Nyheter24 låter ickevita och kvinnor synas i artikelserie

Det tjatas ju om att kvinnor och ickevita ständigt är underrepresenterade i Sverige på alla möjliga sätt och speciellt i media, att de inte får synas.. Nu har nyheter24 bestämt sig, man ska låta både ickevita och kvinnor få massor av utrymme i en artikelserie och synas jättemycket. Man kan nästan tro att Näsviseförmedlingen varit inblandade i nyheter24:s artikelserie då det faktiskt är exakt som de vill ha det!

Vad det handlar om? Jo, nyheter24 har i en artikelserie i sex delar med Sveriges mest efterlysta och som vi kan se så har arbetet med att lyfta ickevita och kvinnor gett resultat.

Nummer 6 på listan är Omer Abdillahi

nyheter24 sveriges mest efterlysta

Han misstänks för ett knivmord i november 2012. Direkt efter händelsen drog han hem till Somalia med hjälp av ett falskt pass.

Nummer 5 på deras lista är Amim Boali och Wael Mahmoud Ben Abdullah

nyheter24 sveriges mest efterlysta1

De är efterlysta för ett kallblodigt nord i Malmö där de gick in i en lokal och helt enkelt avrättade en person. En av dem tros befinna sig i Tunisien och den andre finns registrerad runt om i Europa när han använt sig av 4 olika identiteter men man vet inte var han befinner sig just nu.

Nummer 4 på listan är Elena Blomgren

nyheter24 sveriges mest efterlysta2

Hon är efterlyst för att ha kidnappat sin dotter och kan befinna sig i Tallin, Estland.

Nummer 3 på listan är Bobel Nahir Barqasho

nyheter24 sveriges mest efterlysta3

Han misstänks ha ägnat sig åt den gamla svenska traditionen ”kasta fru från balkongen” från sjätte våningen i Södertälje. Mirakulöst nog så överlevde hon fallet men med svåra skador. Bobel hävdar att hon hoppade frivilligt… Eftersom det är Sverige vi pratar om så fälldes han först i tingsrätten och fick 9 års fängelse för att sedan frias i hovrätten. Högsta domstolen tog upp fallet och han dömdes då till 14 års fängelse men då hade han såklart passat på att dra…

Nummer 2 på listan är Omar Abdulkadir Omar

nyheter24 sveriges mest efterlysta4

Han misstänks för att ha skjutit en person i benet, i ryggen och i huvudet. Detta skedde i Malmö i januari 2013. Han har hållit sig undan sen dess och polisen trodde ett tag att han dragit till Somalia men det var bara gissningar eftersom han hade anknytningar dit.

Nummer 1 på listan är lite annorlunda då det inte finns någon bild på den misstänkta utan på offret. Gärningsmannen som heter Maaz Afouri

nyheter24 sveriges mest efterlysta5

Bilden är på Maaz dotter Nathalie som han misstänks ha kidnappat. De vet inte var han befinner sig men det har funnits uppgifter om han har setts i Sverige men inget bekräftat. Han har rötter från Palestina så hon kan också ha först dit.

Näsviseförmedlingen måste nästan ha fått en spontanorgasm som fick dem att gråta av lycka när de såg att det i artiklarna bara fanns ickevita och en kvinna! Äntligen får kvinnor och ickevita dominera artiklarna i media!

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. Pelle2

   /  03/29/2016

  Nja, i detta fall handlar det klockrent om att smutskasta rasifierade män och utpeka dom som överrepresenterade bland de mest efterlysta brottslingarna.
  Dessutom hänger dom ut en oskyldig kvinna som naturligtvis har räddat sin dotter från det patriarkala förtrycket i kärnfamiljen.
  Det verkar alltså som om Nyheter 24 numera kan klassas som en hatsite 😉

  Svara
  • Magnus Karlsson

    /  03/29/2016

   Nyheter24 har horoskop och kan därför inte klassas som hatsite tyvärr. Nya regler…

   Svara
 2. Jag tycker hon Nathalie ser ut att vara lite väl ung för att stå och sälja cigarretter…

  Svara
 3. Jag måste ändå ge dom lite kredd – hade någon sagt att de skulle göra en sån här lista så hade jag trott att de skulle kastat bort den då de upptäckte vilka som förekom på den. Så… kudos?

  Nu återstår att se hur lång tid det tar innan de rasistanklagas…

  Svara
 4. Pelle2

   /  03/29/2016

  Ronnie Sandahl på Aftonbladet har sett ljuset och känner att män som är inblandade i trafikolyckor är antifeminister och högerpopulister med en patriarkal attityd.
  Hur han kan veta det står skrivet i stjärnorna men det handlar förmodligen om att allt ont i samhället beror på patriarkatet och människor med fel ideologisk ståndpunkt.
  Naturligtvis är han själv en god person…
  Han får dock lite problem när Guillou skriver i Aftonbladet att det finns gångtrafikanter som slänger sig ut på övergångsställen för att statuera exempel och därmed orsakar trafikolyckor. Men naturligtvis menar Sandahl att Guillous patriarkala attityd inte gör honom till ett problem i trafiken eftersom han är vänster och tydligen feminist.
  Han drar också följande fantastiska slutsats:
  ”Orsakerna till Donald Trumps eller Jimmie Åkessons framgångar är i stora drag de samma som varför män är säkerhetsfaror i trafiken: känslan av berättigande.”

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article22525536.ab

  Svara
  • Kristian

    /  03/29/2016

   Är ”berättigande” ett sätt att försöka få in det amerikanska ”entitlement” i språket?
   Hade inte sarkastiskt använt ”rättighet” eller ”rätt” varit enklare?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  03/29/2016

    En blir bestört!

    Nu har ni unkna män mage att hoppa på en journalist, bara för att hen har det goda förståndet att normkritiskt reproducera amerikanska importortord, dessa ord har genom kvalitativdiskursläsning bedömts som lämpligt språkbruk av svengelska könsakademin baserade i Södertörn, och är ett av våra viktigaste feministiska verktyg för att säkerställa att de vi säger ska betraktas som en de av vår konsensus och det vi säger ska betraktas som korrekt.

    Om en säger svåra ord så gäller en sak, du ska vara tyst, för du har inte de mångåriga kunskaperna som krävs för att förstå vad vi säger! Men en sak ska du veta, vi förstår att vi har rätt och tro inte att du är berättigad att ta ifrån oss våran åsikt som vi gemensamt bestämt i samförstånd, rör inte våran approprierade narration!

    Upp till kamp, krossa patriarkatet! / Frida Gustavlin

    Svara
  • Gigas

    /  03/29/2016

   Texten tog en oväntad vändning när Ronnie helt otippat avslutade med att hoppa på män som är feminister.

   ”Män med huvudet långt upp i sina egna arslen.

   Inte undra på att sikten är dålig.”

   Svara
   • T

     /  03/29/2016

    Hey, your proctologist just called, they found your head 😛

    Svara
  • Sälungsjobbaren

    /  03/29/2016

   ”Hur han kan veta det står skrivet i stjärnorna”, det kanske är precis det det gör. Har inte Aftonbladet horoskop?

   Vän av ordning vill dock påpeka att även om ”en” låter dialektalt och nästan lite ”bonnigt” så används inte versal på adjektiv eller substantiv inne i löpande text i svenska språket. Det skrivs alltså ”amerikanskt” och ”svenska”, ”engelska” mm.

   Bonnigt ska förresten inte ses som ett påhitt på våra agrart sysselsatta bröder och systrar.

   Svara
   • Sälungsjobbaren

     /  03/29/2016

    Påhitt ska naturligtvis läsas som påhopp… Man vill ju inte kränka någon.

    Svara
    • Pelle2

      /  03/29/2016

     En vill ju inte kränka någon heter det på feministiska 😉

     Svara
 5. MiT

   /  03/29/2016

  Svara
  • Hypocrita

    /  03/29/2016

   Återinför tjänstemannaansvar – nu!

   Svara
   • Pelle2

     /  03/29/2016

    Vilken panik som skulle uppstå i den politiska tjänstemannakåren om det hände 🙂

    Svara
  • Nykteroklok

    /  03/29/2016

   Det där om frånvaro av motivering känner jag igen. Gjorde själv en anmälan förra året, där jag listade flera anledningar till varför ett inslag enligt min mening bröt mot kravet på opartiskhet. I det beslut jag fick mig tillskickat fanns ingen motivering över huvud taget – jag menar alltså inte att motiveringen var dålig, utan att den verkligen helt saknades. En snabb titt på andra beslut visade att detta var ett vanligt förfarande. Frågan är hur mycket tid de faktiskt lägger på varje ärende. Ett beslut består till större delen av stående fraser, dvs formuleringar som är identiska för alla beslut. Det ger ett slött och ointresserat intryck.

   Svara
 6. MiT

   /  03/29/2016
  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/30/2016

   Som feminist ska en vara snäll med traditionell media och deras gemensamma etiska regelverk, allt annat är hat!

   ”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

   Kön går dock bra att ange, såvida det handlar om män, som är djur, eller åtminstonde talibaner. Dock är inte Afghanska unga män att betrakta som djur, om de har fått ubildning i värdegrund på ABF.

   Enligt denna pressetiska regel så är det inte att mörka att inte berätta något övrigt av ovanstående såvida det inte finns ett allmänintresse för en offentlig belysning. Traditionell media hävdar, med all rätt, att det inte finns något allmänintresse för händelser i relation till berörda parters politiska tillhörighet, religösa åskådning, etnicitet, eller nationalitet.

   Det som förskräcker är att en stor del av allmänheten visar dessa ”egenskaper” stort intresse, för hur skulle kan annars hatsajter, alternativa medier, och forum som Flashback ha den mängd besökare som de facto har? Om det nu inte fanns något allmänintresse det vill säga. Hemskt! Arnstad har rätt fascismen är här, överallt.

   Som postgenital feminist så vet en att det inte är allmänhetens sak att bestämma vad allmänheten är intresserade av, det är våra chefsredaktörer och ansvariga publicister som vet vad vi är intresserade av, och så ska det vara, så att vi inte vrider klockan tillbaka till 30-talets Tyskland.

   Svara
 7. Kristian

   /  03/29/2016

  Mer om Segerstedtinstitutet:
  http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/nej-vansterpolitik-ar-inte-vetenskap-nar-det-galler-jihadister
  ”Vi har alltså ett nationellt resurscentrum med ansvar för att forska och sprida kunskap om ideologiskt motiverat våldsutövande, som ifrågasätter själva begreppet våldsbejakande extremism, och som anser att västvärlden själv till stor del bär skulden för den terror vi nu utsätts för.”

  Svara
 8. http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/kronqvist-var-farliga-likhet-med-molenbeek/

  ”I ”Molenbeek broke my heart” i nättidningen Politico skriver antropologen och fotografen Teun Voeten om sina nio år i Brysselstadsdelen som varit hem för många av de jihadister som utfört terrordåd i Europa.

  De starkaste delarna är inte beskrivningarna av hur alkoholen gradvis försvann från affärerna, hur fanatiker försökte tvinga kvinnor att bära slöja eller hur de homosexuella kände sig tvungna flytta.

  Det som fastnar är i stället behandlingen av dem som försökte varna för framväxten av radikal islamism. De kallades för ”förrädare” och ”spioner”, det antyddes att de hade ”personliga problem” och att de gick högerextremas ärenden. Med Teun Voetens beskrivning – han har själv fått utstå behandlingen – blev de ”oberörbara”.

  Med andra ord tycks debattklimatet vara ungefär detsamma som i Sverige.”

  Svara
 9. Hmm

   /  03/29/2016

  Nu är det kanske inte så viktigt vad ni vet eller tycker då de flesta av er inte har rösträtt i USA, men ni kanske tycker det är intressant att läsa insikten som Trumps strateg kommit till och som är den som alla som kommer honom nära kommer till för eller senare, i hennes öppna brev.

  Brevet är långt med väl värt att läsas och jag skriver under på varje ord.

  Slutorden är dessa…

  ”No matter how many times he repeats it, Trump would not be the ”best” at being a president, being in shape, fighting terrorism, selling steaks, and whatever other ”best” claim he has made in the last 15 minutes.

  He would be the best at something, though. He is the best at looking out for Donald Trump — at all costs.

  Don’t let our country pay that price.”

  Här är länken till hela brevet. Mycket nöje med läsningen.

  http://www.xojane.com/issues/stephanie-cegielski-donald-trump-campaign-defector

  Svara
  • Hmm

    /  03/29/2016

   Hej till er som trycker tumme ned! 🙂

   Hur väl känner ni Donald? Vilket var det senaste datumet som ni hade något med honom att göra? Har ni orkat ta er igenom hela brevet?

   Snälla jag blir nyfiken på vad ni grundar er tumme ned på. Låt mig få höra era argument mot vad hon och jag säger.

   Svara
   • Hmm

     /  03/29/2016

    Ni trycker nu tumme ned för att jag vill höra vad ni har att säga. Hur tänker ni där?

    Orkar ni bara inte säga vad ni inte håller med om eller vet ni själva med er att ni inte har något på fötterna?

    Har han blivit så mycket av en idol för er att ni inte längre har förmågan till att formulerat er konstruktivt och eller ens har förmågan att se honom för vad han verkligen är?

    Har ni ens läst brevet?

    Det hela blir ju nu mest bara obstinat kan jag tycka. Ni börjar påminna mig om miljöpartister. 😉 🙂

    Svara
   • Hmm

     /  03/29/2016

    PS Att kritisera Donald är inte detsamma som att man kritiserar någon annan som media i Sverige försöker dra paralleller med, men det får jag väl utgå ifrån att ni har förstånd till själva att först, eller?

    Svara
   • Hmm

     /  03/30/2016

    *…själva att förstå, eller?

    Svara
   • Hmm

     /  03/30/2016

    PS 2 Jag utgår också ifrån att bara för att svensk media har fatta ståndpunkt i en fråga så har ni inte själva förlorat er förmåga till kritiskt tänkande, eller?

    Svara
    • Hmm

      /  03/30/2016

     Ja ha. Det var sorgligt att ni förlora förmågan till kritiskt tänkande, er tumme går inte att tolka på något annat sätt, men med tanke på att varken MiT eller jag fått något svar så är jag inte förvånad.

     Svara
   • MiT

     /  03/30/2016

    Jag skulle också vilja veta faktiskt? Jag är ingen Trump-människa utan är bara lite intresserad av hur det går där eftersom USA är viktigt för Sverige oavsett om man vill det eller ej. Skulle nog tro att OM jag fick välja i USA skulle jag vara demokrat. Man måste nog bo i USA för att veta vad det handlar om, vi kan inte jämföra med Sverige på ett enda sätt. Det som klassas som vänster där skulle vara ultrahöger här.

    Jag är däremot lite fascinerad av hur Trump (i Sverige i alla fall) maniskt framställs som ett ont monster så långt till höger att man måste gå flera varv för att nå dit där han är?

    Vad jag TROR retar en del organisationer och liknande i USA vad gäller Trump så är det nog att han är svår att ”köpa” för dem. Alla andra kandidater brukar ha varit senatorer osv och med det följer också en massa tidigare löften som ska infrias som tack för hjälpen (ofta ekonomisk hjälp för att nå positionen). Trump behöver inte deras pengar till sin kampanj. Och då blir det inte heller löften som ska infrias (även om han alldeles säkert kommer att göra samma saker ändå om han blir vald). Han har ett jävligt stort fuckoff-kapital och han använder det väldigt mycket. ALLA andra kandidater är beroende av pengar från andra för att kandidera, han tar sina egna.
    Han kryper inte och han fjäskar inte, det tror jag stör rätt många. Det jag tror att många gillar med honom (även här i Sverige) är just det, att han är en jävligt jobbig finne i rumpan på de etablerade. Han ruskar om deras tillrättalagda lilla bubbla, han är där och petar med nålen beredd att smälla den när som helst.
    Och OM han skulle bli vald så skulle knappast någon här märka någon direkt skillnad gissar jag, är ju inte så att presidenten enväldigt bestämmer allt som en Tsar i Ryssland förr utan man har massor av rådgivare runt omkring sig. Han skulle knappast kasta sig på den röda knappen så fort han satte foten i det ovala rummet.

    Sen att han säkert är ett rövhål är en annan sak…

    Svara
    • Hmm

      /  03/30/2016

     MiT: Svensk medias kritik av honom behöver på inget sätt vara överensstämmande med verkligheten för att han på alla andra plan ändå är en stor narcissist. Som sådan så tenderar man att vara mycket oberäknelig och i maktposition mycket farlig. Han är mer än en skitstövel. Han är en kallblodig egoist. Han skiter i sitt land ifall det skulle gynna hans plånbok eller stryka hans ego.

     Stephanie beskriver honom klockrent med faror och allt.

     Svara
     • chicken

       /  03/30/2016

      Han är dessutom en mycket rik narcissist som jag betvivlar skulle hålla sig för god för att även när han är president muta sig till det han vill. Korruptionen i US skulle mycket väl kunna nå nya höjder.

    • Hmm

      /  03/30/2016

     ”Det jag tror att många gillar med honom (även här i Sverige) är just det, att han är en jävligt jobbig finne i rumpan på de etablerade. Han ruskar om deras tillrättalagda lilla bubbla, han är där och petar med nålen beredd att smälla den när som helst.”

     Det var precis det som Stephanie gillade från början med honom.

     Svara
     • Hmm

       /  03/30/2016

      Miljöpartister var det ja. Nu trycker ni en tumme utan att ens läsa vad där står. 😈

     • Hmm

       /  03/30/2016

      *face palm*

    • Det om att han skulle vara oberoende pga att han har egna pengar är för mig tunt… Han använder nog så lite egna som möjligt

     Svara
  • Inge Post

    /  03/30/2016

   Fast att Donald Trump enbart ser till vad som kan gynna Donald Trump bäst/mest är väl inget ovanligt ?Varken för Presidenter,Amerikaner eller människor ?

   För övrigt så vill jag bara poängtera att, nej, jag har inte tryckt tumme ner,det syns inga tummar alls när man har noscript som blockerar stora delar av WP.

   Svara
   • Hmm

     /  03/30/2016

    Inge post; Det hade varit helt ok om du tryckt tumme ned. 🙂 Jag vill ju bara veta varför man ser upp till Donald.

    Och låt mig utrycka mig så här. Han tar det till lite nya höjder det där med att sätta sig själv på första plats och är lite mer villig än andra att göra vad som behövs för att få som han vill.

    Läs gärna brevet.

    Svara
    • Olof

      /  03/30/2016

     Såg det flimra förbi någon annanstans där det verkade finnas tveksamheter med hennes och PAC’ens relation till Trump.

     Men jag vet inte hur mycket av det som handlar om att se upp till Trump, jag tror att det till rätt stor del speglar hur avgrundsdjupt förakt för etablissemanget som finns vid det här laget. Och jag tror inte de lär sig läxan på mindre än att Trump faktiskt blir vald som president.

     Vi har ju sett liknande mönster här som demonstrerar vad som händer när nickedockorna står och pratar vårdskolaomsorg och skiter i väljarnas verklighet. Till slut blir det primära att få bort dem från makten, oavsett vad. Om inte annat, så får man helt enkelt hålla för näsan och rösta för något man inte direkt uppskattar bara för att få fram några andra alternativ nästa gång.

     Själv tror jag inte Trump är värre än Hillary. Men det säger mer om var jag tror om Hillary än något om Trump.

     Svara
     • Hmm

       /  03/30/2016

      Tack för var Olof.

      Ang tveksamheter eller inte mot henne och PAC vet jag intet men fråntar mig inte det faktum att hon lyckats beskriva hans person precist på pricken.

      Om inget annat av vad jag försöker få fram når fram så bör ni fundera på att eftersom Trump också kommer vara den som kommer föra USAs utrikespolitik och tycka vad man vill så har USA en stor tyngd över hela världen, så bör alla hålla för näsan och gräva ned sig i en bunker.
      Han är vår motsvarighet till Margot W and then some….

  • Leffe Karlqvist

    /  03/30/2016

   Att ha en ledare som gynnar sig själv och sina närstående på folkets bekostnad är att föredra framför politiker som är beroende av ett system som gör det möjligt för allsköns skojare att parasitera på folket. Helt enkelt därför att skadan blir mycket mindre. Huggsexan om skattemedel måste få ett slut och det enda sättet är genom ledare som har råd att strunta i ”värdegrund” och ”demokrati”. F ö var hans redogörelse för vilken utrikespolitik han vill föra (han skulle antagligen inte få igenom den iofs) extremt radikal och ett hårt slag mot många som lever av staten utan att åstadkomma något annat än elände.

   Svara
   • Hmm

     /  03/30/2016

    Leffe: Tack för svar. 🙂

    Naturligtvis så har han en hel del poänger, det tycker ju jag med.

    Han tycker säkert en del av det han säger men annat så är säger han för att få folk md sig och är helt utan substans. Men en person som har ett sådant storhetsvansinne kan mest likans vid en diktator i valfritt land i Afrika.

    Vad folk härinne inte kanske förstå är att jag inte motsätter mig det mesta av den politik som han saluför utan att det är hans person som sådan. Jag misstänker att många skulle förfasas över lik han har i sina garderober.

    Ang att han skulle vara något bra för skattebetalarna så kan du om du har lust googla fram de massiva skadeståndskraven som de ”små människorna” har mot honom just nu.

    Svara
    • Leffe Karlqvist

      /  03/30/2016

     Jag håller med om att han har en frånstötande personlighet och många av hans policys tycker jag verkar direkt dåliga. Poängen är att han är det enda alternativet som kan bryta trenden av växande korporatism, imperialism, politiserad vetenskap och utbildning med mera. Inte nödvändigtvis för att han är klokare än andra, utan för att han inte har något intresse av det där – inte bryr sig – och inte behöver bry sig.

     Ang. utrikespolitik: Jämför hans utfästelser med Hillarys track-record som utrikesminister. Vem bör man vara rädd för?

     Svara
     • Hmm

       /  03/30/2016

      ”korporatism, imperialism, politiserad vetenskap och utbildning ”

      De två sista så har du nog rätt om inget annat för att han är en sexist av rang ;). De två första befarar jag att han kommer ta till nya höjder och göra saker värre än våra värsta mardrömmar.

      Ang ditt sista stycke så är grejen väl att det inte borde stå mellan pest eller kolera alls. Han borde aldrig få vara republikanernas alternativ.

 10. MiT

   /  03/29/2016

  Svara
  • Hmm

    /  03/30/2016

   Heja Patrik Reslow!

   Svara
  • Jan

    /  03/30/2016

   Ytterligare en nyttig idiot för muslimsk massinvandring. Kom inte och klaga sedan då ”vuxna minderåriga” kommer och kladdar på dig på musikfestivalen eller i badhuset då, Sofie. Det är ju så du vill ha det. Mångkulturen har inte enbart fördelar med sig nämligen. Fast det kanske du kommer att förstå om tjugo år eller något sådant. När det redan är försent.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/30/2016

   Det konstiga är att samma feminister som tycker att det är ok att exkludera män från olika saker skriker sig blåa av ilska om det skulle finnas ett sammanhang där bara män är tillåtna.
   Hur många satsningar görs t.ex inte på kvinnor i dagens samhälle och som män bara skall acceptera som t.ex att få in flera kvinnor på mansdominerade utbildningar ? Det motsatta skulle aldrig hända.
   Feminism handlar inte om jämställdhet utan om att gynna kvinnor…

   Svara
  • Pelle2

    /  03/30/2016

   Hon skriver
   ”Här finns inga manliga blickar att förhålla sig till och heller inga manliga kroppar att kriga om utrymmet med. ”
   Så kvinnor tittar inte på män de är intresserade av eller tycker är snygga när de badar ?
   Om en man hade sagt att det var skönt att slippa den kvinnliga blicken och slippa kriga med kvinnor om utrymmet så skulle hon tycka att det är ok ?
   Vidare skriver hon:
   ”Notera att jag skriver ”höll öppet för” istället för ”portade män från”. Men i såväl nyhetsartiklar, ledare och debattartiklar har det annars låtit annorlunda. Fokus har legat på att män har ”exkluderats” och ”portats”, som om det vore det största problemet här. Dessutom vänder sig många mot att män ”exkluderas” just på en dag som Internationella kvinnodagen som borde handla om jämställdhet och inkludering”
   Så om de skulle stänga ute kvinnor på den internationella mansdagen så skulle det vara ok
   och om jag skrev notera att jag skrev höll öppet för män istället för portade kvinnor så skulle hon köpa det ?
   Nu kommer det aldrig hända att kvinnor stängs ute från simhallen för det skulle de aldrig våga göra så hon behöver aldrig ta ställning till det resonemanget..

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/30/2016

   Avslutningsklämmen gillar en feminst som en själv.

   ”Det är inte synd om er.” (er = män = talibaner – Gustavlins anm.)

   Nej, det är bara synd om oss feminister, och det enda som kan göra det mindre synd om oss är att vi precis som Sofia Dahlstedt säger mellan raderna, inför ett typ av Apartheid samhälle, för precis som vita i sydafrika visste att de var mer värda än svarta, så vet vi kvinnor att vi är mycket bättre än män, och att alla, helt i likhet med vita i Sydafrika bär på en kraft och kunskap som inte tillåts får blomma ut.

   Alla feminister vet nämligen att kvinnor måste anstränga sig dubbelt så mycket för att nå lika långt som männen! Det har feministisk forskning visat. Därför kommer jag som feminist börja dagen med att ringa några Miljöpartister och be dem att motionera om det självklara, att kvinnor ska få dubbelt så lång tid på sig att göra högskoleprovet, så att de når samma resultat som männen, så att det blir jämställt.

   Svara
   • T

     /  03/30/2016

    Var är tvålen, broder?
    Ge mig tvålen syster.

    Om du så har gyllene borstar, om du så har silverkar
    Utan tvålen blir du blott och bart en badande barbar
    Du må komma parfymerad, i dyra oljor smord
    Utan lödder badar slödder, det är dock ett visdomsord

    Svara
   • Johan A

     /  03/30/2016

    Jo, men så är det ju i sanning. Feminismen är ju den Rätta läran, Sanningen, som visar att Kvinnan är den rena och moraliskt högre stående livsformen och mannen är den smutsiga lägre stående. Mannen är djuret, skyldig till allt ont och brottsling i och med sin födsel.
    För snart 100 år sen hade vi en annan lära som sa att tyskarna var De högre stående, Det rena ariska folket, medan judarna var de lägre stående. Judarna var råttor som spred sjukdomar och låg bakom ”den judiska konspirationen” för att förtrycka arierna. Judarna var ansvariga för allt dåligt som fanns i samhället och var alltid skyldiga till de brott de anklagades för.
    Tongångarna och argumenten är desamma. Skillnaden är att idag är det sant. För det har feministerna bestämt.

    Svara
 11. MiT

   /  03/29/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/30/2016

   Enligt henne behövs det enskilda dagar för kvinnor på badhus pg.a
   att” Även om de flesta män aldrig har ofredat, kränkt eller våldtagit har de flesta kvinnor likväl erfarenheter av ovanstående, och de som inte har det, har vänner och systrar som har det. Fråga era kvinnliga vänner, döttrar och systrar.”
   Så den stora majoriteten skötsamma män skall straffas för att det finns de som bryter mot lagen och trakasserar kvinnor ?
   Naturligtvis menar hon också att vi skall prata om feminism och jämställdhet med andra män och det är en universallösning för att förhindra brott. De allra flesta män skulle aldrig komma på tanken att trakassera kvinnor och de som gör det lär knappast påverkas av att man pratar mera om jämställdhet och feminism.
   Normen och lagen i Sverige är att man inte får trakassera kvinnor och det är sjukt att dom försöker få det till att det inte är så.

   Svara
  • Rikard

    /  03/30/2016

   Hej.

   Byt ut badtider mot cykelstölder eller åldringsrån.

   Vilka skulle utestängas då?

   Bättre att exkludera bevisat farliga och övergreppsbenägna individer, fast det förstås, då måste ju någon annan än feministen (vilket Dahlstedt inte är) ta konflikten. Troligen en man i uniform.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  03/30/2016

   Maria Ludvigsson på SVD tar strid mot den idiotiska synen att kvinnor skall tilldelas särskilda tider och platser i samhället för att det finns idioter som antastar dom.
   Istället vill hon, med all rätt, att brottslingarna skall straffas. Annars är det ju dom som vinner när friheten för kvinnor att vistas i offentliga sammanhang inskränks.
   http://www.svd.se/kvinnovagnar-pa-tag-nej-tack/om/ledarbloggen

   Svara
   • Kristian

     /  03/30/2016

    Ja, det är feghet och minsta motståndets lag.
    Att beivra övergrepp kan vara farligt, det är ibland busar som busar.
    Att be de som är snälla att maka på sig – bara lite grann, bara den här gången – är enkelt.

    Var är alla vänstermänniskor som brukar skrika ”no pasaran”?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: