Verklighetssatir

Det finns en journalist som är helt lysande på satir om svåra ämnen och det är Jens Ganman. Han har på facebook regelbundet postat olika ”En dag i …” och igår postade han ”En dag i en svensk journalists liv (vi kan kalla honom Stefan)”.

jens ganman en dag i en journalists liv

Jag tog bara med fram till 09:30, gå in och läs resten! Vilken journalist han menar? Tja pick one från vanlig media gissar jag går utmärkt…

För även om det är satir så tror jag han nog trampar på väldigt många ömma tår…

Vad jag däremot tar med i sin helhet är hans lilla epilog som han skrev sist för den är för viktig för att missas! Och om inte satiren trampade på tillräckligt många ömma tår så gör epilogen det…

jens ganman en dag i en journalists liv epilog

Visst är det intressant det han skriver? Om man läser Ganmans epilog om verklighet, journalister och vad de orsakar först och sen läser till exempel Eskilstuna Kurirens tillförordnade chefredaktör, Eva Burman, och hennes lilla alster på Avpixlattemat som Adelsohn Liljeroth luftade, ”Sammanväxta ögonbryn och paret Adelsohn Liljeroth”, så framstår Burman som ett klockrent exempel på sådana som Ganman skriver om i epilogen. Nu vet jag inte något om Eskilstuna men jag gissar att Burman inte bor i något av de värst utsatta områdena i alla fall? Journalisterna brukar inte bo i dem…

Burman hittar på en massa halmgubbar som hon sen bemöter.

Och i alla fall JAG kan tycka att det är väldigt relevant att skriva ut till exempel signalement om det sker en våg av speciell brottslighet som i Östersund nyligen och man VET att överrepresentationen av vissa grupper i den typen av brottslighet är väldigt stor. VARFÖR ska inte folk få reda på hur jävla illa det faktiskt är? Vilka är journalisterna att bestämma vilka som ska offras nästa gång? För det är offras vi pratar om när man inte vill ge ut relevant information. Överfallen ska finnas på journalisternas samveten också!

Vi står inför gigantiska samhällsproblem framöver, de vi redan haft och har är en mild bris i jämförelse, och många av dem är direkt kopplade till asylhaveriet som vi haft under flera år. Vad tror ni folk, vars döttrar är de som drabbas, funderar på hemma efter ännu ett överfall? Tror ni de sitter vid köksbordet och funderar på om det är Kasper, Jesper och Jonatan som varit ute och gruppvåldtagit bara för att media inte skrivit ut signalement? Eller kollar de in Avpixlat och därefter Soldiers of Odin på nätet istället…? Tror ni de bryr sig ett enda litet dugg om det finns nassar med i gänget? Vad tror ni är värt mest för dem, deras egna barn eller de uppblåsta journalisterna som vill offra dem?

Vad som kan vara värt att komma ihåg är att överfallen av sexuell karaktär kommer att explodera i antal i sommar (jo, det kommer de att göra…). När polisen gett upp och knappt tar upp anmälan längre och just DIN dotter, kanske 10-12 år gammal, drabbats och man inte kan offra en enda minut på henne så kan DU trösta dig med att Mona Sahlin är värd så mycket resurser som bara finns. Nu senast var det någon vid hennes bostad och genast kallade man in

ett 30-tal man, civila och uniformerade, i spaningen efter mannen. Även hundpatruller och polishelikoptrar deltog.

Också värt att tänka på när DIN dotter blir överfallen och inga resurser finns. Mona Sahlin är värd så oändligt mycket mer som människa än vad din 10-12-åring är. Jo, det är EXAKT så man ser på det. Inte kallade man in ett 30-tal poliser, hundpatruller och helikoptrar (obs, plural…) för några veckor sedan i Östersund när det var massor av överfall? Finns det ens 30 poliser i hela Jämtland?

Vi har skapat så stora problem för oss själva att jag inte tror att politikerna ens fattat det än. De flesta journalisterna har inte heller fattat det än, att de genom sitt sätt att agera i de här frågorna (se till exempel det klockrena exemplet Burman…) varit med om att skapa så stora problem att det kanske inte ens går att lösa dem. Eller jo, de går att lösa men då krävs en brutal polisstat. Som i sig är ett minst lika stort problem som de andra. Fattar inte journalisterna att Sverige har förvandlats till en överhettad tryckkokare med deras hjälp?

svenska journalister best in da world

(Bilden ovan kommer från Ganmans facebook-inlägg). Den närmaste tiden bara MÅSTE vi se fler som Ganman och helst inga som Burman för ju fler Burmans vi har desto större blir samhällsproblemen när de slår till med sin fulla omfattning. Alla Burmans kan dra åt helvete helt enkelt. Ju fler som gör som Ganman NU desto större chans har vi att åtminstone minska omfattningen av problemen. Utan Ganmans går det inte. Vi måste ha journalister som granskar hela skiten som är asylområdet från minsta lilla detalj, de måste lyfta problemen som Ganman beskriver i sin epilog och koppla det till samhället i stort. De måste göra det NU! Det går inte att bara vi små bloggar gör det, det räcker inte. Problemen som finns måste slås upp ordentligt och belysas för bara en sådan sak som att de muslimska män som trakasserar kvinnorna på asylboenden får göra det ifred är skamligt! Skamligt för Sverige och skamligt för hela journalistkåren att de inte vill granska! Och eftersom vi är i Sverige så blir de inte ens tillsagda när utvisning vore det enda rätta. Dessa ska sen ut i samhället, någon som tror att de kommer att bete sig annorlunda då? Och detta är bara ETT av problemen…

Jag hoppas verkligen att Ganman startar en trend med sitt inlägg för blir det bara tillräckligt många Ganmans så blir Burmans precis så irrelevanta och oviktiga som de förtjänar. Men det är bråttom!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. Gigas

   /  03/28/2016

  Burman skriver:
  ”Nyhetsjournalister ska skilja på fakta och åsikter i sin rapportering. Det ena är vetenskap, det andra är politik. Nyhetsjournalister ska syssla med fakta. Och sanningen kan aldrig vara en åsikt.”

  Är inte en del av problemet just att man inte gör det inom ”seriös media”?

  Lite kul är det också när hon skriver: ”Vissa tror på horoskop, är det relevant i nyhetsrapporteringen?”
  Jag var tvungen att kolla och visst har Eskilstuna Kuriren det obligatoriska horoskopet som man brukar kunna läsa i ”seriös media”.
  Jag är medveten om att det inte ligger under nyhetsrapporteringen men varför har man med det, populism?

  Är definitionen så här kanske?
  Horoskop= ”seriös media”
  Inget horoskop = ”hatsajt”

  Förövrigt finns det finns väl inget annat än ”seriös media” och ”hatsajter” att välja på, eller?

  Svara
 2. MiT

   /  03/28/2016

  Svara
 3. Rikard

   /  03/28/2016

  Hej.

  Åsikter och känslor enligt korrekt dramaturgi och narrativ genererar klick (problemet är äldre än internet men förstärks och multipliceras av detta), är billigt att producera jämfört med riktiga reportage (den som inte suttit och grävt i arkiv och gått igenom diverse handlingar tror en inte när man berättar hur mödosamt det är), samt innebär att journalist och redaktör har full kontroll över materialet. Genom att allt är enligt politiskt korrekt agenda uppstår aldrig konflikten att en nyhet känns tvivelaktig; redan i insamlandet av material sker sållning då filtret sitter i sinnet på journalisten; dubbeltänk, grupptänk, okunnighet, varken integritet eller moralisk ryggrad samt total osjälvständighet som egoistisk gruppmedlem garanterar propagandaproduktion.

  I och med korspollineringen mellan redaktioner, fackförbund, näringslivsorganisationer, fackpress och statsmedia etablerades under sjuttiotalet grogrunden för en svårt inavlad mediaklass av journalister och redaktörer; egentligen borde dessa kallas åsiktskolportörer eller narrativnasare, eller ‘narrartiv’ snarare. Där äldre generationers redaktörer var självständiga människor med ett ideal om att rapportera vad som hänt, om inte först så mest intressant, och gärna med någon på plats, så att läsaren själv kunde föreställa sig korrespondenten stående i en telefon kiosk i någon avlägsen stad, är dagens redaktörer, där Aftonbladets Jan Helin förkroppsligar det moraliska Ginnungagap av intetsägande floskulösa svador och hitlerismer som idag är svenska journalistik, blott propagandamakare och rabblare av besvärjelser, något som Ganman mycket snyggt belyser i sitt redaktionsmöte.

  Så en lösning då? Det finns inte en patentlösning som ger oss konsumenter redaktioner och journalister som är villiga att förkroppsliga ideal om opartisk och saklig rapportering skild från ledar- och kultursidors opinionsbildande, eller sport och nöjesmaterialet. Bloggarna och de små nyhetsförmedlarna, som gräver i sakförhållanden utifrån en öppet redovisad agenda (som exempelvis Uvell) eller som driver klippagenturer (som bubb.la) är det som blir framtidens nyhetsförmedling. Därvid åligger oss enskilda ett stort ansvar; inte bara att läsa med bägge ögonen öppna och hjärnan vaken, utan också att aktivt uppsöka (hemsöka?) forum, bloggar och nyhetsportaler vars agenda eller intressesfär inte är inom vår vanliga dito. Vidare ligger det på oss som goda demokrater att själva undersöka och granska, särskilt när det gäller situationer vi har en egen insyn i. Bloggare blir vår möjlighet att få fram våra erfarenheter och berättelser som en utmaning mot det monstruöst övermäktiga media-narrartivet; en bloggare skulle kunna hävda en journalists källskydd gentemot uppgiftslämnare, och via rättslig prövning (vinna eller förlora spelar ingen roll; att kampen förs är seger i sig!) bryta den kontroll över informationen som journalisternas skrå etablerat. Det är ju närmast en egen kast, med ingifte och buksvågrar/svägerskor som regel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 4. MiT

   /  03/28/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/28/2016

   Islamistindoktrineringen börjar tidigt hos jihadvänstern ser jag. En kommande IS-krigare?

   Svara
   • Kurban Said

     /  03/29/2016

    Och Hamas anser att alla barn är blivande martyrer.

    Svara
  • Pelle2

    /  03/28/2016

   Ingen är väl förvånad att dåren Palm gillar detta…

   Svara
 5. MiT

   /  03/28/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/28/2016

   Limhamns kyrka har ersatt Jesus med feminism ser jag. Så modernt…

   Svara
  • Kristna bombas ihjäl i Palestina under påskfirandet och Limhamnskyrka vill prata om… islamofobi?

   Tyhmät.

   Svara
 6. MiT

   /  03/28/2016

  Om ni missat Ganmans ”En dag i en ensamkommande mans liv”

  Svara
 7. MiT

   /  03/28/2016

  Apropå inlägget och Ganmans satir över en journalists dag, gå in på hans inlägg och läs alla kommentarer, en hel del intressant finns där också. Ganman och Annelie Lanner har gjort en radiodokumentär om Grytan och det som hände där och Lanner fick skit för att hon när de som vägrade kliva av bussen sagt ”we are arabs, we cant live here” (ungefär) sa ”but i live here?”. Det upptäckte jag i kommentarsfältet bl a. Men även en del annat!
  En intressant radiodokumentär har de gjort i alla fall och man får även en inblick i hur journalister (inte bara de två utan även andra) funderade över hur det skulle ”gynna krafter”.

  ”De nakna syrierna i snön”
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/655870?programid=3103

  Svara
 8. MiT

   /  03/28/2016

  Svara
  • Pether

    /  03/28/2016

   Men välkommen till sverige, här får du gå i skola tillsammans med en massa oskulder, och på sättet de klär sig så vet du att de är villiga att förlora den.

   Svara
 9. michael

   /  03/28/2016

  Endast journalister är så upplysta att dom klarar av att läsa Avpixlat,medans medborgarna dvs pöbeln inte klarar av det.
  Enligt dom upplysta journalisterna kan endast dom genomskåda Avpixlats agenda,det märkliga är att den oupplysta pöbeln inte haft några svårigheter att genomskåda gammelmedias agenda.

  Svara
  • Pelle2

    /  03/28/2016

   Jättebra inlägg skrivet av Jasenko Selimovic som förklarar hur flyktingdebatten tystades av t.ex Aftonbladets ledare och kulturskribenter.
   Bäst är kanske följande del där han skriver om vad som hände när Socialdemokraterna och MP bytte fot i flyktingpolitken:
   ”Att politiken svängde är en sak. Men att andra svängde är också intressant. Aftonbladet slutade pusha för kampanjen ”Vi gillar olika”. Henrik Arnstad, Gellert Tamas, Jonas Hassen Khemiri, America Vera-Zavala och andra debattörer skrev inte så många fler artiklar. Alla dessa människor som i går såg fascismen närma sig blev nu tysta. Nu när Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort mer än SD vågat hoppas – då sade de inget. Tycker de inte att läget är alarmerande längre? Var är alla kändisar? Protestartiklar? Var är insamlingsgalorna nu? Pengarna behövs ännu mer nu när man i praktiken har stängt gränser. Om flyktingarna var värda att försvaras i går, hur kan de sluta vara det i dag?”

   Väldigt relevanta frågor om godhetsapostlarnas kappvändning…

   Svara
  • Jan

    /  03/28/2016

   Nå, en intellektuellt ohederlig artikel av partigängaren Selimovic. En lättviktare i mina ögon. När det gäller massinvandringen så är alla lika goda kålsupare. SD är enda undantaget. Selimovic gör det lätt för sig genom att lägga all skuld på Socialdemokraterna och friskriva Folkpartiet. Som partigängare och politiska karriärister plägar göra. Selimovic är en skojare.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/28/2016

    Absolut har även alliansen stöttat massinvandringen och förtjänar kritik för det på samma sätt som S och MP gör det. C,V och MP är möjligen konsekventa men förtjänar ännu mera kritik eftersom dom vill fortsätta med samma politik.
    Det är ju också ironiskt att just DN tar in denna artikel med tanke på att dom har varit ledande tillsammans med Expressen och Aftonbladet i att brunmåla allt och alla som har kritiserat invandringspolitiken.

    Fast visst är det lustigt att kändisarna och politikerna som högljutt pratade om solidaritet med flyktingarna och att Sverige har råd har tystnat när deras företrädare har antagit en mera långtgående restriktion av asylpolitiken än SD ?

    Svara
    • Jan

      /  03/28/2016

     Visst har han en del poäng. Fast det går ju knappast att undvika. Hyckleriet i den här frågan är ju närmast totalt.

     Svara
  • Gigas

    /  03/28/2016

   Som vanligt bra skrivet, oavsett ämne så har han ett annat djup och klarsyn än andra debattörer. Varför gör inte Liberalerna honom till partiledare?

   Svara
 10. Svenne

   /  03/28/2016

  Verklighetssatir…

  Svara
 11. Icke-svensk

   /  03/28/2016

  I happen to know some students of Journalism and my experience is that they can be rather arrogant, or seem to be. I often think it’s the type of arrogance shown by narcisstic people when they’re are exposed or at the brink of exposure.

  Svara
 12. MiT

   /  03/28/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/28/2016

   Helt sjukt !
   Dom betalar inte skatt i Sverige och är definitivt inte svenska medborgare.
   Dom vet dessutom att dom inte har några giltiga skäl att söka asyl i Sverige och dom
   kan knappast erbjuda någon arbetsgivare något som de inte kan få bland lågutbildade
   i Sverige. Därmed skulle dom knappast få ett temporärt arbetstillstånd heller.
   I all väsentligt är dom här som turister och som sådana förväntas dom kunna ha pengar
   att leva för när de är här och därefter försvinna hem efter max tre månader.
   Så här står det på Eu-upplysningens hemsida:
   ”Du kan resa fritt och vistas i ett annat EU/EES-land i tre månader. Om du vill stanna längre kan du behöva registrera dig hos landets myndigheter. Vid registreringen ska du kunna visa att du kan försörja dig, antingen genom att arbeta eller på annat sätt. Du måste också omfattas av en heltäckande sjukförsäkring.”

   Med andra ord medverkar skolmyndigheten till lagbrott när dom ordnar skolgång åt barn som inte har rätt att vara här…

   Svara
   • Jag postade följande artikel häromdagen: http://unvis.it/www.svd.se/polisen-gor-inte-sitt-jobb-nar-eu-migranter-stannar/om/debatt

    I princip så efter barnet gått i skolan under en odefinierad period så får denne ”uppehållsrätt” tills utbildningen är avslutad, vilket i sin tur sträcker sig till föräldrarna. Detta innebär att de kan få försörjningsstöd och bistånd för boendekostnader. Efter fem år i landet så blir uppehållsrätten permanent.

    Tjohoo. Detta riskerar inte att missbrukas!

    Svara
    • T

      /  03/28/2016

     Det blir inte långvarigt om ändringen av en avvisningsbestämmelse i utlänningslagen går igenom.

     Från Merit Wagers blogg:

     Enligt EU-rätten upphör rätten för en viseringsfri person att vistas här om han eller hon inte har för avsikt att lämna landet. För att Sverige ska kunna leva upp till EU-rättens krav måste det därför vara möjligt att avvisa sådana personer. Bestämmelsen i utlänningslagen om formella avvisningsgrunder måste därför ändras.

     En person som inte behöver ha visering för att resa in och vistas i Sverige kommer efter att rättspraxis har ändrats inte kunna avvisas från Sverige under den viseringsfria perioden. Genom ändring förtydligas möjligheten att avvisa en viseringsfri person och även personer som har visering men som inte har för avsikt att lämna landet.

     Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2016.

     Svara
 13. MiT

   /  03/28/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/28/2016

   Nåväl, här har faktiskt Karin Pettersson rätt. Mats Qviberg twittrar dynga. Läs själva.

   Svara
 14. http://www.sydsvenskan.se/malmo/rekordmanga-lamnar-sina-jobb-i-malmo-stad/

  ”Över 2 000 anställda sade upp sig från Malmö stad förra året. Den högsta siffran någonsin.
  Flykten är särskilt stor bland socialsekreterare och lärare – som Malmö stad akut behöver. ”

  ”Antalet hemlösa i Malmö når nya rekordnivåer. Kostnaderna för socialbidrag ligger på skyhöga en miljard kronor årligen. Samtidigt skriker kommunen efter socialsekreterare.

  Men Malmö lockar inte. I höstas var 50 procent av socialsekreterarna på socialjouren sjukskrivna, enligt facket som konstaterade:

  ”Den dåliga arbetsmiljön i kombination med det låga löneläget i Malmö gör att Malmö just nu blöder kompetens och erfarna medarbetare till andra kommuner som erbjuder bättre villkor och lön.””

  Svara
  • Kurban Said

    /  03/29/2016

   Inte så konstigt med en sån ohygglig massa totalt inkompetenta chefer.

   Svara
  • Rikard

    /  03/29/2016

   Hej.

   Lök på laxen:
   Malmö kommun använder gärna långtidsarbetslösa och andra som har svårt att hitta arbete till marktjänster inom parkarbete och liknande. Detta sker genom det beryktade JobbMalmö (sök i Sydsvenskans arkiv så bör det dyka upp en fin liten korruptionsskandal) och OSA (Offentligt Skyddat Arbete/Anstälnning, tidigare benämnt skyddad verkstad).

   Sådana anställningar var tidigare vikta för människor med funktionshinder eller som på annat sätt var svåranställda. Nu görs dessa anställningar om till ett-åriga från att ha varit två-åriga till tillsvidare (behovsprövat utifrån individens situation), även med retroaktiv effekt. Syftet är att rotera invandrare genom ett års anställning, vilket ger a-kassa. Därmed kommer kommunen att slå flera flugor i en smäll:
   Lägre socialbidragskostnader för invandrare
   Fler invandrare ser ut att ha kommit i arbete snabbare
   högre procent invandrare anställda (vilket ju betyder integration och annat nys)

   Funktionshindrade, psykiskt svaga i rehabilitering, missbrukare på väg tillbaka, kriminella som försöker göra och leva rätt; alla dessa skall nu offras för att snygga till den katastrof som de senaste tjugo årens socialdemokratiska invandringspolitik i Malmö lett till.

   Förhoppningsvis kan någon grävande journalist bli intresserad.

   För socialdemokrater är ju som bekant handikapp det fulaste som finns.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Intenso

    /  03/29/2016

   White flight, Det blir bara värre i Malmö. The gräns is nådd.

   Svara
 15. MiT

   /  03/29/2016

  Svara
 16. Jan

   /  03/29/2016

  Kulturmarxistkorpralen Daniel Swedin på Aftonbladets kulturmarxistsida (läs ledarsida) är igång igen. Samma myter vevas om igen. Invandrare är överkvalificerade för den svenska arbetsmarknaden och stängs ute från de toppjobb de borde ha på grund av strukturell rasism enligt Swedin (och varje annan kulturmarxist…). Överläkare och docenter tvingas städa toaletter istället.
  Han citerar också kulturmarxistgeneralen Reinfeldt som 2006 sa att ”krafttag måste tas i kampen mot den etniska bortsorteringen på den svenska arbetsmarknaden”. http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article22524627.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  03/29/2016

   Han begränsade sig i och för sig inte till att prata om de som har invandrat de senaste åren
   och det finns förmodligen invandrare med hög utbildning från andra länder som jobbar med lågkvalificerade jobb.Sedan är det ju så att inte heller svenskar med hög utbildning får ett jobb på rätt nivå med automatik.
   Det är dock nog ett större problem med alla invandrare utan utbildning som aldrig kommer få ett jobb överhuvudtaget…

   Svara
   • Det finns absolut invandrare som t. ex. har läkarutbildning men som har svårt att klara proven. Jag tror dock inte det har något med rasism att göra, utan att svenska är ett skitsvårt språk att lära sig, åtminstone om man inte redan kan ett språk i samma gren.

    Med det sagt så blir det lite ett ”Arena-rapporten”-argument 2.0 över det hela där de i stort sett jämförde invandring över 65 års tid för att bevisa tesen att det är lönsamt. Majoriteten av de som kommit de senaste åren är inte högutbildade raketforskare, hur snällt man än vill se på det.

    Svara
  • Lövet

    /  03/29/2016

   Fast rubriken har ju rätt i sak: Daniel Swedin är på helt fel jobb – liksom de flesta av hans kolleger.

   Svara
 17. Skogsmulle

   /  03/29/2016

  Jens Ganman är lysande och har haft sina duster med Östersundspostens Stefan Nolervik (givetvis är det Nolervik som inspirerat honom till den Facebook-uppdateringen). Nolervik är en skön kille som Arnstad/Veronika Palm/Johanna Jönsson et al skulle fatta tycke för.

  N gick en match på sin blogg mot självaste Tino Sanandaji. TS hade intervjuats i Länstidningen och Nolervik raljerade på sin blogg över artikeln och fick ”besök” av TS. Nolerviks argument och slutsatser blev stor underhållning när Sanandaji dissekerade dem och tömde dem på luft. Till N:s heder skall dock nämnas att han även publicerade (andras ) kommentarer som var oerhört kunniga, välformulerade och kritiska mot honom och hans vimsiga uppfattningar.

  Svara
 1. Verklighetssatir: ”En dag i en svensk polismans liv” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: