Lite blandade rubriker

Har ju varit mycket surr om Miljöpartiet de senaste veckorna så en del annat har ju hamnat i skugga lite. Tänkte ta upp några rubriker som jag sett flimra förbi och börjar med förra generaldirektören för Arbtesförmedlingen, den totalt värdelösa Angeles Bermudez Svankvist.

bermudez svankvist

Hon har fått ett nytt jobb på Migrationsverket vilket jag har nämnt tidigare, ”1 april varje dag del 27: Oduglingar belönas”. Man hade chansen att göra sig av med oduglingen Bermudez Svankvist redan 2014 men man VALDE att behålla henne till priset av 142 000 kronor i månaden…

*********

Unga flickor i slöja visar att SVT inte tar alla barns rättigheter på allvar” är rubriken på den debattartikel i Sydsvenskan. Det är en förälder som undrar jur han ska förklara att det finns slöjbeklädda småflickor i Barnkanalen, hur han ska förklara själva slöjan.

Han får ett svar av Barnkanalen som står direkt i anslutning till artikeln

slöjbeklädda barn barnkanalen

Är det bara jag som blir beklämd av svaret från Barnkanalen? Jag har i alla fall sagt till mina barn att de barn de ser med slöja på sig är tvingade till detta av föräldrarna för det är EXAKT vad det handlar om. Det är inte alls bara ett klädesplagg som kan bäras av många anledningar utan den är PÅTVINGAD på grund av religion. Jag har sett så små barn som kanske 5 år som har slöja på sig…

Så FUCK OFF barnkanalen!

**********

Fördomar tar Nina Åkestam upp lite, hon har tydligen drabbats av någon. Eller så hittar hon på, det brukar ju radikalfeminister göra.

Nina Åkestam fördomar

Fördomar var det, hon har alltså drabbats av fördomar och tycker det är lite jobbigt. För givetvis är ”patriarkatet”, ”vita män”, män”, ”manliga strukturer”, ”vita medelålders män”, ”det är män som tar plats” och så vidare i oändlighet inte alls fördomar…?

Hon gnäller på något som hon själv skriver om och gillar i varje krönika.

Shut up med ditt gnäll!

**********

Visst är det roligt när 9-åringar blir könsdiskriminerade? Det är vad som hänt i Linköping och den som stod för det tycker det är bra.

tjejer kvoteras på dataläger

Det ska vara 50/50 killar och tjejer har de bestämt, det ledde till att killarnas platser tog slut på några minuter efter att anmälningarna startade

Lägret arrangeras av bland annat det kommunägda bolaget Mjärdevi science park för andra sommaren i rad. Det kan beskrivas som en succé: 50 barn ska delta och det tog 42 minuter och 48 sekunder för att fylla platserna. Hälften av dem var vikta för killar och hälften för tjejer. Här finns dock en viss skillnad. Det tog nämligen bara cirka tre minuter för killarnas kvot att fyllas. Det har fått flera att reagera. Bland annat hörde en pappa till en nioårig pojke av sig till Corren och berättade hur sonen reagerade:

– Han blev otroligt ledsen. ”Jag hatar tjejer” sa min son efteråt berättar mannen som inte vill att hans namn publiceras, på grund av hänsyn till sonen.

Härligt, det ska börjas i id minsann…

Lena Miranda beklagar att pojken inte fått någon plats.

– Vi tycker att vi måste göra på det här sättet. Vi vet att intresset är stort men vi har begränsade resurser. I den bästa av alla världar skulle ju alla dataintresserade få plats på lägret. Ett skäl till att vi arrangerar Coderdojo Summer Camp är att vi behöver säkra den framtida kompetensförsörjningen av IT-utvecklare och programmerare.

Givetvis beklagar hon inte det alls utan det är bara vad hon säger för det är ju exakt det här hon vill ha?

Sen kan man undra hur man säkrar kompetens genom att stänga ute de som är riktigt intresserade och plocka in jämförelsevis måttligt intresserade? Speciellt när hon själv säger så här

– Intresset för programmering och teknik är generellt mindre hos tjejer än killar. Men vi ville ha hälften tjejer med på lägret. Vi är ganska stolta över att vi har lyckats, säger Lena Miranda.

Och hon är alltså stolt över att diskriminera 9-åringar…?

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

28 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  05/02/2016

  Detta eviga kvoterande, men bara där kvinnor är i minoritet, för annars blir det inte jämställt.

  /Frida

  Svara
 2. Alla flickor som bär huckle är inte tvingade på grund av religion. Somliga leker häxor! 🙂

  Svara
 3. Frida Gustavlin

   /  05/02/2016

  Det vore ju på sätt och vis gulligt att få höra om en kvotering till ridläger, förlåt, vad dumt av mig, på sådana är det ju som oftast jämställda, dvs 100% av deltagarna är flickor.

  Svara
 4. Lövet

   /  05/02/2016

  Under tiden har Virtanen nu tappat det helt på Twitter. Karl’n är ju sjuk…
  …på riktigt!

  Svara
 5. Bo

   /  05/02/2016

  Kan det möjligen vara så att barnkanalens ansvarige själv är muslim och sympatiserar med tvånget mot barn (obs! spekulation enbart utgående från namnet på undertecknaren. Sedan anser jag att religiöst tvång mot barn, inkl kristna som Jehovas vittnen och Livets ord, och naturligtvis islam är helt förkastligt och borde vara åtalbart.

  Svara
  • Jans

    /  05/02/2016

   Han är med största sannolikhet muslim. Född i Iran.

   Svara
 6. Jan

   /  05/02/2016

  Nina Åkestam är 32 men ser ut som 22. Hon borde ha tagit mannens misstag som en komplimang om hon inte varit så självupptagen. Hon är doktorand och kan inte dölja hur stolt hon är över det. I reklam. Som inte precis är någon raketforskning. Snäppet över genusvetenskap om ni frågar mig. Det förvånar mig dock hur auktoritetsbundna och titelsjuka en del unga kvinnor kan vara. Nina verkar förvänta sig röda mattan och palmblad eftersom hon är doktorand på Handelshögskolan.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/02/2016

   Kunde inte ha skrivit det bättre själv, den där tjejen är, utan att vara fördomsfull, farligt självupptagen.

   Det påminner om en ”vän” som berättade för alla som frågade hur det stod till på en fest, ett sådan där standardfråga som stavas ”LÄGET?”, inte på något sätt att det var något speciellt med hennes framtoning, ändå envisades hon med att berätta att hon var lite trött, på grund av sin förnäma jet-lag, eftersom hon faktiskt varit i New York, bah sådär liksom.

   Till slut tröttnade en annan polare på hennes skrytiga stil och bad henne sluta larva sig med den där jet-lagen, då det var över fyra veckor sedan hennes hemkomst, och om hon nu ville berätta att hon varit i balla New York kunde hon ju bara säga det. Han sa det med flit extra högt, så alla blev sura på honom, och tjejen blev ett jätteömkat offer för resten av festen. Win-Win för alla inblandade med andra ord.

   Din analys är klockren. Nina Åkestam vet att det inte går att skriva en debattartikel enkom för att berätta för omvärlden att hon faktiskt är forskare med stort fucking F, på förnäma Handelshögskolan med stort H, det låter sig inte göras i Sverige, för det tillåter inte Jantelagen, tack och lov, istället konstruerar hon lite allmän offermentalitet kring hennes bild av vad fördomar är. Pinsamt.

   En vanlig typ av fördom.
   Tjejer kan inte laga bilar.
   Killar kan inte laga mat.

   En Nina Åkestamsfjortisfördom:
   Just den där trendiga tjejen ser ju faktiskt ut att jobba i den här Södermalmsbutiken, jag frågar därför -Vad kostar den där asläckra assymetriska gulprickiga tröjan på rosa botten från ACNE? Sen visade det sig att hon inte alls jobbade i butiken! Pinsamt! Gud vad jag var fördomsfull! Jag skäms!

   Är det fördomsfullt att anta att en yrkespilot är man? Knappast, det är snarare klokt, sedan är inte det samma sak som att alla yrkespiloter är män, eller för den delen behöver vara män, eller för den delen ska vara män. Om det är så att 95% av alla yrkespiloter nu är män. Man blir faktiskt beklämd över nivån på dagens doktorander. https://sv.wikipedia.org/wiki/Induktion_(filosofi)

   Avslutningsvis måste jag kommentera hennes inledning.

   ”Jaha”, säger mannen framför mig och slänger in en näve chips i munnen, ”så du pluggar här?”

   ”Nej”, svarar jag, ”jag är forskare. Precis som min kollega just berättade.”

   Vilket jävla förmätet sätt, det är noll respekt för begreppet forskare, det är noll respekt för begreppet studera, hon är doktorand, vilket betyder en forskarstuderande på högskolenivå, vanligtvis med avlagd magisterexamen. En person som studerar till att bli forskare. Det är som att säga att man är läkare dagen när man börjar på läkarprogrammet. Titelkåt är förnamnet, självbelåten som mellannamn och självupptagen står som efternamn.

   Det här inlägget skrev Nina när hon var över 30, det är tydligen möjligt att vara fjortis femton år efter alla andra.

   http://volante.se/texter/recept-for-jamstalldhet-pa-15-ingredienser/

   Svara
 7. Johan

   /  05/02/2016

  Doktorander pluggar också. När jag gick på teknis brukade vi säga att de som inget begrep blev doktorander.

  Svara
  • Jan

    /  05/02/2016

   Jag tror att det ligger en hel del i det. Rekryteringsbasen för doktorander tycks ha blivit mycket svagare. Tidigare var det de bästa som blev doktorander. Nu verkar det vara överliggare och medelmåttor som blir antagna.

   Svara
   • Opie

     /  05/02/2016

    Så har det varit länge, iaf inom samhällsvetenskaperna. När jag pluggade på psykologutbildningen var det de värsta stolpskotten med total avsaknad av social kompetens som gick vidare till forskarutbildning och tur är väl det. Kåren innehåller tillräckligt många idioter ändå. Sen kan ju forskarutbildningens bristande popularitet även ha att göra med den absurt låga ersättningen. Tjänar du dubbelt eller mer på att jobba med det du utbildat dig till är det sällan ett svårt val.

    Svara
 8. Ingen kan övertyga mig om att en aktiv nioåring vill bära slöja. Tänk bara snubbelheten!

  Svara
 9. Kalle

   /  05/02/2016

  Jag var in för en timme sen på https://www.facebook.com/CoderdojoLKPG och där kunde man följa diskussionen där de försvarade deras vedervärdiga diskriminering av pojkar.
  Och nu en timme senare hockuspuckosfilijockus! så är den borta!

  Jag var nära att kräkas när jag läste det nedanstående:
  ”Fråga: Varför har ni tjej/killplatser?
  Svar: Vi har valt att fördela antalet platser mellan tjejer och killar i år. På grund av att samhället har en skev syn på hur en programmerare ser ut. När detta samhällsproblem inte längre finns kommer det vara först till kvarn igen. Vi vill att lägret har en kultur där ALLA trivs och känner sig inkluderade.”
  https://docs.google.com/forms/d/18O3eRpjLu6ZQC03ZsIa6srOcABqbc58cpkBIpHgRD4c/viewform?c=0&w=1

  Ja alla känner sig inkluderade utom de pojkar som inte fick följa med pga de har fel kön.
  Vad är det här för människor?? Finns de ens på riktigt??

  Svara
  • Noger

    /  05/02/2016

   Linköping kommun gjorde en stor översyn av ridsportsverksamheten 2010. Trots ett kvinnligt övertag på ca 85 procent bland aktiva så föll könsaspekten bort helt och hållet.

   Men man kommer säkert att kvotera in pojkar till stallen redan i sommar, tror inte ni?

   Om inte ridsporten förmår locka manliga deltagare så är det inte mer än rätt att hälften av platserna står outnyttjade, oavsett hur många flickor som blir utan plats.
   Jag menar – Vi vill ju inte att samhället ska få en skev bild av hur en hästhoppare ser ut, eller hur?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/02/2016

    Det kommer inte ske någon kvotering av killar till ridsport. Det har nämligen gjorts en vetenskaplig och mycket peppig avhandling som kommit fram till att det är jättebra att det är mycket tjejer i stallet, för tjejer i stallet lär sig bli starka och framgångsrika ledare och chefer, och att stallet är en fristad för tjejer. Vore intressant att höra samma forskare skriva om sommarläger för nördiga svettluktande fula datakillar som en fristad från dominanta poppisbrudar i plugget.

    I shit you not!

    http://www.svd.se/stallet-kravlos-fristad-for-tjejer
    http://www.avhandlingar.se/avhandling/a0dcd3f4dd/

    ”Hästens utmanande karaktär tvingar in dem att inta en subjektsposition där de utövar ett ledarskap som upplevs genom sitt utövande som en naturlig färdighet. Genom sina erfarenheter känner de sig rustad att inte stå emot utanförkulturens krav på förväntningar av kön och kan hitta en kollektiv ”annorlundahet” som tar avstånd från yta och traditionell femininet”

    Den vetenskapliga signifikansen är med säkerhet ofantlig! Jag orkade uppriktigt sagt inte läsa hela metodkapitlet, min hjärna tål inte hur mycket som helst, men genom mitt skummande så förstår jag ungefär följande: Det jag säger har jag hittat på, min analys är hittepå, men den är ändå vetenskaplig, eftersom jag tydligt, med svåra ord, redovisar att den är påhittad, och att jag med referenser till andra forskare som också håller på med självpåhittad analys av diskurs, diskurs som liksom känns som en diskurs för just mig, så är jag vetenskaplig.

    Sådana här genusavhandlingar är alltid fruktansvärt pladdriga, men ändå kan de inte ägna en sida åt att i klartext, på ett begripligt språk berätta hur deras metod fungerar. Det vagt skrivna är det vagt tänkta, så istället så plitar man mer följande:

    ”Studien vilar på ett socialkonstruktionistiskt meta-perspektiv. Det är anti- essentialistiskt och utmanar idéer om en sann reell verklighet. Med det menas inte att det inte finns en verklighet, det menas att verkligheten är bara tillgänglig för oss genom kategorier – och vår kunskap och våra världsbilder är inte spegelbilder av verkligheten, utan en produkt av vårt sätt att kategorisera världen (Winther Jorgensen & Philips, 1999).”

    Klicka för att komma åt Lena_Forsberg.Komplett.pdf

    Förordet vittnar lite om hur politisk denna typ av ”vetenskap” är. Om ni någonsin lyssnat på Mammas nya Kille på P3, läs utdraget med skojeriet som de gör med ”Shanty Roonie” i bakhuvudet.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2399&artikel=714853

    ”Jag kanske borde börja med att tacka det “mediadrev” som utlöstes när jag publicerade min licentiatuppsats 2007. Då stod jag klar med en licentiatuppsats jag kämpat med att få till ”tonen inom”, samtidigt som det ämne som arbetet skulle bli pionjär inom, då fritidsvetenskap, avvecklades från Skellefteå. I det arbetet hade jag tillsammans med en mindre forskargrupp ledd av Ulla Tebelius arbetat hårt och medvetet sedan 2003 med att utveckla ämnet som synliggör fritidens betydelse för människor. Efter att lämnat över vårt utvecklingsområde skulle allt ta slut, trodde jag. Men licentiatuppsatsen visade sig vara ett livskraftigt embryo. Publiceringen resulterade i den mest bloggade nyheten på Dagens Industri och Dagens Nyheter dagen för publicerandet, och bokstavligen ALLA medier skrev om resultaten. Min mail svämmade över med epost från hela Skandinavien, den har inspirerat till en uppsättning på Dramaten med Sveriges skickligaste skåde- spelare, den blev föremål för en diskussion till ett uppslag för filmmanus, den har används i flertalet politiska sammanhang som berört satsningar inom fritids- sektorn och den har dessutom berört många enskilda som hört av sig, som tackat för att ha fått ord på något de tidigare inte kunnat uttrycka, och som inneburit att de fått modet att söka arbeten som de plötsligt kände sig kvalificerade för och som de dessutom fick. Så nu vet jag att vetenskapliga publikationer verkligen kan få stor betydelse.”

    ”Så grotta in er, tänd ett ljus och läs avhandlingen, and get inspired!”

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/03/2016

     Konstigt nog så verkar inte forskarna vara helt överens.

     En psykologforskare menar att poppistjejerna, typ It-girlz, som små Paris Hiltons även finns i stallet, och att det påverkar till hets vad gäller klädval, utseende, och allmänna poppisrelaterade problem, som tar sig starkare uttryck än på andra ställen, som t.ex. skolan, och att stallet inte alls är någon fristad för tjejer.

     Vem kunde tro något sådant? Vem kunde tro att poppistjejer blir än mer dominanta och poppis i stallet när det saknas killar utan endast tjejer som är mindre poppis än dem själva?

     http://www.gu.se/forskning/publikation?publicationId=202742

     Svara
   • Grodan Boll

     /  05/03/2016

    Varför kvotera när en majoritet av eliten är män?
    ( Men fråga för guds skull inte hur det kommer sig trotts rekryteringsunderlaget och den totala och absoluta feminina homosociala miljön )

    Svara
  • Jans

    /  05/02/2016

   Det som är så deprimerande är att detta inte överhuvudtaget görs för barnens skull utan för att VD:n och dennes organisation skall få positiv press och uppmärksamhet.

   Skulle man vilja vara blind för kön så gör man lämpligen så, om man har fler sökande än platser, att man lottar bland de sökande. Eller, om man vill ha spets, har någon slags anonymt antagningstest.

   Det är så uppenbart att det sista de vill ha är äkta rättvisa och neutralitet visavi kön. Det ENDA detta handlar om är en fin fasad och positiv press. Barnen är bara ett redskap för andra ändamål.

   Svara
 10. Kalle

   /  05/02/2016

  Coderdojo är tydligen en global rörelse, jag kommer att ta kontakt med organisationen och fråga om könsdiskriminering är något som de ställer sig bakom bla genom att länka till artikeln i Corren.
  Det vore bra om flera kunde kontakta dem, här har ni länken:
  https://coderdojo.com/contact/

  Svara
 11. Jans

   /  05/02/2016

  Intressant med barnkanalen och slöjan. För det är ju också en religiös symbol. Skulle ett barn med stort tydligt kristuskors tillåtas, en t-shirt med davidsstjärna e.t.c. Tror inte det. Möjligen kippa, men nja… nä det skulle nog avrådas.

  Svara
 12. Jans

   /  05/02/2016

  Det bästa vore ju om föräldrar till dataintresserade pojkar kunde arrangera egna könsneutrala läger och bojkotta så’n där skit. Hoppas diskriminerade pojkar som lyckas i IT-svängen bojkottar Mjärdevi Science Park och liknande diskriminerare hela sitt liv.

  Det finns liknande inom t.ex. musiksammanhang där tjejer som spelar rock får åka utomlands på rockläger och annat skoj medan killarna får vara glada om de ens får tillgång till en replokal. Inte snyggt.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/03/2016

   kunde arrangera egna könsneutrala läger

   Det är väl så det börjar? Och så dyker bara pojkar upp, vilket ingen bryr sig om.
   Tills det finns för mycket pengar, prestige och mediamärksamhet i det, kommer fördelningspolicyn, värdegrunden, etc.

   Svara
 13. Får val se vad hon levererar

  Svara
 14. Lars

   /  05/04/2016

  För att locka ny personal till min arbetsplats ordnar vi aktiviteter uteslutande för kvinnor. Någon motsvarande aktivitet för män ordnas naturligtvis inte för jämställdhetens skull. Ur det perspektivet är det ju ett under av generositet mot killarna att de fick några platser alls…

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: