Dagens roligaste aprilskämt!

Det kan man läsa i Aftonbladet av alla tidningar idag. Och eftersom det var så bra så länkar jag direkt!

aprilskämt

Det är om en som blivit kallad ”hon” istället för ”hen” och som ska ha anmält detta till diskrimineringsombudsmannen. Och alla inser ju att det måste vara ett skämt eftersom det är 1 april idag. Man KAN inte publicera sådana grejer på 1 april annars…

I natt jag drömde

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Kom ihåg att det rör sig om Sverige. Det här är säkert på riktigt…

  Svara
 2. eevert

   /  04/01/2016

  det säger ju en hel del om Sverige att man(förlåt,”en”) kan vara genuint osäker på om detta är ett aprilskämt eller på riktigt

  Svara
 3. Rikard

   /  04/01/2016

  Hej.

  Påståendet om att könsidentiteten är icke binär, kan det förstås på flera sätt:
  A) Personen förnekar att den har XX/XY, eller variant på dessa (vilket finns).
  B) Personen saknar verkligen både X och Y kromosom. Då rör det sig inte om en människa utan en robot eller en utomjording, eller en art utan dessa kromosomer.
  D) Personen förstår inte skillnaden på definition av könstillhörighet i biologisk mening, vilket sker via kromosomerna, och på social könsidentitet, även kallat genus, vilken bestäms via både primära könskaraktärer (diverse könsorgan), sekundära könskaraktärer (skäggväxt, bröst, m fl) samt attribut (hijab, kilt od).
  E) Personen förstår inte vad icke binär betyder.
  H) Det är första april.
  J) Valfri kombination av ovanstående.

  C), F), G), H), utgår ur listan ovan som protest mot alfabetsmaktordningen vilken förtrycker min rätt att sätta vilka bokstäver jag vill i vilken ordning jag vill; fnäbb! dungår öng! Iä Cthulhu Fthagn R’Lyeh!

  Med lite mera allvar: kön är binärt. Könsidentitet kan vara sådan att en person inte kan, eller mer ofta vill, identifiera sig som man eller kvinna. Något som jag finner acceptabelt; du får gärna definiera ditt kön som vad du vill strikt socialt, och även hävda att du saknar socialt kön, men du har ingen rätt att förutsätta att jag (på telepatisk väg?) automatiskt skall veta vad du föredrar för tilltal. Då begår du nämligen ett övergrepp mot min könsförståelse.

  Dessutom, utan den förhatliga normaliteten fanns det inget att göra uppror mot, och ingen som skyddar en mot människor som verkligen vill ha fasta normer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Inge Post

    /  04/02/2016

   fnäbb! dungår öng! Iä Cthulhu Fthagn R’Lyeh!

   Ibland Rikard,är du förbannat rolig!
   Ibland en smula arkaisk i ditt språkbruk.Men det lär man sig förmodligen nåt av,så jag vill inte påstå att det är negativt.

   Ps
   Lä Cthulhu Lijong!

   Svara
   • Rikard

     /  04/02/2016

    Hej.

    Tack tack.

    Målet för mig är givetvis att få till en så torr text att den uppnår kritisk massa och självantänder.

    Det är också mitt privata uppror mot att den svenska skolan verkar uppmuntra till att eleverna enbart skall kunna skriva i ‘stream of consciousness’ och reproducera ‘Finnegans Wake’.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • Pelle2

     /  04/02/2016

    Håller med!
    Rikard skriver alltid tänkvärda och ibland roliga inlägg !

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/02/2016

   Före 2000-talet så existerade visserligen ej ickebinära som samhällsgrupp i någon egentlig mening.

   Nu på 2010-talet så är ickebinäras bristande rättigheter ett exceptionellt stort och allvarligt problem. Den här modeflugan ska självklart inte tas för intäkt för att allt är ett påhitt, nä, det här är blodigt allvar!

   Vi feminister tycker att en måste ta itu med detta omgående. Redan 2005 skrevs de första viktiga peppiga svenska orden i Wikiartikeln med titeln Intergender, sedan dess har vi som tröttnat på annat typ av självskadebeteende börjat intressera oss mer och mer för detta, och försökt sprida dess uppmärksamhetsgenererade effekt.

   För på samma sätt som självskadebeteende, att rispa sina armar, och skära sig, blivit mer och mer poppis, kan intergender också hjälpa oss att styra vår omgivning, våra syskon, vänner, kollegor (i den mån vi har ett arbete), klasskamrater, föräldrar, arbetsgivare, ja, i princip alla vi möter, så att maximalt antal personer uppmärksammar att jorden faktiskt snurrar runt oss, eftersom våra känslor och behov är viktigare än alla andras känslor.

   Här hoppas vi med ickebinär personlighetsstörning att DO kommer ge oss all den kärlek som vi behöver i kampen mot vår omgivning, det vill säga patriarkatet. Korrelationen mellan feminist, icke-binär och borderline personlighetsstörning må visserligen inte vara helt bevisad, men vänta ni bara! Snart är alla ni kvinnohatande manssvin funkofober per automatik!

   Självpeppande hälsningar / Frida

   Svara
   • Rikard

     /  04/02/2016

    Hej.

    Det är inte lätt (tycker jag) att kombinera vass satir med glättig ton, men du lyckas om och om igen.

    ‘Funkofob’ nyehhehehe! Jag tänker mig någon som har en akut fobi mot musikstilen, eller mot funktionalismen inom arkitektur. En genusarkitekt kanske? Då skulle vi kunna få en feministisk byggnad jämte Kaknästornet i Stockholm.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Rikard

      /  04/02/2016

     Hej.

     Och där föll en rad bort:
     ”Av nån anledning läser jag alltid dina kommentarer med Sven Jerring-röst i tankarna.”

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
    • Pelle2

      /  04/02/2016

     Undrar hur en feministisk byggnad skulle se ut ? En grop istället för det fallosliknande Kaknästornet ?

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  04/02/2016

      Globen, världens största boob, men det kan också vara en man-boob, när det är hockey i alla fall, när det är swedish-horse-show på globen så är det en kvinno-boob, och det reproducerar könsmaktordningen. Inte bra. Hur man än vrider och vänder på det, allt är egentligen ett tecken på könsmaktordningen, turligt, så att vi feminister har nått att kämpa mot.

     • Pelle2

       /  04/02/2016

      Kupolen i Borlänge ser mera ut som världens största tutte. I folkmun lär den kallas för Tunatutten också 😉

    • Frida Gustavlin

      /  04/02/2016

     Funkofobi är också en jätteviktig diskurs att skapa narrativ kring, här finns mycket viktiga kunskaper, ett begrepp som funnits med oss jättelänge, och präglat hur vi undervärderat sett på handikappade under årtusenden. Känns inte som att du tar det på allvar! Typisk härskarteknik!

     Wikiartikeln från december 2015 vittnar om att ordet funnits med som nyord redan från 2015, det är alltså över ett kvartal sedan wiki-artikeln skrevs, om vi inte med gemensam kraft står upp för det här ordet är risken stor att den drunknar i alla de andra viktiga och peppiga nyord som förväntas komma i och med att vårens c-uppsatser lämnas in på Södertörns genusvetenskapliga institution.

     Den mycket välskrivna wiki-artikeln berättar även att funkifierade…

     (För er som inte har tillräckligt med kunskaper vad en funkifierad är, läs på! Måste jag verkligen utbilda er i allt! Suck! Men jag gör det lätt för er, en funkifierad är samma sak som att vara rasifierad, fast en då rullar fram.)

     …är en folkgrupp. Förstår att ni tycker det låter konstigt, men så är det, det är styrkt med källhänvisning på wikipedia! Då är det sant!

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Funkofobi

     ”Funkofobi är en term för de fördomar som vissa personer har mot folk med funktionsnedsättningar. Funkofobi liknar termer såsom sexism och homofobi då de alla handlar om diskriminering av en folkgrupp.”

     /Frida

     Svara
   • Pelle2

     /  04/02/2016

    Frida har seglat upp som ett mycket bra komplement till Jämställdhetsfeministern tycker jag.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  04/02/2016

     Jag har lärt mig av den bästa, feministern är dock en vassare och bra mycket peppigare feminist än vad jag kan drömma om, med betydligt bredare kunskaper i tjejkunskap.

     Svara
     • Pelle2

       /  04/02/2016

      Jag tycker att dina kunskaper i feministiskt snömos,förlåt diskurs, är väl så bra som Feministerns.

 4. Leif [med snopp]

   /  04/01/2016

  Jösses, snopp eller snippa. Vad tusan har hänt med folk de senaste åren!?

  Icke-binär?
  Det binära talsystemet är ett system grundat på talbasen två och används för att skriva tal med hjälp av endast de två siffrorna, 0 och 1. Är då icke-binär en etta eller en nolla?

  ”Jag hade aldrig förut stött på /../struntat i att kalla mig för det jag heter.”
  Holger-Katrin?
  Eva-Bertil?
  Lisa-Nisse?

  Svara
  • Metro skrev ut namnet – ”Anton Maria”…

   Svara
   • Pelle2

     /  04/02/2016

    Inte Maj-Rolf som jag trodde då 😉

    Svara
    • Valdemar Kutte

      /  04/02/2016

     Åsa-Nisse

     Svara
     • Rikard

       /  04/02/2016

      Hej.

      Applåder och visslingar! Åsa-Nisse är ju ett givet namn för hår av hen.

      Jag kan se det som en ‘road-movie’: Åsa-Nisse som icke-binär rasifierad naturnära urbefolkning tillsammans med Eddie-Medusa (gorgonen Medusa var ju kvinna) som funkofil stadsbo i alternativreligiöst fordon (”en satans djävla Volvo, eller Vulvo kanske). Tillsammans med sin trolldryck (‘Skogsstjärnan’) ramponerar denna normkritiska diskurs-duo stuckaturellt för-tryck i både slott och koja fram till den epistemiska Slut-striden i Sergelfontänen, mot JabberWolodarsken, en månghövdad hydra, och med Arnstad i en biroll som Dr Krankenschwein.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

 5. Frida Gustavlin

   /  04/02/2016

  Det finns ett ord på engelsla som skulle kunna passa den kränkta.

  ATTENTION WHORE

  överstt till svenska kan det stavas

  UPPMÄRKSAMHETS HORA

  Vulgärt, ja!

  Men innebörden är så klart inte att klanka ner på prostituerade, som av olika skäl väljer/tvingas till att sälja sexuella tjänster. Utan betydelsen ligger snarast i förmågan att utan avkall på sin värdighet göra sina konstruerade principer hörda genom att aktivt söka en konflikt som tycks bekräfta att man har rätt. I det här fallet blir DO ett fint skattefinansierat verktyg att ta till.

  Vad kan man säga om det. Sverige är ett underbart land. Vi har en sådan hög nivå av demokrati att all sköns tokigheter får möjlighet att göra sig hörd med stöd av statens omsorg.

  Svara
  • Kim-Robin

    /  04/02/2016

   Ussh! En har gillat allt du skrivit tidigare, men(asså, det måste väl finnas något alternativ till detta hemska ord, kvenn kanske? Då får det nästan lite norsk anstrykning kan en tycka.) att skriva det patriarkala man istället för det peppiga en. Använd trigger-varning i så fall.

   Svara
 6. Inge Post

   /  04/02/2016

  Jag försökte föra en diskussion idag med min sambo,om varför Let´s Dance paren var så könsnormativa, var det tvunget att det skulle vara kvinna/man i paren och varför kunde det inte vara Kvinna/Hen.

  Hon tittade på mig en stund,frågade om jag var dum i huvudet och fortsatte att äta sin kotlett.
  Jag är glad att min sambo är som hon är!

  Svara
  • michael

    /  04/02/2016

   Ja Robert Aschberg tog upp det i sitt program varför Lets Dance är så heteronormativa att inga bögar eller flator dansar med personer av samma kön.
   Men jag tycker att han är unket normativ varför ska t,ex inte döda få vara med och dansa jag tänker då på LUFs förslag om att ha sex med döda,därför bör även dessa bjudas in till Lets Dance och på så sätt vara normbrytande.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/02/2016

    Nästa säsong blir det självklart peppigt intergender i teve-fyrans dansprogram!

    Om Ladbrooks skulle ha ett spelbart odds för detta så skulle det inte ge mer än 50 öre tillbaka på varje satsad krona. En förlustaffär, så troligt är det.

    Pepp, krossa patrarkatet!

    Svara
  • Jan

    /  04/02/2016

   Aschberg är ju inte dum. I själva verket finns det normer även bland de icke-normativa. Vi kommer förmodligen aldrig att få se några samkönade danspar i Let’s Dance. Dels stämmer det inte in med konceptet, dels finns det inte någon sådan önskan från gay-världen.

   Vi kommer heller aldrig att få se någon redovisning av tittarrösterna eller några folkliga danser (sådant som vanligt folk dansar i verkligheten på logar och stadshotell) i Let’s Dance. Precis som Aschberg påpekar.

   Svara
 7. michael

   /  04/02/2016

  Migrant visar under vilka fruktansvärda förhållanden man lever,inte ens våra pensionärer har det så illa.https://www.youtube.com/watch?v=mRbdPtV0_gU

  Svara
 8. Pelle2

   /  04/02/2016

  Dessvärre verkar nyheten om att rektorn kallade hen för hon och blev stämd för det vara sann.
  Expressen och Metro skrev också om det http://www.expressen.se/nyheter/rektor-do-anmals-efter-arbetsintervju/
  http://www.metro.se/nyheter/hen-kallades-kvinnonamn-pa-arbetsintervju-anmaler-rektorn-till-do/EVHpcD!zmBeWn3elsuDM/
  Det säger ju en hel del om vårt arma land…

  Svara
  • Hmm

    /  04/02/2016

   Det mest spännande i det här är det finns en arbetsplats nära akademi inom naturvetenskap som i sina ansökingsfomerer till deras jobb har en kryssruta för vilket kön du har.

   Det finns bara två rutor.

   Denna används nu naturligtvis för att anställa fler kvinnor så än så länga så har ingen ”kunnat” anmäla för diskriminering.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: