Romson och Kaplan sjunger duett!

Ett klipp där Romson och Kaplan sjunger duett kanske passar bra en tisdag som denna?

Visst är det en maskros som bara ser ut som ett AK-47 på kepsen…?

En sak jag tänkte på igår är presskonferensen där det meddelades att Kaplan lämnar regeringen och hur Löfven pratar. Är det inte lite oroande att den som uppträdde statsmannamässigt var den avgående Kaplan? Eller är det bara jag som tyckte så?

Nåja, nu kan Kaplan resa till Turkiet så mycket han vill utan att man behöver hemligstämpla det.

De senaste dagarnas mest utslitna och innehållslösa ord är ”islamofobi” i olika former. Bara lägg ner, ni som tjatar om ”islamofobi” gör er bara ännu mer dumma än vad ni redan är.

Det tydligaste som kommit fram är hur många galningar det faktiskt finns i Sverige, som inte förstår vad kritiken handlar om, som förstår men inte vill förstå, som inte vågar förstå och så vidare. För sista gången, han fick gå för att han är islamist PUNKT Det går inte att förena med Sverige och hur Sverige funkar (eller ska funka…). Jag har till och med sett folk säga att det finns demokratisk islamism!

Folk som säger att ”muslimer ska inte få vara med” och liknande, lägg ner, handlar inte om muslimer eller religion alls utan om att islam inte bara är en religion utan SAMTIDIGT är politik. Att det är en riktigt jävla dålig idé att blanda religion och politik visar väl ungefär 100% av alla länder i världen där det förekommer. Är ju inte direkt så att folk flyttar TILL de länderna för att få frihet…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

123 kommentarer

 1. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
 2. Rikard

   /  04/19/2016

  Hej.

  Till skillnad från postmoderna svenska politiker vet Kaplan som turk och muslim vikten av respekt och heder. Att stå och be om ursäkt, att stå och hyckla (angående sin religiösa övertygelse) eller att stå och agera insmickrande gentemot svenskar hade enbart sett ut som svaghet.

  Bättre att gå till motangrepp (retoriskt, och mycket milt). det visar att han är storsint och överseende med gläffsandet från svenska media, att han väljer de sina framför svenskarna samt att han är trogen sina ideal.

  Om det objektivt skulle vara så är helt meningslöst att fråga sig. Vad som räkas är makt; hur du tar den, ökar den och behåller den. Regler finns inte annat än för att manipulera, och vi bevittnar nu en maktkamp inte bara inom Miljöpartiet utan inom svensk politik: hur mycket makt ger man islams företrädare i Sverige för att dessa skall säga åt församlingarna vart rösten skall läggas? Kom ihåg att värderingen om att inte påverka även den är kulturbunden – tvärtom skulle man kunna se det som imamens plikt att leda sin flock rätt så att man inte agerar mot guds och trons bästa.

  Islam kan inte samexistera med demokrati mer än kommunism eller nationalsocialism. Den är totalitär, autokratisk och auktoritär, och medger ingen annan bas för lag och rätt än sharia. Då vår feministiska regering och dess feministiska utrikespolitik ständigt skapar konflikter och alienerar Sverige från de fåtaliga moderata och reformerta krafter som finns inom islam, både i Sverige och i MENA, och istället via flera riksdagspartier knyter oss allt hårdare till Muslimska Brödraskapet och salafismen finns det ingen anledning att betrakta islam i Sverige som något annat än fientlig infiltration.

  Fientlig, vill säga för den som vill leva efter svenska och västerländska värderingar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/19/2016

   Det vore ju kul att se feministerna kräva jämställdhet på samma sätt som i våra börsbolagsstyrelser, fast i muslimska sammanhang. Om man nu är kär i begrepp som struktur och värdegrund så kan man tycka att det finns rejält med utmaningar på den fronten. Men icke, radiotystnaden är total.

   När ser vi feministiska krav på kvinnligt ledarskap i SUM, Islamska förbundet, sveriges muslimska råd, FIFS, 50% kvinnliga Imamer?

   Svara
   • Svenne

     /  04/19/2016

    Nu tvivlar jag på din feministiska övertygelse, Frida. Minst 50% kvinnliga imamer ska det naturligtvis vara… Gör genast 10.000 ‘Ave Gudrun’!
    / Sven-Mary, Genusvetare

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  04/19/2016

     Ber på mina bara och objektifierade knän om subjektivaste ursäkt 😉

     Svara
   • Rikard

     /  04/19/2016

    Hej.

    Där kan vi ta varann i hand, i att ställa sådana krav.

    Jag ställde frågan i Lund, till diverse aktivister jag träffade under studierna: när skall vi arrangera en Pride-demonstration vid stora moskén i Malmö och kräva att imamen öppet tar avstånd från vad koranen säger om homosexualitet, öppet förbjuder de troende att trakassera, förfölja och uppmana till våld mot homosexuella? Samma krav som man ställer på kristna, således.

    Bortsett från hot och förolämpningar: tystnad och intet mer.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 3. Frida Gustavlin

   /  04/19/2016

  Vem kunde tro för tjugo år sedan, när Fridolin var en osnuten tolvåring, att feministerna skulle bli de patriarkala islamisternas nyttiga idioter.

  I brist på nya fräscha subkulturer verkar det som att ”feministisk” Islam är det som är det senaste på modet, vad som indie-pop, punk, synth och annan musikstil var för tidigare generationer.

  /Frida

  Ps, förlåt för att jag satte ”patriarkal” före islamism, det behövs så klart inte.

  Svara
 4. Enligt Romson var 11/9 en olycka. Undrar vad hon säger om det senaste ”olyckan” i Bryssel? Eller ”olyckorna i Paris?
  Jag börjar tro att hon är.. nej det vore förtal.
  God morgon!

  Svara
 5. Svenne

   /  04/19/2016

  Åsa Romson i blåsväder igen…

  Svara
 6. Pelle2

   /  04/19/2016

  Romsón visar att även hon måste avgå. Inte nog med att hon försvarar Kaplan utan nu kallar hon terrordåden i New york för olyckan.
  Sedan försöker hon försvara sig med att :
  ”Olyckan är att vi fick en väldigt hård debatt kring integrationen och kring hur samhället växer med olika religioner sida vid sida och den diskriminering som kom, förklarade Romson ”.
  Är det inte den största ”olyckan” alla människor som dog och är det så konstigt att det riktades kritik mot islamistiska extremister ?

  Den största olyckan är Miljöpartiet och dess företrädare. Dom kan inte visa sig utan att göra bort sig gång på gång. Snacka om att dom inte är regeringsdugliga utan mest en samling extremistiska pajaser.
  Dags för regeringen att avgå !

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/19/2016

   Ser vi Miljöpartiet begå ett utvidgat självmord i realtid?

   Tidernas relativisering, eller är Romsons taktik att spä på Islamofobin, i den meningen att hon vill få islamister att bli fobiska för Sverige för att försöka ta röster från Socialdemokraternas stora väljarbas bland muslimer?

   Svara
  • Rikard

    /  04/19/2016

   Hej.

   Rätt räddning av Romson:

   ”Elfte september-attacken var en sådan chock, att jag nästan inte vågar tänka att det var människor som fullt medvetet planerade detta. Jag kan inte begripa hur man medvetet kan attackera oskyldiga civila på detta sätt – därför sade jag olycka, för vilket jag vill be om ursäkt för. Självklart var det ett fegt och missriktat angrepp och inget annat!”

   Nåt åt det hållet, för att sedan spinna vidare med något om internationella konventioner, behovet av ett starkt säkerhetsråd samt krigstribunal, och Sveriges roll i att förhindra fokus på sådant som religion och etnicitet, fokusera på terrorismens bakomliggande faktorer et cetera.

   Sen tror ju jag att det är frågan om att hon helt enkelt omedvetet valde det ordet (olycka) därför att hon tänker på det som legitim attack. Men så är jag en elak dj*vel också.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Senior

     /  04/19/2016

    Problemet är att de verkligen tycker så.
    Precis som du skriver anser de det vara en legitim attack.
    Precis som Margot Wallström anklagar Israel för ”utomrättsliga avrättningar” när den israeliska polisen bekämpar terrorister.

    I vänsterns värld är det revolterande kamrater.
    Detta är inga grodor ur deras munnar, bakom stängda dörrar tycker de verkligen på detta vis.

    Kommunismen har i alla länder de fått härja fängslat, dödat och förföljt oliktänkande.
    Tro inte att våra svenska kommunister är annorlunda, i deras värld är dessa händelser legitima, som allt ”revolutionärt” våld som anses gynna kampen…

    Svara
 7. Svenne

   /  04/19/2016

  Fredrik Hart, pressekreterare på KD:s parti- och riksdagskansli:

  Svara
  • Pelle2

    /  04/19/2016

   Klockren kommentar av Fredrik Hardt 🙂
   Undrar vilka ingångsvärden Löfven har i det här och vad han vill vara tydlig med i sin samlade bedömning 😉

   Svara
  • Pelle2

    /  04/19/2016

   Kanske dags för Löfven att visa att han håller i styråran också 😉

   Svara
 8. Svenne

   /  04/19/2016

  Svara
 9. Svenne

   /  04/19/2016

  Autosatir av Arnstad…

  Svara
 10. Trolletplit

   /  04/19/2016

  Åsa R säger i morgosoffan
  ”att Mehmet Kaplan idag framstår, inom regeringen, som den person som har lägst värderingar om mänskliga rättigheter, den bilden ställer jag inte upp på”

  Intressant. Det finns alltså de som har lägre… Kan inte Åsa berätta vilka det är. För har man värre åsikter om judar, finska vinterkrigare mm, så bör det komma fram.

  Ja jösses. Jag hoppas hon aldrig avgår,… Tänk att varje gång hon pratar så går det att helvete. Först olyckor (11/9) och sedan ovanstående.

  Svara
  • T

    /  04/19/2016

   Sitt kvar för allt i världen, skadeglädjen är den bästa glädjen.

   Svara
 11. MiT

   /  04/19/2016

  Jo, säkert ett jätteroligt skämt 😛

  Svara
 12. Svenne

   /  04/19/2016

  SVT ‘råkar’ glömma partibeteckning (MP):

  Svara
 13. Svenne

   /  04/19/2016

  Med en fet fallskärm åker Kaplan…

  Svara
 14. Hmm

   /  04/19/2016

  ” Är det inte lite oroande att den som uppträdde statsmannamässigt var den avgående Kaplan? Eller är det bara jag som tyckte så?”

  Instämmer och….

  …”handlar inte om muslimer eller religion alls utan om att islam inte bara är en religion utan SAMTIDIGT är politik. Att det är en riktigt jävla dålig idé att blanda religion och politik visar väl ungefär 100% av alla länder i världen där det förekommer. Är ju inte direkt så att folk flyttar TILL de länderna för att få frihet…”

  …instämmer till 100%!

  Svara
 15. Frida Gustavlin

   /  04/19/2016

  Hon säger verkligen olyckorna om själva terrorattentaten, det kommer så naturligt. Men låt oss vara snälla med Åsa Romson och uppriktigt tro på henne, att hon menade något annat. För sedan förklarar hon för Aftonbladet vad hon menar, med reservation för någon felskrivning…

  ”Det som jag sa härför till ett längre resonemang, och det som är olyckan för situationen för muslimer i Sverige i samband med 11-september katastrofen och attackerna det är ju olyckan att vi fick en väldigt hård debatt med integrationen och att samhället växte, olika religioner sida vid sida, och den diskriminering som kom av (attackerna Fridas anm.) och hatkänslorna som kom mellan grupper, och inte minst muslimska… (Blir avbruten av journalisten).”

  Ett längre resonemang! Romson för inget längre resonemang i morgonfåtöljen, vad är det för resonemang, en insändare skulle nog behövas för att hon skulle få förklara sig. Eller förväntar hon sig att vi kan läsa hennes tankar, hennes suckande fniss får en nästan att tro det. Är det ett internt MP-resonemang så vill jag gärna veta mer.

  Den stora olyckan för svenska muslimer var inte att det dog 2996 personer och att över 6000 skadades, nej, den stora olyckan är att det blev en hård debatt om integrationen, och mycket hat. Tjenare mittbena att det blev mycket hat i Sverige för muslimerna, det har varit väldigt balanserat. Det fanns en enorm opinion mot USA:s krigsföring i både Afganistan, och inte minst mot Irak-kriget under hela noll-noll-talet, Göran Persson ställde sig tydligt emot invasionen av Irak. Det har funnits en samstämmig kritik mot Guantánamo, Abu Ghraib, sossarnas CIA-deportering av två Egyptier.

  Här menar ocskå Romson att Kaplan gjort mycket gott i Sverige, i bland annat SUM. Vadå om jag får fråga! Genom att ”problematisera” och skylla på judarna? Exakt vad gjorde han som var så himla viktigt och bra? Hon får gärna tycka så om hon vill, men då får hon stå för det och inte linda in det i en massa pladder om växande samhällen med religioner och grupper mot grupper, där det är mest synd om muslimerna.

  Romson uttalar sitt tydligt om 9/11.

  ”– Självklart är attacken mot New York 11 september 2001 en av de största attackerna och terrorhandlingarna och övergreppen mot den fredliga och demokratiska världen som vi har sett i modern tid. Jag har ingen annan åsikt om det.”

  Frågan är väl vad hon tycker är värst, ”11.e septemberolyckan” eller 11.e septemberattacken? Eller så får man kanske inte fråga, det kanske är islamofobiskt?

  Frida

  Svara
 16. Fiat Lux

   /  04/19/2016

  Eh, nej, Falun ligger väl inte i fjällen…?

  Svara
 17. Pelle2

   /  04/19/2016

  OT
  Aase Berg på Dn kultur tycker att det bara en en gradskillnad och inte en artskillnad mellan Josef Fritzls behandling av kvinnor och det som en kvinna får utstå i ett vanligt äktenskap.
  Detta skrivs i en vanlig dagstidning år 2016 och skall tydligen uppfattas som acceptabelt och riktigt enligt Wolodarski och company.
  Idioterna på Dn får mig verkligen att må illa. Kommer aldrig prenumerera på eller köpa den tidningen förrän alla de som jobbar där idag har försvunnit…
  Här är ett citat:
  ”Skillnaden mellan en svensk kärnfamilj och bunkertillvaron är alltså inte en artskillnad utan en gradskillnad. Bunkern belyser medelklassens nyborgerlighet, marknadsföringen av ytan som lyckad och normal.”
  ”Männen måste självklart styra upp sin skit fort. Men det finns också en utväg ur klaustrofobin som kvinna: var bråkig, stå på självben, var pain in the ass. Och framför allt: skilj dig!”
  http://unvis.it/www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/aase-berg-det-ar-dags-for-kvinnor-att-slappa-skammen-och-agera-mot-valdet/

  Svara
  • Jans

    /  04/19/2016

   Postmodernismen is strong with this one.
   DN är bortom all räddning.
   Glöm att tidningen ens existerar.
   Du behövewr den inte i ditt liv, jag lovar, du blir lyckligare var dag du INTE öppnar DN.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/19/2016

    Det är säkert minst tre år sedan jag sa upp min prenumeration på DN pg.a deras radikalfeministiska och identitetspolitiska agenda. Jag har inte saknat den en enda dag..
    Hoppas att tidningen går i konkurs om dom inte omgående skärper sig.

    Svara
  • Svenne

    /  04/19/2016

   Herregud. Aase Berg gör ju en Romson… #knäppgök

   Svara
  • Rikard

    /  04/19/2016

   Hej.

   Vore jag religiös skulle jag be en bön att hon inte talar av erfarenhet.

   Gradskillnad? För att det skall gälla måste en relation från början definieras som frihetsberövande. Är människan själv pelarhelgon eller?

   Är det kanske ren avundsjuka? Tänk om lyckan och samhörigheten inte bara är yta, utan går genom hela relationen, både i nöd och lust?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 18. Wolf

   /  04/19/2016

  Man förstår varför islamisterna valde ut Miljöpartiet som infiltrationsobjekt. Naivare människor går inte att hitta. Ingen kan tänka självständigt utan upprepar bara vad alla andra i flocken säger. Dessa individer hade förr populerat de numera tyvärr nedlagda stora mentalsjukhusen.

  Svara
 19. Jans

   /  04/19/2016

  OT
  Nya vägen till PUT blir via bluffjobb:
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/i-sverige-ska-det-lona-sig-att-fuska/

  Det tragiska är att jag kan se framför mig hur denna fråga kommer att leda till debatt om sisådär fem till tio år trots att vem som helst redan nu inser vilka konsekvenserna kommer att bli.

  Svara
  • Kristian

    /  04/19/2016

   Även i en så kritisk text är hon alldeles för generös: ”Det tar i dagsläget åtta år innan ens hälften av alla nyanlända har kommit i arbete i Sverige. Och bara hälften av dessa har ett helårsarbete som går att försörja sig på.”
   Efter 15 år kan en tredjedel försörja sig, vill jag minnas.

   (http://staffandanielsson.blogspot.co.uk/2016/02/rut-rapport-25-av-flyktingar-har.html)

   Svara
  • De flesta fattar att hela förslaget är ren galenskap, speciellt i tider då yrkeskriminella har börjat slå sig alltmer in på den havererade migrationsmarknaden, och då tar jag inte ens barmhärtiga samariter i åtanke som kommer lobba för att anställa flyktingar till lägsta nivå tills de får PUT. Det finns ingen chans att myndigheterna kommer kunna hålla kontroll på det!

   Den cyniska delen av mig får mig dock att tro att regeringen är väl medveten om detta och det hela handlar om att få statistiken se mindre diger ut snarare än någon slags omtanke för asylsökandes situation.

   Svara
  • Senior

    /  04/19/2016

   Kommer nog en repris på ”vi har varit naiva”, skall du se….

   Svara
 20. Svenne

   /  04/19/2016

  Och nu har nyheten nått DailyMail…

  ”*Sweden’s Deputy Prime Minister called 9/11 attacks ‘the accidents’
  *Asa Romson made comments in interview on resignation of minister
  *Housing Minister Mehmet Kaplan had compared Israel to Nazi Germany
  *Praised Kaplan’s work in ‘tough situations like the 11 September accidents'”

  Svara
  • Jans

    /  04/19/2016

   Den här episoden i Sverige kommer att gå till historien. Det började med Reinfeldts ”öppna era hjärtan” och schappande till toppjobb i USA samt Romsons ”vita män är inte människor”, sedan Sjuklövern, asylhaveriet, ensamkommandehaveriet, Kaplan, 9/11-olyckan e.t.c. e.t.c. Det är en historiskt tid vi lever i. Sverige kommer inte vara sig likt efter denna mandatperiod.

   Svara
 21. Trolletplit

   /  04/19/2016

  Varför kallar hon det olycka tro?

  Antagligen för att hon brukar göra det när hon umgås i de kretsar hon umgås i. Det är det ordet de brukar prata sinsemellan.

  Hon väljer också att fokusera på muslimer, i en attack där det dog 3000 människor som hade familj anhöriga mm.
  Vi ska inte alltså fokusera på ordet olycka enbart utan varför hon säger det.

  Ingen av oss andra har nånsin kallat den terrorattacken för ngt annat än en terror och synonymer till det.
  Man kallar det inte heller en olycka av misstag om man inte har för vana att i vissa sammanhang göra så. I en stressad situation så poppar ordet upp som man brukar använda. Man hinner inte tänka.

  SLUTSATS:
  Åsa Romson umgås i kretsar där man kallar 11 sept för en olycka, eftersom det i de kretsar blev lite jobbigt efteråt. Hon bryr sig alltså betydligt mer om muslimer och deras världsbild än den svenska.

  UNDRAN:
  Varför har svenska journalister inte ens en 1/10 del av mitt intellekt och kan dra ovanstående slutsats och fråga henne detta i direktsändning?
  – Brukar du kalla 11 sept för en olycka?
  – …hghhfdhgkj. (Och så en 3 minuter lång osammanhängande Åsa Romson pladder, så ställer man en följdfråga)
  – Brukar folk i dina umgängeskretsar kalla det för en olycka?
  …Öh. Ja, men eftersom-
  — Vad gjorde Memhet Kaplan för enastående insatser efter 11 september menar du? Kan du ge exempel?

  Svara
 22. Jan

   /  04/19/2016

  Det här visar ju också på förfallet på våra svenska universitet. Romson är ju vårt enda disputerade statsråd. En disputerad bimbo?

  Svara
 23. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
  • Jans

    /  04/19/2016

   Jämställdhetsarbete på Expressen måntro? Gissningsvis övervikt av kvinnor på redaktionen.

   Svara
 24. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
  • Jan

    /  04/19/2016

   En bimbo kommenterar en annan bimbos uttalanden. Hemläxa till nästa vecka Ann-Katrin: Slå upp och lär dig betydelsen av ordet nyhetsvärde!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  04/19/2016

   ( om Juholt, som dök upp som exempel: )
   https://mobile.twitter.com/Ankelinas/status/722419704560775168?p=p

   Jag har bestämt för mig att S-feministerna var de som var pådrivande för att fälla Juholt och att käbblaren som efterträdde honom som första punkt på dagordningen bekände sig som feminist.

   Svara
 25. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
 26. Kristian

   /  04/19/2016

  Svara
 27. Jan

   /  04/19/2016

  ”11-åriga Sofia slogs ner av killgäng”. I normala fall tår det ingenting om motiv eller etnicitet i den typen av artiklar. När brottet skiljer sig från mallen verkar emellertid censuren lyftas. Jag har dock svårt att förstå att ett etniskt svensk killgäng skulle ge sig på och misshandla en 11-årig flicka. Tanken jag får är att det här handlar om önskad och selekterad journalistik. För att bryta mönstret…. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22656390.ab

  Svara
  • Kristian

    /  04/19/2016

   Thomas Gür: ”I och med Mehmet Kaplans avgång kan sägas att den etnifierade politiken skördat sitt största offer hittills.”

   ”[…] håller man på för länge blir till slut etnisk politik som spänner över flera ideologiska fält och partipolitisk position som utgår från en specifik ideologisk hemhörighet omöjliga att upprätthålla samtidigt.”

   Svara
   • Kristian

     /  04/19/2016

    Äsch, min kommentar hamnade lite fel, skulle inte ha varit svar till den.

    Svara
  • Jans

    /  04/19/2016

   Notera följande rad i artikeln:
   ”De [polisen] kom jättesnabbt och bad mig förklara hur killarna såg ut. Men de hittade dem aldrig.”
   Här hade antagligen reportern skrivit om det handlade om svenska killar med nassevurm, kanske kodord som ”bomberjackor” eller liknande. Emellertid står det inget alls om hur de såg ut eller var klädda så det finns anledning att misstänka att rasisterna i fråga kanske inte var svenska rasister utan inflyttade rasister.
   Men det är naturligtvis bara spekulation än så länge. Men med fall som han som tände eld på tiggare så finns det fog för spekulationen.

   Svara
   • Jan

     /  04/19/2016

    Jag tror att man i politiskt korrekta kretsar är missnöjd med utfallen. Man får inte den brottslighet man vill ha, det vill säga ”hatbrott”. Därför måste man söka med ljus och lykta efter dem eller till och med fabricera dem.

    Svara
  • Antagligen kommer ingen att gripas, kan mycket väl vara föräldrar som false-flaggar via sitt barn.

   Svara
 28. JW

   /  04/19/2016

  Ska vi gissa att Kaplan blir ambassadör i Turkiet inom, låt säga, sex månader?

  Svara
  • MP sluter sig kring Kaplan. Rasistkortet är också draget. Så, kanske du får rätt?

   Svara
 29. Jan

   /  04/19/2016

  Svensk välfärd är inte till för svenskar enbart utan all världens flyktingar också anser Bilan Osman och läxar upp Göran Persson som hon anser gör sig skyldig till ”välfärdschauvinism”. Annars slutar vi alla som förlorare förklarar Bilan: http://www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman/valfardschauvinismen-anammas-av-allt-fler-och-det-ar-farligt/

  Svara
  • Jans

    /  04/19/2016

   Fast hon berättar ju bara vad hon inte vill ha. Det enda intressanta med de idéer som Bilan uttrycker är att höra hur de då vill ha det istället. Det får man aldrig höra. Naturligtvis kan man fantisera om superlandet Sverige som tar emot all världens nödlidande och ger dem allt de önskar. Men hur vill hon lösa det rent praktiskt? Vilka regler vill HON ha? Eller vill hon inte ha regler? I så fall, hur skall då ett välfärdssamhälle kunna upprätthållas?
   Man är ju mer än lovligt trött på folk som klagar på nationalism och protektionism men inte har någon egen idé om vad de vill ha istället.

   Svara
   • Kristian

     /  04/19/2016

    Ja, finns det verkligen inga alternativ någonstans mellan ”allt åt alla” och ”Sverige åt Svenskarna”?

    Skall vi säga ”FF hos Bilan! Sprid till alla!”?
    Nej, självklart inte.

    Svara
   • Jan

     /  04/19/2016

    Man behöver nog inte läsa mellan raderna för att förstå att hon inte är intresserad av Sverige annat än som välfärdshotell åt asylsökare från Mellanöstern och Nordafrika.

    Svara
    • Jans

      /  04/20/2016

     And she gets away with it.
     Bara en enda gång till någon med hennes ideal: ”Hur vill DU göra?”

     Men nej, kolumn efter kolumn, intervju efter intervju: ”Om inte alla får allt i hela världen av Sveriges skattebetalare så är det ondskan själv.”
     Suck…

     Svara
 30. Kristian

   /  04/19/2016

  Har vi inte byggt färdigt muren mot Turkiet än?

  http://www.svt.se/kultur/medier/skamtade-om-presidenten-stams

  ”Han skämtade om Turkiets president Recep Tayyip Erdogan – och väckte vrede. Nu tillåter Tysklands Angela Merkel att satirikern och tv-personligheten Jan Böhmermanns drift med makten blir rättssak.
  […]
  Därefter krävde Turkiets ambassadör i Tyskland att tyska regeringen ska godkänna att en rättprocess om ”förolämpande av en utländsk statschef” inleds. Den som döms för det riskerar böter eller fängelse i upp till fem år.
  […]
  Merkel har kritiserats för att böja sig för president Erdogan, i rädsla för att äventyra flyktingavtalet med Turkiet, och de båda ländernas bräckliga partnerskap.”

  Svara
  • Jans

    /  04/19/2016

   Och allt detta enbart för att EU är för mjäkigt för att bevaka och upprätthålla sin egen yttre gräns utan istället sköter det hela via ombud från halvdiktaturen Turkiet. Det är skamligt och patetiskt att se hur EU dansar efter Erdogans pipa. Så pinsamt.
   Och bara en liten tanke, inga visum för turkar, hur bra känns det på en skala med tanke på hur saker och ting ser ut i mellanöstern. Det är ju rent kriminellt att släppa in folk från turkiet utan kontroll.

   Svara
  • Rikard

    /  04/19/2016

   Hej.

   Svagheten utåt beror på att EU som statsbildning fortfarande är i den fasen där inre motstånd mot centralmakten skall utraderas och omöjliggöras. Låt säga att vi på femtio års sikt har ett Europa-parlament med diverse pan-Europeiska partier där den nationella parlamenten fyller samma funktion som delfinalerna i Melodifestivalen. Då kommer den starka centralmakten att kunna agera unisont mot yttre hot, vare sig det rör sig om ekonomiska, civilisatoriska eller militära.

   Till skillnad från svenska politiker och partibundna statsvetare (glöm karriär i det skrået utanför opinionsinstitut om du inte är partiansluten) är länder som Turkiet, Ryssland och USA fullt kapabla att se saker på lång sikt. Ponera ett enat federalt EU, med en militärmakt bestående av medlemmarnas samlade kapacitet: vare sig Ryssland eller Turkiet är mer än ett irritationsmoment (nukleära alternativ oräknade, men med hjälp av svenskt uran hade även det gått att åtgärda).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Jans

     /  04/20/2016

    Fast jag tror aldrig du kommer att få se ett enat och starkt EU. Du kan se problemen redan Belgien. EU:s högsäte. Ett land som inte på hundratals år lyckats ena sina två etniska befolkningar. EU är ett lapptäcke med mängder av disparata etniciteter samt tre starka centralmakter som sinsemellan är mycket oense. Det blir aldrig något av en sådan statsbildning. Den kanske är slut i och med Brexit till och med.

    Svara
  • Kristian

    /  04/19/2016

   Introducing ‘The President Erdogan Offensive Poetry Competition’ – £1000 prize to be won
   http://blogs.spectator.co.uk/2016/04/introducing-the-president-erdogan-offensive-poetry-competition/
   ”I should like to reiterate that limericks will be excluded from consideration from the top prize if they are (a) not obscene or (b) non-defamatory.”

   Svara
   • Rikard

     /  04/19/2016

    Hej.

    Underbart! Tack för den länken. Få se om det går att få fart på Pegasen i morgon.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 31. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
 32. Ivar L

   /  04/19/2016

  Efterdyningarna till detta är oerhört intressanta. Alla som försvarar Kaplan för jag in på min svarta lista. Det är ju helt fantastiskt vilken uppbackning han får trots sitt umgänge. Bra att dessa personer själva avslöjar sina sympatier för islamism så tydligt. Jag tror inte de har fördel av sitt stöd i det långa loppet.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6413993

  Svara
 33. Frida Gustavlin

   /  04/19/2016

  Ju mer jag tänker på det, som faktiskt försvar till Åsa Romson, jag tror hon rent kliniskt står nära utbrändhet. Hon ger inte samma kalla intryck som Kaplan och Fridolin, det verkar som att hon inte pallar trycket. Det blir ju fel varje gång hon pratar.

  Kan de symtom som enligt 1177 är vanliga vid utmattning spela in: Försämrat minne, koncentrationssvårigheter, problem med att planera och genomföra uppgifter.

  Det är så klart inget jag önskar henne, men jag önskar inte heller oss mediakonsumenter att få höra att hon blivit utbränd på grund av att hon är kvinna, antirasist och att islamofoba vita priviligerade män fått henne i det tillståndet, och att vita heterosexuella män aldrig skulle fått utstå samma behandling som henne.

  Jag försvarar på inget sätt hennes slutsatser, logik eller formuleringar, fördömmer det hat hon med all säkerhet får utstå, trots allt har hon haft en jädra otur, en jädra otur med hur hon tänker. Förhoppningsvis har jag helt fel och att Romson faktiskt inte har ett gäng utbrända tomtar på loftet som hon kan skylla ifrån sig på.

  Kram, Fridiz

  Svara
  • Kristian

    /  04/19/2016

   En undersökning som gjordes nyligen kan ha visat att vi som är över 40 år gamla borde jobba tredagarsvecka. Det var något med hjärnan men jag har jobbat för mycket så jag glömde resten.
   En annan läkare som tittat på resultaten sade att tre dagar kanske var att ta i, men att det kan bli tydliga problem när man kommer över 35-40 timmar per vecka.

   Svara
  • Jan

    /  04/19/2016

   Åsa Romson har haft problem med alla sina offentliga framträdanden ända sen hon tillträdde som språkrör. Man skulle tro att hon har vuxit in i rollen nu men den där osäkerheten finns kvar. Den här taffligheten syns också hos A-K-B. Det är som om de inte bottnar riktigt. Mycket läsa innantill och svaga muntliga framträdanden. Karriären har gått för fort för deras eget bästa förmodligen.

   Svara
   • Jans

     /  04/20/2016

    Eller så har de för länge sedan passerat sin inkompetensnivå för att prata med Tage Danielsson.

    Svara
  • Jan

    /  04/19/2016

   Jag som trodde att han skulle skylla på så kallad eftersupning. Det brukar han ju göra…

   Svara
   • Pelle2

     /  04/19/2016

    I det här fallet sysslade väl Gahrton med försupning innan programmet eller så är han så korkad att han tror att Israel ligger bakom Kaplans avgång…

    Svara
    • Jans

      /  04/20/2016

     Man skall aldrig underskatta antisemitismens kraft och dess förmåga att ploppa upp på de mest oväntade ställen. Islamistiska kopplingar tvingar minister att avgå = judarnas fel. Vi har hört den förut och vi kommer att få höra den igen och vad som sägs bakom stängda dörrar hos de muslimska föreningarna eller på MP:s och V:s högkvarter skall vi nog vara glada att vi slipper höra. Kan det bli mer tydligt hur historien upprepar sig men alltid lite förklädd?

     Svara
 34. Alex Nyström

   /  04/19/2016

  Skrev lite kort om Mehmet Kaplan och dubbla lojaliteter: http://www.cronopio.se/?page_id=1227

  Svara
 35. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/19/2016

   Tog en titt på journalisten via en mycket populär sida på nätet, som redovisar civilstånd, och hur många som är skrivna på en adress.

   Gift, men ensamboende, låt mig därför göra följande vilda gissningar. Skilsmässa på G? Bitter? Vill bli kompis med Sveland som bor några kvarter bort, för att ha skönaste överjävligaste skitbästis-tjejkompizen att dricka vin å godhetshata män med?

   Citat från artikeln: Klaustrofobi är också grundstämningen i Kristien Hemmerechts överjävligt skitbra roman ”Kvinnan som matade hundarna”.

   Hur kan man skriva ”överjävligt skitbra roman” om man inte är på självömkansfyllan?

   /Frida

   Svara
   • Jans

     /  04/20/2016

    Hela den tankevärld som präglar krönikor av det där slaget är granne med religiös fanatism. De har ett glödande emblem av centrala tankar som allt måste peka in mot. Som en religiös lära som kräver att alla texter hyllar en gud.
    Det som gör det hela ännu mer tragiskt är att nästan alla deras analyser av samtiden utgår från filmer, böcker och konst. De sitter hemma och känner världen genom att recensera film. Hur ofta gör de riktigta reportage och skriver sina analyser utifrån verkligheten?

    Svara
 36. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
  • michael

    /  04/19/2016

   Lars Lindström borde tilldelas träskeden något som idag kan beskådas på skansen,vilket även Lasse liten borde göra så mycket som han trampat i skiten dvs beskådas på skansen.

   Svara
  • Lövet

    /  04/19/2016

   Tom Sundman kritiserade honom – kan man sjunka djupare?😱

   Svara
 37. Svenne

   /  04/19/2016

  Romson är snart ‘världsberömd’…

  Svara
 38. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
  • Olof

    /  04/20/2016

   Läser man motionen är den dock inte lika illa som man kan tro, utan det verkar handla om att människor som jobbat och tjänat ihop till pensionsrätter i Sverige skall få dem utdelade. Det bör ju vanligtvis ske redan idag, såsom pensionsrätter normalt fungerar när man flyttar mellan länder.

   Så det känns betydligt mer rimligt att människor som tjänat ihop till något får det med sig än att människor som överhuvudtaget inte bidragit till Sverige kvalificerar sig för alla möjliga system genom att bara vara här.

   Svara
 39. Svenne

   /  04/19/2016

  Miljöpartiet de Bruna…

  Svara
 40. Svenne

   /  04/19/2016

  The Guardian skriver om Kaplan-affären:

  Svara
  • michael

    /  04/19/2016

   Man måste ändå berömma den feministiska regeringen som sätter Sverige på världskartan hela tiden visserligen för en massa idioti men ändock.

   Svara
 41. Kristian

   /  04/19/2016

  Å andra sidan är det väl bara cornucopia som talar om Mp och brunkolet, så de egna är nog nöjda.

  Svara
 42. Svenne

   /  04/19/2016

  Journalisten och författaren Åke Ortmark sågar MP:

  Svara
  • Jan

    /  04/19/2016

   Jag håller med överklassgrabben och moderaten Ortmark här. Även om jag betraktat Moderaterna, särskilt De Nya Moderaterna, som en ännu svårare olycka. I kraft av sin storlek om inte annat.

   Svara
   • Svenne

     /  04/19/2016

    Ja, de Nya Moderaterna var en större olycka, när de hade makten. Partiernas sämsta sidor tycks komma fram i regeringsställning, oavsett partifärg.

    Svara
    • Jan

      /  04/19/2016

     Där är vi ense, Svenne. Gott att höra att du även kan vara kritisk mot Moderaterna. Jag misstog nog dig för en moderat partigängare ett tag där. Du är bättre än så!

     Jag har aldrig varit med om ett så svagt partiväsende som nu. Det är nästan så att man får lust att avskaffa demokratin och ersätta med något annat. Vad som helst duger!

     Svara
     • Svenne

       /  04/20/2016

      Ibland funderar även jag huruvida demokratin är särskilt fungerande, men så jämför jag med våra vettigare grannländer. Varför kan inte Sverige bättre än så här? Politik är ingen j-la lekstuga för islamister och naiva barnrumpor!

      I andra länder får tillträdande politiker och ämbetsmän svära en ed att troget tjäna folket…

    • Jans

      /  04/20/2016

     Alltså, det är ju det som är det centrala. Den nuvarande regeringen är en ren olycka. En slags statistisk slump av totalt vetvilliga människor som alla samlats vid en punkt i historien. Nya Moderaterna däremot var en långsiktig plan att ödelägga landet i en nyliberal multikulturell dröm närd av den obegripliga gåtan Fredrik Reinfeld. Det vi ser nu är en direkt konsekvens av vad Reinfled som härförare till en lam allians åstadkom under två mandatperioder. De dukade bordet, nu festar dårarna och 2018 kommer baksmällan.

     Svara
 43. Frida Gustavlin

   /  04/19/2016

  Yasri Khan ev. på väg in i MP:s partistyrelse.

  Hoppas, hoppas, ju fler islamister i MP, ju mer intern syntax error, ju mindre inflytande. Khan vill självklart inte ta i hand med kvinnor, men ska ändå vara med och mota patriarkatet i grind.

  ”Vad är patriarkala strukturer, det är normer, som vissa majoriteter uppbär.”

  Okej.

  Den här killen är expert på att göra muslimer till offer för allt, ett utmärkt komplement till Kaplan.

  Svara
  • Hmm

    /  04/20/2016

   Ah, ser nu att jag var 2:a på bollen.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/20/2016

    Det viktiga är inte vem som var först, det viktiga och peppiga är att det kommer in ytterligare en progresiv radikalfeminist i MP högsta skikt, kunde inte bli bättre.

    Killen är helt fullärd, vet när en ska säga normkritiskt, t.ex. när hen inte vill ta i hand med honor, gissar att det också är normkritiskt att mamman ska stå hemma vid spisen under barnets första sju år, i likhet med vad SUM:s regelverk föreskriver, det är supernormkritiskt, och utmanar och problematiserar begreppet patriark och patriarkat, det är viktigt att vi pratar om dessa strukturer.

    Pepp på miljöpartiet / Frida

    Svara
  • Pelle2

    /  04/20/2016

   Yasri Khan skriver följande om anledningen till att han vägrade ta den kvinnliga reportern i hand:
   ”Det är för intimt, tycker han.Det är ett personligt val,”
   Aftonbladet frågar:
   Vill du bryta upp de patriarkala strukturerna i samhället svarar han:
   ”Ja, absolut. Grejen är så här, vad är patriarkala strukturer? Det är normer, och det är normer som vissa av majoriteten uppbär.”
   Med andra ord omtolkar även han begreppet patriarkat till att vara normer som majoriteten uppbär.Därmed anser han förmodligen att han är normkritisk när han vägrar hälsa på kvinnor som majoriteten gör
   .Att det är ett personligt val är väl dock en sanning med väldigt mycket modifikation.
   det är väl typiskt för den patriarkala kultur han har bakgrund i.

   P1 ställde också en fråga om detta och han svarade då följande:
   ”Jag kan förstå att många har åsikter om detta men det är ett personligt val. I ett liberalt samhälle ska man kunna välja sådana saker själv, säger han”
   Visst, det är ett personligt val men om man anser sig vara feminist och jobba för ett jämställt samhälle så måste det vara helt fel att behandla kvinnor och män olika utifrån
   deras kön.
   Han fortsätter:
   ”Det är förskräckligt om vi bedömer det viktiga arbetet om jämställdhet mellan män och kvinnor utifrån detta. En chef kan skaka hand med alla sina anställda men ger inte män och kvinnor lika löner för det”.
   Han verkar vara väldigt öppen för att han skall kunna fortsätta leva ojämlikt medan han kritiserar andra.

   Om han skall representera det feministiska MP i partistyrelsen så borde dom skrota det där med feminism. Dom borde döpa om partiet till Muslimska partiet de gröna(oberoende antisemitiskt och islamistiskt)

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/20/2016

    Eller hur, det ska vara ett personligt val att skaka hand med kvinnor på grund av sin egna prydhet, tjenare, som då är en del av den uppväxt han har, ingen normkritik i sikte här inte. Det kommer bli kul att höra hur det inte ska få vara ett personligt val att disponera föräldraförsäkringen som man vill.

    Gissar att det kommer bli lite målkonflikt, för om man är muslim enligt SUM:s regelverk, och (med sin fulla mänskliga rätt) tycker att fruntimmer ska ta hand om barnen och samtidigt sitta i miljöpartiets partistyrelse så får man oundvikligen problem med dubbelmoral.

    Låt mig gissa, tesen kommer vara att delad föräldraförsäkring ska gälla för majoriteten, s.k. vita svenskar, men inte för troende muslimer, då det är mer synd om troende konservativa muslimer, då de så klart inte är berättigade eller priviligerade rent strukturellt, och behöver behandlas annorlunda, då blir det normkritiskt och islamistiskt på samma gång.

    Där satt den, Miljöpartistisk syntax error!

    Muslimer för fred och rättvisa låtsas fortfarande som om branden i Eskilstunamoskén var anlagd på sin hemsida, fräscht, det är knappast ett bra grepp för att jobba för fred och rättvisa.

    ”Den grova mordbranden i Eskilstunamoskén är inte den första attacken eller anlagda branden mot en moské, men en av de dödligare hittills som hade kunnat slutat upp med flera döda. Det är viktigt att inse att det är mer än bara kritik mot muslimer och Islam som sker i samhället. Vi har ett vägval framöver som handlar om att organisera oss mot detta eller låta det eskalera ännu mer. Att vara passiv medan elden brinner allt kraftigare kommer aldrig vara en fungerande metod att släcka den.”

    /Frida

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  04/20/2016

     Tydligen inte aktuellt längre, klokt av Yasri Khan å ställa in, tråkigt, hade hoppats på än mer dubbelmoral i MP.

     http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22666780.ab

     Svara
     • Olof

       /  04/20/2016

      Ja, det hade kunnat vara underhållande. Uppenbarligen förstår han fortfarande inte hur jämställdhet funkar; han har helt rätt att det inte handlar om hur man hälsar utan att man hälsar, men han tycks inte fatta att det som inte är ok är att han hälsar olika på människor beroende på deras könsorgans utformning, vilket för de flesta sätt att hälsa förhoppningsvis inte borde vara en avgörande detalj. Det faktum att han gör skillnad på folk och folk i det fallet ger uttryck för en grundläggande attityd att han har olika relationer till människor beroende på deras kön på ett sätt som är ganska talande och helt enkelt inte förenligt med jämställdhet som grund.

      Är händerna så intima för honom bör han helt enkelt avhålla sig från att skaka hand med någon. Det skulle vara acceptabelt (och något jag själv skulle föredra om jag mötte honom), då de flesta inte skulle se det som konstigt om någon inte vill gnugga sina självupplevda intima delar mot främlingar.

  • Olof

    /  04/20/2016

   Khan avslöjar ju bara att han läst manuset till nästa del i feminismen, det är bara vi som inte läst pressreleasen än.

   Vad han menar med ‘intimt’ här är helt enkelt att handskakning är våldtäkt. Eftersom kvinnor alltid är i underläge så kan inte journalisten här samtycka eftersom det är den patriarkala makten som skulle tvinga henne att säga ja till att ha sådant sex med honom.

   Svara
 44. Svenne

   /  04/20/2016

  ‘Favorit’ i repris, feminismen sammanfattad:

  Svara
 45. Svenne

   /  04/20/2016

  MP:s nya, sexistiska, stjärnskott uppskattas av Löfven…

  Svara
  • Pelle2

    /  04/20/2016

   Yasri khan hoppar av politiken enligt SVD.
   I en intervju med SvD som gjordes innan beskedet säger Yasri Khan att han ”inte har några planer på att ”försvenska” sina sociala vanor bara för göra politisk karriär.”
   Så när han inte kunde agera enligt sin patriarkala tradition och uppfostran så hoppar han av. Han hade alltså åsikten att vi skulle anamma hans patriarkala syn på kvinnorna
   och ändå köpa att han kallade sig för feminist och jämställd.

   Tur att han var så korkad att han avslöjade sin syn på jämställdhet och kvinnans underordning innan han blev topp-politiker i MP.Varken vi eller dom behöver sådana som han i politiken…
   http://www.svd.se/kritiserad-mp-topp-andrar-inte-vanor-for-karriaren/om/yasri-khans-avhopp

   Svara
   • Skeptisk

     /  04/20/2016

    Som invandrare rör man sig likt alla andra i två sfärer, en privat och en offentlig. Skillnaden ligger i att man har två kulturer att fördela på dessa sfärer. Första dilemmat: vad behöver jag anpassa mig till för att passa in i samhället och vad kan jag ta med mig av min kultur ut i offentligheten. Andra: vad kan jag behålla av min kultur bland hemmets fyra väggar och vad ur landets kultur måste jag ta med mig in i mitt privata sätt att leva.
    Ju mera olik den egna kulturen är den svenska och ju mindre utbildning/mer religiös man är, desto svårare har man att navigera och fördela dessa två sfärer.
    Att han i privata sammanhang hälsar med handen på hjärtat fungerar kanske bra, om han mest umgås med andra som hälsar så, men i det offentliga med jobb och så måste man anpassa sig efter andra. Då duger det inte.
    Han är uppenbart för obildad/för religiös för att kunna hantera sina två sfärer och drar nu konsekvenserna av det. Istället för att anpassa sig väljer han att backa undan och låta religionen diktera hans möjligheter.

    Svara
    • MiT

      /  04/20/2016

     Och det är egentligen inget som man aktivt ska behöva tänka på utan man bara ”vet” det automatiskt. Att man inte kan förvänta sig att göra som man alltid gjort alltså, sånt bara vet man.

     Svara
     • Skeptisk

       /  04/20/2016

      Det finns ett skäl att det ofta är välutbildade flyktinginvandrare som klarar sig bäst. Inte bara för att de har en utbildning som lättare ger jobb, utan även för att de med sin utbildning vet mer om världen. De vet mer om landet de flyr till och har lättare att undvika/hantera kulturkrockar. Dem kommer man alltid att få som invandrare, men man kan hantera dem olika. Oftast blir det naturligt hur man gör, men med färre verktyg i sin låda blir det svårare.

 46. Trolletplit

   /  04/20/2016

  Om ngn borde fråga honom om han tar homosexuella i hand, eller blir det för intimt?

  Svara
  • Trolletplit

    /  04/20/2016

   Och fylla på med lesbisk? Trans? Till slut har man brutit ner det till vad det handlar om.

   Och svaret vet vi ju.
   Kvinnor är lägre stående varelser enligt honom.

   Feminist är han dock. Ja jösses. MP att samlingspunkten för de som saknar logiskt tänkande.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/20/2016

   Frågan är väl närmast om han accepterar homosexualitet eller om det också är upp till honom om han gör det eller ej ? Det vore väl väldigt normkritiskt inom MP att inte acceptera homosexualitet och det brukar dom ju vilja att man skall vara om man är kritisk mot rätt normer vill säga..

   Svara
 47. Pelle2

   /  04/20/2016

  Såg i en annan artikel i SVD om Yasri Khan att valberedningen kände till att han vägrade ta kvinnor i hand. Ändå valde dom att nominera honom..
  Är MP en underavdelning till muslimska brödraskapet ??
  ”Valberedningen kände till att Yasri Khan inte vill ta kvinnor i hand när de nominerade honom till partistyrelsen, men Joakim Larsson vill inte säga hur man resonerade när man kom fram till att ändå nominera honom.”
  http://www.svd.se/mp-topp-drar-tillbaka-ansokan-efter-kritiken/om/yasri-khans-avhopp

  Svara
  • Kristian

    /  04/20/2016

   Du hann före!

   För fan, MP, ni är skyldiga mig en påse popcorn! Jag såg fram mot flera dagars mys. Aldrig får man ha något kul.

   Svara
 48. Martin Johansson

   /  04/21/2016

  är en sång som också illustrerar toklandet Sverige

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: