Vinnova igen

Börjar med en länk till en podcast från Homies Podcast där ett inlägg från bloggen

Att dra ner byxorna på en genusforskare

nämns i slutet, efter cirka en timma. De verkar ha haft ganska roligt 😛

Här är länken till podcasten!

In och lyssna!

**********

Då var det dags för Vinnova igen, den här gången är det projekt som ska medvetet styra utvecklingen av VR-verktyg så de går i en normkritisk riktning

vinnova vr

Visst är det fantastiskt?

Våra manus tar utgångspunkt i människor som på något sätt befinner sig i utanförskap/utanför normen, som vi vill skapa mer förståelse för. I konceptutvecklingen och framtagandet av manus och karaktärer söker vi också att aktivt tänka normkritiskt när det gäller story, kön, utseende, funktionsvariation etc. Förutom att vi vill öka förståelsen mellan människor har vi fokus på att förändra normerna och öppna upp möjligheterna att vara hela sig själv genom att visa på andra exempel.

De vill alltså ”förändra normerna” och tänka normkritiskt. Men inte nog med det, de vill in i spelvärlden också

vinnova vr1

eftersom de automatiskt genom sin teaterbakgrund bibringar en icke-normativ speldesign-process. Varför det skulle ligga till på det viset är oklart för mig i alla fall.

vinnova vr2

Det är alltså ”Do Good Games” som genom normkritik och teaterfolk ska revolutionera spelvärlden in i en ”icke-normativ speldesign-process”. Jag är skeptisk till om det är väl använda skattepengar utan det är nog bara ÄNNU ett sätt att kasta bort pengar i det svarta hålet som kallas genus.

Men de har ännu en grej där på Vinnova

vinnova i skolan

WTF? ”Inkluderande idrottsredskap”? Är det bara jag tycker det låter enormt krystat?

I projektet utmanas normer som rör fysisk aktivitet i allmänhet samt specifikt inkludering i skolämnet idrott & hälsa och barn med funktionsnedsättningar. Normerna handlar om vem som inkluderas och hur dessa normer kan utmanas genom att utveckla nya redskap i idrottsundervisningen som får relevans för rörelse i skolans hela kontext. Detta görs genom att samarbeta med två olika företag som utformar idrotts- och träningsredskap.

Är det någon som ens förstår vad man menar? Kan man inte göra något UTAN att blanda in en massa trams? Är det ett krav att blanda in trams som ”normer”, ”inkludering”, ”utmanas” och så vidare? Kan man inte bara säga att ”vi måste försöka få de som har funktionsnedsättningar att delta mer i idrotten och tror det kan vara till stor hjälp med andra typer av redskap för dem”?

Normerna handlar om vem som inkluderas och hur dessa normer kan utmanas genom att utveckla nya redskap i idrottsundervisningen som får relevans för rörelse i skolans hela kontext

Är det någon som ens förstår vad meningen betyder? ”får relevans för rörelse i skolans hela kontext”…? Vad betyder det?

Nu är det ju något bra att försöka få med även de med funktionshinder i idrotten mer, inte det jag vänder mig mot utan genusfolks underliga förhållande till olika saker, att alla eventuella problem alltid slutar i ”normer” och att något inte är tillräckligt ”inkluderande”, att de försöker få det till att de sitter med en universell lösning genom att använda begrepp som i sammanhanget bara är trams. ”Normer” och ”idrottsredskap” hör överhuvudtaget inte ihop. ”Inkluderande idrottsredskap” är bara löjligt trams. Det som eventuellt behövs för funktionsnedsatta är helt enkelt speciella redskap för olika typer av funktionsnedsättning, inte inkluderande utan speciella.

Innovationens styrka är att bortse från hinder och istället utarbeta möjligheter för att skapa ett samhälle där alla barn, ungdomar, vuxna blir inkluderade i aktiviteter som rör idrott och hälsa oavsett etnicitet, funktionsnedsättning  eller kön.

Avslutningen säger att det garanterat är genusfolk, som parasiterar på skattepengar och inget annat, som är inblandade… Vem vet, det är ju Halmstad högskola som står som projektägare så det kanske är samma folk som brände 2,7 miljoner skattekronor för att medvetet göra något så dåligt som det gick? Nej, jag skojar inte, de brände 2,7 miljoner skattekronor på någon som MEDVETET skulle vara så dåligt som möjligt…

Förra gången gången Vinnova var upp här på bloggen var när det kom fram att de sponsrade ett projekt för att lära folk att ragga och ligga som en lesbisk singel genom Liggaskolan

vinnova lär dig ragga

Vinnova delar alltså ut skattepengar till innovationsprojekt som ska stärka Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Det är alltså Vinnovas uppdrag. Kan inte hitta något där lära folk att ragga och ligga som lesbisk singel genom Liggaskolan skulle kunna passa in. Inget faktiskt.

Allt som Vinnovas Mångfaldslabb klämmer ur sig är helt rubbat! Sinnessjuka saker är det.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

38 kommentarer

 1. Senior

   /  04/06/2016

  Vinnova är ju den moderna varianten av sagan om kejsarens nya kläder.
  Det måste handla om bedragare som helt enkelt plundrar Vinnova på tillgångarna genom dessa intetsägande, icke annat än floskler levererande projekt.

  Sverige är förlorat.

  Svara
 2. Vi minns det som igår….våldtäkter på hvb-boenden Pojke misstänks för våldtäkt av annan pojke http://www.vf.se/nyheter/allman/pojke-misstanks-valdtakt-av-annan-pojke#.VwVhSw7sca4.twitter

  Svara
  • Kristian

    /  04/07/2016

   Nuförtiden var det oftast igår … 😦

   Svara
 3. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/06/2016

   Om det är sant så är det ju helt sjukt att han känner skuld för att idioten blev utvisad.

   Svara
  • Opie

    /  04/07/2016

   Herregud, självhatet har tydligen inga som helst gränser hos vissa. När man läser sånt här är det lätt att instämma i uttalanden om att ”det är kört…”

   Svara
 4. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
  • Dreadlock

    /  04/07/2016

   Fan, vad TRÖTT man blir på ragatorna som läst 20p genusvetenskap, och presenterar sig som töntiga tankepoliser på twitter. Så jäkla pinsamt.
   Det här är klientelet som skulle kunna ta till sig vilken repressiv agenda som helst, bara den förpackas in i rosa fluff, statliga studiemedel, kallar det ”Feminismen” och betala dyrt genom statliga studielån för en framtid som pekpinnefröken.

   Svara
  • Inge Post

    /  04/07/2016

   Det är ju helt fantastiskt att en sån person som cicci representerar Sverige kontot.
   Bra jobbat Sverige.

   Jag trodde för övrigt att feminister generellt var emot stening.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/07/2016

   Tummen upp på den, en behöver rikligt med kunskaper för att förstå patriarkatets icke-peppighet. En borde förstå att den självklara utgångspunkten självklart ska vara Mao Tse Tungs peppiga kulturrevolution! Som en förhoppningsvis kan läsa på Wikipedia om trettio år

   ”Feministrevolutionens avsikt var att avlägsna makthavare, det vill säga männen, som enligt Maria Sveland hade slagit in på den normativa och opeppiga vägen och att skapa en ny kultur som skulle passa i ett feministiskt samhälle. Sveland ville att Svenskarna, det vill säga alla på hela jordklotet, även i sitt tänkande skulle bli verkliga feminister och rensa ut allt gammalt patriarkalt, normativt tänkande som hen ansåg fortfarande fanns inneboende i den Svenska kulturen. En ny kultur för det feministiska samhället skulle skapas. Varje kommande generation måste genomföra revolutionen på nytt för att den gamla orättvisa samhällsordningen inte skulle kunna återetableras.”

   ”Under hösten 2019 hölls flera gigantiska stormöten på Södermalm och i Södertörn vid vilka hundratals rosagardister närvarade. Kampanjen drabbade under de påföljande månaderna i första hand samtliga landets män. Svelands viktigaste medel för att genomföra kulturrevolutionen var vi denna tid rosagardister, politiskt radikala storstadsintersexuella som med Svelands goda minne fick resa gratis land och rike runt med tåg för att, som det sades, sprida den ickenormativa glöden.”

   Men en bör vara mer försiktig, för en vill inte att Wikiartikeln ska komma att avslutas med samma trams som den om kulturrevolutionen. Alltså:

   ”Enligt den idag både i och utanför Sverige vanliga historieskrivningen avslutades kulturrevolutionen definitivt först med Svelands död och gripandet av de fyras gäng år 2046. I det post-feministiska Sverige talar vissa om feministrevolutionen som ”de trettio förlorade åren” eller ”trettio år av kaos”. I Sverige betraktar myndigheten Forum för Levande Historia feministrevolutionen som en del av det som kallas ”brott mot mänskligheten under feministiska regimer”.

   Kampen fortsätter, pepp på er / Frida

   Svara
   • Pelle2

     /  04/07/2016

    Det finns bara en feministisk ledare och det är Gud run 🙂
    Det hörs ju redan på namnet.
    Sveland är bara ärkebiskop i feministkyrkan 🙂

    Svara
 5. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/06/2016

   Är det någon som behöver utbildning så är det väl idioter som CIcci. I deras fall borde handla om hantering av deras våldstendenser,könsrasism och att implementera lite vanligt vett i deras tankevärld om det nu är möjligt..

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/07/2016

   Dubbelpepp på Cicci!

   Med våld bekämpar vi patriarkatet, om någon slår tillbaka anmäler vi det direkt till ROKS som ett uttryck för mäns våld mot kvinnor!

   Kramiz /Frida

   Svara
 6. nordtomta

   /  04/06/2016

  Vet du vad, MIT? Jag läser din blog med enormt intresse, de galenskaper som du tar upp är av väldigt viktiga att få belysta. Men, just i kväll känner jag att jag nästan får blodstörtning av dumheterna som vi skattebetalare ska stå för. Dumheter som med-medborgare prackar på oss, som om det vore självklart.

  2,5 miljarder till Vinnova. 30 miljarder till stackars ensamkommande flyktingbarn. 100 miljarder till stackars flyende, praktiskt taget döda, vuxna flyktingar. En miljard hit, en miljard dit, och än for vi ned i diket.

  Nämen, hallå? Det är ju självklart att vi alla ska me… I båten på väg mot isberget. I vagnen på väg ner i stupet. I bilen på väg in i urberget. Eller rakt åt helvete till.

  Svara
 7. Pelle2

   /  04/06/2016

  Undrar om deras nya vr-verktyg är ett embryo till ett par genusglasögon ?
  Själva behöver dom inga för deras sinnen är redan så förvridna av feminism,genus och identitetspolitik.
  Undrar hur länge Vinnovas galenskaper skall få fortsätta ?
  Man kanske skall JO-anmäla dom för förskingring av skattepengar ??
  Funderar i vilket fall starkt att maila deras chef och fråga hur deras vansinnesprojekt bidrar till Sveriges utveckling…

  Svara
 8. Senior

   /  04/06/2016

  ”Oberoende” svensk media i toppform:

  Den bagatellartade nyheten om att svenska regeringen via biståndspengar från SIDA mutat 27 FN delegater för 14 miljoner drunknar och tystas ner av den ännu större världsnyheten att folk smiter från skatter och skatteplanerar…….

  Sverige är förlorat.

  Svara
 9. MiT

   /  04/06/2016

  Svara
  • Skeptisk

    /  04/07/2016

   Lektor i Bibelvetenskap??!?! Moahahaha! Jag har ett lektorat i H. C. Andersenvetenskap som handlar om vilka lärdomar vi kan dra av hans sagor i den fysiska världen. Vi kör kliniska försök i elddons effekt i hunddressyr och normkritisk analys av tennsoldaters maskulinitetskulturer.

   Svara
  • Jan

    /  04/07/2016

   Den här typen av kulturrelativism med tydliga islamofila drag hade nog gått hem för tio år sedan. Då folk inte visste bättre. De enda som applåderar den här artikeln nu torde vara ”the usual suspects” från V, MP och Fi samt landets imamer och muslimska föreningar. Möjligtvis islamofilen Jan Guillou också. Samt naturligtvis också terrorgruppen Tro & Solidaritet ( f d broderskapsrörelsen). Dessa är islamismens nyttiga idioter i Sverige.

   Svara
 10. Rikard

   /  04/06/2016

  Hej.

  Jag sökte jobb på Vinnova. Jag argumenterade att Vinnova i sitt projekt (det som refereras i bloggen) struntar i, eller glömmer, människor med alternativ funktionalitet och icke-neurotypisk psykologi. Har inte fått svar än, inte ens om att ansökan är mottagen. Hur som haver är det skandalöst att Vinnova förutsätter en likhetsnorm gällande kroppslig och psykosocial konstitution.

  På fullaste allvar. De flesta människor med någon form av funktionshinder klarar raggning och partnersökande på samma sätt som alla andra: med mycken möda och kärt besvär. Men om Vinnova vill gödsla med pengar så kan Vinnova j*vlar i min låda inte diskriminera genom att bara ta hänsyn till läggning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • T

    /  04/07/2016

   Ragga är ju enkelt. Om det ger något är en annan sak. ”Ja ä fet å ful, vill du knull” på värmländska 😛

   Svara
 11. Hmm

   /  04/07/2016

  Jag vill nog komma med en liten invändning här. Om det är något som funktionsnedsatta inte vill så är det att känna sig speciella.

  Så i den betydelsen så tycker jag att inkluderande är rätt tänkt.

  Svara
 12. Normkritisk VR? Är det Sarkeesianism 2.0 mån tro?

  Svara
 13. Inge Post

   /  04/07/2016

  ”som rör idrott och hälsa oavsett etnicitet, funktionsnedsättning eller kön.”

  Är man exkluderad från Idrott och hälsa beroende på etnicitet idag?
  Eller är det så att vissa föräldrar ser till att deras barn blir exkluderade beroende på etnicitet?

  Svara
  • Skeptisk

    /  04/07/2016

   Man måste kunna simma för att få betyg i IdH. Det finns såklart pysning för de med fysiska svårigheter. Men det finns ingen möjlighet att få frisedel pga religion eller kultur. Det gör att en del invandrartjejer inte får idrottsbetyg, eftersom de inte får bada med killar. Man kan kalla det exkluderat, men det är en självvald exkludering. I vanlig ordning är det väl skolan som ska anpassa sig till dem och inte tvärt om.

   Svara
   • Rikard

     /  04/07/2016

    Hej.

    Det vanliga sättet att lösa detta är att de flickor det gäller får simprova med endast kvinnor, helst rätt-trogna, närvarande. Det finns också bad-burka, eller burkini.

    ”Det finns också vissa branscher där bärandet av en heltäckande slöja i vissa fall kan
    begränsas av hygienregler. Exempel på ett sådana branscher är restaurang- och livsmedelsbranschen samt inom hälso- och sjukvården. Berörda program i gymnasieskolan, och framför allt inom ramen för APL, är restaurang- och livsmedelsprogrammet och vård och omsorgsprogrammet.

    I bedömningen måste beaktas om undervisningen kan anpassas och om det finns andra
    alternativ att genomföra undervisningen än att be eleven ta av sig den heltäckande slöjan.”

    Hela dokumentet, alla sju sidorna:
    [http://www.skolverket.se/polopoly_fs/1.165937!/Menu/article/attachment/Mer%20om%20Elever%20med%20helt%C3%A4ckande%20sl%C3%B6ja.pdf]

    Från skolverkets instruktion för undervisning av elever med heltäckande slöja. Värt att notera att myndigheten slår knut på sig själv då dessa undantag och instruktioner endast ges utifrån religiösa skäl. En elevs egen vilja att bära balaclava eller liknande räknas som noll och intet.

    Vad säger utövare av andra religioner i Sverige, vilka aldrig fått gehör för sina diverse regler utifrån vilka man skulle kunna (och säkert också har) kräva undantag från allmänna regler och vanlig undervisning? En ärlig fråga. Själv hade jag upplevt mig diskriminerad av att islam ges så stort utrymme att slippa gemensamma regler skapade utifrån hygien och säkerhet.

    Hur ser det ut för olika kristna grupper? Antroposofer? Hinduer, buddister, Hare Krishna, Laestadianer & Schartauianer, valloner, samer, judar, Jehovas vittnen, Sjunde dagens adventister, Plymouth-bröderna, Scientologerna och så vidare? Medges alla dessa undantag från diverse skolaktiviteter utifrån att man anser dessa strida mot religiösa påbud?

    Eller är vissa mer jämlika än andra?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 14. Pelle2

   /  04/07/2016

  OT:
  Ett jaktlag som bara tillåter män hyr marken på Tjolöholms slott.
  Då skriver GT/Expressen en artikel om en kvinna som kritiserar detta
  och undrar hur det är möjligt med något sådant 2016.
  Det konstiga är att det finns jättemånga sammanhang 2016 där bara kvinnor tillåts medverka och då är det ingen som klagar och säger att det är något unket.
  Hon vill att det skall ställas krav på jaktmarksarrendatorn att kvinnor måste få
  vara med.
  På min och många andra arbetsplatser ordnas det med kvinnliga nätverk för att stötta kvinnorna,kvinnor kvoteras till manligt dominerade toppjobb, det görs särskilda satsningar för att få kvinnor att läsa tekniska ämnen, det finns motionslopp för enbart kvinnor med mera och det anses helt ok.
  Varför skall inte vi män få ha sammanhang som utesluter kvinnor ?
  http://unvis.it/www.expressen.se/gt/ragnhild-far-inte-jaga–for-att-hon-ar-kvinna/

  Svara
  • Hmm

    /  04/07/2016

   Det är bara att skicka dem klipp med badhustider på internationella kvinnodagen och få dem att förbanna dem också innan de får lov att uttala sig i frågan.

   Just detta hyckleri som jag avskyr.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/07/2016

    Håller med dig Hmm.
    Hyckleriet och dubbelmoralen är radikalfeminismens adelsmärke..

    Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2016

   Förstår att du som gjorde tummen ner tycker att det är ok med positiv särbehandling för kvinnor men inte för män….

   Svara
 15. Bladet

   /  04/07/2016

  Tre gymnasieelever lämnar in likadana skrivuppgifter för att testa lärarna. De båda tjejerna fick B respektive C i betyg, killen fick D. Patriarkatet igen!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22581144.ab

  Svara
  • Jan

    /  04/07/2016

   Nja, i det här fallet är pojken rasifierad. Således är uppsåtet politiskt korrekt. Vinkeln blir då att den rasifierade pojken utsatts för etnisk eller strukturell diskriminering. Lägre betyg på grund av hudfärg alltså. Andra eventuella konflikter sätts åt sidan då de inte gynnar saken.

   Svara
  • Rikard

    /  04/07/2016

   Hej.

   Underbart!

   Jag älskar när elever och studenter gör sådant. Den olika bedömningen är till följd av att det inte är sakkunskaper som lärs ut, prövas och bedöms utan istället elevers förmåga att svara rätt enligt värdegrund och tillika elevens sociala anpassningsförmåga. Själva faktakunskaperna ger man inte mycket för, då fokus på fakta och ämneskunskap anses vara en förlegad kunskapssyn hos många kollegor.

   Jag har själv gjort detta med tre medstudenter under lärarutbildningen, och med liknande resultat. Den enda effekten det hade var allvarliga diskussioner med mig och den andre svenske mannen huruvida vi var lämpliga för yrket, de andra två studenterna var varken ursprungligen svenskar eller män, och var betydligt mer upprörda än jag då de trodde mer om Sverige och svenska lärarhögskolor.

   Som lärare bör man ta emot ett sådant här besked som en allvarlig varning om hur partisk, orättvis och hemmablind man blivit i sin undervisning och bedömning, och se det som att eleverna gjort en en tjänst; om ingen påvisar ens fel och brister kan man ju inte bli bättre, eller hur?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 1. Omröstning om värsta genuseriet 2016 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: