Hur mycket är 1 av 4?

Arabvärldens unga säger nej till IS enligt DN som publicerar lite siffror

3 av 4 tar avstånd från IS

Så ser ingressen ut. Låter ju positivt, eller hur? 75% av de unga tar avstånd från terrorgruppen? Låter ju skitbra!

3 av 4 tar avstånd från IS 1

Tills man inser att det finns 50 miljoner unga som tydligen INTE tycker IS är skit… Det är 5 gånger Sveriges befolkning. Antalet motsvarar ett land på plats 25-30 i världen vad gäller folkmängd. Mer än hela Spaniens folkmängd…

3 av 4 tar avstånd från IS 2

Det ovan är från facebook. Ja, hur skulle man se på siffrorna om det gällde det ovan i Sverige? Skulle det framställas som något positivt? Tänk om hela 75% av Europas unga befolkning tycker nazismen är dålig? Positivt eller skit…?

Många av dem lever i konfliktområden, och har sett familjer fly och samhällsinstitutioner stängas. Andra har vuxit upp i oljerika länder och är oroliga över det fallande oljepriset. Men det mest slående i undersökningen Arab Youth Survey, som genomförts för åttonde året i rad och bygger på intervjuer med 3 500 unga i 16 arabländer, är avståndstagandet från IS: Den extrema jihadiströrelsen ses som det främsta hotet gentemot regionen för andra året i rad.

För nog ska det uppfattas som väldigt positivt att 3 av 4 tar avstånd från IS…? Är det inte egentligen en ren jävla mardröm att det inte är 100%?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Sanningsälskare

   /  04/12/2016

  Naturligtvis tycker alla sunda och mentalt friska människor att NAZISM är skit. Nazism är karikatyren av nationalsocialismen som alla galna påhitt om ”tvålar”, ”lampskärmar”, ”elektrifierade bassänger”, både mobila och stationerade ”gaskamrar”, ”krympta huvuden”, ”Mengeles experiment”, ”Adolfs porrsamling” och alla andra sjuka påhitt det ena värre än det andra samlats under och som man anklagar nationalsocialismen för. Självklart är även nationalsocialister emot ”nazism”.

  – Sanningen uppfattas som ”hat” av de som hatar sanningen.

  Svara
  • Vad gäller Islam och dess följare har jag numera förstått att det alltid gäller att applicera särskild metodik och matematik, när man uttalar sig. Likabehandling, logik och konsekvens mister sitt värde (-grund), så att säga.

   Svara
  • michael

    /  04/12/2016

   Det intressanta är att Marx och Engels skrivit att det svaga måste bort och att Engels inte var främmande för att peka ut folkgrupper som svaga och därför icke önskvärda man skriver även om att skapa den nya bättre människan,det är något t,ex kommunister brukar förneka.Men om man tittar på alla dessa proletariatets diktaturer som införts i olika länder så har dessa hyllat den starka arbetaren medans dom svaga grupperna handikappade,psykisktsjuka osv alltid levt på skuggsidan i det socialistiska samhället oftast i stor misär,även då t,ex homosexuella.Dessa tendenser såg man även inom den svenska socialdemokratin t,ex tvångssteriliseringar.
   Därför är det inte konstigt att dessa grenar på socialismens träd fascism och nationalsocialism utvecklas som dessa gjorts eftersom fröna till dessa redan finns att finna i Marx och Engels texter.
   Vad många glömmer bort är att när det nationalsocialistiska partiet bildades så var det även inspirerat av marxist Leninistiska tankefigurer,detta tog sedermera Hitler alltmer avstånd ifrån eftersom bolsjevismen ansågs tillhöra och styras av det judiska världsherrar väldet,men enligt mig tog Hitler alltmer avstånd från alltfler tänkare pga att hans omgivning applåderade hans storhetsvansinne där Hitler själv ansåg sig vara den största tänkaren av alla någonsin och alla andra var underordnade honom.
   Därför är nationalsocialisternas gradering av människor som överordnade och underordnade(svaga därför icke önskvärda) en helt naturlig följd av Marx och Engels texter vilket gjorde att nationalsocialismens vidrigheter kunde blomma ut,man gjorde ju detta för ett gott syfte och ett högre mål att skapa en ny och bättre människa.

   Svara
 2. Så 0,007% av de i berört åldersspann representerar åsikterna hos alla unga i berörda länder? Är studien statistiskt säkerställd? Att Burston-Marsteller är en PR-byrå väcker funderingar …

  Svara
  • Kristian

    /  04/12/2016

   Felmarginalen vid såpass många svar är teoretiskt +- ett par procentenheter.

   Svara
 3. Johan A

   /  04/12/2016

  I höstas hade jag en diskussion med en tjej (pk, vänster och feminist naturligtvis) om hur det är ställt i det här landet. När jag tog upp att vi hade haft 30 bombsprängningar och granatattacker på ett halvår ryckte hon bara på axlarna och tyckte att det inte var så farligt. Jag kunde då inte låta bli att påpeka att i ett normalt land är antalet noll. Hennes reaktion blev då att fråga mig om jag var rasist. Det är sådana personer, som denna tjej, som anser att det är ok med att 1 av 4 unga i arabvärlden gillar IS.

  Svara
 4. michael

   /  04/12/2016

  25% stödjer IS jag gissar att dessa inte har någon fritidsgård att gå till.

  Svara
 5. Rikard

   /  04/12/2016

  Hej.

  Varför läsa vad DN skriver när man kan läsa själva undersökningen, med kommentarer istället? Det material som finns på hemsidans länkar är på ca 45 sidor (varav det mesta är diagram och bilder).

  Hemsida:
  [http://www.arabyouthsurvey.com/en/home]

  Sammanställning:
  [http://www.arabyouthsurvey.com/uploads/whitepaper/2016-AYS-White-Paper-EN_12042016100316.pdf]

  Hemsidan är engelskspråkig, samt arabisk (tror jag – har svårt att se skillnad på olika snirkliga skrivsätt)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 6. Jan

   /  04/12/2016

  Expressens A-C Marteus om alla de ”utmaningar” vi nu plötsligt ställs inför. Åtminstone om vi ska tro våra ledande politiker: http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/marteus-lat-er-inte-luras-av-utmaningar/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/13/2016

   ”Det här är en tillfällig kostnadspuckel”, säger Andersson om kostnaderna för flyktingmottagandet. Kostnaderna kommer öka till 2020, då kommer vi gå med överskott. Tjenare, det är fem år bort, om regeringen inte kunde förutse flyktingkrisen när den var ett faktum hur ska de ha någon som helst aning om vad som händer 2020. Det är en kostnadspuckel på fyra år,

   ”Riskerna framöver är samma risker som vi har sett tidigare, men de framträder tydligare allt eftersom det kommer nya prognoser. Så riskbilden har förstärkts även om det är samma risker som tidigare”

   Vore kul att veta hur mycket riskbilden ökat. Gissar att det hänger ihop med nästa uttalande.

   ”Vi har utmaningar (problem Fridas anm.) framför oss i Sverige, inte minst när det gäller den svenska arbetsmarknaden.”

   Har vi inte redan stora problem, har vi inte stora problem bakom oss. Arbetslösheten bland invandrare är skyhög, det har tagit, och det tar decenier att få dem i arbete.

   ”Tittar vi framåt så står regeringen för ett samhällsbygge och vill investera för framtiden.”

   ”Vi har den högsta tillväxten i Norden, både för 2015 och 2016. Det är inte bara tillväxten i stort som går bra, utan även tillväxten per capita som går bra och har ökat i fasta priser med 3 procent.”

   Härligt att höra, men har det något att göra med att vi lånar pengar? Exporten ökar väl endast marginellt?

   2018 beräknas en stor del av de asylärenden för de som nu kommit vara färdiga, då har vi ett stort antal personer som ska ut på arbetsmarknaden, vilket gissningsvis betyder att kostnaderna för arbetslöshet kommer flytta över till kommunerna. 2018 är valår, kommer bli en stor fråga får man gissa.

   Satsningen på fler lågstadielärare, med drygt en halv miljard uteblir, en satsning som fördes fram som oerhört viktig under valet 2014 för att ge barnen en bra start i skolan, en halv miljard går istället till nyanlända.

   Det ser ljust ut! Löfven kan inte förstå den mörka framtidsbilden i opinionen, Reinfeldt undrar ödmjukast om våra julgrannar brann upp. Andersson säger att det går bra för Sverige.

   ”När man är ny på arbetsmarknaden är det svårt att komma in” säger Andersson. Nähä! Det tar oändligt lång tid, många kommer aldrig in, och det vet vår finansminister.

   Ohederligt är bara förnamnet.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/13/2016

    Nej, nu är du allt en Breivikare och rasist som inte tror att alla invandrare får jobb om fyra år.
    Att många av dom som har kommit hit är lågutbildade hör inte till saken.
    Regeringen kommer ju att skapa statliga jobb har ju Löfven sagt..

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  04/13/2016

     Tröstlöst. Eller hur. Om man inte gör något åt löneläget och bidragssystemet så kommer inte arbetslösheten bland invandrare förändras det minsta. Det vet sossarna, de vet att de har skitit i det blå skåpet, den typ av socialdemokrati som byggt landet efter andra världskriget är ett minne blott, det måste svida nått så oändligt.

     Ibland kan man nästan få en känsla av att sossarna hoppas på maktskifte 2018, att de hoppas att borgarna ska få kliva in och plocka isär välfärdsstaten för gott, i praktiken är det som återstår, bara gilla läget och redan nu börja titta efter privata försäkringar och skolor till barnen. Skattemoralen kommer oundvikligen därefter att sjunka, varför ska det då vakna folket vilja betala för en välfärd som de inte använder.

     ”Uttrycket björntjänst kommer från den franska fabeln om björnen och trädgårdsmästaren av La Fontaine, där en tam björn slog ihjäl en fluga på sin sovande väns ansikte med en sten, men följden blev också att slaget oavsiktligt dödade hans gode vän.”

     Eller…

     ”Uttrycket otrygghetsfärden kommer från den svenska fabeln om svetsaren och finansministern av Fredrik Reinfeldt, där en tam finansminister och en svetsare slog ihjäl en välfärd på det sovande folket med en sten, men följden blev också att slaget oavsiktligt dödade det sovande folket.”

     Pepp, Frida

     Svara
     • T

       /  04/13/2016

      Sista stycket, dagens garv 😀

   • Rikard

     /  04/13/2016

    Hej.

    Jag ser faktiskt en lösning på utmaningarna:

    Erbjudande om självhushållning. Som vi vet finns gott om skogar och fält som syns när man flyger över landet. Varje arbetslös person ges en marklott vars yta räcker till matproduktion för fem personer. Verktyg och redskap för manuell röjning av marken tillhandahålls, och ett femtioårigt försäljningsförbud av marklotten införs. På så vis kan statens bidragsbörda avskaffas, sysslolösheten och tillika arbetslöshet också, samt att miljöpåverkan blir minimal om den högsta tillåtna teknologiska nivån läggs till före elektricitet och ångkraft.

    Jord & och skogsbruk med metoder från som senast sent sextonhundratal således. Ekologiskt, biodynamiskt, naturhushållning, gör inte av med mer resurser än man förbrukar och så vidare. Drar man tanken vidare kan även gruvdrift och bruk startas med teknik från samma tidsperiod.

    Djurhushållning kan på sikt införas det också, och om bara en tio till tolv generationer så är puckeln avklarad.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  04/13/2016

     Ja, en blir dubbel pepp, låt oss återkolonisera norrland på ett postimperalistiskt vis, då blir genus-sameforskaren May-Britt Öhman jätteglad. 😉

     Svara
    • T

      /  04/13/2016

     Glöm inte kamelerna 😀

     Svara
    • Kristian

      /  04/13/2016

     Ser fram emot dikter om ”Ahmed i Kuja”.

     Svara
    • Senior

      /  04/13/2016

     Tillbaka till medeltiden och självhushållning….
     -Där kom du minsann ut som miljöpartist Rikard!

     Svara
     • Rikard

       /  04/13/2016

      Hej.

      Tänkte väl mest på kolchoser jag… 🙂

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

   • Kristian

     /  04/13/2016

    Detta ständiga tal om ”tillfälliga kostnader”.
    Malmö ligger som bekant 25 år före resten av landet. När kommer Malmö gå med vinst?

    Svara
 7. Undersökningen är värd att läsas. Seriös.
  Men jag läste det här inlägget högt till kvällsteet och den ganska så politiskt ”sovande” personen fick ett adrenalinpåslag. Skönt.
  Så tack! Och tack Rikard för länken.

  Svara
  • Rikard

    /  04/13/2016

   Hej.

   Alltid glädjande med beröm. Sprid gärna länken via FB, twitter och liknande.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 8. Nilsson

   /  04/13/2016

  25% av svenska folket stöder SD.
  25% av muslimerna stöder IS.
  Det är dags för Arnstad eller Mona S att relativisera.

  Svara
 1. Ni vet väl…? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: