Grodor är inte det värsta

Cirkusen med Miljöpartiet är långt ifrån över, nu spekuleras det i om partiet har infiltrerats av islamister. Ordet infiltrerats avser att det skett i smyg, i det fördolda, att man ljugit sig in och så vidare. Så är det ju inte alls, alla har ju varit väldigt öppna med allt, de har inte ens behövt smyga sig in utan Miljöpartiet har ju aktivt sökt efter extremister!

Igår ”avslöjade” Aftonbladet att en Grön Ungdomare från Malmö smög omkring i Almedalen och gjorde Muslimska Brödraskapets tecken. Jag antar att paret Adelsohn Liljeroth visste om det ungefär samtidigt som vi andra som inte bara nöjer oss med DN eller Aftonbladet, det vill säga för ungefär 10 månader sedan. Detta snurrade runt i sociala medier direkt när det hände. Nu anser traditionell media att det är ett ”avslöjande”… Så vanlig media ligger alltså ungefär ett år efter alternativ media…

Vad som oroar mycket är journalisternas plötsliga uppvaknande, hela kåren som fram till för bara någon månad sedan var allergiska mot kritik av Miljöpartiet står nu i givakt redo att sticka partiet med bajonetten. För inte så länge sedan verkade det som Miljöpartiet hade eget passerkort till SVT, varje fråga som dryftades kommenterades av experterna Romson eller Fridolin från Miljöpartiet. Oavsett fråga så var Expert Romson eller Expert Fridolin där och levererade helt ”oberoende svar” och aldrig ställdes några kritiska frågor till dem. ALDRIG alltså. Gällde för övrigt inte bara SVT utan all media där de medverkade. Aldrig några kritiska frågor om något. Ett tag var det nästan en nyhet om ingen miljöpartist var i studion.

emma bouvin kaplan

emma bouvin kaplan1

Det där är ju faktiskt en ganska bra undran? En del av dem verkar faktiskt inte ha kunnat låta bli. Och det är ju knäppt, varför riskera att avslöja sig så tydligt?

emma bouvin kaplan2

Svaret är givetvis att de riskerade absolut ingenting… Kaplan var på konferens arrangerad av Milli Görüs, som är så nationalistiska och islamistiska att de får SvP att framstå som välkammade förskolebarn i jämförelse, och det var ingen nyhet 2014. Det var ingen nyhet förrän i april 2016 i Sverige. När det är totalt riskfritt att visa upp sig så varför inte göra det? Det är ju först nu i april som media överhuvudtaget har brytt sig om MP på annat vis än som Best Friends Forever?

**********

rabiatecknet muslimska brödraskapet

Voronov är politisk redaktör på Eskilstuna Kuriren, han tycker visst att det är rätt läge att försöka förminska allvaret i det som kommer fram inom Miljöpartiet. Visst, jag fattar ju att han tycker det är lite larvigt och vill skämta om det och man ska få skämta om allt såklart!

miljöpartiets genustecken2

Vill Voronov bli förknippad med det här sällskapet  så står det honom fritt givetvis. Det är säkert bara misslyckade snickare med tummen mitt i handen som samlats för att visa solidaritet med andra misslyckade snickare runt om i världen…

**********

skuren penis galen konstnär

En konstutställning för barn. Jag fattar inte, varför måste man ge uppmärksamhet till de som uppenbarligen är allra mest sjuka? Varför inte bara säga ”Nej tack” till dem och erbjuda professionell hjälp istället?

skuren penis galen konstnär1

Är de som säger ”Ja tack”, som projektledaren ovan, egentligen lika sjuka och behöver lika mycket professionell hjälp? Mycket tyder faktiskt på det…

**********

En bild som illustrerar Miljöpartiet rätt bra just nu

vargar förklädda till får miljöpartiet

**********

Jag hoppas att Romson ska visa sig mer på TV

åsas grodor

 Men problemet för Miljöpartiet handlar ju inte om grodor alls. Grodor är just grodor om än besvärliga och jobbiga när de hoppat ut men inte mer. Miljöpartiets problem sitter mycket djupare än så. De är nog det parti som anammat postmodernismen allra hårdast efter Fi. Minns tiden innan valet, alla partier (utom ett eller kanske två) slogs om att kopiera Fis politik och idéer. Miljöpartiet lyckades ”bäst”.

grön ungdom värvar

Grön Ungdom är i princip en kopia av Fi. Jo, det är en riktig bild från GU från förra året, inget jag har hittat på med att blanda ihop Fi och GU.

Så det Miljöpartiet nu skördar är vad de sått under ett antal år. Både Grön Ungdom och moderpartiet är körda totalt och de har fallit på eget grepp.

Dock så finns exakt samma problem, postmodernismen, inom de andra partierna också så jag hoppas verkligen att det är många som sover riktigt oroligt på nätterna över hela linjen. Postmodernismen är den gemensamma nämnaren till de problem vi ser inom så många områden i Sverige idag. Gör man sig inte av med den fullständigt så kommer inget att hända. Man måste alltså rensa ut den ordentligt! Ut med den från universiteten och högskolorna, från skolor, från landsting, från kommuner, från polisen, från räddningstjänsten och så vidare. Den måste rökas ut och det är bråttom!

Något mycket obehagligt

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

101 kommentarer

 1. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/23/2016

   Klockrent!

   Att Yasri Kahn backade ut bilen ur garaget, lättade från Miljöpartiet, så rackarns snabbt kan ju helt enkelt bero på att hen förstod att hans extremt olämpliga kärlek till islamism helt enkelt inte skulle hålla. Snacka om nedrigt, lura på IS-gangsta-tecken på naiva idealister, som om hen inte visste vad tecknet innebär.

   http://muslimerforfred.org/?q=node/804

   Bilden ligger ovan en artikel om ett initiativ som passande kallas ”one sweden”.

   Svara
  • Försökte klicka både upp och ner men tji fick jag. Ner för innehållet, upp för upplysning.

   Svara
 2. Svenne

   /  04/23/2016

  Dagen efter…

  Svara
 3. QED

   /  04/23/2016

  Svara
  • Rikard

    /  04/23/2016

   Hej.

   Håll oss inte på halster nu. Är det:
   1) En stiliserad minaret med tillhörande moské?
   2) Pekfinger & tumme-tecknet för ‘loser’?
   3) Ett/en sexhjälpmedel/-leksak?
   4) Vicks inhalator med korken bredvid?
   5) En tampong och en p-kudde?

   Det är så svårt nuförtiden med symboler. Det kan ju inte vara så att en annans barnsliga fantasi är ett tecken på vad man tycker om Folkpartiet/Liberalerna. Eller vad skall man kalla Björklunds gäng? Nåt de har något folkligt stöd, eller att de skulle vara representativa för Sveriges folk (eller andra folkgrupper som också bor i Sverige) är ju lite väl magstarkt att påstå, och att kalla Björklunds parti för liberalt är ju direkt fel. Det vore som att påstå att Miljöpartiet står för miljövänlig politik.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Svenne

     /  04/23/2016

    Eller:
    6) Allt på en gång? De feministiska Liberalpartiklarna kan behöva ett multiverktyg…

    Svara
 4. MiT

   /  04/23/2016

  Den politiskt sakkunnige socialdemokraten hos regeringen tycker tydligen inte att det är något att bry sig om…?

  Svara
 5. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
 6. Jan

   /  04/23/2016

  Samtidigt på S-bloggar: http://www.s-bloggar.se/ . Observera, försök inte kommentera något av propagandan. Kommentarer är inte välkomna på S-bloggar. Ungefär som på Politism. De vill ha sin propaganda ifred. Att kommunicera med väljarkåren är otänkbart i dessa kretsar. Bortsett från envägskommunikation då….

  Svara
 7. Kristian

   /  04/23/2016

  För den som inte läste artikeln: konstverket heter ”Jag sade nej”.
  Anar ett sådan där dolt budskap som man måste fundera länge på.

  (Förresten, är inte LUF också ganska FI?)

  Svara
 8. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/23/2016

   Såg den där artikeln.
   Kränkthetskulturen svämmar över alla bräddar. Hur kan sådana som hon leva överhuvudtaget om hon ständigt går omkring och är kränkt ?

   Svara
   • Nu blev det besvärligt med skötrum/toa för barnfamiljer. Har sett flera skyltar med tre figurer: kvinna, man, barn. Ska det vara feministskylt nu mera?
    Hon borde söka hjälp.

    Svara
  • Kristian

    /  04/23/2016

   Herr och Fröken Gårman förflyttar sig av egen kraft och är uppenbart funkofoba. Fram för många olika varianter: kryckor, käpp, rullator, rullstol och krypande spädbarn.

   Svara
 9. Svenne

   /  04/23/2016

  Åsa söker…

  Svara
 10. Svenne

   /  04/23/2016

  Och ‘Liberalerna’ kallar sig feminister…

  Svara
  • Jan

    /  04/23/2016

   Folkpartiet, numera Liberalerna, är förmodligen det parti som ställt till mest skada i svensk politik under de senaste decennierna. Ända sedan Bengt Westerbergs dagar. Trots sin litenhet. Dyra reformer (tänk LSS), massinvandring och ett kapitalt misslyckande med skolan (Pisa) har man på sitt samvete. Vad ska man misslyckas med i framtiden? Vilka dyra notor ska man skicka vidare till de svenska skattebetalarna?

   Svara
   • Kristian

     /  04/23/2016

    Tja, tillräckligt många pappamånader kommer väl på sikt att ge en besparing eftersom dagarna inte tas ut.

    Svara
   • Pelle2

     /  04/23/2016

    Jag är ingen liberal men Socialdemokraterna var knappast särskilt framgångsrika med skolans utveckling under sina tidigare regeringsår och deras nuvarande sängkamrater i MP är verkligen inte bättre.
    Gustaf Fridolins hundra dagar som han skulle rädda skolan på har passerats flera gånger och inte har han lyckats rädda skolan precis…
    Massinvandringen fortsatte med ökad styrka och applåderades långt in på hösten av Sossarna,V,MP och för all del även av Allianspartierna.
    Där kan man snacka om dyrbar politik som vi kommer få betala av under många år.

    Svara
    • Jan

      /  04/23/2016

     Visst, man kan tvista om vilka partier som varit mest misslyckade. Jag tycker emellertid att Folkpartiet sticker ut eftersom de misslyckats med sina profilfrågor (skolan, vården). De har haft stora ansatser som alla fallit platt till marken. Därav kräftgången i opinionen kanske?

     Svara
    • Kristian

      /  04/23/2016

     Fp kändes länge (90-tal?) som inkvoterad byfåne eller narr i högerregeringar, dvs den roll Mp har idag. Sedan gick C från ”tråkiga” till ”bindgalna” så det är svårt att se skillnad på dem.
     S och M var tvungna att höja tonläget och tokerinivån för att höras alls.

     Svara
  • Pelle2

    /  04/23/2016

   Det är stake i Liberalerna kanske är deras nya slogan 😉

   Svara
 11. Jan

   /  04/23/2016

  Hjärntillskott – ”Med förändringar som leder till utveckling och framgång finns det bara vinnare! Executive Day 2016 – ”När ni tittat över bergets topp och ser att fler ”bergskammar” av hårt arbete följer, har ditt team då kraften att komma vidare?”. Konkurrenskraftig kommunikation – Föreläsare: Fredrik Reinfeldt, ”Förändringar i Sverige, Europa och världen”. Fredrik Eklund, ”Sälja vad som helst till vem som helst”. Moderator, Jenny Strömstedt.

  Herregud, företag betalar för den här krämarskiten!

  Svara
  • Kristian

    /  04/23/2016

   ”[…] aristocrats don’t like to see other toffs starving. They find them silly jobs to do for serious wages […]”
   -Terry Pratchett, ”The Truth” (Discworld #25)

   Svara
  • T

    /  04/23/2016

   De kostar 6 siffriga belopp!!!

   Svara
 12. Jan

   /  04/23/2016

  Glömde länken till ”Hjärntillskott”: http://www.bestseller.se/hjarntillskott/

  Svara
  • Rikard

    /  04/23/2016

   Hej.

   Avigsidan har en floskelgenerator laddad med fraser från den där sortens tramsföreställningar. Exempel:

   ”Vi fokuserar på helheten, och har ett individ- och grupporienterat synsätt för att säkerställa att uppdragen löper enligt plan” Från Avigsidans floskelgenerator. Vem behöver dyra föredrag, när det finns gör-det-själv mjukvara?

   Har själv varit på en och annan å tjänstens vägnar – särskilt minnesvärd var en dam i Gudrun Sjödéns finaste kollektion som noga inskärpte det opedagogiska i att använda rödpenna vid rättning – det förstör studielustan (ja, hon sade lustan, det kan jag ta gift på).

   Betalar verkligen privata företag för dylikt nys? Det om något är väl ett argument för att företagens ekonomi inte lider av höga skatter, om det finns pengar till trollkarlar och alkemister.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Kristian

     /  04/23/2016

    Satt en gång på en starta-eget kurs bredvid en dam som skulle starta någon sorts fortbildning riktad mot lärare. Hon sade sig ha förstått att lärare saknade långsiktighet på studiedagarna, och det kan jag tänka mig, om man hyr in folk lite hipp som happ beroende på vem som är dagofficer.
    Hennes utbildning kunde anpassas efter olika önskemål, bland annat kunde den göras som både ”måleri och meditation”.

    Jag önskar ofta att jag lyssnat noggrannare till vad hon sade först. Har ingen aning om vad det huvudsakliga budskapet var, och kan inte komma på något som kan presenteras på dessa skilda sätt.

    Svara
 13. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
  • Jan

    /  04/23/2016

   De skulle ju kunna vända det till något positivt, typ: L – Partiet med stake i! Eller: L – Partiet med resning.

   Svara
   • Hans Odeberg

     /  04/23/2016

    Eller: L – äntligen har vi en tydlig ståndpunkt.

    Svara
 14. Jan

   /  04/23/2016

  Ny kolumnist på Aftonslaskan, Frida Söderlund, som ”brinner för att unga tjejer ska få ta plats”. Har vi hört det förut? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22687011.ab

  Svara
  • Kristian

    /  04/23/2016

   Har skrivit sin självbiografi sedan hon var 16, hade tänkt ha den klar när hon blev 25.

   Behöver lite Hokusai för att dämpa magsyran.
   ”All I have produced before the age of seventy is not worth taking into account. At seventy-three I have learned a little …”

   Svara
 15. Nilsson

   /  04/23/2016

  Väljarföraktet når nya höjder?
  [url=http://postimg.org/image/e8b1krmkn/][img]http://s31.postimg.org/e8b1krmkn/liber.jpg[/img][/url]

  Svara
 16. Semanur Taskin har sagt upp sig, Lilla MP språkröret. Är inte trygg längre. Gillar separata badtider och slöjor.
  Vad är det som pågår? Ett nytt parti på gång? Eller annat? MP faller sönder i alla fall och sörjs av – ingen längre?

  Svara
  • Pelle2

    /  04/23/2016

   Såg att hon dessutom hon sa att ”Jag känner mig misstänkliggjord av både politiken och samhället”. Ingen har överhuvudtaget sagt eller menat att Kaplan och Khan skulle avgå för sin tros skull utan de har fått avgå för att de umgås i extremistiska kretsar och har gjort olämpliga uttalanden.
   Uppenbarligen menar Taskin att man inte får kritisera muslimer för deras handlingar utan allt som dom gör skall accepteras.
   Man kan ju också undra varför hon valde att sluta ? Har hon själv skelett i garderoben som hade gjort att hon också skulle få sparken om det kom ut eller tycker hon att Kaplan och Khan skulle få vara kvar i MP ?

   Oavsett orsaken till att hon slutade så kommer i alla fall jag inte sakna henne precis som att jag inte saknar Kaplan och Khan.
   Sådana företrädare vill i alla fall inte jag ha i svensk politik…

   Svara
 17. Nilsson

   /  04/23/2016

  Liberalerna tar väljarföraktet till en ny nivå.

  Svara
 18. MiT

   /  04/23/2016

  Det beror inte alls på att hon betett sig som en galning på twitter och facebook utan på att ”samhället” inte vill se muslimer i politiken…

  ”Språkrör hoppar av: ”Känner mig otrygg””
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22688636.ab

  Svara
  • Svenne

    /  04/23/2016

   Var det inte Löfven som sa: ”Vi var naiva”…?

   Svara
  • Pelle2

    /  04/23/2016

   Att kalla sig själva för naiva är tydligen politikernas nya sätt att pudla.
   Dessvärre handlar det med all sannolikhet inte om att de verkligen var naiva utan att dom accepterade extremism i MP. Det är först när dom blev granskade och ifrågasatta som dom tar avstånd från extremism.
   MP är ett otäckt extremistparti och det är förvånande att så många inte har genomskådat det. Tycker själv att det alltid har varit hur tydligt som helst.

   Svara
  • Casey Jones

    /  04/23/2016

   Hur jävla svårt ska det vara att svara på en fråga? 🙂

   Svara
 19. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
 20. Svenne

   /  04/23/2016

  Nu ökar kritiken inifrån MP:

  Var blir Fridolin & Romson landshövdingar…?
  De kanske blir ambassadörer i Mongoliet och Nordkorea?

  Svara
 21. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
 22. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
 23. Jans

   /  04/23/2016

  Med tanke på hur mycket stöd och ekonomiska bidrag mängder med muslimska organisationer som vetter åt det islamistiska har fått under en ganska lång tid så är det faktiskt inte särskilt underligt att många av dem antagit att islamism är helt ok i Sverige. Att det därför är helt ok att islamheila på bild och i TV. Jag har faktiskt en viss förståelse för att islamister som umgåtts i islamistiska, miljöpartistiska och intellektuella vänsterkretsar missbedömt situationen. De borde naturligtvis tydligt fått angivet var skåpet skall stå i Sverige för länge sedan.

  Den svenska identitetspolitiken är mer skyldig än någon islamist för denna situation.

  Svara
 24. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
 25. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
 26. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
  • Kristian

    /  04/24/2016

   Känns nästan som om det är stulet ur spelet ”Cards Against Humanity.”
   ”Liberalernas nya logo är …”
   ”… a big black cock.”

   Fungerar även med ”FI vill locka väljare med …”, ”Centerns bud till bönderna är …”, ”SDs hemliga partiprogram innehåller …”, ”V ersätter kommunism med …”, ”S förlorar väljare till …”, ”M vill sänka skatter på …”, och ”KD vill ha mer Jesus och …”.

   Svara
  • Oj, jag antar det handlar om Folkets demonstration och motdemonstrationen i Göteborg. Jag var förbi två gånger – vid början och vid slutet. Eftersom de hade den mellan Movieline och min spårvagn. Brokig skara dära Folket i alla fall.

   Svara
  • Jans

    /  04/24/2016

   Filmen är över en timme lång, vad går den ut på? Att han skall GBA:a alla som råkade gå förbi eller händer det något särskilt?

   Svara
   • MiT

     /  04/24/2016

    Jag har själv inte hunnit kolla, la in den för de som är intresserade bara? Han var tydligen där och liverapporterade från demon och filmen är resultatet.

    Svara
 27. Pelle2

   /  04/23/2016

  En David Thurfjell,professor i religionsvetenskap på Södertörns högskola(say no more),
  menar att Islamism kan innebära många olika saker.Han jämför med socialismens olika uttryck.
  Han menar att vi måste kompromissa med islamisterna.
  Detta naturligtvis för att dom tillhör en minoritet och säkert är förtryckta i sann
  identitetspolitisk anda.
  Det visar att Radikalfeministerna på Södertörns högskola sympatiserar med islamister
  och drivs av en identitetspolitisk agenda. Det förklarar också det vi alla vet varför dom inte
  klarar av att kritisera hedersvåld och annat förtryck som utövas av en minoritet.

  För egen del tycker jag att det är dags att stänga extremistfästet Södertörns lekskola.

  http://www.svd.se/religionsvetare-islamism-liknar-kristdemokrati/om/turbulensen-i-mp

  Svara
  • Håller med.
   En bekant tjej började där i höstas och slutade efter några veckor. Hon sa:”det var inte undervisning, det var bara propaganda”.

   Svara
  • Jans

    /  04/24/2016

   Vi har redan kompromissat med islamister genom att låta dem flytta hit och bygga moskéer. Det räcker mer än väl tycker jag. Nu får det sjutton vara färdigkompromissat.

   Svara
  • Kristian

    /  04/24/2016

   Visar på faran att låta ickereligiösa (som undertecknad) studera religion som om det vore något neutralt och teoretisk.
   Tror det var Andrew Murray som talade om hur skillnaden mellan vissa muslimers inställning till minoriteters rättigheter beror på om de själva är minoritet eller majoritet.

   Svara
  • Han är en idiot, dom ska inte ges en tum

   Svara
 28. MiT

   /  04/23/2016

  Svara
  • T

    /  04/23/2016

   När man tror botten är nådd kan hissen hos MP gå ner en våning till 😛

   Svara
  • Kristian

    /  04/24/2016

   Tja, Tyskland på 30-talet och Israel idag är en jämförelse som fungerar endast utan historiska sammanhang och på en mycket teoretisk nivå.
   På 30-talet
   * hade vi inte sekler av förföljelse mot tyskar i stora delar av världen.
   * var Tyskland inte omgivet av fiender.
   * hade (en liten del av) tyska Judar inte i decennier anfallit och dödad tyska civilbefolkningen.

   Mycket av vänsterns argumentation fungerar endast på abstraktionsnivån ”det är samma sak efter som någon är elak mot någon annan.”

   Svara
 29. MiT

   /  04/24/2016

  Svara
  • Trolletplit

    /  04/24/2016

   Det är lätt att förstå vad Gustav F säger i ekot.
   A. Men behöver inte skaka hand med en kvinna, och väljer man att inte göra det, så ska man inte skaka hand män heller. (Nytt tillägg hos MP efter onsdagens debacle)
   B. Han själv tycker dock att man måste skaka hand med kvinnor för att sitta i partistyrelsen, men de har kommit överens om att det behöver man inte. GF fick vika sig på den punkten.

   Kul att sitta i radion och försvara det beslut som MP tagit. Han borde avgått när han inte fick med sig övriga.

   Intressant att han faktiskt indirekt medger att de har ett beslut att man kan vara med i partistyrelsen med denna inställning till handskakning.

   Svara
   • Jans

     /  04/24/2016

    Detta är hur islamismen vinner insteg i maktens korridorer. Här har den svenska modellen och kulturen fått backa ett steg i Miljöpartiet. Islamismen kommer inte att lämna partiet. Istället kommer den byta tonläge och skepnad och växa sig allt starkare tills dess MP enbart består av postmodernistiska tomtar och rasifierade. Som en liten föraning om vad som väntar Sverige om 20-50 år om vi inte ändrar migrationspolitiken.

    Svara
 30. MiT

   /  04/24/2016

  Svara
  • Svenne

    /  04/24/2016

   Så Derya Uzel Senir gick till val som folkmordsförnekare…
   ”Miljöpartiet kommer att arbeta för att beslutet inte ska verkställas i regeringen. Jag själv kommer även att driva den frågan:” (Stycket till höger/nedan.)

   Svara
  • Jans

    /  04/24/2016

   I princip delar jag hans idé om förintelsen som lackmustest och jag kan hålla med om att förintelsen är det extremaste fallet av förbrytelse mot mänskligheten men att det skulle vara en historisk singularitet att helt vilja radera ut en ras/ett släkte är felaktigt. Det unika med förintelsen är den industriella effektiviteten och med vilken kraft den genomfördes. Alla folkmord har däremot samma mål som förintelsen så vilket folkmord som helst borde kunna användas som liknande lackmustest på huruvida någon är ”demokratiskt opålitlig”.

   Svara
 31. MiT

   /  04/24/2016

  GP:s livesändning från demonstrationen i Göteborg
  ”Inget bråk trots dubbla protester”
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/inget-br%C3%A5k-trots-dubbla-protester-1.198936

  Svara
  • Var där som sagt. Vet inte vart den andra protesten var då den enda protesten var koncentrerad i en rektangel. Väldigt osymmetrisk.

   Svara
 32. Svenne

   /  04/24/2016

  Oförstående konstnär:

  ”På utställningen finns 185 konstskapelser. Men särskilt ett verk utmärker sig och får både unga och vuxna att stanna lite extra länge för att begrunda.

  Konstnären Anna Pers Bräcke står bakom konstverket ”Jag sa nej”. Anledningen till uppmärksamheten är att verket är en penis – kluven i mitten.

  Projektledaren, Anna Gyllenklev, delar med sig av sin tolkning av konstverket:

  – Jag tänker att hon inte vill ha sex och har sedan huggit en yxa genom penisen, säger hon.

  Och reaktionerna är många. Särskilt när killar går förbi den kluvna penisen.

  – Oftast ser man på killar som går förbi att det gör ont. De tar sig ibland mellan benen och fnissar.”
  //
  ”Men Anna Gyllenklav förstår inte riktigt hur konstverket kan väcka sådan ilska eller kritik.

  – Jag tycker det är konstigt, personligen. Det är en kroppsdel. Jag anser inte att man kan ta skada som barn av att titta på en penis. Deras pappa har också en penis, det är inget konstigt, säger hon.”

  Svara
  • Pelle2

    /  04/24/2016

   Undrar om Anna hade tyckt det var ok att ställa ut en uppskuren slida också ?
   Skulle inte tro det…

   Svara
  • Kristian

    /  04/24/2016

   Det måste vara en medveten provokation. Väl?
   Ingen kan vara så oförstående.
   Konstnären själv vet givetvis vad hon gör. Verkar som om hon går någon utbildning vilket borde innebära att hon just nu inte får bidrag.

   Svara
 33. Pelle2

   /  04/24/2016

  Citat från Dagens DN av Peter Wolodarski:
  ”Det finns ett Sverige bortom nätaggressivitet och hets mot asylsökande. Just nu hörs dessa röster alldeles för litet.”
  Detta sagt av mannen som lät manshataren Aase Berg i veckan skriva en recension där hon menade att vita, svenska, män som bildar familj bara är en gradskillnad från
  Josef Fritzl och Marc Dutroux.
  Hans tidning brukar dessutom regelbundet låta diverse radikalfeminister skrika ut sitt hat mot vita,svenska män.
  Sedan har han mage att prata om andras näthat.
  En hycklare är vad han är.

  Svara
  • En girig person, vill inte kalla han människa…. En hora, som säljer sin själ…

   Svara
 34. Jans

   /  04/24/2016

  ”vi kommer att leva efter islam oavsett var i världen vi bor”

  Suad Mohamed, försskollärare, islamolog och rättroende muslim i SvD:s artikel om polygami.
  http://www.svd.se/polygami-en-framtidsfraga

  Svara
  • Kristian

    /  04/24/2016

   ”– Det är svårt för många svenskar att föreställa sig en situation där man är gift med flera. Men att ha ett äktenskap och sedan vara otrogen, det anses inte lika konstigt, säger juristen Mariam Noor Lababneh.”

   Vad svamlar du om, ”jurist”?

   Svara
   • niklas

     /  04/26/2016

    svamlar om att det är normer det här handlar om

    Svara
  • Kristian

    /  04/24/2016

   (Dan Korn refererar till en bok om samma situation i Norge, det är därför citatet nedan har ”norge” överallt. Slutsatsen torde dock vara densamma om ”det här landet.”)

   ”Inget kan vara svenskare än vår urgamla konsensuskultur”
   http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/inget-kan-vara-svenskare-aen-var-urgamla-konsensuskultur-20073
   ”De flesta invandrare kommer med tiden att bli en del av den norska kulturen. Andra kommer att försöka leva i Norge som om de levde i ett annat land eller rent av i en annan tid. Det innebär inget hot mot den norska kulturen. Den måste vårdas av norrmännen, inte av de invandrare som inte vill bli en del av den.”

   ”… ett annat land eller rent av i en annan tid.”
   Vi som lever här och nu måste säga ifrån. Vänligt men bestämt. Sak och inte person.
   Varje gång.

   Svara
   • Jans

     /  04/24/2016

    Det är märkligt att man kan påstå att annan kultur än den norska inte är ett hot mot den norska kulturen. Det är klart att den är det om tillräckligt många av den andra kulturen kommer till landet. Att ”de flesta invandrare” kommer att bli en del av den norska kulturen är ju en ren gissning från Korns sida. Forskning visar snarare att folk ogärna lämnar sin kulturella identitet även om de flyttar till ett annat land. Om det är norrmännen som måste vårda den norska kulturen måste Norge befolkas av i första hand norrmän. Även om denna kultur långsamt förändras.

    Vi har sett hur ett antal polletter angående invandring börjat trilla ner även i gammelmedia men inte när det gäller den demografiska aspekten. Fortfarande kan ingen i gammelmedia föreställa sig ett samhälle där västerländsk kultur hamnar i underläge trots att detta har hänt i Sydeuropa i en inte allt för avlägsen tid. Med ett litet antal främmande kulturer hotas naturligtvis inte den norska eller svenska men vi har redan områden i båda länderna (främst Sverige) där svensk kultur i princip är helt utraderad och den siste svensken tog ner flaggan från balkongen för cirka tio år sedan. Skall det vara så himla svårt att föreställa sig att detta kommer att öka i omfattning i takt med invandringen?

    Svara
 35. Kristian

   /  04/24/2016

  ”Tro och politik bör diskuteras, på rätta grunder”
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/tro-och-politik-boer-diskuteras-pa-raetta-grunder-24474
  ”Att journalisterna inte vågar ställa dessa frågor till den troende muslimen Kaplan torde därför bottna i något annat, till exempel en rädsla att bli utpekad som islamofob. Däremot hade samma journalister inte några som helst problem att göra det till den troende kristna Svantesson.
  […]
  i de fall som rör tro och politik så har Kaplan bedömts med en annan tumstock men den tumstocken har varit till hans fördel.”

  (Säger man inte ”måttstock”, förresten?)

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: