som av förståeliga skäl drabbas hårt av att Sverige så oansvarigt tagit emot för många av fel människor på för kort tid

  http://www.expressen.se/gt/nancy-25-ar-radd-for-sin-egen-hudfarg/

  Hennes slutsatser är kanske inte de jag håller med om. Rent konkret så redovisar hon att den öppna rasism hon utsatts för har Svenska fyllon stått för. Svenska fyllon är som de är och alltid har varit.

  Men det måste vara jobbigt att på grund av sitt utseende förknippas med det kaos vi ser nu. Att på grund av de nyanländas brottslighet plötsligt känslomässigt uppleva sig från att nyss känt sig väldigt ”svensk” till att tillhöra ”de där andra”. Naturligtvis så sitter det till stor del i hennes huvud, hon skulle behöva psykologhjälp, men det är inte långsökt att känna så som hon känner.

  Min poäng är att en grupp som hårt drabbas av Sveriges förda asylpolitik de sista åren är de invandrare som kom innan detta kaoset. De som faktiskt vill vara en del av Svenska samhället, utbilda sig, få ett jobb, dela de värderingar som är gemensamma för de som bor här.

  En detalj, men när hon skriver om sin rädsla för ”rasister” på grund av sitt utseende, så kanske hon kunde ägna en tanke åt att andra tjejer numera behöver vara rädda för att råka ut för våldtäkt bara på grund av att vara tjej och att ha ett svenskt utseende. Inte hennes fel, men om hon tänkte efter lite till så sitter hon faktiskt i samma båt som många andra. Hon är drabbat av senaste årens oansvariga invandringspolitik. Det största hotet en kvinna idag behöver vara rädd för är inte rasister som springer runt och slår på folk.

  Svara
  • Opie

    /  03/23/2016

   Men den här ”rädslan” för rasister är ju bara trams och hjärnspöken. Hur många fall har vi de senaste åren när rasister överfallit kvinnor med mena-bakgrund? Inga och noll. Hur många svenska kvinnor handlar det om? Ingen vet och eliten vill inte veta men gissningsvis handlar det om tusentals. Sorry Nancy, men passar inte glidarlivet som bekostas av hårt arbetande svenskar så åk hem.

   Svara
 15. Jan

   /  03/23/2016

  Vänsterjournalisten Ann Charlott Altstadt (hon skriver bl a för AB och Flamman) försöker tala vänsteraktivisten Petter Larsson till rätta. Gagnlöst, naturligtvis. Men all heder åt Altstadt som inte, likt den övriga vänstern, väjer för sanningen här.

  Svara
  • Opie

    /  03/23/2016

   Klart intressant. Detta inlägg hade ALDRIG kunnat publiceras i AB för 6 månader sedan. Ytterligare ett tecken på att korridoren så sakteliga vidgas.

   Svara
   • Kristian

     /  03/23/2016

    Petter Larssons replik är en enda lång tulipanaros: ”Hur denna potential ska förverkligas är en annan fråga.”
    Vi har hört det där i tjugo-trettio år, Petter. Siffror tack. Du har Tino Sanandaji, SCB och verkligheten mot dig, så ladda upp med dunderhonung.

    Svara
    • Jan

      /  03/23/2016

     Tyvärr tror jag att Petter struntar blankt i sanningen. Han föredrar politiskt korrekta lögner istället. Han är istället besatt av att måla upp sig själv och den tokvänster han företräder som godare och bättre än andra. Verkligheten ska inte stå i vägen för det projektet, resonerar Petter.

     Svara
 16. Jan

   /  03/23/2016

  Ojdå, glömde länken ovan. Här är den: http://www.aftonbladet.se/kultur/article22491190.ab

  Svara
 17. Kristian

   /  03/23/2016

  ”Lugnt och tryggt” – Jag tror det var hos Sjätte Mannen som någon för ett tag sedan påpekade att vi idag har stängsel, vakter, övervakningskameror, skottsäkra glasdörrar som öppnas på avstånd, och så vidare. 1985 och 1996 behövdes inget av detta.

  Svara
 18. Jag har läst och lyssnat på beskrivningen i sociala medeier, tidningar, radio och TV – och konstaterar att ingen säger någonting om att dom allra flesta som var på platsen för händelsen vare sig blev skadade eller dödade.

  Visst är det mer än lite konstigt – eller ?

  Svara
 1. Medias pålitlighet. Och en ”utmaning” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: