Omgjorda delar på högskoleprovet i höst!

Så här i högskoleprovstider brukar man kunna göra tester i tidningarna. Om man som jag levt ett antal år och läst många böcker, både i ungdomen och som äldre, så brukar man inte ha några problem med i alla fall orddelen.

Men jag har kommit över höstens prov och orddelen som gör att alla nya i landet också ska ha en chans!

Om du är kvinna och skriver provet måste den manliga släktingen, som inte får hjälpa till, i jämställdhetens namn skriva under att han godkänner din medverkan. Om ni inte förstår frågan så finns ett reservsvar, E, som alltid är rätt, ett så kallat snabbspår. Vi får inte missa en massa kompetens bara för att frågorna är för svåra!

OBS: Bara nyanlända, de som kommit de senaste 30 åren och deras barn, får använda snabbspåret så det inte blir orättvist och diskriminerande!

Här är ett smakprov så ni vet vad som väntar!

Fråga 1: Ett ”ensamkommande barn” är ett barn som kommit till Sverige i

A: 0- till 15-årsåldern

B: 15- till 30-årsåldern

C: 30- till 45-årsåldern

D: Alla ovan

E: Jävla ESSDEARE!

Fråga 2: لله أكبر betyder något speciellt, vadå? 

A: Gud är störst

B: Jag ska skära huvudet av dig!

C: Allahu Akbar!

D: Alla ovan

E: Jävla ESSDEARE!

Fråga 3: Vad betyder كلب مخلص?

A: Otrogna hund

B: Otrogna hund

C: Otrogna hund:

D: Alla ovan

E; Jävla ESSDEARE!

Fråga 4: Inom islam är en kvinna värd

A: Hälften så mycket som en man

B: En man är värd dubbelt så mycket som en kvinna

C: En kvinna har 50% av en mans värde

D: Alla ovan

E: Jävla ESSDEARE!

Fråga 5: Burka är

A: Ett praktiskt klädesplagg bara

B: Solskyddsfaktor 1000

C: Bara en tygbit

D: Alla ovan

E: Jävla ESSDEARE!

Fem exempel från orddelen i höstens högskoleprov. Det finns många fler kluriga frågor där men jag vill ju inte avslöja för mycket. Jag kan dock säga att det för att bli rättvist kommer läsförståelsen bestå av koranverser. På arabiska.

Det kommer även att finnas en del specialanpassad för radikalfeminister i högskoleprovet men den är så hemlig att inte ens jag har kommit över den, de är livrädda för att den ska spridas så att också helt normala människor kan svara på frågorna.

Men enligt ryktet så innehåller delen en stor dos Genusmiljö!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

34 kommentarer

  • Micke

    /  04/10/2016

   Jag hade gärna skatteplanerat om jag kunnat! Men som ”vanlig arbetare” utan eget företag eller skogsfastighet är möjligheterna små till obefintliga.

   Svara
   • Olof

     /  04/10/2016

    Tja, det finns ju ett antal möjligheter som är skatteplanering, även om man inte brukar kalla dem för det. Ränteavdrag, reseavdrag, rut/rot avdrag, tjänstledighet, etc, är defacto former av skatteplanering om ens en del av motivationen för dem är att sänka sin skatt.

    Själv har jag medvetet hållit avdragen och ledighet på en sådan nivå att total taxerbar inkomst inte gått mycket över gränsen för statlig skatt. Det är naturligtvis helt lagliga och korrekta avdrag, men det faktum att jag skulle få betala nästan 60% skatt på inkomsten är onekligen något som figurerar in när jag avgör om jag skall spendera på något avdragsgillt.

    Men som sagt, med de överhängande risker som finns för ytterligare skattehöjningar nu är det lämpligt att som minst börja dra delar av sin inkomst genom ett aktiebolag (i sällskap med massa ‘vänster’människor) för att hålla nivån acceptabel, samtidigt som det möjliggör avdrag för t.ex privat vårdförsäkring så man kan täcka upp för det sönderfallande samhällskontraktet.

    Svara
 1. MiT

   /  04/10/2016

  Svara
  • Kristian

    /  04/11/2016

   Någon som vill slå vad om huruvida det blir ett lagligt efterspel med HMF?Jag sätter en tia på ”inte.”

   Nu bor jag utomlands, men ni kan väl kasta pengarna i respektive skärgård eller sund.

   Svara
 2. MiT

   /  04/10/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/10/2016

   Hedersförtryck existerar inte, hederskultur finns inte, eftersom kultur inte finns, med undantag för den starkt patriarkala och globalt omfattande vita manskulturen, för det har vi feminister bestämt,

   Svara
 3. MiT

   /  04/10/2016

  Svara
 4. MiT

   /  04/10/2016

  Någon som jobbar på FK som kan bekräfta alternativt dementera och komma med riktiga uppgifter i så fall?
  ”Nyanländas bidrag från försäkringskassan”
  http://experimentlandet.blogg.se/2016/march/nyanlandas-bidrag-fran-forsakringskassan.html

  Svara
  • Olof

    /  04/10/2016

   Hmmm, är inte det där de siffrorna som gåtts igenom ett antal gånger? Om det är samma som jag sett tidigare så, vad jag förstod då, bör man för det första göra tydligt att det _inte handlar om de som är i asylsystemet, utan det handlar om personer som fått PUT eller längre TUT. Eftersom vi inte gör någon större skillnad mellan svenska medborgare och människor med PUT så är det rätt likt vad man får ut som max ur systemen här.

   Att det är max vad som går att få ut gör det dock inte så vanligt. Jag är ganska tveksam till att t.ex en ensam mamma (framförallt från MENA) med 3 barn under 11 skulle delta fullt ut i aktiviteter som berättigar till etableringsersättning, så många av bidragen är inte direkt praktiska att kombinera. Så säg att man tar exemplet där, antar en hyra på 7500 som det görs, antar att den ensamma mamman blir helt upptagen med vårdnad av barnen så kan man nog dra av åtminstone 5000 till, så säg att man hamnar på runt 10000 i disponibel inkomst efter hyra vilket skall försörja en vuxen plus tre barn.

   Jag skulle inte vilja vara ansvarig för den budgeten.

   Men visst, det går säkert att fuska, t.ex, vara sammanboende utan att säga det, etc. Jag tror det är bättre att angripa det fusket, för själva maxbeloppet som nämns här är helt enkelt inte så fett med det svenska kostnadsläget om man faktiskt är berättigad till det.

   Och naturligtvis, oavsett om ersättningarna till människor som inte kan försörja sig själva i verkligheten bara är tillräckligt för att hålla dem med näsan över vattenytan så blir ju inte den faktiska kostnaden för skattebetalarna liten. Det innebär att vi antingen får begränsa utdelningen av uppehållstilstånd till nivåer vi har råd med, eller så får vi börja satsa mer på förslummning och aktivt arbeta fram områden med helt andra kostnadslägen. Tar vi bort hyresvärdars skyldigheter i sådana områden t.ex, ger matbutiker undantag från livsmedelsregler, etc, så kan vi säkert skapa några miljonprogramsområden där en motsvarande familj skulle kunna klara sig på runt 10000 totalt i månaden i stället. I total misär och med kort livstid förstås, men de är säkert glada över att få bo i Sverige… (heh).

   Svara
 5. Frida Gustavlin

   /  04/10/2016

  En gillar inte när kurder slåss med turkar, och tvärt om i Sverige, inte för att det inte är ett jätteproblem, utan för att det tar fokus från den riktigt viktiga frågan, för få vita medelålders priviligerade kvinnor i våra börsstyrelser! Etniska konflikter i Sverige är bara en spännande färgklick,

  Pepp från er favoritfeminist, efter Feministern. Frida

  Svara
 6. Frida Gustavlin

   /  04/10/2016

  En blir också fylld med förväntan, vilka otroligt viktiga och peppiga frågor!

  Ett problem, förlåt, utmaning, det kommer bli skyhöga antagningspoöng till genusvetenskap A på lekhögskolan i Södertörn, och då utvidgas kampen, för med feministisk logik gäller att om det är samma HP för att komma in där som på Läkarutbildningen i Uppsala, så ska en ha samma lön som en läkare, för så fungerar feministisk logik.

  En magister i genusvetenskap, betald AT på tidskriften Bang eller Fatta.nu, specalisttjänstgöring på Vinnova, sedan 75 tkr ner i fickan som Övergenusvetare.

  /Frida

  Svara
 7. MiT

   /  04/10/2016

  Svara
  • Alex Nyström

    /  04/10/2016

   Det där skämtet har vi alla dragit i ett eller annat sammanhang. Fokusera på vad Osama gjort/gör istället.

   Svara
   • MiT

     /  04/10/2016

    Fast om din brorsa hamnar i terroristsammanhang och alla säger att de är så chockade och hade ingen aaaaaning och sen ser man dig posta sånt här bara några dagar innan så kan man ju ta det där med ”chockad” och ”ingen aaaaaning” med en stor nypa salt?

    Svara
    • Alex Nyström

      /  04/11/2016

     Jag uttryckte mig oklart. Kritiken var inte riktad mot dig, MiT, utan mot Stabsassistent.

     Svara
  • Pether

    /  04/11/2016

   7 av 8 kan inte ha fel, gruppvåldtäkt är kul.

   En annan som ter sig bättre i tal än skrift:
   How do you make a hormone?
   -Kick her in the groin.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/11/2016

   Bra att sydsvenskan tar upp problematiseringen som görs om att kvinnor är i minoritet på tekniska utbildningar medan man skiter i problemet att kvinnor dominerar högre utbildningar
   totalt sett.
   Här är ett citat ur artikeln:
   ”Av KTH:shelårsstuderande är jämnt en tredjedel, 33 procent, kvinnor. Generellt har dock den högre utbildningen ett jämställdhetsproblem av annat slag.
   Höstterminen 2015 antogs 239 560 studenter till högskolan. Av dessa var 61 procent kvinnor. Ungefär så har det sett ut länge.
   Steget från det som på KTH betraktas som en problematiskt skev könsfördelning till kvinnors nackdel och den skeva könsfördelningen i stort inom högre utbildning – till mäns nackdel – är inte jättelångt.”

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/11/2016

    En blir glad för sådan lyckliga nyheter.

    Det är klart att en måste jobba som hårdast som feminist på just KTH, det är jätteviktigt att förstå att problemet är som störst där, och vi tänker med feministisk logik, att om vi lyckas jämställa KTH:s två tredjedelar till hon eller hen så blir uppförsbacken lite flackare för att nå det feministiska jämställdhets målet om 100% kvinnor för samtliga högre studier.

    För oss feministiska nätaktivist gäller följande felfria logik.

    1. Många manliga professorer på KTH, helt fel, trots att studenter, doktorander, lektorer är män. Låt oss kvotera.

    2. Få manliga professorer på universiteten inom en tioårsperiod, helt rätt, för det är vanlig hederlig representation av att studenter/doktorander/doktorer till 100% kommer vara kvinnor, killar busar för mycket och bör fokusera på att kollektivt ta ansvar för manskulturen, kvotering är så klart uteslutet.

    Vi går mot rosa tider, pepp på er, Frida!

    Svara
    • Pelle2

      /  04/11/2016

     Ja, vi skriver 2016 och det är deprimerande att tänka på att någon kille överhuvudtaget kommer in på högre studier.100 % kvinnor på högre utbildningar=100% jämställdhet 😉

     Svara
 8. MiT

   /  04/10/2016

  Svara
  • T

    /  04/10/2016

   Det brinner i 500 skolor/år sedan flera år bakåt. Knappt nån som bryr sig så länge det inte händer i den ”egna” skolan.

   Svara
   • Pether

     /  04/11/2016

    Ingen som bryr sig förens skolan som brann skulle användas som bidragshotell.

    Svara
  • Rikard

    /  04/11/2016

   Hej.

   Det kommer väl alla ihåg, att så var det även på åttiotalet och längre tillbaka, eller hur?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 9. Pelle2

   /  04/11/2016

  Ot:
  Ledarsidorna skriver bra om hur vi borde göra för att förhindra rekryteringen till islamsk extremism. Han ger även identitetsvänstern,med Mattias Gardell i spetsen, en välförtjänt känga:
  http://ledarsidorna.se/2016/04/hit-men-inte-langre/

  Svara
 10. MiT

   /  04/11/2016

  Här finns underlaget till Trelleborg som ska gå i borgen för nyanlända
  https://kundo.se/org/trelleborgs-kommun/d/ga-i-borgen-for-enskild-grupp/

  Svara
 11. Pether

   /  04/11/2016

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/flyktingkrisen-slar-ut-lesbos-ekonomi/

  Kraftig ekonomisk boom på Lebos iom att alla flyktingar som kommer dit.. eller inte…

  Svara
 12. Kristian

   /  04/11/2016

  Storbritannien har kommit längre:
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/10/half-of-british-muslims-want-gay-sex-banned-says-poll/
  http://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/11/british-muslims-strong-sense-of-belonging-poll-homosexuality-sharia-law

  ”The integration of Britain’s Muslims will probably be the hardest task we’ve ever faced.
  “It will require the abandonment of the milk-and-water multiculturalism still so beloved of many, and the adoption of a far more muscular approach to integration.”

  Svara
 13. Frida Gustavlin

   /  04/11/2016

  Låt oss flytta barn för att andra barn inte ska rösta fel i skolvalet.

  På Södra Latin röstade 29,5% på Feministisk initiativ, i Riksdagsvalet fick de ynkliga 3,12%, men det pratar en inte om, för det är fakta, och fakta är unket och patriarkalt.

  Den stora andelen elever som röstat på vårt vänsterpopulistiska parti gör så klart helt rätt, men det räcker inte, låt oss flytta på lite borgerliga elever från Östra Real till Södermalmsskolan, sedan får de lära sig kunskaperna, sedan flyttar en tillbaka de nyväckta feministerna till Östra Real för att sprida evangelierna som en samtida apostlagärning i Gud Runs namn!

  Om det skulle vara så att det på någon skola finns personer som röstar på ett högerpopulistiskt parti, så gör vi ungefär samma sak där.

  ”Enligt kommunalrådet Ebba Östlin (S) finns det flera förklaringar till bussningen.
  Både att det fanns lediga skollokaler på Falkbergsskolan, men också att över 25 procent av skolans elever röstade på Sverigedemokraterna i skolvalet 2010, vilket startade en diskussion om behovet av en större blandning av kommunens unga.”

  Och det var jättelyckat!

  ”Fotnot: I skolvalet 2014 hade andelen SD-röster på Falkbergsskolan gått ned kraftigt.”

  Fler tycker rätt, färre tycker fel! Mera pepp / Frida

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22547401.ab

  Svara
 14. Kristian

   /  04/11/2016

  Ber om ursäkt om det nämnts tidigare. En utmärkt diskussion med Torbjörn Elensky om tredjevärldism.
  http://www.axess.se/Tv/program.aspx?id=4770

  (Tror jag kom dit via Arnstberg, Dick Erixon och naturligtvis Access. Ser att Susanna Varis nämnde begreppet för redan ett år sedan.)

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?
 2. Det obehagliga föraktet sipprar igenom | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: