Världens dyraste reflexer och paraplyn?

Sverige är ju känt för att nalla ordentligt från biståndsbudgeten för att bekosta haveriet på hemmaplan. Det första som den nya regeringen gjorde var ju att stoppa fingrarna i biståndsburken och fiska upp mellan 8 och 9 miljarder för att bekosta åtminstone en liten del av det här i Sverige.

Men de 8-9 miljarderna var inte nog för efter det nallade man ytterligare 300 miljoner som skulle gått till bekämpning av malaria, aids och tuberkulos i tredje världen. Den humanitära stormakten måste anse att det bara är glidare där som klagar på lite malaria.

Nu har man alltså nallat ytterligare från biståndsbudgeten, den här gången för att muta FN-folk! Det är ett steg i Sveriges kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd, man får helt enkelt muta de som ska rösta så de röstar rätt. Det vill säga röstar på Sverige.

mutlandet sverige

Mutobjekten hade fått presentväskor som enligt UD innehöll böcker, en reflex och ett paraply…

Really? Böcker, reflex och paraply? Om man ändå ska muta kanske man sikta på något annat än det? Nä, så dumma är de givetvis inte. Man nallade 14 miljoner för FN-mutorna och resorna hit för de 27 mutobjekten (skulle varit 28, alltså en halv miljon per objekt…) kostade 1,4 miljoner. Hur mycket boendet kostade vet jag inte men om man gissar väldigt HÖGT 1 miljon för 27 mutobjekt under några dagar så är man inte i underkant i alla fall. Hur mycket käket kostade vet man inte eftersom det är hemligstämplat med hänvisning till rikets säkerhet men säg en halv mille eller nåt? Då är det ändå riktigt bra och onödigt käk! Sen har vi löner för de inblandade men eftersom jag gissar att de har förbannat hög månadslön får de fan i mig ställa upp!

Då blir det cirka 11 miljoner kvar till okänt antal böcker, 27 paraplyn och 27 reflexer. Måste vara världshistoriens dyraste presentböcker, paraplyn och reflexer! Om de inte gav bort 27 silverbiblar förstås men det är svårt då det bara finns en antar jag. Så gissningsvis så innehöll de där presentväskorna lite mer gångbara mutor också.

mutlandet sverige1

Efter att ha nallat 9 miljarder ur biståndsbudgeten för att bekosta asylhaveriet på hemmaplan så säger biståndsministern att fler måste betala eftersom det pågår katastrofer. Efter att ha nallat 9 miljarder, varav 14 miljoner gått till rena mutor, alltså… Nåja, det är såklart bättre ju fler som hjälper till.

mutlandet sverige2

Mindre än en 10 procent av vad regeringen nallade från biståndsbudgeten ges alltså till icke öronmärkt finansiering som man själv säger är en av de viktigaste sakerna som behövs för att vända utvecklingen. Så Sverige ska knappast slå sig för bröstet.

De som får betala mutorna och haveriet, som skapades fullt medvetet trots skrikande larmsignaler, på hemmaplan är (förutom skattebetalarna i Sverige såklart) de som svälter i östra Afrika, de som drabbas av malaria, de som får tuberkulos och de som får aids. Smörja mutkolvar för att kanske få en plats i ett råd för pengar som skulle gått de absolut fattigaste i världen, så jobbar en riktig humanitär stormakt!

Någonting säger mig att det inte bara är säkerhetsrådet som hägrar utan att man siktar högre än så, kanske man hoppas på posten som generalsekreterare för hela FN framöver och att säkerhetsrådet bara är första steget?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. Hmm

   /  04/05/2016

  Du glömde en post. Deras resa hit.

  Men om vi räknar med att de har flugit första klass á 60′ kr tur o retur, så blir den posten ändå bara 1,6 miljoner lite drygt.

  Svara
 2. När ska regeringen få signalen att FN:s säkerhetsråd ain’t gonna happen?

  Vi börjar likna det där desperata exet som ringer mitt i natten och det är bara nej…

  Svara
 3. Kristian

   /  04/05/2016

  För att vidareutveckla min kommentar hos Antonsson:
  ”Föredetta-partiet (S) i föredetta-landet Sverige tycker föredetta-klubben FN är viktig.”

  Svara
 4. MiT

   /  04/05/2016

  ”Svartklädda vita män tar lagen i egna händer”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6403803

  Svara
  • Kristian

    /  04/05/2016

   ”[…] går ut och med våld ska ge sig på människor från en annan kultur.”

   Han har rätt, de marockanska gatugängen måste stoppas. Vad? Han menade något helt annat?

   Svara
  • Svenne

    /  04/05/2016

   Men artikeln: ”Vitklädda svarta män tar lagen i egna händer” hade varit både ‘hipp’ och rätt, som i en rap-video. När coola rasifierade ‘gangsta’-muskelberg snackar skit om ”bitches and hoes”, droger, misshandel och mord – då står etablissemanget upp och applåderar som en man, förlåt, som en rasifierad kvinna… #hyckleri

   Svara
 5. MiT

   /  04/05/2016

  Gäller denna:

  Svara
  • Rikard

    /  04/05/2016

   Hej.

   Undrar om krogen Betnér skall bevista kontrollerar ålder i dörren och i baren?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 6. killeri

   /  04/05/2016

  Vore det inte billigare om Margot Wallström fick bli landshövding än att försöka montera upp henne i FN säkerhetsråd? Eller ge henne ett fett utredningsuppdrag eller något annat lukrativt?

  Svara
  • Kristian

    /  04/05/2016

   Ambassadör i Israel?
   Fast hon får nog inte komma in, så hon kan jobba där hon bor. Och ingen i Israel lyssnar på henne, så hon behöver ingenting säga.
   Samma status, förmåner, lön och prestige som idag, men mindre möjlighet att skada landets anseende.

   Svara
   • Är det inte dags att hon och resten av Regeringen besöker Arbetsförmedlingen och tar del av deras tjänster?

    Svara
    • T

      /  04/05/2016

     Några år på Komvux så de kan läsa in grundskolekompetens.

     Svara
     • Jag tänkte mer på AF REHAB (tidigare AMI) där de kan arbetspröva.

 1. Noor i Syrien | WTF?
 2. Wallström, vi tackar dig alldeles särskilt för platsen i Säkerhetsrådet! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: