Le eller inte le, det är frågan

Frida Boisen skrev om leenden igår och givetvis så var udden riktad mot män eftersom det är det enda hon verkar kunna, ”Ni män som le-vägrar – det blir roligare med ett smile”. Allt för henne är maktförhållande mellan kvinnor och män, inget är ömsesidigt samspel.

le eller inte le

Män skiter i att le eftersom de inte vill ge något till någon alltså, de är utan krav på att skänka glädje till omgivningen… För det kan ju inte vara så att man ler när det finns anledning att le…?

doldsexism

För ett år sedan skrev Expressen att män som ler varmt och vänligt var kvinnohatande sexister. Och att män som INTE log också var kvinnohatande sexister…

Jo det är i stort sett samma tidning, den ena heter GT/Expressen och den andra heter Expressen, potato/potatoe.

Inte lätt att vara alla till lags, le och bli kallad kvinnohatande sexist, skit och le och ändå bli kallad kvinnohatande sexist? Då väljer jag att inte le för varför ska jag göra en person som kanske anser att jag är en kvinnohatande sexist glad? Då sparar jag hellre mina leenden till dem som uppskattar både mig och leendena.

**********

Igår hade jag ett inlägg om en genusforskande dammsäkerhetsexpert på Uppsala universitet som anser att Norrland är en koloni till centralmakten. Byxorna blev ordentligt neddragna på genusforskaren när det gäller dammsäkerhet av en professor som arbetat 20 år med frågan.

dammsäkerhetsexpert3

Det måste vara den Feministiska teknovetenskapen som är spjutspetsen, framtiden och Sveriges nya exportsuccé…

**********

Något helt totalt rubbat är ju det där med pension och alla de ensamkommande. Det är RUBBAT att någon ska få en massa pengar bara genom att säga att deras föräldrar inte är i livet

I Sverige har det barn som förlorat en eller bägge föräldrarna rätt till efterlevandestöd fram till det fyller 20. Detta omfattar även ensamkommande flyktingbarn. Nu skjuter kostnaderna i höjden, ty Högsta förvaltningsdomstolen har kraftigt sänkt beviskraven.

Allt som krävs, slår domstolen fast, är ett intygande ”på heder och samvete”. Detta betyder att 90 procent av ansökningarna nu beviljas, en ökning från 20 procent tidigare.

Minderåriga som kommer som asylsökande till Sverige kan alltså inkassera pengar från svenska skattebetalare bara genom att påstå att en eller båda föräldrarna är döda. Inga intyg krävs. Dessutom beviljas retroaktivt stöd på upp till två år.

Det måste vara en psykopat som tolkat reglerna på det viset. Det är regeltolkningar och inget annat och den totala fullblodsidiot som tolkat reglerna så generöst ska ha sparken omedelbart, låsas in resten av livet och leva på vatten och bröd! Om föräldrarna aldrig levt i Sverige så ska givetvis inte en enda krona betalas ut!

Det får väl för fan ta slut nu! Eller ger man sig inte förrän hela Sverige krälar i dyn? När det råder inbördeskrig? Vad är det idioterna vill göra med Sverige egentligen? Stoppa dem för helvete!

Det är fan inte lätt att le i det här landet numera…

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

77 kommentarer

 1. Intenso

   /  03/31/2016

  Ja nu får man inte ens skratta åt eländet.

  Men le då din kvinnohatare sexist, för du är väl inte sexist?

  Svara
 2. Jan

   /  03/31/2016

  Frida Boisen är nog den lättviktigaste bland alla ytliga mediefeminister. Det vill inte säga lite. Vill hon att männen ska anamma den kvinnliga behagsjukan? Varför då?

  Svara
 3. Leif

   /  03/31/2016

  Frida Gunnarsson: Ryssland har problem med feminitet
  http://www.svd.se/frida-gunnarsson-ryssland-har-problem-med-feminitet/om/sakerhetsradet
  Låt oss, liksom Linné en gång gjorde, skicka ut våra genusvetare för att upplysa och förkovra vår ack så okunniga omvärld i alla de områden (dvs alla!) där ett genusvetenskapligt synsätt kan vara tillämpligt!
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Linn%C3%A9s_l%C3%A4rjungar
  Visst kan det vara svårt för vårt land att avvara deras spetskompetens, men vi får helt enkelt stå ut. När de sedan (Gud välsigne dem!) återkommer ska vi samlas vid deras fötter för att ta del av deras visdom.

  Svara
  • Strålande idé, missionerande genuspräster till Ryssland skulle jag gärna betala kollekt för.

   Svara
 4. Perry

   /  03/31/2016

  Fast det bedrövlig i det hela är att ”att de intygar på heder och samvete att de TROR att föräldrarna är avlidna”

  Det innebär ju att om det sen skulle uppdagas att båda föräldrarna levde så finns det ingen grund för att bli återbetalningsskyldig. Alltså är det helt riskfritt och egentligen sjukt korkat av samtliga ensamkommande att inte ansöka om pengarna…

  Detta borde ju vara samma sak som att reglerna sa ”så länge du på heder och samvete intygar att du TROR att du är rullstolsbunden så har du rätt till ersättning, skulle det sen uppdagas att du kan gå så får du inga mer pengar, – men heller inga reprimander för att du ljög.”

  jag fattar inte hur det kan vara såhär, kan någon förklara?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/31/2016

   Som feminist tycker jag TROR är okej, men det borde faktiskt räcka med att någon KÄNNER att deras föräldrar inte är vid liv, och känslan ska absolut inte villkoras mot något slags ”på heder och samvete”.

   Som feminist tycker en inte att en ska tvingas att känna något på heder, det ordet ligger alldeles för nära hederskultur (som i och för sig inte existerar, för det är rasistiskt och en del av vithetsnormen att tro på sådan fascistisk fakta), men det är ändå inte okej, ordet känns manligt kodat, eller samvete, för en vet med feministiska kunskaper, genom google, att samvete kommer från det latinska conscientia, ett ord som formulerades av patriarkala antika män för att beskriva ett förhållningssätt till lagar och normer, något som vi normkritiska feminister inte kan acceptera.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/31/2016

    Fakta är en patriarkal härskarteknik. Det vet vi feminister sedan gammalt 😉

    Svara
 5. MiT

   /  03/31/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/31/2016

   Om det är sant är det ju för jävligt. Om man anser att Syrien är säkert nog för att turista i så finns det ju ingen grund för att behandla dom som flyktingar.

   Svara
 6. MiT

   /  03/31/2016

  ”Allvarlig påverkan av flyktingströmmen”

  Svara
 7. Pelle2

   /  03/31/2016

  Det kvittar vad du som man gör för en feminist. De kommer aldrig gilla dig ändå.
  Du är alltid ett förtryckande svin i deras ögon.
  Därför gör jag ingenting för att försöka tillmötesgå något krav från en feminist.
  Det är helt meningslöst.

  Svara
 8. Pelle2

   /  03/31/2016

  Helt sjukt som sagt var med pension till ensamkommande barn som har förlorat sina föräldrar. Föräldrarna har inte jobbat ihop en skattekrona i vårt land och vi kommer dessutom får betala en massa pengar för uppehälle för de ensamkommande innan de eventuellt får ett jobb.
  Vårt land är helt förryckt numera. Vi skall tydligen vara hela världens socialbyrå.

  Svara
  • Är du svensk fosterbarn dras de pengarna från omkostnadsersättningen, likaså barnbidrag. Vet inte hur man gör med sk ensamkommande men eftersom deras vård ersätts per dag med ungefär lika mycket som svenska fosterbarn per månad så kanske de får behålla de pengarna också.
   Vi är hela världens socialbyrå.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/31/2016

   Journalisten Petter Bergner,som skrev artikeln,kallar sig för liberal. Ändå tycker han att det är fel att driva med feminister,politiskt korrekta och ”antirasister” som Söders hjältar gör.
   Han undrar vart det skall ta vägen.
   Han försöker också misstänkliggöra Söders hjältar genom att berätta att Avpixlat.se och exponerat.net skriver positivt om serien. Lite fin brunmålning och guilt by association i sann
   vänsteranda.
   Liberalismen har definitivt spårat ur när dom försvarar vänsterideologier som feminism, identitetspolitik och kulturrelativism.
   Han verkar dessutom inte ha något problem med vänstersatir som slår åt höger.
   han skriver bara ”I Sverige har vi vant oss vid politisk satir som slår från vänster och mot rasism och sexism”. Skulle vilja lägga till som slår mot alla politiska ståndpunkter till höger om sossarna..

   Svara
   • Jan

     /  03/31/2016

    Identitetspolitik, feminism och anti-rasism är inte vänsterideologier per se. De är snarare liberala ideologier. Möjligtvis vänsterliberala om man ska hårdra det. Det är därför de har fått en så stor spridning i samhället. Och det är därför liberalen Petter ogillar att man driver med dem.

    Svara
    • Pelle2

      /  03/31/2016

     Så kanske det är men påfallande många av dom som gillar dessa ideologier kallar sig för socialister och kommunister med mera så det är inte fel att kalla det för vänsterideologier.
     Därmed inte sagt att alla som är vänster köper skitsnacket..

     Svara
    • Liberalismen sätter individens rättigheter i centrum. Därför kan kollektivistiska tankemönster aldrig kallas liberala

     Svara
     • Svenne

       /  03/31/2016

      Vem är sant liberal i Sverige då – Alexander Bard…?

     • Jan

       /  03/31/2016

      Outrerad liberalism verkar lika galet som kommandokommunism. Om individen alltid sätts före kollektivet blir ju alla typer av kollektiv omöjliga. Såsom skolan, försvaret, fackförbund och även staten själv. Outrerad liberalism har i själva verket stora likheter med anarkism.

    • Marxism är inte liberalt, var har du fått det ifrån?

     Svara
   • Kristian

     /  03/31/2016

    Jag tror det var Stefan Grudin (från På Håret, som vi saknar) som fick fråga om varför deras satir (under decennier av S-styre!) alltid kom från höger. Han svarade att han inte hade något emot vänstersatir, men att han inte riktigt kunde tänka sig hur det skulle låta eller hur det skulle bli roligt.

    Svara
    • Jan

      /  03/31/2016

     Kan möjligtvis bero på att Stefan Grudin är moderat….

     Svara
     • Pelle2

       /  03/31/2016

      Grudin säger väl i stort sett vad kulturvänstern brukar säga fast tvärt om. De brukar ju hävda att allt som är roligt kommer från vänstern.Antar att det var det han skämtade om.

 9. Om man antar att syftet är inbördeskrig blir mörkandet av brott (som uppdagas), fattigpensionärer som blir hemlösa (äta eller bo), korkade uttalanden, nazist-rasist-fascist-stämpling liksom Eliassons ”heroiska” olydnad att anställa 700 poliser utan täckning i budgeten med mera med mera begripliga. Hur uppviglar man ett fredligt sinnat folk?

  Svara
 10. Kurban Said

   /  03/31/2016

  Jag har under många år bla arbetat med ensamkommande ”barn” när de precis har anlänt till Sverige. Många av dessa är varken barn eller ensamma. Det vanligaste jag har fått höra när jag pratat med dem är att pappa är död och mamma försvunnen, alternativt båda
  föräldrarna är döda.
  Så kommer ”barnen” ut på ett boende och vips så vill de låna telefon för att ta kontakt med föräldrarna i hemlandet.
  Så fort ”barnet” har fått PUT så börjar de med en febril verksamhet för att få familjen till Sverige. Det har hänt många gånger att familjen helt plötsligt står utanför boendet för ensamkommande och vill flytta in eftersom deras avkomma bor där.
  I min värld och jag tror att jag har stöd i lagen skall barn vars föräldrar lokaliseras återbördas till dem i hemlandet. Här gör vi tvärtom och tar hit familjen istället (med benägen hjälp av personal på boendena).
  Vad som kommer att hända nu är att ”barnen” intygar på heder och samvete att föräldrarna är döda och får efterlevandepension. Sen tar de hit familjen i alla fall utan att bli återbetalningsskyldiga för i det här flata landet finns det ingen koll.

  Svara
 11. Kristian

   /  03/31/2016

  OT: Vet någon varför Sjätte Mannen blivit ”spärrad”?
  För mycket trafik?

  (Ber om ursäkt om det redan diskuterats på Twitter.)

  Svara
  • MiT

    /  03/31/2016

   Spärrad? Var? Hur?

   Svara
   • Kristian

     /  03/31/2016

    Jag skickas vidare till en sida på webhotellet som säger ”Spärrad hemsida”.
    Har svårt att tänka mig att det är något fuffens, sannolikt bara för mycket trafik för ett gratisabonnemang.

    Svara
    • MiT

      /  03/31/2016

     Fast går du via ett webbhotell så är det ju ingen gratisvariant på DET viset, du betalar ju webbhotellet?

     Svara
     • Kristian

       /  03/31/2016

      Sant. Gissar att han inte har noll utgifter.

  • MiT

    /  03/31/2016

   Jaha, nu kollade jag. Verkar ligga nere av någon anledning. Har för mig att genusdebatten också har/hade? Oderland och att det ibland var lite märkliga problem? Eller så kommer jag ihåg fel… 😛

   Svara
  • Det fungerade åter tio minuter sedan.

   Svara
 12. MiT

   /  03/31/2016

  Det här blir intressant! Det enda hon verkar ha som argument är att han är en man…

  Svara
  • Kristian

    /  03/31/2016

   ”en aggressiv gruvpositiv allmänhet.”

   Sammanfattning:
   ”Hej, jag är en värnlös kvinna, någon måste hjälpa mig.”

   Svara
  • Jan

    /  03/31/2016

   Vilken tossa! Hon gör ju bort sig å det gruvligaste! Hon har ju inga sakkunskaper här. Trots en doktorsexamen (i humaniora…) så tycks hon inte begripa det. Kränkt och trakasserad! Säkert…

   Svara
  • Pelle2

    /  03/31/2016

   Hon skriver inte vad som är fel i professorns, som kritiserade henne, resonemang utan tycker i stort sett att bara det faktum att han är en man gör hans argumentation felaktig.

   Det är dessutom kränkande och trakasserier att argumentera emot henne tydligen..

   Hon hade dessutom gått till universitetets ledning, om hon hade jobbat på samma universitet som professorn, och beklagat sig.Hon eftersöker även sätt att komma åt honom på hans universitet.

   Med andra ord en typisk representant för feminismen. Du får inte kritisera dom för då är en kvinnohatare och sysslar med trakasserier.Om du trots allt dristar dig till att kritisera dom så skall du helst få sparken.

   Är det någon som borde anmälas så är det väl May-Britt Öman.Åtalspunkten kunde vara slöseri med skattemedel vad gäller hennes så kallade forskning..

   Svara
  • michael

    /  03/31/2016

   May Britt en kvinnlig feministisk same,ja möjligheterna till offerkofta ter sig oändliga.

   Svara
 13. MiT

   /  03/31/2016

  Svara
  • Rikard

    /  03/31/2016

   Hej.

   Är det någon som vet om brott är styrkt, eller om det rör sig om PTS som leker domstol? Vilket i sig borde vara i strid med brottsbalkens sjuttonde kapitel;

   ”15 § Giver någon sig obehörigen ut för att utöva myndighet,
   dömes för föregivande av allmän ställning till böter eller
   fängelse i högst sex månader. Detsamma skall gälla, om någon
   obehörigen bär uniform, märke eller annat tjänstetecken som
   giver honom sken av att tillhöra försvarsmakten eller annan kår
   i det allmännas tjänst eller kår, vars verksamhet avser allmän
   samfärdsel eller allmänhetens förseende med vatten, ljus, värme
   eller kraft.

   Är brottet med hänsyn till att det har medfört betydande men
   för det allmänna eller för någon enskild eller eljest att anse
   som grovt, skall dömas till fängelse i högst två år. Lag (1999:792).”
   Från riksdagens hemsida.

   Om ingen dom finns, eller ej har vunnit laga kraft (överklagande eller inhibition av verkställande) blir ju formuleringen under rubriken ‘Saken’ märklig. Sedan förstår jag inte riktigt vad PTS stödjer sig på, men så är jag ju inte jurist, så jag kan inte det här.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Hypocrita

     /  03/31/2016

    Kontakta Kianzhad eller vad han nu heter…..
    Han är ju jurist! 😉

    Svara
 14. Jerry

   /  03/31/2016

  En feminist som är mästare på härskarteknik.

  Lägg märke till hur hon använder varenda trick i boken. Snackar nedlåtande, är närgången, hånler, försöker få omgivningen på sin sida osv. Beteendet är inte typiskt manligt. Kanske filmen Gökboet borde ingå i skolundervisningen.

  Svara
  • Kristian

    /  03/31/2016

   Gökboet är intressant.
   För de flesta betraktare är det uppenbart att det sätt Ratched behandlar Bibbit är destruktivt.
   Från ett visst perspektiv går det dock att hävda att hon gör precis vad hon är anställd för: ser till att Bibbit deltar i diskussionen osv.

   Feminismen har blivit precis det den en gång opponerade sig mot. Liksom på sin tid Marxismen etc etc

   Svara
   • Jerry

     /  03/31/2016

    Jag tror människor har en förmåga att hamna i positioner där de trivs. Inte så enkelt att hon bara gjorde sitt jobb utan en serie medvetna eller undermedvetna val ledde henne dit. Ratched är ett kontrollfreak som kväver omgivningen. Att kontrollera patienterna är lika viktigt som att hålla ordning på frisyren och se till att uniformen alltid är välstruken. Hon gömmer sig bakom en glasvägg och ser till att folk får sin medicin. Den lugnande musiken gör åtminstone henne lugn. Det är egentligen Ratched som ordnat terapi åt sig själv där hon känner sig trygg i sin genomkontrollerade värld. Med feminismen och många andra ideologier är det samma sak. Handlar om att bekämpa rädsla genom att styra och kontrollera.

    Svara
 15. Lövet

   /  03/31/2016

  OT: Schulman går från Aftonbladet till Expressen – intelligensen stiger på båda redaktionerna…?

  Svara
  • Det intressanta kommer att bli hur (om?) han lägger om sig nu om han jobbar för konkurrenten. Vi har ju sett hur vissa har gått från redaktioner och tillsynes fått ett helt annat åsiktspaket…

   Svara
   • Lövet

     /  03/31/2016

    Nu är skillnaden mellan de två blaskorna obefintlig. De har samma agenda samma jourbots – ABs heter t ex Virtanen, Expressens Lindström…

    Svara
    • Kristian

      /  03/31/2016

     Microsofts senaste försök med artificiell intelligens gick som bekant ”sådär”. Twitterroboten ”Tay” lärde sig av, eller imiterade, de som twittrade till den. På 24 timmar gick den från lunajstojm-fjortis, till … ja, Sargon of Akkad hade en bild på Tay och spelade ”Die Fahne hoch”.

     Ungefär så bra får man vara på att anpassa sig för att smälta in på vissa redaktioner.

     Svara
  • JW

    /  03/31/2016

   Allt är i status quo nu.

   Svara
 16. MiT

   /  03/31/2016

  Svara
  • Jan

    /  03/31/2016

   Nummer ett: De är inte barn. Nummer två: Då faller reonemanget. Nummer tre: Ministern far med osanning.

   Svara
   • Jan

     /  03/31/2016

    Resonemanget, naturligtvis. Det vore önskvärt med en edit-funktion för användaren här.

    Svara
 17. Svenne

   /  03/31/2016

  Pepp, pepp!!!!!

  Svara
 18. Kristian

   /  03/31/2016

  Det slog mig först nu att dagens rubrik kan läsas som ‘”le” eller inte ”le”‘, altså franska, bestämd artikel, maskulinum. Antingen väldigt filosofiskt eller väldigt förutsägbart.

  Svara
 19. Svenne

   /  03/31/2016

  OT: HP: Polisanmälan: Man nekades sex – fes som hämnd. (Kan vi hoppas på livstid?)
  http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.4835805-man-nekades-sex-fes-som-hamnd
  Hallandspostens artikel uppmärksammas av DailyMail:
  https://twitter.com/TheUnsafeSpace

  Svara
 20. MiT

   /  03/31/2016

  ”Kvinna lyckades fly från en grupp hotfulla män”
  http://www.blt.se/karlskrona/kvinna-lyckades-fly-fran-en-grupp-hotfulla-man/

  Svara
  • jaha

    /  03/31/2016

   ”knä i skrevet”

   Ja kroppsspråk sägs vara universellt.

   Dags att anamma denna sed i mångkulturell anda. Omringa de som omringar. Känna lite på deras hår. Ta tag i deras armar… som det så fint står i tidningsartikeln. Och helt enkelt ge dem det varma välkomnande som de förtjänar.

   Svara
 21. Gorby

   /  03/31/2016

  Granskning Sverige ringer till Pensionsmyndigheten och ställer lite frågor gällande regler för efterlevnadsstöd till ensamkommande.
  Verkar ju vara helt riskfritt…
  Förstår inte varför alla i Sverige har blivit ”naiva”.

  Svara
 22. Senior

   /  03/31/2016

  Fan, Sverige är verkligen rökt.

  Svara
 23. MiT

   /  03/31/2016

  ”Ulrika om överfallet i Östersund: ”Han stoppar in sina äckliga fingrar i min mun””
  http://www.op.se/blaljus/brott/ulrika-om-overfallet-i-ostersund-han-stoppar-in-sina-ackliga-fingrar-i-min-mun

  Svara
  • Jan

    /  03/31/2016

   Det här stödjer ju inte mediefeministernas tes om att det var vanliga svenska män som begått överfallen. Flera mediefeminister ledde ju den tesen i bevis genom att hänvisa till egna, verkliga eller påhittade, upplevelser under skoltiden…

   Svara
 24. Gorby

   /  04/01/2016

  Söders hjältar igen.
  De är verkligen bra 🙂 .

  Svara
 25. Svenne

   /  04/01/2016

  OT: Kristianstadsbladet:

  Svara
 26. Pelle2

   /  04/01/2016

  OT:
  Veronica Palm har blivit utsedd till ordförande till rädda barnen enligt Metro.
  Det gör mig rädd för barnens framtid snarare….
  http://unvis.it/www.metro.se/nyheter/palm-ny-ordforande-i-radda-barnen/Hdzpda!pKp0ht649NXFqXAUvOa@iQ/

  Svara
 27. Frida Gustavlin

   /  04/01/2016

  Det där är alldeles för enkel matematik för oss feminister, vi gillar kritisk och problematiserat räknande.

  Låt mig ge två fascistiska matematikexempel.

  Om vi tar emot X asylsökande, och låt oss grovt dela in dessa i två grupper, X(1) och X(2) så kommer X(1) att inom T(1) tid etableras i Sverige och ge Y(1) pengar tillbaka genom skatteintäkter, medan X(2) kommer att efter T(2) generera skatteintäkter och tillväxt till ett värde av Y(2). Det går nämligen med unken statistiskt fakta att visa att det kostar väldigt mycket pengar, och det kan man inte gärna diskutera, för sådant går de brunas ärenden, och eftersom allmänheten, som ej är feministisk, inte har de rätta kunskaperna, så kan den inte processa denna information utan att bli rasister, istället lutar vi oss gärna på känslan av att invandrare kommer generera 900 miljarder kronor till Sverige, det är en kontextuell och normkritisk matte med mycket pepp som en ska gilla.

  Det kostar Y1 att ta emot 100 personer, det kostar Y2 att hjälpa 100 personer på plats i ett säkert näromårde. Om denna faktabaserade matematik, mot all feministisk logik, skulle visa att Y2 understiger Y1 med hästlängder blir denna matematik också självklart fascistisk, den fick till och med alla våran Hans Rosling att bli nazist, därför så får han självklart inte vara med i meida så mycket sedan sitt framträdande i Globen tidigare i höst.

  Pepp och kärlek / Frida

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: