Skillnader

Håhåjaja, relativiseringen rullar vidare i Sverige. Här ska terrorister ursäktas med att det finns andra som minsann också mördat folk. Religiösa terrorister ska ursäktas med att de inte alls har med religionen att göra.

Ann Heberlein skrev en krönika om elefanten i rummet, islam, i Göteborgs Posten och genast ska man rycka ut och relativisera med hänvisning till vad andra har gjort, det vill säga att man ska inte ta det så allvarligt det som hände i till exempel i Paris ett par gånger, Köpenhamn och nu senast Bryssel. Man ska förstå att de inget är att bry sig om. För islam får man inte koppla ihop med något dåligt i Sverige. Till exempel Mona Sahlin klarar inte av att se religiös terrorism med båda ögonen utan bara MÅSTE se högerextremism med ena ögat samtidigt och prata om det i samma meningar.

Lars Ströman på Nerikes Allehanda verkar vara likadan, ”Folkmord som Ann Heberlein verkar bortse ifrån”. Där listar han upp massor av groteska mord och folkmord som begåtts av andra. Men hela hans ledare blir bara extremt obehaglig då han konstant bortser från att det han nämner INTE gjorts i guds namn och med stöd i bibeln. Inte vad jag vet i alla fall.

Exakt så här skriver hon:

”Om vi ska kunna bekämpa jihadismen, det islamistiskt motiverade våldet, måste vi förstå dess världsbild. En bra början är att erkänna att religion spelar roll och att vissa religioner kan ha större våldspotential än andra”.

Ann Heberlein är ingen idiot. Hon är inget nättroll. Hon är faktiskt lektor i etik vid Lunds universitet. Hon borde åtminstone ha en grundläggande koll på historien. Och om hon inte har det så borde hon i varje fall ha koll på nyhetsrapporteringen de senaste dagarna.

Så skriver han om Heberlein, först citerar han henne och sen säger han att hon inte ens har grundläggande koll på historien. Det hon avhandlar i sin artikel är alltså religiös terrorism, främst den nu aktuella som hämtar sin drivkraft från islam.

Sen fortsätter han så här

lars ströman nerikes allehanda

Heberlein pratar om islamistisk terror som är mycket aktuell idag och Ströman pratar om Karadzic som tydligen var kristen… Gjorde Karadzic detta i guds namn? Motiverade han det med bibeln? Hetsade han folk med att skrika ”Gud är störst!”? Begick han folkmord med stöd av bibeln och gud? Hur var det i Rwanda, begicks det bestialiska folkmordet med stöd av bibeln och i guds namn? Jag vet inte men tvivlar på att det var på det viset. Varför är det så förtvivlat svårt att prata om den islamistiska terrorismen som sker nu utan att blanda in annat?

lars ströman nerikes allehanda1

Undrar vilken inspirationskälla Ströman själv har då han var styrelseledamot i centralkommittén i SKP bara några år senare…? Men gjordes det i guds namn? Med stöd i bibeln? Eller handlade om annat…? IRA kanske då, begick de sina dåd i guds namn? Skrek de ”Gud är störst!” vid sina dåd? Lurade man andra med bibelns hjälp att offra sig själva?

lars ströman nerikes allehanda2

Så blandar han in Hitler och Stalin också, som om deras groteska historia har med religiöst krig att göra… Vad gäller Leopold vet jag inte, han kanske röjde in i Kongo och skrek ”Gud är störst!” med stöd i bibeln och i guds namn?

Den här ledaren av Ströman är för mig extremt obehaglig, den gör precis allt för att förminska vår tids största hot, terrorismen i islams namn. Ser han verkligen inte skillnaden mellan att vara religiös och mörda i religionens namn? Varför kan man bara spekulera i men extremt obehagligt är det i alla fall. Om jag får gissa så är det i en sorts missriktad omtanke om muslimer, som om alla helt plötsligt ska börja tro att alla muslimer är terrorister om man inte försöker prata bort det som Ströman gör. Så är det givetvis inte. Men vad man däremot måste undersöka noga är hur stort stöd vissa saker har bland muslimer här i allmänhet. Det kan finnas ett stort tyst stöd, kanske inte för terrorismen i sig utan det som ligger bakom och skapar den. Hur stort är stödet för sharia bland Sveriges muslimer till exempel? Jag fattar inte hur man så kan bortse från religionens makt i detta. Precis ALLT visar ju dess betydelse?

Alla vet att det begåtts bestialiska brott i guds namn genom tiderna, det finns massor som visar det. Det finns knappt någon som förnekar det. Ströman däremot vill förneka att det begås bestialiska brott i islams namn NU genom att försöka blanda in annat som inte är aktuellt alls och kanske inte ens har med kristendom att göra överhuvudtaget. Det är som att säga att korstågen inte hade med kristendom att göra. Så resonerar Ströman. Extremt obehaglig typ!

Om man vill bortse från att IS har fullt stöd i koranen för sitt handlande så är man mer än lovligt dum i huvudet.

Men det absolut mest korkade, idiotiska, svagsinta, galna [insert vad du vill] sättet att relativisera är sådana där man hänvisar till att risken att dö i olyckor är större än att dö i ett terrorbrott. Den som gör sådant borde låsas in i madrasserad cell för att skyddas mot sig själv.

Även om risken att dödas av terror är mindre än att dö i en flygolycka och risken att dö i en flygolycka är mindre än att dö i bilen på väg till Arlanda så påverkar rädslan hela det politiska systemet.

Som till exempel Virtanen gör. Sen såg jag en annan också häromdagen, i en mindre tidning, som var ännu värre men den har jag tappat bort. Förstår man inte skillnaden mellan att omkomma i en OLYCKA och att mördas i ett terrordåd i religionens namn, kanske på väg till jobbet, så behöver man skydd mot sig själv.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. f.a.

   /  03/27/2016

  De som försvarar ISIS och annan muslimsk terror med att kristna faktiskt gjorde samma sak för hundratals år sedan föredrar alltså att religiös terror fortsätter in i våra dagar än att den upphör. Eller vad menar de?

  Svara
  • MiT

    /  03/27/2016

   Antagligen så vill de ha medeltid på 2000-talet? För det är ju vad det handlar om, att medeltid återigen ska råda…

   Svara
 2. MiT

   /  03/27/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/27/2016

   Inte nog med att de bygger nya lägenheter – de betalar dessutom hyran åt de nyinflyttade. Hade de gjort motsvarande för bostadslösa eller ungdomar utan jobb och bostad i kommunen? Aldrig! Det här är direkt stötande. Utlänningar får alltså gräddfil till hyresfria bostäder och socialbidrag i Sverige.

   Svara
  • Rikard

    /  03/27/2016

   Hej.

   Mr Herrtidning glömde ett par kategorier:
   Funktionshindrade.
   Hemlösa svenskar.

   Men vi skall ju inte ställa grupp mot grupp.

   Kamratlig hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 3. MiT

   /  03/27/2016

  ”Låt oss stå utanför islams inbördeskrig”
  http://erixon.com/blogg/2016/03/lat-oss-sta-utanfor-islams-inbordeskrig/

  Svara
 4. Nu är jag ju van vid att människor har en viss syn på Balkan-krigen, men det är inte omöjligt att ta till sig av information som faktiskt finns tillgänglig kring det faktum att även islamism hade en ganska avgörande roll till att kriget i Bosnien utbröt. Det är ganska lång läsning, men jag rekommenderar den:
  http://www.hirhome.com/yugo/ihralija1.htm

  https://theremustbejustice.wordpress.com/2012/12/01/labeling-the-serbs-as-nazis-the-role-of-ruder-finn-a-us-public-relation-firm/

  Och innan någon får för sig att anklaga mig för serbnationalism bara för att jag hävdar att en ganska stor del av det som sagt om Balkankrigen är lögner, kommer jag här i förebyggande syfte säga att jag på inget sätt stöder den _massaker_ som exempelvis utfördes i Srebrenica, men att påstå att det är ett folkmord är att tänja på begreppet mycket. Speciellt om man känner till att Fikret Abdic var på bosnienserbernas sida och att det alltså fanns muslimer som inte ville lämna Jugoslavien. Om syftet med massakern i Srebrenica var att serberna ville utplåna den muslimska befolkningen, hade de rimligtvis även mördat alla kvinnor och barn. Dessutom är en massaker inte något trevligt, om någon nu har fått för sig att det är det.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4682638

  Svara
 5. michael

   /  03/27/2016

  Det borde kanske bli praxis i domstolarna att när någon står anklagad för mord så ska försvarsadvokaten dra upp Breivik,IRA,RAF,korstågen,kung Leopold osv så den anklagade sätts in i ett sammanhang,vem vet straffet kanske då blir jobb och bostad.

  Svara
 6. Rikard

   /  03/27/2016

  Hej.

  Som rymdreptil känner jag mig nu djupt kränkt och förnärmad över att kommunisten Ströman inte nämner den stora dinosaurieutrotningen som frambesvärjdes av däggdjuren! Otaliga miljarder dog, och de överlevande fördrevs från jorden. I ljuset av det bleknar alla dessa interna stridigheter som kommunisten Ströman skriver om.

  Lek inte relativisering och semantik-lekar med någon som jobbar med barn eller tonåringar, särskilt inte sådana som är på autismspektrumet. Hujeda mig vad duktiga de barnen är på att trassla fram ens logik!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Första stycket är alltså ett äggstint försök till humor. Ds

  Svara
 7. Gustav Hjelm

   /  03/27/2016

  Hej!

  Det här får mig att tänka på ”Spik i foten” sketchen med Hasse och Tage.
  Alla tiders relativisering!

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: