Vi minns det som om det vore igår

Inga konstigheter alls i Sverige i spåren efter asylhaveriet, vi känner igen allt sen förr. Problemen har inte alls ökat på något oproportionellt sätt. Virtanen kan vara lugn, det är ingen kollaps i sikte och hans fat rödvin kostar honom lika mycket varje fredagskväll som det alltid gjort.

p-vakter får skyddsvästar

Parkeringsvakter i Linköping ska få skyddsvästar men det beror inte alls på att hotbilden blivit värre.

– Det är rent förebyggande, säger Eva Ankarberg, marknads- och kommunikationschef på det kommunala parkeringsbolaget Dukaten, till corren.se enligt TT.

Bolaget har nio anställda p-vakter. Samtliga bär både larm och gps-sändare, enligt verksamhetschef Mikael Wallin.

– Skyddsvästen är en detalj i hela utrustningen, säger han.

Skyddsvästen är förebyggande och bara en detalj i utrustningen. Precis som vi minns det från 80-talet. Härligt att det inte alls blivit värre för vi minns ju parkeringsvakterna på 80-talet som gick omkring i skyddsvästar.

somaliska pensionärer vaktar bussar

Vi kommer så väl ihåg från 80-talet att polisen och samhället gav upp för klan- och stamkultur där byäldsten bestämde reglerna och lagarna för gruppen i vissa områden? Precis som förr alltså, ingen skillnad alls. Jäkla röta vi har att den typen av händelser inte har ökat alls i många områden i Sverige!

helsingborgs sjukhus i förstärkningsläge

Vi minns alla hur det var Fullt Panikläge på sjukhusen i Sverige. Jaha, står det ”förstärkningsläge”? Jaja, det låter ju faktiskt bättre än Fullt Panikläge, det håller jag med om.

helsingborgs sjukhus i förstärkningsläge1

Men på vilket sätt passar ordet ”förstärkningsläge” in när det handlar om inställda canceroperationer och en krisstab som leder arbetet 24/7? Jag tycker i alla fall att ”Fullt Panikläge” är en mer rättvis beskrivning av läget. Precis som det alltid har varit i Sverige!

underbemannad polis

Vi kommer ihåg alla högriskområden från förr, där polisen inte kan gå in utan massiv förstärkning, där det är farligt och stora risker för deras egen säkerhet för några polismän att gå ensamma. Tur att det inte har blivit värre i alla fall!

gravid kvinna nersparkad i Tensta

Precis som förr så blir gravida kvinnor sprayade med tårgas och nersparkade av ”ynglingar” som försöker råna dem. Vi minns det alla som om det vore igår. Himla skönt att sådana saker inte är en ny företeelse!

Tänk vilket tur vi har att allt är precis som förr när det gäller säkerhet, brottslighet, byäldstar och klaner som skapar regler och så vidare. Allt är precis som förr, Virtanen kan köpa sitt veckofat i övermorgon till samma pris.

**********

Till sist en podcast från Homies Podcast där ett inlägg från bloggen

Att dra ner byxorna på en genusforskare

nämns i slutet, efter cirka en timma. De verkar ha haft ganska roligt  😛

Här är länken till podcasten!

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. trollan

   /  04/06/2016

  Skönt att det är status quo som gäller…
  En reflektion jag gör när jag ser på bilderna av Abdi Haji Abdullahi är att det verkar inte hända så mycket utseendemässigt mellan 14 och pension när det gäller somalier.

  Svara
 2. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
  • Jan

    /  04/06/2016

   Tokvänsterlogik I: Jag är bäst och vet mest. Den som säger något annat är ett troll och ska blockas!

   Feministlogik I: Genusvetenskapen är gudomlig. Den som läst en termin genusvetenskap eller till och med har en märkvärdig genusvetarexamen är upphöjd och kan aldrig ha fel. Den som ifrågasätter genusvetaren är ett troll och ska blockas.

   Svara
  • Herpderp

    /  04/06/2016

   Betyg Extremt Jävla Underkänd i ämnet Läsförståelse till Angelica Karlsson. Kan man verkligen vara så pantad som denna människa verkar vara, eller missförstår man med vilje?

   Är ju inte så svårt att se att materialet säger att homosexuella kvinnor KAN välja olika metoder för barm, som exempel insemination eller sex med man. ch m.t.p hur många homosexuella, män som kvinnor, som lyckats tvinga sig själva att leva i garderoben, i ett heterosexuellt förhållande med barn så känns förnkeandet att ”flator har sex med män” ganska verklighetsfrämmande.

   P.s.s. med barnens svårigheter. Dem KAN ha svårigheter, inte av att leva i en homosexuell familjebildning, utan p,g.a. oförstående omgivning. Är väl inget att bli upprörd för.

   Eller menar Karlsson att omvärlden, precis alla som en samkönad familj kan träffa inte har några som helst fördomar eller aggressivitet mot homosexuella? Jag tvivlar på det.

   Svara
 3. MiT

   /  04/06/2016

  Ännu en bild av kollapsen som inte finns eftersom Virtanen kan köpa sitt fat rödvin på fredag som vanligt

  ”KOM INTE HIT…”
  http://iotakt.se/blogg/kom-inte-hit/

  Svara
  • Herpderp

    /  04/06/2016

   Reinfeldst gnäggande påminner lite om ”Spik i foten”-sketchen.

   ”12h i väntrummet på akuten? I Syrien du, där får dem springa undan för bomber i 4 dagar innan dem ens blir INSLÄPPTA på sjukhusen: Där kan man snacka om lång väntan!”

   Svara
 4. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
 5. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
 6. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
 7. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
 8. Jag har svårt att uppröras över att somaliska civilsamhället rekryteras för att hålla ordning på somaliska ungdomar. Nu bara antar jag att det är somaliska ungdomar som ställer till problem annars är det ju en märklig rekrytering. Under de förutsättningar vi har tycker jag att det är bra att vi använder oss av kulturell förståelse för att göra något åt de nya problem vi skapat oss. Kan vi dessutom få dessa grupper att arbeta för att upprätthålla svenska normer vore mycket vunnit. Givetvis måste någon kontrollera att det är det de arbetar för.

  Dessutom har jag viss erfarenhet av invandrarungdomar och de brukar ha mycket mer respekt för någon från deras egen kultur så det är väl bra om de själva tar ansvar för att uppfostra dem till att ha respekt för svenskar också. En bonus är också att den intrakulturella uppfostran generellt är mycket hårdare än vad någon svensk väktare skulle våga sig på.

  Svara
 9. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
 10. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/06/2016

   Om dåren Schyman med sitt Fi, Mp, V och C fick bestämma så skulle det inte finnas några gränser.Tack och lov fick ju S till slut nog och satte stopp för det extrema inflödet av asylsökande.Sedan är det en annan sak att det tog för lång tid och att dom hycklade i sitt tal om att Sverige skulle klara av flyktingvågen..

   Svara
 11. Kristian

   /  04/06/2016

  För den som kommer ihåg Baldur’s Gate kommer en repris på gamergate. Eller nåt. Ta en titt på recensionerna här:
  https://www.gog.com/game/baldurs_gate_siege_of_dragonspear

  Sammanfattning (av diverse recensioner): Tekniskt undermåligt , passar inte in i den pågående historien, ändrar helt sonika på etablerade personligheter. Handlingen känns som skriven av en tolvåring. En transperson som inte har några andra karaktärsdrag och omedelbart börjar prata om hur trans hon är. En publikfavorit (Minsc) som skämtar om gamergate. I en fantasyvärld.

  Här tigger och ber en av producenterna om positiva recensioner:
  https://forums.beamdog.com/discussion/50341/negative-reviews-on-gog-and-steam
  http://archive.is/TIzcP

  Avsnittet om hur man mellan raderna uppmanat folk att manipulera genom positiva recensioner har försvunnit från wikipedia:
  https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Baldur%27s_Gate:_Siege_of_Dragonspear&diff=713665787&oldid=713646046

  En transperson får avsluta (en av recensionerna på gog.com):
  ”This ‘product’ has many problems and people have properly divulged them but I wanted to add in my voice, being a transgender woman myself. That character they added is atrocious and apparently the ‘writers’ have never even met a sane trans-woman. They seem to think for us, our gender/sexuality is ALL we have, all that we are. It’s understandable that people would despise such a poorly written character, but I fear it will only help to reflect badly on people who really have this condition and struggle with it continuously.”

  Svara
 12. Inge Post

   /  04/07/2016

  ”– Det är rent förebyggande, säger Eva Ankarberg, marknads- och kommunikationschef på det kommunala parkeringsbolaget ”

  Jaha,NU passar det minsann att agera förebyggande på kommunala bolag.
  Men när människor bönade och bad om förebyggande åtgärder innan Sverige tog emot mer än 100k nyanlända på någon månad då var det minsann rasism. Hindsight is always twenty-twenty eller hur säger man?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: