Medias pålitlighet. Och en ”utmaning”

Har ju varit en hel del snack om medias pålitlighet det senaste, det var till exempel en ddos-attack i lördags mot tidningar vilket fick en del uppblåsta agendajournalister att blir väldigt upprörda. Några av dem verkade se det som en attack på sig själva, att det var en attack på dem personligen. Så var det ju inte eftersom de är extremt oviktiga i vilket sammanhang som helst. Attacken visade mest hur dålig säkerhet media generellt har. Det finns massor av andra sätt som man under tiden kan uppdatera läsarna. Man kan till och med ha en enkel backup-sida där man sköter det under tiden man stoppar attacken på den ordinarie. Funkar med en enkel blogg. Om det är nyheterna som är viktigast alltså och inte egona. Folk var heller inte upprörda nog enligt många.

I söndags var det ett långt och intressant agendareportage om Östermalm i DN och The Horror avslöjades, folk där går in och läser på till exempel Avpixlat! De gör det eftersom de anser att vanlig media i vissa frågor inte är pålitligt nog och vill ha en mer komplett bild. Så gör folk i allmänhet gissar jag, man kompletterar bilden man serveras av traditionell media. Den här gången var det förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth som avslöjades som en kättare. Men det får en att tänka efter, om inte ens hon som var ansvarig för just media under sin tid som kulturminister, anser att man kan lita på traditionell media i vissa frågor så säger väl det rätt mycket om media?

I grund och botten handlar det om medias pålitlighet. Inte om de är genuint opålitliga utan att de är opålitliga i vissa frågor (vilket också spiller över på annat såklart). Det är ju inte så att Aftonbladet att genuint opålitliga. Inte Expressen eller DN heller. Eller någon annan traditionell media. De är mycket pålitliga när det gäller rapportering av händelser och där de inte hinner tänka på vinkeln utan är tvungna att rapportera sakligt. Problemet de har finns ju inom vissa områden när de fått tid på sig att skruva.

trygga sverige1

Tid att skruva, som till exempel Lena Mellin gjorde i Aftonbladet igår när hon frågade Mona Sahlin. Att fråga henne är att skruva i sig.

Medias stora problemområden är invandringsrelaterade saker och postmodernism. Kanske de hänger ihop mer än man tror? Det invandringsrelaterade är området som media är opålitligt inom, inte nyhetsrapportering i sig. Om nyheten innehåller något invandringsrelaterat så är det dock inte pålitligt. Detta gäller över hela linjen traditionella medier. Det betyder inte att man misstror allt som har med det att göra heller utan att man kollar andra sidor OCKSÅ innan man bestämmer sig för om det är rimligt eller inte. Det kan vara så enkelt att man ser en sak i DN och då går till Aftonbladet också för att kolla vad som skiljer och om det står något annat om samma sak. Eller att man går till alternativ media. Men det måste inte vara alternativ media man går till. I invandringsrelaterade frågor ÄR traditionell media extremt opålitliga och har varit det under många år.

Alla förstår ju att Avpixlat inte är Adelsohn Liljeroths enda källa när hon är nyfiken på något. INGEN har Avpixlat som enda källa utan man ser en sak i media och blir lite undrande, man kanske tycker att det är något som fattas, man kanske tycker att det är något som inte stämmer riktigt, man kanske tycker att vinkeln är FÖR tydlig och så vidare. Man blir lite misstänksam helt enkelt. Då kollar man andra sidor för att få lite mer till bilden.

Frenesin och metoderna man använder för att försöka göra ned Adelsohn Liljeroth säger rätt mycket om hur känsligt detta är i Sverige. Och hur rätt hon har. När man till och med frågar Tidningsutgivarna

tidningsutgivarna

som säger sådär så förstärks Adelsohn Lijeroths uttalande. Det finns MASSOR av konkreta exempel. Finns massor bara på den här bloggen (länkar finns i det här inlägget).

tidningsutgivarna1

Jeanette Gustafsdotter, VD för branschorganisationen Tidningsutgivarna, fortsätter med att prata om publicistiskt ansvar. På vilket sätt är det att ta publicistiskt ansvar att publicera en hittepårapport om att Sandviken tjänade en halv miljard på flyktingarna och dessutom försvara den? På vilket sätt är det att ta publicistiskt ansvar att publicera en hittepåberättesle om den rasistiska brandmannen i Boden som om den var verklig? På vilket sätt är det att ta publicistiskt ansvar att publicera hittepånyheten att sex svenskar gruppvåldtagit en kvinna på en Finlandsfärja? På vilket sätt är det att ta publicistiskt ansvar att försöka mörka att det skett massexövergrepp på unga svenska tjejer på en festival i Stockholm?

På vilket sätt är det att ta publicistiskt ansvar att DN intervjuar sig själva för att bekräfta agendan som kollegan vill driva…?

Och så vidare, jag kan fylla på med ett gigantiskt inlägg som bara rabblar liknande…

flyktingbarn sparkas ut

På tal om agendadrivet, kolla rubriken som SVT har. För det första, om de anses vara vuxna så är de inte  flyktingbarn alls utan just vuxna. För det andra orden ”sparka ut”, bättre hade varit ”avvisas från boende för barn”.

Sen är resten av artikeln är tydligt agendadriven också, det handlar om frågorna man ställer till kommunen och om de man INTE ställer till dem som kämpar för att vuxna okända män ska få rätt att bo med barn på HVB-hem. För det är EXAKT det som de kämpar för…

Det är enkelt, om det är tveksamheter med åldern som uppgivits är det den berördas ansvar att visa att den uppgivna åldern är rätt. Antingen genom att de plockar fram något som visar det eller att man gör en bedömning. Vägras bedömning gäller beslutet. Vad gode män och barnläkare säger har INGET med saken att göra eftersom man ska bedöma om de är över 18 år och barnläkare har inget med vuxna att göra alls och vuxna behöver normalt sett inte någon god man heller. Och det är nog en lukrativ verksamhet det där med att vara god man, man får nog se deras gnäll i skenet av att deras inkomster minskar ju färre som är ”barn”. Och klart att den gode mannen som de intervjuar tycker det är fel, det handlade ju om en av de som just hon var god man för. Är han vuxen så försvinner pengar från henne…

Inlägget handlar ju om medias pålitlighet och om en utmaning. Man har ju påstått att det inte finns några belägg för att media mörkar eller undanhåller något så här kommer utmaningen:

Kan någon hitta ett enda någorlunda aktuellt ordentligt reportage i traditionell media där man kritiskt granskat cirkusen med de ensamkommande i ljuset av just det bedrägeri som det är? Det finns massor av exempel i media om alla ”barn” men jag har inte sett ett enda ordentligt granskande reportage, exemplen har bara varit att det är ensamkommande på boendena medan bilderna har visat fullvuxna män. Det har inte varit ett enda ifrågasättande i de artiklarna utan man köper att fullvuxna män ljuger om sin ålder för att få enorma fördelar under hela asylprocessen. För om man inte anser att det är ett bedrägeri mot Sveriges skattebetalare att kanske 20-25 miljarder i år går till vuxna män som ljugit om sin ålder så döljer man aktivt sanning och verklighet i Sverige.

Så kan någon hitta ett enda någorlunda färskt exempel, till exempel från de senaste tre åren, på en ordentlig granskning i traditionell media när det gäller cirkusen med ljugande vuxna män som kallas för barn så säg till. Finns ingen ordentlig granskning så är väl det ett ganska tydligt exempel på just det som de frenetiskt säger inte finns? För det finns MASSOR av bevis på det, i stort sett 100% av de bilder som finns i traditionell media på de ”ensamkommande barnen” bevisar att det är vuxna som ljugit…

En enda ordentlig granskning alltså på detta i granskningssyfte självklara område, det är allt jag begär. Ordentlig granskning alltså, inte en krönika om problemen som finns. Om det inte finns? Tja, tycker media och journalister att blåsa skattebetalarna på 20-25 miljarder/år inte är något att granska så…

Men kom inte dragande med något kvitto på en Toblerone från en politiker i en artikel sen heller. Eller taxiresor. Eller något liknande.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

94 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  03/23/2016

  Jag kommer inte ihåg om jag har lagt upp detta här förut, men det finns ett väldigt öppet och tydligt erkännande från några av de riktiga toppnamnen bland Sveriges journalister att man medvetet och avsiktligen har mörkat de negativa konsekvenserna av invandringen.


  (11.50 in i videon)

  Vidare gäller att de så kallade pressetiska reglerna inte är något annat än en öppen överenskommelse om att mörka invandrarbrottslighet. Dessa regler saknar helt internationella motsvarigheter och det finns en bra artikel från The Local, där en utländsk journalist ger sin syn på saken:

  ”The Local’s David Landes attempts to shed some light on the Swedish media’s sometimes peculiar practice of omitting the names of criminal suspects.”

  http://www.thelocal.se/20090223/17716

  Svara
 2. Senior

   /  03/23/2016

  ”Det är ju inte så att Aftonbladet att genuint opålitliga. Inte Expressen eller DN heller.”

  Jo det är de.

  Kollar du vad de skriver om invandringen är de ute och cyklar.

  Kollar du vad de skriver om brottslighet är de ute och cyklar.

  Kollar du med folk som jobbar inom vården tycker de att media är ute och cyklar i sin rapportering.

  Kollar du med folk som jobbar inom försvaret tycker de att media är ute och cyklar i sin rapportering.

  Kollar du med vilken sakkunnig som helst inom vilket område som helst, tycker de att media är ute och cyklar i sin rapportering.

  Inte småfel alltså, utan de tycker media skriver helt uppåt väggarna.

  Något jag håller med kritikerna om att media gör inom mitt kunskapsområde, och varför skulle media vara mer tillförlitliga på andra områden bara för att jag saknar kunskapen att bemöta det?

  Media ÄR opålitliga

  Svara
 3. michael

   /  03/23/2016

  Enligt mig finns det två ben som medias konsensus ljugande består av migrationen och feminismen,medans migrationslögnen är som en brutal misshandel är feministlögnen som ett upprepat mildare relationsvåld,båda bryter ned landet men på olika sätt.
  Förövrigt här några roliga citat av Horace.http://www.expressen.se/kultur/10-flaskiga-citat-fran-horace-engdahls-bok/

  Svara
  • Kristian

    /  03/23/2016

   Renässans för komik med känsla av 60-tal!
   (Det menar jag som en komplimang.)

   Svara
   • michael

     /  03/23/2016

    Ja man drog på munnen några gånger,om man skulle försöka komma på något själv.
    Att vara feminist och gift med en man,är som att vara KKK medlem och gift med en svart.

    Svara
  • Kristian

    /  03/23/2016

   ”Det kan handla om utsatthet, ekonomiska problem eller samhällsförakt. Det är viktigt att man inte tror att det är religion som ligger till orsak.”

   Återigen: Var finns alla Tibetansk-buddhistiska självmordsbombare?
   Kinas ockupation av Tibet är inte mindre cyniskt brutal än vad diverse västländer sysslade med i Afrika, Asien och annorstädes. Rörde det sig enkom om ekonomiska problem och utsatthet, skulle tibetaner spränga Kinesiska skolbussar i luften vareviga dag.

   (David Goldman talar om hur Kina ser på muslimer i bland annat Pakistan:

   Svara
   • Kristian

     /  03/23/2016

    Börjar 50-55 sekunder in, trodde jag hade fixat länken.

    Svara
    • Dreadlock

      /  03/23/2016

     Bra Föreläsning, och med en tänkvärt paradox inbyggt

     1. Västvärldens demografi kan spränga nationella budgetar genom att få barn föds och befolkningspyramiden förskjuts uppåt till en allt äldre befolkning, som behöver omvårdnad

     2. Den muslimska populationen i pakistan,med 50% analfabeter, producerar 5-6 barn per kvinna eftersom utbildningssystemet inte håller samma klass som i väst.
     Iran nämndes som en nation med låg fertilitet i.o.m kvinnors kvanthopp från lantgård till universitet, på rekordtid.

     Om man ska våga sig på en slutsats av dessa parametrar är att all denna data är mycket viktig ur en enda vinkel : Finns det tillräckligt med resurser för att ta hand om de nyfödda och de väldigt gamla ? Det gör ju det OM det finns en arbetande befolkning som kommer att kunna underhålla systemen med många gamla eller många bebisar.

     Svara
   • Det finns välkända historiska exempel på buddistiska ‘självmordsbombare’, om jag inte har helt fel var det nån buddistmunk som protesterade mot Vietnamkriget genom att elda upp sig själv med bensin. Men det är nog mindre vanligt att de protesterar genom att skada andra.

    Svara
 4. realist

   /  03/23/2016

  Presstituerade.

  Svara
  • Kristian

    /  03/23/2016

   Typiskt för ”den Svenska modellen”: låt kommunerna ta tag i det som är besvärligt eller obehagligt, samla godhetspoäng på riksnivå.

   Svara
 5. Karl

   /  03/23/2016

  Texten av L. Melin som citeras här ovanför är miserabel. Oavsett innehållet i texten är den uselt skriven. Är inte hon en av de bäst betalda journalistena på tidningen? Jag frågar mig varför.

  Svara
 6. Kurban Said

   /  03/23/2016

  Efter över 26 år i kommunen med prickfri tjänstgöring och högsta delegation fick jag sparken för att jag hade läst ”rasistiska” tidningar på nätet, dvs Avpixlat, Fria tider, Toklandet mfl.

  Svara
  • Pet

    /  03/23/2016

   Bara för att du hade läst? På vilket sätt blev du konfronterad om detta, om jag får fråga?

   Svara
  • MiT

    /  03/23/2016

   Men va?

   Svara
   • Kurban Said

     /  03/23/2016

    Ja, jag blev uppsagd bara för att chefen såg att jag hade diverse nättidningar i mina favoriter. Dessutom hade jag sagt sanningen om marockanska ensamkommande och kritiserat handläggningen av ensamkommande vuxna män. Det gick inte för sig. Jag har aldrig någonsin fått klagomål för mina arbetsinsatser med klienter.
    Orkar inte hålla på och bråka med arbetsgivaren man får ändå inget gensvar från en chef som är fullblodskommunist och PK så det skriker om det.
    Och nej, jag är inte bitter. Lägger hellre min energi på andra saker och litar på att karma is the bitch.
    Jag skriver under pseudonym då jag inte vill ha den uppståndelse det skulle bli om jag går ut med mitt rätta namn.

    Svara
  • Den uppsägningen är i så fall i strid med den svenska grundlagen …

   Svara
  • … om det inte sker på arbetstid, vill säga. Dock förutsätter det en (skriftlig) varning först …

   Svara
  • Rikard

    /  03/23/2016

   Hej.

   Kontakta den här organisationen och föredra ditt fall:
   [http://centrumforrattvisa.se/]

   Klamrarna skall tas bort före sökning. Det är värt att fråga om du kan få hjälp. I värsta fall finns det för lite att gå vidare på, i bästa fall kan du få hjälp med en rättsprocess mot din fd. arbetsgivare.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 7. Sixten Johansson

   /  03/23/2016

  Vad gäller frågan om media ljuger eller inte, så vill jag komplettera den utmärkta analysen: Medias huvuduppgift är inte att förmedla nyheter och kunskap om verkligheten, utan att producera material för det kollektiva medvetandet och i huvudsak bekräfta mediafolkets och publikens världsbild. Det väsentliga är då inte innehållet, utan liturgin, ungefär som gudstjänsten, där grundbudskapen förblir desamma hela året, alla år. Ett antal berättelser och teman reproduceras alltså i det oändliga, år efter år, med ganska små variationer. Nyhets- och kunskapsbiten är bara den tunna glasyren ovanpå, den förändringsbit som lockar till konsumtion. Det viktigaste är själva stommen, de berättelseramar och -skelett som upprepas och konsumeras gång på gång, plus den indirekta informationen att inget hot har uppkommit i läsarens / lyssnarens / tittarens närmaste omgivning.

  Detta upptäcker inte den vanliga mediakonsumenten, som ända sedan skolåren har vant sig vid medialiturgin. Men den som råkar vara mycket väl insatt på något visst område eller råkar ha konkreta erfarenheter från det upptäcker fel, luckor och vinklingar, som dels kan bero på journalisternas agenda i vissa frågor, men vanligen bara beror på okunnighet och bristande erfarenhet. Nu råkar en ovanligt stor del av svenska folket vara mycket påläst t ex om islam och har ovanligt konkreta erfarenheter av migrationen och just därför ser de tydligt felen, luckorna och vinklingarna och reagerar. Nu beror dessa alltså på mediafolkets agenda + okunnighet + bristande erfarenhet. Vanligt folk skulle – om de släpptes fram i offentligheten – kunna dra ner byxorna på journalisterna varenda dag och blotta deras helt normala och vardagliga oförmåga att säga väsentliga saker om verkligheten. Inkompetensen är en av journalisternas akilleshälar och just därför är de så upprörda och aggressiva och försöker klubba ner alternativmedia och ”vanligt folk”, som är mer kompetenta inom sina egna specialområden – denna gång migrationen.

  Svara
  • Rikard

    /  03/23/2016

   Hej.

   En alldeles utmärkt sammanställning. Dessutom en välformulerad presentation av hur man använder narrativ diskursteori rent praktiskt. Imponerande och bildande.

   Om du och bloggägaren instämmer och är överens vore det en välgärning att spara posten för referens och framtida användning, då den på ett allmängiltigt, kortfattat och lättöverskådligt sätt förklarar vad som lätt blir långa utflykter i litteratur och kommunikationsteori (för att inte nämna antropologi, sociologi, med mera).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Sixten Johansson

     /  03/23/2016

    Vänligt och konstruktivt skrivet, Rikard! Dina egna kommentarer på olika bloggar är mycket innovativa, vassa och läsvärda. Jag kommenterar oftast på Det Goda Samhället, (som jag verkligen rekommenderar), och försöker hjälpa till att göra en del av det osynliga mer synligt och medvetet. Vem som helst får citera ur det jag skriver, ingen cred behövs, men namnet får också sättas ut om man så vill.

    Svara
   • Dreadlock

     /  03/23/2016

    Sixten och Rikard 🙂

    Jag blir hoppfull när jag läser sådana tankeutbyten !

    Det är Inte så lite Intellektuell Sisu, som ni demonstrerar här. Keep it up !!!

    Svara
   • Dreadlock

     /  03/23/2016

    Var tvungen att slå upp ” Narrativ diskursteori” på nätet.

    Alltså, som jag fattar det så är det akademisk korrekta ord för en individ som skapar fiktion baserat på en personlig extrapolär beskrivning.

    Svara
    • Rikard

      /  03/24/2016

     Hej.

     Tack för beröm.

     Narrativ diskursteori är att analysera verkligheten utifrån litteraturvetenskapliga metoder, som om det var en berättelse man studerade.

     Till ovanstående läggs filter från andra fält inom samhällsvetenskaperna och humaniora.

     Oftast kommer man att utgå ifrån egna upplevelser och analysera dessa som om de vore en berättelse i ett fiktivt verk, med litteraturvetenskapens analysmetoder. Man ägnar sig då alltså åt så extrem hermeneutik det kan bli.

     Egentligen är det en metod som dels kräver distansering från ämnet och opartiskhet, men att man samtidigt är passionerat intresserad, dels kräver att man är mångkunnig inom alla möjliga fält; inget nämnt och inget glömt, samt att man är nyfiken på vilken sorts berättelse som kan analyseras fram ur materialet och även hur metoden samverkar med en själv och detta.

     Det är extremt lätt att missbruka metoden och terminologin utan att göra det med flit. Det skapar också en närmast total värdenihilism hos de flesta.

     I Sverige, och större delen av västvärlden, är metoden anammad av postmodernister, postsocialister, feminister, queer/genusteoretiker, m fl. Du ser vilken grupp av människor det rör sig om.

     Jag använder själv gärna den metoden för jämförande fallstudier, eftersom den egentligen, som alla vetenskapliga (tyst där borta i naturvetarhörnet!) metoder är i sig själv värdeneutral. Annars dyker den mest upp som metod hos professionella lögnare som Schlingman, reklam-makare och den yrkesgrupp vars uppgift det är att korrumpera politiker (lobbyister).

     Betydelsen varierar också mellan länder, bara för att krångla till det hela.

     Ta Fridolins iver att skriva om hur historia skrivs. Enligt honom finns en rådande berättelse; [mannen som gör historia, och kvinnan som blir påverkad]. Denna vill han via retroaktiv kvotering ändra på. Där kommer hans ideologiska narrativ i vägen för historieskrivning och forskning. Lika fel vore det att ignorera historiskt viktiga personer på grund av kön, som att inkludera dessa. Enligt mitt narrativa filter.

     Det är också detta som får alltihop att verka förryckt när det sedan dyker upp som genustrumpeter, androstolar, normkritisk glaciologi och så vidare. Dels är det relativt lätt för den som tycker rätt och kan uttrycka sig rätt att verka viktig och kunnig, dels är bevisbördan i hög grad reducerad till ‘bäst upplevelse och berättelse är sannast’. Det är därför jag som man aldrig kan ‘vinna’ en debatt om våldtäkt mot en feminist; jag har fel berättelse, och eventuella data jag anför om ett eller annat är bara en del av denna berättelse och därför oviktiga.

     En väninna beskrev narrativ diskursteori som självinducerad schizoid psykos med totalhallucinatoriska skov. En inte helt opassande beskrivning då de schizofreniker jag talat med beskrivit att verkligheten för dem är till 90% sann och verklig (en liknelse, inget annat). Du och jag vet att hissen går upp & ner, men för en schizofreniker (inte alla, men den jag använder som referens i min berättelse) finns det en liten risk, en känsla, av att idag kanske den går sidlänges och försvinner in i sprickorna mellan.

     Ovanstående är alltså en berättelse om narrativ diskursteori, genomförd med densamma (hoppas ingen av mina professorer läser den här bloggen och känner igen språket, för då kanske jag får bannor om jag virrat till det). Hoppas det är underhållande och tänkvärd läsning, i alla fall.

     Allt gott, och

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Svenne

       /  03/24/2016

      ”En väninna beskrev narrativ diskursteori som självinducerad schizoid psykos med totalhallucinatoriska skov.”
      Jag tackar särskilt för den drapan, den förklarar en hel del:)

     • Dreadlock

       /  03/24/2016

      ”Hoppas det är underhållande och tänkvärd läsning, i alla fall.”

      Ja, underhållande och upplysande förpackat i choklad 🙂

     • Senior

       /  03/24/2016

      Tack!
      Nu fick jag mer vatten på min kvarn:
      Vänster är inte en ideologi, det är eb diagnos. 😉

     • Olof

       /  03/24/2016

      Får sälla mig till kören här, Rickards inlägg är väldigt uppskattade. Skarpa, genomtänkta och välformulerade. Jag håller inte alltid med, men det är ju inte det som är poängen; oavsett om jag håller med eller inte så skärper inlägg av hög klass mina egna argument.

      Jämfört med det som idag passerar för journalistik, där man ofta snarare känner att man blev dummare bara av att läsa artikeln, är det något som tas emot med tacksamhet.

 8. Svenne

   /  03/23/2016

  OT: Feministisk häxskola:)

  Svara
  • Kristian

    /  03/24/2016

   För tjugo år sedan ungefär råkade jag på en bekant från gymnasiet. Vi diskuterade framtidsplaner och hon sade, möjligen raljant, att hon skulle bli häxa och poet.
   Jaha, sade jag, då kan du få statsbidrag för båda sakerna.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  03/23/2016

   En äkta klassiker!!!!!

   Affe gjorde en uppföljning:

   https://affes.wordpress.com/2012/04/28/alderstester-pa-flyktingbarn/

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  03/23/2016

   Ett tillägg:

   Jag har svårt att inte bli direkt rasande varje gång jag ser Hanif Bali. En mer osmaklig hycklare och kappvändare får man leta efter. Men han har ju i och för sig valt helt rätt parti…

   Svara
   • JW

     /  03/23/2016

    Just efter valet 2014 lät det helt annorlunda från hans pipa, håller med. Men tror mer att det är partipiskan som har sett till att han gör detta.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  03/23/2016

     ”Men tror mer att det är partipiskan som har sett till att han gör detta.”

     Sett till att han gör vad? Att han ljög tidigare eller att han ljuger nu? För han var helt maniskt för ”ensamkommande” länge och nu är han maniskt emot.

     Svara
     • JW

       /  03/24/2016

      Partipiskan ser till att han hycklar idag, han är bland de få i M som kan säga sånt utan att bli kallad rasist.
      Självklart är beslutet taget från högre instans att HB ska börja med detta för att få forna M-väljare tillbaka från SD.
      Valfläsk, fast på twitter, är nog den mest passande beskrivningen.

    • Utlandssvensk

      /  03/23/2016

     Hanif från 2009:

     ”Ingen kan vara så ensam, så ledsen och så utlämnad som det ensamkommande flyktingbarnet. Därför är jag stolt över Sverige varje dag, inte för att vi är perfekta, utan därför att vi orkar bry oss.”

     https://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12112392.ab

     Så där lät det i många, långa år från honom.

     Svara
     • Svenne

       /  03/23/2016

      HB säger det han vågar. För många andra krävs det anonymitet eller pension, som för paret Adelsohn/Liljeroth, för att de ska våga gå strax utanför Åsiktskorridoren(R). Priset för att ha avvikande åsikter blir högt.

     • Utlandssvensk

       /  03/23/2016

      @ Svenne,

      Tja, jag finner det helt förbluffande att folk nu har Hanif som någon form av anti-immigrations hjälte. En av de saker som Löven nu hånas friskt för (med all rätt) är detta löjliga tjat om att ”alla EU länder måste ta sitt ansvar”. Men de som hånar honom verkar ofta ha missat att den gode Hanif tjatade om exakt samma sak i flera år innan. Vidare var Hanif en av de som starkast drev kravet på tvångsutplaceringar i alla kommuner, återigen samma som nuvarande regering får skit för.

     • Bo

       /  03/24/2016

      Kom dock ihåg skillnaderna i ”volymer” (usch!) år 2009 och 2015 när det gäller sk ”ensamkommande barn”. Kanske verkligheten slagit till som ett ton tegelsten, som man säger på engelska. Hanif kanske bara var icke-upplyst och oavsett vad så är han en av få moderater som öppnar käften överhuvudtaget, planerat eller ej. AKB är en floskelmaskin och pratar men säger inget alls.
      Tack för ordet (och tack till Rikard, lärare, för lysande och lärande kommentarer i diverse forum).

   • Grodan Boll

     /  03/25/2016

    Federley.

    Svara
  • V

    /  03/23/2016
   Svara
 9. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
 10. DOS-attacken mot tidningarna är principiellt jämförbar med när AFA-fascister angriper SD-demonstrationer eller feminister förhindrar antifeministiska föreläsningar. Det handlar om att förhindra att andra får göra sina röster hörda, snarare än att komma med egna argument. Om man tar avstånd till dylikt utifrån principiella skäl, tar man avstånd oavsett åt vilket håll det går.

  Svara
 11. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Rikard

    /  03/23/2016

   Hej.

   Drar mig till minnes ett uttrycket jag hörde i ungdomen:

   ”Getingar skall inte klaga när de blir stuckna…”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Kristian

    /  03/24/2016

   Satirtidningen The Onion hade en ”insändare” in gång: ”I wish someone would do something about how fat I am.”

   Svara
  • Olof

    /  03/24/2016

   Om svenska politiker menar allvar med att stoppa terrorismen och om det är korrekt att SFM har bjudit in IS sympatisörer som föreläsare, så borde SFM snarare utredas för terrorfinansiering. Att sådana grupperingar får hållas är precis det som skapar acceptans för både religiös extremism i ena lägret och orsakar anti-islamska stämningar bland andra.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  03/25/2016

    Notera att syltryggarna tänkte låte dem hålla sitt event ända tills det började smälla bomber i Bryssel. De vågade inte innan.

    Svara
 12. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Kristian

    /  03/24/2016

   Kommer osökt att tänka på Hipp Hipps Morgan Pålsson som rapporterade om U-ländernas misär från sitt femstjärniga hotellrum.

   Svara
 13. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Gigas

    /  03/24/2016

   Ett ganska intetsägande klipp tycker jag då man inte får se vad som har hänt innan.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  03/25/2016

    De som ser på klippet har antagligen även läst upptakten till det.

    Svara
 14. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/23/2016

   Hur många män är bibliotekarier? Två av tio?

   Svara
   • Ca 80 % kvinnor. Bland de äldre 22 % män, bland de yngre 14 %. Kvinnor tar över. Dock finns män på vetenskapliga bibliotek, tekniska högskolan till ex.

    Svara
 15. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/23/2016

   Karin Pettersson är en intellektuellt ohederlig dagdrömmare och skrivbordsvärldsförbättrare. Hon lever i ett luftslott såväl på jobbet som på fritiden. Påstår hon en sak kan man vara ganska säker på att det förhåller sig precis tvärtom i verkligheten.

   Svara
  • Bo

    /  03/23/2016

   Så slaktarna ska integreras? De ska interneras på livstid och aldrig komma ut. Eller allra helst aldrig släppas in i landet igen. Ta av de medborgarskapet om de har ett och skeppa tillbaka till Syrien. Det är min åsikt. Tycker dessutom Karin Petterson borde åka ned o kolla vad hennes ”integrander” sysslar med i bl.a. Syrien. Mord, våldtäkter mot barn, stening, kastande av homosexuella levande från taken, halshuggning etc etc etc. Dags att använda järnhandskar mot ”de satans mördarna”.

   Svara
  • Rikard

    /  03/23/2016

   Hej.

   ”Men samtidigt måste målet vara att de som återvänder från kriget på sikt ska integreras i samhället.”

   Fel ett: formuleringen ”…integreras i samhället.” insinuerar att det inte rör sig om ett val fattat av en autonom individ, utan är en följ av misslyckad socialisering, något som implicit görs till statens uppgift.

   Fel två: ”…på sikt…”. Borde ha, och måste kvalificeras.

   Fel tre: Då det rör sig om återvändande som har slagits för en armé och stat som öppet förkastar allt vad mänskliga rättigheter, civilisation, rättsstat och krigslagar heter, skall varje återvändande behandlas som krigsförbrytare och rannsakas för att fastställa skuldbörda. Det rör sig inte om normal kriminalitet.

   Den som har en person som argumenterar på dylikt vis i sin närhet kan gärna fråga om det var fel det som skedde med Eichmann. Med Karin Petterssons med fleras resonemang borde han ju förts till Tyskland för att återintegreras i det tyska samhället. Ni bör dock vara medvetna om att ni riskerar att den bekantskapen sägs upp.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  03/25/2016

    Ska alla slaktare som gått över lik för sin ideologi ”integreras”? I så fall finns det en norsk individ som kunde agera pilotfall. Där är kulturella och språkliga utmaningar så gott som avklarade redan.

    Svara
  • Ett par trevliga samtal med några soctanter och ett gäng genuspedagoger och de kommer att inse hur dummelidumma de varit när de varit nere och slaktat!

   Svara
 16. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
 17. MiT

   /  03/23/2016

  ”Twittrade om jublande muslimer efter terrorn – fick besök av polisen”
  http://www.friatider.se/twittrade-om-jublande-muslimer-efter-terrorn-fick-bes-k-av-polisen

  Svara
 18. MiT

   /  03/23/2016

  ””Jag är invandraren som knullar din dotter” – här sprider svensk myndighet hat på Twitter”
  http://www.friatider.se/jag-ar-invandraren-som-knullar-din-dotter

  Svara
  • Pelle2

    /  03/24/2016

   Det här är det usla försvaret dom har på detta:
   ” Vi ser det inte som att det är myndigheten Svenska institutet som uttalar de här sakerna utan hela kontot bygger på att det är enskilda personer som skriver om sin bild av Sverige, säger Selin”
   Jamen då så. Då kanske dom skall bjuda in några nazister som säger något trevligt om invandrarna också för det är ju enskilda personer som skriver..

   Svara
 19. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Senior

    /  03/23/2016

   ”Filmteamet räddas för övrigt av en man på permobil som kör in i en av angriparna. Det ingripandet är, i ljuset av händelser som den jag beskrev ovan, betydligt mer heroiskt än vad många som har hyllat honom inser.”

   Undrar om han inser hur talande det är att en civil man med permobil uppenbarligen gör ett bättre jobb än polisen? Eller räknas han nu som ett brunt enmans medborgargarde? 😉

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/23/2016

    Nä, han kommer att få möta en socialsekreterare i palestinakofta som försöker övertala honom att ta mediciner för humöret och be honom att låta bli att gaffla upp utsatta minoriteter med stolen.

    Svara
 20. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
 21. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Senior

    /  03/23/2016

   Personligen tycker jag att problemet verkar uppstå när man blandar muslimer med andra.

   Svara
   • Kristian

     /  03/24/2016

    Det räcker med en sorts muslimer och en annan sorts muslimer.
    Precis som det varit i MENA i 1400 år ungefär.

    Svara
 22. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
 23. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
 24. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/23/2016

   Jag säger det igen: Det allra mest tragiska är att 87 procent av väljarkåren har röstat för det här ”stöket”. Och nu när politikerna kappvänder under galgen (!) så belönar samma väljare dem nu i opinionsundersökningarna. För vad? kan man fråga sig.

   Svara
 25. Senior

   /  03/23/2016

  Angående medias pålitlighet.
  Och så var det det där med källkritik. -På riktigt denna gång…

  http://www.dagensmedia.se/medier/rorligt/svt-s-brysselklipp-var-ryskt-branschen-manar-till-kallkritik-6535386

  Svara
 26. MiT

   /  03/23/2016

  Svara
 27. Svenne

   /  03/24/2016

  OT: Greider får svar på tal:)

  Svara
  • Kristian

    /  03/24/2016

   ”Союз нерушимый республик свободных …”

   Svara
 28. Svenne

   /  03/24/2016

  ”våldsbejakande relativism”…

  Svara
 29. Svenne

   /  03/24/2016

  The Observer skriver utan skygglappar om terrorn:

  ”Simply put, Europe has imported a major threat into its countries, one that did not exist a couple generations ago. It can be endlessly debated why this problem has grown so serious so quickly—for instance, how much is due to Europe’s failures at assimilation of immigrants versus the innate aggression of some of those immigrants (and their children)?—but that the threat is large and growing can no longer be denied by the sentient.

  What, then, is to be done? Admitting the extent of this threat is the necessary first step, albeit one that the EU’s political class seems congenitally unable to address. Instead, the public is treated to the now-customary clichés about religion having “nothing to do with terrorism,” combined with ritual admonitions about “Islamophobia.” One wonders how much more of this organized dishonesty the European public can take.”

  Svara
  • Kristian

    /  03/24/2016

   ”Maintaining 24/7 human and technical surveillance on just one target requires something like two dozen operatives, and even the larger European security services can effectively watch only a few handfuls of would-be terrorists at one time.”

   Under de förutsättningarna, kan SÄPO effektivt övervaka en enda person?

   Svara
  • Kristian

    /  03/24/2016

   Direkt från toppen:
   http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-16-1064_en.htm
   ”Right now, we are at the peak of two crises: security and migration.
   And while they overlap in timing, they should not be confused. Those people who have arrived on our shores are precisely fleeing the same terror that has struck us, right here in the heart of Europe.
   To antagonise those seeking protection would be giving in to the hatred and division that terrorists seek to sow.”

   Känns som europa-teknokratin motsvarighet till relativisering: att till varje pris undvika att säga vissa saker eller stöta sig med vissa grupper.
   Har jag fel? Läser jag in något som inte står där?

   Svara
 30. MiT

   /  03/24/2016

  Den här twittertråden måste ni läsa!

  Svara
 1. Att tycka synd om Sveriges muslimer pga #Brussels – Otillständig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: