Kärt barn har många namn

I går på Aktuellt hade de ett inslag om de ensamkommande barnen och deras gode män. De pratade om att det var ett frivilligt åtagande och att det behövs massor.

Det där med frivillighet är väl en tolkningsfråga antar jag men inget skapar frivillighet mer än en rejäl summa pengar för frivilligheten! I de gode männen fall är det 3000 kronor per barn och månad. Det rapporterades att det fanns sådana som var god man för upp till 40 barn! 120 000 kronor per månad in på kontot… Frivilligt var det ja…

Förra året kom det cirka 35 000 ensamkommande till Sverige, om var och en av dem ska ha en god man så är kostnaden bara för detta 36 000 kronor per år och barn. För de 35 000 stycken är det 1 260 000000 kronor i kostnad bara för gode män under 2016. Alltså 1 miljard 260 miljoner kronor i år.

Eftersom det är stora kostnader inblandat i det här så antar jag att det finns regler för hur gode män till exempel ska agera när/om man misstänker att det inte är något barn utan en vuxen som påstått att den är ett barn? Jag antar att en god man har anmälningsplikt om han/hon misstänker att något av barnen i själva verket är vuxet? Det måste väl ändå följa med ett samhällsansvar också? Annars är det ju rent bedrägeri man begår om man medvetet lurar kommunen på skattepengar? Finns inte anmälningsplikt så borde det införas omedelbart och med en kort amnestitid för alla gode män att riskfritt göra anmälningar på sådana som de misstänker är överåriga tillbaka i tiden och som man har nu. Om man efter amnestitiden har sådana som uppenbart är vuxna och inte anmält eller att man upptäckt att den gode mannen haft uppenbart vuxna tidigare men inte anmält under amnestitiden så ska den gode mannen dras inför rätta för bedrägeri. Det där jävla skojeriet som finns i spåren av ensamkommandebluffen måste upphöra omedelbart och skyldiga måste stå till svars!

Och de ensamkommande har har många namn, de kallas ”ensamkommande barn”, ”flyktingbarn”, ”barn på flykt”, ”barn utan vårdnadshavare”, ”ungdomar” har blivit lite mer populärt ju mer folk har upptäckt att det handlar om vuxna, ”tonåringar” och så vidare.

Min favorit är DN:s benämning som plötsligt kom när de blev ertappade med att mörka händelsen på festivalen i Stockholm, då kallade DN dem ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar”. Så benämnde alltså DN samma grupp människor som de tidigare konstant kallat ”barn” i någon form och bildsatt artiklarna med nallar,småbarn och sånt. De som kallades, och fortfarande kallas, ensamkommande barn är alltså helt plötsligt ”unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar”, det vill säga vuxna. DN, och resten av media, är alltså fullt medvetna om bedrägeriet som pågår men väljer aktivt, och har valt, att inte bedriva någon som helst granskning. Ingen granskning överhuvudtaget alltså trots att de vet om mångmiljardbedrägeriet mycket väl.

Nu har det kommit ännu en benämning

minderårig man

Nu är det ”minderårig man” som gäller i Expressen (som tagit polisens ord rakt upp och ner). Nu VET man ju inte att det handlar om just en som tidigare kallades ”ensamkommande barn” men avsaknaden av info i artikeln tyder på det.

äldre ensamkommande flyktingbarn

Sådär såg det ut i februari, då kallades de ”äldre ensamkommande flyktingbarn” när de hade våldtagit en annan som är ett RIKTIGT barn.

Hela tiden slår media knut på sig själva i sin iver att INTE vilja granska, då blir det på gränsen till komiska benämningar istället för att bara säga till sig själva ”Nä, nu vill vi inte vara en del av den här cirkusen längre”. Så länge man inte gör det kommer de krystade benämningarna på de vuxna ”barnen” att fortsätta. Så länge media inte ens vågar erkänna detta för sig själva utan fortsätter med sina märkliga benämningar så är de i allra högsta grad medskyldiga till bedrägeriet och till en del eventuella brott (som det ovan…) som sker på HVB-hemmen. För utan traditionell medias granskning finns inget slut på det. Och så länge man vägrar att granska trots massiva bevis så är man medskyldig. Det ovan om den våldtagne pojken hade INTE inträffat om media i god tid gjort sitt förbannade jobb och granskat haveriet för då hade det varit bättre ordning på hela den verksamheten. Den hade nog inte varit perfekt men funkat mycket bättre! Det är min syn på det.

Man skulle till och med kunna säga att svensk media är medskyldiga till mordet på den unga kvinnan i Mölndal. Moraliskt är de i högsta grad medskyldiga! Men istället för att åtminstone DÅ börja ifrågasätta och granska så krävdes utländsk media för att svensk media ens skulle våga skriva att förövaren inte var 15 år utan vuxen. Men istället för omfattande granskningar av hela haveriet så blev det tyst igen…

Alla högtravande journalister på DN, Aftonbladet, Expressen, SVT, TV4, SR och så vidare som älskar att skylla allt på den vita mannen och som ständigt klagar över innehållet i sina mailkorgar, alltid bara mail från vita män förstås, är moraliskt medskyldiga.

ensamkommande sparkas ut i sollefteå2

Det ovan kunde man läsa i Allehanda häromdagen, Sollefteå hade avvisat 3 stycken från ett boende för barn då de ansågs vara i 30-årsåldern. Då hojtar ett juridiskt ombud om rättssäkerhet. Inte rättssäkerhet för de riktiga barnen eller sådana som drabbas om de tre eventuellt skulle begå något brott och då blir dömda som just barn. Nä, hon var bekymrad över att 30-åringarna inte skulle få vara barn längre… Där befinner vi oss i Sverige ENBART för att media av någon anledning inte vill granska ett gigantiskt haveri som kostar massor av miljarder och mänskligt lidande trots massiv bevisning.

Media har en SKYLDIGHET att granska sån här stor samhällsförändrande verksamhet när den sker. Det är medias plikt! Det ingår i uppdraget de har! Vägrar de så har de också frånsagt sig de eventuella fördelar de har och ska INTE åtnjuta något som helst extra jämfört med vilken Svensson som helst. Då vill de inte ställa upp på spelreglerna som gäller och ska då INTE heller omfattas av samhällets beskydd som vid till exempel den ddos-attack som skedde förra helgen. Då kan man inte se det som en attack på demokratin eftersom media tydligen inte ställer upp på de villkoren utan som en attack på vilket företag som helst. Man kan inte både ha kakan och äta den. Med rättigheter följer också skyldigheter. Vägrar man skyldigheterna så ska rättigheterna också försvinna!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

47 kommentarer

 1. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
 2. Mats

   /  03/25/2016

  En annan fråga är vad som kommer hända om fyrtio år när dessa barn inser att de måste jobba til sjuttiofemårs ålder.
  Kommer man ändra ålder på alla som vill gå i pension utan kontroll eller ännu värre skriver man om åldern redan idag så snart uppehållstillstånd är beviljat utan frågor.

  Lögn under asylutredning anser jag borde leda till avslag i nära nog alla fall.

  En annan fråga är varför ingen vill ta tag i problemet. Media mörkar migrationsverket verkar inte bry sig politiker stoppar huvudet i sanden medans vansinnet fortsätter.

  Värst av allt är att vi visar för nyanlända att svenska lagar och regler kan man strunta i utan någon som helst risk för bestraffning. Detta kommer sprida sig bland vanliga svenskar som också kommer försöka roffa åt sig allt man kan. Ett samhälle i förfall med andra ord.

  Mats

  Svara
  • Du kan ändra födelsetiden om du visar originalhandling från hemlandet. Bedömning sker sedan. Hur noga, vet ej. (Skatteverket)

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/25/2016

   att de måste jobba til sjuttiofemårs ålder

   Det finns fler som lär behöva jobba tills de fyller 75 i framtiden…

   Svara
 3. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
 4. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
 5. Varangian

   /  03/25/2016

  Hear, hear!

  Svara
 6. Svenne

   /  03/25/2016

  Roger Scruton, konservativ brittisk filosof/författare, kritiserar nutidens kortsiktighet:

  Svara
 7. Med vegreppet ”äldre ensamkommande” avses 16-18 år. Är de yngre skall de placeras i familjehem. Det är med andra ord inget hittepåbegrepp av journalister.

  I övrigt håller jag med. 🙂

  Svara
  • MiT

    /  03/25/2016

   ALLA begrepp är till för att göra det svårare för andra att förstå vad det handlar om eftersom man då får fler möjligheter att dölja, att dribbla, att hitta på och att ljuga. Och att blanda friskt. Om man har flera olika kategorier så ska de heta vad som avses tycker jag, alltså 16-18 heter just 16-18-åringar osv. Migrationsverket är mästare på att kalla saker olika utan att det tydligt framgår vad som avses. 😛

   Svara
   • Helt klart kunde det vara tydligare. Oavsett så är det den ursprungliga innebörden. Att det sen gömmer sig en massa vuxna i begreppet är vi oerhört överrens om.

    Svara
 8. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  03/26/2016

   Jaha, där står den gamla FP kärringen, som redan 2002 gick ut på nationaldagen och höll ett tal om att avskaffa Sverige och vars parti dessutom hela vägen gav sitt stöd till Saudi finansierade moskéer i Sverige. Och nu ska hon ta kampen. Dessa människor är TOKIGA.

   Här är en gammal debatt jag hade 2010 med några folkpartister angående deras helhjärtade stöd till pengar från Saudi för en ny jättemoské i Göteborg. Den blev självklart byggd och bidrar nu till det massiva flödet av jihadister från den staden:

   http://pophoger.blogspot.ch/2010/04/ja-till-mosken-i-goteborg.html

   Svara
   • Rikard

     /  03/26/2016

    Hej.

    Sätt henne på ett tak så ser du vart det blåser…. vindmöllor är ju högsta mode.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  03/26/2016

     @ Rikard,

     Det är inte möjligt för mig att inom lagens råmärken och med respekt för god ton uttrycka var jag anser att den tanten, och alla andra gamla FP politiker, bör sättas. Mina tankar på området är direkt medeltida…..

     Svara
  • Pelle2

    /  03/26/2016

   Det låter bekvämt att det är skolan som skall ta allt ansvar för elevens lärande medan eleven inte behöver ta något ansvar alls. Flumskolan lever….

   Svara
 9. MiT

   /  03/25/2016

  Någon som vet vad ”mikronormativa normer” är för något?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/25/2016

   Mikronormativa heterosexuella medelålders män! Smaka på den ni!

   Svara
  • Bo

    /  03/25/2016

   Vad är detta för djävla dravel? Vad har hänt med Skolverket / Skolinspektionen och andra skolmyndigheten. Har de tagits över av söndercurlande idioter? Självklart är det alltid elevens (och föräldrarnas) ansvar hur tiden i skolsystemet nyttjas. Lika självklart är att maximal hjälp och maximalt effektiva pedagogiska metoder ska användas för att underlätta och inspirera lärandet. Men, återigen, huvudansvaret måste ligga på individen, oavsett ålder. Och nej, jag är inte korkad, det skiljer mellan individer och åldrar hur det ansvaret ska och kan utövas. Men huvudansvaret ligger hos eleven och föräldrarna.

   Svara
   • Senior

     /  03/26/2016

    Skolverket såväl som allt annat har tagits över av eller håller på att tas över av nästa generation ”pisa” elever….. En helt vanlig generationsväxling.

    Vad tror du händer med morgondagens skolelever när dagens elever i en sjunkande kunskapsspiral blir deras lärare?

    Detta är en väldigt allvarlig nedåtgående spiral som kommer att bli förödande för landet.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  03/25/2016

   Han återkom aldrig och svarade =(
   Jag vill också veta vad mikronormativa normer är.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/26/2016

    Det är väl något nytt hittepå-begrepp från postmodernisterna..

    Svara
   • Rikard

     /  03/26/2016

    Hej.

    Själv har jag alltid fått höra att storleken inte har någon betydelse. Angående mikronormativa normer, då.

    Visst blir man väl sugen på att jobba i skolan? Allt detta testuggande snömos till politiskt korrekt värdegrundsliturgi ligger som en kvarnsten på ryggen, och har som enda syfta att det skall se ut som om man gör massor med saker utan att något egentligen görs: varje gärning gjord genererar ju en jobbig respons; jargongen gömmer gemenligen hjälplösheten hos skolans personal – Job eller Judas, välj själv.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • Casey Jones

     /  03/26/2016

    Det är så nytt så han vet inte själv än 🙂

    Svara
 10. Utlandssvensk

   /  03/25/2016

  DN gjorde en ”granskning” 2012 av hur det hade gått för de skäggbarn som kom 2006. Ingen munter läsning:

  ”Under 2006 fick 316 ensamkommande barn uppehållstillstånd i Sverige. För att ta reda på hur det har gått för barnen när de har varit i Sverige ett tag valde DN att titta närmare på varje enskilt fall från detta år”

  ”112 personer deklarerade någon inkomst år 2010, de flesta mycket blygsamma summor. 72 personer hade en årsinkomst under 100 000 kronor. Endast 12 personer tjänade mer än 200 000 kronor.”

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-gick-det-for-flyktingbarnen/

  Svara
  • Det var sorglig läsning och resultat.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  03/25/2016

    @ elina,

    ”Det var sorglig läsning och resultat.”

    Ja, och nu kommer det hundra gånger fler!

    Fast jag är ganska frustrerad över att många verkar tro att det här är något nytt. Det har varit exakt samma trams i 10 år och volymerna har hela tiden växt. Men ingen reagerar innan det når en rent grotesk omfattning. Jag har varit i så många debatter om detta med olika allianspolitiker över åren och det har bara varit en ren tvärvägran att lyssna. Men nu tvärvänder de och folk bara accepterar det!!!! Det är direkt sinnessjukt.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  03/25/2016

     Jag trodde alliansen var ärliga med att de ville tillbaka till industrialiseringens tidiga dagar?

     Svara
  • lavazza1891

    /  03/26/2016

   Strukturell rasism kallas det.

   Svara
 11. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/26/2016

   Att dom inte sparkar ut idioten ur landet..

   Svara
 12. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
  • Bo

    /  03/25/2016

   Intressant språkbruk från den kvinnliga ”nysvenskan”. Ser fram emot fortsatt kultiverade inlägg på twitter från fru/fröken Ramsan.

   Svara
   • Bo

     /  03/25/2016

    Rawaan ska det vara. Ber ödmjukast om ursäkt.

    Svara
  • Johan A

    /  03/26/2016

   Om någon hade hjälpt henne hade hon antagligen beklagat sig över att hon blivit förminskad pga sin hudfärg eller för att hon var kvinna, eftersom hjälpen då skulle ha implicerat att mörkyade och kvinnor inte klarar lika mycket som ”de normativa” vita männen.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/26/2016

   Det är väl ingen som brukar hjälpa någon annan med matkassarna oavsett hudfärg så varför skall just hon ha hjälp ? Dessutom brukar man väl be om hjälp om man behöver det och inte sitta och gnälla efteråt.
   Med tanke på hennes rasistiska syn på vita kommer jag aldrig hjälpa henne med något..

   Svara
 13. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
 14. MiT

   /  03/25/2016

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/25/2016

   Min mycket gode Somaliske arbetskamrat berättade idag en liten händelse som gjorde undertecknat mycket ”Förbluffat”

   Mitt under fredagsbönen idag reste sig en gestalt och käftade mot imamen och anklagade denne för att vara hantlangare åt USA.
   Detta var första gången min somaliske kompis, fick känna av den kompromisslösa wahabbism i församlingen, men i kraft av moderata muslimer och med en kraftansamling av övriga församlingen, blev antagonisten helt enkelt utlyft och utslängt utanför porten.
   Ingenting som någonsin kommer att skapa rubriker i Metro,eller ens i skitblaskan som ges ut gratis av kommunen.

   Svara
 15. Svenne

   /  03/26/2016

  Allt fler reagerar på ”minderårig man”:

  Svara
  • Jan

    /  03/26/2016

   En minderårig man måste väl vara ett ensamkommande flyktingbarn som hamnat i ett sammanhang där det inte längre är fruktbart för medierna att vidarebefordra en uppenbar lögn till läsarna? I det här fallet står dessutom två politiskt korrekta intressen emot varandra. En så kallad pk-krock. Ett ”barn” kan inte dömas för våldtäkt; sålunda måste man krypa till korset och vara sanningsenlig med mannens egentliga ålder. Även om det svider för den politiskt korrekta pressen.

   Svara
  • Jan

    /  03/26/2016

   Jag tror att det är någon på Flashback som sätter samman en ordlista för politiskt korrekta modeord i press- och politikerbranschen. ”Minderårig man” torde vara en nyhet även där. Andra politiska modeord man hör ofta nu är ”utmaning”, allt tycks vara en utmaning i den politiska världen. Särskilt olösliga problem som hänger samman med massinvandringen. Ytterligare andra är ”snabbspår” – en politisk lögn om något som knappast existerar. Även så ”validering”. För att inte glömma praktflosklen ”vi står upp för det öppna och demokratiska samhället”.

   Svara
   • Inge Post

     /  03/28/2016

    Vi kanske borde ta efter?
    Miss-invandringen är ett exempel.(betydelse; en rejäl miss i invandringsfrågan)
    En felläsning av mig till att börja med.Men det duger som Orwell sa.

    Svara
 16. Pelle2

   /  03/26/2016

  OT:
  Ännu en bra krönika av Sakine Madon om IS-anhängare i Sverige och att vi inte skall ge en krona till föreningar som bjuder in islamitiska extremister.
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/lat-inte-en-krona-ga-till-is-aktivism/
  Ledarsidorna skriver om Mona Sahlins gärning som samordnare mot extremism
  http://ledarsidorna.se/2016/03/borja-om-fran-borjan/

  Svara
 1. Samlar Sverige ihop till den perfekta smällen? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: