Rättsosäkert att inte vuxna män i 30-årsåldern får vara barn enligt juridiskt ombud

Häromdagen kunde man se ännu ett kapitel i charaden om de ensamkommande barnen utspela sig, den här gången i Sollefteå. Det var Sollefteå kommun som avvisade 3 stycken från ett boende för barn eftersom de ansågs vara vuxna

flyktingbarn sparkas ut

Så där såg det ut på SVT Västernorrland, de ”kastades ut” på gatan utan något alls ska man förledas att tro även när man läser artikeln.

Kommunen är först i landet med att sparka ut tre flyktingbarn från ett boende med motiveringen att de är för gamla. Beslutet grundar sig på en ”känsla” och en ”upplevelse” att de är äldre än 18 år.

Man ska även förledas att tro att det kan finnas tveksamheter eftersom det baseras på en ”känsla” och en ”upplevelse”.

ensamkommande sparkas ut i sollefteå

Kommunens agerande är ”rättsosäkert” säger ett av ”barnens” juridiska ombud. Hon säger att det krävs medicinsk åldersbedömning om det finns tveksamheter. Genom hela artikeln kallar man dem ”flyktingbarn”.

ensamkommande sparkas ut i sollefteå1

Sollefteå kommun säger att det är solklara fall, att det inte handlar om något år hit eller dit. SVT ger sig inte utan man vill misstänkliggöra kommunen, man vill ge sken av att kommunen kastar ut barn på gatan, man undrar insinuant om det är ”rättssäkert” att gå på om de ser fysiskt äldre ut.

Sen går man till Allehanda och kollar hur de skrivit om det

ensamkommande sparkas ut i sollefteå2

Jaha, barnen är i 30-årsåldern alltså… Rätt vuxna barn måste jag säga. Och SVT nämnde inte att de flyttades till annat boende heller och kallade dem genomgående för ”flyktingbarnen”. 30-åringar alltså, nu kan man ju tro att det är case closed i och med det. Men så är det ju inte såklart, vi är ju i Sverige

Deras juridiska ombud tycker att frågan hanterats dåligt.

– Så här får det inte gå till. Den medicinska undersökningen som Socialstyrelsen rekommenderar saknas, därför är det inte rättssäkert, säger Susanne Söderström till SVT.

Bedömningen är gjord utifrån personalens och tillfrågade socionomers uppfattningar. Inte medicinskt, vilket å sin sida inte heller ger garanti för exakta resultat.

Nä hon har rätt, så där får det inte gå till alls! 30-åringar ska inte kallas barn och bo tillsammans med barn! Och det får inte gå till på det viset att det finns juridiska ombud som kämpar hårt för att de vuxna ljugande männen ska få rätt att bo med barn på speciella HVB-hem. Synd bara att det inte är det hon menar…

Det här väcker ju frågor, om jag kommer med gråsprängd skäggstubb och silverstänk i håret och hävdar att jag är 16- 17 år och vägrar att visa legitimation eller något annat som kan visa åldern, krävs det då en medicinsk åldersbedömning på mig för att säga att jag är över 18 år? Är det rättsosäkert att helt enkelt konstatera att jag är ”en bit” över 18 år med ögonens hjälp? Really? Så jag kan köra med det oavsett vad det gäller, bara hävda att jag är 17 år och ingen kan bara säga ”dra din idiot” till mig då utan det krävs en medicinsk åldersbedömning först?

Vad jag vill komma till är om det verkligen alltid är nödvändigt med medicinsk åldersbedömning? Det är ju inte så att 30-åringar normalt sett kan passera som 17-åringar utan att man direkt med ögonen kan se att de är äldre? Varför ska man göra en medicinsk bedömning då? Är ju bara för de ljugande vuxna männen att bita i det sura äpplet och konstatera att det inte funkar att ljuga längre!

Det väcker också frågor om det juridiska ombudet och hennes omdöme då hon verkar kämpa hårt för att okända 30-åringa vuxna män ska få bo tillsammans med barn på ett boende. Det är ju perverst! Det kan inte vara meningen att att man ska kämpa för en sådan sak för skattepengar i Sverige. Det kan inte vara meningen att ett juridiskt ombud ska kämpa för att fullvuxna ljugande män ska kallas för barn och få betalt för det! Varför ska skattebetalarna stå för den notan?

Det enda skälet jag kan se att de vuxna männen ska få ett juridiskt ombud bekostat av skattemedel är om de är polisanmälda för något. Alltså samma rättigheter som alla andra vuxna har i Sverige. Polisanmäl dem för bedrägeri INNAN ni ger dem ett juridiskt ombud, annars ska de inte ha något! Om man är i 30-årsåldern men ljugit om att man är ett barn så är det en medveten kalkylerande lögn för att lura andra och vinna fördelar man inte har rätt till och som är bekostade av andra, det vill säga bedrägeri. Anmäl dem så det juridiska ombudet får göra lite skäl för pengarna i alla fall! Det borde fan finnas möjlighet att polisanmäla ombudet för något också. Hela asylindustrin är sjuk på varenda litet sätt som finns och där sjukans flaggskepp är Migrationsverket, ni vet de som säger att de utför åldersbedömningar under hela processen…? Bedömningar som gör att det finns vuxna män i 30-årsåldern bland barn…

Om det juridiska ombudet brinner så hårt för att vuxna ljugande män i 30-årsåldern ska få kallas barn så kan hon bekosta det från den egna plånboken. Jag tror ingen kommer att hindra henne…

De här charaderna måste väl för fan ta slut snart?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

18 kommentarer

 1. MiT

   /  03/24/2016

  Lite om hur det gick till när den Kleene skrev sin artikel finns här
  ”Är jag rasist?”
  http://detgodasamhallet.com/2016/03/24/ar-jag-rasist/

  Svara
 2. MiT

   /  03/24/2016

  Svara
 3. Rikard

   /  03/24/2016

  Hej.

  Man blir faktiskt (eller jag blir i alla fall) svårt frestad att testa lite. Kanske insistera att gå gratis till tandläkaren:

  ”Va? Grått hår, ofrivillig tonsur och fryntlig rondör ålderstecken? Nehejdu min lilla brunhöger till tandsköterska, jag är blott en yngling på späda sjutton år. Såvida ni inte serverar ett ålderstest, och då får ni se till att ha lagen på er sida, så det så!”

  Fast det mest troliga blir väl sex timmar i arresten och eventuellt ‘krama-sig-själv-tröja’ alternativt spännbädd och tiopental (Pentocur i FASS).

  Eller på tåget:

  ”Vadå biljett? Eru rasist eller, din förbaskade uniformsbärande förtryckare!”

  Eller hänger det på hudfärgen om sådana ursäkter fungerar? Det kan det väl inte göra, för det vore verkligen rasism, och dessutom diskriminering av förbjudet slag.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Senior

    /  03/24/2016

   Fast som papperslös behöver du inte vara minderårig hos tandläkaren.
   Det torde räcka med att lämna plånboken hemma så räcker det med en 50-lapp per besök hos tandläkaren. Har läst någonstans att de inte får efterfråga information om en papperslös besökare.

   Svara
 4. Med tanke på att ett ensamkommande barn kostar 1 miljon/ år och en vuxen kostar 200 000 blir det dessutom rätt mycket pengar. Dom bör gå att stämma för bedrägeri och krävas på dom pengar dom kostat samhället.

  Svara
 5. MiT

   /  03/24/2016

  Svara
 6. MiT

   /  03/24/2016

  Svara
 7. MiT

   /  03/24/2016

  ”Tidningen Journalisten borde byta namn”
  http://nyheteridag.se/tidningen-journalisten-borde-byta-namn/

  Svara
  • Olof

    /  03/25/2016

   Nyheter Idag blir allt bättre, och jag får nog säga att det börjar bli den publikation jag har mest förtroende för idag. Själva artiklarna brukar inte vara speciellt vinklade, de låter alla komma till tals och de visar mod att utmana konsensus och ställa spetsiga frågor som går utanför de normala ramarna.

   Visst skriver de mycket om invandringsproblematiken, vilket naturligtvis tolkas som ‘rasism’ bland välprogrammerade journalister i mainstreammedia, men jag upplever det snarare som att de hittat en nisch där den totala avsaknaden av seriös journalistik lämnat ett helt öppet fält för någon med små medel att göra skillnad och erbjuda något svenska mediekonsumenter är rätt svältfödda på; ett någorlunda balanserat alternativ mellan dn-style agendajournalistik och avpixlat.

   Svara
 8. jaha

   /  03/24/2016

  Det var på tiden.

  Vi har hela statsideologier som baseras på ”känsla” det borde väl slaskfittorna på SVT veta.

  Svara
 9. MiT

   /  03/24/2016

  Svara
 10. MiT

   /  03/24/2016

  Svara
 11. Svenne

   /  03/24/2016

  Tino Sanandaji kommenterar knivvåldet:

  Svara
 12. Svenne

   /  03/24/2016

  OT: Telegraph: En terrorriskkarta, enligt Foreign Office:
  http://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/Mapped-Terror-threat-around-the-world/

  Svara
 13. Kvalificerat skitsnack att det är första gången det händer.
  Jag jobbar på ett HVB hem och har sett det själv.
  Jag blrjade i Januari och på den tiden har 3 st föyttats till vuxenmottagningar. Ingen tvekan i de fallen heller.

  Av de 32 vi har kvar nu är 3 solklara fall. Uppåt 30 gissar jag. Av övriga är det ca 6-7 som.är tveksamma. Kan vara 17 lika väl som 19.
  Vi har inget annat val än att behandla alla lika så länge migrationsverket inte ändrar bedömningen.

  Av de vi har är ett antal oerhört ambitiösa och några kommer aldrig bli en tillgång för Sverige. De har varit här 3-9 månader så en del går inte att bedömma alls än.

  Svara
 1. Kärt barn har många namn | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: