Klockrent projekt för Vinnovas mångfaldslabb!

Vinnova är ju välkänt för att styras av galningar som strösslar skattepengar över det ena projektet galnare än den andra, nu senast kom det ju fram att de ska stödja ett projekt som ska lära folk att ragga som lesbiska singlar och beviljade bidrag till något som heter ”Liggaskolan”.

heteronormativa sexställningar

Hittade bilden ovan i kommentarsfältet till ett gammalt inlägg, från november 2014. Det måste väl vara klockrent för Vinnova och deras totalt galna Mångfaldslabb att sätta tänderna i? Någon miljon eller så till ett projekt där man undersöker vilka feministiska sexställningar det finns där man inte känner sig erövrad? Borde väl passa profilen på Mångfaldslabbet perfekt? Eller faller det i så fall på att det också ska vara heteronormativ sex? Handlar ju inte lesbiska singlar direkt! Jag tycker inte det borde vara något problem för Mångfaldslabbet i alla fall eftersom precis allt de tar i är totalt rubbat ändå.

Gårdagens inlägg:

En liten blandning av surt

Måsteläsning!

Aktivister på tidningar som skapar nyheter

MVH

MiT

Lämna en kommentar

48 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  04/04/2016

  Ordet VIKTIGT förekommer jätteofta, och det är viktigt.

  För ordet VIKTIG är bland oss Feminister en jätteviktig typ av omvänd genuscertifierad härskarteknik, för när vi har certifierat det vi sagt med ordet VIKTIGT blir det genast svårare för männen att säga emot, då svarar vi bara, hur kan du inte tycka att det en säger inte är VIKTIGT, och vips så har vi omvänd bevisbörda, och vi kan smeta en massa peppiga viktiga reaktionära etiketter på dem.

  Ordet VIKTIGT, som kunskapsbärare, fungerar också väldigt bra för att berätta för våra medsystrar vad de ska tycka och säga, vilken narraism som just nu är VIKTIG.

  Sedan så gillar inte en att ordet viktigt, innehåller VIKT, för det innebär implicit att män recenserar kvinnors kroppar, och det är patriarkalt. Och det är VIKTIGT att belysa, så liten varningsflagg där.

  Så egentligen borde vi feminister hitta en bättre synonym till Viktigt! Välj själv från listan nedan och ersätt ovan: (källa: http://www.synonymer.se/?query=viktig)

  Drygt
  Självgott
  Högfärdigt
  Malligt
  Överlägset
  Snorkigt
  Arrogant
  Stroppigt

  Viktigt inlägg från Frida, pepp på er!

  Svara
 2. Pelle2

   /  04/04/2016

  Om Vinnova enligt deras hemsida:
  ”innova är Sveriges innovationsmyndighet. Vår uppgift är att främja hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation och att finansiera behovsmotiverad forskning. Varje år investerar vi ca 2,7 miljarder kronor i olika insatser.”
  Hur mycket innovation handlar det om att lära lesbiska singlar att ragga ? Det verkar ju som om dom flesta av dom har lyckats ganska bra med det precis som heterosexuella singlar har gjort det.Det finns ju trots allt ganska många som är sambor och gifta som har varit singlar..
  Sedan kan man ju undra varför de inte ser ett behov av att lära heterosexuella singlar att ragga ?
  Dårar är dom som slösar bort skattemedel på rena idiotier..

  Svara
 3. Som Tiina Rosenberg lärt oss feminister så är ju kvinnor som har sex med män könsförrädare. ALLT heteronormativt sex är våldtäkter där männen erövrar, trycker ner och objektifierar kvinnorna!
  Vad kvinnan KAN göra, förutom att bejaka sitt riktiga sex (sex med andra kvinnor alltså), är såklart att sexstrejka. Sånt irriterar alltid de där vita kränkta männen.
  Och så finns ju BDSM av olika lämpliga varianter. Det är okej för kvinnor att binda fast män, piska dem, spotta på dem och kalla dem för nedlåtande saker. Sånt funkar bra!
  Så- med lite fantasi behöver inte ens heterosexuella kvinnor vara könsförrädare.

  Svara
 4. Samjuna

   /  04/04/2016

  Vinnova = våra pensionspengar.Grrrrrrr

  Svara
 5. MiT

   /  04/04/2016

  Svara
  • MiT

    /  04/04/2016

   Om man vet om att det är en kollega som skapat nyheten men VÄLJER att inte ens nämna det så är det helt klart en typ av riggning av nyheter! Detta oavsett om hon skulle vara tjänstledig eller ej. Och tjänstledig får man nog ta med en nypa salt då hon skrivit en krönika i januari 2016…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/04/2016

    Svara med ett öppet brev, men vägra svara på telefon, då är en viktig.

    Men redaktionschefen kanske inte har telefon, då han inte är en offentlig persson, men svara offentligt går bra, och kräver att bli rättad, men vägrar att ge någon förklaring privat på telefon, det går inte. Det är viktigt.

    För ordförklaring för viktigt, se inlägg ovan.

    /Frida

    Svara
   • Gurkburken

     /  04/04/2016

    Samtidigt som VF kritiserar NI:s etik utan att citera något i reglerna som NI skulle ha brutit mot.

    ”Anskaffning av material

    7. Visa särskild hänsyn mot ovana intervjupersoner. Upplys den intervjuade om huruvida samtal och annat material är avsett för publicering. Var försiktig med att återge uttalanden och annat material som icke-offentliga personer har publicerat i sociala medier.”

    Passar inte ens med skohorn.

    VF har tydligen inte gbrutit mot yrkesetiken heller eftersom det inte är förbjudet att hålla tyst om info om personer som allmänheten helt uppenbart anser vara av intresse. Föbudet gäller endast intervjuer och bilder:

    ”9. Förfalska inte intervjuer eller bilder.”

    Svara
 6. MiT

   /  04/04/2016

  Svara
  • Kristian

    /  04/04/2016

   Frick är värd tio Mattson eller … vad heter hon? Olsén? Och tjugo Wolodarski.

   Nej, förresten, det var en förolämpning mot Frick.

   Svara
   • Skeptisk

     /  04/04/2016

    Rättigheter hör ihop med skyldigheter. Som medborgare eller åtminstone skriven i Sverige har samhället ett ansvar att fixa tak över huvudet. Tillfälligt vid t ex brand eller längre med allmännyttan. Men det hör ihop med att man också har skyldighet att bidra till det när man har inkomst. Om man är här som turist får man själv fixa bostad och betala för sig. Vi har massor av campingar och om man sköter sig kan man säkert göra en deal med en markägare att ställa upp en husvagn. Och vi har allemansrätten. Det är friare än på kontinenten.
    Problemet är att de inte sköter sig. Då blir man portad från campingar och bortkörd från annans mark. Det gäller för alla. Man kan inte bara kräva rättigheter utan att uppfylla sina skyldigheter.

    Svara
   • Pelle2

     /  04/04/2016

    Helt sjukt som sagt vara att de anser sig ha rättigheter i ett land de inte är medborgare i och där de inte på något sätt bidrar till vårt samhälle…

    Svara
   • Olof

     /  04/04/2016

    Har de sökt asyl? Ah, är de från EU länder lär de ju inte ha det. Har de stannat mer än 3 månader utan arbete eller möjlighet att försörja sig? Då bryter de mot Schengenreglerna och skall onekligen ges tak över huvudet… i häktet. Sedan skall de avvisas med återinreseförbud. Bra att de samlar sig i grupp, nu är det bara för polisen att göra sitt jobb med.

    Svara
  • Dreadlock

    /  04/04/2016

   3 månaders regeln för alla EU-medborgare som ”Migrerar” inom EU 27 är för länge sedan uppluckrat och färdig för beskådande i högen för politiska misslyckanden.

   Jag vill minnas att det är en avsevärt skillnad. Idag har vi EU-Migranter , som egentligen lyder under 3 månaders regeln . 3 månader för att söka jobb i ett annat EU-land , anmälningsplikt till AF, inga freebees under tiden och tanken var att locka till sig relevant och kompetent arbetskraft.
   Efter 3 månader utan vare sig jobb eller sysselsättning som likställs med ett jobb, är man således fortfarande arbetslös och har misslyckats att placera sig i den någorlunda vettiga ordningen mellan tillgång-efterfågan av en viss typ av arbetskraft.

   Men tydligen så har Nordeuropas generösa sociala skyddsnät utlösts som en fallskärm för att försöka dämpa fallet ner i självförvållat arbetslöshet och påföljande armod. Skandinavien, Tyskland ,Österike, schweiz och till viss del Frankrike (Inte överallt) har behållit socialstatens ovillkorliga generositet gentemot de som faller igenom alla kvalifikationer som inflyttat arbetskraft som inte hittar anställning.

   Svara
 7. Frank

   /  04/04/2016

  Som företagare har jag och en kollega ansökt om stöd från Vinnova till ett utvecklingsprojekt. Det hela involverade alternativ tillverkning och tillverkningsteknik i naturliga kompositer. Vi fick givetvis avslag. I efterhand har vi skött det hela genom egen finansiering och det visar sig vara lika bra ide som som vi trodde. När man sen läser vad som o andra sidan blir godkänt av Vinnova för mångmiljon belopp fattar man hur politiskt korrumperad den organisationen är.

  Svara
  • michael

    /  04/04/2016

   Du skulle fyllt ut ansökan med genus om patriarkala strukturer som måste brytas vikten av att lyfta kvinnligt,migranters och HBTQs personers synsätt och inkludering,detta går att applicera på allt mellan himmel och jord när man söker stöd,och chanserna ökar då betydligt att tilldelas stöd från Vinnova.
   Man ska komma ihåg att för Vinnova handlar det inte om att göra svenska företag konkurrenskraftiga mot omvärlden,utan att göra kvinnor,migranter,HBTQpersoner konkurrenskraftiga mot de förhatliga vita heterosexuella männen på hemmamarknaden med hjälp av skattemedel 🙂

   Svara
   • Frank

     /  04/04/2016

    Nu vet vi givetvis bättre än att smutsa oss med dylika statliga cirkusorganisationer. Både Almi och Vinnova befolkas av en förbluffande mängd inkompetenta människor. Som entreprenör ska man aldrig befatta sig med dessa. Företagandet är en språngbräda ur det socialistiska helvetet och inom några år kan vi nog vara stolta exil-Svenskar.

    Svara
 8. Intenso

   /  04/04/2016

  Det märkliga, imho, är att ingen på berörda myndighet eller alla andra myndigheter som bara dunkar in miljonerna i allsköns Genusprojekt, nån gång stannar upp och tar sig en funderare: Vad faan håller vi på med? Vi är satta att förvalta medborgarnas pengar på bästa sätt och så vräker vi ut det på meningslös skit.

  Man baxnar helt klart för den enfald som blir tydlig inom statlig, landsting-, och Kommunal förvaltning. Pengarna skall rulla. Om de sen går till något vettig verkar i många fall inte spela den minsta roll.

  Tjänstemannaansvaret måste återinföras och till det, förvisso en annan fråga, en Konstititutionsdomstol som kan reda ut vad fan som är lagligt och olagligt innan allt går käpprätt med gamla Svea. Invandrare i all ära men undrar om inte svenskarna själva är de vi skall vara mest rädda för.

  Sorry Tokis, denna hamnade först i en tidigare Post.

  Svara
 9. MiT

   /  04/04/2016

  Är vänstermiljarder annorlunda? Kommer de från vänsterpartister?

  Svara
  • Jan

    /  04/04/2016

   Det är ju tio miljarder som går åt till att täcka kommunernas ökade kostnader för asylinvandringen. Knappast någon investering. Bara en vänsterpartist kan se skenande kostnader som en investering….

   Svara
  • Dreadlock

    /  04/04/2016

   Hahaha ! Det är snarare 10 miljarder till ”Välfärden” som annars skulle ha krackelerat under tyngden av sina egna orealistiska åtaganden. Verkligen en lottovinst för företagare. Miljardregn över köpt boende av stat och kommun. Det är bara att gratulera klientelet utsugare av våra pengar, som du precis lovat bort.

   Svara
  • Hmm

    /  04/04/2016

   Dom glömde att säga att dessa 10 miljarder är LÅNADE pengar. Det finns ingen täckning i ordinarie bjudeten för dem.

   Svara
 10. MiT

   /  04/04/2016

  Svara
  • Jan

    /  04/04/2016

   Anne Rambergs enda intresse av flyktingar är att tjäna pengar på dem.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/04/2016

   Och Banke visar vilken ryggradslös människa han är.
   Han kritiserar Arpi och menar att han inte har någon kunskap om det han skriver om och naturligtvis presenterar han inte något argument som visar på att Arpi är okunnig utan vi skall bara tro honom på hans ord.
   Självklart skriver han också hen om Arpi fast han aldrig har påstått att han inte är en man.
   Klassisk feministisk härskarteknik.
   Ramberg skriver självklart också att Arpi är främlingsfientlig i en klassisk brunmålning utan att heller hon presenterar något belägg för det. Att kritisera volymerna i den svenska invandringen är inte detsamma som att vara flyktingfientlig. En Advokat borde kunna argumentera på en högre nivå.

   Svara
  • Inge Post

    /  04/05/2016

   Om den där nyheten om att det var en hen som anmälde för att den blev kallad för hon var sann,borde då inte Arpi helt sonika kunna anmäla den här Banke för motsatsen ?
   Om nu Arpi kulle vilja vara riktigt jävlig mot Banke dvs…

   Svara
 11. MiT

   /  04/04/2016

  Svara
 12. MiT

   /  04/04/2016

  ”En pojke på besök i Halmstad misstänks ha ofredat två minderåriga flickor i Sannarpsbadet. Han nekar och säger att han förväxlas med någon annan.

  Flickornas berättelser är samstämmiga. Båda berättar om hur en 17-årig pojke, som de först uppfattade som en betydligt äldre man, kom i närheten av dem i äventyrsbadets virvel gång på gång.

  Pojken, som var från ett flyktingboende på besök i Halmstad, simmade under vattnet och tog på deras ben, rumpor, på magen och i närheten av brösten. De trodde först att det var av misstag, men när pojken till och med tog ett grepp om den enes midja försvann hennes tvivel och flickorna bestämde sig för att säga till en badvakt.
  – See more at: http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4848728-badande-misstanks-ha-ofredat#sthash.pP1ZShIM.dpuf

  ”Badande misstänks ha ofredat”
  http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.4848728-badande-misstanks-ha-ofredat

  Svara
 13. MiT

   /  04/04/2016

  Svara
 14. MiT

   /  04/04/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/04/2016

   Gud vad peppigt!

   Att vissa vita medelålders heterosexuella män, som Claudia Aziz, inte tål att starka icke privilegierade rasifierade kvinnor, som vår minister, vågar ta plats är ett så viktigt tecken på hur rasistiskt och patriarkalt samhället fortfarande är!

   Det ministern visar prov på är absolut inte en power trip, det har inget att göra med att de är tokpeppade på att de lyckades skriva en budget, deras glädje ska inte på något sött sätt jämföras när en lyckas smita in på krogen trots att en är under arton, och glad som en lärka beställer det billigaste i baren.

   Det här är viktigt p(d)eppigt systerskap till 109%

   Svara
  • Pelle2

    /  04/05/2016

   Som sagt var, är dom fem år ??

   Svara
 15. MiT

   /  04/05/2016

  Svara
 16. MiT

   /  04/05/2016

  Läs hela tråden!

  Den här kommer in och spelar? dum. Några exempel:

  Det här att folk vill ha något i en sådan fråga ”exakt” är MER än korkat…

  Tre gånger har han krävt något ”exakt” nu…

  fyra gånger nu…

  fem gånger…

  sex gånger…

  sju gånger…

  åtta gånger…

  Kan lova att han hänger på luren det första han gör för att ”rapportera” till polisen. Otroligt obehaglig typ, beter sig som ett äkta troll.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/05/2016

   Vad är det som är kontroversiellt med att säga att det finns ett antal områden i Sverige dit ,brandkår och ambulans inte åker in utan polisbevakning och att polisen blir attackerad där ? Att dessa är få i jämförelse med de fungerande områdena innebär väl inte att det är acceptabelt ?
   Det är inte heller kontroversiellt att påstå att dessa områden domineras av människor med utländsk bakgrund.
   Relativister som Löfström som dessutom vill tysta de som kritiserar utvecklingen får mig att vilja spy..

   Svara
  • Rikard

    /  04/05/2016

   Hej.

   Löfström använder ett retoriskt knep och ett logiskt felgrepp. Han kräver exakt specifikation av något som diskuteras i allmänna ordalag för att kunna skjuta ner hela resonemanget om minsta beståndsdel kan bevisas felaktig. Det är tydligt att han inte är ute efter någon saklig debatt, oavsett utgångspunkt.

   -Han hade kunnat argumentera för att våld, stenkastning och angrepp på hemtjänst, brandkår m fl i diverse områden är en klassfråga, att det handlar om alienering och sysslolöshet, eller rentav anomie hos de personer som bor i området.
   -Han hade kunnat resonera om att relationen till statens företrädare och dessas auktoritet är en kulturell fråga; alla folk och alla nationaliteter har inte samma erfarenheter av polis. —Han hade kunnat argumentera för att det är på grund av att det rör sig om allmänna, gemensamma och därför opersonliga resurser som attackeras, och att ett egenfinansierat försäkringsbaserat system fungerat bättre.

   Istället gör han som kan läsas ovan. Vem tror han att han övertygar? Hela hans postande blir någon sorts auto-erotisk egomani av rättfärdigande och självförhärligande. Definitivt något han borde fundera över.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 17. Frida Gustavlin

   /  04/05/2016

  Peppiga P1-kultur, bästa skönaste radiogänget! En blir alltid lika glad!

  Över 400 stölder av offentlig konst, metallskulpturer av framförallt koppar och brons har stulits och smällts ned under en period på 11 år. Lite drygt 36 per år. Räknar vi med vad kommuner och landsting blir av med landar vi på närmare 40 per år. Men om stölderna ökat eller minskat de senaste fem åren framgår ej, turligt, för då skulle det ha kunnat sättas i samband med en fråga som ej får beröras.

  Polisen berättar att i princip samtliga förundersökningar läggs ned utan vidare utredning. Tur! För de är viktigt att vi inte får reda på vilka bussfrön det kan vara som stjäl metallskulpturer, eller så som chefen på statens konstråd uttryckte det, vårt gemensamma kulturarv, bekostat med våra skattepengar, för det skulle i värsta fall kunna vara en nyhet som kan tolkas rasistiskt. Det är också väldigt bra att de inte berättar hur många skulpturer som finns totalt, så att vi som lyssnar själva kan få en uppfattning om hur stort problemet är, för det är också rasistiskt.

  Tidigare så har rikspolisstyrelsen normativt pekat ut östeuropeiska ligor, som ansvariga för kopparstölder i relation till järnvägen, men jag, Frida, ser inget samband, och det är bra att P1-kultur inte ägnar sig åt att reproducera sådana fascitiska och spekulativa frågor.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6399610

  Kramiz / Frida

  Svara
 18. Jan

   /  04/05/2016

  Så, då har kappvändningen börjat hos Aftonbladet också. Statsrådet och eminensen Hadzialic kritiserar vänsterns identitetspolitik och vithetsteorier samt det faktum att hon i egenskap av rasifierat statsråd förväntas ha vissa åsikter på förhand.

  Nå, hur ska kulturmarxistofficerarna på Bladets ledar- och kultursida bemöta det här. De sedvanliga rasistanklagelserna och brunmålandet? http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22564766.ab

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/05/2016

   Vi feminister har bestämt vad som är den offentliga åsikten, hur vågar hen? Helt otroligt, hon är numera officiell husjugge! Hur vågar hen inkräkta på vårat feministiska tolkningsföreträde, typiskt invandrare!

   Bara inte Alice Bah Kuhnke faller till föga, som också är tydligt rasifierad, och faktiskt har en berättelse i sin identitet om utsatthet som bara hen kan berätta, hur hon tog sig på en strapatsfylld och farlig postkolonial flykt från den Västafrikanska lilla byn Horda utanför Värnamo (befolkningsmängd 377), med utgångspunkt i den marginaliserade akademiska medelklassen, men som givetvis identiferade sig som arbetarklass, via ickepriviligerat engagemang i elitidrott, studier på Handels och Stockholms Universitet, barnprogramsjobb på SVT till sin statsrådspost i Miljöpartiet. Låt ingen ta Kuhnkes tolkningsföreträde ifrån hen på grund av hennes hudfärg, och snälla Kuhnke, ge inte upp den själv.

   Besviken Frida!

   Svara
  • Pelle2

    /  04/05/2016

   Dom får väl kalla henne för en onkel Tom 😉
   Skämt åsido tycker jag att det är bra att en ledande företrädare för socialdemokraterna kritiserar den helt igenom idiotiska identitetspolitiken och kulturrelativismen som ledande vänsterdebattörer och radikalfeminister har ägnat sig åt de senaste åren.
   Kan inte påminna mig om att Hadzialic har varit en av dom som har förespråkat identitetspolitik och kulturrelativism så hon behöver inte skämmas för den delen.
   Däremot är det ju skrattretande när ledande företrädare för den ideologin och åsiktskorridorens väktare, som Aftonbladets ledarredaktion och andra journalister på den blaskan, nu försöker bidra till kritiken av den ideologin.

   Svara
 19. Frida Gustavlin

   /  04/05/2016

  Norrmännen, bara det ordet får mig att rysa, Norrhennen blir det hädanefter.

  De ska nu arrestera och utvisa asylsökande genom en uppsnabbad process. Som feministisk nätaktivist är en förrfärad! Har de ens ställt sig den självklara frågan, hur ska dessa, företrädelsvis unga män, integreras i det norska samhället, det går ju inte! Hur blir det med värdegrunden då?

  En kan inte annat än att hålla med Advokatsamfundet i Norge, lagförslaget riskerar att skrämma iväg asylsökande utan uppenbart skyddsbehov, för visst läste jag rätt. Sedan är det också ett slag i ansiktet mot alla kvinnliga advokater, som faktiskt behöver jobb. En blir dock lite förfärad, advokatsamfundet ser inga risker med rättsäkerheten, så där gissar en att det inte råder några kritiska motstridigheter.

  ”Förslaget har mötts av hård kritik, bland annat från Norges Advokatsamfund som varnat för att den nya lagen kan bidra till att undergräva asylrätten och skrämma iväg asylsökande med ett uppenbart skyddsbehov.”

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/norge-vill-fangsla-asylsokande-i-vantan-pa-utredning/

  Svara
 20. Pelle2

   /  04/05/2016

  OT:
  Bilan Osman på Expressen kritiserar Soldiers of Odin som patrullerar gatorna enligt egen utsago för att skydda kvinnor. Hon menar att de är nazister,rasister och brottslingar och att det därmed inte är en lösning.
  Jag tycker inte heller att det är bra att poliserna inte klarar av sina uppgifter så att vissa medborgare ser det nödvändigt att patrullera gatorna för att upprätthålla säkerheten.
  Tro dock inte att hon förespråkar flera poliser och ett bättre fungerande rättsväsende generellt utan naturligtvis är feminism,genuspedagogik och resurser till kvinnojourer lösningen precis som det alltid är för en feminist.

  Det skulle vara roligt att se Bilan Osman och andra ledande radikalfeminister åka till Hells Angels,Bandidos,Muslimska brödraskapet och till fängelser för sexualbrottslingar och predika feminism och genuspedagogik och se om det får någon effekt.

  Något säger mig dock att de aldrig skulle våga åka dit utan de nöjer sig med att skuldbelägga den vita,svenska mannen och utsätter dom för sina genusidiotier i tron
  att det kommer lösa alla problem.

  http://unvis.it/www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman/losningen-ar-feminism–inte-hogerextremism/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: