Noor i Syrien

Såg ett inslag på Rapport igår om Noor, drygt 1 år gammal, i Syrien som i princip svälter ihjäl och jag ska göra något så tramsigt som att skriva till henne och förklara varför vi i Sverige skiter i henne och hennes öde.

noor svälter

Hej Noor

Såg ett reportage på SVT igår om att du i princip höll/håller på att svälta ihjäl och att du inte är ensam om den situationen där i det IS-kontrollerade området.

Du måste förstå en sak, vi kan inte hjälpa dig eftersom de styrande här i Sverige struntar i om du och andra svälter ihjäl där. Här är några punkter som de styrande här tycker är mycket viktigare att satsa resurser på:

 • Du svälter i IS-kontrollerat område, vi här tycker mycket synd om dem som orsakar situationen som gör att du svälter så därför vill de styrande politikerna här ge dem som orsakar ditt lidande fin lägenhet och jobb här i Sverige. Håller man inte med om det är man en rasist och islamofob. Du vill väl inte vara en rasist och islamofob Noor? Till exempel Miljöpartiet tycker jättesynd om dem och vill belöna dem för deras hårda slit. Även du måste väl tycka att det är rimligt va?
 • Här i Sverige tycker vi att ”ensamkommande unga vuxna män utan vårdnadshavare”, upp till cirka 40 år gamla, är så viktiga att vi bara i år kommer att satsa cirka 35 miljarder svenska skattekronor på dem eftersom det är så synd om de små liven där vissa under sin strapatsrika och mödosamma färd hit har både badat och solat vid olika hotellpooler vid olika turistorter. Ja vi tycker så synd om dem att vi till och med ger dem efterlevandepension om de lovar att deras föräldrar är döda och de behöver inte betala tillbaka om de har ljugit för inte ljuger väl en 40-åring som sagt att han är barn? Det räcker att de lovar att det är så för att kvittera ut upp till 70 000 kronor. Du inser väl lätt att de är mycket viktigare än vad du är?
 • Här i Sverige tycker vi det är mycket viktigare att värna om andra länders medborgare som våldtar 12-åringar så vi ger dem belöningar efter väl förrättat värv och sen struntar vi i att deras släkt och vänner misshandlar och trakasserar 12-åringen och hennes familj efteråt. Det är viktigt i Sverige!
 • I Sverige så kan en 15-år… Förlåt en vuxen man knivmörda en anställd ung kvinna på boendet, som är till för barn, där han bor och svenska journalister skulle aldrig våga skriva att det var en vuxen man om inte utländsk media först publicerat en bild på honom som visade det. Eftersom det är så synd om de små liven som bara kan vara upp till cirka 40 år gamla. Det var så synd om honom att rikspolischefen nästan grät i tv och undrade vilka trauman han gått igenom som fick honom att begå det hemska brottet. Stackars honom. Du Noor, förstår väl att sådana är mycket viktigare att ta hand om och satsa på hoppas jag? Att de har gjort sig förtjänta av allt de får i Sverige? För det tycker nämligen Sveriges politiker.
 • Här i Sverige tycker vi att de vuxna männen som kommer hit och klagar på gratis boende, gratis mat och gratis fickpengar är värda att fjäska jättemycket för. Eftersom det är så synd om dem. Du inser väl att dina problem inte ens är i närheten av deras där de sitter på en buss i dyra märkeskläder och senaste IPhonen och gnäller över att de ska få bo i lugn och ro några minuters resväg från en stad? Du måste väl ändå förstå deras lidande?
 • Unt so weiter i all oändlighet.

Det ovan plus MYCKET mer anser vi i Sverige vara mycket viktigare att satsa på än dig och dina olyckssystrar/olycksbröder som svälter

Vad har detta med dig att göra kanske du undrar? Jo, riksdagen har beslutat att vi ska ta mellan 8 och 9 miljarder kronor från biståndsbudgeten för att täcka de svarta budgethålen överallt som alla de ovan orsakar. Du vet biståndsbudgeten, den som ska gå till de allra värst utsatta i världen. Sådana som dig. Vi har tagit de pengarna från sådana som dig för att kunna ta hand om alla som dem som Sveriges riksdag tycker det är synd om på RIKTIGT, sådana som jag räknade upp ovan. Visst låter det rimligt?

Men de 8-9 miljarderna räcker inte på långa vägar så regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, fortsätter att nalla från bidragsbudgeten för att täcka upp så vi kan fortsätta ge en massa bidrag till alla de ovan oavsett vad de gör eller hur de beter sig. Ja vi nallar till och med miljoner från biståndsbudgeten för att muta FN-ambassadörer i kampanjen för en plats i säkerhetsrådet. Det är mycket viktigare än vad du är.

Hur kan allt detta komma sig kanske du undrar? Hur är det möjligt att slänga miljarder på rena lögnare och grova brottslingar kanske du också undrar? Du kanske undrar hur vi kan se ljugande ”ensamkommande unga vuxna män utan vårdnadshavare” som barn och strunta i att många av dem har rynkor i ansiktet och de grå tinningarnas charm? Du kanske undrar hur vi kan fjäska för grova brottslingar som inte ens är medborgare i landet och satsa massor av resurser på dem?

Här i Sverige har vi i många år nu sagt att man inte ska ställa grupp mot grupp så därför gör vi inte det. Vi skiter helt enkelt i sådana som dig istället eftersom riksdagen har bestämt att det ska vara så. Vi skiter i dig så hårt att vi till och med tar bort den sista lilla mikroskopiska chansen du hade, som eventuell kvotflykting, till förmån för anhöriginvandring. Ja om du inte har sådan tur att du har nära släktingar här förstås. Men det vet vi ju att du inte har så istället för dig eller någon av dina olyckssystrar/olycksbröder så kommer vi bara att få se välmående ”flyktingar” med de senaste märkeskläderna och den senaste IPhone-modellen komma hit och vilja ha bidrag. Här vill vi inte se några svältande barn där de magra benknotorna sticker ut genom skinnet, det har regeringen, alltså Miljöpartiet och Socialdemokraterna, tillsammans med riksdagen bestämt.

Jag kan förstå att du undrar över en massa saker, det finns säkert massor av fler saker du undrar över som vi här i Sverige tycker är viktigare än du. Som av en händelse så undrar jag också över exakt samma saker faktiskt…

Men regeringen i Sverige, det vill säga Miljöpartiet och Socialdemokraterna, säger med benäget bistånd av riksdagen, ”FUCK OFF” till dig. Ja till och med de flesta av Sveriges journalister säger det till dig. För alla som inte säger det till dig är rasister och islamofober. Så funkar det i Sverige. Bara så du vet…

Vi gör allt ovan för att kunna bygga det nya Sverige!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. Rikard

   /  04/08/2016

  Hej.

  Som jod i ett öppet sår känns det att läsa det här.

  ”Vi har varit naiva”
  ”Patriarkatet kapitalet vithetsnormen kolonialism -fob”
  ”Det är en helt annan sak ju”
  samt favorit i repris från trettio- och fyrtiotalet:
  ”Vi visste inte…”

  Frågan är väl om ens argumentum ad baculum biter på dagens [valfritt pejorativt invektiv] politiker med relaterade parasiter.

  Hur många som hon hade kunnat hjälpas? Hur mycket trupper och hårdvara hade vi kunnat ställa upp med för att hänga daesh-trupper att soltorka? Hur mycket ren och säker kärnenergi hade vi kunnat sälja till våra baltiska och polska grannar för att hjälpa dessa slippa den ryska björnens flåsande?

  Hur mycket hade vi kunnat göra rätt? Den historiska skuld Sverige burit och bär för nedrustningen och eftergifts- (eller medlöpar- som det kallas utomlands) politiken kommer att överskuggas av det pågående nationella självmordet, och till ingens nytta. Vad nyttar det en politiker, om den vinner valet, men förlorar folket?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  04/08/2016

  Eko från fatta.nu:s undergrupp fatta-man

  ”Varför har alla män ett ansvar för det som bara ett fåtal gör?
  Vidden av det våld som män står för är så massivt att det inte längre går att prata om detta som ett problem för ett fåtal individer. Det faktum att 98% av de anmälda sexuella övergreppen görs av män är inte diskutabelt. Vi och mansforskningen är överens om att problemen är en del av manlighetens kultur, hur män ser på kvinnor och sex. Även om vi som individer kanske inte är skyldiga till något lagbrott är vi del av en kultur som skapar våld, och bär därför del av ansvaret för att det manliga våldet pågår.”

  Snart kommer också peppiga fatta-muslim

  ”Varför har alla muslimer ett ansvar för det som bara ett fåtal gör?
  Vidden av det våld som muslimer står för är så massivt att det inte längre går att prata om detta som ett problem för ett fåtal individer. Det faktum att den absoluta majoriteten av sekteristiskt religösa mord utförs av muslimer är inte diskutabelt. Vi och muslimforskare är överens om att problemen är en del av den muslimska kulturen, hur vi muslimer ser på heder, och hur vi värderar ett mänskligt liv. Även om vi som muslimer som individer kanske inte är skyldiga till något lagbrott är vi del av en kultur som skapar våld, och bär därför del av ansvaret för att det muslimska våldet pågår.”

  https://www.google.se/?client=safari#hl=sv-se&q=religious+terrorism+by+death&imgrc=AKpsuAYF6QSCEM%3A

  /Frida

  Svara
  • Olof

    /  04/08/2016

   Ja, och det faktum att ‘feministiska’ män håller med om att det är ‘manlig’ kultur att betrakta kvinnor (och män) som slagpåsar och sexobjekt gör ju att man känner sig väldigt obehaglig till mods när någon man säger sig vara feminist. För de flesta män är det överhuvudtaget inte en del av ‘manskulturen’, så uppenbarligen så dras en grupp väldigt obehagliga människor till feminismen.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/08/2016

   Fatta man är en samling könsrasister och radikalfeministiska dårar.
   Varför är det ok med kollektiv skuldbeläggning mot vita män när det inte är det mot t.ex muslimer och afrikaner ?
   Det är ju helt sjukt att ge alla män ansvaret för vad ett fåtal kriminella män gör.
   Jag brukar fråga varför i så fall inte kvinnor har ett kollektivt ansvar för vad kriminella kvinnor gör ? Vad är det i kvinnorollen som gör att kvinnor blir kriminella ?

   Svara
  • Pet

    /  04/09/2016

   Det går inte ihop, anser jag.
   Hade män som grupp accepterat groteskt beteende mot kvinnor hade de haft en poäng. Så som det är nu har de inte underlag för sina påståenden, såvida de inte vill gå till minoritetsgrupper och forska, men jag antar att det enda de kunnat få ut ur sådant är klassteori och klyftor i samhället där i de fall där dessa män är i minoritet på något sätt är utsatta av nationen och i de fall där de är i majoritet… Nja, det pratar vi inte om.

   Svara
 3. Pelle2

   /  04/08/2016

  Undrar om det överhuvudtaget kommer finnas kvar en krona i biståndsbudgeten när vår feministiska samarbetsregering har försökt täppa till budgethålen i vår flyktingmottagning ?
  Men så länge de kan få känna sig som godhetsapostlar på hemmaplan så skiter dom väl i att de hade kunnat rädda många flera i deras hemland..

  Svara
 4. Cain

   /  04/08/2016

  Hej,

  Har postat lite i denna blogg tidigare och nu kände jag att jag behövde skriva av mig lite tankar om läget i landet f.n. så jag ber om ursäkt för ett off-topic inlägg.

  Jag har nyligen haft möjligheten att debattera lite med mina mest vänsterorienterade bekanta under de senaste veckorna. Personligen är jag mycket mån om att inte falla in i en fundamentalistisk fåra där mina åsikter och värderingar inte ifrågasätts, så jag anstränger mig för att kunna föra dialog med meningsmotståndare. Speciellt i ämnen jag anser vara viktiga.

  En av dessa personer kan bara beskrivas som tydligt vänsterorienterad. Den andra som mycket liberal invandringsvän. Vill påpeka att dessa har varit goda vänner till mig i många år.

  Först tog jag debatten med personen med tydliga vänsteråsikter. Det utvecklades snabbt till en omöjlig debatt då denne individ blankt vägrade erkänna något problem som den extrema invandringen fört med sig. Han hävdade att han aldrig läst eller sett någon av de artiklar jag citerade, bl.a. de som skrivits av muslimska kvinnor i förorten. Hade ingen aning om det våld och trakasserier folk fått utstå. Och den otrygghet som nu präglar flera områden i landet. Fullständigt förnekande. Detta kom lite som en chock då jag känt personen i närmare 25 år! Det var som en mur, man kom inte igenom med ens de mest diplomatiska argumenten. Det slutade med att han insinuerade att jag ”mansplainade” situationen för honom, hur det nu var relevant. Det fanns ingen logik eller reson i debatten överhuvudtaget. Den enda slutsatsen jag kan dra, är att detta handlar om en ersättning av religiösa övertygelser. Vi i Sverige är så stolta över vårt sekulära samhälle. Jag börjar misstänka att de som lättast övertygas av religion, också lättast övertygas av politiskt korrekt doktrin. Jag är som sagt fortfarande lite chockad över beteendet då det kommer från en god vän.

  Nästa person jag diskuterade med röstar på alliansen, men har oerhört liberala idéer kring öppna gränser. Enligt honom har vi inget val. Vi *måste* släppa in folk. När jag påpekade att flertalet inte har asylbehov egentligen, och ljuger friskt om ålder och ursprung, och dessutom begår en viss typ av brott i långt större utsträckning än svenskar så var hans inställning att om bara en liten minoritet av de vi släpper in är hederliga asylanter så *måste* vi släppa in alla ändå för att inte missa dem. I grund och botten vill han under inga omständigheter döma folk efter kultur, inte för att det är rasistiskt i sig, men för att det oundvikligen *leder* till rasism. Hans slutpoäng var att svenska medborgare får helt enkelt offra sig för att rädda de legitima flyktingarna vi kan hjälpa, kosta vad det kosta vill. Han förstår mycket väl att läget i landet kommer att bli tufft framöver, men ideologin om öppna gränser och anti-rasism är viktigare än allt annat. När jag frågade om hur högt pris han är villig att betala, inte bara ekonomiskt, så sa han att det är en svår fråga utan enkla lösningar. Att stänga gränserna var helt otänkbart dock. Kriminella ska behandlas som kriminella, inte som representanter för en kultur. Han poängterade att straff och ev. utvisning var acceptabelt för de som inte sköter sig.

  Jag håller inte med någon av dem, men har betydligt större förståelse för liberalens åsikter. Även om jag inte delar hans vision alls om hur ett framtida Sverige bör se ut.

  Tack för ordet. Kommentera gärna.

  Svara
  • Liberalen hade varit lättare att förstå om vi levde i ett samhället som förstärkte och skärpte rättsväsendet samt liberaliserade arbetslagstiftningen. Det finns inget i Sverige som tyder på att vi har vare sig förmåga eller vilja att straffa de som är kriminella och lätta på arbetslagstiftningen så mycket att de som kommer hit kan försörja sig. Att hävda det är också att förneka verkligheten och därmed lika blint ideologiskt som din första kompis.

   Svara
   • Cain

     /  04/08/2016

    Jo, visst går ideologin före verkligheten i bägge fall. Men den ena gick i alla fall att resonera med. Du har alldeles rätt, liberalens argument hänger på ett mycket väl fungerande polis- och rättsväsende samt radikala förändringar i arbetslagstiftning och välfärdspolitiken. Det ser ju inte sannolikt ut förrän kanske katastrofen är ett faktum…

    Svara
    • michael

      /  04/08/2016

     Jag är liberal och anser att kvotflyktingar bra arbetskraftsinvandring bra medans resten är överkurs som spårat ur.
     Öppna gränser kan bara fungera i en utopisk värld där alla länder har demokrati och marknadsekonomi med någorlunda jämlika förhållanden.En del menar att öppna gränser ändock ska fungera och då vara en regulator för att utjämna klyftor mellan länder,vilket jag är skeptisk till.

     Svara
     • Cain

       /  04/08/2016

      ”En del menar att öppna gränser ändock ska fungera och då vara en regulator för att utjämna klyftor mellan länder,vilket jag är skeptisk till.”

      Det är där du finner liberalen jag diskuterade med. Jag gillar också idén om en fri värld där vi alla är trygga och har det bra. Men jag är också kapabel att se verkligheten för vad den är. Det är möjligt att vi når dit en dag, men inte genom en ogenomtänkt extrem massinvandring under vår livstid.

    • Olof

      /  04/09/2016

     Ja, jag är själv för fri rörlighet (så länge varor, tjänster och företag kan röra sig fritt bör det matchas av människors förmåga att göra det med), men det innebär naturligtvis att alla socialförsäkringssystem måste vara något man (eller föräldrarna) kvalificerar sig för. Och det innebär naturligtvis slutet för den svenska lönebildningsmodellen.

     Det innebär förmodligen också att vi måste lätta upp på en del lagstiftning för att låta områden med väsentligt lägre kostnadslägen växa fram.

     Vare sig asylrätten för faktiska flyktingar eller någon annan typ av migration innebär någon rätt till någon annans pengar. Om någon flyr från krig bör Sverige välkomna dem och ge dem möjligheten att bygga sig ett tak över huvudet och en chans att arbeta ihop till maten på bordet. Vill de ha något mer än det så är det upp till frivilligorganisationer att erbjuda, staten bör inte göra det.

     Svara
  • Kristian

    /  04/08/2016

   Arnstberg skrev om liknande diskussioner – eller snarare att undvika dem – för ett tag sedan.
   https://morklaggning.wordpress.com/2016/01/06/vanstervanner/

   Svara
   • Kristian

     /  04/08/2016

    Äsch, hade tänkt inkludera detta:
    ”Det är Sveriges olycksöde att de akademiker och högutbildade som har bäst förutsättningar för att förstå den kollaps som Sverige är på väg emot, är de som begriper den sämst. De jämnar vägen mot ett sämre och farligare samhälle och står och bugar längs sidorna. ”

    Svara
    • Cain

      /  04/09/2016

     Jag har själv varit tyst om mina politiska åsikter, av uppenbara skäl. Inte för att jag skäms för dem, eller tycker de är moraliskt fel. Tvärtom. Enbart för att jag varit feg, för att jag inte ville stöta mig med vissa grupper i samhället.

     Numera uttrycker jag öppet och fritt mina åsikter, exakt vad jag tycker, i olika sammanhang. Det är i det närmaste förlösande. Jag rekommenderar alla här att vara öppna, raka och ärliga mot sin omgivning. Oavsett vilka hot, glåpord och hån ni utsätts för. Att vara tyst är det värsta man kan vara.

     Svara
 5. Dreadlock

   /  04/08/2016

  Om Hanif gjort den här själv, förtjänar han ett humorpris

  Svara
 6. Dreadlock

   /  04/08/2016

  Länken gick inte att posta

  Svara
 7. Dreadlock

   /  04/08/2016

  Konstigt ? Jag ser fortfarande ingen klickbar länk ,

  Svara
 8. Mikael Stjärnguru

   /  04/08/2016

  Frågan är hur mycket understöd andra länder behöver egentligen? Ska man lägga en procent av skatterna på sånt som kanske bara gör en person rik och slår ut den ekonomiska möjligheten att leva på sin skörd för bönder som producerar mat för sitt eget land. När jag gick i gymnasiet kom jag i kontakt med en person från Afrika. Och naiv som jag var (matat med propaganda från svt) frågade jag hur de bodde i hemlandet. Han ville inte svara så jag föreslog: var det hyddor? Han blev mycket förolämpad, med rätta kan man tycka. Faktum är att det bara är en liten del i fattiga länder som har det riktigt uselt. Men vi matas bara med dom bilderna vilket ger en skev verklighetsbild.

  Svara
  • Alla i Afrikanska länder bor absolut inte i ”hyddor”, tvärtom – eftersom allt är billigare så bor en hel del i större hus. Men att se någon slags nyansering är inte populärt dessvärre.

   Svara
   • Rikard

     /  04/09/2016

    Hej.

    Strax under 40% av den Afrikas befolkning är urbaniserad, med en ökning på cirka 4%/år. Det är stor skillnad på olika stater och regioner.

    Datakälla:
    [http://www.unep.org/geo/geo3/english/410.htm]

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 9. Liten

   /  04/08/2016

  Jag förstår inte hur de politiker som har beslutat att ta pengar ur utlandsbistånd kan se sig själva i spegelen. Jag skäms själv när man läser om det i tidningar och då har jag inte ens varit i närheten av att ta sådana beslut.

  Svara
 10. Det var bra och tydligt skrivet. Bra beskrivning av den icke politik Regeringen, nuvarande och förra, bedriver. Jag instämmer i din ursäkt.

  Biståndsbudgeten bekostar en del som inte är bistånd till projektlandet. Som fd. biståndsarbetare hade jag gratis bostad, fet lön, fria resor ut ur landet till närmaste ”civilisation” och flera semesterveckor samt fri resa ut/hem och så klart fri sjukvård. Nu trodde jag ett varv att jag gjorde nytta men den villfarelsen försvann ganska snabbt. Att komma med kritik föll inte i god jord. SIDA s styrelse då uppfattade jag som inkompetenta ”pappersmänniskor”.

  Nu mera skickar man knappt ut folk utan ger medel till några projektföreträdare och pengarna försvinner sedan i andra fickor. Tanzania har fått bistånd så länge jag har levt. Ändå går de och bär vatten kilometervis och toaletterna eller frånvaron av de ska vi inte prata om. Jag är jäkligt fundersam över typ genusprojekt vi tydligen driver där. Tror inte de behöver sådant trams utan en vattenledning, skolor, sjukvård och el. Även på det bästa hotellet stängdes elen av på nätterna.. Att besöka ett land som har varit huvudmottagare av bistånd från Sverige och Finland så länge var något deprimerande.

  Var där dock privat, besteg Kilimanjaro och åkte på safari. Guiden var en guldgruva av information och det gjorde oss väldigt fundersamma över om och hur länge skall ett land erhålla medel till sin budget som bistånd. Vet ej.

  Hur som helst är gullandet av yngre män här hemma är oerhört uselt sätt att använda pengarna.

  Svara
 11. Kristian

   /  04/09/2016

  Ännu en via Arnstberg.
  Torbjörn Elensky talar med PJ Anders Linder om sveriges nästan osynliga överideologi, tredjevärldismen:
  http://www.axess.se/Tv/vodplayer.aspx?vod=7478

  Spridda citat:
  * ”Sätter oss själva i fokus. Det handlar om att vi skall hjälpa dem, och hur viktiga och bra vi är. ”
  * ”Ett narcissistikt drag: Vi, skyldiga, starka, vita, kolonialismens arvtagare”
  * ”givandet är viktigare än konsekvenserna.”
  * ”man är väldigt angelägen om att vara god, tänka rätt, känna rätt”
  * ”den vite mannens börda 2.0” – ”självspäkning och självförhärligande på en och samma gång.”

  Perfekt slutkläm: ”det är skulden man är ute efter, det är inte skuldfriheten utan skulden man söker.”

  Svara
 12. Den obekväma frågan är väl om Noor hade varit adopterbar om vi inte tillåtit homoadoptioner i Sverige (då en hel del länder inte vill adoptera till Sverige pga detta) ?

  Klargör detta för mig.

  Svara
  • Kan tilläga att jag stödjer homoadoptioner (duh), men jag undrar om de ounvikliga negativa effekterna har kommit fram till folket på ett bra sätt?

   Svara
  • Iskall

    /  04/09/2016

   Vore det inte bättre för Noor om man skickade mat (en årsranson?), än att hon bortadopterades, oavsett till vem?

   Svara
 13. Iskall

   /  04/09/2016

  ”Här i Sverige har vi i många år nu sagt att man inte ska ställa grupp mot grupp så därför gör vi inte det.”
  Då måste det kännas tryggt och bra för Noor och hennes olyckssystrar/olycksbröder att nästan veta att det finns bloggar, som varje dag överkompenserar för den bristen!

  Däremot är det nog lite svårt för en femton månader gammal, utmärglad och svältande flicka att förstå på vilket sätt det är värre om ett knivmord utförs av en femtonåring, snarare än en artonåring och vilken kopplingen är till hennes situation.

  Det är nog även lite svårt för henne att förstå varför du skriver till henne och hur det tänks hjälpa. Hon kanske rentav tror att du driver med henne, i avsikt att stjälpa.

  Som av en händelse så undrar jag också över exakt samma saker faktiskt…
  Sedan tror jag inte ens att en femton månader gammal, utmärglad och svältande flicka kan luras att tro att makthavarna i Sverige tycker bra om IS-krigare/terrorister.

  Svara
  • Iskall

    /  04/09/2016

   på vilket sätt det är värre om ett knivmord utförs av en artonåring, snarare än en femtonåring

   Svara
   • Skeptisk

     /  04/09/2016

    Om han hade åldersbedömts rätt hade han inte bott på ett hem som är planerat att fungera för barn. Ett hem där personal och rutiner är gjorda för att fungera för yngre tonåringar. Han bedömdes senare inte som 18 år, utan som klart över 18 år. Hon mördades eftersom hon gick emellan då han utgjorde ett direkt hot mot de verkliga tonåringarna på boendet. Däri ligger det allvarliga felet från samhällets sida. Att släppa in traumatiserade vuxna män med pojkar kommer bli problem. Vi har flera fall där man slentrianmässigt godtagit någon som barn och när personen sedan begår brott mot andra riktiga barn, genast visar sig vara vuxen med marginal.

    Svara
    • Iskall

      /  04/10/2016

     ”Om han hade åldersbedömts rätt hade han inte bott på ett hem som är planerat att fungera för barn.”
     Och därmed hade hans benägenhet att knivmörda varit obefintlig?
     Eller hur tänker du?

     ”Han bedömdes senare inte som 18 år, utan som klart över 18 år.”.
     Och på vilket sätt spelar det någon roll för någon?

     ”Ett hem där personal och rutiner är gjorda för att fungera för yngre tonåringar. Han bedömdes senare inte som 18 år, utan som klart över 18 år. Hon mördades eftersom hon gick emellan då han utgjorde ett direkt hot mot de verkliga tonåringarna på boendet. Däri ligger det allvarliga felet från samhällets sida. ”
     Förstår fortfarande inte kopplingen ålder – benägenhet att mörda.
     Vad borde samhället ha gjort för att undvika mordet?

     ”Att släppa in traumatiserade vuxna män med pojkar kommer bli problem.”
     Problem för vem? Ser du en konkurrensfaktor?

     Varför är det bättre att ”släppa in” traumatiserade vuxna kvinnor med flickor?
     Om de bara skulle komma sådana, förgyllde det då din dag?

     ”Vi har flera fall där man slentrianmässigt godtagit någon som barn och när personen sedan begår brott mot andra riktiga barn, genast visar sig vara vuxen med marginal.”
     Säkra källor på det?

     Och vi har flera fall av blind, ideologisk övertro hos somliga, på en viss, högst tvivelaktig, vinklad, blogg.

     Och?
     Din slutsats

     Svara
     • Skeptisk

       /  04/10/2016

      Jag får beklaga att din tidigare svensklärare misslyckats i sina försök att lära dig läsförståelse.

      ”Och därmed hade hans benägenhet att knivmörda varit obefintlig?”
      Nej, men han skulle inte utgöra ett hot mot riktiga barn där han har ett övertag och som en vuxen har plikt (!) att skydda.

      ””Han bedömdes senare inte som 18 år, utan som klart över 18 år.”.
      Och på vilket sätt spelar det någon roll för någon?”
      Ja, eftersom det visade sig att det inte var ett tveksamt fall på gränsen. Är man uppenbart över arton, dvs en bra bit in i 20-årsåldern ska man inte bo med tonårsbarn. Då är man vuxen och ska behandlas som vuxen.

      ”Vad borde samhället ha gjort för att undvika mordet?”
      Placerat honom på ett boende där han inte utgör ett hot på barn, så att personal behöver skydda dem från honom. I ett boende bland unga män i hans egen ålder skulle han säkert tänka sig för lite mer innan han börjar vifta med kniv.

      ”Problem för vem? Ser du en konkurrensfaktor?”
      Det där är ett personligt påhopp. Problem för de andra riktiga barnen såklart. Dem du uppenbarligen inte bryr dig om alls. För att som vuxen jobba med barn måste man visa upp ett ganska rent utdrag ur belastningsregistret. Vem som helst släpps inte in med andras barn. Det finns dessutom flera system som ska hindra olämpliga att vara med andras barn. Speciellt viktigt när dessa barn är i en utsatt situation. Där ska man inte släppa in personer hur som helst. Fungerar inte alltid perfekt, men man behöver inte vara ”naiv”.

      ”Varför är det bättre att ”släppa in” traumatiserade vuxna kvinnor med flickor?
      Om de bara skulle komma sådana, förgyllde det då din dag?”
      Hur i h-e fungerar din hjärncell? Se där fick du tillbaka dina insinuanta påhopp. Om jag skriver att vuxna män inte ska placeras bland pojkar, hur får du det till att jag skulle tycka det var ok att vuxna kvinnor placeras bland ensamkommande flickor? Nu är det nästan ett ickeproblem, eftersom de ensamkommande flickorna är väldigt få.

      ”Säkra källor på det?”
      Vi har detta fall och så har vi fallet i Skåne där en grabb blev våldtagen på en åker av två andra, där den ena visade sig vara över 30. För att använda ett slitet feministiskt uttryck: ”Det är inte min uppgift att utbilda dig. Läs en bok. Googla!”

      Det du hittills visat upp är en Iskall attityd till riktiga ensamkommande barn och personliga insinuanta påhopp. Ditt nick tyder på en viss form av självinsikt. Kryp tillbaka i ditt safe space och kom tillbaka när du kan argumentera som folk och kan visa lite empati med utsatta riktiga barn.

     • MiT

       /  04/10/2016

      Att du inte förstår någonting alls kan bero på att du kanske är dum i huvudet? Funderat på den möjligheten? Gör det annars…

 14. Iskall

   /  04/09/2016

  på vilket sätt det är värre om ett knivmord utförs av en artonåring, snarare än en femtonåring

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: